Rozstanie z facetem, część XXIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 12:25   #4801
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIII

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tak, rozstaliśmy się i nigdy już razem nie będziemy. Temat zamknięty prawie 3 lata temu, ja jestem w związku, szczęśliwa, planuję przyszłość z obecnym mężczyzną, eks też sobie układa życie, rozdział zamknięty.

Wiesz, przecież jego rodzina nie powie Ci wprost, że dla nich w sumie to wszystko jedno, ważne żeby on był szczęśliwy i spełniony, a czy z Tobą czy z inną, to już jego decyzja Oczywiste jest, że będą Ci mówić to, co mówią.

Masz nadzieję - no wiem, prawie każda "porozstaniówka" ją ma. Ale zobacz, po tym wątku, jakie są wnioski? Jeśli jest jakakolwiek nadzieja, że facet oprzytomnieje, to tylko pod warunkiem, że poczuje prawdziwą stratę dziewczyny.
A Ty ciągle jesteś obecna w jego życiu, w życiu jego rodziny, ma świadomość że może sobie hasać do woli, a w domu rodzinnym czeka wierna Penelopa Czuje pewnie nieco litości, nieco obrzydzenia, a przede wszystkim spokojną świadomość, że czego by nie zrobił, to nie będzie sam, bo zawsze jesteś Ty, jego koło ratunkowe.
To nie jest metoda na odzyskanie chłopa. No nie jest.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

No dobra, to sobie bądź w związku, w którym w poniedziałek śpi z Tobą, a we wtorek z Tobą zrywa, bo chce na legalu bzyknąć inną. W środę znowu do Ciebie wraca i nawet zostaje z Tobą do piątku. A potem weekend i rozstanie, bo trzeba bzyknąć inną

No pliz
Uwielbiam Twoje wypowiedzi, są takie prawdziwe, od serca. Zreszto pisze to osoba, ktora doswiadczyla tego na skorze wlasnej i jest szczesliwa Ania bierz z Niej przyklad!!

Ja bym się brzydziła później po takich akcjach doktnąć faceta Jeszcze bym coś złapała
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:26   #4802
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Nadzieja?! Ania, każdy ją ma, ale nie żyj nią. Jak ma przyjść to przyjdzie i mile Cię zaskoczy!
czytam Was i mam lzy w oczach ... że to co się stalo jest prawdą... z dnia na dzień uświadamiam to sobie ...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 12:29   #4803
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jestem sama, jestem szczęśliwa, zaręczona i bardzo wdzięczna mojemu eksowi, że nie próbował wykorzystać mojej słabości zaraz po rozstaniu i już do siebie nie wróciliśmy.

Jest ciężko, jasne, jego dom był moim drugim domem, czułam się jak u siebie, wchodziłam jak do siebie, jego chrzestna była moją najfajniejszą znajomą i tak dalej i tak dalej. Ale to była i jest jego rodzina. Bez względu na to ile sobie wzajemnie zawdzięczamy (a w cholerę dużo), to nie była moja rodzina. Musiałam odejść, pozwolić im żyć beze mnie, nauczyć się świadomości, że on może pokochać, przyprowadzić do domu inną dziewczynę.
Do dziś się lubimy, jak się spotkamy przypadkiem, to się nie możemy nagadać, ale to są teraz moi luźni znajomi, a nie moja prawie rodzina. Tyle.
klask i: Szczęścia Kochana

I takie zawsze realcje powinny pozostac

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
jest to rudne
nie wyobrażam sobie że dziewczynek nie będę widzieć....
Ale możesz je widywać, pamiętając o Dniu Dziecka, ich urodzinach, prezentach na święta. Wszystko, ale z umiarem.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
czytam Was i mam lzy w oczach ... że to co się stalo jest prawdą... z dnia na dzień uświadamiam to sobie ...
Dasz radę o ile uwierzysz w siebie Ja też czasem mam doła, gorsze dni, ale kto ich nie ma?! Trzeba się podnieść, otrzeć kolana i dalej iść
Stary 2012-08-14, 12:36   #4804
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
i przez rok czasu doszlaś do siebie i przestalam ex kochac?
Wiesz, u mnie rozstanie było inne niż u Ciebie, mój związek był wykańczający emocjonalnie zarówno jego jak i mnie i w pewnym momencie zgodnie stwierdziliśmy, że dość tego szaleństwa, trzeba się odciąć. Byłam do niego przywiązana, wręcz uzależniona i jeszcze bardzo długo mnie szarpało, a na jego widok czy wieści o nim ręce mi się trzęsły. Już jak byłam w nowym związku, to dalej miałam takie napady (temu twierdzę, że tamten związek był za wcześnie i w ogóle bez sensu, w nowe układy damsko-męskie trzeba się pakować już z czystym kontem i sercem). Gdzieś jakoś półtora roku po rozstaniu, pewnego zimowego dzionka, spłynęło na mnie autentyczne olśnienie, jak grom z jasnego nieba, takie "pstryk" i wskoczyła mi świadomość, że ja już go nie potrzebuję, nie chcę i nie wyobrażam sobie powrotu do niego. I parę miesięcy później się zakochałam

Jest dla mnie ważny, zawsze będzie. Pewnie jakbym się z nim spotkała, to cośtam we mnie by się ruszyło...ale to już nie jest miłość. Skończyło się, teraz moje serce jest tylko z aktualnym mężczyzną

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Uwielbiam Twoje wypowiedzi, są takie prawdziwe, od serca. Zreszto pisze to osoba, ktora doswiadczyla tego na skorze wlasnej i jest szczesliwa Ania bierz z Niej przyklad!!
Ja wiem, że się mądrzę, ale nie jestem teoretyk gawędziarz, wypowiadam się z reguły w kwestiach porozstaniowych, które sama znam. Też byłam durna, też byłam naiwne toto, niewinne, też popełniałam błędy i temu wiem co mi się bardziej opłaciło.

Wiadomo, że ciężko uczyć się na cudzych błędach i wnioskach, a najbardziej trafia do nas ból własnych pośladków, że zawsze się wierzy, że jednak w moim przypadku będzie inaczej, wiem że ta moja i innych stawiających do pionu w tym wątku dziewczyn jest trochę bez sensu, ale ciężko się powstrzymać, bo się chce uchronić dziewczyny przed tym bólem, który się samej przeżyło.

Jedno wiem - zawsze wschodzi słońce. Trzeba mu tylko na to pozwolić.
Stary 2012-08-14, 12:37   #4805
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, u mnie rozstanie było inne niż u Ciebie, mój związek był wykańczający emocjonalnie zarówno jego jak i mnie i w pewnym momencie zgodnie stwierdziliśmy, że dość tego szaleństwa, trzeba się odciąć. Byłam do niego przywiązana, wręcz uzależniona i jeszcze bardzo długo mnie szarpało, a na jego widok czy wieści o nim ręce mi się trzęsły. Już jak byłam w nowym związku, to dalej miałam takie napady (temu twierdzę, że tamten związek był za wcześnie i w ogóle bez sensu, w nowe układy damsko-męskie trzeba się pakować już z czystym kontem i sercem). Gdzieś jakoś półtora roku po rozstaniu, pewnego zimowego dzionka, spłynęło na mnie autentyczne olśnienie, jak grom z jasnego nieba, takie "pstryk" i wskoczyła mi świadomość, że ja już go nie potrzebuję, nie chcę i nie wyobrażam sobie powrotu do niego. I parę miesięcy później się zakochałam

Jest dla mnie ważny, zawsze będzie. Pewnie jakbym się z nim spotkała, to cośtam we mnie by się ruszyło...ale to już nie jest miłość. Skończyło się, teraz moje serce jest tylko z aktualnym mężczyzną

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Ja wiem, że się mądrzę, ale nie jestem teoretyk gawędziarz, wypowiadam się z reguły w kwestiach porozstaniowych, które sama znam. Też byłam durna, też byłam naiwne toto, niewinne, też popełniałam błędy i temu wiem co mi się bardziej opłaciło.

Wiadomo, że ciężko uczyć się na cudzych błędach i wnioskach, a najbardziej trafia do nas ból własnych pośladków, że zawsze się wierzy, że jednak w moim przypadku będzie inaczej, wiem że ta moja i innych stawiających do pionu w tym wątku dziewczyn jest trochę bez sensu, ale ciężko się powstrzymać, bo się chce uchronić dziewczyny przed tym bólem, który się samej przeżyło.

Jedno wiem - zawsze wschodzi słońce. Trzeba mu tylko na to pozwolić.

życzę Ci szcześcia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-08-14, 12:38   #4806
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;-)
Stary 2012-08-14, 12:44   #4807
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

No laski konczymy dziada (XXIII czesc), a do XXIV dolaczamy z usmiechem
Stary 2012-08-14, 13:12   #4808
taka_jedna_
Raczkowanie

Dobra dziewczyny czas brać się za siebie. Ja rozpoczynam operację "na swoim", za rok o tej porze mam zamiar wprowadzać się do mojego mieszkania, więc teraz zęby w ścianę i zaczynam odkładać pieniądze Trzeba mieć jakieś poza fitnessowe plany, szybciej się zapomni o tym wszystkim.
Damy rade, tylko nie możemy wiecznie rozpamiętywać !!
taka_jedna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:14   #4809
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka_jedna_ Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny czas brać się za siebie. Ja rozpoczynam operację "na swoim", za rok o tej porze mam zamiar wprowadzać się do mojego mieszkania, więc teraz zęby w ścianę i zaczynam odkładać pieniądze Trzeba mieć jakieś poza fitnessowe plany, szybciej się zapomni o tym wszystkim.
Jak odkładać skoro tak wszystko kusi żeby kupic? Z domu nie wychodzic
Stary 2012-08-14, 13:25   #4810
taka_jedna_
Raczkowanie

Ja mam babcie poznaniankę, więc oszczędność mam w genach
taka_jedna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:34   #4811
mrofka
wizażowy robalek

Cytat:
Napisane przez taka_jedna_ Pokaż wiadomość
Też gryzę ścianę i zaczynam odkładać pieniądze na przyszłoroczny wyjazd Przydałoby się też wrócić do ćwiczeń...

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Jak odkładać skoro tak wszystko kusi żeby kupic? Z domu nie wychodzic
Nie trzeba wychodzić z domu... zapisałam się na 2 pary butów na wizażu, na fb kupiłam trochę półfabrykatów do biżu na grupie wymiankowej... wypłatę przehulam
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:40   #4812
Neffik
Zadomowienie

Jestem chora ta pogoda jeszcze mnie tak dobija, smutno strasznie

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 13:49   #4813
mrofka
wizażowy robalek

Stary 2012-08-14, 14:10   #4814
bulbulka
BAN stały

Cytat:
No laski konczymy dziada (XXIII czesc), a do XXIV dolaczamy z usmiechem
jezu, serio kolejna część? to już będzie moja druga aaaaaa
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 14:14   #4815
Annie1441
Wtajemniczenie

wróciłam z terapii, miła babka

za chwilę wybieram się na sesję foto
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 14:21   #4816
jasmine23
Rozeznanie

I ja dołączam tutaj po raz już kolejny ehhh eks oznajmił mi, że planuje ślub, więc nie mam ani cienia złudzeń, że muszę się wziąć w garść. Nasza relacja była bardzo skomplikowana, bo on ma dziecko od początku to sensu nie miało, ale ja go kocham, a i on uczuciowo wobec mnie nie był obojętny, ale w takim układzie uczucia nie mają znaczenia.
Tak bardzo marzę o tym żeby mieć kogoś u swojego boku, nawet się rozglądam wszędzie gdzie się da, ale nikt mnie nie interesuje i mam wrażenie, że nikt mi się już nie trafi. Panicznie boję się być sama, zwłaszcza teraz kiedy on będzie sobie układał życie a ja sama jak palec i ryczę jak bóbr za nim, bo to potęguje mój smutek.
Nie wiem co ze sobą zrobić. Już tyle się nacierpiałam przez niego, że nie mam ochoty na łzy, dołowanie się i smucenie, ale sytuacja jest taka, że nie pozostaje mi nic innego. Staram się być silna, patrzeć na to ze strony zdroworozsądkowej, ale ciężko..
Dostane od Was jakieś słowo otuchy? Jakieś porady jak się odkochać, jak stanąć na własne nogi, ale tak skutecznie Poddawałam się wiele razy, teraz już nie mam wyjścia jak znaleźć swoje szczęście. Zaciskam zęby, ale łzy i tak same mi płyną.
Stary 2012-08-14, 14:36   #4817
Neffik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
wróciłam z terapii, miła babka

za chwilę wybieram się na sesję foto
Kochana skąd jesteś? może mogłabyś kogoś polecić bo ja właśnie szukam jakiegoś psychologa
Cytat:
Napisane przez jasmine23 Pokaż wiadomość
I ja dołączam tutaj po raz już kolejny ehhh eks oznajmił mi, że planuje ślub, więc nie mam ani cienia złudzeń, że muszę się wziąć w garść. Nasza relacja była bardzo skomplikowana, bo on ma dziecko od początku to sensu nie miało, ale ja go kocham, a i on uczuciowo wobec mnie nie był obojętny, ale w takim układzie uczucia nie mają znaczenia.
Tak bardzo marzę o tym żeby mieć kogoś u swojego boku, nawet się rozglądam wszędzie gdzie się da, ale nikt mnie nie interesuje i mam wrażenie, że nikt mi się już nie trafi. Panicznie boję się być sama, zwłaszcza teraz kiedy on będzie sobie układał życie a ja sama jak palec i ryczę jak bóbr za nim, bo to potęguje mój smutek.
Nie wiem co ze sobą zrobić. Już tyle się nacierpiałam przez niego, że nie mam ochoty na łzy, dołowanie się i smucenie, ale sytuacja jest taka, że nie pozostaje mi nic innego. Staram się być silna, patrzeć na to ze strony zdroworozsądkowej, ale ciężko..
Dostane od Was jakieś słowo otuchy? Jakieś porady jak się odkochać, jak stanąć na własne nogi, ale tak skutecznie Poddawałam się wiele razy, teraz już nie mam wyjścia jak znaleźć swoje szczęście. Zaciskam zęby, ale łzy i tak same mi płyną.
Wypłaczesz się, minie trochę czasu i przejdzie chyba nie da się nic więcej poradzić. Każda z nas przechodzi przez to... Jak jesteś ze stolicy to w październiku zapraszamy na imprezę

Stary 2012-08-14, 14:49   #4818
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem sama, jestem szczęśliwa, zaręczona i bardzo wdzięczna mojemu eksowi, że nie próbował wykorzystać mojej słabości zaraz po rozstaniu i już do siebie nie wróciliśmy.
Ooooo!!!! Gratuluję

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 15:01   #4819
mogg
Zakorzenienie

dupa dupa czemu tesknie za tym dupkiem ?? wrrrr... mam ochote wylaczyc uczucia czemu sie tak nie da (((
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 15:06   #4820
ania230
Zakorzenienie

kto zaklada nowy wątek

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-08-14, 15:14   #4821
Neffik
Zadomowienie

mogę ja? mogę?

Stary 2012-08-14, 15:24   #4822
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
mogę ja? mogę?
Stary 2012-08-14, 15:26   #4823
ania230
Zakorzenienie

proponuje o umieszczenie na pierwszej stronie tekstu z piosenki Juli- Nie zatrzymasz mnie

Ostatni czas pokazał mi
Co tak naprawdę widziałeś w nas
Nie jesteś wart miłości
Którą chciałam zmienić cały twój świat
Jestem ci wdzięczna i zapamiętaj
Na pewno przetrwam
Kiedy nie będzie nas
Na pewno przetrwam
Kiedy nie będzie nas

Ref.
Dzień, w którym powiem sobie dość
Będzie karą za twój błąd
Nie zatrzymasz mnie
Wiem, że nie mamy dziś już nic
Więc nie próbuj swoich sił
Nie zatrzymasz mnie

Nie obiecuj, że odmieni się
To życie, które straciło sens
Nie staraj się, nie zmienisz nic
Za późno już, byś zatrzymał mnie
Na pewno przetrwam
Kiedy nie będzie nas
Na pewno przetrwam
Kiedy nie będzie nas

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-08-14, 15:27   #4824
Neffik
Zadomowienie

Ok, zakładać już, czy jeszcze poczekać?

Stary 2012-08-14, 15:41   #4825
mogg
Zakorzenienie

zakładać !
Stary 2012-08-14, 15:41   #4826
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Ok, zakładać już, czy jeszcze poczekać?
moze poczekamy do 5000

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
zakładać !
ale jesteśmy zgodne ehehe

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-08-14, 15:48   #4827
mrofka
wizażowy robalek

dokładnie. Do 5000 poczekajmy, bo się modowie będą czepiać że się spieszymy
Stary 2012-08-14, 15:53   #4828
mogg
Zakorzenienie

rycze i nie wiem co zrobic nie wiem o co chodzi eks i nie wiem jak mam to rozumiec( .... ja sie z nim nie kontaktuje ale on probuje ze mna ((.... przeciez on nie wie co do mnie czuje po co to robi ????
Stary 2012-08-14, 15:53   #4829
ania230
Zakorzenienie

proponuje jeszcze wybrac najwazniejsze zasady atrakcyjności z Zolzy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-08-14, 16:04   #4830
bulbulka
BAN stały

a może któraś z was jest z warszawy i chciałaby pójść☠dziś do kina? zabrać koleżankę czy coś?

Edytowane przez bulbulka
Czas edycji: 2012-09-23 o 16:13
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości