Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 00:52   #931
Sondrina
BAN stały

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII

Moim zdaniem niektórych za bardzo ponosi wyobraźnia? Skąd przekonanie, że to ta sama osoba? Bo napisała, że wolałaby być pomalowana czymś profesjonalnym niż Essence? Też tak napisałam parę dni temu na jednym z blogów. Takie porównania wielu osobom przychodzą do głowy.

A to, że ktoś pisze na Fb, a ktoś inny na Wizażu w tym samym czasie, nie oznacza, że jest tą samą osobą...

Jedynie IP może powiedzieć, czy pisano z tego samego komputera. Jeśli nawet pisano, nie oznacza to, że autorką postów jest maxineczka. Równie dobrze może to być jej były chłopak/współlokatorka, z którą się poróżniła, a która teraz chce jej narobić smrodu. Nie unoście się tak, bo nie wiadomo, jak jest naprawdę.

Edytowane przez Sondrina
Czas edycji: 2012-08-14 o 00:54
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 00:54   #932
Mitsukki
Naczelny Hipster

Sondrina, moderatorki potwierdziły, że oba konta pisały z jednego komputera.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 00:55   #933
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Moim zdaniem niektórych za bardzo ponosi wyobraźnia? Skąd przekonanie, że to ta sama osoba? Bo napisała, że wolałaby być pomalowana czymś profesjonalnym niż Essence? Też tak napisałam parę dni temu na jednym z blogów. Takie porównania wielu osobom przychodzą do głowy.

A to, że ktoś pisze na Fb, a ktoś inny na Wizażu w tym samym czasie, nie oznacza, że jest tą samą osobą...

Jedynie IP może powiedzieć, czy pisano z tego samego komputera. Jeśli nawet pisano, nie oznacza to, że autorką postów jest maxineczka. Równie dobrze może to być jej były chłopak/współlokatorka, z którą się poróżniła, a która teraz chce jej narobić smrodu. Nie unoście się tak, bo nie wiadomo, jak jest naprawdę.
to, że posty pisane są z jednego komputera jest już pewne
Stary 2012-08-14, 00:56   #934
Banderoza
Rozeznanie

Maxi czyli Ramona - Ramona czyli Maxi strzelasz ciągle gole do własnej bramki... "wpadłaś" już tyle razy, a teraz jeszcze sama sobie krzywde robisz rozdmuchując afere jeszcze mocniej pisząc na fb. Od tamtej pory ponad 150 osób dołączyło tutaj do czytania
Stary 2012-08-14, 01:01   #935
kwiatek_17
Rozeznanie

Tym optymistycznym akcentem Maxineczka wyleciala z moich subskrypcji.

Ćwiczę od 13.08
Skalpel/Killer/Turbo - 9/19/2
Brzuszki/pompki - 18400/205
Tiff.waist - 16
HH - 387 min
Mel B na pośl. - 17
Agrafka - 165 min

kwiatek_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:04   #936
gabriellakrk
Raczkowanie

Ok to może ja zbiorę to wszystko żeby przez kolejne 10 stron dziewczyny nie pisały "skąd to wiemy"

1. Ramona1980 we wszystkich swoich postach pałała wielkim uwielbieniem do Maxineczki oczerniając przy tym wiele dziewczyn nagrywających na YouTube.
2. Ramona nie udzielała się na forum w tym samym czasie, w którym Maxineczka przebywała na urlopie.
3. Ramona co najmniej dziwnie zaczęła się tłumaczyć, że zna Maxineczke, że to nie ona itp.
4. W tym samym czasie na profilu Maxineczki pojawił się wpis od niejakiej Ramony Tomczyk o treści mniej więcej "chciałam dobrze, ale chyba namieszałam".
5. Wpis został niebawem skasowany.
6. Konto Ramony miało bardzo mało znajomych, słownie: pięciu i zostało założone w tym czasie co konto na wizazu.
7. Jak udało się odkryć jednej z wizazanek kont z tym zdjęciem jest trochę na facebooku, więc jest to podpucha.
8. Zdjęcie przedstawiało miłą blondynkę podczas gdy Ramona pisała, że jest brunetką.
9. Niebawem zdjęcie profilowe zostało zmienione na 'stalk me on a facebook'
10. Wpisy Ramony na wizazu i Maxineczki są do złudzenia podobne zarówno poz względem budowy zdań, jak i używanych zwrotów.
11. W czasie kiedy Maxineczka udzielała się na swoim fanpage'u i kasowała komentarze Ramonka obserwowała co się dzieje na wizazu.
12. Moderatorki potwierdziły, że oba nicki korzystały z tego samego komputera.

Mam nadzieję, że nic nie pominęłam

Edytowane przez gabriellakrk
Czas edycji: 2012-08-14 o 01:12
gabriellakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:06   #937
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez gabriellakrk Pokaż wiadomość
11. Moderatorki jednogłośnie potwierdziły, że Maxineczka i Ramona to jedna i ta sama osoba.
To akurat nieprawda. Dwa nicki korzystały z jednego komputera, ale niech każdy sam przejrzy sobie dowody i zdecyduje co o tym myśleć.
Stary 2012-08-14, 01:07   #938
fokensik
Raczkowanie

Cytat:
Ok to może ja zbiorę to wszystko żeby przez kolejne 10 stron dziewczyny nie pisały "skąd to wiemy"

1. Ramona1980 we wszystkich swoich postach pałała wielkim uwielbieniem do Maxineczki oczerniając przy tym wiele dziewczyn nagrywających na YouTube.
2. Ramona nie udzielała się na forum w tym samym czasie, w którym Maxineczka przebywała na urlopie.
3. Ramona co najmniej dziwnie zaczęła się tłumaczyć, że zna Maxineczke, że to nie ona itp.
4. W tym samym czasie na profilu Maxineczki pojawił się wpis od niejakiej Ramony Tomczyk o treści mniej więcej "chciałam dobrze, ale chyba namieszałam".
6. Konto Ramony miało bardzo mało znajomych, słownie: pięciu i zostało założone w tym czasie co konto na wizazu.
7. Jak udało się odkryć jednej z wizazanek kont z tym zdjęciem jest trochę na facebooku, więc jest to podpucha.
8. Niebawem zdjęcie profilowe zostało zmienione na 'stalk me on a facebook'
9. Wpisy Ramony na wizazu i Maxineczki są do złudzenia podobne zarówno poz względem budowy zdań, jak i używanych zwrotów.
10. W czasie kiedy Maxineczka udzielała się na swoim fanpage'u i kasowała komentarze Ramonka obserwowała co się dzieje na wizazu.
11. Moderatorki jednogłośnie potwierdziły, że Maxineczka i Ramona to jedna i ta sama osoba.

trzeba to Maxi wkleić na fejsa.. może się fanki ogarną.
Stary 2012-08-14, 01:07   #939
Banderoza
Rozeznanie

gabriellakrk dobra robota

i Ramona pisała o sobie, ze jest brunetką, a na fb miała zdjecie blondynki (ukradzione zresztą)
Stary 2012-08-14, 01:08   #940
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
I znowu to samo...jakiś czas temu zaczęłam podczytywać temat o blogach, co chwile jakieś burze, kluby, oddzielne fora i w sumie w tej chwili nie ma tam już nic ciekawego + z tego co można wyczytać ich oddzielne fora, kluby i tak nie istnieją przez wewnętrzne afery. Tutaj trafiłam zainteresowana filmikami na youtube i chęcią poznania jakiś fajnych autorek które jakąś już tam swoją renomę mają a tu znowu burze, kluby i inne takie... a szkoda bo po ekscesach na blogowym jak trafiłam tutaj to nawet przez myśl mi przeleciało że w sumie tematyka bardzo zbliżona a jakoś tu milej i można faktycznie jakieś ciekawe informacje wychaczyć:/
Jak nie wiesz to nie zmyślaj i nie wypisuj na kilku wątkach dziwnych teorii.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:08   #941
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

(...)
12. Ramona pisala, ze jest brunetka, a z jej profilu na fejsie mile sie usmiecha blondynka.
Stary 2012-08-14, 01:09   #942
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fokensik Pokaż wiadomość
trzeba to Maxi wkleić na fejsa.. może się fanki ogarną.
I tak skasuje jak wszystko.
Stary 2012-08-14, 01:09   #943
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Banderoza Pokaż wiadomość
i Ramona pisała o sobie, ze jest brunetką, a na fb miała zdjecie blondynki (ukradzione zresztą)
oops, spozniony mam refleks^^.
Stary 2012-08-14, 01:10   #944
gabriellakrk
Raczkowanie

Oczywiście, ale w kontekście chociażby czasowego zbiegu postów Maxineczki i Ramony czy zbieżności stylistycznej na prawdę ciężko mi i zapewne wielu osobom uwierzyć, że to dwie różne osoby. Ale oczywiście poprawię to zaraz

Edytowane przez gabriellakrk
Czas edycji: 2012-08-14 o 01:16
gabriellakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:13   #945
Banderoza
Rozeznanie

Ja nie mogę jej tego wkleić na fejsa, bo chyba zablokowała moje komentarze po tym jak chciałam wyjaśnić co i jak...
Stary 2012-08-14, 01:18   #946
Sondrina
BAN stały

Cytat:

8. Niebawem zdjęcie profilowe zostało zmienione na 'stalk me on a facebook'
9. Wpisy Ramony na wizazu i Maxineczki są do złudzenia podobne zarówno poz względem budowy zdań, jak i używanych zwrotów.
10. W czasie kiedy Maxineczka udzielała się na swoim fanpage'u i kasowała komentarze Ramonka obserwowała co się dzieje na wizazu.

Dzięki za przybliżenie sprawy Mi dalej tutaj coś nie gra. Przede wszystkim brakuje mi tutaj motywu. Po co miałaby innych oczerniać, skoro jej samej wiedzie się naprawdę dobrze? Z tego, co wiem, dostała się do akademii Sephory, ma wiernych widzów. Przecież musiała wiedzieć o tym, że te konta można łatwo ze sobą powiązać, a wtedy więcej straci, niż zyska. Albo jest tak naiwna i nie wie, że konta można powiązać, albo to nie ona i ktoś jej robi na złość, ewentualnie myśli, że ją wspiera.

Tylko 11. punkt jest tak naprawdę znaczący. Pozostałe to przypuszczenia powiązane z obserwacjami. Nie, żebym chciała jej bronić, bo sama nie wiem, jak było naprawdę, Bardziej chodzi mi o to, żeby tak na nią nie najeżdżać, bo różnie bywa. Ja akurat nie mam rodzeństwa, ale moja przyjaciółka ma starszą siostrę. Teoretycznie starsza powinna być mądrzejsza, a jednak tak nie jest. Wsadziła na portal randkowy zdjęcie mojej przyjaciółki i podała jej numer telefonu. Może dlatego ostrożniej podchodzę do takich rewelacji
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:25   #947
fokensik
Raczkowanie

o Maxi nas czyta.. może coś sensownego odpisze...
Stary 2012-08-14, 01:31   #948
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Ale nawet produkty oceniane przez wiarygodne youtuberki/blogerki/wizażanki mogą akurat nam nie pasować. Kilka wizażowych hitów okazało się w moim odczuciu bublami
U mnie niemal wszystkie.
Stary 2012-08-14, 01:34   #949
Maxineczka
Przyczajenie

Witam,

przychodzę tutaj, na wizaż, bo to stąd wypłynęły wszystkie oskarżenia które zarazem mnie bawią i oburzają. Najwidoczniej muszę wyjaśnić parę rzeczy tutaj, bo sprawa zaszła już za daleko. Specjalnie na tę 'okazję' musiałam przypomnieć hasło na to konto, bo nie używałam go od dawna.

Co do całej sprawy - powtórzę raz jeszcze, nie jestem Ramoną i nie korzystałam z innego konta. Przejdźmy do konkretów, bo ta sytuacja jest co najmniej niesmaczna.
Fakt faktem, że dziewczynę tę znałam, kiedy chodziłam na studia była ona wśród znajomych których znałam ze studiów, mieszkała z nimi, a że pech chciał że kilka razy korzystałam u nich z internetu (dla ścisłości - wizażu) to stąd jest i ten sam adres IP, czy też komputera (nie wiem do końca o co się rozchodzi, informatykiem nie jestem). To co robiła Ramona, to szczerze nie jest już mój interes i, choć nie jest to jej wina, przeprosiła mnie za całą sytuację.

To zwykły zbieg okoliczności, bardzo niefortunny, obrażający mnie i szkodzący mojej działalności. Bardzo bym chciała, by ta sprawa wyjaśniła się raz na zawsze i nie żądam przeprosin, tylko proszę, by stało się jasne, że to jedno wielkie nieporozumienie, a ja sobie nie mam nic do zarzucenia. Ta cała sytuacja mnie obraża i sobie tego nie życzę.

Może jeszcze tylko dodam, ze jeśli to, ze dwa profile są online w tym samym czasie oznacza ze jest to jedna i ta sama osoba, musiałoby znaczyć, ze ten watek pisze jedna osoba.

Pozdrawiam
Maxineczka
Maxineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:34   #950
grzee
Raczkowanie

miałam iść spać już z ponad godzinę temu, ale taka afera to walnę nockę, a co mi tam

(widziałam że i mnie się gdzie nie gdzie oberwało;p)

mój mały kolorowy świat

grzee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:36   #951
veroniqa25
Przyczajenie

Warto też dodać, że Maxi usuwa na fejsie wszystkie komentarze tłumaczące jej "fankom" całą tą sytuację. Czemu? czyzby chciała coś ukryć?
Nie wydaje mi się, żeby używanie tych samych zwrotów nie miało żadnego znaczenia czy przyzwyczajenia w pisaniu (brak polskich znakow w tych samych slowach).
Ahh.. i istotne jest też to, że Maxi postępowała dokładnie ze wskazówkami dziewcząt z wizażu. Ktoś napisał, że normalnie by wyjaśniła wszystko, że to nie ona itp. itd. i po jakimś czasie ukazuje się właśnie taki wpis na jej fb. Dziwne, prawda?

Lubiłam Maxi, naprawdę... tym bardziej, że jesteśmy z jednego miasta Ale po tym co dzisiaj przeczytałam... wylatuje ze subskrypcji.

Tak jak niektore piszą... i co z tego, że pisała z innego konta? Nie no, nic. Tylko szkoda, że okazała się bardzo dwulicowa, obrażała inne, naprawdę zdolne jutuberki, a siebie wychwala pod niebiosa.

Żal, naprawdę żal mi jej... Jest jedna rzecz, której nie mogę zrozumieć... CZEMU ona to robiła ?! z taką popularnością na yt ? ;/
RAMONA, może ty mi to wytłumaczysz?
veroniqa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:37   #952
mishka 123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eva2 Pokaż wiadomość
Nudzi mi się więc tak sobie szpieguję i np. jeden wpis Ramony:

"Jeśli o maxineczke chodzi to zważ na to, ze zaczęła malować innych, w sensie rozwijania sie też jako wizażystka, wiec co za tym idzie kupuje droższe kosmetyki 'dla innych'. Ja to rozumiem, bo jako klientka wolalabym byc malowana np smashboxem i kryolanem niz essence"

A teraz komentarz maxineczki pod jej ostatnim filmem na YT:

"(...)a to, ze pracuję na droższych kosmetykach wynika z tego, ze maluję również klientki, a co za tym idzie kupuję kosmetyki profesjonalne - Ty na pewno też wolałabyś być malowana MUFE zamiast essence (...) "

Ja wątpliwości nie mam...

A co było by dziwnego w tym, gdyby ramona przeczytała komentarz maxi pod filmikiem i zwyczajnie ją zacytowała???

Ramona nie jako jedyna stanęła w obronie maxi to raz, dwa ramona nie jako jedyna skomentowała katosu... Niejaka hikari rzuciła aluzję że to 2 konto maxi i nagle wszyscy podłapali??? Teraz każda osoba która będzie bronić maxi, będzie traktowana jak tylko kolejne jej konto????
mishka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:41   #953
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Ciekawe rzeczy piszesz...

Czerwiec 2012 był tak dawno? Wymiękam po prostu
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:43   #954
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Eh, co te wynalazki obecnego wieku potrafią zdziałać ... Kamerka z każdego zrobi bóstwo nad bóstwami.

Kiedyś tam, Kasia sama wrzucała jakieś swoje zdjęcia, gdzie widać ją całą, podobnie inne dziewczyny, które kręcą filmy - z takiej, bardziej 'rzeczywistej' perspektywy wyglądają jak miłe, normalne dziewczyny, których tysiące mijamy codziennie na ulicach.
To zależy od parametrów kamerki czy aparatu. Im większa/mniejsza przekątna czy coś w ten deseń tym mniejsze/większe prawdopodobieństwo lekkich lub większych deformacji obrazu. Stąd np. z aparatu w komórce wyglądam dziwnie a z kamerki prawie tak jak na żywo.
Stary 2012-08-14, 01:43   #955
Banderoza
Rozeznanie

Skasować stąd wpis maxi taj jak ona kasuje nasze z fb

Maxi nie pogrążaj się... odniosłaś się do punktu 11, a pozostałe 10 ?

Idź lepiej spać i nie wzbudzaj więcej żalu...
Stary 2012-08-14, 01:44   #956
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mishka 123 Pokaż wiadomość

Ramona nie jako jedyna stanęła w obronie maxi to raz, dwa ramona nie jako jedyna skomentowała katosu... Niejaka hikari rzuciła aluzję że to 2 konto maxi i nagle wszyscy podłapali??? Teraz każda osoba która będzie bronić maxi, będzie traktowana jak tylko kolejne jej konto????
Tekst o konskiej szczęce byl totalnym przegięciem, mnie zupelnie nie dziwi, że Ramona zwrocila na siebie uwagę.
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:44   #957
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grzee Pokaż wiadomość

(widziałam że i mnie się gdzie nie gdzie oberwało;p)
Oj tam oj tam. Chyba tak źle nie było?Nawet Twój facet zebrał pochwały za kreskę

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:45   #958
Banderoza
Rozeznanie

Swoją drogą maxi ... wyobraźnie masz niezmierzoooooną!
Stary 2012-08-14, 01:46   #959
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Maxineczka Pokaż wiadomość
Fakt faktem, że dziewczynę tę znałam, kiedy chodziłam na studia była ona wśród znajomych których znałam ze studiów, mieszkała z nimi, a że pech chciał że kilka razy korzystałam u nich z internetu (dla ścisłości - wizażu) to stąd jest i ten sam adres IP, czy też komputera (nie wiem do końca o co się rozchodzi, informatykiem nie jestem).
a tak z ciekawosci - Ramona jest brunetka czy ta kradziona blondynka?
Stary 2012-08-14, 01:49   #960
Maxineczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a tak z ciekawosci - Ramona jest brunetka czy ta kradziona blondynka?
Ramona jest brunetką, nie jestem jednak odpowiedzialna za jej czyny i słowa. Ani za jej zdjęcie na FB.
Maxineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości