Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 11:59   #1171
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nie chce mnie zacytowac twój komputer
ja 3 lata temu jak chodziłam na szkołe rodzenia to tam mielismy fajne ćwiczenia ale niestety już nie pamiętam jakie to były

a w którym miesiącu planujesz isc na zwolnienie tak z ciekawości pytam
Od listopada to będzie 23 tydzień. U mnie w pracy nie ma zastępstw z zewnątrz - umowa na zastępstwo - praca moja rozkłada się na pozostałych, dlatego kierownik będzie miała nie lada zadanie rozdzielić pracę na pozostałych
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 12:12   #1172
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja patrzyłam w rossmanie i wszystkie kremy jakie mieli były przeznaczone dla ciężarnych od 4 miesiąca, więc nie wiem, nie kupowałam jeszcze. póki co używam zwykłego balsamu do ciała. swoją drogą te, które są od 4 miesiąca to czemu są dopiero od 4? wcześniej są szkodliwe czy jak?

eh, te zestawy tabletek. mi się niedobrze robi jak je łykam. przez ostatni tydzień miałam takie odruchy wymiotne łykając tabletki, że połowę musiałam rozgryzać bo nie szło połknąć.
Ja to samo juz mnie to strasznie wkurza i tylko nasila mdłości

Co do balsamów, sa od 4 miesiąca bo ogólnie jest przyjęte że dopiero wtedy rośnie brzuch ale spokojnie można je używać wcześniej
a oliwke to oczywiście przez całą ciąże, ja uwielbiam z hippa
Jesli brzuch nie rośnie to nie ma sensu wydawać kasy na super kremy, bo chodzi o zwykłe nawilżanie czyli oliwka albo nawilżający balsam.
Ja czaje się teraz na krem do biustu z perfect mama bo oprocz ujędrniania zmniejsza bolesność piersi, a ja jak wstaje z łużka i zapomne ich podtrzymać to az jęcze

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Popieram w 100%. Ja mam z kolei taką sytuację, że razem z moim Tż mieliśmy w marcu rzucić palenie, by zacząć starać się o dziecko. Wyszło na to, że tylko ja rzuciłam, a teraz jest wielki problem, bo on nie potrafi zrozumieć, że nie mam ochoty wąchać go po papierosie, albo przebywać w pomieszczeniu w którym śmierdzi fajkami
My z TŻ zawsze mieliśmy umowe i teraz i tamtym razem. Test pozytywny-koniec palenia! I tego się trzymamy
TŻ tylko jak sie bardzo zdenerwuje to czasami zapali w pracy ale to rzadko, co i tak wyniucham chodzby był 12h po zapaleniu

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Ja od września mam zamiar się wybrać na FITNESS dla kobiet w ciąży "AKTYWNA MAMA i po ciąży" - powracających do pierwotnej formy, prowadzone w oparciu o program dr K. Sempolskiej.
Od 01.09.idę na L4 więc będę miała dużo czasu

Ja mam 170 i ważę 61,3 kg
Fajny pomysł! Niestety u mnie nie ma czegoś takiego..

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
mam jej wysłac smsem (dobry pomysł) i Ona mi odpisze, czy mam przyjśc i przepisujemy leki, czy na razie kasy na wizyte nie wydawać, a przyjśc np. za 2-3 miesiące do kontroli-taka miła. Zatem w czwartek ide na krew znów... Na szczęscie pozostałe wyniki (morfologia, mocz, glukoza) w normie
Gratuluje lekarza! Musi być świetna skoro pozwala CI przesłać wyniki smsem! Zamiast ściągać kase od Ciebie..

Cytat:
Napisane przez iwonaZ82 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie!
Nieśmiało dołączę do Was....... właśnie zaczynam 8 tydzień ciąży! bardzo się cieszymy, tym bardziej że o fasolkę staraliśmy się od marca u.r. Test potwierdził moje oczekiwania 24.07. z moich wyliczeń tp wychodzi na początek kwietnia
buziaki i pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
o tych szpilkach to nie słyszałam Myślałam, że dopiero jak brzuszek będzie ciążył to nie wolno, bo kręgosłup siada. Bo ja kurcze też szpilkowa... pewnie przez niezbyt duży wzrost

co do tych kremów, to ja narazie też nic nie stosuję, bo nie wiem co można, a jeszcze się nie orientowałam w tym kierunku. Raz użyłam oliwy z oliwek, bo gdzieś wyczytałam że mozna Npgi też przy okazji wysmarowałam. I wiecie co? Mój kot chodził i mnie lizał po nogach
A co do tego, że większość kremów jest od 4 m-ca - to tym bardziej myślę, że nie powinnaś teraz stosować innych, nie przeznaczonych dla kobiet w ciąży, bo niestety przez skóre mogą się przedostać do płodu.. Tak mi sie wydaje

