|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzień dobry
u mnie kolejny brzydki dzień, pogoda wręcz jesienna, rano było 9 st.C. Generalnie idealnie pasująca do mojego stanu ducha. Przygnębiająca..Cytat:
Cytat:
ale nie pamiętam dokładanie dlaczego.Cytat:
Oby jak najwięcej takich wiadomości! Musisz jeszcze troszkę wytrzymać i otrzymasz cudowną nagrodę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Czarnym myślą mówimy stanowczo NIE!!! Chociaż to ciężkie, ale postaraj się nie zadręczać! Może wszystko jest ok skoro lekarz nic nie powiedział! |
|||||
|
|
|
#4112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trochę tego jest, trzymam kciuki za owocną wizytę Cytat:
mój szrabek był też nie wymiarowy na USG a teraz nie wydaje się jakiś inny Na USG jest jeszcze jakiś tam procent złego zmierzenia, więc może to stąd te różnice ?
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Emilka stawia ciacho - kończy dzisiaj pół roczku Fioluśku, wiem, że łatwo powiedzieć - nie denerwuj się...., ale pamiętasz jak ja schizowałam? na obrazie usg były widoczne jakieś mikroskopijne torbiele w główce, zwapnienia na serduszku.... WSZYSTKO się wchłonęło i Emilka jest zdrowa. Stasiu też! Bądź mimo wszystko pod stałą kontrolą, ale staraj się nie dołować Inutil, Natalia...mój termin byłby jutro... ale zapomniałam o tym |
|
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY potrzebuję pomysł na tort!!! Muszę zrobić na jutro, znacie jakiś smaczny i sprawdzony przepis?
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o prolaktynie tyle wiem bo mam z nią problem i dużo czytałam na ten temat
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FIOLUSIEK wszystko będzie na bank ok!! Bywają złe pomiary na USG....a zaraz na bank się wszystko wyrówna....!! Przestań myśleć i bedzie ok!! Nie stresuj Stasia!! ![]() Na poprawę nastroju oglądam ciuchy na all....cos bym zamówiła....ale boję się że będzie nie dobre Nie mam w czym iśc na tą 18stkę...![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Anusia.....ja brałam też dupka....co miesiąc w środku cyklu miałam śluz z krwią....ginek mówił że mam się tym nie przejmować! tyle że on kazał mi brać od 16-25dc a ja cykle miałam nieregularne, na wizycie pytałam Go czy może mi blokowac owulację bo naczytałam się w necie a jego odpowiedź stanowcze NIE!! po kilku miesiącach zmieniłam ginka...a ten mi mówi że on działał na mnie jak tabletki anty!! cykle miałam co 28 dni jak w zegarku co do godziny!! odrazu kazał przestać brac i zaczęliśmy stymulację cyklu!! Także pytanie czy miałaś wcześniej cykle regularne?? jak bierzesz tego dupka?? Nie chcę nic sugerować...po prostu mówię jak było u mnie....
|
|
#4117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
prawda jest taka że jak kobieta i mężczyzna są zdrowi to uda im się max za 3 razem a jak są problemy to się ciągnie.... Cytat:
o matko już??? ![]() dziś dalej brzydko, już 3 dzień, całą noc lało, ale tak jak któraś wcześniej napisała - dokładnie pogoda odzwierciedla mój humor...
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem czy tak do końca! U nas teoretycznie jest wszystko ok!! mąż zdrowy...ja też można powiedzieć że jest ok....a mimo wszystko ciąży brak!
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w ogóle zastanawiam się jakim cudem wcześniej zaciążyliśmy od razu i nie mogę nic wymyślić, w głowie mi się to nie mieści! świadomie nie ale ja straciłam ciążę najprawdopodobniej na własne życzenie - bardzo bolał mnie żołądek, dosłownie wyłam z bólu i leczyłam się piołunem a piołun jest poronny, nawet nie pomyślałam o tym że jakiekolwiek zioło może szkodzić ciąży
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
alonka00 powinnaś chyba w tyłek dostać za takie myślenie
![]() wydaje mi się, żeby doszło do poronienia to musiałabyś chyba bardzo dużo wypić tego zioła żeby mogło wywołać poronienie, teoretycznie w ciąży wiele rzeczy jest groźnych, a nie zawsze coś się dzieje skoro zaszłaś w ciąże to kolejny raz też się uda, mnie lekarz po biochemicznej powiedział, że najważniejsze, że w ciąże zachodzę, tylko kwestia czasu aż się uda i się udało, już w 3 cs
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam ginek mi powiedział; NO WIE PANI CZASEM ROBI SIĘ iui, IN VITRO I NIC NIE WYCHODZI A KOBIETY ODSTAWIAJĄ LEKI ŻYJA SPOKOJNIE I BACH JEST CIĄŻĄ!! ja to wszysto wiem...nastawiałam sie z każdym miesiącem na ciążę...teraz już jest inaczej....sama chcę zrobić przerwę....ale mąż się upiera że jak zaczęliśmy to musimy wszystko dokończyć i iśc dalej! Co do # to każda z Nas na bank by sobie coś przypisała że na właśne życzenie straciła ciążę...jedna jakiś lek inna jakieś zioła kolejna że piwa się napiła a jeszcze inna że się stresowała....nie popadajmy w paranoję bo to w niczym Nam nie pomoże....
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Fiol ja gdzieś czytałam, że może być różnica między główką a brzuszkiem i to nie jest nic złego. Ale rozumiem Cię, że się stresujesz ![]() Agatka znajomi kuzynki po 12 latach zaszli w ciążę. Jak już zupełnie zrezygnowali to nagle się udało. Tylko, że oni się nie leczyli za bardzo, bo są bardzo religijni
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wierzę w Boga, chodze do kościoła....ale w nosie mam to i zrobię wszystko żeby mieć dziecko.....fakt faktem mam jakieś poczucie winy...po pierwszym IUI przestałam chodzić do komuni i do spowiedzi....nie byliśmy z Tż już z 1,5 roku...czasem mi z tym źle...czasem sobie myślę że może powinnam iśc do spowiedzi i może bym się lepiej poczuła....ale nie chcę słuchać księdza który mi mówi że to jest złe że tak nie można....
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko ja też wierzę w Boga, ale łapałabym się każdej szansy żeby mieć dziecko...
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie....też sie łapię...czasem mam dość...ale jak nowy cykl przychodzi to znów nabieram sił i walczę dalej....tylko że ja wierzę w pierwszej fazie cyklu a w drugiej zaraz mam nastawienie że nic z tego....;/
|
#4128 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo to donikąd nie prowadzi. Skup sie na nastepnej ciąży i lekarzu który Ci ja odpowiednio poprowadzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Alonka, Agatka psychika rzeczywiście odgrywa bardzo ważną rolę, na wątku ciążowym była z nami dziewczyna która kupę lat sie leczyła i nic, odstawiła wszystko i pogodziła sie z tym że dziecka już nie urodzi i w wieku 39 lat zaszła i ma śliczna córeczkę Inutil Julek jest fajniutki i jaki już duży ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-08-14 o 11:05 |
||||||||
|
|
|
#4129 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... czasami się zastanawiam jak to wszystko działa jedni chcą i nie mogą,a inni nie chcą i mają... ironia i przewrotność losuCytat:
Dziękuję Wam wszystkim za kciukasy ,na pewno się przydadzą.Jak będę po wizycie to zdam Wam relację. Wiesz natalko faktycznie trochę tych części jest ,ale cały ten wątek czyta się tak niesamowicie i wciągająco,że strony lecą jedna za drugą i ani się obracasz a tu np. XI część.To tak jakby czytać dobrą książkę od połowy-czytając wszystkie części przekonywałam się o tym,że niektórym dziewczynom po stracie poownie udało się zajść w ciążę i szczęsliwie urodzić.To tak jakbym Was wszystkie znała od początku -towarzyszyła w radosnych i smutnych chwilach,którymi się tu dzielicie.Najgorzej czytało mi się wpisy dziewczyn,które przeżyły stratę kilka razy... nawet nie próbowałam sobie wyobrazić co te kobitki przechodzą.
