Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-12, 20:40   #3151
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Radek miał taki tort:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0534.jpg (89,7 KB, 57 załadowań)
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:24   #3152
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek miał taki tort:
boska biedrona !!!

Ewa , Dawidek sto lat

u nas gonitwa za Szymkiem , tak się rozszalał z chodzeniem ,że nie nadążamy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:26   #3153
pieleszka
Wtajemniczenie

lili urocza biedroneczka. a jak w smaku??

meszsares zazdroszczę urlopowania...mi już też się urlop marzy

aaniu
no właśnie nie ważne kto jej da. ona już teraz nie drze sie w niebogłosy, jak jej daję do łapki butelę, ale w ogóle tego mleka nie chce pić spróbuje, a potem to tylko smoczek gryzie. a mleka ani łyka

no i taki miły dzionek się już kończy... poleniuchowałabym jeszcze jutro, ale do roboty trzeba
ponizej zdjątko z dzisiejszego spacerowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1633.jpg (204,8 KB, 45 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:29   #3154
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

meszsares zazdroszczę urlopowania...mi już też się urlop marzy

aaniu
no właśnie nie ważne kto jej da. ona już teraz nie drze sie w niebogłosy, jak jej daję do łapki butelę, ale w ogóle tego mleka nie chce pić spróbuje, a potem to tylko smoczek gryzie. a mleka ani łyka

no i taki miły dzionek się już kończy... poleniuchowałabym jeszcze jutro, ale do roboty trzeba
też zazdroszczę

spacerowiczka !!!!!
Stary 2012-08-12, 21:29   #3155
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mamy wóz Fotka niżej>>>

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka dzisiaj o 6tej rano urodzila dwie sliczne male (obie 2,6kg) dziewczynki
Cudownie gratulacje!!!! W ktorym tygodniu? Jakie imiona dostały Dziewczynki?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mezszares 3 tygodnie wczasów . Wow . Brzmi imponująco.
My już miesiąc na wyjeździe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04074.jpg (95,5 KB, 52 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:34   #3156
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

nawet nie mów głośno tego, bo tylko mi jeszcze gorzej

a wóz super

dziubku dziękuję w imieniu spacerowiczki

Stary 2012-08-12, 21:52   #3157
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, dziekuje za zyczonka kochane wielki calus od Marysi dla ciotek

Nie nadrobie - wczoraj wesele dzis poprawiny, jutro na pogrzeb do TZ rodzinki - a i z tata zle.... trzymajcie sie. kiedys moze do Was wroce......

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:58   #3158
youyou
Zakorzenienie

Pieleszka piękną masz spacerowiczkę

dziubek brawa dla Denisa za chodzenie a widzisz? tak się zamartwiałaś, a teraz chłop wystrzelił jak z procy

W ogóle to jutro wybieram się do pediatry zapisać się na szczepienie MMR, całkiem o nim zapomniałam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:04   #3159
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Lili a jak wyglada ta wysypka i gdzie jest ?

Madziulka czytam wlasnie o pozarze w Dagenham...mam nadzieje ze to daleko od Was
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wiel...wiadomosc.html

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-08-12 o 22:13
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:07   #3160
brumek
Zakorzenienie

DAWID, EWUNIA - STO LAT ROCZNIAKI!!!!!!!!!

Hejka

Mikołajki pozdrawiają Wizaż
Tymek już śpi (póki co, bo na przespaną noc nie liczę), podróż minęła super, bo 2h spał, a 1h sie bawił. Nigdy w życiu nie spał w dzień 2 godz. pod rząd, a tu proszę
Pensjonat mamy fajny, ale sąsiedzi za ścianą strasznie głośni i klną jak szewcy Teraz wyszli, ale boję się że w nocy dadzą nam popalić...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to podziwiam że tak cierpliwie wytrzymujesz Choć w zasadzie, póki karmiłam, to tylko ja wstawałam, ale mąż chęci wykazywał, a w dzień przy dziecku robił wszystko - przewijanie, przebieranie, kąpanie itp.
Bardzo fajne zakupy
i udanego wyjazdu!!
Aniu