A te wszystkie tabletki to koszmar. Ja muszę łykac luteinę, na szczęście powoli mogę już zmniejszać dawke i do kolejnej wizyty za 2,5 tyg mam już barć tylko 2 tabl dziennie Ta luteina podjęzykowa jest straszna, i tak jak chyba pisała Luna, strasznie długo ją czuć w ustach i przełyku. Tak więc nie ma szans żeby przez tą durną luteinę nie podjadać... Ja z rana ją biorę ok 10-11, więc potem o podobnej porze muszę wziąć wieczorem... No a potem to koniecznie muszę coś przekąsić żeby zabić jej smak... I stąd jedzenie na noc A samo picie niestety nie pomaga Dzisiaj już sobie pomyślam, że nakroję pomidorków żeby zjeść jak najmniej kalorii
No mokka szpilki to jest to
Myśle że nie są zabronione, tylko że wywołują wstrząsy więc lepiej unikać.
Kremy musza być tak zrobione żeby mogły się przedostać w każdym trymestrze do płodu Więc nie ma się co bac, tylko jak brzuch nie rośnie to szkoda kasy
No ja luteiny biore 6 tabletek i musze po tym coś zjeść chociaz to jedzenie nie smakuje 2 godz temu cycałam i dalej nie moge bo czuje jej smak...

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A ja uważam, ze napisali od 4 miesiąca, gdyz wcześniej producenci danych kremow nie widza sensu,by stosować specjalistyczne kremy na rozstępy.. skora zaczyna sie rozszerzać dopiero w drugim trymestrze.

Nieśmiało zapytam, nie stosujecie żadnych balsamów i olejków do ciała, zeli pod prysznic i do kąpieli, make up, krem do twarzy, lakier do paznokci?

Jeżeli mimo to boicie sie smarować cialo kremem, to najlepiej wybierać te przeznaczone dla dzieci, czy z naturalnych olejow i składników, np. seria Alverde czy Alterra.
Dokładnie
a co do żeli, make up, lakier to oczywiscie że stosuje. Wszystko bez zmian byle krem był bez witaminy A
Moja oliwka z Hippa jest dla dzieci i jest naprawde świetna, zresztą ma bardzo dobre recenzje

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 12:39   #1173
poziomkka
Zadomowienie

Dziewczyny, chyba znalazłam dobry krem na rozstępy. Ma same dobre opinie u osób które zaczęły go stosować w tym etapie ciąży. Czytałam trochę o tej Musteli i nie zachwyca. Ten z Rosmanna też nie jest wychwalany.
Także chyba po wykorzystaniu tego kremu z Rosmanna zakupię Elancyl
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 12:56   #1174
Moderna
Zakorzenienie

Milego dnia
uciekam do pracy, jeszcze tylko dzisiaj i 5 dni urlopu
Stary 2012-08-14, 13:07   #1175
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
My jeszcze nie mieszkamy ze sobą, do ślubu został nam miesiąc czasu. Truje mu już od marca, także on już ma mnie powoli dosyć pod tym względem. Ale ja się nie poddam

Jeśli chodzi o naciągnięcie skóry to nie wiem, u mnie jest jeszcze chyba za wcześnie na takie obserwacje, wg usg kończę 5 tydz...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

To całkiem niedaleko mnie
truj głowe truj no u mnie już 10t2d chociaz moze być i dalej bo mam tydzien czasu rozbiezności miedzy terminem z @ i usg

to jak ty tez w okolicy globusa mieszkasz to ja codziennie przejezdzam tędy do pracy

