Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-13, 17:25   #331
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

ja z doskoku- pochwale sie, zrobiłam dzisiaj młodemu zupke z dorszem i mu smakowała... ale chyba Wiola piosała(super te rozmowy nocne.... o ogórku na mizerie / ze lepsze miruna lub osos, no alke nie było

tymczasem spadam
dorsz to też bardzo wartościowa i smaczna rybka

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 17:36   #332
ela3010
Zadomowienie

Domiks dużo powieści czytam, horrory, autobiografie, mmmmmm....
Kocham czytać.

Mycha śliczniasta Nadinka

Aniolinka i Kkasikk dziś świętujemy 9 mcy.

Seonka a myślałam gdzie jesteś, mam nadzieję że pogoda dopisuje.

Ja ogarnęłam domek, palę na ciepłą wodę, Miłosz zabawił się chwilę to siadłam na wizaż.

Pokszyfko i Princessko u mnie pogoda identyczna, jest 13st, leje od rana, i tak jeszcze parę dni.
Ale ja kocham takie pluchy.
Jak to powiedziała córa mojej kol "inna jesteś", Julia lat3.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 17:47   #333
wariateczka88
Zadomowienie

ależ ja sie dzisiaj na chodzilam,nogi mi zaraz odpadna
na szczescie tz zgrana mala na spacer jeszcze

mycha ale slicznotka ta Twoja corcia,a w tym misku to juz w ogole

no i gratuluje wszystkich miesiecznic,troche sie tego zebralo,wiec nie wymieniam po kolei bo nie pamietam kogo

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

elu ja tez uwielbiam czytac,wszystko jak mala karmilam po urodzeniu czytalam,jak spala czytalam,teraz juz niestety czasu mniej,ale w parku czesto jeszcze cos czytam jak mala spi,tylko aktualnie nowosci brak,wiec przerabiam wszystko co mam po raz 10

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 17:55   #334
nettka_
Zadomowienie

Paulince wyszła jedynka górna

Mamy 4 zębole

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 18:01   #335
kasia_aa
Zadomowienie

Rudomirka aniolina dzieki za podpowoedztak zrobie, bardxo bym chciala zeby maly nie budzil sie w nocy, ten pomysl z rozcienczaniem mleka rewelka jak tylko sie zbiore w sobie to zastosuje!

Moj maly juz spi!!! taki padniety byl ze ledwo przciagnelam kapiel do 18.30 (zawsze jest o 19) no i juz zasnal a mama...bierze sie za gary:/
Ale najpiewr ide wszamac sliwki
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 18:04   #336
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Rudomirka aniolina dzieki za podpowoedztak zrobie, bardxo bym chciala zeby maly nie budzil sie w nocy, ten pomysl z rozcienczaniem mleka rewelka jak tylko sie zbiore w sobie to zastosuje!

Moj maly juz spi!!! taki padniety byl ze ledwo przciagnelam kapiel do 18.30 (zawsze jest o 19) no i juz zasnal a mama...bierze sie za gary:/
Ale najpiewr ide wszamac sliwki
a ja bedę właśnie z drzemki smyka budzić....:hahaha :

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 18:25   #337
nettka_
Zadomowienie

Moja miała dzisiaj tylko jedną drzemkę ale jest pełna energii jest wszędzie heh

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-13, 19:15   #338
princessskaa
Wtajemniczenie

Baha jakos przeżyjemy

Malutka już śpi, ja zaraz będę myślec o kolacji Jestem pzred okresem, więc mam apetyt na maksa, a i plamienie mam od tygodnia raz na jakiś czas - nie wiem czemu. W przyszłym tyg chcę iśc do ginka po recepte to przy okazji go zapytam - ale pewnie jak w ulotce pisze, to normalne.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Wiecie fajnie przyjechac do mamy, ale nerwie sie, że ona robi wiele rzeczy inaczej niż ja.. np Ja na poranną drzemkę leżę na łóżku z małą aż zaśnie, głasiam ją. A moja mama usypia ją w wózku.. Prawda taka, że potem ja widze, że cos inaczej było robione po zachowaniu małej.. Ja cos tam mówie mamie, a ona swoje..

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Nettka gratki za zębolka
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 19:17   #339
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
może kolejne zębale idą?
fajny ten filmik na fejsie i słodziak z Adka do tego tak smiesznie telepie główką, ma charakterek
mam nadzieje ze zeby bo koncza mi sie pomysly. a charakterek owszem. niby anielskie dziecie a czasem daje popalic

Cytat:
Napisane przez nikaa2

ja z doskoku- pochwale sie, zrobiłam dzisiaj młodemu zupke z dorszem i mu smakowała... ale chyba Wiola piosała(super te rozmowy nocne.... o ogórku na mizerie / ze lepsze miruna lub osos, no alke nie było
dorsz dobra tlusta rybka. ja tylko pisalam zeby tilapii, nototenii i pangi nie dawac bo pochodza glownie z Wietnamu i ich produkcja nie wyglada za ciekawie.

dzis chodzilam jak cien. 4 noc nei przespana, mlody zrobil sobei tylko jedna drzemke i od 2 nie spal. przed 6 byl juz tak marudny ze ledwie z nim wytrzymywalam, tesciufka sie zlitowala i wziela malego a ja sie zdrzemnelam chwilke bo ledwie trzymalam sie na nogach. jak to sie dawalo rady poczatkwowo jak to dziecko wstawalo co 2h?
zasnal i po 10 minutach ryk. dalam mu nurofen i sie uspokoil troche wiec moze to gorne jedynki tak mu sie suna?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 19:24   #340
princessskaa
Wtajemniczenie

Goldi tęsknimy

Mycha śliczne fotki

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Lecę się kapać i położę się już do wyrka. Jutro jadę na cały dzień do kolezanki z malutką, więc nie wiem kiedy zajrzę

Spokojnych nocek, papa
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 19:31   #341
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

eh a ja czekam az ksiezna laskawie pojdzie spac.. a nogach od 15 i ani mysli spac padam...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-13, 19:32   #342
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
aaa mam pytanie do mam karmiących mm: dajecie tez mm w nocy? czy tak wogole nie mozna? bo zastanawiam sie nad przejściem całkowicie na mm, tylko boje sie co w nocy bedzie, bo go 2 razy na noc karmie cycem. a ostatnio budził sie wogole po kilkanaście razy ale to oszukiwałam wodą i smokiem, ale cycka min 2 razy musiałl dostać. sama nie wiem co zrobic

Na piersi Michał budził, mi się ok 2 razy na pierś, jak około 21 dawałam mu 210ml mm stwierdziłam, że o 24 nie może być jeszcze głodny, więc w zamian jak się budził dawałam mu smoczka. Obecnie daje mu na 180mm 6 miarek kaszki i śmi jak suseł do 7, czasami do 8,30

Ale jak tylko zaczyna marudzić daje smoka
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 19:33   #343
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze zeby bo koncza mi sie pomysly. a charakterek owszem. niby anielskie dziecie a czasem daje popalic

dorsz dobra tlusta rybka. ja tylko pisalam zeby tilapii, nototenii i pangi nie dawac bo pochodza glownie z Wietnamu i ich produkcja nie wyglada za ciekawie.

dzis chodzilam jak cien. 4 noc nei przespana, mlody zrobil sobei tylko jedna drzemke i od 2 nie spal. przed 6 byl juz tak marudny ze ledwie z nim wytrzymywalam, tesciufka sie zlitowala i wziela malego a ja sie zdrzemnelam chwilke bo ledwie trzymalam sie na nogach. jak to sie dawalo rady poczatkwowo jak to dziecko wstawalo co 2h?
zasnal i po 10 minutach ryk. dalam mu nurofen i sie uspokoil troche wiec moze to gorne jedynki tak mu sie suna?
albo brzuszek boli, może coś zjadł co mu nie służy??
Stary 2012-08-13, 19:39   #344
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paulince wyszła jedynka górna

Mamy 4 zębole

Stary 2012-08-13, 19:54   #345
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Na piersi Michał budził, mi się ok 2 razy na pierś, jak około 21 dawałam mu 210ml mm stwierdziłam, że o 24 nie może być jeszcze głodny, więc w zamian jak się budził dawałam mu smoczka. Obecnie daje mu na 180mm 6 miarek kaszki i śmi jak suseł do 7, czasami do 8,30
moja na tej samej ilości o 19:30 budzi się tak jak po cyśku, czyli koło 22:30-23:00 a potem jeszcze w nocy ale juz nawet nie sprawdzam godziny

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 19:56   #346
mol_aa
Zadomowienie

Wiolq widzę że Piotruś i Adaś mają bardzo dużo wspólnego - straszne ząbkowanie przede wszystkim, nieprzespane noce to pikuś - kilka kaw i jakoś będę chodzić, ale gdy dochodzi all day maruda to przysięgam ale czasami mam dość i mam ochotę się schować albo zniknąć dzisiaj dał mi mały tak popalić do 15, pisałam,że zaczynam jeść śniadanie, zrobiłam dwa gryzy i był ryk, jego dzisiejsze drzemki wyglądały tak, że zasypiał i po 10-15min budził się z mega płaczem ale takim żałosnym. Potem dałam czopek i po ok pół godzinie było znacznie lepiej, dalej marudził ale znacznie mniej i nie zagryzał tak wargi dolnej.

Bahamadia
zazdroszczę przespanych nocek, u nas pomimo butli kaszy 210ml o 20-21 to i tak budzi się dwa razy, myslałam że z przyzwyczajenia, ale on wypija 2 pełne butle min 180ml max 220ml

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Netka nie załamuj mnie, u nas ani jednego zęba
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 20:04   #347
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
moja na tej samej ilości o 19:30 budzi się tak jak po cyśku, czyli koło 22:30-23:00 a potem jeszcze w nocy ale juz nawet nie sprawdzam godziny

potrzebuje czasu, cierpliwości. Mi poszło łatwiej, bo Michał jednak był młodszy 1,5 maca temu odstawiłam go od piersi, jednak jest różnica...

Od 40 min wariuje. Śmieje się, krzyczy, zaczepia nas i nawet nie zjadł mleka, nie wiem o co kaman w rogu óżeczka ćwiczy uda, bo podskakuje aż całe trzeszczy

Czopka już dałam ....
Stary 2012-08-13, 20:10   #348
saaraa_lub
Rozeznanie

Mnie się wydaje,że każde dziecko jest inne,jedne przesypiają noce niemalże od urodzenia inne potrzebują dużo więcej czasu,żeby tą sztukę opanować.
Nie ma jednego schematu i tyle.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 20:35   #349
owieczka86
Zadomowienie

Mycha śliczna masz córeczkę misiowe ubranko ekstra:-D

Byliśmy na wsi...ale pogoda nie dopisała bo padał deszcz,a jak przestało i wyszłam z Filipem do babci na cmentarz to strasznie zmokłam bo zaczęło padać.Filip płakał w wózku chyba nie podobała mu się folia od deszczu. na wózku;-)
Zmarzłam strasznie mam nadzieję że się nie zawiębie...
Fifi zasnął bo dziś w dzień bardzo mało spał,ciekawe jak będzie dziś w nocy...

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Netka gratki za zębolki :-D

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Co tu tak cichutko???

Chyba spadam do wyrka ...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 20:37   #350
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje,że każde dziecko jest inne,jedne przesypiają noce niemalże od urodzenia inne potrzebują dużo więcej czasu,żeby tą sztukę opanować.

Jasne, że tak. Nie ma reguły. Ale jak ktoś jest już bezradny to szuka pomysłu, może w innym przypadku rady innej mamy się sprawdzą ....
Stary 2012-08-13, 20:39   #351
nettka_
Zadomowienie

Mała w końcu śpi

Stary 2012-08-13, 20:40   #352
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Michał już też się zlitował
Stary 2012-08-13, 20:46   #353
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość

dokładnie
Moja córcia przesypiała noce praktycznie od początku, synek się budzi kilka razy na cyca Tak samo z jedzeniem- od razu ładnie jadła, Michałek bardziej wybrzydza i woli mniej stałych posiłkow a wiecej cyca

za to moja kiedyś aniołek, dziś taki szaleniec, że szok

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-13, 20:56   #354
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dziewczyny, normalnie jestem w strasznym szoku, ktoś się włamuje na moje konto na nk. Głupi przykład, są dzisiaj ur mojej koleżanki, składam jej teraz życzenia PACZE a o 18,11 już jej złożyłam .... WTF ???
Nikt nie zna mojego konta - bynajmniej tak mi się zdawało do tej pory, tż nie mógł bo po pierwsze takie głupoty mu nie w głowie, po drugie o tej porze byliśmy razem ....

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Mycha, słodziaczek z Twojej córy

Idę już spać.

Dobrej nocki
Stary 2012-08-13, 21:08   #355
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, normalnie jestem w strasznym szoku, ktoś się włamuje na moje konto na nk. Głupi przykład, są dzisiaj ur mojej koleżanki, składam jej teraz życzenia PACZE a o 18,11 już jej złożyłam .... WTF ???
Nikt nie zna mojego konta - bynajmniej tak mi się zdawało do tej pory, tż nie mógł bo po pierwsze takie głupoty mu nie w głowie, po drugie o tej porze byliśmy razem ....

zmień hasło

Stary 2012-08-13, 21:10   #356
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, nie mają skutków ubocznych. Są to leki homeopatyczne, czyli bezpieczne. Nazywają się L72. Biorę je w ciągu dnia 2,3 razy po 30 kropli, a jak łykne je na noc to nic mi się nei dzieje. Mają tylko jeden znaczący minus- są ohydne
dzieki ci dobra kobieto

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 21:20   #357
aagnieszka
Raczkowanie

Cześć,

Moja córcia urodziła się 14. grudnia 2011 - czy mogę tu dołączyć? Skoro zaczęła się nowa część... (12 stron temu? )

aagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 21:34   #358
nettka_
Zadomowienie

Jaaaaasne, możesz się dołączyć:rose:

Stary 2012-08-13, 21:35   #359
aagnieszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Jaaaaasne, możesz się dołączyć:rose:
Dzięki

aagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 21:43   #360
2mycha1
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyneczki w imieniu Nadii za miłe słowa

mój mały gałganek dzisiaj zaszalał, usnęła jakieś 15 minut temu dopiero
na szczęście nie płakała ani nic tylko zamiast spać nabrała ochoty na zabawę

u nas też jest jeszcze pobudka nocna na cycusia,ale tylko jedna i bez rozbudzania,czyli cycuś i dalej grzecznie śpi do 7 zazwyczaj
jeszcze jakiś miesiąc,może mniej i zacznę przechodzić na mm i tak już wszystko co dobre z mlesia wyssała. uwielbiam ją karmić cycusiem,ale chyba czas najwyższy się z nim pożegnać

dobra kładę się spać,
dobrej nocki

27.08.2012 <----STARTUJĘ!!
jest --->61 60 59 58 57 56 55<--- będzie
_________________________ _____________

YOU'VE GOT TO WORK FOR IT.
so stop wishing and start doing.
_________________________ _____________
2mycha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości