|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Moje U
I serek wiejski ze zdrowym błonnikiem, crunchy z Biedronki, musli śniadaniowym, orzechami laskowymi i gruszką II 3 duże naleśniki z twarożkiem i malinami i sosem do lodów tiramisu III brązowy ryż z warzywami i sosem jogurtowym IV krakersy z twarożkiem i papryką V pewnie grzanki z dużej grachamki z serem Brie i pieczarkami ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
- zawsze używaj masła - sama bułka i jogurt to nie posiłek. Jesli to bułka maślana to posmaruj ją masłem i miodem, masłem orzechowym, dżemem, daj twarożek i do tego jedz jogurt. niech to będzie dodatek to jogurtu. - jedna kromeczka chleba to też nie posiłek. = lody i owoce traktuj jako przekąski a nie posiłek - ziemnaki, kasze ryż polewaj stopionym masłem lub jakimś sosem - do owsianek dodawaj orzechy, owoce, bakalie, musli to podbije kaloryczność - jeśli chcesz zjesć lody na podiweczorek zjedz je z orzechami - do szatlotki możesz dodać kleks z bitej śmietany, zjeśc ją z twarożkiem lub lodami - nie bój się tłuszczy bo one są Ci potrzebne A najważniejsza jest terapia. Bez niej się nie uda.
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
śniadanie: omlet z 3 jaj z łyżką pełnoziarnistej mąki smażony bez tłuszczu + mała nektarynka, pół banana i troszkę jogurtu nat. II śniadanie: jogurt danone Natura z ziarnami zbóż obiad: 60 g pełnoziarnistego makaronu, pół kostki chudego twarogu, szklanka malin i borówek, trochę jogurtu podwieczorek: pasek czekolady 70%, łyżka migdałów kolacja: brokuł gotowany i tuńczyk z wody (pewnie powinnam pół puszki, ale nie wykluczam, że zjem całą:P) Pewnie znów za dużo węgli :/ Bardzo proszę o ocenę
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pod dżem i pod pomidora powinien być jakiś serek, masło a nie tak na suchy i te dwie kanapki to za mało. Moze do tego jakiś twarożek, serek? - III to nie posiłek. mogłas zrobić sobie jakaś sałatkę z makaronem, ryżem kurczakiem i sosiem - co do kolacju to kolacje redukcyjna. dodaj jakies pieczywo z masłem - podwieczorek tez skormny. powinnaś dorzucić jakieś musli, owoc Twoje menu to takie słabe U bo niektórzy by na tym chudli. Ale P to to nie jest ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
I serek wiejski ze zdrowym błonnikiem, crunchy z Biedronki, musli śniadaniowym, orzechami laskowymi i gruszką II 3 duże naleśniki z twarożkiem i malinami i sosem do lodów tiramisu III brązowy ryż z warzywami i sosem jogurtowym IV krakersy z twarożkiem i papryką V pewnie grzanki z dużej grahamki z serem Brie i pieczarkami
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co to oznacza, ale nie wierze ze kanapki nie mogłaś zjesc
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2677 |
|
BAN stały
|
dziekuje bardzo za odpowiedz i ocene /
![]() a oczywiscie na terapie chodze.
|
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a gdzie to w szpitalu bylas az 7 miesiecy?
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
Wstawię dzisiejsze U:
Śniadanie: Jajecznica ( 2 jajka) na maśle; z szynką i szczypiorkiem; 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem; pomidor; kawa z mlekiem. Obiad: 2 kotlety mielone; ziemniaki; surówka. Podwieczorek: Kawał ciasta tiramisu; 3 śliwki; inka karmelowa z mlekiem. Kolacja: Sałatka z brokułami Lisner; kromka podłużnego chleba pełnoziarnistego j.w z masłem i szynką; parowane brokuły; herbata z cytryną. |
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
I. 3 łyżki kaszy manny z połową kostki chudego twarogu, kakao i miodem z siekanymi orzechami nerkowca i dużą garścią malin
II. spora filiżanka serka wiejskiego z suszoną żurawiną; muffinka cytrynowa III. domowa tortilla z dużą ilością nadzienia meksykańsko-pomidorowego z kawałkami piersi kurczaka IV. 2 kromki chleba z ziarnami z szynką, kalarepą i śliwką/ twarogiem, kalarepą i śliwką; kawałek kalarepy |
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: pszenne twarogowe placuszki z otrębami owsianymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z zimnym domowym musem z jabłek Przekąska: nektarynka Obiad: podudzie z indyka w przyprawach i sosie własnym, z kaszą kuskus, cukinią, czerwoną cebulą i kolorowymi paprykami Kolacja: 3 kromki ziarnistego razowca z ziołowym serem brie, sałatą, pomidorem i ciemnymi winogronami Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, pu-ehr, owocowa, ziołowa.
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Oznacza to tyle, że ile zrobię tylko dostanę zapłacone. Mogłoby się wydawać, że w takim razie robię sobie tyle przerw ile chcę... Ale niestety zarobki nie są duże, a gonią nas terminy dlatego każdy haruje najszybciej jak się da. Jeśli przy okazji nie wyrobimy dziennej normy to mamy po premii, bądź nas nie wezmą na kolejny sezon. Więc uwierz proszę, że nie zawsze jest tak łatwo coś zjeść...
Przepraszam na OT |
|
|
|
#2684 |
|
Przyczajenie
|
P
I kasza jaglana (5 kopiastych łyżek) z danio intenso waniliowo-gruszkowym, pokruszonym paskiem gorzkiej czekolady, posiekanym prażonym jabłkiem, cukrem z prawdziwą wanilią, na to pół szklanki borówek amerykańskich, gałka lodów bakaliowych Grycana i garść orzechów włoskich II ponad miseczka solonych pistacji, dużo borówek amerykańskich i malin, jabłko, kilka kruchych ciastek imbirowych III makaron pełnoziarnisty świderki, 2 głębokie talerze, pierwszy z gorgonzolą, szpinakiem, śmietaną i czosnkiem; drugi z pesto rosso, świeżymi pomidorami, fasolką szparagową, jogurtem greckim, bazylią, sokiem z cytryny i oliwą deser: pasek czekolady Lindt Creme Brulee, pasek Lindt pistacjowej, koktajl malinowy, 2 krówki w czekoladzie IV kostka tofu naturalnego z domową pastą pomidorowo - paprykową, podsmażaną marchewką, pistacjami, sosem sojowym i łyżką sezamu naturalnego, kromka razowca z masłem i pasztetem z soczewicy 4 posiłki, bo dłużej pospałam jak się to prezentuje mniej więcej?
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co Ty tam możesz jeść a czego nie jesz, ale powinnaś czymś zastępować mięso, ryby i jaja. Kolację bym zjadła Twoją
|
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
U:
I. Naleśniki pełnoziarniste z serkiem wiejskim, bananem i wiórkami kokosowymi, kawa z mlekiem. II. Makaron razowy z kurczakiem, brokułami i gorgonzolą; szklanka świeżego soku z marchwi. IV. Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem, płatkami migdałów i rodzynkami; kawa z mlekiem. V. Dwie kromki razowca z jajkiem, wędzonym łososiem i pomidorem + sałata, rzodkiewki, kawałek kalarepy - skropione oliwą z oliwek; kubek kakao na mleku, kawałeczek sernika na zimno z malinami
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak btw- też dziś miałam naleśniki na śniadanie.
|
|
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
R E D U K C J A I: owsianka na budyniu czekoladowym bez cukru i chudym mleku z łyżeczką masła orzechowego II:truskawki zmiksowane z jogurtem naturalnym 0%+jogurt naturalny 0%+otręby porzeczkowe (ułożone warstwowo) III:pierś z kurczaka z marchewką, kalafiorem i ziemniakami (wszystko na parze) IV:mix sałat z piersią z kurczaka, zielonym ogórkiem, pomidorem skropiony oliwą V:serek wiejski z wkrojoną rzodkiewką i szczypiorkiem+2wafle ryżowe Edytowane przez donkje Czas edycji: 2012-08-15 o 00:21 |
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Źle się dziś czuję, dzień spędzony w kuchni i na łóżku, mój z dziś:
Ó: 1. 3 małe kromki chleba prawdziwego z masłem, około 100g sopockiej (trochę więcej), sałaty, i miska malinówek z cebulą /wielkie jabłko/ 2. obiad: duży omlet biszkoptowy ( dwa wiejskie jaja, mąka żytnia) smażony na maśle z cebulą, cukinią, pomidorami + miska malinówek z cebulą /prawdziwa niedobra kawa z mlekiem/ 3. kolacja: pół dużej wędzonej makreli, miska malinówek z cebulą , marchewa, sałatymuffinka żytnia z cukinią 4. około 22, serek wiejski ze szczypiorkiem, ogórki gruntowe, sałata, mała kalarepka, marchewki małe młode trzy + duża garść orzechów laskowych + 2 garści orzeszków ziemnych i teraz wypiję te gluty wiem ,że dużo pomidorów, ale korzystam puki mam z działeczki od teściowej ,są przepyszne
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2012-08-14 o 23:50 |
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
Kochane przyjmiecie mnie ??
:L*** jestem nowa i pytam odrazu chce schudnac glownie z nog (cellulit ) i brzucha i mam prace jaka mam ze nie ma czasu na jedzenie i te 5 posilkow . macie jakis pomysl na jadlospis ??? uwielbiam nabial ale samego go przeciez jesc nie mozna :P wiem po sobie ze mnie zabija jedzenie po pracy kolo 21 .... wtedy zauwazam wzrost wagi .
|
#2691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się....Już nie jesz wafli ? ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
A ostatnio nie mam pomysłów czym zastępować ryby i mięso a na soje nie mam ochoty czytałam ze za dużo nabiału jest szkodliwe bo mogą robić się jakieś guzy itp. A jajka lubię i jem ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
A pomidorów jedz do woli Ja mam śliwki mirabelki (w końcu bo to drzewo owocuje co 2 lata) i też sie nimi opycham
|
|
#2692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
matko jak pysznie
|
|
#2693 |
|
BAN stały
|
lublin.. klinika
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- dziś ![]() P: ś: bułka pełnoziarnista z plastrem pasztetu(domowej roboty)+ogórek kiszony 2ś: pół mleczka w tubce, kawałek szarlotki o:ma być krupnik , dziczyzna(tata sie uparł ..bleeh; / ) to jakis sredniej wielkosci kawalek plus ziemniaki(zazwyczaj 2 średnie)+mizeria/pomidoryp:lody+borówki+mleczko w tubce pół k:pewnie jaks śniadanie, bo sklepy zamkniete . ;/ 2k:chyba jogurt pitny bo ide do kolezanki na impreze. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- http://vitalia.pl/index.php/mid/49/f.../du_id/1102983 jesli ktos chce zobaczyc zdj. albo dowiedziec sie wiecej |
|
|
|
#2694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
malo konkretów w tym jadlospisie, zacznij jesc podobnie jak w szpitalu
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze P:
I: pół grahamki z dżemem niskosłodzonym + pół grahamki z plastrem szynki z indyka, jajkiem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, szczypiorkiem, żółtym serem (zapiekane w mikrofalówce) + nektarynka + kakao II: teoretycznie rosół... a praktycznie ugotowane z zupy i rozdrobnione kalafior i marchewka, sporo pietruszki, wszystko zalane bulionem i dodane trochę domowego makaronu ze zwykłej mąki III: kilka klusek + ok. 200 g kurczaka (zamarynowany w oliwie z oliwek i przyprawie) na parze + surówka z kapusty kiszonej i marchewki bądź ogórki konserwowe (jeszcze nie wiem co mamusia wymyśli )IV: jeśli będę w domu to jogurt naturalny z orzechami + jabłko, a jeśli pojadę do chłopaka na mecz to wtedy jogobella light o smaku pieczonego jabłka + jabłko + kilka orzechów V: 100 g twarogu + pół grahamki W międzyczasie do picia kawa zbożowa, herbata zielona i woda niegazowana |
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-08-15 o 14:52 |
|
|
|
|
#2697 |
|
BAN stały
|
tak, a skad wiesz?
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- P: ś: bułka pełnoziarnista z plastrem pasztetu(domowej roboty)+ogórek kiszony 2ś: pół mleczka w tubce, kawałek szarlotki o:ma być krupnik , dziczyzna(tata sie uparł ..bleeh; / ) to jakis sredniej wielkosci kawalek plus ziemniaki(zazwyczaj 2 średnie)+mizeria/pomidory p:lody+borówki+mleczko w tubce pół k:pewnie jaks śniadanie, bo sklepy zamkniete . ;/ 2k:chyba jogurt pitny bo ide do kolezanki na impreze. moze ktos ocenic?
|
|
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
czy na kolacje na przytycie taki zestaw jest wporzadku?
kromka razowego z serem i ogorkiem kromka razowego z serem bialym moj ulubiony"pol opakowania" pomidor+gorek kromka razowego z szynka,serem,warzywami twarog z piatnicy naturalny duze ekologiczne jajo sadzone |
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
Nie jem, a wręcz mam do nich obrzydzenie jak o nich myślę
.
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
dawka bialka calodzienna
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

Cudne jadło . 

czytałam ze za dużo nabiału jest szkodliwe bo mogą robić się jakieś guzy itp.