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja sie nie moge doczekac kiedy poznam płeć
niby uwazam ze dziewczynka ale nie umiem sobie tego wyobrazic caly czas mysle o chlopczyku.
a ja sama nie wiem kogo bym wolała czasem myślę że dziewczynkę bo mam już wprawę w dziewczynce ale w sumie to mi bez rożnicy u mnie bardziej mąż na chłopaka naszykowany

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Od listopada to będzie 23 tydzień. U mnie w pracy nie ma zastępstw z zewnątrz - umowa na zastępstwo - praca moja rozkłada się na pozostałych, dlatego kierownik będzie miała nie lada zadanie rozdzielić pracę na pozostałych
a ja sie własnie zastanawiam w 1 c poszłam na zwolnienie dopiero 2,5 tyg przed tp teraz w sumie chciałabym też popracowac dlugo to by mi lepszy zasiłek wyszedł bo miałam kwotę zmienianą mam tylko nadzieje ze sie bede dobrze czuła

Cytat:
Milego dnia
uciekam do pracy, jeszcze tylko dzisiaj i 5 dni urlopu
ale ci fajnie chociaz ja ten tydzien tez mam krotki bo wczoraj wolne, jutro wolne

a ja wam napisze coś śmiesznego na poprawę humoru w niedziele w kościele ksiądz zbiera na tace oczywiście moja Jula dala pieniążka ksiądz ją potarmosił i nagle jak to dziecko pełnym głosem się mnie pyta "mamo a ty zapłaciłaś"
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 13:22   #1176
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, chyba znalazłam dobry krem na rozstępy. Ma same dobre opinie u osób które zaczęły go stosować w tym etapie ciąży. Czytałam trochę o tej Musteli i nie zachwyca. Ten z Rosmanna też nie jest wychwalany.
Także chyba po wykorzystaniu tego kremu z Rosmanna zakupię Elancyl
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html
może i dobry ale cena mnie nie zachwyca ;/
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja wam napisze coś śmiesznego na poprawę humoru w niedziele w kościele ksiądz zbiera na tace oczywiście moja Jula dala pieniążka ksiądz ją potarmosił i nagle jak to dziecko pełnym głosem się mnie pyta "mamo a ty zapłaciłaś"
hehe dzieci mają fajne teksty

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 13:33   #1177
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
jakies fotki? ile pokoi? pietro?dwa?

wow
niby uwazam ze dziewczynka ale nie umiem sobie tego wyobrazic caly czas mysle o chlopczyku.
a są jakieś przesłanki, że jak coś tam to chłopczyk a jak coś tam to dziewczynka?? wiecie jakieś takie wierzenia ludowe - co by poprzypuszczać szybciej co będzie...bo do oficjalnej wersji to u mnie jeszcze hoho....w którym miesiącu zazwyczaj widać wiecie?
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 13:38   #1178
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
a są jakieś przesłanki, że jak coś tam to chłopczyk a jak coś tam to dziewczynka?? wiecie jakieś takie wierzenia ludowe - co by poprzypuszczać szybciej co będzie...bo do oficjalnej wersji to u mnie jeszcze hoho....w którym miesiącu zazwyczaj widać wiecie?
u nas w 1 c w 13 tyg jak bylam na usg to powiedział ze na 95% dziewczynka i potem sie potwierdzilo i już wtedy może być widać ale nie musi różne wierzenia są np mówią że jak ciągnie do słodkiego to dziewczynka jak do słonego i kwaśnego to chłopak albo że dziewczynka urode odbiera mamie ale wiadomo że roznie to bywa

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-08-14 o 13:39
Stary 2012-08-14, 13:49   #1179
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
najwczesniej można ale to musi byc dobry sprzet i doswiadczony lekarz w 12tc. mi ginka powiedziala ze w 16tc. wyslalam juz chyba linka kiedys ale wysle jeszcze raz http://strefakobiety.pl/dziecko/ciaz...iewczynka.aspx

w te ludowe nie wierze, bardziej w ta naukowa na podstawie daty zaplodnienia i owulacji ze jak w dniu owu to chlopak wczesniej to dziewczynka i u mnie wlasnie bylo wczesniej. z takich ludowych to chinski kalendarz tez mi dziewczynke pokazuje, sprawdzalam chyba na 20 osobach i tylko w 2 sie pomylil tu link http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm

a patrzac na ludowe http://noworodek.pl/index.php?sm=1
to tez dziewczynka ;p
ale jak sobie wyobrazam to chlopca nie umiem sie przestawic ;p no nic trzeba czekac ;p

