|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Moje dziecię rozbawiło mnie do łez dzisiaj. Może tekst nie jest aż taki zabawny ale w jej ustach z takim słodkim akcentem i seplenieniem był zabójczy. W czasie jej kąpieli Tż musiał skorzystać z łazienki, zostawiłam ich samych bo Zosia wyjść z wanny nie chciała. Stoję sobie w kuchni i słyszę z łazienki Zosię :
- robiłeś kupę i bączka , fajnie - siusiu robiłeś, fajnie - ojejjjj M... co to jest ? co to ?... Przychodzą do pokoju w ręczniku więc pytam co się stało a Tż mówi że go Zosia podglądała na ubikacji z zaciekawieniem ![]() - mamusia spójrz, zobacz M ma ogonek, hahahahaha ... ojeju... ojeju ... ogonek ma hahaha... - mamusia ty też masz ogonek ? - i ja mam ogonek ? - o nie, nie mam ogonka, pieluchę mam (smutek na buzi) ![]() Asia moim zdaniem będzie ładnie w takim połączeniu ![]() Wystarczy jak przypomnisz sobie dywan który Bao wybierała. Był tam właśnie w takim połączeniu. Zresztą nie malujesz na 20 lat tylko jak będziesz coś zmieniała jak pójdzie do szkoły czy wcześniej to znowu zmienisz na "doroślejsze" inne kolory
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-08-12 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Asiulek ładnie bedzie
![]() ![]() Mój tż co do ubierania i koloru ścian to nie ma zabardzo nic do powiedzenia. Ja kupuje ubrania i wybieram dodatki czy kolor ścian. Przeważnie mu się wszystko podoba ![]() my po 18-tce było bardzo fajnie ![]() wczoraj byliśmy u znajomych, którym 5 lipca urodził się syn Kacperek. Mały jest taki śliczny i grzeczniutki ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Asiulek ty pracujesz w v.....i, upatrzyłam tam sobie kozaki. Chce zamówić przez neta, powiedz mi czy ona są zimowe czy jesienne? Kupowałam tam kilka razy buty ale dawno, nie pamiętam jak tam jest z rozmiarówką, raczej standrdowa jest? http://www.venezia.pl/index.php?site...sp=14.17.18.28 ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Iza tekst Zosi ![]() ![]() ![]() moja Zosia wie że to siusiak, kiedyś była koleżanka z synkiem i on sikał, Zosia była w szoku jak zobaczyła. Pytała się mnie co to jest i że ona nie ma takiego czegoś. Więc jej wytłumaczyłam że tym sikają chłopcy i zapamiętała nazwe siusiak. Na 18-stke ta moja kuzynka dostała taki smieszny bryloczek- siusiaka i jak się go nacisnie to wychodzi coś białego ![]() ![]() ![]() ![]()
#1503 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam wielki więc tam sobie łóżeczko stało . Kołyska najtańsza to drewniana http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-...534265006.html nowe kosztują ok 180 - 250 zł używkę mozna i za 100 zł znaleźć ![]() Ja mam teraz ładną z coneco . Taką jak ja miałam przy Olce , fajne to było bo mała w tym na tarasie kimała . Cytat:
My wczoraj grila robiliśmy he he gril na tarasie a my w domu , bo zimno jakoś na siedzenie na dworku . Dziś byliśmy na spacerku w lesie , a potem pojechałam z dzieciakami do kolegi SZymka z przedszkola . Szał był tak się chłopaki stęsknili za sobą . Potem przez godzinę szukaliśmy mojego klapka , który chłopaki jeżdżac autami wrzucili pod kuchenkę gazową .
