|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Może dziś ktoś zerknie?
UI opiekana bułka z ziarnami z pastą makrelową (makrela, szczypior, kolorowy pieprz) i ogórkiem, trochę klasycznej sałatki jarzynowej + duża kawa parzona II gorący budyń czekoladowy bez cukru gotowany na naturalnym mleku sojowym z bananem, borówkami i orzechami macadamia III spora porcja zapiekanki mięsno-ryżowej z kapusta i pomidorami podana na kremie z żółtych pomidorów wpadła kromka żytniego razowca z kozim serem IV leczo z sojową kiełbaską ![]() do picia: herbata czarna, żurawinowa, roiboos i woda niegazowana |
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Sniadanie
takie jak wczoraj czyli 500ml mleka +4 lyzki man ny(jedna wiecej) kromka razowego z 5 plastrami sera twarogu babci(tlusty) kromka razowego z serem zoltym i szynka II sniadanie jogurt naturalny+2 jablka+4 garscie migdalow Obiad watrobka z cebulka+6 ziemniakow+buraczki<3 kolacja twarozek z piatnicy pol sera "moj ulubiony" z kromka razowca i ogorem kromka razowego z szynka,serem,warzywami kromka razowego z serem zoltym+ogorek pomidor+ogorek+marchewka 2 drinki wodka+sok kiwi |
|
|
|
#2643 | |
|
Zadomowienie
|
I. 5 placuszków z serka wiejskiego z wiórkami kokosowych, śliwkami suszonymi i świeżymi polane miodem
II. serek wiejski z jabłkiem i 1-2 garściami płatków kukurydzianych + 3 niewielkie brzoskwinie III. kasza jęczmienna z grubym plastrem pieczonej w sosie szynki i mizerią IV. 2 muffinki cytrynowo-kukurydziane ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Moje teoretyczne P:
śniadanie (6:00): owsianka z 3 łyżek płatków i łyżki otrębów posypana cynamonem, płatkami migdałów i słonecznikiem + jabłko + nektarynka + zielona herbata II śniadanie (9:00, w pracy): 2 kromki chleba żytniego (jako jedna kanapka) z żółtym serem, szynką, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem konserwowym + kilka orzechów + mała kostka gorzkiej czekolady III śniadanie/lunch* (12:30, w pracy): banan + kilka orzechów + mała kostka gorzkiej czekolady Obiad (15:30): talerz zupy jarzynowej (z ziemniakami, marchewką, fasolką szparagową i kalafiorem) + "dopitka" zupy z chochli ( ) + jeden ziemniak (tylko tyle dla mnie zostało...) + jajko sadzone + 3 małe ogórki konserwowe + 2 łyżki sałatki z kapusty, marchewki i paprykiNo i teraz mam problem, bo zupełnie brak mi pomysłu na podwieczorek i kolację... Chciałabym zjeść coś o 18:30 i potem lekką kolację ok. 20:30, gdyż wcześnie wstaję i wolałabym się szybciej położyć. Macie jakieś pomysły? Mam warzywa, owoce, kawałek ciasta, chleb, kefir, jogurt naturalny, twaróg... * w pracy mam przerwę tylko o 9:00, ale nie wytrzymałabym do obiadu, więc robię sobie dodatkową przerwę o tej 12:30. Jednak pracuję w akordzie, dlatego nie mogę sobie zbytnio pozwolić na jakieś skomplikowane jedzenie...
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli mówisz, że tak- zastosuję, a co Później będę mogła się cieszyć przyjemnością bezkarnego jedzenia . Tylko, czy nie podskoczę drastycznie ZA szybko do góry ? Istnieje taka możliwość ? - Co do szkodliwości nadmiaru białek, wiem co nieco- mój wujek przechodził konsekwencje diety Dukana.. - Często zdarza się mnie korzystać z tej strony, ale akurat ta zakładka była mi obca, wyglądają pysznie, dziękuję !-Bardzo się cieszę, bo chyba się uzależniłam I teraz nie muszę się ograniczać Ależ zapraszam, zapraszam Próbowałam zjeść banana, na pół godziny przed snem, ale niestety nim zasnęłam minęły z dwie godzinki, wiec chyba sobie odpuszczę- pełny żołądek nie sprzyja mi w spokojnym śnie Dziękuję Ci, kochana, za tak obszerne oceny ! Tym bardziej, że jadę na tym samym wózku, co Ty niegdyś ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Były moim problemem, a po wprowadzeniu ich do diety jest dużo lepiej
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem na luzie. Sugeruje się zasadami, ale w pierwszej kolejności staram się słuchać mojego organizmu.Co do Twojego jadła, wszystko bym zabrała smakowite.
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na rynku jest dużo świeżych
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
R/U
Ś;Owsianka z kokosem,kawą Inką,2 łychy pestek słonecznika,jabłkiem prażonym z cynamonem,dwoma garściami malin,garścią białych winogron II na gościnnych występach trzy herbatniki maślane,wafel ryżowy,dwie garście czerwonej porzeczki O;Skrzydełka kurczaka bez skóry,kasza gryczana +ogromna miska sałatki greckiej z dużą ilością oliwek i oliwy ![]() K;Kromka razowca z masłem +twaróg półtłusty+sporo słodkich pomidorków koktailowych Będzie jeszcze kubek gorącego mleka z Inką
|
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=delightful_;3587066 7]-Właśnie zastanawiałam się nad tym, czy to tak działa, że jak jeszcze dołożę, to metabolizm się rozpędzi tak, że później będę mogła jeść duuużo, a i tak nie utyję
Jeśli mówisz, że tak- zastosuję, a co Później będę mogła się cieszyć przyjemnością bezkarnego jedzenia . Tylko, czy nie podskoczę drastycznie ZA szybko do góry ? Istnieje taka możliwość ? ja przepraszam,że się wtrącam do dyskusji, ale ja pół roku temu dość mocno zwiększyłam jadło, idąc za radami Wizażanek i dupa;(..utyłam ,nie schudłam..jem więcej- tyję. jem mniej -tyję. nie ogarniam. |
|
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Irish lady 28;35872554]
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Irish lady 28;35872815] Idealne
jak dodasz troszkę ćwiczeń co drugi dzień.
|
|
#2653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I bułka wieloziarnista z soją z masłem orzechowym / kozim serem pleśniowym i figami + duża kawa parzona II babcine ciasto drożdżowe ze sliwkami i kruszonką , ricore z malinami na rozgrzanie ![]() III zapiekanka jak wyżej tym razem na kremie z czerwonych pomidorków ![]() IV porcja sałatki (brokuł, ziemniaki, jajko, kukurydza gotowana, słonecznik, musztarda, jogurt grecki), kawałek pieczonego w ziołach kurczaka do picia: mięta, pokrzywa, czarne herbaty |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Irish lady 28;35872554]
Cytat:
Ojeju ! Współczuję Ci, na prawdę. Diety, które podano powyżej+ odrobina ruchu powinny być odpowiednie . No i leczysz się ? Endokrynolog (DOBRY !) nieunikniony . Trzymam kciuki, żeby się polepszyło ![]() U mnie tarczyca, z tego, co wiem, w porządku, więc mam nadzieję, że nie będę mieć takich problemów, mimo, że jako dziecko byłam grubaskiem, a w rodzinie tendencja tycia . I podbijam pytania
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: kawał domowego ciasta jogurtowego ze śliwkami; szklanka śliwek z kompotu II śniadanie: twarogowe pszenne placuszki smażone na oleju rzepakowym, podane z domowym zimnym musem z jabłek Obiad: udko z królika wsw, 60g kaszy gryczanej, kalafior z koperkiem i stopionym masłem Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca pierwsza z wędzoną mozzarellą, sałatą, pomidorem, czarnymi oliwkami druga z serem brie, sałatą, pomidorem, jasnymi winogronami Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, ziołowa, pu-ehr. Po tym weekendzie czuję się totalnie przejedzona, przeraża mnie to ile potrafię wcisnąć w siebie jedzenia... Okresu dalej nie ma, dziewczyny. Ciągle gdzieś wyjeżdżam, więc jest mi jeszcze trudniej. Już nie wiem co mam robić.
|
#2656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest bardzo ładnie, zdrowo i smacznie
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-13 o 21:03 |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
dawno nic nie wrzucałam, ale poniósł mnie melanż i nie było się czym chwalić
U. - goszczę się u rodziny aktualnie ![]() 1/ Dwie kromki chleba razowego: z masłem, chudą kiełbaską, żółtym serem, pomidorem i ziołami / twarogiem i domowymi powidłami. 2/ Karkówka w pikantnej zalewie pomidorowej z pieczarkami i cebulą 3/ Serek wiejski z wsadem ananasowym, dwa ciasteczka korzenne. 4/ Talerzyk placuszków twarogowych z jabłkiem. Herbata żurawinowa. W międzyczasie dużo śliwek i bardzo dużo kawy (nie napiszę ile dokładnie, bo aż wstyd )
|
|
|
|
#2658 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanie
ocenicie?
|
|
|
|
#2659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do NNKT to przeciez w I jest masło orzechowe ;d kurczak pieczony w oliwą ![]() Podwieczorku nie ma do obiad był o 16 poza tym lepiej czuje sie na 4 posiłkach. Dzisiaj faktycznie owocków mało ale jakos tak miałam ochote ;DNa stołowanie sie zapraszam!
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-08-13 o 22:01 |
|
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja:
śniadanie: 2 kromki pumpernikla, łyżka masła orzechowego, pół banana II śniadanie: wieśniak lekki 150g, male jabłko obiad: 170g pieczonego fileta z łososia, pół woreczka wrązowego ryżu, surówka (pomidor, ogórek, cebula, sałata) podwieczorek: beztłuszczowy serek homo naturalny z cynamonem, suszony daktyl, kilka migdałów 2 godziny ćwiczeń (fitness + bieganie) kolacja: jajecznica z 2 jaj na beztłuszczowej patelni z pomidorem, cebulką i bazylią Oceńcie, bardzo ładnie proszę ))
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę fajnie, węgli dość sporo, ale ruchu także, więc powinnaś na tym schudnąć.
|
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli kurczak w oliwie- wszystko gra Cudne jadło .
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziekuje za ocene
|
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest super, smakowicie i moje z dziś:1. kilka małaych kromek prawdziwego chleba+pół krążka camemberta+warzywa:sałaty ,papryka i miska pomidorów malinowych z cebulką /kawa z mlekiem/ 2. najpierw wielkie jabłko, potem pół wędzonej makreli z cebulką, pomidor z cebulką,sałaty,papryka,ma rchewa i po 4 duże śliwki 3. około 19: podgotowana żółta fasolka, cukinia w kostkę i pierś z kurczaka w bazylii --> to wszystko wymieszane i usmażone na sporej ilości masełka+ miska malinówek z cebulką,po: cała mała kalarepa /dwie kawy z mlekiem+ garść orzechów laskowych/ 4. i teraz zjadłam: serek wiejski+szczypiorek,sałat y, marchewa i 2 gruntowe ogórki przed snem wypiję jeszcze te gluty(zauważyłam że mi pomagają ) z dosypanymi wiórkami kokosowymidziś straszną miałam ochotę na warzywa no i spałam do 12, ruchu brak,---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Jadło pyszniaste, tą karkówkę to bym zjadła
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2012-08-14 o 00:03 |
||
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj nie było źle, ja mam na myśli weekend...
|
#2666 |
|
Gang Iren
|
U:
1.Dwie skibki chleba razowego z ziarnami,maslem i marmolada rozana,kawa z mlekiem 2.Jogurt z truskawkami.Banan.Herbata dla matek karmiacych 3.2 duze pyry,kotlet z cyca,2 ogorki kwaszone.Sok wisnia-jablko 4.3 kawalki pizzy z serem,szynka,salami i pieczarkami.Dwa piwa bezalkoholowe. W miedzyczasie gdzies tam 4 kostki czekolady,garsc paluszkow.Jeszcze szklanka soku byla jablkowego i jeszcze herbata owocowa i z litr wody mineralnej.
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
BAN stały
|
Hej. CHciałabym do Was dołączyć. Przyjmiecie mnie?
![]() A więc witam wszystkich, Od prawie 3 lat zmagam się z anoreksją. Mam za sobą 2 pobyty w szpitalu. Jeden pobyt trwał 2 miesiące Nie wytrzymałam i zostałam wypisana na własne żądanie. Drugi pobyt dotrwałam do końca- trwał 7 miesięcy. Wyszłam. Schudłam już 10 kg od wyjścia.Mimo iż jem dość dużo. Ale w szpitalu obżerałam się na siłę. O 22 przed snem potrafiłam zjeść cały słoik nutelli, 3 paczki ciastek, opakowanie suszonych owoców, mleczko w tubce. całe ptasie mleczko. Żołądek pękał, ale jadłam. Bo chciałam wyjść. W domu raczej jem normalnie. 6 posiłków + nutridrink. ale nie mogę sobie poradzić. Powinnam być już w szpitalu, ale rodzina daje mi szansę. Staram się przytyć , ale cięzko mi to wychodzi. Proszę Was o pomoc. ![]() dzisiejszy jadlospis. prosze o ocene ![]() ś:bułka pełnoziarnista, posmarowana masem,listek salaty,plaster szynki,3plasterki pomidora, rzodkiewka 2ś:kawalek ciqasta drozdzowego (mamusi roboty) z kruszonka i sliwkami + bakuś o:talerzyk barszczu czerownego, 2 krokiety p:kawalek tiramisu k:bułka pełnoziarnista z plastrem pasztetu(taki domowej roboty -wiec bez konserwantow samo chude miesko) 2k:bulka maslana + jogurt activia +szklanka mleka prosze o opinie ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- zamieszcze pare innych swoich jadlospisow z poprzednich dni ![]() proszę was o opinię;* I: ś: bułka pełnoziarnista z masłem, plaster szynki,sałata,pomidor,rzo dkiewka,listek bazyli szcyzpiorek 2ś:kromeczka chleba wieloziarnistego, serek wiejski light o:talerz zupki na masłeku z ryżykiem i warzywkami,trochę leczo p:lód włoski k:bułka pełnoziarnista z masłem, plaster szynki,sałata,pomidor,rzo dkiewka,listek bazyli szcyzpiorek 2k:bułeczka maślana, jogurt, nutridrink II: ś: bułka pełnoziarnista z masłem, plaster szynki,sałata,pomidor,rzo dkiewka,listek bazyli szcyzpiorek 2ś:jogurt truskawkowy, drożdzówka jogurtowa o:talerz barszczu ukraińskiego. pierś z kurczaka (bez panierki-zawsze zdejmuje),jakieś 2 łyżki risotto,3pomidorki koktajlowe p:jabłuszko k:jak śniadanie 2k:bułeczka maślana, jogurt, nutridrink III: ś: gęsta owsianka(miska) na mleku 2% 2ś: duuuży kawał ciasta drożdzowego(bo jeszcze zostało trochę) + serek truskawkowy o: talerz krupniczku,ciastro francuskie ze szpinakiem i łososiem + szklanka soku multiwitamina p: kawał bezy Pavlovy ) )( z kawalkami moreli, malinami i borówkami)k:bułka pełnoziarnista, z plastrem pomidora, kilkoma listkami sałaty, plaster szynki, rzodkiewka, trochę szczypiorku, listek bazyli 2k: bułeczka maślana, jogurt + nutridrink IV: ś:bułka pełnoziarnista z masłem, plaster schabu, 2 plastry pomidora, szczypiorek, rzodkiewka, pare listków sałaty, szczypiorek, listek bazyli 2ś: kawałek ciasta drożdzowego z kruszonką i wiśniami(domowej roboty)-kocham mame za jej wypieki ) + danonek waniliowy megao:talerz rosołu z kluseczkami lanymi,pół ugotowanej marchewki(rozduszona do rosołu). pół małej piersi z kurczaka, 2 duże łyżki kaszy jęczmiennej,2łyżki sałatki(3rodzaje sałat plus skrojony ogórek z sosem francuskim) p:pucharek lodów waniliowych Algida, pół moreli, pół nektarynki,parę malin, parę borówek k - byłka pełnoziarnista posmarowana serkiem bieluch"lekki",ogórek,rzo dkiewka,trochę szczypiorku, listek bazylii2k: bułka maślana,+ jogurt + nutrdrink . V: ś:miska bardzo gęstej owsianki(mleko 2%) 2ś:kawałek szarlotki o:talerz zupy pomidorowej z ryżem. 2 ziemniaki z koperkiem, 2 małe kawałki mięsa(dziczyzna-bleeh-ale tata sie uparł), surówka z ogórka z jakimiś przyprawami i oliwą ? , szklanka soku rabarborowo-jabłkowego p:pucharek lodów śmietankowych, garść borówek, parę malin, pół moreli, pół tubki mleczka słodzonego k będzie):bułka z ziarnami, plaster schabu, masło, sałata,2 plastry pomidora, rzodkiewka, trochę szczypiorku, listek bazyli2k będzie): bułka maślana, jogurt Activia , nutridrink .Jakby krtoś mogł ocenić moje jedzenie . bylabym wdzieczna )ps:wiem ze jem niezdrowo. bo duzo slodyczy itp. ale to moj nałog i ważne chyba zeby smakowało mi to co jem prawda? )
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze P. Ocenicie?
Śniadanie (6:00, w domu): owsianka z 2 łyżek płatków i łyżki otrębów z łyżeczką kaszy manny, połową łyżeczki cappuccino (do smaku), słonecznikiem i rodzynkami + nektarynka + jabłko + herbata z miodem i cytryną II śniadanie (9:00, w pracy): 2 kromki chleba żytniego (jedna z dżemem, jedna z pomidorem) + marchewka III śniadanie/lunch (12:30, w pracy): banan + kilka orzechów Obiad (15:30): talerz zupy jarzynowej + 50 g makaronu pełnoziarnistego z domowym sosem (pomidor, trochę cebuli, bazylia) -> najadłam się tak bardzo, że mój żołądek się buntuje ![]() Podwieczorek (18:30): 200 ml jogurtu naturalnego z płatkami migdałów i orzechami Kolacja (21:00): 100 g twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką W międzyczasie kawa zbożowa z pracy oraz zielona herbata i woda niegazowana w domu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

U

) + jeden ziemniak (tylko tyle dla mnie zostało...) + jajko sadzone + 3 małe ogórki konserwowe + 2 łyżki sałatki z kapusty, marchewki i papryki

!

, ricore z malinami na rozgrzanie
Współczuję Ci, na prawdę. Diety, które podano powyżej+ odrobina ruchu powinny być odpowiednie . No i leczysz się ? Endokrynolog (DOBRY !) nieunikniony . Trzymam kciuki, żeby się polepszyło