Stary 2012-08-14, 14:00   #1180
Malpka
Zakorzenienie

Dragusia patrząc na ten chiński to u mnie Julka powinna być chłopakiem teraz tez mi wroży chlopaka więc zobaczymy
a ta ankieta jest dobra to że babcia nie ma siwych wlosów oznacze że będzie dziewczynka i inne nie mające wplywu hehe dobre

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-08-14 o 14:03
Stary 2012-08-14, 14:05   #1181
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
najwczesniej można ale to musi byc dobry sprzet i doswiadczony lekarz w 12tc. mi ginka powiedziala ze w 16tc. wyslalam juz chyba linka kiedys ale wysle jeszcze raz http://strefakobiety.pl/dziecko/ciaz...iewczynka.aspx

w te ludowe nie wierze, bardziej w ta naukowa na podstawie daty zaplodnienia i owulacji ze jak w dniu owu to chlopak wczesniej to dziewczynka i u mnie wlasnie bylo wczesniej. z takich ludowych to chinski kalendarz tez mi dziewczynke pokazuje, sprawdzalam chyba na 20 osobach i tylko w 2 sie pomylil tu link http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm

to tez dziewczynka ;p
ale jak sobie wyobrazam to chlopca nie umiem sie przestawic ;p no nic trzeba czekac ;p
To ja mam chłopaka w takim razie zreszta wszyscy mi to mówią..no zobaczymy....a i na słodkie patrzeć nie mogę...tylko pomidory z pieprzem bym jadla non stop zobaczymyw sumie taki łobuz przydałby się spokojnej mamusi))
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 14:19   #1182
megi-megi
Zakorzenienie

To ja mam dziewczynkę W sumie może być
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 14:50   #1183
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Chciałabym mimo wszystko być fair w stosunku do szefostwa i na pewno za miesiąc, dwa im o tym powiem... na razie wolałabym się wstrzymać...
U nas w firmie zwyczajowo mówi się w 3-4 miesiącu, wcześniej wiadomo sporo poronień więc nikt się raczej nie obnosi, dopiero jak sprawa jest plus minus pewna, no chyba że byłoby coś planowane np wyjazd czy coś w czym trzeba by brać udział, a by się nie mogło to wtedy wcześniej.

Cytat:
A to POLSKA własnie...obdzwoniłam kilka poradni enykrono. w Lbn i nigdzie nie maja wolnych miejsc do konca roku- nie pomogło nic to, że mówiłam, żem cięzarna...I za co płacić te składki? Nic to pójde prywatnie, bo zdrowie nasze teraz najważniejsze
.
Masakra, ale gratuluję super ceny domku. W okolicach KRK bez szans w takiej cenie coś kupić.

a co do płci, nie wierzę w żadne przesądy, a chciałabym córkę najbardziej
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 15:09   #1184
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
U nas w firmie zwyczajowo mówi się w 3-4 miesiącu, wcześniej wiadomo sporo poronień więc nikt się raczej nie obnosi, dopiero jak sprawa jest plus minus pewna, no chyba że byłoby coś planowane np wyjazd czy coś w czym trzeba by brać udział, a by się nie mogło to wtedy wcześniej.

Masakra, ale gratuluję super ceny domku. W okolicach KRK bez szans w takiej cenie coś kupić.
Chciałabym powiedzieć kierownikowi coby mnie oszczędzał Mam taką pracę, że jest cisza i spokój i nagle jak grom z jasnego nieba spada napięta sytuacja. A tak byłabym usprawiedliwiona, że nie tyram jak wół i nie poświęcam się w nagłym przypadku w 200%.

Co do mieszkań w KRK to wiem doskonale jak boli płacenie... za 200tys to myślę, że 30mkw kawalerka góra Tłumaczymy sobie z mężem, że nasze mieszkanie to inwestycja Że jak się wyprowadzimy do wymarzonego domku na wsi to mieszkanie pójdzie pod najm studentom albo młodym małżeństwom bo doskonale wiemy z własnego doświadczenia jak się słono płaci za wynajęcie lokum...