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
sara to "moje" buty
![]() Piszą że ocieplane, pewnie mają taką gąbeczkę. Asia faktycznie będzie wiedziała
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania przy takich mrozach to chyba tylko w trekingowych nie będzie zimno ![]() ![]()
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Nie mam
![]() ![]() Jak do kościoła i sklepu (typu zamknięta galeria) to jak najbardziej. Faktycznie jak na mrozy to tylko trekingowe albo śniegowce ![]() Już tłumaczyłam Zosi co to siusiak ale dzisiejszy ogonek jej się bardziej podoba ![]()
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz, że ja miałam podobnie-róż dla mnie nie istniał, w swoim życiu świadomym miałam chyba 2 lub 3 różowe bluzki i to taki brudny róż, natomiast teraz muszę przyznać, że na Gabrysi-blondyneczce z niebieskimi oczami-wygląda bardzo ładnie. Ścian w mieszkaniu czy dodatków bym sobie różowych nie zafundowała, ale ostatnio jak pojechaliśmy do zoo to się nagle zorientowałam, że Gabrysia w różowych spodniach, jasno różowej bluzeczce i różowej bluzie była (dobrze, że sandałki były niebiedko-białe, bo bym chyba padł na miejscu), ale i tak zaczełam się zastanaiwać czy nie ubierałam jej po ciemku ![]()
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja już od prawie godzinki na nogach ![]() W Lidlu są teraz te małe autka z Wadera. Mój mały je uwielbia to jemu kilka nowych dokupiliśmy, to łączy je w długi ciąg i jeździ po mieszkaniu. mrowak tutaj przyznam racje że blondyneczkom filigranowym pasuje różowy, ale sama wiesz jest róż i "róż". Ja pamiętam jak u Eryka w przedszkolu przez wakacje był remont w którym rodzice pomagali przez wakacje. Jak było pierwsze zebranie Eryka pani przedszkolanka weszła do sali mimo że ma córkę załamała się. Bo jakiś tatuś pod wpływem wyboru mamusi pomalował salę na taki majtkowy róż. I musieli tak cały rok na to patrzeć. Jak były zebrania przedświąteczne z wyborem prezentów i ktoś wymyślił plecaczki, to z mamami chłopców nie było problemu, chyba zielony wypadł, a mamy dziewczynek to kłótnia bo część napierała na wściekły róż, a druga polowa na fioletowy bo już na to patrzeć one jako matki nie mogły ![]() Dziecko o śniadanie sie prosi to spadam.
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Ania ostajemy,najwyzej na wiosne cos pomyslimy...ja mam tej dziury dosc!!!
Jakos sie wybilam z rytmu... Tez mi sie podoba polaczenie zieleni z rozem;-) My sie spacerujemy poki pogody fajne w miare to caly czas na dworze siedzimy. Oliwia tez sie rogzadala na maxa;-) no nie tak jak Gabrysia czy Lenka ale idzie jej niezle, a cwana se zrobila ze szok! np... tz wczoraj pil pepsi z lodem,ta podlazi i -tata dań,dań tata,dań mi nooo,no dań! -a tz pyta...a ty jestes juz na tyle duza zeby pic pepsi??? -taaaaaaaaaaaaaaaaakkkk!-odpowiada -tz do niej - to powiedz krokodyl -nieeee,ja to mala jesie.... i tak zawsze jak czegos nie chce,sprzatac czy cos pobojetnie wymowke ma ze mala ![]() Melce zęby idą na potęge!ostatnio dwie gorne jedynki w jedna noc wylazly.... Bao tak na prawde nie wiesz jeszcze co w ogole wchodzi w gre a co nie,to dopiero wyjdzie w praniu jak juz poznasz mała bardziej... Moja spala sama w pokoju na poczatku,po przeprowadzce z nami a teraz dziela juz pokoj z Oliwia na pol,ale przy niej mozna odkurzac, zmywac tluc gary itd a jak ma spac to bedzie spala... my 2 czy3 razy zamawialismy drzwi,ale zawszecos bylo nie tak i w sumie to jakos na dalszy plan zeszlo....nawet zapomnialam tak sieprzyzwyczailam do ich braku hehehe,tez nie mamy drzwi miedzy naszym a lasek pokojem,ale faktycznie czas najwyzszy to zalatwic. DUSIAKA jak tak twoja chałupka??!!!!!!!jak Ola?co slychac? ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- mrowak ja rowniez dolacze,nie lubilam rozu za bardzo...tezmialam ze 2-3 rzeczy rozowe,teraz mam ze 2 sweterki jakies i bluzke a bardziej tunike... ale....ale u mlodej m to nie przeszkadza,czesto w rozowym lata ale to tez dlatego ze te ciuchy sa takie fajne....nieraz jest bluzka zielona i rozowa i zielona nie ma tego "czegos" ![]()
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Ja także z tych co to rozu nie lubily. W mojej dacie nie było nic różowego. Pamietam jak pare lat temu kupiłam sobie różowa bluzeczkę. Ubralam i wyszłam z domu. Doszłam do końca osiedla i się wróciłam do domu przebrać. Bluzkę oddałam siostrze. Jakoś wyjątkowo nie pasował mi ten kolor. Ale teraz uwielbiam róż. Moje małe wyglądają w nim przeslicznie. Zreszta im w każdym kolorze ładnie. Natasza tez potrafi spać w hałasie. Ja ja rano znoszę na dół i cały dzień tu spędza z nami. Goście jak byli to się dziwili ze ona śpi tak ładnie.
