|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
rozowa Liwka sliczna
![]() Rozowa ja podalam raz i stwierdzilam, ze za wczesnie bo maly zrobil dziwna kupe :PP poczekam jeszcze do konca mca, wtedy skonczy 4mce
#2042 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ser żółty jest silnym alergentem a do tego jest ciężkostrawny - jeśli dziecko boli brzuszek to tak może być że tylko noszony i ruszany się uspokoi bo to pomaga jelitką pracować po doświadczeniach z ądamem wiem, że produkt który uczula daje osobie znać czasami kilka minut po karmieniu zgadzam się nie ma co się śpieszyć szczególnie że jest zaznaczone że od 4 miesiąca są kaszki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kapukat ma racje ser żółty jest cięzkostrawny i niestety uczula. Filipek zadowolony z wypadu ale dinozaury go w ogóle nie interesowały on pedził jak najszybciej do placu zabaw ![]() Nawiozłam ogórków z działki-jutro będe robic surówke z pierwszej strony a dzisiaj ugotuje bigos z młodej kapusty ze swojej działkowej kapusty ![]() P.S. pralka poświęcona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zadomowienie
|
poczekam z tą kaszka tylko koleżanka mężowi dorsadziłą i kupił ja wole dać tak jak pisze po 4 miesiącu wole jej nie tuczyć
#2045 |
Zakorzenienie
|
to nawet nie o tuczenie chodzi - tylko dziecko ma bardzo niedojżały układ pokarmowy i musi się wszystkiego nauczyć, dlatego lepiej zaczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Trochę zaczęłam się dzisiaj martwić, bo Hania coraz rzadziej je i krócej ssie ![]() ![]() ![]() Dzięki ![]() Dziękuję ![]() Fajna dziewczynka ![]() W sumie ja też nie mam daleko do Tychów ![]() ![]() Dla Mam, które do przemywania pupki dziecka używają wody- kupiłam ostatnio nowość, bawełniane ręczniki Huggies- NIE POLECAM! Źle się je urywa, zostawiają kłaczki na pupci i źle się je namacza w wodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zadomowienie
|
hej,
Mam pytanko, jeżeli chciała bym zostawić córę z kimś np. z mamą, to jeżeli jej spuszczę swoje mleko i babcia poda jej je z butelki to czy ona się nie przyzwyczai? Bo moja babcia straszy, że dzieci się przyzwyczajają do butli bo łatwiej leci i nie chcą potem jeść z cyca. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje dziecię bardzo lubi cycusia, mimo że czasem dostaje butelkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przyzwyczajają się jak robisz to notorycznie a nie raz od wielkiego dzwonu - tak to żadna z nas by sama wyjść nie mogła gdyby tak szybko się przyzwyczajały Gaabbi - to normalne, dziecko zaczyna zauważać coraz więcej i nie ma czasu na jedzenie - tylko poznaje świat - jeśli jest spokojna i się bawi to nie masz czym się martwić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2051 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja karmiłam Hanię przez kilka dni butlą, może z dwa i co jakiś czas dostawała cycusia i wróciła do tylko cycusia z radością ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam też Hani dzisiaj dwie pary półśpioszków, bo rośnie dziewczyna jak na drożdżach i wszystkie już są za małe, a w chłodniejsze dni się przydają ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | ||
Zadomowienie
|
Odruch moro to chyba coś innego. Wtedy dziecko gwałtownie wyprostowuje ręce i nogi w odpowiedzi na nagłą zmiane położenia ciała albo na hałas, na pewno nie jest to machanie rączkami i nóżkami.
śliczna niuńka Cytat:
a) nudzi mu się i chce wszystko oglądać. Nie poleży wtedy spokojnie tylko płacze, jestto taki płacz z przerwami czyli takie "łeee" przerwa dłuższa i znów "łeee" na rękach rozgląda się, patrzy na żyrandol, zegar b) chce mu się spać, ale nie daje po sobie poznać. Biorę go wtedy na ręce, mruczę coś tam do ucha i zasypia mi w 5 min na ramieniu. Jeśli boli go brzuszek to na rękach wygina mi się, pręży, generalnie wyczuwam, że boli go. Otóż wczoraj mąż pojechał na ślub koło 15ej, więc odczekałam trochę (bo teściowa najczęściej przychodzi koło 18ej) i wzięłam mamę i poszłyśmy na spacer z Adasiem. Mężowi napisałam smsa, ze bateria mi siada, na wypadek gdyby potem do niego dzwoniła, że nie może się dodzwonić a mama nie wzięła komórki. No chodzimy sobie zadowolone, przy okazji kupiłam sukienkę na chrzciny, bo będę chrzestną 2 września, zbliżała się 20ta, więc uznałyśmy, ze godzina "w" minęła i można wracać. Idziemy zadowolone do chałupy a tu zaj...sta niespodzianka...teściowa pod domem, zadowolona, że już jesteśmy, stwierdziła, ze poczeka chwilę w samochodzie, bo już późno, więc pewnie zaraz przyjdziemy. No i tym sposobem moj misterny plan nr 2 legł również w gruzach. Cytat:
Mieliśmy dzisiaj gości, była ciotka z wujkiem, bo jeszcze nie widzieli Adasia i ciotka mówiła, ze ostatnio w mieście obok mojego dziewczyna po porodzie dostała dziecko do łóżka w szpitalu i była tak zmęczona, ze zasnąła, przycisnęła dziecko i się udusiło ![]() Gabi, mój tak w nocy mało je, wystarcza mu 10-15 minut i śpi 3 godziny a w dzień to jest masakra nadal, je po 40 minut nawet i jest wiecznie głodny. Jednorazowo, jesli daję mu moje odciągnięte mleko, to potrafi zjeść 190ml! Jeśli Twoja przybiera na wadze to widocznie wszystko jest ok, może też ma taki okres, bo kiedyś było tak, że Adaś 2 zy 3 dni jadł mniej i naiwnie myślałam, że mocniej ssie i się szybciej najada, ale chyba jeszcze nie ten czas. W ogóle zazdroszczę, że Wasze dzieci przesypiają praktycznie noce, mój ma zegarek w tyłku i równo co 3 godziny sie budzi. Waży pewnie 6,5 kg, więc od wagi nie sądzę żeby to zależało., Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-08-12 o 20:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Zadomowienie
|
a jak to się ściąga, żeby sobie laktacji nie rozregulować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzien Dobry. Wczoraj miałam asystowac przy porodzie mojej przyjaciółki ![]() ![]() ![]() A i wpadła babeczka z mężem do porodu,słuchajcie ledwo się przebrała i połozne leciały z nia od razu na porodówkę ![]() ![]() Dzisiaj robię ogórki-bleee nie chce mi się ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Napisze jeszcze cos odnosnie Szymonka ![]() Cwaniak mały w pozycji półleżącej,takiej jak leży na łóżku na podusi(kładę go tak żeby lepiej widział bo drze się jak nic nie widzi) unosi się do siadania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Dobry, witam się z kawą.
to chyba będzie moja ostatnia kawa. nie wiem czy mała nie ma przypadkiem skazy, krostki z buzi nie chcą jej zejść. do lekarza dopiero za tydz, bo się normalnie ze zdrowym dzieckiem nie idzie dostać. spróbuję ograniczyć nabiał i zobaczę... zamówiłam mszę na rocznicę ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() wróciliśmy ze Zwierzyńca. Bardzo zadowoleni, roztoczańska przyroda przecudna jak zawsze (Antoś odbywał cudowne drzemki w hamaku w cieniu sosen), LAF jak zawsze na poziomie, spędziliśmy bardzo fajny czas. Bąbel bezproblemowo - chociaż doświadczyliśmy słynnego osrywania się po pachy (chociaż to chyba wina tych pampersów - wcześniej bił rekordy w wielkości kupska i nigdy nic nie przeciekło...) - np na wycieczce rowerowej ![]() Odbył się też chrzest - bardzo pięknie wyszło wszystko, msza tylko dla nas, a potem impreza w ogrodzie u moich rodziców. Potem spróbuje doczytać, co tam u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
U nas wszystko w najlepszym porządeczku ![]() Słoneczko ładnie przygrzewa więc za niedługo wybierzemy się chyba na spacer. Życzę wszystkim miłego dnia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |||
Zadomowienie
|
Podczytuję ale mało czasu na pisanie, niedługo całkiem nas z listy skreślicie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wygrywa jakieś melodyjki, zapala się światełko, ma lusterko, całkiem fajna.
![]() |
#2059 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z kawą bezkofeinową
![]() ![]() Cały weekend mnie nie było, zasiadam dziś na dłuższe poczytanie a tu tak malutko ![]() Cytat:
Brawo dla Haneczki ![]() Słodka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanego chrztu ![]() I PARĘ PYTAŃ DO MAMUSIEK KTÓRYCH DZIECI MAJĄ SKAZĘ 1. Mamy dzieci ze skazą, czym smarujecie swoje dzieci? 2. Mamy karmiące piersią dzieci ze skazą, czy jecie chleb czy tylko bułki?? 3. Pytanie zasugerowane przez Niunię...czy pijecie kawę?? 4.Czy wolno jeść ryby wędzone?? I PYTANIE Z INNEJ BECZKI Czy w drugim miesiącu zmieniłyście smoczki na dziurkę nr2??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3 pije kawę ale nie karmię lecz z Filipem piłam kawe ale słabą ![]() Zmiana smoczka zależy od tego jaką ma się butelkę ja mam TT i tam niby po 3m-cu ale ja trochę poczekam bo ten pewnie będzie się wiecznie krztusił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
Sliczna
![]() MOje dziecko oszalało, ciagle w dzien robi sobie krótkie drzemki i znów powrócilo wstawanie w nocy po 3,4 i po 5 ![]() Wczoraj o 3.20 ja położyłam do łózeczka po jedzeniu i o 4 znów wstała, nie zdarzyłam dobrze usnac i podbudka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Wtajemniczenie
|
Mała sprzedana babci
![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję ograniczyć teraz nabiał i zobaczę. mam nadzieję, że lekarz da nam coś na to. zaliczyłam właśnie 60 min aerobiku z VITY. Leciała muzyczka i koleś gadał co robić. ciężko :P ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- jak dobrze pamietam to od 3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | ||||
Wtajemniczenie
|
Liwka śliczna!
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeżeli podejrzewasz, że u Was kolki są spowodowane nietolerancją laktozy, to ja na Twoim miejscu zaczęłabym od Enfamilu 0-Lac. Jak będzie dobrze, to znaczy, ze wszystkiemu była winna laktoza. Jeżeli będzie nie tak, to raczej chodzi o białko, czyli wtedy Bebilon Comfort - on ma drobniejsze łancuchy białka, więc jest delikatniejszy. Na pewno warto spróbować, żeby malutka Ci się nie męczyła, a Nutriton to obowiązkowo - nie będzie jej tak bardzo piekło, więc będzie spokojniejsza. Ale uwaga! Od razu kup smoczki takie do kaszek albo tzw. z regulowaną prędkością przepływu - bo to mleko bardzo gęstnieje, również w butelce i musi być taki smoczek, przez normalny nie przejdzie. Napisz, jak Wam idzie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale silnego masz Szymonka! A przyjaciółka co sobie myśli! ![]() ![]()
![]() |
#2065 |
Wtajemniczenie
|
Niby fajne ale jak mi rodzice opowiadali to Filip biegł przez cały szlak dinozaury go nie interesowały biegł bo tam gdzieś na srodku szlaku był plac zabaw
![]() ![]() ![]() Jeżżżu nijak nie mam zapału do tych ogórków a i Szymonek domaga się towarzystwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Nasteczko łączę się z Tobą w bólu! Domi też ma refluks jak się okazało i też się od czasu do czasu krztusi i łapie bezdechy ![]() ![]() ![]() SzmaragdowyKotku uprzejmie donoszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za to z pozytywnych informacji zaczęłam podawać kropelki łyżeczką i Dominice się to bardzo podoba ![]() Stokroteczko ale akcja z teściową ![]() Co do tych smoczków to my mamy butelki TT i tam jest, że po 3 miesiącu powinno się wymienić na dwójkę, ale sama nie wiem kiedy to zrobić ![]() ![]()
#2068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2069 |
Zadomowienie
|
A właśnie, kładziecie dzieci w pozycji półleżącej?
![]()
#2070 |
Zadomowienie
|
dady 2 sa od 3 do 6 kg,patrze na strone smyka codziennie oni zmieniaja ceny co 3-4 dni cwane bestie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.