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta zaraz po # moja znajoma która jest psychologiem mówiła mi zebysmy sie jak zaczniemy sie starac nie spinali bo sie strasznie czlowiek blokuje. Wiem ze łatwo sie mowi, ale wierze tez ze dzieciaczki miec bedziecie!!! |
|
|
|
|
#4131 | |||
|
Zakorzenienie
|
a mi ostatnio towarzyszy niepokój
![]() Pewnie dlatego że minął AŻ tydzień od wizyty... i zaczynam sobie mówić czy to aby niepokoj czy moze intuicja? a zaraz sobie myśle że nie plamie, nie boli to po co mam coś kombinować wizyta w poniedziałek i pewnie znowu zrobie zamazane zdjecie telefonem bo tak się będę trzęsła.. a tak dobrze mi szło z tym spokojnym i pozytywnym myśleniem ![]() Tylko że teraz będzie wizyta pomiędzy 8-9tc czyli taka jak wtedy... Co do balsamów, sa od 4 miesiąca bo ogólnie jest przyjęte że dopiero wtedy rośnie brzuch ale spokojnie można je używać wcześniej a oliwke to oczywiście przez całą ciąże, ja uwielbiam z hippa Jesli brzuch nie rośnie to nie ma sensu wydawać kasy na super kremy, bo chodzi o zwykłe nawilżanie czyli oliwka albo nawilżający balsam ![]() Ja czaje się teraz na krem do biustu z perfect mama bo oprocz ujędrniania zmniejsza bolesność piersi, a ja jak wstaje z łużka i zapomne ich podtrzymać to az jęcze ![]() Cytat:
chociaż w to też wątpiea oliwka i poronienie ![]() Z niepłodnością też jest tak, że często jak ktoś zaadoptuje dziecko czyli całkowicie odpuszcza starania to akurat fasolka się pojawia Cytat:
![]() Cytat:
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-14 o 11:51 |
|||
|
|
|
#4132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak obiecałam-tak zrobiłam i nie tylko podczytuję jeszcze tylko 3,5 godz. i do domku a jutro wolne i się wyśpię od tych wszystkich papierzysk chce mi się no ale trudno,najwazniejsze,że jest robotabacharybnik z całego serca gratuluję własnego mieszkania!!!!!!!!!!!!! Wiem co to znaczy czekać na własne kąt...my z Tż nadal czekamy ,a szanse u nas w mieście na jakieś konkretne lokum są mniejsze niż zerowe kredytu też nie dostaniemy bo umowy o pracę wkrótce się kończą i tak sobie przeczekujemy u mojej mamy.Wcześniej przeczekiwaliśmy u teściowej( z bonusem w postaci upierdliwego i złośliwego szwagra),ale hmm...jakby to ująć...??? najlepszy pomysł to to nie był...;P
Tereska Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości... Edytowane przez Tesiek83 Czas edycji: 2012-08-14 o 12:00 |
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Tesiek to nie zazdroszczę takiego pomieszkiwania... Z mamą się dogadujecie lepiej?
|
#4134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba się nie da, jak instynkt odezwie się to przecież tak nagle nie można o nim zapomniećCytat:
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Panika jak się czujecie
Plamienia ustały
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam stresa, na 15 idę na wizytę. Mama do mnie zadzwoniła i aż pytała co mam taki dziwny głos, to po rozmowie z nią się rozkleiłam. Cały czas mam przed oczyma jak wtedy poszłam, a na tym usg nic nie było widać. Czy teraz już do końca będę się tak denerwowała
|
#4137 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35873555]nie cierpię stać i prasować tony rzeczy, dla mnie to największa strata czasu ever. [/QUOTE]
![]() ale my z chlopem prasujemy praktycznie na zmiane. Cytat:
![]() ![]() wiem, ale nie bylo relacji z wypadu z mezem ![]() Cytat:
nie martw sie kochana! ze Stasiem jest na pewno wszystko dobrze! ![]() kiedy??? alez juz duza pannica! Cytat:
nie mozesz tak myslec na Najwyzszego!!!!![]() oby!
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
fiolusek przecież usg nie jest 100 % wiarygodne, pomiary się różnią, nie stresuj się dodatkowo, przecież gin. badał Cię i zauważył by coś
alonka Dwa baty: |
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
ok. znow sie pospieszylam z tym chwaleniem sie ze ustaly
![]() sciskam Cie do utraty tchu!!!!!!!!!!!!
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TY głupot nie opowiadaj bo wszytsko tym razem będzie dobrze!!
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

u mnie kolejny brzydki dzień, pogoda wręcz jesienna, rano było 9 st.C. Generalnie idealnie pasująca do mojego stanu ducha. Przygnębiająca..
ale nie pamiętam dokładanie dlaczego.

a wychodze z załozenia ze w szafie i tak mi sie wymnie- wiec po co 2 razy prasowac?

bo to donikąd nie prowadzi. Skup sie na nastepnej ciąży i lekarzu który Ci ja odpowiednio poprowadzi 
no ale trudno,najwazniejsze,że jest robota