#1511 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja odkąd pamiętam nigdy nic różowego nie miałam. Kupiłam kiedyś pudrowo - różową sukienkę na jakąś okazję - nie założyłam jej i sprzedałam koleżance ![]() ![]() Madzia ja byłabym za zielonym plecaczkiem a ze ścianami to na całość pojechali. Też mam taką koleżankę co by awanturę zrobiła o kolor ścian i plecaczków żeby tylko pasowały do córek ![]() ![]() Daria jakoś zapomniałam napisać co o wyjeździe myślę ale zdanie ani jest mi bliskie. Do tego W-wa to zupełnie inne miasto i tam już nie ma takiej chętnej darmowej pomocy ze strony małych sąsiadek. evi jak tam remont Waszej sąsiedniej kamienicy ? Tak mi się przypomniało bo u nas właśnie zabierają rusztowanie ze świeżo ocieplanego budynku. Od powrotu z urlopu był sajgon, bo tam był hałas, w bloku obok ktoś ciął kafelki na balkonie, do tego kopanie i układanie nowych rur gazowych. Żeby nie było zbyt spokojnie to jeszcze kosili trawę na osiedlu. A jak już było ciszej to Zosia na spacer postanowiła zabrać swój wózeczek z lalą a ten to dopiero narobił hałasu. aneczka parapetówka się odbyła mimo braku części gości ? Meble, trudno ktoś inny złoży. Niestety choroba nie wybiera i szczęście może że facet akurat nie był u Was jak go choroba położyła. Mogło nikogo nie byc do wezwania pomocy a jak mogło się skończyć nie chcę pisać ![]()
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Sara- buty z tego co pamiętam, mają takie gąbkowe ocieplenie. u nas raczej rzadko są mocno ocieplone. Ale szczerze mówiąc ja bym nie kupowała w ciemno, wolałabym podjechać do sklepu. Po pierwsze cholewki sa bardzo różnej szerokości i różnie leżą. ja bym wolała zmierzyć niz potem bawić sie w odsyłki itd. ewentualne reklamacje też tylko poprzez sklep internetowy... więc lepiej przemyśl...
Jesli chodzi o rozmiarowkę to też wypada baaaaardzo różnie, bo sa rozne fabryki. ja u nas mam od 36 do 39. Zawsze miałam typowe 38 a tu raczej 37 kupuje (choć nie zawsze). Ja sobie wzięłam te: http://www.venezia.pl/kozaki-ociepla....17.18.28.html ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Jesli masz wąską łydkę to polecam te: http://www.venezia.pl/kozaki-ociepla....17.18.28.html bardzo ładnie leżą ![]()
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne macie te buciki ![]() Aneczka jak tam parapetówa?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie mam ich ![]()
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda, i pewnie daltego majtkowy róż na ścianie się nie podobał ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Parapetówa się odbyła
![]() ![]() ![]()
#1518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Co to się dzisiaj dzieje ? Przecież halny jeszcze nie wieje
![]()
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/puma-acima-jr-snie...498423464.html tylko czarno - bordowe i sznurowane z przodu . Buty mają 6 lat . Może piękne nie są , ale w życiu cieplejszego buta nie miałam ![]() Jak sa mega mrozy to stopki do nich nosze i ciepło . Kozaki podobne jak pokazałaś kupiłam w tamtym roku w ecco . No własnie co tu dzieś takie pustki , gdzie jesteście ? Olka ma chyba dość mało rzeczy w różu , a jak już ma to ten róż łączony z czymś tam . Ja lubię fiolety , brązy , czarny , niebieski . Uwielbiam ją w bluzach SZymka i takie rzeczy jak bluzy , czy spodnie dresowe zawsze jej zostawiam .