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Witam się ja! Impreza urodzinowa nam się wczoraj udała, ja z tym zębem wytrzymałam. Potem wstawię jakieś zdjęcia Gorzej jest tylko z zębem. Dziś normalnie wykręca mnie z bólu Ku**a dramat jakiś i jak na złość musi być weekend ;/;/;/
Super że impreza udana, ale jak czytam o tym Twoim zębie, to aż mnie ciarki przechodzą

Cytat:
Mamy takie same tylko szare z błękitną nitką
Świetne są i Radek często w nich chodzi. niestety powoli ze swoich wyrasta
My kupiliśmy na 86, więc prędko nie wyrośnie, bo jeszcze jest trochę luzu

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Co u nas w skrócie:
- Helenka właśnie przeszła swoja pierwszą dziecięcą chorobę - zaliczyliśmy trzydniówkę (dzisiaj już wysypki prawie nie widać) - w ogóle to jej pierwsze chorowanie.( za to ja w przeciągu 1.5 miesiąca dwa razy leżałam z gorączką powyżej 39)
- w czerwca zaliczyliśmy tygodniowy pobyt nad morzem, w lipcu krótki wypad do Karpacza i w końcu ochrzciliśmy Helenę (nie obyło się bez małych nerwów)
- a tak to proza życia - rano odwożę Helenę do babci, jadę do pracy, potem odbieram Helenę od babci i nie wiem jakim sposobem robi się 16 i ja już tylko dla Heleny jestem
-A co Ciebie tak często dopada?
-Kocham Karpacz - to kiedyś było moje najukochańsze miejsce na Ziemi, marzyła żeby tam mieszkać Znam go jak własną kieszeń
- To i tak dobrze, że tak wcześnie pracę kończysz, a nie np. o 18
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tż wczoraj poszedł do tej pracy i jak mozna się bylo domyślec rana sie rozeszła
O nie I co teraz?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, korzystałam z trzech różnych przepisów, więc to posklejam i Ci zaraz napiszę.

Biszkopt (na tortownicę o średnicy 20-21 cm, ale ja miałam większą- chyba 24cm)
- 5 jajek, białka i żółtka oddzielnie
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Poncz do nasączenia:
-4 cytryny (co da Nam szklankę soku)
- 1 szklanka wrzątku
- 2 łyżki cukru pudru

Cukier zalewamy wrzątkiem, żeby dobrze się rozpuścił i dodajemy sok z cytryny. Kiedy wystygnie możemy nasączyć biszkopt. Na każdą warstwę używamy 1/3 płynu.

Krem budyniowy:
- 2 budynie
- 3/4 l mleka
- kostka masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 słoik wiśni (bez zalewy)

Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (uwzględniając mniejszą ilość mleka). Po zrobieniu budyń odstawiamy by całkowicie wystygł. Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy budyń stopniowo i miksujemy. Jeśli w masie pojawią się grudki to należy dodać łyżkę mleka, tak samo, gdy masa jest bardzo gęsta. Dodatek mleka dodaje też puszystości całej masie. Jednorazowo nie dodajemy więcej niż 3 łyżki mleka!

Krem maślany na bezie szwajcarskiej (do ozdobienia tortu):
- 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki
- 6 białek
- 1,5 szklanki cukru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii
- odrobina barwnika różowego lub czerwonego

Zaczynamy od zrobienia biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie po jednym żółtku, ciągle miksując. Odkładamy mikser i delikatnie mieszamy z mąkami i proszkiem do pieczenia przesianymi przez sito. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy ok 45 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy biszkopty z ok 60 cm na podłogę i wstawiamy znów do piekarnika, studzimy przy uchylnych drzwiczkach. Te czynności robimy by biszkopt pozostał idealnie równy i nie opadł. Po wystudzeniu biszkopt kroimy na trzy równe części. Pierwszą warstwę nasączamy 1/3 ponczu (użyłam do tego małej butelki z nakrętką, w której wytopiłam igłą dziurki, dzięki temu biszkopt równomiernie się nasączył), smarujemy kremem budyniowym i kładziemy połowę wiśni. Przykrywamy to kolejną warstwą biszkoptu i powtarzamy czynności: nasączamy, nakładamy krem + wiśnie, przykrywamy biszkoptem i znowu nasączamy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania kremu do ozdoby tortu.

