|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3588293 6]Wzorce - jasne, są bardzo ważne. Jeśli syn widzi, jak ojciec traktuje jego matkę jak służącą to staje się to dla niego naturalne i pewnie będzie to naśladował. Ale dlaczego do jasnej cholery ta matka/kobieta/żona się nie zbuntuje? Albo dlaczego sama się czasem wciska w ten durny schemat?
[/QUOTE]Dlatego piszę - kobiety same na to pozwalają.
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
dziwia mnie i dosyc mocno irytuja miny (zamykanie, mruzenie oczu, krecenie glowa, wymachiwanie rekami, rozne dziwne grymasy) podczas spiewania
nawet jak ktos ma piekny glos i super spiewa to nie moge sie skupic na niczym innym tylko na tych "wywijasach"
|
|
|
|
#4293 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() W efekcie sprzątali wszyscy
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3588293 6]Wzorce - jasne, są bardzo ważne. Jeśli syn widzi, jak ojciec traktuje jego matkę jak służącą to staje się to dla niego naturalne i pewnie będzie to naśladował. Ale dlaczego do jasnej cholery ta matka/kobieta/żona się nie zbuntuje? Albo dlaczego sama się czasem wciska w ten durny schemat?
[/QUOTE]Też tego nie rozumiem. U mnie w domu BĘDZIE podział obowiązków, idę dopiero na studia, ale mam zamiar pracować w zawodzie na pełny etat i drugiego etatu całego nie będę miała w domu. Pół na pół i koniec. Można się podzielić obowiązkami tak, żeby każdy robił to co lubi/woli |
|
|
|
#4295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie też lecą teksty, że ja, jako dziewczyna, POWINNAM interesować się domem. I zadaję wtedy to samo pytanie ;P Sprzątam, kiedy muszę, a nie z zainteresowania (może jeszcze z zamiłowania? ;P) lub bycia kobietą. Dziś miałam podobną sytuację podnoszącą ciśnienie. Rano w kuchni, klecę jakieś śniadanie i nagle babcia:"Bo ty musisz się uczyć więcej gotować, bo co będzie, jak będziesz mieć męża co lubi zjeść?" No to powiedziałam, że nie mam zamiaru być niczyją maszynką do usługiwania. Zwłaszcza, że u mnie w domu panuje niepisana zasada bycia kobietą-męczennicą, dla mnie to zawsze było chore. |
|
|
|
|
#4296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo praca i hajs. Mojej sytuacji nie poprawił fakt, że maturę zdałam dobrze, więc słyszałam "Dlaczego z takimi wynikami nie spróbujesz gdzieś indziej?" Nikt nie rozumie, że dla mnie studia to droga do samorealizacji. Po co studiować coś co nie sprawia nam przyjemności, musimy z potem na czole wkuwać i płacić za warunki. Same stresy. Jak ktoś nie ma oleju w głowie, to nie ważne czy studiował inżynierię czy filozofię, i tak pracy nie dostanie.
|
|
#4298 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)I z przeklinaniem tak samo, dziewczynce nie wypada. Jeszcze żebym przy niej porządnie przeklinała, wkurza się o kurde, cholera, za☠☠☠iste. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A i jeszcze co do papieru toaletowego to moim jedynym wymaganiem jest, żeby był miękki, więc kupuję biedronkowy. I mieliśmy w mieszkaniu taki podział, że każdy po kolei kupuje papier. Ja ten biedronkowy, koleżanka z chłopakiem velveta z pieskami (dla mnie już taki porządny), a kolejna koleżanka przywiozła z domu kiedyś papier z reniferami, choinkami itd i stwierdziła, że w końcu mamy jakiś porządny jakby jej tyłek jakimś koneserem sztuki był, że musi mieć coś nabazgrane na papierze
|
|
#4300 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie lubię takiego wciskania kobietom, że to one mają prać, sprzątać i gotować facetowi Ale z drugiej strony dziwi mnie coraz powszechniejsze podejście kobiet, że „ja w domu niczego robić nie będę, mam od tego faceta”. Jeszcze bardziej dziwią mnie kobiety, które w ramach dziwne rozumianej niezależności, nie umieją prania zrobić czy prostego obiadu ugotować. Kurczę no, mistrzem kuchni być nie trzeba, ale głupio byłoby tak w XXI wieku paść z głodu z powodu nieumiejętności zrobienia sobie nawet prostego posiłku
|
|
#4301 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
To raz - że mi by się nie chciało. A dwa - że to wstyd i dla niego(bo nie chce się jaśnie panu nauczyć obsługi pralki) i dla niej(że na to pozwala). W ogóle jak można na takie coś wpaść. Ja już bym wolała ręcznie prać.
Ja biorę z domu jakieś konkretne żarcie - ogórki korniszony swojej roboty, sałatkę, jakieś kotlety, których sama bym sobie nie zrobiła, itp. Nie daję sobie wcisnąć rzeczy, które mogę kupić: chleb, pomidory, jajka, owoce. Mój brat już tak. Dla mnie nawet przewożenie tego byłoby niewygodne. U mnie z bałaganem jest to samo: mała plamka to już syf jest. Ja nie lubię sprzątać, ale też bałaganu nie robię, jak mi się coś rozleje, pobrudzi to na bieżąco sprzątam.
|
#4302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to wina rodziców/żon/mężów. Mój szwagier np. jak jemu się nie chce to marudzi, że nie wie jak itd i moja siostra idzie za niego zrobić, bo będzie źle. Ja jak mój TŻ czegoś nie umie to tłumaczę jak ma zrobić i już. Zrobi źle, poprawi. Jak ja czegoś nie wiem, to on mi też pokazuje. I dla mnie to jest normalne podejście, a nie robienie czegoś za kogoś, bo tak to się człowiek nigdy nie nauczy. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#4303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie jak ja w niedzielę jadę samochodem na stancję, to też biorę z domu pomidory i różne jedzenie, bo przeważnie nie chce mi się specjalnie po to podjeżdżać do sklepu, skoro mam w domu. Ale wiadomo, że nie biorę z domu jedzenia na cały tydzień |
|
|
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czasem się wyłamuję i go w czymś wyręczę, ale tylko w drobnych rzeczach (np. jak razem sprzątamy i ustalimy, że ja zmieniam pościel, odkurzam i zmywam podłogi, on myje naczynia, blaty i łazienkę, to jak on zmywa i bym musiała czekać, aż zmyje blaty, to zdarza mi się za niego, żeby mieć już spokój). Ale dobrze, że Ty się nie dajesz
Edytowane przez Duszaniola Czas edycji: 2012-08-14 o 13:27 |
|
|
|
|
#4306 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miałam kiedyś współlokatora, który pranie zawsze woził do domu, ponad 200 km pociągiem, całą torbę. A przecież była w mieszkaniu pralka. Chyba po pół roku nas zapytał, jak ją włączyć. Moje koleżanka miała współlokatora, który jak wreszcie zdecydował się posprzątać w pokoju, to zaczął CIF-em kurz z półek wycierać. Czy naprawdę takich rzeczy trzeba się uczyć!? Myślałam, że w pełni sprawny człowiek, bez opóźnienia umysłowego się domyśli, co jest do czego, albo przeczyta etykietkę. Miałam też współlokatorkę, która przywoziła mielone z domu zamrożone i codziennie gotowała do tego ziemniaki i rozmrażała jednego mielonego. Jak się skończyły, jechała po następne. Ja rozumiem, że można lubić, ale że jej uszami te mielone nie wyszły. Ja tym wszystkim babciom i ciotkom upominającym o brak umiejętności gotowania czy sprzątanie i straszącym brakiem męża bardzo współczuję. Świadomość, że tylko na takie usługi były w stanie złapać faceta musi być dołująca. A jak mnie wkurza, jak narzekają na swój los, no ok babcia to jeszcze, inne czasy były, ale ciotki nie takie stare, same tymi kurami domowymi zostały, a teraz narzekają na ich ciężki los. Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz. Zakładanie, że czymś się interesuję, bo jestem kobietą, też mnie bawi. W ogóle jak można interesować się zajmowaniem domem!? To jakby interesować się myciem stóp albo sprzątaniem psich kup.
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4308 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
. Oprócz mielonych i gotowanych ziemniaków
|
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj, znałam taką co to, wyzwolona tak, że sprzątać nie będzie. Wejście do jej pokoju bez maski przeciwgazowej równało się z samobójstwem |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4311 |
|
Konto usunięte
|
coooo????
|
|
|
|
#4312 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie, dziewczyna TOTALNIE nie dbała o pokój (to było w akademiku), śmierdziało, najprawdopodobniej nie wietrzyła, nie robiła z tym nic, jeszcze się ciuchy i wszystko walało. Pewnego dnia zatkała czymś zlew (bo kible czy śmietniki za daleko, żeby resztki wyrzucić
), przyszedł hydraulik, to od razu po wizycie poleciał na portiernię, żeby zlecili wizytę z sanepidu, bo prawie zasłabł od smrodu, w jakim przyszło mu pracować. Ale laska się nie przejęła, zadowolona z siebie i tak Ale jej wybryki to w ogóle osobny temat był No ale "ja nie kiwnę palcem, tylko dlatego, że jestem kobieta i społeczeństwo każe mi sprzątać" Edytowane przez mallary Czas edycji: 2012-08-14 o 14:30 |
|
|
|
#4313 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie pogląd: "Satanista zabija zwierzęta/składa ofiary/podpala miejsca święte/odprawia 'czarne msze' (
) " i tym podobne bzdury... Nadal większość ludzi tak myśli... |
|
|
|
#4314 |
|
Konto usunięte
|
obserwacje z wakacji:
dziwią mnie dzieci, które mimo chłodu, wiatru wchodzą do wody i pluskają się jak gdyby nigdy nic. zaczęłam się zastanawiać, czy dzieci czasem nie mają zmniejszonej wrażliwości na zimno? Na plaży często widziałam sytuację, że starsi siedzieli ockryci ręcznikami, a dzieci bawiły się w wodzie dziwią mnie rodzice, którzy idą z dziećmi do restauracji, usadzą dziecko w kąciku zabaw i kompletnie nie zwracają uwagi na dziecko. Dziecko może wydzierać się wniebogłosy, bić inne dzieci, rodzice to oleją, byleby dziecko nie wyszło poza kącik zabaw. |
|
|
|
#4315 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zawsze radośnie pływam sobie w wodzie, w której marznie większość osób ![]() Ale tak, ja mam dość sporą tolerancję temperatur wody. Przynajmniej, jeśli chodzi o niskie temperatury.
|
|
#4316 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4317 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czyli jednak dzieci są dziwne ;D |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
...ale zabrała się za to od "dupy strony"
|
#4319 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
SamaraMorgan, masz rację
Ja uwielbiam bardzo ciepłą wodę, pewnie dlatego czasem marznę nawet w basenie, gdzie jest chyba 24-26 stopni, a w jacuzzi jest mi super Ja też nie rozumiem ludzi niezaradnych, którzy nie chcą nic zmienić w swoim życiu. Rozbawiłaś mnie megamag, że chłopak 200 km woził pranie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

[/QUOTE]
nawet jak ktos ma piekny glos i super spiewa to nie moge sie skupic na niczym innym tylko na tych "wywijasach" 

. No naprawdę, ma powód... Przeklinam tylko przy osobach w moim wieku, nigdy przy rodzicach, osobach starszych, w pracy, przy dzieciach... Generalnie tylko jeśli kogoś dobrze znam. Tak sobie myślę , że jej świat pod pewnymi względami jest czarno-biały.
Ale z drugiej strony dziwi mnie coraz powszechniejsze podejście kobiet, że „ja w domu niczego robić nie będę, mam od tego faceta”. Jeszcze bardziej dziwią mnie kobiety, które w ramach dziwne rozumianej niezależności, nie umieją prania zrobić czy prostego obiadu ugotować. Kurczę no, mistrzem kuchni być nie trzeba, ale głupio byłoby tak w XXI wieku paść z głodu z powodu nieumiejętności zrobienia sobie nawet prostego posiłku