![]() |
#1521 |
Rozeznanie
|
Cześć, witam się na "nowym" wątku
![]() ![]() Dawno się nie odzywałam, ale tym razem to nawet poczytać Was nie miałam kiedy, więc pewnie jestem grubo nie w temacie. Spróbuję trochę nadrobić, ale nie gwarantuję, że przeczytam od deski - do deski. Jeśli coś pokręciłam, to nie bijcie ![]() Darusia -dziękuję za pamięć ![]() Czy Michał dostał nową pracę, skoro myślicie o przeprowadzce do Stolycy? Jeśli klamka jeszcze nie zapadła dobrze to sobie prze...(myślcie)liczcie. Tak jak pisała AniaP - utrzymanie w Warszawie bedzie zdecydowanie droższe, no i ta kwestia braku "zaplecza" w postaci rodziny. Decyzja pewnie trudna, dlatego trzymam kciuki, żebyście wybrali najlepszy dla Was i dziewczynek wariant. Megi-megi - gratuluję, samego faktu i że sztuk jedna (celowo piszę w rodzaju żeńskim, co by tak do pary się udało) ![]() PoP - a co to się stało ze sprzętem, sam się zepsuł, czy celowy zabieg, żeby mąż miał ręce pełne roboty ![]() Tak poważnie, współczuję - a najbardziej bałabym się zastojów. Długo planujesz Nataszkę karmić? Aneczkaaa- gratuluję przeprowadzki i nowego mieszkanka. Impreza na pewno się udała, bez względu na liczbę gości. Do dobrej zabawy nie potrzeba wielu ludzi, tylko fajnych ludzi ![]() Kameralnie bywa bardzo miło. Teraz niech żałują Ci których nie było. Tak mi się zrymowało ![]() My co tydzień odbywamy u nas domówki (bez tańców, choć szkoda) w liczbie 6 dorosłych i dzieciarnia - w sumie też 6. Bao - Tobie/ Wam to już tak z górki chyba? Już niedługo malutka w domku zawita ![]() W kwestii spania dzieciaczka w drugim pokoiku - u nas nie ma na to warunków, Ola ma łóżeczko przy jednej ze ścian w naszym pokoju - kiedy oglądamy TV zasłaniamy bok łóżeczka kocykiem, żeby jej światło nie przeszkadzało. Swój pokoik powinna dostać przed 3 urodzinami, ale nie wiem, czy będę umiała ją tam zostawiać na noce. Nadal koło północy przychodzi do nas do łóżka. Ja nie widzę w tym nic złego, wręcz uwielbiam kiedy całym swoim ciałkiem tuli się do mnie. Na samym początku i tak w nocy będziesz pewnie często wstawać, a jeśli zechcesz karmić piersią, to już w ogóle... A jeśli już tak postanowicie, to chyba bez elektronicznej niani się nie obędzie. Izazula- Czyżbym nie odrobiła jakieś lekcji? Ze starszym, i owszem rozmawiamy o "ogonkach", ale z młodszą - cóż świat idzie z postępem ![]() Madziwnia- ja to ja, ale Ciebie tu chyba też za często nie ma ![]() Strzelam, ale przejrzałam kilka stron i nie zauważyłam, żebyś się odzywała. Co u Was słychać, jak Michalinka? Tylkooliwka, sara, lindsley, pl_madzia, libra, mrowak, asiulek, drcron i każdą z Was wyżej nie wymienioną (jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam) bardzo serdecznie pozdrawiam ![]() W skrócie napiszę co u nas: Ola fajna dziewczyna jest, jak zawsze zresztą ![]() Oczywiście jest mądra, jak wszystkie nasze wizażowe dzieciaczki ![]() Wydaje mi się, że będzie z nie kawał kobity. Wygląda, tak wg wzrostu na ok 3,5 roku. Jest duża, ale jeszcze nie na tyle, żeby sobie cycusia darować. Tak, nadal mamy w repertuarze cycka-na noc i sporadycznie w dzień (gdy mam wolne). Zdrowa, raczej nie choruje (odpukać), chyba, że chrypkę (za dużo lodów każe sobie kupować) mam zaliczyć do kategorii choroby. Starszy syn - w zeszłym tygodniu wrócił z wakacji. Po raz pierwszy wyjechał bez nas i do tego całkiem daleko. Wyjechał na dwa tygodnie na obóz młodzieżowy: Francja, Włochy, Hiszpania. Zwiedzili Paryż, Barcelonę, Wersal, cudowne wesołe miasteczko we Francji -Gargaland (szczególnie poleca raptora: http://www.youtube.com/watch?v=tCVkvFediMM) Przynajmniej on w tym roku miał udane wakacje. Wrócił nieziemsko opalony (karnacja po tatusiu) i z nową dziewczyną (a to już po mamusi temperament). Sporadycznie inwigiluję ten "związek" na facebooku ![]() Tak więc wieczory spędzamy na pogaduchach - zależy mi na tym, żeby 14latek nie przesadził z tymi amorami..., za młoda jestem na babcię..., popołudnia spędzamy na działce-czasem trzeba jakąś ekipę doglądnąć albo ogarnąć budowlany bałagan. No i pracuję. W tym roku urlop planuję dopiero we wrześniu, ale to nie będzie urlop wypoczynkowy, tylko raczej praca w/ wkoło domku. Powoli zaczynamy etap wykończeniówki. W przyszłym tygodniu zrobią nam wylewki, dwa dni potem wstawimy docelowe drzwi wejściowe i bramę garażową, za ok. miesiąc zrobimy elewację. Od października będziemy robić podłogi, wyposażać kuchnię i łazienki. O, i to chyba tyle. Się dziś rozpisałam. Wybaczcie ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2012-08-13 o 22:06 Powód: zapomniała wkleić zdjęcie Olki |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka to rozumiem że święta może się uda w nowym domu?
Ola się zmieniła bardzo, loki też wydoroślały. Zazdroszczę mówienia choć u nas też są postępy, ale raczej małymi kroczkami, kłutnia z bratem polega raczej że go kopnie lub z pięści walnie ![]() ![]() aneczka dobrze że mimo małek frekfencji się udało ![]() Zamówiłam Erykowi książki, więc jak jakaś będzie potrzebowała chyba najtańszej księgarni to służę namiarem, oczywiście o podręczniki chodzi. Można się z nimi targować ![]() Bardzo się cieszę że jutro tz ma wolne ![]() ![]() Ostatnio jak byliśmy u znajomych w sobote osa mnie dziabnęła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dusiaka - dziękuję za gratulacje. I cieszę się, że się odnalazłaś. Wiesz... ja tu jestem w niezłym szoku, że Twój syn ma już 14 lat. Wow - masz kawał chłopa w domu. Ale Ola też wygląda na starszą. Madzia - a może do lekarza się przejdź z tym pośladkiem. Mnie to się oczywiście marzy, że nam sfotografujesz i pokażesz co Ci ta osa zrobiła ![]() A ja sobie dalej ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- A w ogóle to dalej mnie wkurza, ile Wasze dzieci mówią. Wyobraźcie sobie, że macie się z nimi dogadać, jak nie mówią. Nie wiecie, czy Was rozumieją, czy nie. Tylko cały dzień śpiewają piosenkę o nieustającej treści "mama, mama, mama". Kiedyś mu zaśpiewałam coś o mamie i zapamiętał i zawsze jak śpiewa to tę jedną o mamie, a resztę sobie nuci.
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Megi chyba widzisz czy on Ciebie rozumie. Z moim dogaguje sie na zasadzie Jordza z bajki tej malpki
![]() ![]() Ostatnie 2 tyg zaczyna coraz wiecej slowek lapac,ale jciezko czasami to zrozumiec. Starszy za to tyle gada ze mam gadania tak dosyc ze wole zeby ten wiecej myslal niz mowil.
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Dusia fajnie,ze wszystko u was w[porzadku do przodu idzie;-)
Ola sliczna i jakie loczki ma fajne ![]() ![]() faktycznie wyglada na starsza to mowisz ze mlody szaleje....;D;D;D;D oboz musial byc super ja na pierwszy pojechalam jak mialam 7 lat pozniej juz jezdzilam co roku bo sama chcialam, z tym ze na pierwszy jechala ze mna kuzynka My wczoraj niedobor kredek uzupelnialysmy biedronkowymi zakupami,wiec mloda jeszcze oczu nie otworzyla dobrze a juz "pisiam,pisiam" fajne sa te wykrecane reski -9,99 kosztuja,mieciutkie nie lamiace sie-dzisiaj pojde jej jeszcze jedne kupic. Do tego szal bo tw do twarzy tez wzielam, lipne sa tych nie polecam no ale juz po fakcie... bambino tylo te krotkie swiecowki po 5 zeta sa.. Mego to np jak cos do niego mowisz to on nie reaguje zupelnie,ze piszesz ze nie wiesz czy rozumie czy nie...?
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja do niego gadam, a on gdzieś idzie. Albo chcę, żeby coś zrobił, a on nie robi. I co? Nie rozumie? Udaje, że nie rozumie?
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Madzia - George to bardzo inteligentna małpa ![]() ![]() ![]()
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj malo mowi ale praktycznie wszystko rozumie,i migowo sie dogada jak slowek nie zna,wiec spokojnie czekam. Idz do poradni psychologiczno-logopedyczne,panie doradza co zrobic zeby go zdopingowac do mowy,czy jak zainteresowac tym co do niego mowisz.
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Niestety moja żmija rozrabia ostatnimi dniami i ciągle marudzi że chce jechać do babci i np. przypomni sobie na środku sklepu albo placyku i wyje że chce jechać już teraz ![]() Nie chce jeść obiadów i wczoraj mnie już wyprowadziła z równowagi ze powiedziałam że jak nie zje tego co jest na talerzu do nie dostanie nic do końca dnia, do spania. Efekt poszła spać a obiad został, kolacji też nie było ![]() Aneczka nie ilość ale jakość się liczy. A reszta gości zapowiedziała się na inny termin czy też wogóle zrezygnowali ? Ania Ty też masz "moje" buty ![]() ![]() ![]() Ja też zostawiam bluzy, koszulki itp. po starszym ![]() ![]() Dusiaka czyli niebawem będziecie mieli przeprowadzkę. Ola ![]() Wiesz, ogonki to narazie tłumaczymy na etapie podstawowych różnic ![]() Bao jak wizyta u doktora ? Nie było Cię wczoraj. Mów szybko co i jak ![]() Megi Iguś zacznie gadać bądź pewna choć rozumiem Twoją frustrację (i innych dziewczyn też). On chyba jest z tych co nie chcą mówić ![]() I tak się rozpisałyście że nie pamiętam co której odpisać ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() |
#1529 | ||
Rozeznanie
|
pl_ madzia- ja poproszę te namiary
![]() Przeprowadzimy sie kiedy tylko uda nam się zrobić minimum: kuchnię, salon, jedną sypialnię (dla starszego) i łazienkę. Wykończenie reszty pomieszczeń, czyli pozostałe pokoje i drugą łazienkę możemy zrobić już na miejscu. Plan jest do końca roku, czy sie uda- zobaczymy. Mnie też po ukąszeniu osy robi się wielki bąbel, ale pomaga mi wapno musujące do picia i Zyrtec. Cytat:
Współczuję ![]() Mnie pomagały migdały, namoczone w wodzie. Cytat:
Z hitów zabawek mojej Olci jest ostatnio domek rodzinny z Lego Duplo. Miałam w planie kupić jej drewniany z drewnianymi mebelkami, ale w sklepie sprzedawcza zaporponowała mi duplo. I to był strzał w dziesiątkę (oczywiście kupiłam na All). Są łóżeczka, kołderki, rodzice, dwoje dzieci, dla malucha wózeczek, wyposażenie łazienki - toaleta, wanna, szafeczka z lustrem, w kuchni piec i garnek, stół, krzesła, kwiaty, huśtawka. Resztę rzeczy budujemy z klocków, które już mieliśmy - np. ogródek, parking na autko - super zabawa. Drewniany domek bedzie zawsze wyglądał tak samo, a z klocków można zbudować dwu piętrowy albo parterowy- co się komu podoba. Wieczorem Ola kładzie wszystkich spać, rano sadza przy stole i karmi bagietkami z Lego ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Megi rozumie rozumie , na swój wiek. To ze ci mały nie gada nie znaczy ze nie kuma , mój młody długo długo nie gadal , bardzo długo
![]() To jest małe dziecko, nie bedzie od razu wykonywał twoich poleceń trzeba ich teperowac, nauczyć. Przyklad -Powiem, weź daj brudne ciuchy do prania , a on udaje ze nie słyszy i idzie na dół , sprawdza. Przykłady można mnożyć. Mi sie wydaje ze nie powinnas sie martwić , bo miałam tak ze starszym , ale jak chcesz to możesz iść zbadać słuch czy wybrać sie do logopedy, zaszkodzic mu tym nie zaszkodzisz. Bao ja bym mała do sypialni z wami dała , mój mały z nami na początku spał w lozeczku, nie chciało mi sie latać po niego do drugiego pokoju, a dwa to noworodek i bałam sie go dać do osobnego pokoju a trzy to chciałam czuć " bliskość" mieć go koło siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.