Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 11:11   #4291
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3588293 6]Wzorce - jasne, są bardzo ważne. Jeśli syn widzi, jak ojciec traktuje jego matkę jak służącą to staje się to dla niego naturalne i pewnie będzie to naśladował. Ale dlaczego do jasnej cholery ta matka/kobieta/żona się nie zbuntuje? Albo dlaczego sama się czasem wciska w ten durny schemat? [/QUOTE]
Dlatego piszę - kobiety same na to pozwalają.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:49   #4292
new_me
Zadomowienie

dziwia mnie i dosyc mocno irytuja miny (zamykanie, mruzenie oczu, krecenie glowa, wymachiwanie rekami, rozne dziwne grymasy) podczas spiewania nawet jak ktos ma piekny glos i super spiewa to nie moge sie skupic na niczym innym tylko na tych "wywijasach"
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:55   #4293
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Moja mama jak stwierdzi, że jest bałagan, to zwraca się tylko do mnie i siostry, zakłada, że brat i tak się tym nie zajmie więc jemu nie będzie gadać. I ten tekst: "żebyś Ty - dziewczyna, nie sprzątnęła!".
Na jednym obozie kiedyś usłyszałam, że to wstyd żeby dziewczynki miały taki bałagan w domku. Odpowiedziałam: „a chłopcy to niby mogą mieć?” i dałam opiekunce do zrozumienia, że albo sprzątają wszyscy, albo ja to olewam, bo nie będę sprzątać, kiedy inni mogą się lenić
W efekcie sprzątali wszyscy
Stary 2012-08-14, 12:00   #4294
IzzieSt
Zakorzenienie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3588293 6]Wzorce - jasne, są bardzo ważne. Jeśli syn widzi, jak ojciec traktuje jego matkę jak służącą to staje się to dla niego naturalne i pewnie będzie to naśladował. Ale dlaczego do jasnej cholery ta matka/kobieta/żona się nie zbuntuje? Albo dlaczego sama się czasem wciska w ten durny schemat? [/QUOTE]

Też tego nie rozumiem. U mnie w domu BĘDZIE podział obowiązków, idę dopiero na studia, ale mam zamiar pracować w zawodzie na pełny etat i drugiego etatu całego nie będę miała w domu. Pół na pół i koniec. Można się podzielić obowiązkami tak, żeby każdy robił to co lubi/woli
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:20   #4295
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Na jednym obozie kiedyś usłyszałam, że to wstyd żeby dziewczynki miały taki bałagan w domku. Odpowiedziałam: „a chłopcy to niby mogą mieć?” i dałam opiekunce do zrozumienia, że albo sprzątają wszyscy, albo ja to olewam, bo nie będę sprzątać, kiedy inni mogą się lenić
W efekcie sprzątali wszyscy
Dobre
U mnie też lecą teksty, że ja, jako dziewczyna, POWINNAM interesować się domem. I zadaję wtedy to samo pytanie ;P Sprzątam, kiedy muszę, a nie z zainteresowania (może jeszcze z zamiłowania? ;P) lub bycia kobietą.
Dziś miałam podobną sytuację podnoszącą ciśnienie. Rano w kuchni, klecę jakieś śniadanie i nagle babcia:"Bo ty musisz się uczyć więcej gotować, bo co będzie, jak będziesz mieć męża co lubi zjeść?" No to powiedziałam, że nie mam zamiaru być niczyją maszynką do usługiwania. Zwłaszcza, że u mnie w domu panuje niepisana zasada bycia kobietą-męczennicą, dla mnie to zawsze było chore.
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:22   #4296
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Dobre
U mnie też lecą teksty, że ja, jako dziewczyna, POWINNAM interesować się domem. I zadaję wtedy to samo pytanie ;P Sprzątam, kiedy muszę, a nie z zainteresowania (może jeszcze z zamiłowania? ;P) lub bycia kobietą.
Dziś miałam podobną sytuację podnoszącą ciśnienie. Rano w kuchni, klecę jakieś śniadanie i nagle babcia:"Bo ty musisz się uczyć więcej gotować, bo co będzie, jak będziesz mieć męża co lubi zjeść?" No to powiedziałam, że nie mam zamiaru być niczyją maszynką do usługiwania. Zwłaszcza, że u mnie w domu panuje niepisana zasada bycia kobietą-męczennicą, dla mnie to zawsze było chore.
Tak, tak, najlepiej obiad z 2 dań i kawał mięcha. Do tego deser.Trzeba było powiedzieć, że szukasz takiego, który umie gotować
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:23   #4297
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
A mnie dziwią mądrości wygłaszane przez niektórych na temat studiów. "E nie idź na studia humanistyczne, będziesz pracować w maku, idź na politechnikę, po tym jest kasa".

No bardzo fajnie i w ogóle ich to nie obchodzi, że osoba której udzielają rady, nawet nie zdawała matury z przedmiotów, po których mogłaby iść na politechnikę, w ogóle jej to nie interesuje, jest nogą z matmy i najpewniej nie przetrwała by tam pierwszego roku.
Ile ja się tego nasłuchałam... Dla mojej babci mając maturę z rozszerzonego polskiego, angielskiego i wosu powinnam startować na medycynę. Lub informatykę.
Bo praca i hajs.
Mojej sytuacji nie poprawił fakt, że maturę zdałam dobrze, więc słyszałam "Dlaczego z takimi wynikami nie spróbujesz gdzieś indziej?"
Nikt nie rozumie, że dla mnie studia to droga do samorealizacji. Po co studiować coś co nie sprawia nam przyjemności, musimy z potem na czole wkuwać i płacić za warunki. Same stresy.
Jak ktoś nie ma oleju w głowie, to nie ważne czy studiował inżynierię czy filozofię, i tak pracy nie dostanie.

catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:26   #4298
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Ile ja się tego nasłuchałam... Dla mojej babci mając maturę z rozszerzonego polskiego, angielskiego i wosu powinnam startować na medycynę. Lub informatykę.
Bo praca i hajs.
Mojej sytuacji nie poprawił fakt, że maturę zdałam dobrze, więc słyszałam "Dlaczego z takimi wynikami nie spróbujesz gdzieś indziej?"
Nikt nie rozumie, że dla mnie studia to droga do samorealizacji. Po co studiować coś co nie sprawia nam przyjemności, musimy z potem na czole wkuwać i płacić za warunki. Same stresy.
Jak ktoś nie ma oleju w głowie, to nie ważne czy studiował inżynierię czy filozofię, i tak pracy nie dostanie.
A mnie wkurzają takie mądrości osób, które nawet nie podeszły do matury, nigdy nic nie studiowały, a mądrzą się na każdy temat.
Stary 2012-08-14, 12:30   #4299
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama jak stwierdzi, że jest bałagan, to zwraca się tylko do mnie i siostry, zakłada, że brat i tak się tym nie zajmie więc jemu nie będzie gadać. I ten tekst: "żebyś Ty - dziewczyna, nie sprzątnęła!".

Wczoraj mnie zdziwiło: oglądaliśmy jakiś program i ktoś powiedział "ch*j". Moja siostra do mnie, że ja też tak mówię(chociaż tego słowa akurat rzadko używam). Na co moja mama patrząc na mnie: "No ładnie, ładnie" powtórzone 150 razy i "Zawiodłam się na Tobie". No naprawdę, ma powód... Przeklinam tylko przy osobach w moim wieku, nigdy przy rodzicach, osobach starszych, w pracy, przy dzieciach... Generalnie tylko jeśli kogoś dobrze znam. Tak sobie myślę , że jej świat pod pewnymi względami jest czarno-biały.
U mnie tak samo! Moja mama mi wiecznie mówi, że jak to dziewczyna a taki brudas (u niej syf w domu jest nawet jak w kuchni na podłodze jest pięć okruszków na krzyż )
I z przeklinaniem tak samo, dziewczynce nie wypada. Jeszcze żebym przy niej porządnie przeklinała, wkurza się o kurde, cholera, za☠☠☠iste.

