|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Witam się z rana
Ja już po śniadaniu. Kajzerki z szynką swojską Leje, wieje i zimno jest. Aż się nie chce z domu wychodzić. Popołudniu jadę do mamy, może poprzeglądam ciuszki dla dzieciaczka
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
To ja na moją mamę i teściową nie narzekam
![]() Ufam mamie i chciałam, żeby była zaangażowana, zwłaszcza, że przeważnie dobrze wychodziłam na jej poradach. Np. my nie wzięliśmy pod uwagę, żeby pytać w lokalach, czy zamawiają catering czy sami gotują. Dzięki temu uniknęliśmy lokalu z cateringiem - zmieniliśmy na taki z kuchnią. Chciałam też, żeby była przy ustalaniu menu, bo dosyć dużo je w restauracjach, wie, czego się można spodziewać po danym daniu (czy mięso może być za tłuste np.) i też wyszło super. Gorzej było z teściową, bo ona chciała wesele tak typowo po wiejsku - granie pod moim blokiem i domem TŻ, obgrywanie gości na weselu, wodzirej, orkiestra. TŻ też to chciał (zwłaszcza granie, wodzireja i obgrywanie), ale przegadałam mu, że nie będę wiochy robic na moim weselu i jeszcze od gości ciągnąć kasę za obgrywanie. Z teściową gadał o tym TŻ. Z resztą powiedziałam mu, ze przecież pod swoim domem może mieć grajków, baloniki itp, natomiast pod moim cisza. No i jeszcze kwestia winietek - ja nie chciałam, TŻ chciał, więc zrobiliśmy winietki tylko dla jego gości i po problemie. Z kamerzystą wyszło tak, ze my z TŻ nie chcieliśmy, ale rodzice się trochę upierali (że pamiątka, ze dziecko potem będzie z ciekawością oglądało itp), więc sami zapłacili za niego ![]() Obeszło się więc większych spięć, nerwów i stawianiu przez rodziców i teściów na swoim mimo, iż to oni płacili.
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1924 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W końcu to ma być radosny dzień i przede Wszystkim Twój i Twojego Tż-ta.---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- a tak w ogóle witam wszystkich tego pochmurnego poranka. Wszystkim miłego dnia ![]() Szykuję się do śniadania
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i szczerze, to nie skłaniam się ku robieniu tego za bardzo bo to jednak pieniądze są, a miałam USG wczoraj robione, słuchałam serduszka, badała mnie na fotelu nic jej nie zaniepokoiło, więc nie wiem i na 99% wiem, kto tam sobie mieszka pozgadujcie sobie
|
||
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj miałam iść do laboratorium, ale zapomniałam pojemnika na mocz kupić. Zresztą nie byłam w nocy tylko nad ranem i ten poranny mocz byłby mało wiarygodny. Pójdę w czwartek z rana na wizytę mam na 18.30, więc wyniki do tego czasu odbiorę. |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie będę robić Mi sie wydaje, ze chłopiec ![]() Wiecie co? Ja tak mówiłam/pisałam cały czas, że dziewczynkę bardzo chcę, a od jakiegoś czasu mam przeczucie, ze będzie chłopak i jakoś tak przyzwyczajam sie do tej myśli i już sama nie wiem, czy nie będę ciut rozczarowana,jak będzie dziewczynka
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-14 o 09:02 |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Czytam tak o waszych problemach z weselami i aż się boje. Do mojego wesela to pewnie jeszcze uuuu... poczekam ale już wiem jak będzie. Tylko zaczynamy rozmawiać jak i co i już dochodzi do spięć między mną,Tż em a teściową. Ja uważam że powinniśmy sami za wszystko płacić.Sami dobierać gości itp. Teściowa sama mówi kogo to ONA zaprosi i że połowę da na wesele (oczywiście wymaga żeby moja mama też dała drugą połowę) Że chce zeby wesele było po wiejsku (TŻ też tak chce) ze wszystkimi tradycjami itd. Nikt się mnie nie pyta czy będe chciała takich gości,takie wesele i taki układ. Po co mi ktoś na weselu kogo nawet nie znam. Nie zaprosze w to miejsce ludzi z którymi mam kontakt i się przyjaźnimy bo ciotki z dziesiątej wody muszą poprzyjeżdżać. Szkoda mi nerwów,zamieszania i pieniędzy na takie coś. Wole już żyć "na kocią łapę" |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
No niby można wcześniej, ale najlepiej w 20-22. Wcześniej nie widać wszystkich komór serca. Serduszko dziecka w 20 tygodniu ciąży jest wielkości 10 groszy.
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nic z tego nie wyszło bo po pierwsze: sala była za mała, a po drugie TŻ ma ogromną bliską rodzinę - sami najbliżsi + najbliżsi znajomi dało mu ok 150 osób
|
|
#1932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-08-14 o 09:12 |
||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
czesc z rana
![]() alez paskudnie na dworze, leje, wieje, zimno- pogoda "pod zdechłym azorkiem" małżonek wróciwszy przed z pracy obudzil mnie i po spaniu... dodatkowo zmęczony zaczął tak chrapac ze nie było szans na uśniecie...... przeniosłam się do salonu na kanapę i jeszcze mi się udało trochę snu złapac. Dzisiaj znowu jedzie na 12, wykorzystam jego nieobecnosc i pojade do koleżanki i jej 2-mies. córeczki miałam pochodzic po sklepach ale w tak a pogode to jakies sadomaso by byłoktóraś pisała o kanapkach z serkiem i pomidorem. Ja od trzech dni jak kanapaki to tylko z masełkiem, serkiem topionym smietankowym i na to pomidorek z cebulką. Żadnej soli tylko pieprz ziołowy, mmmmmmmmmm |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Hope - chloptas ;-)
Kurczemialam isc spac a odkad maz poszedl do pracy to ani minuty nie spalam mimo, ze oczy same mi sie zamykaja i na zapalkach :-( Chyba pojde zjesc sniadanie i potem sie drzemne, chociaz chcialam skorzystac poki jeszcze moja kota spi bo wierzcie, ze z nia gorzej niz z dzieckiem :-P
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem, co z tym zrobić... Koleżanka i kuzynka mówiły mi, żeby nikogo nie wynajmować, bo na pewno cała rodzina po kolei będzie się chciała zajmować maluszkiem...
Nie wiem, jak będzie reagowało na dźwięki, bo np córa mojej siostry zasypiała przy głośnej muzyce od najmłodszych lat... Może i moje tak będzie się zachowywać. Zobaczymy, jak coś, to mam na oku też jedną osobę, której mogłabym zaufać... A co do takiej elektronicznej niani, to i tak w sumie chciałabym ją kupić... No kurczę, nie wiem. Antoinette, no właśnie sęk w tym, że nie możemy, bo teść już urlop sobie załatwił.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-14 o 09:27 |
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Black na tym weselu co bylismy nie bylo problemu, kazdy po kolei sie maluchem zajmowal i spalo normalnie przy glosnej muzyce, zobaczycie, tak jak mowilam pewnie po tych 6miechach bedziecie znali swoje malenstwo na tyle, zeby wiedziec jak reaguje
![]() Kochana, ty masz ta suknie lekka princeske odcinana pod biustem z czarnymi dodatkami? Dobrze pamietam? ;-)
|
#1937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, taką: http://wd7.photoblog.pl/np4/201110/11/104995346.jpg , tylko bez rękawiczek.
No niestety, i ja dopiero wczoraj wieczorem się o tym dowiedziałam, dlatego jestem wściekła i dzisiaj zamierzam z TŻem porozmawiać jeszcze o tym.
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co oczekiwać, że goście zajmą się naszym dzieciątkiem. Jak masz kogoś zaufanego to bierz, będziesz spokojniejsza, że dziecko cały czas jest pod dobrą opieką trzeźwej osoby Masz jeszcze sporo czasu to sobie przemyślisz jak to ma wyglądać
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
załączam dziewczyny świeże zdjęcie brzuszka
17 tydzień
|
|
|
|
#1942 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie się jeszcze z czerwonymi dodatkami podoba, lubię czerwień. Nianie żywa bierz - możesz nie usłyszeć elektronicznej, no i może być tak, że... maluch będzie zwyczajnie płakał, za dużo wrażeń, to ktoś przy nim będzie musiał być. Cytat:
Cytat:
ja poowę rodziny męża ujrzałam dając zaproszenie, specjalnie jechaliśmy do nich, bo to kilkaset km od nas, a bliska rodzina - rodzeństwo rodziców, dużo ich Cytat:
Piękna suknia ----------------------------------- Ja polazłam na badania krwi i moczu, teraz śniadanie
|
||||
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
badzia- ło matko
![]() bo ja tu nic nie widzę ![]() a co do wtrącania się to powiem Wam ,że nie wyobrażam sobie,że w temacie MOJEGO wesela ktokolwiek miaby prawo zabrać głos- nie pasuje, nie przychodź, moi starzy nic się nie zapytai zresztą teście też tylko nasze siostry jako gówniary zajęły się dekoracjami ale też ja i moj Tz mamy inne podejście- bez gorączki, suknie wybralam-po prostu miałam zdjęcie zaniosłam do krawcowej i tyle, ale nie mialam dylematu z menu, oriekiestrą, obrączkami, kogo gdzie posadzić ![]() jakos nie dbałam o to bo dla mnie najwazniejszy byl slub z tz i w nosie mialam wesele suma sumarum wyszlo przebosko i do dzis w rodzinie wszyscy wspominaja nasze wesele wiem,ze dzis mlodzi przeganiaja sie w weselach- teraz moi znajomi chca w Grecji robić inni gdzieś w pałacu na wodziemi po prostu na takie rzeczy szkoda było wtedy pieniędzy |
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to oni zawalili że źle się umówili, czemu Wy macie przez to cierpieć i Wasi znajomi jeszcze do tego???
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam podejście do ślubu podobne jak marsii
nie przejmowałam się niczym za bardzo, założyłam, że to będzie dzień mój i Tżta i nie obchodziła mnie niczyja opinia : no i wszystko wyszło świetnie ![]() a brzuch, no właśnie niby wydaje mi się, że urósł, ale na zdjęciu chyba nie bardzo to widać.. |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
kochana nic nie widać hehee
ale nie przejmuj się jesteś drobniutka,ja znam laskę co w 6 miesiącu nic nie było widać a pod koniec ledwo ledwa jak ja teraza co do wesela to dla mnie też te wszystkie szaleństwa to po prostu niepotrzebne zawracanie głowy i szkoda czasu moja siostra niebawem będzie się chajtać, został jeszcze rok a ona już wpada w gorączkę no tyle,że u niej ma być 140 osób |
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do opieki nad dzieckiem, to ja bym kogoś wynajeła. NIania elektr jest fajna ale przecież nie bedziesz na własnym weselu chodzić z nią n apiersi, musyka będzie grała, itp., zawsze żywa osoba jest od elektr lepsza Takie jest moje zdanie. Ja bym tak zrobiłą
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Ale z was ranne ptaszki ja dziś mam wolne, małż pojechał sobie pojeździć samochodem (robi prawko) ja zaraz idę się wykąpać umyć włosięta oraz przygotować wszystkie gadżety na wieczór panieński na który się dzisiaj wybieram ![]() Badziabadzia masz malutki brzuszek to ja mam większy a jestem w 14 tygodniu no ale ja jestem ciut grubsza od ciebie ![]() Hope01 obstawiam dziewuszkę ![]() Laurka23 poczekaj z decyzją masz jeszcze czas na to ale ja proponuje nianię. Jedna osoba odpowiedzialna i tyle
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
brzuszka???? a gdzie tu brzuszek???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Moim się tylko nie do końca podoba to, że chcę salę przystroić na biało + niewielkie, czarne dodatki + mniejsze, srebrne. To wygląda przepięknie! A moja mama, że jak na stypie. No błagam.
O, nawet Wam dodam przykładowe zdjęcie, które mam na dysku - chcę na pewno takie same krzesła.
A stoły będę miała inaczej ustawione, więc jeszcze nie wiem, jak je przystroję. 

(w tym programie mówili też właśnie o technice, że to co widać jest obrobione komputerowo, coś a 'la photoshop)
i na 99% wiem, kto tam sobie mieszka

Na szczęście nic z tego nie wyszło bo po pierwsze: sala była za mała, a po drugie TŻ ma ogromną bliską rodzinę - sami najbliżsi + najbliżsi znajomi dało mu ok 150 osób