|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28
Dzisiaj ostatni dzień w pracy i od jutra weekend
dzisiaj jedziemy do moich rodziców. Wczoraj było wielkie pakowanie wszystkich rzeczy slubnych nagromadzonych w szafie slubnej Dzisiaj jadziemy do krawcowej na ostatnia przymiarkę sukienki na poprawiny i do orkiestry obgadać szczegóły. A od jutra reszta przygotowań
|
|
#3272 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie wszyscy się śmieją, że ktoś zawinie mi grawerowane długopisy do księgi gości![]() A z powodu teściów bardzo mi przykro Dobrze, że znalazły się osoby, które okazały się zbawieniem dla duszyCytat:
Trzymam , żebyśmy szybko znowu były wizażowymi ciociami
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
JAAAAAAAAAA
Cytat:
no chyba kogoś porypało oglądam właśnie Moje wielkie cyganskie wesele dziewczyna bedzie miała różoą suknie z motylkami i światełkami 21 spódnic
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam 5 warstw plus halkę z dwiema warstwami tiulu i było mi momentami nie wygodnie i nie wszedzie się mieściłam a to to już w ogóle kolos
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej Krewetki ![]() u mnie się dzisiaj zapowiada pierwszy Girls night out w małżeństwie ciekawa jestem czy wypali ![]() ale pogoda... o dupę rozbić jak zerkam za okno. gdzie to lato?? ja uwielbiam deszczową, ponurą jesień, wieczory w łóżku z TŻtem, teraz już będą z Mężem i malinową herbatką, ale nie w sierpniu HELOOŁŁ??
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Z związku brakiem dostępu do netu składam naszym nowo-poślubionym (11.08) oraz już-za-chwilę poślubionym (18.08.) PM 2012 najlepsze życzenia:
Radości, słonecznych dni, spełnienia marzeń oraz miłości na każdy dzień przy boku kochanych mężów "Obrączki... Odtąd zaczną wyznaczać nasz los. Będą przeszłość przypominać wciąż, jakby lekcję, którą trzeba wciąż pamiętać, i przyszłość otwierać będą ciągle na nowo, łącząc przeszłość z przyszłością. A równocześnie na każdą chwilę, jak dwa ostatnie ogniwa łańcucha, nas mają niewidzialnym zespalać sposobem. ... Ciężar tych złotych obrączek – to nie ciężar metalu, ale ciężar właściwy człowieka, każdego z was osobno i razem obojga". K. Wojtyła
|
#3278 |
|
Konto usunięte
|
maruda trzymam
za wasze maleństwo żeby się pojawiło, ale jak widzicie się w week. to ciężko będzie Wam zajść paula dobrze że świadkowie i Twoi rodzice Was wspierali Dziewczyny mamy problem Tż ma 6rodzeństwa, i każdy przyjdzie oprócz prawdopodobnie jednej siostry która ma zadłużenie mieszkania i ogólnie ciężko im, no ale wiadomo my na kasę nie liczymy bo jakbyśmy mieli patrzeć na kasę to połowy byśmy nie zaprosili. Chcemy żeby jej rodzina była z nami w tym dniu, ale ona do tż mamy powiedziała że im tak głupio przyjść bez prezentu. I teraz nie wiem co mamy zrobić przez telefon nie chcemy tego załatwiać, i zastanawiam się czy do nich nie pojechać, tylko nie wiem jak mamy im przetłumaczyć żeby przyszli. Druga sprawa jest taka że tej siostry syn jest chrześniakiem tż i gdy szedł do komunii to mój tż dał mu kasę mimo że wtedy stracił pracę bo musiał iść na operację, a jej mąż jest honorowy i pewnie to też o to chodzi że on dał a oni nie dadzą. Co mamy zrobić, musimy na dniach znać liczbę gośći
|
|
|
|
#3279 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale to pytanie już nieaktualne.Ślub we Wrocławiu a wesele 20 km dalej. Ja z początku planowałam takie zawieszki http://sklep-slubny.venarti.pl/zawie...ohol-z003.html i w sumie ich wykonanie jest banalnie proste, więc jeśli masz czas i chęci to może śmiało takie sama wykonać w dowolnej kolorystyce i dowolnym stylu.... Cytat:
![]() A jeśli chodzi o reakcję TZ to koleżanka opowiadałaże jak w dniu ślub ją (jeszcze wtedy narzeczony) zobaczył to powiedział: Ale masz tapetę... A ja opowiadam mojemu TZtowi takie sytuacje, żeby wiedział jak ma zareagować...
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pogoda iście listopadowa, leje od 2 dni non stop!!!
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35881731] Dziewczyny mamy problem Tż ma 6rodzeństwa, i każdy przyjdzie oprócz prawdopodobnie jednej siostry która ma zadłużenie mieszkania i ogólnie ciężko im, no ale wiadomo my na kasę nie liczymy bo jakbyśmy mieli patrzeć na kasę to połowy byśmy nie zaprosili. Chcemy żeby jej rodzina była z nami w tym dniu, ale ona do tż mamy powiedziała że im tak głupio przyjść bez prezentu. I teraz nie wiem co mamy zrobić przez telefon nie chcemy tego załatwiać, i zastanawiam się czy do nich nie pojechać, tylko nie wiem jak mamy im przetłumaczyć żeby przyszli. Druga sprawa jest taka że tej siostry syn jest chrześniakiem tż i gdy szedł do komunii to mój tż dał mu kasę mimo że wtedy stracił pracę bo musiał iść na operację, a jej mąż jest honorowy i pewnie to też o to chodzi że on dał a oni nie dadzą. Co mamy zrobić, musimy na dniach znać liczbę gośći [/QUOTE]Rozumiem i was, i ich. Też byłoby mi głupio iść z pustymi rękami, ale może zaproponujcie im, że skoro chcą Wam coś dać, to może kupią coś jak staną na nogi? Przecież jesteście ludźmi, więc wydaje mi się, że odroczony prezent przyjmiecie z jednakową radością. No i oczywiście wyjaśnijcie, że zależy wam na obecności bliskich osób.
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej wariatki
Za sprawą Moniq wrzucam całe dwie fotki żeby Wam umilić czekanie na relację ![]() Czad Żooonnnoooo ![]() Cytat:
A stres schowaj do najgłębszej szafy Cytat:
Tak jak pisała Kuku, to wódki by musiało nie być. Obecność tej czy innej koleżanki mamy nie będzie miało już większego wpływu. Ja w każdym razie trzymam kciuki, by było bardzo dobrze
|
||
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
weź mi nawet nie mów. Jeszcze tyle do załatwienia
nie mam nadal sweterka na ślub Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35881731]maruda trzymam
za wasze maleństwo żeby się pojawiło, ale jak widzicie się w week. to ciężko będzie Wam zajść paula dobrze że świadkowie i Twoi rodzice Was wspierali Dziewczyny mamy problem Tż ma 6rodzeństwa, i każdy przyjdzie oprócz prawdopodobnie jednej siostry która ma zadłużenie mieszkania i ogólnie ciężko im, no ale wiadomo my na kasę nie liczymy bo jakbyśmy mieli patrzeć na kasę to połowy byśmy nie zaprosili. Chcemy żeby jej rodzina była z nami w tym dniu, ale ona do tż mamy powiedziała że im tak głupio przyjść bez prezentu. I teraz nie wiem co mamy zrobić przez telefon nie chcemy tego załatwiać, i zastanawiam się czy do nich nie pojechać, tylko nie wiem jak mamy im przetłumaczyć żeby przyszli. Druga sprawa jest taka że tej siostry syn jest chrześniakiem tż i gdy szedł do komunii to mój tż dał mu kasę mimo że wtedy stracił pracę bo musiał iść na operację, a jej mąż jest honorowy i pewnie to też o to chodzi że on dał a oni nie dadzą. Co mamy zrobić, musimy na dniach znać liczbę gośći [/QUOTE]Ja bym pojechała, jeśli nie macie możliwości pojechania to zadzwońcie. Trudno, tż dał, Oni Wam nie, ale to rodzina. Może jak wyjdą z problemu to się Wam odpłacą czymś bardziej wartościowym, rodzinną pomocą i wsparciem niż prezentem na ślubie
|
#3285 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Kozica:
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie jak wam pisałam, że załatwiłam nową okładkę w rmach tej zalanej? To było w środę tydzień temu. Pani mi napisała, że będzie w ciągu dwóch dni i wcześniej przyśle projekt. Przyszła sobota i nic. Napisałam jej, że jeśli do końca dnia nie będę mogła odebrać okładki to rezygnuję. I dziś przysłała dwa projekty. I tak się zastanwiam, czy przysłała to w ramach zadośćuczynienia, czy ona w dalszym ciągu chce za to kase
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
KOZICZKO
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Kozica
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż te projekty
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oł yeah!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I będziesz wyglądać zjawiskowo ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35881731]maruda trzymam za wasze maleństwo żeby się pojawiło, ale jak widzicie się w week. to ciężko będzie Wam zajść paula dobrze że świadkowie i Twoi rodzice Was wspierali Dziewczyny mamy problem Tż ma 6rodzeństwa, i każdy przyjdzie oprócz prawdopodobnie jednej siostry która ma zadłużenie mieszkania i ogólnie ciężko im, no ale wiadomo my na kasę nie liczymy bo jakbyśmy mieli patrzeć na kasę to połowy byśmy nie zaprosili. Chcemy żeby jej rodzina była z nami w tym dniu, ale ona do tż mamy powiedziała że im tak głupio przyjść bez prezentu. I teraz nie wiem co mamy zrobić przez telefon nie chcemy tego załatwiać, i zastanawiam się czy do nich nie pojechać, tylko nie wiem jak mamy im przetłumaczyć żeby przyszli. Druga sprawa jest taka że tej siostry syn jest chrześniakiem tż i gdy szedł do komunii to mój tż dał mu kasę mimo że wtedy stracił pracę bo musiał iść na operację, a jej mąż jest honorowy i pewnie to też o to chodzi że on dał a oni nie dadzą. Co mamy zrobić, musimy na dniach znać liczbę gośći [/QUOTE]Podjedźcie do nich. Powiedzcie, że Wam zależy, żeby byli. Że od nikogo nie oczekujecie pieniędzy. Niech im nie będzie głupio, bo tylko Wy będziecie mieli wgląd do kartek/kopert. Powiedzcie, że bardzo byście chcieli, żeby był z Wami cały komplet bliskich Wam osób. Że największym prezentem będzie ich obecność i ich dobra zabawa.Kobito, Ty lepiej przypomnij do jakiego kościoła mam przybierzyć na mych racicach ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35882004]QUOTE] Bo się zaczerwienię
|
||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerażacie mnie z tymi ukradzionymi wiązankami To jest chyba szczyt chamstwa.
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
kozico cudownie wyglądaliście
|
#3294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Gorska_Kozica Pięknie wyglądałaś. ![]() A my zaczęliśmy w weekend zapraszać...to jest jakaś masakra jak powoli nam to idzie. Głupio nam wejść i wyjść ale kurde z niektórymi to na prawdę. Byliśmy w sobotę u siostry mojej mamy ona siedziała z nami z obrażoną miną i praktycznie się do nas nie oddywała. Dobrze, że jej mąż i mój Tż bo byśmy chyba w ciszy siedzieli. A obraziła się bo mama jej zwróciła uwagę, żeby się nie wtrącała bo zaczęła się interesować i wtrącać w sprawy które dotyczą mnie mamy i jeszcze jednej siostry no i teraz obraza majestatu. Jednych starostów już mamy. Brat Tż z żoną. Zadziwiła mnie ich podejście do sprawy. Bo stwierdzili, że wiedzieli a ja pytam ich skąd a ta żona, że no oni nie mają kredytu ani się nie budowali....A ja jej mówię, że całkiem inne kryteria były. Ja nie mam super kontaktu z rodziną Tż i powiedziałam mu, że chcę żeby nasze dokumenty podpisali tacy ludzie, którzy nam "sprzyjają" a poza tym z bratem ma lepszy kontakt. Do mojej kuzynki się wybieramy ale boję się, że się nie zgodzi...
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
bo pożyczyłam kiedyś od kucharki płytę z wesela jej syna. Ja mam biurko pod oknem i kiedyś wyszłam z domu okno zostawiłam otwarte, opakowanie leżało na biurku i deszcz zaczął padać i okładka zamokła... i w środę chciałam sama zrobić, ale że nie dawałam rady to przekminiłam, żeby się skontaktować z kamerzystą, to on może zrobić. Ale on im fot nie robił, a na okładce są fotki. No to powiedział mi co za kobita robiła im foty to zadzwonilam do niej, powiedziałam o co cho i ok. W mailu mi napisała, że będzie w ciągu dwóch dni zrobione, cena 35 zł. No ale piątek- cisza, sobota- cisza... To jej napisałam maila, że jak nie dostanę do wieczora to rezygnuję. No i ona dzisiaj mi przysłała dwa projekty. I tak się zastanawiam, czy ona jeszcze oczekuje, żebym któyś wybrała i jej zapłaciła? Czy po prostu mi przysłała dwa, zebym sobie sama wydrukowała?
|
#3297 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pamiętaj że dobrze jak starości są wygadani, żeby zagadali do gości czy im czegoś nie brakuje etc myślę że kuzynka powinna się zgodzić przecież to nie jest takie straszne zadanie
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
|
#3299 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jej napisała, że projekty wstępne są ok, a teraz czekasz na okładkę z prawdziwego zdarzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

dzisiaj jedziemy do moich rodziców. Wczoraj było wielkie pakowanie wszystkich rzeczy slubnych nagromadzonych w szafie slubnej
Dzisiaj jadziemy do krawcowej na ostatnia przymiarkę sukienki na poprawiny i do orkiestry obgadać szczegóły. A od jutra reszta przygotowań 

jak sobie przypomne to az mnie trzesie

, żebyśmy szybko znowu były wizażowymi ciociami

Będę z nich korzystać w dniu poprawin, bo na wesele Mamy już podpisaną umowę z busami z Chorzowa ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Misja z wypadu wypełniona bo nagraliśmy część podziękowań dla rodziców resztę zrobimy gdzieś tutaj.wdg mnie wyjdzie to zaje**** i jestem przeszczęśliwa . zostało 40 dni do ślubu i zaczyna mi sie włączać pikawa ze stresu:P
Tak jak pisała Kuku, to wódki by musiało nie być. Obecność tej czy innej koleżanki mamy nie będzie miało już większego wpływu. Ja w każdym razie trzymam kciuki, by było bardzo dobrze