|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Ja dzisiaj nie mogłam się przemóc. Wyszłam na dwór, ale w jednym miejscu wiało, w drugim za bardzo świeciło słońce. Skończyło się biegiem przez 7 min i powrotem do domu. No cóż, może kiedyś będzie lepiej.
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3584333 5]tu, w moim rodzinnym Zamosciu to chyba rzadki widok widziec kogos biegajacego. wczoraj troche sie ludzie gapili, jak bieglismy z TZ, no ale kogo to obchodzi
[/QUOTE]wszedzie sie gapia tu w Dublinie wiedze wielu biegajacych o kazdej porze dnia i zawsze to wzbudza sensacje, ludzie patrza i widac w oczach takie niedowierzanie i smiech, ja biegam rano i rzadko spotykam ludzi - o czwartej / piatej nad ranem to w sumie tylko taksowki i ciezarowki ale jak sie trafi czlowiek nie-biegajacy to gapi sie jak ciele w malowane wrota wczoraj byl standard 10 min marszobiegu, 12 min biegu i reszta czyli ok 60 min marszobiegu, jednak malo nie poszlam bo chyba jednak cialo potrzebuje odpoczynku, czulam wielkie zmieczenia (odkad zaczelam 2 tygodnie temu nie bylo przerwy) popoludniu poszlismy do aquaparku, po 3 godzinach zjazdow spedzilismy ostatnie 20 minut w jacuzzi - fajny masaz bablami na kregoslup i to pomoglo sie cialu rozluznic ale dzisiaj znow to samo - takie ogolne zmiecznie, wiec dzien regeneracji, przerwa w bieganiu ale zeby sie nie zastac - 50 minut pilatesu z Brooke Siler.
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko poczekam aż mi się obiad w brzuszku ułoży i idę poszaleć. |
|
|
|
|
#904 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3584333 5]tu, w moim rodzinnym Zamosciu to chyba rzadki widok widziec kogos biegajacego. wczoraj troche sie ludzie gapili, jak bieglismy z TZ, no ale kogo to obchodzi
[/QUOTE]U mnie tak samo. Każdy po drodze się dziwnie gapi albo pytają po co biegam
|
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest to samo. Gapią się jak przysłowiowe ciele na malowane wrota. Ale dzisiaj ich zaszokowałam - każdemu mówiłam dzień dobry/ cześć (zależało od wieku, rzecz jasna). Biedacy nie wiedzieli gdzie wzrok podziać
Za mną 2 trening z planem PUMA. Dochodzę do wniosku, że chcieć to móc. Podział minut, był rzecz jasna taki sam jak wczoraj - 2min biegu i 3min marszu. Najlepsze jest to, że pachnę deszczem - polubiłam chyba bieganie podczas mżawki
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biegam taką drogą, że za wielu ludzi nie spotykam - wzdłuż parkingów VW i kilku firm logistycznych. Z takich większych"przyjemności" spotyka mnie jedynie trąbienie ze strony tirowców
![]() Wczoraj za to dwóch chłopaków - na oko lat 14/15 - i dziewczynka lat 6 krzyczeli za mną "fajna du*a! ej, Ty w czarnym!" Pół wieczora się zastanawiałam czy to znaczy, że fajna czy, że gruba hahaha
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Karton oczywiscie ze fajna w pozytywie
![]() Co do bolu kolan,to niewiem jak to ale wiecznie mnie cos bolalo ,a to kostka,a to kolano,a jak biegam wiecej niz 10km to tego nie ma. Za to po wczorajszych 23km dzisiaj chodzilam jak poraka,akie mam zakwasy. Rozciagalam sie po biegu ale nie pomoglo. Stawiam na to ze po biegach glownie izotony rozcienczone pije,a wczoraj czysta mineralka :/.
|
|
#909 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyjmiecie nowicjuszkę do swego grona? Podczytuję was od dawna, ale dziś dopiero zakupiłam buty i pierwszy trening wg planu Pumy już za mną Jest super, jedyne co mi się nie podoba, to to, że po 30 sekundach biegu trzeba przestać, to tak szybko mija, a biec jeszcze się chce! ![]() Może powinnam nieco zmodyfikować plan? |
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja dziś miałam biec jeszcze starym rytmem 3 biegu na 1 marszu, ale chyba dlatego, że mam doła i musiałam go "zabiegać"
postanowiłam już dziś zwiększyć z 3 min na 4. Przeszłam na te 4 minuty łagodnie. Niestety przy 5 powtórzeniu złapała mnie mega kolka, taka że musiałam zupełnie przystanąć na 15-20 sek. Miałam zrobić 6 powtórzeń. Zrobiłam, ale w związku z tym, że to 5 powtórzenie przerwałam po 2 min z powodu kolki, przebiegłam jeszcze 7 i 8 raz![]() Jakiś fajter się we mnie rodzi. Jeszcze 3 tyg temu bym odpuściła i wróciła z kolką do domu. A teraz? Nie!!! Kolka out a ja do przodu:P Maskara, sama siebie zaczynam się bać ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() No ja uważam, ze powinnaś zmodyfikować wg siebie Ja swój plan też zmodyfikowałam i też zaczynałam od 2 progu.
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem że to nie są buty do biegania i jeśli powiecie, że się kompletnie nie nadają, to oczywiście kupię inne, ale może by się od biedy nadały, co
? Podeszwa jest bardzo gruba i amortyzuje wstrząsy.http://niespodzianka.pl/presents/582...f54a140a75.jpg
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Stace buty do biegania powinny być z siateczką, chyba że zimowe to takie ala trekingowe. W tych sie Tobie noga zapoci. Druga sprawa że nie widziałam nigdy kogoś kto biega w butach za kostkę.
Dzisiaj miałam biegać, ale chyba sobie daruję bo ciągle mam zakwasy
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni biegam sobie interwałowo (ale sprintów nie wykonuję na maxa, tylko w przedziale 80-90% HR max), i zauważyłam, że z każdym kolejnym treningiem mogę biec szybciej
Ale jak szybko kondycha mi się poprawia! Lada dzień i będę biegać w przedziale 90-100%
|
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
muszę się Wam wyżalić.
nie biegam już od prawie 2 tygodni i czuję się sfrustrowana kolano wciąż mnie boli, smaruje je i chłodzę, ale niewiele mi to pomaga.. kiedy idę na dłuższy spacer, wracam kulejąc. ile może trwać gojenie takiego stłuczenia? siniak jest już żółtawy, więc mam nadzieję, że szybką poprawę.. jeśli coś by się działo z kościami chyba dotkliwiej bym to odczuwała, jak myślicie? wierzę też, że przez miesiąc przerwy moja forma nie spadnie i będę w stanie zrobić te 10 - 12 km od razu.. ja już chcę biegać ![]() a na domiar złego dzisiaj jeszcze mam mieć wyrywaną górną ósemkę
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Ska - współczuję!
A co zrobiłaś z kolanem? czym smarujesz? Po wyrywaniu 8 biegi niestety nie są wskazane..
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj chyba nie pobiegam - łapie mnie jakieś przeziębienie
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Ska a mialas robione przeswietlenie? Ja rok temu mialam wypadek ze kolano czarne,kustykalam. Poszlam przeswietlic i bylo wszystko ok,wiec za rada kolegi poszlam biegac i rozbiegalam. Ale kolezanka z miesiac temu miala mniej szczescia,miala dwa razy igla wode z kolana sciagana i ma taki stelarz na nodze. Przeswietlenie jak bez skierowania to 30zl kosztuje,a zawsze wiesz co tam sie dzieje.
|
|
#918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chłodzę lodem a potem smaruje Altacetem. 3 razy dziennie. Cytat:
wczoraj próbowałam przebiec się chwilę, ale nie dało rady. rwący ból i tyle. Cytat:
mój sposób na początki przeziębienia to 4 Rutinoscorbiny zazwyczaj pomaga. też się trzymaj!
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaruje stłuczenia tym samym więc nic nie dopowiem ![]() Jeśli to taki mocny ból, może warto jednak prześwietlić.. Ja sama chodziłam tydzień ze złamanym palcem Bo mi się wydawał, że nie boli az tak
|
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ska, o masz...
Dzisiaj rano 3 km biegiem, a raczej truchtem. I przyznam Wam się bez bicia, że po biegu idę na rower (15 km) i jak wracam, to się nie rozciągam nie chce mi się, głupia jestem i oczywiście po kilku dniach odczułam tego efekty, tzn łamie mnie w krzyżu jak się schylam i nogi mi piszczą, dosłownie piszczą
|
#921 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warto słuchać swojego ciała Ono nam daje bardzo mądre znaki Tak robienie "na siłę" doprowadza często do szybkiego zniechęcenia i nic nie robienia ![]() Mnie bieganie sprawia swego rodzaju przyjemności. Nie wyobrażam sobie teraz przestać biegać. Zdaje sobie sprawę, że takie biganko jak ja uprawiam to mały pikuś póki co Ale wierzę, że metoda małych kroczków osiągnę swój cel
|
|
|
#923 | |||||
|
Raczkowanie
|
Oooo, widzę, że my z tych samych śląskich okolic
![]() ), ale dzisiaj na szczęście już lepiej ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- słuszny wybór, najlepsza z możliwych opcji ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
aż gofra od twarzy, na której mieszało się przerażenie ze zdziwieniem, odsunął...) i mówię mu zbliżając się powoli: "no wcinaj, wcinaj, na zdrowie!", pomachałam i odbiegłam ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
jak TIR-owcy i chłopcy (czyli dwa niezależne źródła ), to na bank fajna ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
)... lepiej zaleczyc kontuzję i miec ją raz na zawsze z głowy niż miec kolano z głowy i nie móc biegac wcale... albo miec kontuzję nawracającą co kilka miesięcy i tez przerwy biegowe.... |
|||||
|
|
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tu sporo nowicjuszek
witamy serdecznieCytat:
co do wysokosci to chyba tez nie bardzo, jak sie biega to noga pracuje w kostce, tutaj to jakos tak bedzie unieruchomiona Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Ja biegam na wsi, po lasach i polach, ale czasem spotykam ludzi, bo są w okolicy różne domki i na początku myślałam, że będą się śmiać, ale albo w ogóle nie reagują, mówię nawet dzień dobry czasem, to się tylko uśmiechną sympatycznie i odpowiedzą. Jakieś 2 miesiące po tym jak zaczęłam biegać, pojawili się inni biegacze-widziałam już 3 różnych chłopaków. Wczoraj zaczepił mnie facet i z uśmiechem, ale nie żadnym drwiącym, pytał czy startuję do maratonu, a jak mijałam go drugi raz zasugerował mi start w igrzyskach
chyba mam jakąś miłą wiejską społeczność : ) jedynie kuzynka mnie zirytowała pytaniem :" po co ty biegasz, przecież chuda jesteś", niby taka wykształcona a okazuje się, że zwykli wiejscy rolnicy i hodowcy krów są mądrzejsi od niej
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak biegam zwykle spotkam rowerzystów lub innych biegających
Inni biegacze zwykle kiwają głową lub ręką do mnie, uśmiechają się![]() Rowerzyści różnie, czasem komentują, czasem się gapią, czasem nic Raczej nie zwracam na to uwagi
|
|
#928 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No czad po prostu....to trzeba mieć cięty język nie wiedziałam,że sport wyzwala u zjadaczy gofrów takie reakcje, może to......z nadmiaru cukru ?![]() Wczoraj wybrałam się na zakupy i nowiutkie pumy już czekają w pudełku, mam też shock absorbera; ) brakuje tylko pulsometru-może dzisiaj kupię
|
|
|
|
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Czytam Wasze posty regularnie i w końcu sama postanowiłam coś napisać biegam od maja, ale strasznie nieregularnie, a obecnie pogoda ciągle psuje mi biegowe plany W czasie wakacji średnio 2-3 razy w tygodniu, oprócz tego jeżdżę na rowerze, pływam a od tygodnia ćwiczę z Ewą Chodakowską nie odchudzam się, jem co chcę, zależy mi na dobrym samopoczuciu, kondycji i chyba bezkarnym jedzeniu słodkości![]() Teraz gdy jestem w rodzinnym mieście preferuję stadion, dlatego, że czuję się tam bezpiecznie, no i wiem ile przebiegam, a obecnie to jest 7,5km, mój cel to dobiec do 10km do końca września, myślę, że dam radę. Niestety biegam w zwykłych adidasach na płaskiej podeszwie, przymierzam się wprawdzie do zakupu butów ale zupełnie nie wiem czy lepsze byłyby asics czy jakieś nike czy może jakieś mniej znanej marki z decatholonu... Chciałabym żebyście coś doradziły
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Ska wracaj szybko do formy
![]() Jutro 3 trening z planem PUMA. Jeżeli nie dam rady, przerzucę go na środę i wyjdą mi 2 dni biegania pod rząd co mnie wcale nie zasmuca. Powód czemu może mi nie wyjść: 1. Mam już za sobą 6 dni intensywnych ćwiczeń - sądzę, że ten 1 będzie mi potrzebny do regeneracji (jestem osobą początkującą) 2. O 5:30 wyjeżdżam na ?cały? dzień do Kalwarii Zebrzydowskiej - będę chodziła po dróżkach (a górki też tam są) i nie wiem jak długo tam zostanę. Sądzicie, że ta mała modyfikacja może być szkodliwa dla planu i ego rezultatów. Chcę was zapytać, bo jest tu więcej osób bardziej doświadczonych ode mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

tu w Dublinie wiedze wielu biegajacych o kazdej porze dnia i zawsze to wzbudza sensacje, ludzie patrza i widac w oczach takie niedowierzanie i smiech, ja biegam rano i rzadko spotykam ludzi - o czwartej / piatej nad ranem to w sumie tylko taksowki i ciezarowki ale jak sie trafi czlowiek nie-biegajacy to gapi sie jak ciele w malowane wrota 

kolano wciąż mnie boli, smaruje je i chłodzę, ale niewiele mi to pomaga.. kiedy idę na dłuższy spacer, wracam kulejąc. ile może trwać gojenie takiego stłuczenia?
nie chce mi się, głupia jestem i oczywiście po kilku dniach odczułam tego efekty, tzn łamie mnie w krzyżu jak się schylam i nogi mi piszczą, dosłownie piszczą
Kierowca 

), ale dzisiaj na szczęście już lepiej