|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Brzuch to i ja mam spory...Fakt, że częśc z niego to oponka;p Ale jest tez i wzdęty. Tż mówi, że długo ciązy nie ukryję, ale ja chciałabym jeszcze do końca sierpnia, aż lekarka na wizycie mi powie, że wszystko ok.
wahania nastroju tez mam i niepokój... Ostatnio dużo się w naszym życiu dzieje, sprzedajemy mieszkanie, szukamy nowego, bierzemy kredyt, pensje niskie i jeszcze ciąza, z której się szalenie ciesze ale i bardzo martwię.......Ale damy radę
|
|
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój brzuch też od samego początku był wzdęty, wyglądałam jakbym zjadła porządny obiad, teraz jest jeszcze bardziej widoczny, zastanawiam się jaki będzie na początku września, bo pewnie będę go chciała ukryć idąc do pracy. jeszcze jak zakładam dżinsy to jakoś wygląda, chociaż też widać, że wzdęty, ale tak jak teraz na urlopie noszę najczęściej luźne spodnie na gumkach/wiązane w pasie to już w ogóle widać, ale tu mi to nie przeszkadza, grunt, że mi wygodnie. |
||
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
), ale rosmanowskiego też na pewno spróbuję.
|
||
|
|
|
|
#1084 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
niom... też tak mam ehh
|
|||
|
|
|
|
#1085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...a ponoć problemy dopiero się zaczynają po 9 miesiącach - ale za to ile szcześcia w gratisie )---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Jednak nie ma to jak grupa wsparcia...od razu lepiej na duszy się robi jak wiem, że nie tylko ja w 6tygodniu wyglądam jak w 4 miesiącu....w 9-tym to chyba pęknę
|
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1087 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży brałam luteine (bo bałam się że poronie) i witaminki ale i tak się nie udało. Teraz biore leki na tarczyce, luteine 3x2 tabl, witaminy, kwas foliowy, magnez b6 i acard. I szczerze mówiąc bardzo mnie męczy to faszerowanie się... na dodatek teraz jak cały czas mi nieodbrze to katuszem jest trzymać tą gorzką luteine pod językiem, zawsze po niej długo mnie mdli... Cytat:
![]() To samo co ja... tak uważałam chuchałam dmuchałam i wyszło jak wyszło. teraz leciałam do Londynu, wyłaziłam i wymęczyłam się tam a mimo wszystko jest ok także reguły żadnej tu nie ma Zestawy tabletek mamy podobne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko feta raz na jakiś czas bo w ciąży raczej nie wolno jeść ja sama uwielbiam feteCytat:
![]() Cytat:
I co najgorsze nie lubie owoców Na dodatek odrzyuca mnie od wody, bo po dwoch łykach przez godzine mnie mdli więc pije jej bardzo mało cola mi pomagała ale teraz już mi nie smakuje.. eh ale co tam i tak z każdej mdłosci się ciesze... ![]() Od jakiś dwóch dni mam jakiś niepokoj... pewnie dlatego że wizyta dopiero za tydzień no i teraz jest ten moment kiedy straciłam aniołka... i nie wiem ale jakoś straciłam tą wiare że napewno wszystko jest ok |
|||||||
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a wiecie jak to jest w I trymestrze z seksem?
Bo trochę się boję, a zapomniałam zapytać lekarza jak byłam na wizycie. Już nie wspomnę o tym, że mi się po prostu nie chce , ale widzę, że Tż by chciał...No a w necie, jak to w necie, różne opinie na ten temat..
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wszystko jest w porządku, to w każdym momencie ciąży można. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- A co Wy z tą fetą? Dlaczego nie wolno? Naszą pseudo-fetę robi się z mleka pasteryzowanego, więc jakie są przeciwwskazania? Ja rozumiem troskę, żeby nie załapać listeriozy, ale to nie tędy droga, więco o co kaman? A ty kilka słów o tej listeriozie. http://www.ciazowy.pl/artykul,lister...zy,1435,1.html ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Ja się nie cieszę. Zaczęliśmy 9 tydzień i wcale nie jest lepiej. Wczoraj znów był paw. ![]() Mój syn obudził się po 2 w nocy i już nie zasnął. A ja o 5 wstaje do pracy.... No to teraz do 21 mogę zapomnieć o drzemce.
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym ser feta z mleka pasteryzowanego można jesc w ciąży - czy na zimno, czy po obrobce termicznej (z niepasteryzowanego jeszcze u nas nie widziałam i to wlasnie na takie sery powinno sie uważać A to wszystko rozchodzi sie o bakterie Listeria. Mowi sie, by nie spozywac produktow z surowego mleka i serów pleśniowych, myc warzywa i owoce, przestrzegac zasad higieny przy przechowywaniu zywnosci. Nalezy tez uwazac przy przechowywaniu niektorych produktow z pasteryzowanego mleka, gdyz przy zlym przechowywaniu moga sie takie bakterie tez namnazac. Dodatkowo majonez, mieso drobiowe, kielbasy z surowego miesa (Mettwurst - metka?), salami, sery z surowego mleka, sery zwarowe, sery pleśniowe. No i jeszcze toksoplazmoza, czyli nie jemy surowego lub niedogotowanego miesa.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-13 o 09:45 |
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj porozmawiałam z mama i przekonała mnie bym nie tłukła się specjalnie USG robić. Żebym zrobila dopiero jak wrócę u lekarza, który będzie mnie prowadził. Troche mi już lżej na serduszku. No, ale za to się przeziębiłam. Teraz tylko ciepła herbatka i tyle
Kupiliśmy w aptece Prenalen, bo powiedziano, że to tylko to moge brać. Ciężkie życie ciężarówki ![]() Kochane, a co jeśli chodzi o opalanie? Wylatujemy w środę, w hotelu basen i chciałabym go wykorzystać. Czy na brzuszek mogę nakładać mocniejszy filtr? Kupilismy 50 dla dzieci i zastanawiam się czy będzie odpowiedni. Nie będę oczywiście brzuszka na slońce wystawiać
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2012-08-13 o 09:47 |
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-13 o 09:48 |
|
|
|
|
|
#1093 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Krem babydream ja mam ale będę się za innym rozglądać niezbyt mi się podoba. ja też na początku miałam taki wzdęty że w spodnie nie wchodziłam ale teraz już jest ok, co prawda lada dzień już w nie nie wejdę ale mam nadzieję że uda mi się nowe kupić u mnie widać że mi brzuch rośnie ale każdy obcy pomyśli że się spasłam ;p Cytat:
Cytat:
będzie dobrze Cytat:
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogąc spać dziś od 5 rano wpadłam na pomysł...czy genialny nie wiem okaże się...co sądzicie o chodzeniu na ćwiczenia dla kobiet w ciąży?? praktykował ktoś to może? pewnie nie pomoże to zbytnio w przybraniu zbędnych kilogramów ale trochę ruchu pewnie nikomu jeszcze nie zaszkodziło...choć lepiej darować sobie w pierwszym trymestrze?? jak sądzicie?
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze w poprzedniej ciazy kupilam sobie ksiazke, ciaza dzien po dniu, i tam tez sa cwiczenia, jakie mozna wykonywac.. a nawet powinno sie wykonywac, by zachowac forme i wzmocnic miesnie przed porodem, no i przez kilka miesiecy bedziemy miec tez spory bagaz do noszenia, wiec miesnie plecow tez nalezaloby wzmocnic ![]() Ahhh jak sie ciesze, tylko 2 dni do pracy i urlop
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
ja też
cieszę się podwójnie że mam wolne, bo moje warunki w pracy nie są za dobre, dzisiaj już wypaliłam biernie 3 fajki, nikt nie wie o ciąży a dla przełożonego raczej o zakazie palenia uwagi zwracać nie będę podradźcie, co mam robić, wyjść nie mogę, bo pali podczas rozmowy ze mną w pokoju w którym pracuję
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
![]() Ja już po wizycie! ) Wygląda na to, że wszystko jest dobrze chociaż dzidzia mniejsza o 6 dni, ale pani doktor powiedziała, że jest w normie. CRL 45mm. Przezierność karkowa - 1,7 mm Kość nosowa jest Nie widać jeszcze dokładnie pęcherza moczowego. Być może przed badaniem się wysiusiało Cały czas dzidziolek się kręcił trudno było go dokładnie zmierzyć. Następna wizyta za 5 tygodni. Wstawiam fotkę machającej łapki ![]() A zapomniałam dodać serduszko biło 162 razy na minutę! sporo chyba I cieszę się z tego, że na razie nie przytyłam nic brzuszek już jest ale waga w miejscu
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-08-13 o 12:29 |
|
|
|
|
#1098 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i witamyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście poczytałam już po fakcie o tym i to niby jest tzw. ostuda. i wywołuje ja zwiększone stężenie jakiegoś hormonu w ciąży. Podobno bardzo często pojawia się w ciąży a slońce jeszcze sprzyja jej powstawaniu No cóż... Na szczęście jak opalenizna z twarzy zeszła, to ten pas też jest mniej widoczny. Ale wciąż go mam Z tego co poczytałam, to po ciąży powinien zniknąć... a póki co nie ma szansy się go pozbyćCytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Ale to normalna prędkośc na tym etapie. Za chwilę zacznie zwalniac i juz potem tak zostanie
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-13 o 12:48 |
||||||||||
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to może urodzimy razem jak jest te 6 dni mniej ![]() Cytat:
dziewczynki to ja też poproszę dziś o kciuki za wizyte. może i mi dzisiaj tą kość jedną i drugą zmierzą.
|
|
|
#1100 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Kochane za odpowiedzi
![]() Od dzisiaj biorę się za zdrowsze odzywianie i kropka ![]() Jeśli mogę Was jeszcze prosic o to byście się podzieliły soimi wagami i wzrostem tak dla porównania Ja teraz ważę 82kg i mam 178 wzrostu.od dziaij równiez kontroluję swoją wagę i zobaczę jak się będzie zmieniac. |
|
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam i gratuluje! Moja waga startowa 63 kg przy wzroście 170cm i na razie taka waga została według OM dziś zaczynam 13 tydzień.
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ok 168cm i zaczynałam z 63kg ale schudłam 1kg a teraz już mam ten kilogram s powrotem
|
|
#1103 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciukaski Myśle, że dzień czy dwa różnicy nie zrobią i dziś już wszystko Waszemu Maluszkowi pomierząCytat:
|
|
|
#1104 |
|
Przyczajenie
|
denerwuje się ze to jest nie normalne że tak strasznioe dużo ważę
i że w przeciągu miesiąca tyle przytyłam
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 164 cm i przed ciążą było 57kg, a teraz jest 61 kg ;/ coś mi się zbyt szybko tyje
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Moja koleżanka mówi, że w ten sposób organizm się przystosowuje do ciąży. Do tego dochodzi zmiana trybu zycia na bardziej oszczędny
|
|
|
|
|
|
#1106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeśli nie masz żadnych bólów czy plamień. W tej ciąży mam zakaz bo jestem po # i bardzo ubolewam, ale dzidzia najwazniejsza Może od II trym będzie mi wolno czasami... ![]() Cytat:
![]() Jak masz taką fete z pasteryzowanego to automatycznie zakaz jest bez sensu ![]() Wiesz, ja straciłam dziecko więc dla mnie mdłości to coś na co czekałam i znak że dzidziuś rośnie... Cytat:
![]() Cytat:
piękna rączka!Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#1107 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to i tak się cieszę że to nic złego że tyle przytyłam
|
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w 7 tygodniu ciąży ważyłam 60 kg przy 170 cm. Powiększył się biust, brzuch i uda... czuję, że nabrałam wody.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2012-08-13 o 17:22 |
|
|
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

, ale w 9 tyg miałam już okrągły i widać, że jestem w ciąży
ehh

nawet sobie nie chce tego wyobrażać

Myśle, że dzień czy dwa różnicy nie zrobią i dziś już wszystko Waszemu Maluszkowi pomierzą