Cytat:
Nie no jasne, że od ojca też powinien czerpać te wzorce. Ale, jak widać, mamusi przyzwolenie na takie zachowania jest decydujące.
To Twój brat i tak dobry, bo je zamoczył. Wstyd się przyznać, ale mój zwozi brudne ubrania ze studiów do domu, choć ma tam pralkę...
A to mnie w ogóle dziwi. Miałam 2 współlokatorki na studiach, które woziły pranie do domu. Że im się chciało to mnie dziwi strasznie. Ja musiałam wziąć raz, bo pralka się popsuła i właścicielka przez miesiąc jej nie naprawiła, to mi się odechciało dźwigania. A jedna ze współlokatorek woziła ze sobą jeszcze picie, jedzenie (nawet chleb), więc z niej niezła strongwoman

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

A i jeszcze co do papieru toaletowego to moim jedynym wymaganiem jest, żeby był miękki, więc kupuję biedronkowy. I mieliśmy w mieszkaniu taki podział, że każdy po kolei kupuje papier. Ja ten biedronkowy, koleżanka z chłopakiem velveta z pieskami (dla mnie już taki porządny), a kolejna koleżanka przywiozła z domu kiedyś papier z reniferami, choinkami itd i stwierdziła, że w końcu mamy jakiś porządny jakby jej tyłek jakimś koneserem sztuki był, że musi mieć coś nabazgrane na papierze

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:34   #4300
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dobre

Cytat:
Dobrze odpowiedziałaś
Nie lubię takiego wciskania kobietom, że to one mają prać, sprzątać i gotować facetowi Ale z drugiej strony dziwi mnie coraz powszechniejsze podejście kobiet, że „ja w domu niczego robić nie będę, mam od tego faceta”. Jeszcze bardziej dziwią mnie kobiety, które w ramach dziwne rozumianej niezależności, nie umieją prania zrobić czy prostego obiadu ugotować. Kurczę no, mistrzem kuchni być nie trzeba, ale głupio byłoby tak w XXI wieku paść z głodu z powodu nieumiejętności zrobienia sobie nawet prostego posiłku
Stary 2012-08-14, 12:37   #4301
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

To raz - że mi by się nie chciało. A dwa - że to wstyd i dla niego(bo nie chce się jaśnie panu nauczyć obsługi pralki) i dla niej(że na to pozwala). W ogóle jak można na takie coś wpaść. Ja już bym wolała ręcznie prać.
Ja biorę z domu jakieś konkretne żarcie - ogórki korniszony swojej roboty, sałatkę, jakieś kotlety, których sama bym sobie nie zrobiła, itp. Nie daję sobie wcisnąć rzeczy, które mogę kupić: chleb, pomidory, jajka, owoce. Mój brat już tak. Dla mnie nawet przewożenie tego byłoby niewygodne.

U mnie z bałaganem jest to samo: mała plamka to już syf jest. Ja nie lubię sprzątać, ale też bałaganu nie robię, jak mi się coś rozleje, pobrudzi to na bieżąco sprzątam.

Stary 2012-08-14, 12:47   #4302
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze odpowiedziałaś
Nie lubię takiego wciskania kobietom, że to one mają prać, sprzątać i gotować facetowi Ale z drugiej strony dziwi mnie coraz powszechniejsze podejście kobiet, że „ja w domu niczego robić nie będę, mam od tego faceta”. Jeszcze bardziej dziwią mnie kobiety, które w ramach dziwne rozumianej niezależności, nie umieją prania zrobić czy prostego obiadu ugotować. Kurczę no, mistrzem kuchni być nie trzeba, ale głupio byłoby tak w XXI wieku paść z głodu z powodu nieumiejętności zrobienia sobie nawet prostego posiłku
Mnie w ogóle dziwią zarówno kobiety jak i mężczyźni, którzy najprostszych rzeczy nie potrafią. Może nie tyle nie potrafią, co nawet nie spróbują. Bo ja też masy rzeczy nie umiem, TŻ tak samo, ale się staramy i jakoś nam wychodzi.
Ale to wina rodziców/żon/mężów. Mój szwagier np. jak jemu się nie chce to marudzi, że nie wie jak itd i moja siostra idzie za niego zrobić, bo będzie źle. Ja jak mój TŻ czegoś nie umie to tłumaczę jak ma zrobić i już. Zrobi źle, poprawi. Jak ja czegoś nie wiem, to on mi też pokazuje. I dla mnie to jest normalne podejście, a nie robienie czegoś za kogoś, bo tak to się człowiek nigdy nie nauczy.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
To raz - że mi by się nie chciało. A dwa - że to wstyd i dla niego(bo nie chce się jaśnie panu nauczyć obsługi pralki) i dla niej(że na to pozwala). W ogóle jak można na takie coś wpaść. Ja już bym wolała ręcznie prać.
Ja biorę z domu jakieś konkretne żarcie - ogórki korniszony swojej roboty, sałatkę, jakieś kotlety, których sama bym sobie nie zrobiła, itp. Nie daję sobie wcisnąć rzeczy, które mogę kupić: chleb, pomidory, jajka, owoce. Mój brat już tak. Dla mnie nawet przewożenie tego byłoby niewygodne.

U mnie z bałaganem jest to samo: mała plamka to już syf jest. Ja nie lubię sprzątać, ale też bałaganu nie robię, jak mi się coś rozleje, pobrudzi to na bieżąco sprzątam.
Konkretne jedzenie to jasne, że tak. Ale branie dosłownie wszystkiego, jak sklep się ma 2 minuty od domu jest dla mnie głupotą. Niby mówiła, że oszczędza, ale bez przesady. Cena chleba się aż tak nie różni w zależności od miasta. A już dźwiganie wody z biedronki, jak biedronka jest w każdym mieście i to zazwyczaj jakieś 10 minut od domu jest dla mnie totalnie dziwne.

Stary 2012-08-14, 13:11   #4303
jag_na
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość

A i jeszcze co do papieru toaletowego to moim jedynym wymaganiem jest, żeby był miękki, więc kupuję biedronkowy. I mieliśmy w mieszkaniu taki podział, że każdy po kolei kupuje papier. Ja ten biedronkowy, koleżanka z chłopakiem velveta z pieskami (dla mnie już taki porządny), a kolejna koleżanka przywiozła z domu kiedyś papier z reniferami, choinkami itd i stwierdziła, że w końcu mamy jakiś porządny jakby jej tyłek jakimś koneserem sztuki był, że musi mieć coś nabazgrane na papierze
może koleżanka chciała poczuć magię świąt na wszelkie możliwe sposoby
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:12   #4304
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Mnie w ogóle dziwią zarówno kobiety jak i mężczyźni, którzy najprostszych rzeczy nie potrafią. Może nie tyle nie potrafią, co nawet nie spróbują. Bo ja też masy rzeczy nie umiem, TŻ tak samo, ale się staramy i jakoś nam wychodzi.
Ale to wina rodziców/żon/mężów. Mój szwagier np. jak jemu się nie chce to marudzi, że nie wie jak itd i moja siostra idzie za niego zrobić, bo będzie źle. Ja jak mój TŻ czegoś nie umie to tłumaczę jak ma zrobić i już. Zrobi źle, poprawi. Jak ja czegoś nie wiem, to on mi też pokazuje. I dla mnie to jest normalne podejście, a nie robienie czegoś za kogoś, bo tak to się człowiek nigdy nie nauczy.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Konkretne jedzenie to jasne, że tak. Ale branie dosłownie wszystkiego, jak sklep się ma 2 minuty od domu jest dla mnie głupotą. Niby mówiła, że oszczędza, ale bez przesady. Cena chleba się aż tak nie różni w zależności od miasta. A już dźwiganie wody z biedronki, jak biedronka jest w każdym mieście i to zazwyczaj jakieś 10 minut od domu jest dla mnie totalnie dziwne.
Czasem jak z TŻ robimy razem kolację (nie mieszkamy razem), to łapię się na tym, że mam ochotę coś zrobić za niego, bo robi to za wolno (TŻ jest mega dokładny), ale zaraz się powstrzymuję i mówię sobie, że to procentuje na przyszłość i lepiej niech robi coś ze mną, niż żebym ja miała wszystko robić

W sumie jak ja w niedzielę jadę samochodem na stancję, to też biorę z domu pomidory i różne jedzenie, bo przeważnie nie chce mi się specjalnie po to podjeżdżać do sklepu, skoro mam w domu. Ale wiadomo, że nie biorę z domu jedzenia na cały tydzień
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:25   #4305
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Czasem jak z TŻ robimy razem kolację (nie mieszkamy razem), to łapię się na tym, że mam ochotę coś zrobić za niego, bo robi to za wolno (TŻ jest mega dokładny), ale zaraz się powstrzymuję i mówię sobie, że to procentuje na przyszłość i lepiej niech robi coś ze mną, niż żebym ja miała wszystko robić

W sumie jak ja w niedzielę jadę samochodem na stancję, to też biorę z domu pomidory i różne jedzenie, bo przeważnie nie chce mi się specjalnie po to podjeżdżać do sklepu, skoro mam w domu. Ale wiadomo, że nie biorę z domu jedzenia na cały tydzień
Mój też jest dokładny, co mnie czasem do szału doprowadza Ja czasem się wyłamuję i go w czymś wyręczę, ale tylko w drobnych rzeczach (np. jak razem sprzątamy i ustalimy, że ja zmieniam pościel, odkurzam i zmywam podłogi, on myje naczynia, blaty i łazienkę, to jak on zmywa i bym musiała czekać, aż zmyje blaty, to zdarza mi się za niego, żeby mieć już spokój). Ale dobrze, że Ty się nie dajesz

Edytowane przez Duszaniola
Czas edycji: 2012-08-14 o 13:27
Stary 2012-08-14, 13:29   #4306
megamag
BAN stały

Cytat:

Padłam.

Miałam kiedyś współlokatora, który pranie zawsze woził do domu, ponad 200 km pociągiem, całą torbę. A przecież była w mieszkaniu pralka. Chyba po pół roku nas zapytał, jak ją włączyć.

Moje koleżanka miała współlokatora, który jak wreszcie zdecydował się posprzątać w pokoju, to zaczął CIF-em kurz z półek wycierać.

Czy naprawdę takich rzeczy trzeba się uczyć!? Myślałam, że w pełni sprawny człowiek, bez opóźnienia umysłowego się domyśli, co jest do czego, albo przeczyta etykietkę.

Miałam też współlokatorkę, która przywoziła mielone z domu zamrożone i codziennie gotowała do tego ziemniaki i rozmrażała jednego mielonego. Jak się skończyły, jechała po następne. Ja rozumiem, że można lubić, ale że jej uszami te mielone nie wyszły.

Ja tym wszystkim babciom i ciotkom upominającym o brak umiejętności gotowania czy sprzątanie i straszącym brakiem męża bardzo współczuję. Świadomość, że tylko na takie usługi były w stanie złapać faceta musi być dołująca. A jak mnie wkurza, jak narzekają na swój los, no ok babcia to jeszcze, inne czasy były, ale ciotki nie takie stare, same tymi kurami domowymi zostały, a teraz narzekają na ich ciężki los. Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz.

Zakładanie, że czymś się interesuję, bo jestem kobietą, też mnie bawi. W ogóle jak można interesować się zajmowaniem domem!? To jakby interesować się myciem stóp albo sprzątaniem psich kup.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:31   #4307
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zakładanie, że czymś się interesuję, bo jestem kobietą, też mnie bawi. W ogóle jak można interesować się zajmowaniem domem!? To jakby interesować się myciem stóp albo sprzątaniem psich kup.
Wiesz, w skład zajmowania się domem wchodzi np. gotowanie, a ono moim zdaniem jest bardzo interesujące
Stary 2012-08-14, 13:48   #4308
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Miałam też współlokatorkę, która przywoziła mielone z domu zamrożone i codziennie gotowała do tego ziemniaki i rozmrażała jednego mielonego. Jak się skończyły, jechała po następne. Ja rozumiem, że można lubić, ale że jej uszami te mielone nie wyszły.
Masakra. Ja daję sobie wcisnąć max. 3, w inne dni robię coś po swojemu. W ogóle jak teraz jestem u siebie w domu to zauważyłam, że codzienne "domowe" jedzenie sprawia, że się strasznie ciężko czuję.

Cytat:
Ja tym wszystkim babciom i ciotkom upominającym o brak umiejętności gotowania czy sprzątanie i straszącym brakiem męża bardzo współczuję. Świadomość, że tylko na takie usługi były w stanie złapać faceta musi być dołująca. A jak mnie wkurza, jak narzekają na swój los, no ok babcia to jeszcze, inne czasy były, ale ciotki nie takie stare, same tymi kurami domowymi zostały, a teraz narzekają na ich ciężki los. Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz.
Pasowałoby tylko odpowiedzieć, że Ty masz pełnosprawnego męża, który umie sam zadbać o siebie. Ale pewnie to by była dla nich obraza majestatu.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Wiesz, w skład zajmowania się domem wchodzi np. gotowanie, a ono moim zdaniem jest bardzo interesujące
No to mówi się: interesuję się gotowaniem. Moim zdaniem też jest ciekawe, ma w sobie coś magicznego. Oprócz mielonych i gotowanych ziemniaków

Stary 2012-08-14, 14:07   #4309
mallary
Rozeznanie

Cytat:

Dobrze odpowiedziałaś
Moim zdaniem każdy, bez względu na płeć, powinien umieć gotować choć w minimalnym stopniu. Jest wiele potraw, które nie wymagają wielkiego nakładu pracy, czy tytułu mistrza kuchni.
Oj, znałam taką co to, wyzwolona tak, że sprzątać nie będzie. Wejście do jej pokoju bez maski przeciwgazowej równało się z samobójstwem A jaka była szczęśliwa, kiedy sanepid do niej przyszedł!
Stary 2012-08-14, 14:13   #4310
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Moim zdaniem każdy, bez względu na płeć, powinien umieć gotować choć w minimalnym stopniu. Jest wiele potraw, które nie wymagają wielkiego nakładu pracy, czy tytułu mistrza kuchni.
Oj, znałam taką co to, wyzwolona tak, że sprzątać nie będzie. Wejście do jej pokoju bez maski przeciwgazowej równało się z samobójstwem A jaka była szczęśliwa, kiedy sanepid do niej przyszedł!
że co???

Stary 2012-08-14, 14:17   #4311
201604181004
Konto usunięte

coooo????
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 14:27   #4312
mallary
Rozeznanie

Cytat:
że co???
Wiecie, dziewczyna TOTALNIE nie dbała o pokój (to było w akademiku), śmierdziało, najprawdopodobniej nie wietrzyła, nie robiła z tym nic, jeszcze się ciuchy i wszystko walało. Pewnego dnia zatkała czymś zlew (bo kible czy śmietniki za daleko, żeby resztki wyrzucić ), przyszedł hydraulik, to od razu po wizycie poleciał na portiernię, żeby zlecili wizytę z sanepidu, bo prawie zasłabł od smrodu, w jakim przyszło mu pracować. Ale laska się nie przejęła, zadowolona z siebie i tak Ale jej wybryki to w ogóle osobny temat był No ale "ja nie kiwnę palcem, tylko dlatego, że jestem kobieta i społeczeństwo każe mi sprzątać"

Edytowane przez mallary
Czas edycji: 2012-08-14 o 14:30
Stary 2012-08-14, 15:13   #4313
devojcica
Raczkowanie

Dziwi mnie pogląd: "Satanista zabija zwierzęta/składa ofiary/podpala miejsca święte/odprawia 'czarne msze' () " i tym podobne bzdury...

Nadal większość ludzi tak myśli...

mój czarny blog.
devojcica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 15:35   #4314
201604200942
Konto usunięte

obserwacje z wakacji:
dziwią mnie dzieci, które mimo chłodu, wiatru wchodzą do wody i pluskają się jak gdyby nigdy nic. zaczęłam się zastanawiać, czy dzieci czasem nie mają zmniejszonej wrażliwości na zimno? Na plaży często widziałam sytuację, że starsi siedzieli ockryci ręcznikami, a dzieci bawiły się w wodzie

dziwią mnie rodzice, którzy idą z dziećmi do restauracji, usadzą dziecko w kąciku zabaw i kompletnie nie zwracają uwagi na dziecko. Dziecko może wydzierać się wniebogłosy, bić inne dzieci, rodzice to oleją, byleby dziecko nie wyszło poza kącik zabaw.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 15:39   #4315
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
obserwacje z wakacji:
dziwią mnie dzieci, które mimo chłodu, wiatru wchodzą do wody i pluskają się jak gdyby nigdy nic. zaczęłam się zastanawiać, czy dzieci czasem nie mają zmniejszonej wrażliwości na zimno? Na plaży często widziałam sytuację, że starsi siedzieli ockryci ręcznikami, a dzieci bawiły się w wodzie
Widać ja nadal jestem dzieckiem Zawsze radośnie pływam sobie w wodzie, w której marznie większość osób
Ale tak, ja mam dość sporą tolerancję temperatur wody. Przynajmniej, jeśli chodzi o niskie temperatury.
Stary 2012-08-14, 15:46   #4316
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Wiecie, dziewczyna TOTALNIE nie dbała o pokój (to było w akademiku), śmierdziało, najprawdopodobniej nie wietrzyła, nie robiła z tym nic, jeszcze się ciuchy i wszystko walało. Pewnego dnia zatkała czymś zlew (bo kible czy śmietniki za daleko, żeby resztki wyrzucić ), przyszedł hydraulik, to od razu po wizycie poleciał na portiernię, żeby zlecili wizytę z sanepidu, bo prawie zasłabł od smrodu, w jakim przyszło mu pracować. Ale laska się nie przejęła, zadowolona z siebie i tak Ale jej wybryki to w ogóle osobny temat był No ale "ja nie kiwnę palcem, tylko dlatego, że jestem kobieta i społeczeństwo każe mi sprzątać"
Spaliłabym się ze wstydu, a ta jeszcze się cieszy

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
obserwacje z wakacji:

dziwią mnie rodzice, którzy idą z dziećmi do restauracji, usadzą dziecko w kąciku zabaw i kompletnie nie zwracają uwagi na dziecko. Dziecko może wydzierać się wniebogłosy, bić inne dzieci, rodzice to oleją, byleby dziecko nie wyszło poza kącik zabaw.
tak dzieci chyba mają wyższy próg tolerancjo, jeśli chodzi o zimno. Pilnowałam kiedyś 9-latki, to w październiku w chłodny dzień biegała bez kurtki a ja za nią z kurtką w ręku
Stary 2012-08-14, 16:13   #4317
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Widać ja nadal jestem dzieckiem Zawsze radośnie pływam sobie w wodzie, w której marznie większość osób
Ale tak, ja mam dość sporą tolerancję temperatur wody. Przynajmniej, jeśli chodzi o niskie temperatury.
Boże, ja przeżywałam katusze jak miałam zamoczyć nogi w zimnej wodzie. A wokół mnie latały sobie dzieciaczki, jakby woda miała z 30 stopni
Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość

tak dzieci chyba mają wyższy próg tolerancjo, jeśli chodzi o zimno. Pilnowałam kiedyś 9-latki, to w październiku w chłodny dzień biegała bez kurtki a ja za nią z kurtką w ręku
Czyli jednak dzieci są dziwne ;D
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 17:05   #4318
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
może koleżanka chciała poczuć magię świąt na wszelkie możliwe sposoby

...ale zabrała się za to od "dupy strony"
Stary 2012-08-14, 17:31   #4319
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość

...ale zabrała się za to od "dupy strony"
Stary 2012-08-14, 18:40   #4320
Candy_lips
Zakorzenienie

SamaraMorgan, masz rację Ja uwielbiam bardzo ciepłą wodę, pewnie dlatego czasem marznę nawet w basenie, gdzie jest chyba 24-26 stopni, a w jacuzzi jest mi super

Ja też nie rozumiem ludzi niezaradnych, którzy nie chcą nic zmienić w swoim życiu. Rozbawiłaś mnie megamag, że chłopak 200 km woził pranie
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości