|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak widzę jaki mam dziś syf w domu, to mi słabo. Wiem że muszę trochę ogarnąć, ale na samą myśl mnie wszystko boli
|
|||
|
|
|
#1652 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za ciepłe słowa ... ile tu wsparcia
aż nie mogę się oderwać ... hihi |
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Hhehe obawiam sie tylko o naszych TZ, oni chyba nie sa tacy chetni do meskiego partnerstwa
![]() Poza tym nie wiem czy beda mieli co jesc przez polowe miesiaca ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidziol podrośnie, to nabierze chęci aktywność i będziesz mogła się spokojnie cieszyć jego ruchami. ![]() Mój akurat teraz się rusza, chyba przesyła mi sygnały w stylu "Mamo, jeść!" .
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak myslisz czemu wiekszosc z nas ma balagan w domu?
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
Haha rozwalilas mnie tym stwierdzeniem
![]() ![]() ![]() ale ile w tym prawdy ![]() ![]() Ja dzis tez sprzatam zanim mama moja wpadnie do pomnocy, bo by na zawal siekla w drzwiach, bo ona jest pedantka ... ja niekoniecznie ![]() ![]() ![]()
|
|
#1657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1kg na plusie Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniec 17 tyg a ja ciągle mam mdłości albo "puste wymioty" , dziewczyny kiedy to się skończy bo ja już mam dosyć
Leneczka witaj w naszym gronie! Z nami będzie raźniej, mój mąz też cały dzień w pracy a ja siedzę sama w domu i się nudzę i forum to takie umilenie tego dnia Jesteś bardzo dzielna z tymi przeżyciami, teraz może być tylko lepiej ! Blackmoja mam też tyle miała jak mnie urodziła, ale mam 3 starszych braci którzy od dawna mają żony i dzieci. Mama to przyzwyczajona do bycia babcia aczkolwiek ma same wnuczki , jeden wnuk u mojego brata w drodze no i u mnie niespodzianka. Moi bracia tylko się dziwią że ich malutka siostra będzie miała dziecko A moja waga od ostatniej wizyte się zmniejszyła o poł kg
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam nowe mamusie Leneczka po takich przejściach to już teraz musi być dobrze! Ja dziś poleżałam długo, w końcu zjadłam śniadanie (biały serek z dżemem truskawkowym Powodzenia na wizytach dziś!
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko zaczęlo coś podrygiwać w 15 tyg potem była cisza potem znowu lekkie podrygi i znowu cisza, ale wczoraj jak mnie walneło ok 23 to się zwijałam ze śmiechu
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
a ja 2 kg +
![]() może ja też pójde posprzątać....
|
#1663 |
|
Przyczajenie
|
ahaha wszystkie macie balagan w domu
??? fajnie bo ja już się nie mogę oderwać od tego forum to jakaś rakieta !!! już znalazłam sobie zajęcie, ciekawe co mój ukochany na to powie jak zajmę mu kompa na stałe (jest informatykiem ![]() buziaki lecę może wkońcu się uda ogarnąć to dziadostwo ...
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przede wszystkim trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Widzę że wieczorem będzie co czytać jak dziewczyny będą zdawałyrelacje.
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby teraz już wszystko przebiegało bez komplikacji bo to za dużo przejść i zmartwień jak na jedną ciążę. Pisz tu z nami skoro całe dnie spędzasz sama to zobaczysz jak szybko czas zleci a i dużo rzeczy można się dowiedzieć bo dziewczyny bardzo pomocne są.
|
|
#1666 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello girls
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz to ciężko go do domu wciągnąć, ciągle by na dworze siedział ![]() meduzza, życzę udanych wakacji ![]() Witam nowe mamuśki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Drugą mieliśmy kilka dni temu i już bez żadnych balów
|
|||||
|
|
|
#1667 |
|
Przyczajenie
|
cytat:
Też mam termin na 11.01 ale ja liczę że to 19 tydzień Trzymam kciuki żeby teraz już wszystko przebiegało bez komplikacji bo to za dużo przejść i zmartwień jak na jedną ciążę. Pisz tu z nami skoro całe dnie spędzasz sama to zobaczysz jak szybko czas zleci a i dużo rzeczy można się dowiedzieć bo dziewczyny bardzo pomocne są. aaa tak masz rację, 20 t.c. zaczynam w środę, zapędziłam się już 12:00!!! uffff ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- jak się tu robi cytaty ??? nie umiem (żona informatyka) heheh
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
Pękanie, nacinanie, zszywanie, niekiedy wypróżnienie. To wszystko jest dla mnie niewyobrażalnie przerażające ![]() Cytat:
Mąż sam nie będzie go pił, bo za winem aż tak nie przepada. Musimy wymyślić coś innego
|
||
|
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
Pod wiadomością, którą chcesz zacytować , wciskasz fioletową ilonkę na dole "cytuj" i przechodzisz już wtedy do okna odpowiedzi, a jak chcesz zacytować w jednym poście kilka osób na raz to pod każdą wypowiedzią, którą chcesz zacytować wciskach ikonkę wielocytowania (drugą od lewej) i jak chcesz przejść do okna odpowiedzi to wciskasz na dole "odpowiedz".
A Ty nie miałaś sprzątać? Kurde ja też muszę sprzątać, ehh leniwca jakiegoś złapałam, dobrze ,że obiad chociaż mam gotowy (wczoraj zrobiłam leczo).
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-08-13 o 12:17 |
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
bokeh- ja 4 kg do przodu ale cholera tylko w cycki i brzuch poszło
bo chodzę w dzinsach z przed ciąży-wiadomo,że nie dopinam guzika ale dupcia i nogi bez zmian ![]() lekarz mówi,że to niewiele Cytat:
tylko nie rób na kostkach rosołowych bo w ciąży nie powinno się używać tylko na normalnym bulionie,który sama ugotujesz potrzebna Ci będzie cebula, tymianek, pół szklanki wina białego wytrawnego, ser zółty i jakaś grzaneczka cebule kroisz jak lubisz- moja mama robi w kostkę ja w piórka tylko musisz ją lekko zeszklić nie może się przypalić zalewasz bulionem i dusisz, dodajesz wino i czekasz aż wyparuje, doprawiasz do smaku tymiankiem, pieprzem, wiadomo sól i pieprz na dno miseczki ostatnim razem dałam potarty cheddar, ale może też być inny ser, potem lejemy zupę i na górę grzankę najlepiej czosnkową również z serem a na drugie.... mh a owoce morza lubicie? bo to taki afrodyzjaczek..... albo lasagne a zamiast pizzy zrobiłabym mini calzone- np w środku z cukini i salami albo prozaiczne pieczarki można dać- ciasto jak na pizze tylko wykrawasz szklanką koło jak na piergi, farsz do środka a na wierzch odrobina koncentratu, oregano i tarty ser |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie mam założenie i tak w moim planie porodu będzie napisane Co z tego wyjdzie nie myślę na razie.Co do rocznicy muszę pomyśleć, rodzice by się ucieszyli gdybyśmy ich zaprosili. |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zupa, i te mini calzone!A takie wino w zupie nam nie szkodzi? |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
marsi, a dlaczego w ciąży nie powinno się używać kostek rosołowych??? Pierwsze słysze.
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Może przez konserwanty i sztuczne dodatki w nich zawarte.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

Przepraszam, że Was zaniedbałam, ale nie dość, że uczelnia mnie wykańcza, to w dodatku moje relacje z całą rodziną tak się poprawiły (pisałam na początku, że była wojna o wiek mojego partnera, który jest o 14 lat starszy), ze nie mogę opędzić się od rodziców kupujących co chwilę coś do mieszkania i dla dziecka. 
coś okropnego a zamierzałam tam rodzić...

teraz już tej różnicy aż tak nie widać, bo już ma 15 lat, ale jak była malutka to "obcy" własnie tak myśleli, ze to jej