Idę sobie zapiekać ziemniaczki i cukinię.... mniami... mąż będzie niezadowolony bo jak to obiad bez mięsa! Trrudno....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 16:01   #1185
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
może i dobry ale cena mnie nie zachwyca ;/
Nom niestety, cena taka sobie, choć tańszy jest od Musteli.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:

To u mnie chłopiec Chciałabym chłopca mieć pierwszego, także oby się sprawdziło. Jak się nie sprawdzi to też będzie dobrze
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 16:47   #1186
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
DOm zamierzamy kupić, cena utargowana z 230tys na 205 Fakt, ze w remont jeszcze trzeba wwalic z 20tys lekką reką- alle od czego są kredyty;p
gratuluję zakupu domku
Cytat:
wow
ja też się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć Niby jestem przekonana, że to chłopak, ale pewności wiadomo, nie mam Ja bym chciała córunię... Tż synalka...
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

No mokka szpilki to jest to
Myśle że nie są zabronione, tylko że wywołują wstrząsy więc lepiej unikać.
Kremy musza być tak zrobione żeby mogły się przedostać w każdym trymestrze do płodu Więc nie ma się co bac, tylko jak brzuch nie rośnie to szkoda kasy
No ja luteiny biore 6 tabletek i musze po tym coś zjeść chociaz to jedzenie nie smakuje 2 godz temu cycałam i dalej nie moge bo czuje jej smak...
ja przez tydzień brałam 6 dziennie, ale na ostatniej wizycie gin powiedziała, że stopniowo mam zmniejszać i na wizycie za 3 tyg dojść do ilości 2 tabl dziennie Teraz biorę 4
Stary 2012-08-14, 19:55   #1187
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
W Rossmanie jest też niedrogo krem Babydream fur mama, taki różowy, jest na nim napisane, że już od pierwszego miesiąca trzeba się smarować, także nie ma przeciwwskazań.
dzięki za info

Cytat:
Nieśmiało zapytam, nie stosujecie żadnych balsamów i olejków do ciała, zeli pod prysznic i do kąpieli, make up, krem do twarzy, lakier do paznokci?

Jeżeli mimo to boicie sie smarować cialo kremem, to najlepiej wybierać te przeznaczone dla dzieci, czy z naturalnych olejow i składników, np. seria Alverde czy Alterra.
ja wszystkiego co wymieniłaś poza lakierem do paznokci.

Cytat:
A to POLSKA własnie...obdzwoniłam kilka poradni enykrono. w Lbn i nigdzie nie maja wolnych miejsc do konca roku- nie pomogło nic to, że mówiłam, żem cięzarna...I za co płacić te składki? Nic to pójde prywatnie, bo zdrowie nasze teraz najważniejsze
dzwoniłaś do Sanitasu na Okopowej? ja właśnie tam chodzę, dostaję się od ręki na hasło ciężarna, tylko pierwszy raz jak idziesz na nfz to musisz mieć skierowanie od rodzinnego, ja chodzę do dr Sawulskiej, ale chyba będę się przenosić do luxmedu do endo, bo tam też do gina chodzę i wszystko miałabym w jednej karcie, tyle że tam, mimo, że prywatnie to ciężko się zapisać do kogokolwiek, przynajmniej ostatnio.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 20:49   #1188
Dragusia88
Zakorzenienie

cos cisza tu, czyzby wszystkie szly spac? ja sie wlasnie szykuje. w11 sie skonczylo nic juz nie ma, a ziewam non stop.

Stary 2012-08-14, 21:01   #1189
klementyna1
Zakorzenienie

ja dziś w sumie spałam w dzień ze 4 godziny, to nie wiem co będe w nocy robić...

CO do mieszkania- bo zapomniałąm wczesniej odp. 2pokoje+ 1 w suterynie mieszkanie na 1 piętrze +mały stryszek i kawałeczek działki.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 22:14   #1190
iwonaZ82
Przyczajenie

to tez dziewczynka ;p
ale jak sobie wyobrazam to chlopca nie umiem sie przestawic ;p no nic trzeba czekac ;p[/QUOTE]
Witam!
no to super, bo własnie sobie sprawdziłam i w obu przypadkach czy kalendarz chiński czy ankieta ludowa wychodzi dziewczynka!! Ale do ustalanie płci to jeszcze muszę poczekać i to sporo, no cóż
:-D
Stary 2012-08-14, 22:34   #1191
iwonaZ82
Przyczajenie

[QUOTE=klementyna1;3589658 6]ja dziś w sumie spałam w dzień ze 4 godziny, to nie wiem co będe w nocy robić...

Ja szans nie miałam żeby się zdrzemnąć w dzień - robiłam krokiety, a noc tez nie była przespana przez pana męża który chrapał jak oszalały. Mam nadzieję że dzisiaj powtórki nie będzie, bo może się zle skończyć

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:

to tez dziewczynka ;p

No to super, bo u mnie wychodzi dziewczynka!!
Stary 2012-08-15, 05:46   #1192
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Normalnie o 5 do pracy wstaje i dzisiaj też się obudziłam i zasnąć nie mogę.
Jestem teraz w 9 tygodniu i pojawiła się nowość- gorzki smak w ustach. Nie zgaga, ale jakbym wsuwała cały czas coś gorzkiego. Oszaleć można.
Mówią, że każda ciąża jest inna i to 100% racja. Mdłości mam teraz wieksze, brzuszek po 2 miesiącu jak wtedy w 4.
I tylko nie ma kiedy odpocząć.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 06:41   #1193
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Zaraz szykujemy sie do drogi i wyjedziemy okolo 9 .

Kurcze przez noc jakos spalam niespokojnie, w ogole jestem bardzo niespokojna, gdyz moj maz zasial we mnie ziarnko niepewnosci.. nie wiem, naszly mnie takie dziwne negatywne uczucia, ze i tym razem sie nie uda - nie mam mdlosci, z piersiami tez nie dzieje sie nic, nie sa nawet ani troche napiete ( a we wczesniejszej ciazy nie moglam spac na brzuchu, bo tak bolaly.. )

Jedynie na twarzy mnie strasznie wysypalo, czego wczesniej nie mialam.

Ahhh mam nadzieje, ze mnie troche podbudujecie

Dzisiaj juz 5w+6d .. czyli jutro rozpoczynam 7my tydzien..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-08-15 o 06:43
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 07:29   #1194
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
cos cisza tu, czyzby wszystkie szly spac? ja sie wlasnie szykuje. w11 sie skonczylo nic juz nie ma, a ziewam non stop.
a no ja poszłam spać po 21 wczoraj jakoś mnie zmogło

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
.
ja bym jeszcze pospała ale Julka wstałą o 6 dziś trochę za wcześnie wczoraj poszła spać więc i ja miałam dziś pobudke

Cytat:
Dzien dobry!

Kurcze przez noc jakos spalam niespokojnie, w ogole jestem bardzo niespokojna, gdyz moj maz zasial we mnie ziarnko niepewnosci.. nie wiem, naszly mnie takie dziwne negatywne uczucia, ze i tym razem sie nie uda - nie mam mdlosci, z piersiami tez nie dzieje sie nic, nie sa nawet ani troche napiete ( a we wczesniejszej ciazy nie moglam spac na brzuchu, bo tak bolaly.. )

lanie dla męza za sianie niepewności nie martw się będzie dobrze!! niektórzy długo nie mają żadnych objawów czego jestem dowodem tak więc proszę się nie denerwować tylko wyluzować i spokojnie jechać
Stary 2012-08-15, 10:31   #1195
Leonikowa
Rozeznanie

dziewczyny wczoraj miałam wykonane usg prenatalne i na szczęście maluszek rozwija się bardzo dobrze, nawet jest większy o 5 dni termin porodu został wyznaczony z 02.03 na 23.02 ( urodziny mamy Tż)
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
przezierność karku 1,50mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
długość kości udowej 7,5 mm
pępowina trójnaczyniowa
kość nosowa widoczna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowy, przepływ w przewodzie żylnym prawidłowy, czaszka/mózg obraz prawidłowy, kręgosłup prawidłowy serce w klatce piersiowej, brzuch zarys prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz moczowy widoczny rączki, nóżki widoczne
Trisomia 21 zespół Downa 1: 4352
Trisomia 18 Zespół Edwardsa 1: 6313
Trisomia 13Zespół Pataua 1: 121078

Niestety płci pani dr nie mogła nam powiedzieć ponieważ maluszek siedział sobie po turecku..Śmialiśmy się wczoraj z Tż, że maluszek zostanie księdzem/ zakonnicą bo rączki cały czas składał do modlitwy wkleję Wam potem fotki maluszka

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 10:34   #1196
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Jestem teraz w 9 tygodniu i pojawiła się nowość- gorzki smak w ustach. Nie zgaga, ale jakbym wsuwała cały czas coś gorzkiego. Oszaleć można.
Mówią, że każda ciąża jest inna i to 100% racja.
No ja w ogóle jakoś wcześnie się budzę też, dlatego staram się kłaść wcześniej. A ten gorzki smak to masakra musi być. No ja sama jestem ciekawa jakie nowe objawy nadejdą. Z samego rana muszę bardzo szybko coś zjeść /banana/ kawałek kanapki bo jak nie to strasznie mi słabo.

Cytat:
Dzien dobry!

Udanej podroży Nic się nie martw, każdy przeżywa to inaczej, ja też nie mam za dużo objawów i wszyscy mi mówią żebym się cieszyła. Zresztą brutalna prawda jest taka, że co ma być to będzie... trzeba się uzbroić w cierpliwość. Też bym wolała już mieć tego dzieciaka, szast prast bez tego całego oczekiwania i napięcia no ale nie da się

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
dziewczyny wczoraj miałam wykonane usg prenatalne i na szczęście maluszek rozwija się bardzo dobrze, nawet jest większy o 5 dni termin porodu został wyznaczony z
Gratulacje i czekam na zdjęcia.

Ja się właśnie zdołowałam wczoraj bo mam to usg mieć ok 17 września, ale dr Wiecheć najlepszy spec w Krk jest cały wrzesień na urlopie i nie wiem do kogo teraz pójść. Któraś z Was zna może jakiegoś wybitnego speca w Krk ?
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 10:49   #1197
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry!

Moderna, nawet tak nie myśl. A męża to do nas przysyłaj, my go tu naprostujemy
Powiem Ci, że mi też jakoś szczególnie ta ciążą nie daje się we znaki. Nie mam jakichś szczególnych mdłości. Robi mi się tylko niedobrzez po luteinie, już sam jej widok wywoluje u mnie odruch wymiotny Zachcianek żadnych nie mam w sumie - no może czasem coś kwaśnego, ale gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży, to z ciążą bym tego nie łaczyła No i piersi też ogólnie mnie zbytnio nie bolą. Są takie dni, że bolą bardziej, a sa takie dni, że nie bolą wcale. Jakieś pełniejsze też mi sie nie wydają Jak byłam ostatanio na wizycie to gin mnie o to zapytała i jaj jej powiedziałam, że nic mnie w sumie za bardzo nie męczy, to się tylko uśmiechnęła Więc ja się tym nie martwię. Ty też się nie martw

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No ja w ogóle jakoś wcześnie się budzę też, dlatego staram się kłaść wcześniej. A ten gorzki smak to masakra musi być. No ja sama jestem ciekawa jakie nowe objawy nadejdą. Z samego rana muszę bardzo szybko coś zjeść /banana/ kawałek kanapki bo jak nie to strasznie mi słabo.

Udanej podroży Nic się nie martw, każdy przeżywa to inaczej, ja też nie mam za dużo objawów i wszyscy mi mówią żebym się cieszyła. Zresztą brutalna prawda jest taka, że co ma być to będzie... trzeba się uzbroić w cierpliwość. Też bym wolała już mieć tego dzieciaka, szast prast bez tego całego oczekiwania i napięcia no ale nie da się