Krem do ozdoby robimy tak: Białka (mogą być prosto z lodówki) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę ustawić nad kąpielą wodną. Cały czas podgrzewając, mieszać rózgą lub łyżką/widelcem, tak długo, aż cukier w białku całkowicie się rozpuści (najlepiej sprawdzić to organoleptycznie; rozcierając pomiędzy palcami nie powinno być wyczuwalnych ziarenek cukru). Jeśli misa z białkami (jak i białka z cukrem) mocno się zagrzały, odstawić do lekkiego przestudzenia.
Po tym czasie białka z cukrem ubić dokładnie w mikserze (końcówką do ubijania białek, przez około 10 minut), aż masa będzie bardzo gęsta, a beza całkowicie zimna.
Zmienić końcówkę miksera na mieszającą. Stopniowo, kawałek po kawałku dodawać masło, cały czas miksując. Po pewnym czasie od rozpoczęcia ubijania masa będzie rzadsza i będzie wyglądała na zwarzoną (absolutnie nie panikować! tak ma być ;-). To oznaka, że wszystko jest OK i od otrzymania kremu dzieli Was zaledwie kilka minut. Dalej miksować, aż krem wyraźnie zgęstnieje. Dodać ekstrakt z wanilii (lub Wasz ulubiony), odrobinę barwnika i zmiksować. Gotowa masa będzie charakterystycznie 'mlaskała' o ścianki miksera.
Pokryć tort cienką warstwą kremu, a następnie ozdobić różami (potrzebny do tego rękaw do zdobienia z końcówką dużej gwiazdki). Tutaj film instruktażowy=> http://www.youtube.com/watch?v=5c85y...eature=related .

Mam nadzieję, że w miarę składnie to napisałam. Jakbyś miała jakieś wątpliwości to pytaj.
Marzenko - pięknie dziękuję Wydaje się bardzo skomplikowany. A najbardziej obawiam sie tej masy na wierzch, bo w przepisie tak dobitnie podkreślają, żeby to dokładnie robić, że od razu mam wrażenie, że to coś bardzo trudnego.
Mówisz, że da się to zrobić? Tak sobie pomyślałam, że zamiast rózowego fajnie by było dać jakiś niebieski barwnik (jako że dla chłopca ). Myślisz że może być?

I powiem Ci, że tekst o rzucaniu biszkopta na podłogę rozwalił mnie na łopatki. Aż mężowi pokazałam i oboje szczęki z podłogi zbieraliśmy :rofl: Naprawdę tak zrobiłaś?
Stary 2012-08-12, 22:14   #3161
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziubek brawa dla Denisa za chodzenie a widzisz? tak się zamartwiałaś, a teraz chłop wystrzelił jak z procy

W ogóle to jutro wybieram się do pediatry zapisać się na szczepienie MMR, całkiem o nim zapomniałam
dziękuję
wiesz jeszcze się chwieje i czasem trzeba go łapać bo leci na bok i się chichra ale idzie mu coraz lepiej

ja szczepienie przełożyłam zgodnie z radą lekarki o 2 miesiace , idziemy na przełomie sierpnia i września

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam, dziekuje za zyczonka kochane wielki calus od Marysi dla ciotek

Nie nadrobie - wczoraj wesele dzis poprawiny, jutro na pogrzeb do TZ rodzinki - a i z tata zle.... trzymajcie sie. kiedys moze do Was wroce......
tak źle ??

Brumek oby sąsiedzi się nie wykazali !!!!
fajnie Wam ,że chociaż na chwilę zmieniliście otoczenie , zazdroszczę
udanej zabawy !!!
i brawa dla Tymka za długą drzemkę

Agula jak łapka męża ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-12 o 22:15
Stary 2012-08-12, 22:18   #3162
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hanka z każdą godziną śmiga coraz więcej, już jak torpeda normalnie. nauczyła sie sama, bez podpierania wstawać z podłogi i teraz wszędzie jej pełno. śmiejemy się,że na męża urodziny (za 2 tygodnie) zacznie mówić pelnymi zdaniami

brumku jak na mazurach??? pogoda dopisuje??
Hania poczuła wolność jaką dają dwie nogi

Na Mazurach zimno, ale pogodnie W dzień chwilę padało, ale potem było piękne słońce i prawie 20 stopni Teraz pod wieczór niestety tylko 15 , ale i tak długo spacerowaliśmy

Cytat:
Brumek ale teść pojechał po bandzie pan i władca całego świata. Na szczęście tż doprowadził go do pionu. A powiedz ( tak z ciekawosci pytam0 ) teście są teraz na emeryturze? czym się zajmowali zawodowo?
Na emeryturze Wiesz, mój teść to już ma 73 lata. Wcześniej prowadził własną firmę. A teściowa była informatykiem. Ale takim informatykiem sprzed 20 lat, kiedy komputer był wielkości traktora

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

aaaa ktoś pytał - mąż Natki - dojechał do nich do Wiednia
wyszpiegowałam na FB

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a to jeszcze mały roczniak
Ale kibic

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brumku no widzisz to nie mam co narzekać, ale jak zapalił u małego światło to myślałam, że mu aortę przegryzę
Shira, Ty groźna kobieto!

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
jeszcze macierzyński trwa...? zazdroszczę
O tym samym pomyślałam

Cytat:
Radek miał taki tort:
Dzieło sztuki
Pewna siec handlowa powinna Wam za reklamę zapłacić

Cytat:
Ona ma buzie anioła

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Eve, aż tak źle

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek oby sąsiedzi się nie wykazali !!!!
fajnie Wam ,że chociaż na chwilę zmieniliście otoczenie , zazdroszczę
udanej zabawy !!!
Dzięki Dziubku
Jeśli nam dokucza, to mogą być pewni, że Tymek się zemści
A my tu tylko na dziś i jutro, więc za bardzo nie poszalejemy Chociaż miło jest odwiedzić stare kąty, bo dokładnie tu się w sobie zakochaliśmy 11 lat temu (za 2 dni jest rocznica)

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-08-13 o 09:27
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:23   #3163
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry
uff dzisiaj w nocy wrocilismy z Łeby i po trzech intensywnych urlopowych tygodniach rozpoczynamy tzw szara codziennosc...
Ale bylo super, pogoda w Borach jak zloto, a w łebie nienajgorsza, tylko jestesmy umordowani po pachy, bo Blanka to samo zlooooo
Zeby nam jeszcze na koniec dopiec to prawie cala droge znad morza na Slask przewrzeszczala probujac uwolnic sie ze znienawidzonego fotelika

Moja przyjaciolka dzisiaj o 6tej rano urodzila dwie sliczne male (obie 2,6kg) dziewczynki
Zuza też samo zło była na urlopie (teraz też bywa...), tylko przez Youyou nikt mi już nie wierzy . Brawa dla przyjaciółki! aaaa i Zuza też nie lubi jeździć

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
AAaaaa na żywca zamknełam sobie okno wizazu i mi wszystko wcięło

No nic jeszcze raz....przeciez mam czas (Ala na spacerku...tiruriru
Nie no, no nie! wracaj już do domu i miej tak przekichane jak większość z nas!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a my dojadamy pozostałości urodzinowych specjałów.

a to jeszcze mały roczniak
Fajny ten mały roczniak!

Cytat:
Justyna jak już będziesz u jujów, to nie zapomnij do mnie przyjechać. To 'tylko' 160 km od Mmz.
Łojjjj no to faktycznie "tylko" .

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
iustyna tak w ogóle to mój tż mówił, że odwiedziny u Was to był super pomysł (a był taki sceptyczny hehe).
Normalnie już bym się chciała z Wami znowu spotkać, kiedy przyjeżdżacie do nas?
Przeczytałam posta Tżtowi i on mówi, że nawet jutro możemy jechać . A tak serio, to może na koniec sierpnia? Albo jak się uda datę zlotu ustalić? Ej słonko adres mi wyślij, butki Filipa Ci odeślę

Najlepszego dla naszych roczniaków!!! : roza:

Byliśmy dzisiaj prawie cały dzień w Solcu Kujawskim, w parku dinozaurów. Ale było fajnie! Kuba prawie posikał się ze szczęścia .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:32   #3164
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Chociaż miło jest odwiedzić stare kąty, bo dokładnie tu się w sobie zakochaliśmy 11 lat temu (za 2 dni jest rocznica)
tam się poznaliście ??
super,że akurat prawie na rocznicy tam będziecie !!!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj prawie cały dzień w Solcu Kujawskim, w parku dinozaurów. Ale było fajnie! Kuba prawie posikał się ze szczęścia .
byłam w Solcu kilka lat temu na majówce z depeszami
Stary 2012-08-12, 22:33   #3165
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ewoludek
Dawid

Sto lat roczniaki Kochane

Zamykam spać

Ale Jeszce egiistyczne napisze co u nas
-Byliśmy w zoo
- przebiegłam 5 km
- Tz zgubił portfel
Stary 2012-08-12, 22:43   #3166
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
byłam w Solcu kilka lat temu na majówce z depeszami

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
-Byliśmy w zoo
- przebiegłam 5 km
- Tz zgubił portfel
Wow - szalona!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:47   #3167
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
AAaaaa na żywca zamknełam sobie okno wizazu i mi wszystko wcięło

No nic jeszcze raz....przeciez mam czas (Ala na spacerku...tiruriru
Ty to wiesz, jak człowieka wkurzyć

Cytat:
tam się poznaliście ??
super,że akurat prawie na rocznicy tam będziecie !!!
Poznalismy się dokładnie w Giżycku, a być ze sobą zaczęliśmy w Rucianem (jutro tam jedziemy), ale generalnie cały szlak Wielkich Jezior był wylęgarnią dla naszego związku
A to, że akurat teraz tu jestesmy nie jest przypadkiem, tylko od paru miesięcy tak sobie po cichu liczyliśmy na to, ze może się uda

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
-Byliśmy w zoo
- przebiegłam 5 km
- Tz zgubił portfel
Już chiałam pisac, że super dzień, ale to ostatnie to paskudna sprawa Jak to sie stało?

Jasiek interesował się zwierzyną?
Stary 2012-08-12, 22:59   #3168
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, no nie musi być środa, powiedz jaki dzień by Tobie pasował. Ja w tygodniu nie mam planów więc się do Was dostosuję. Piwnooka,a popołudniami to o której godzinie?

Lili, ja nie Natka, ale te buty w Nike dostaniesz z tym, że w Nike Kids lepszy wybór we wzorach i rozmiarach. Hani kupiliśmy różowe- są rewelacyjne. Nic nie ważą, podeszwa się skręca, dziecko może w nich wchodzić do wody (co ułatwia też ich czyszczenie), mają zabudowane palce(chronią przed urazami), no i widać, że są wygodne. (ale zrobiłam reklamę)

Brumku,wiesz co za pierwszym razem rzucałam (mina mamy bezcenna) za drugim nie i ...wyszedł tak samo. Więc możesz ten etap sobie darować. Wydaje się skomplikowany, ale naprawdę nie jest. Ten krem ozdobny robiłam teraz pierwszy raz i był naprawdę łatwy wykonaniu- cukier się dobrze rozpuścił i nie był taki ciężki jak ten z pierwszego przepisu. Wersja niebieska wyglądałaby na pewno bajecznie- RÓB!

Zapałeczka, uła brzmi paskudnie.Mam nadzieję, że szybko uda się go wyleczyć.

Beata, jak tam pęcherz?

Patik, ta babcia jest specyficzna, ma dwa telefony komórkowe. Zdjęcia Hani zgrywa sobie z komputera od teściów na pendrive i ogląda na swoim telewizorze. Jak rozpakowaliśmy domek, to wszystko Hani pokazywała gdzie trzeba nacisnąć, bo już sama w domu obczaiła.

Uwaga, uwaga, zasypuję zdjęciami z urodzin Haniołka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (81,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (55,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (96,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (80,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (89,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (59,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (79,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (72,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (128,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (82,5 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-08-12, 23:02   #3169
marzena_S
Zadomowienie

Aaa zapomniałam napisać..

Pieleszko, Twoja córcia to sama słodycz.

Carmela, super wózek- gdzie się takie cuda kupuje?

Agni, ale ze mnie myślę i myślę czemu Twój syn to Pan Mark, dopiero po chwili do mnie dotarło, że to patriotyczna koszulka.

Telik, może odezwie się uczciwy znalazca? Mojemu tacie kiedyś chłopak przywiózł do domu portfel (zgubił na dworcu). Skąd Ty bierzesz ten zapał do biegania? Podziwiam.
No i może są jakieś zdjęcia z zoo?
I c.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (78,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (102,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (102,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (97,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (104,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (112,6 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-08-12 o 23:11
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:24   #3170
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Radek miał taki tort:
Ale cudo!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Madziulka czytam wlasnie o pozarze w Dagenham...mam nadzieje ze to daleko od Was
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wiel...wiadomosc.html
O, widzisz, a nawet nie wiedziałam o tym pożarze.. ale rzeczywiście ok. 17 byliśmy na spacerze i widać było jakieś kłęby dymu. To jakieś 3-4 mile ode mnie.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:24   #3171
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela, super wózek- gdzie się takie cuda kupuje?
Dziadek kupił u Duńczyków

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:26   #3172
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Brumku,wiesz co za pierwszym razem rzucałam (mina mamy bezcenna) za drugim nie i ...wyszedł tak samo. Więc możesz ten etap sobie darować. Wydaje się skomplikowany, ale naprawdę nie jest. Ten krem ozdobny robiłam teraz pierwszy raz i był naprawdę łatwy wykonaniu- cukier się dobrze rozpuścił i nie był taki ciężki jak ten z pierwszego przepisu. Wersja niebieska wyglądałaby na pewno bajecznie- RÓB!

2. Uwaga, uwaga, zasypuję zdjęciami z urodzin Haniołka.
1. Nawet nie wiesz, jak mnie kusi Ten Twój wyszedł jak z książki kucharskiej i aż się wierzyć nie che, ze debiutowałaś

2. Ale przyjęcie było Hania piękna i taka śniada (po Tobie chyba ma taką karnacje, co?). A sukieneczka - cud miód!
A Ty Marzenko nie schudłaś czasem trochę? Jakoś Cię jakby mniej niż na poprzednich zdjęciach
Stary 2012-08-12, 23:40   #3173
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Pieleszko cudną masz spacerowiczkę

Marzenko piękne zdjęcia z urodzin

Cytat:
Poznalismy się dokładnie w Giżycku, a być ze sobą zaczęliśmy w Rucianem (jutro tam jedziemy), ale generalnie cały szlak Wielkich Jezior był wylęgarnią dla naszego związku
A to, że akurat teraz tu jestesmy nie jest przypadkiem, tylko od paru miesięcy tak sobie po cichu liczyliśmy na to, ze może się uda
Moje rodzinne strony Urodziłam się i mieszkałam przez 19 lat zaledwie 16 km od Rucianego-Nidy

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:46   #3174
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Moje rodzinne strony Urodziłam się i mieszkałam przez 19 lat zaledwie 16 km od Rucianego-Nidy
Uwielbiam te okolice
Ale miałaś piękne tereny do życia

Teliczku - especially for you
(wyłuszczyłam to, co najważniejsze )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg telik.jpg (112,5 KB, 60 załadowań)
Stary 2012-08-13, 08:16   #3175
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
z czego się tak śmiejesz łobuzie

Cytat:

ale romantycznie to zabrzmiało... fajne takie wspomnienia

Marzenko solenizantka powala urodą
świetna rodzinka , na tym wspólnym zdjęciu takie fajne wariactwo !!!!

moje dziecko wraca do normy, wydoił na śniadanie 330 ml mleka

dla nie fb-kowych mój szalejący łobuz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00001.jpg (188,9 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-08-13, 09:11   #3176
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Pycha! Nie był strasznie słodki, wszystko w nim było
Idealny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0542.jpg (116,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-08-13, 09:22   #3177
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Zazdrościmy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Lili a jak wyglada ta wysypka i gdzie jest ?

Po twarożku?
Wyskakuje mu głównie na twarzy, szyi i karku.
Najwięcej właśnie na twarzy, taka kaszka. Aczkolwiek szybko znika.

Cytat:
Dzieło sztuki
Pewna siec handlowa powinna Wam za reklamę zapłacić
chyba muszę się do nich zgłosić

Kurczę strasznie mnie kusi taki tort ze świnkami jak robiła Isia.
Marzenka Twój tort to też arcydzieło!
Już sobie spisałam przepis, może kiedyś zrobię
Mi też się wydaje, że schudłaś
A ja nadal bambaryła

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

U nas ostatnie noce to jakiś koszmar. Radek tyle razy się wybudza, że już mam dość.
Po kaszce na noc nie widziałam żadnej poprawy w spaniu, nawet bym powiedziała, że częściej się wybudzał niż przy samym UU.

Jak robicie kaszkę mannę na kolację z MM?

Chyba mu idzie górna 3...
Stary 2012-08-13, 09:30   #3178
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas ostatnie noce to jakiś koszmar. Radek tyle razy się wybudza, że już mam dość.
Po kaszce na noc nie widziałam żadnej poprawy w spaniu, nawet bym powiedziała, że częściej się wybudzał niż przy samym UU.
tulę i rozumiem ból....
u nas też koszmar... Hanka dzisiaj to samą siebie przeszła! o 1 się obudziła i ani myślała zasnąć, chociaż była zmęczona jak ta lala. oczy półprzymknięte, co chwilę się pokładała, ale spać nie będzie..i tak do ok. 6 rano...a o 6 to ja już się nie kładłam tylko nałożyłam korektor pod oczy i heja do pracy.... jakoś wiążę to z tym, że się nauczyła chodzić... bo ani nie płacze, ani nie marudzi więc raczej nie zęby...

torcik w środku jeszcze lepiej niż na zewnątrz sie prezentuje

dziubku cudny Szymek-rozrabiaka
Marzenko Wasza impreza widać, że udana. a Hania cudna w tej sukieneczce

witam się

z wyżej opisanych przyczyn jestem dzisiaj jak zombie. i lepiej bez kija do mnie nie podchodzić! tej nocy pewnie też nie zasnę-ale to ze stresu, bo jutro jedziemy do Poznania na dokładne badania Haniwego serduszka. będą jej jakieś leki podawać (mam nadzieję, że nie znieczulenie ogólne!!!) żebu można ją było zbadać...a ja się już boję .. i proszę o kciuki

Stary 2012-08-13, 09:49   #3179
patik87
Zakorzenienie

hej.

Marzena
tworzycie wszyscy zgodną i wyluzowaną rodzinkę, (bynajmniej na zdjęciu)wspaniale! Tort cudooo, Haniołek wystrojony, wszystko oh i ah.

Lili niezła biedronka, sama robiłaś?

Pieleszka tulę. I trzymam kciuki za jutro. Ładna spacerowiczka

Dziubek chyba w lepszym nastroju jesteś/ to dobrze, a Szymon z dnia na dzień się zmienia.Duży facet, do tż podobny, ale z Ciebie też coś ma.

Brumek i ja zazdroszczę wyjazdu miło powspominać..

Ja w miarę wyspana ale nastrój wisielczy. Od nocy pada, szaro buro i ponuro. I znowu gotowanie...już mi się coś robi na samą myśl. Zbrzydło mi.

A co u jacieee, wróciła z wczasów?
Stary 2012-08-13, 10:06   #3180
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też koszmar... Hanka dzisiaj to samą siebie przeszła! o 1 się obudziła i ani myślała zasnąć, chociaż była zmęczona jak ta lala. oczy półprzymknięte, co chwilę się pokładała, ale spać nie będzie..i tak do ok. 6 rano...a o 6 to ja już się nie kładłam tylko nałożyłam korektor pod oczy i heja do pracy.... jakoś wiążę to z tym, że się nauczyła chodzić... bo ani nie płacze, ani nie marudzi więc raczej nie zęby...

z wyżej opisanych przyczyn jestem dzisiaj jak zombie. i lepiej bez kija do mnie nie podchodzić! tej nocy pewnie też nie zasnę-ale to ze stresu, bo jutro jedziemy do Poznania na dokładne badania Haniwego serduszka. będą jej jakieś leki podawać (mam nadzieję, że nie znieczulenie ogólne!!!) żebu można ją było zbadać...a ja się już boję .. i proszę o kciuki

u nas dzisiaj w nocy było to samo! Radek obudził się przed 3 i ani myślał spać. Półprzytomny wiercił się po całym naszym łóżku.

Teraz też już drugie podejście miałam żeby go uśpić.
Śpiące jest, marudny a nie chce spać. Gardzi czasem UU. może to już czas....

na jutro

Cytat:

Lili niezła biedronka, sama robiłaś?
zamówiłam u znajomej kucharki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości