|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Marzena, Piwnooka a w czwartek?
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Bry Kuny
eee matoł ze mnie na wychowawczym jestem przecież u nas jest 7 msc macierzyńskiego i 2-3 lub 4 lata wychowawczego też płatnego ![]() Cytat:
![]() mniam no nie ma żartów grrrrr
|
|
#3183 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Ja to córka młynarza- biała buła. No teraz wakacje,więc może troszkę opalona. Tż już ma ciemniejszą karnację, więc może po nim.![]() Co do wagi to lejecie (z Lili) miód na moje serce. Wzięłam się za siebie, zmniejszyłam porcje i zakończyłam wieczorne podjadanie. Cieszę się, że rezultat jest widoczny )Ale łobuz ma fajowe kędziorki! Super torcik i jakie imponujące wnętrze ![]() Cytat:
Mi pasuje. Już się nie mogę doczekać.Cytat:
Tylko pozazdrościć.![]() Nastąpił come back mojego wspaniałego Haniołka. Coraz bardziej mnie zaskakuje. Wczoraj jak rozwieszałam pranie, to mi je podawała pojedynczo z miski uprzednio strzepując. ) No i pospałyśmy dzisiaj do 9 (ostatnio standardem była 6.30, 7), więc jestem wniebowzięta. Oczywiście w międzyczasie było z 6 pobudek na picie, żeby nie było zbyt kolorowo. |
|||
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po tygodniowej nieobecności.
Ale mam nadrabiania ![]() Paticzku byliśmy we Władysławowie, do przejechania niecałe 600 km, w sumie właśnie cała Polska. Zanetaa na podróż nie mogę narzekać. W stronę „do” Dominik spał pięknie. W połowie drogi, na postoju wzięłam go na śpiocha na ręce, to się chłopina rozprostowała i pojechaliśmy dalej. Wstał przed 6tą. A w drodze „z” obudził Nam się w okolicach Łodzi i nie spał 2 godziny. Nie broił, bo sił nie miał, trochę patrzył, trochę jęczał, trochę pił i padł ![]() Justyna jak ja Wam zazdroszczę tego spotkania z Ulkami ![]() Lili u mnie to samo z sałatką z kalafiorem. Też surowy nie podszedł gościom, mimo że obgotowałam trochę. Hania, Julek cudne urodzinowe zdjęcia ![]() Monia kurcze strasznie niefajnie z tą kradzieżą ![]() Resztę nadrobię i napiszę co u Nas wieczorkiem
|
#3185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do podobieństwa to ja wcale żadnego do nikogo nie widzę no i Cytat:
Marzenka, Pieleszka Shirka nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę spokoju związanego z pracą. A powiedz mi jeśli to nie tajemnica, na tym wychowawczym to 100% pensji dostajesz ?? my po spacerku, młody z racji tego ,że codziennie wstaje o 7 , zasnął w 3 sekundy
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-13 o 11:56 |
|||
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie jakie cudo znalazłam.
Używa któraś? http://allegro.pl/miska-niekapek-mis...548019930.html |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Shira to wprost wymarzone warunki do pracy i wychowywania dziecka. Coś wspaniałego, lepiej nie można by sobie wymarzyć. Wychowujesz 3 lata dziecko, potem przedszkole i praca.
Pada i pada i pada.... Brumek widzę Cię, a jak u was pogoda? co robicie? Marinka jak tam, coś wymyśliliście?
|
#3188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ida i Krystian - po buziaku dla Was
Ale on już biega ![]() Deniskowi się włoski coraz bardziej falują czy mi się wydaje? ![]() Cytat:
Trzymaj się, kochana ![]() Cytat:
Biorąc pod uwagę dzisiejszą noc, to naprawdę nie ma czego zazdrościć Spałam 2h z przerwami Cytat:
![]() Cytat:
Boję się, że ponieważ to musi być wyjątkowo ładne i reprezentacyjne, to na złość nie wyjdzie ![]() 2. A to przepraszam ![]() 3. Ale zazdroszczę Mnie gubi właśnie to wieczorne jedzenie Nigdy w życiu nie ważyłam, tyle, co teraz i fatalnie się z tym czuję. Nie patrzę w lustro, bo jak patrzę to ogarnia mnie smutek i bezsilna złość...4. Marzenko, Ty zawsze tak pięknie piszesz o Hani, że nawet przy takich zwykłych opisach łzy mi się cisną do oczu ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Lili Pogoda kiepska niestety Tymuś teraz na mnie śpi, bo nie spał w nocy. I to nie z własnej winy Teraz był nieprzytomny już, przelewał mi się przez ręce, bo od 3.30 nie zmrużył oka. Zaraz Wam opiszę, jaki tu mieliśmy armagedon
Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-08-15 o 01:05 |
||||
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek to jednak sąsiedzi szaleli ??
Co do włosków Denisa to kręcą mu się z tyłu, szczególnie jak wilgotne powietrze to ma mnóstwo pierścionków
|
|
|
|
#3190 | |||
|
Zakorzenienie
|
swietna biedrona! Cytat:
Aaaa uwielbiam takie wozy ale Wam dobrze... my nie mamy nawet co mysleć o jakimkolwiek urlopie ![]() Lili, Brumek, Dziubek co do palca tż nie mam pojęcia... w sobotę rozszedł się tak 1cm rany, wczoraj cała.... niby tz twierdzi że to tylko górna warstwa skóry... do lekarza znając jego nie pójdzie bo go wyślą na chorobowe.. a tego się boi jak ognia.. że mu niby umowy nie przedłużą ![]() Cytat:
![]() Dobra wymowka nigdy nie jest zla O kurcze... może ktos odda? ![]() A tort po prostu megaaa!! ![]() Cytat:
Brawa dla Szymka! niech nabiera sił chłopak!Nadrobiłam Lilka śpi, tż w pracy. Dziś nocowała u nas siostrzenica ale na szczęście już wróciła do domu W końcu wczoraj byliśmy tylko na krótką wycieczkę rowerową i wieczornego grilla u siostry.---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Zapomniałam o najważniejszym ![]() Ewusia, Dawid spóźnione 100 lat dzieciaczki! |
|||
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wspominałam o tych sąsiadach głośnych, prawda? To 3 facetów, takich osiłków-prymitywów, co jednego dania bez 5 przerywników nie umieją sklecić. Klęli i krzyczeli już w dzień tak, że mi uszy więdły. A ściana jest tak cienka jakby jej nie było i nawet, jak się ktoś drapie, to słychać!
Wieczorem oni gdzieś wyszli, więc spokojnie wykąpaliśmy Tymcia i położyliśmy spać i o dzwo spał, jak anioł, ładniej niż w dumu, bo się w ogóle nie wybudzał, mimo że po cichutku, ale jednak gadaliśmy w tym samym pokoju. I już się nawet położyliśmy, mąż nawet zasnął, ja jeszcze nie, kiedy o 1 z minutami wrócił jeden z nich z panienką. Pogadali głośno, pośmiali się, więc już się wściekłam, że spać nie dają i że dziecko obudzą, ale jak się okazało to był pikuś. Bo zaraz zaczęli się kochać Ona jęczała i darła się wniebogłosy (na bank udawała, bo brzmiało to sztucznie ), on stękał, łóżko waliło o ścianę, nawet odgłosy ich ciał było słychać. Ja nie jestem pruderyjna, ale robiło mi się niedobrze, bo jednak sex w cudzym wykonaniu wydaje mi się obleśny Tymek spał o dziwo, bo zmarłego by obudzili, ale już się kręcił i mruczał. I to im z godzinę zajęło, a potem zaczęli rozmawiać. Otóż poznali się w dyskotece 2h wcześniej Ona jest kelnerką tu obok w restauracji i wpadła tam na chwilę po pracy. Wyszła z nim, a jego kumple mieli im dać 2 godzinki czasu. A teraz najlepsze - on ją zaczął namawiać, że może jak kumple wrócą, to wszyscy razem się zabawią Ona się wykręcała, a on ją tak przekonywał:"No ale co, nie podobają ci się moi kumple? Ja ich znam od dziecka, są spoko". Albo "A filmów takich nie lubisz z trójkątami? Nie podniecają cię?". A ona mówi, że owszem, ale spróbować nie jest gotowa, bo chyba jest za niewinna No i zaraz zaczęli drugą rundkę teraz to ona już się darła, jak opętana. A do tego zaczęli ci kuple dzwonić na jego komórkę, żeby po nich zszedł i wpuścił, bo już wrócili. Ale on chciał dokończyć, więc telefon dzwonuł (jakiś przebój miał na dzwonku ustawiony ), oni krzyczeli, on przeklinał, po prostu genialnie. No i tego już Tymek nie wytrzymał i się obudził. Najpierw się pobawił w łóżeczku, al w końcu zaczął płakać. Nakarmiłam go, oczy mu się kleiły i chciał zasnąć, ale tamci głośno gadali już w czwórkę teraz, więc nie mogł. Oni ostatecznie poszli spać jakoś po 4, ale Tymuś już tak się rozkręcił, że go nie mogłam uśpić. Gadał i płakał na przemian i w końcu był już taki zmęczony, że z tego zmęczenia zasnąć nie mógł Uśpiłam go o 6. I ja też padłam. Ale o 8 oni już wstali i zaczęli trzaskać drzwiami i Tymek też się obudził i już spać nie chciał. A ja nawet prawie nie miałam siły stać I taka własnie była nasza cudowna, wyjazdowa, prawie-rocznicowa noc ![]() Najgorsze, ze zapłaciliśmy z góry za dwie noce, więc szkoda wyjechać, a najchętniej bym już do domu pojechała, że by się wyspać. A szkoda tej kasy jednak. Mąż rano był w recepcji, żeby powiedzieć, że albo my albo oni , ale powiedzieli, że oni się dziś wyprowadzają. I tak chętnie bym wróciła, ale w takiej sytuacji nie sądzę żeby kasę oddali...
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Od samego rana czuję, ze dzisiaj 13 . Poprztykałam się z TŻtem (ostatnio to norma), teściowa miała zabieg w szpitalu, przeżywam 2-gi potop szwedzki (@)...mam wymieniać dalej? Coś dzisiaj pod górkę. Nie smęcę.Wczoraj byliśmy u znajomych, mają 6-miesięczną Gabrysię, słodki pulpet. Malwinka tak się "popisywała" swoim raczkowaniem, że nie wyrobiła na zakręcie i upadła na czółko, oczywiście guz już jest .Za 2 dni przyjeżdża siostra TŻta z rodzinką, na samą myśl, ze będę musiała koło nich "skakać", gotować i wszystko podawać słabo mi się robi. Muszę z TŻtem pogadać, żeby delikatnie dał jej do zrozumienia, że powinna mi trochę pomagać chociaż z obiadem. Sorry za moje żale. |
|
|
|
#3193 | ||||
|
Zadomowienie
|
no nie powiem dbają o swoje mamy i jeszcze mąż każdy miesiąc dostaje do wypłaty jakiś grosik z okazji tego że ma dzidzie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ha wiecie kogo jutro poznam osobiście no warunki mają super chociaż moja kuzyna mieszka w norwegi i becikowe wynosi 15 tyś zł!! ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
ja to z tym @ jestem jakaś dziwna od zawsze mam bardzo skąpe na wkładkach higienicznych ujadę a moja mama i siostry się zalewają - wybryk natury ze mnie
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać czytając... i tak szczerze podziwiam, że tak nie wparowałaś, nie wiem czy bym wytrzymała...
Masakra jakaś... hoTELIK powinien wam zafundować noc gratis za niedogodności DaKaro żal się ile wlezie ![]() Shira zazdraszczam spotkania ale Wam dobrze..Siedze i knuje jak namówić męża na remont
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Chociaż oni na pewno proporcjonalnie wyższe koszty utrzymania mają...
|
|
#3196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do remontu to seks a potem kochanie wiesz wpadłam na super pomysł taki zrelaksowany łatwiej to weźmie na klatę ![]() ![]() Cytat:
![]() no niby tak, ale pytałam i mówiła, że to jednak spora kwota nawet jak na ich poziom wyszło i 125 zdjęć do wywołania oczywiście gwiazda numer jeden na nich to Żbik oszalała baba na jego punkcie
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdził, że sie zastanowi jak nie to sama sobie pomaluje bo zwariuje w tym mieszkaniu---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Spóźnione zdjęcia z urodzin w K. |
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek OMG
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko często zamiast "pierścionków" to ma siano ![]() MASAKRA! Ja to bym pewnie waliła w ścianę do skutku Chociaż mogłoby to być trochę niebezpieczne bo nie wiadomo co to za typki.. Dziewczyny czy do fotelików samochodowych Recaro trzeba kupować osobno jakąś bazę czy cuś? Czy wystarczy sam fotelik? Będziemy na all zamawiać niedługo. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Marzena miseczka może i bubel ale za taką cenę to kusi
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć nie wiem jak to jest z isofix (nie znam sie na tym) my mamy ten zwykły bez isofixu. A jaki Wy zamawiacie? Jaką tapicerkę wybraliście? Wrażliwi nie czytać!!! (iustyna) ![]() Idę dzisiaj do kina z koleżanką Dzieć własnie na spacerze. W sumie moje obowiązki wobec Ali u mamy ograniczają się do uspania, nakarmienia i......no i ewentualnie przebrania brudnych ciuszków Ale już jutro wracamy do domku bo tż wraca w końcu po prawie miesiącu nieobecności brumek mimo wszystko życze udanego romantyczno-rodzinnego wyjazdu! Masakra jakie atrakcje Współczuję, bo nameczyliście się tej nocki strasznie...oby dzisiaj już było lepiej, skoro te typy maja się wyprowadzić marzenka prosząc o zdjęcia z Haneczki urodzin liczyłam włąsnie na takie pozytywne wrażenia Jak zwykle cudne zdjęcia, cudni Wy, rodzinka widac pozytywnie zakrecona, śmiesznie wyglądają seniorzy w tych dziecięcych czapeczkach Denis już nie taki Denis...gdzie jego zawadiacka grzywka???? ![]() ![]() Uroczy łobuz oczywiście ![]() I spacerowiczka Hania Torty aż mi jęzor do d...ucieka |
|
|
|
|
#3202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do męża to może niech lepiej zajrzy do lekarza. Lepiej teraz niech zwolni tempo i wyleczy do końca bo nie daj boże potem jakieś komplikacje i wieksze problemy się trafią. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale rzadko ![]() miseczka fajna już kiedyś obczaiłam ale nie kupiłam do tej pory, młody nie je niczego co by wymagało jej zastosowania ![]() Brumek ja też podziwiam. za cierpliwość. Od razu byłabym na dole w recepcji a jak nie to dzwoniłabym na policję ![]() ale ja z tych bardziej nerwowych egzemplarzy ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśleliśmy o taki, chocco http://www.google.pl/imgres?q=Recaro...:24,s:90,i:281 Albo taki: http://www.google.pl/imgres?q=Recaro...,r:6,s:90,i:25 Tylko teraz jesteśmy w kropce bo zostaliśmy bez samochodu i nie wiemy jaki będzie następny. Chcemy żeby kolorystycznie pasował ![]() Zazdroszczę takie samowolki
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi Ci o taką zwykłą kaszę mannę? Jeżeli tak to nie pomogę, bo ja robię tylko te bobovity..
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś dobry odplamiacz? Z kilku Szymonkowych ubranek nie mogę sprać kupy, nawet vanish nie daje rady..
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z plamami nie pomogę ale niedawno chyba Brumek wklejała linka z takimi malutkimi buteleczkami z odplamiaczem. |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
dzis o 9.55 moj tata zmarl.
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
evve bardzo mi przykro, to straszne. Przyjmij moje kondolencje. Tyle się wycierpiał. Życie bywa okrutne..
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro...Przynajmniej już nie cierpi........ ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Dziewczyny Radek ma stan podgorączkowy (chyba pierwszy raz w jego życiu )Od jakiej temp zbija się gorączkę? Jak jest powyżej 38st? W domu mam czopki paracetamol i ibuprofen w syropie. Jakby co to wystarczy? Winne są chyba zęby bo ślini się strasznie. Do tego bardzo kiepsko śpi. W dzień miał już dwie drzemki ale bardzo, bardzo króciutkie. |
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Jestem na wolnym do końca tygodnia Brumek w moich okolicach i nawet nie dał sygnału? ![]() W sumie się nie dziwię, na tak krótko wpadliście, do tego te "atrakcje" w nocy... Mam nadzieję, że reszta wyjazdu będzie już super udana i pogoda jakoś się unormuje w tym słonecznym kierunku ![]() Lili, my mamy taki: http://allegro.pl/recaro-young-exper...535566475.html kolor czarno-czerwony, mieliśmy już bazę więc zdecydowaliśmy się na taki i jest super. Jesli w nowym aucie będzie montaz isofix to polecam, bardzo stabilnie się w aucie fotelik trzyma, dziecko fajnie wysoko siedzi i wszystko widzi (u nas dość zabudowane są drzwi). Jeśli jest w opisie "plus" tzn że fotelik jest z isofixem. Jedyny minus jets taki że ten z bazą ma mniejszy przedział wagowy, ale nie chcieliśmy tych w większym przedziale, bo nie miały bazy. Ewa, bardzo mi przykro, ale zobaczysz, z każdym dniem będzie Ci lżej, on tez już nie cierpi. Ide do k pooglądać Was trochę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Jakoś Cię jakby mniej niż na poprzednich zdjęciach
No teraz wakacje,więc może troszkę opalona.
Wzięłam się za siebie, zmniejszyłam porcje i zakończyłam wieczorne podjadanie. Cieszę się, że rezultat jest widoczny 
Tylko pozazdrościć.

Zakończone: 2

. Poprztykałam się z TŻtem (ostatnio to norma), teściowa miała zabieg w szpitalu, przeżywam 2-gi potop szwedzki (@)...mam wymieniać dalej? Coś dzisiaj pod górkę. Nie smęcę.
12.06.2010
Przyjmij moje kondolencje. Tyle się wycierpiał. Życie bywa okrutne..