Ja się właśnie zdołowałam wczoraj bo mam to usg mieć ok 17 września, ale dr Wiecheć najlepszy spec w Krk jest cały wrzesień na urlopie i nie wiem do kogo teraz pójść. Któraś z Was zna może jakiegoś wybitnego speca w Krk ?
nom, ten gorzki smak to coś strasznego, a luteina jeszcze to wzmaga, bo jest własnie tak gorzka
Ja powiem szczerze, że mi jednak ten czas oczekiwania jest bardzo potrzebny. No - może nie aż 9 m-cy - ciąża mogłaby się rozpoczynać od 2go trymestru, żeby już ten najbardziej stresujący czas minął To chyba jest jednak tak wielka zmiana w życiu kazdej pary, że trezba mieć czas żeby się z tą zmianą oswoić
Ja na badania prenatalne też mam się umówić na 30.08-14.09 i też się wczoraj wkurzyłam, bo nikt w szpitalu do którego gin kazala się umówić nie odbierał A dziś oczywiście wolne mają... Mam nadzieję, że jutro uda mi się tam umówić
Stary 2012-08-15, 10:57   #1198
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Mówią, że każda ciąża jest inna i to 100% racja. Mdłości mam teraz wieksze, brzuszek po 2 miesiącu jak wtedy w 4.
I tylko nie ma kiedy odpocząć.
Moja kumpela która obecnie jest w 17 tyg. mówiła, że miała taki gorzki smak po witaminach, które zaleciła jej ginkaNa początku myślała, że jadła coś nieświeżego

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

dziewczyny wiem, że to śmieszne ale jak się wkleja te zdjęcia gdzie mam wejść

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 11:03   #1199
klementyna1
Zakorzenienie

Hej, ja tez miewam czarne myśli, ale cały czas żyję nadzieją, że wszystko sie dobrze rozwija-za 10dno USG nie wiem jak dotrwam do tego czasu... Na szczęscie Tż mnie wspiera jak może. Piersi mam powiekszone, ale wydaje mi się jakby ta wielkośc się zmieniała, raz są wieksze raz mniejsze, bolec nie bolą wcale- jak powiedziałam do gince, to machnęla reką, "a to niech nie bolą, nie przejmowac się." Z objawów to mdłości troche ustąpiły, brzuch mam wiekszy- ale to chyba wzdęcia, bo żołądek czasem mnie pobolewa i podbrzusze niesety tez- co mnie martwi- ale łykam no-spę. Poza tym buzia też spryszczona. Czytam własnie fajną ksiązke, obyczajówkę D. Sumińsdkiej "Świat według psa" i tam jest, że psy i koty wyczuwają ciążę Nie wiem ile w tym prawdy ale tesciowe koty pchają mi sie na kolana, a nigdy mnie nie lubiły
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 12:04   #1200
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

czy Twoj mąż chce dostac lanie za takie gadanie? a ty za negatywne myslenie?
prosze jechac spokojnie i nie miec głupich mysli, wszystko jest dobrze i tak zostanie głowa do góry
Cytat:
dziewczyny wczoraj miałam wykonane usg prenatalne i na szczęście maluszek rozwija się bardzo dobrze, nawet jest większy o 5 dni termin porodu został wyznaczony z 02.03 na 23.02 ( urodziny mamy Tż)
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
przezierność karku 1,50mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
długość kości udowej 7,5 mm
pępowina trójnaczyniowa
kość nosowa widoczna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowy, przepływ w przewodzie żylnym prawidłowy, czaszka/mózg obraz prawidłowy, kręgosłup prawidłowy serce w klatce piersiowej, brzuch zarys prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz moczowy widoczny rączki, nóżki widoczne
Trisomia 21 zespół Downa 1: 4352
Trisomia 18 Zespół Edwardsa 1: 6313
Trisomia 13Zespół Pataua 1: 121078

Niestety płci pani dr nie mogła nam powiedzieć ponieważ maluszek siedział sobie po turecku..Śmialiśmy się wczoraj z Tż, że maluszek zostanie księdzem/ zakonnicą bo rączki cały czas składał do modlitwy wkleję Wam potem fotki maluszka
wow! gratulacje cudowne wiesci czekamy na zdj
to ja jednak chyba pojde na to usg bo mi jeszcze tylu rzeczy nie mierzyła. to ogromny już twoj bobas 6 cm!
to wstydniś wam rośnie to kiedy nastepne usg i szansa na płec?
to teraz który to tydzien wyszedł 12?
Cytat:

dziewczyny wiem, że to śmieszne ale jak się wkleja te zdjęcia gdzie mam wejść
tam na dole zaawansowane obok chyba wyslij wiadomosc i potem zarządzaj zalącznikami

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości