Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 08:28   #931
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Mały waży 2100, ale lekarz nie mógł dobrze zmierzyć, bo jest bardzo nisko... A my dopiero w 34 skończonym tygodniu jesteśmy.
To trzymaj się tam i jeszcze troszkę nie wypuszczaj Dzidzi.

Ja swojej od rana nie mogę wybudzić, niby ją czuję ale jakoś tak bardzo spokojnie i łagodnie. Mnie to wszystko wykończy psychicznie!
Stary 2012-08-15, 08:30   #932
Dearlie
Zakorzenienie

To ja też się witam dzisiaj.

Śmiesznie tak wejść rano na wątek, a tu nie ma naszych porannych ptaszków, czyli Iwonci i Konczity. Ciekawe co tam u nich. O ile nic nie mieszam, to chyba Iwoncia jutro wychodzi do domu, prawda? Ciekawe kiedy Konczitę z Adunią wypuszczą.

Asiuulka89 jak Ty masz dobrze z tym internetem w szpitalu. Mnie to przeraża myśl o tych kilku dniach w szpitalu. Mam kiepskie, wręcz traumatyczne doświadczenia z przeszłości związane z pobytami w szpitalach.

Cytat:
Witam wszystkie mamusie. Gratuluję tym co urodziły Ją os niedzieli Leze h na patologii.. szyjka 14 mm, rozwarciw na 3 cm... Podczytuje ale niewygodnie niewygodniw z

telefonu pisać.
Powodzenia Słońce, bo wnioskuję, że do rozwiązania już Cię nie wypuszczą. Trzymam za Was mocno kciuki w takim razie i czekam wkrótce na radosne wiadomości

Właśnie doczytałam, że macie dopiero 34 tydzień, więc póki co ściskam kciuki, abyście jeszcze pobyli w dwupaku.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-08-15 o 08:33
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:35   #933
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dearlietak faktycznie jakos ten czas leci tu sobie poczytam tu napisze aczkolwiek z telfonu to troche ciezej dlatego re moje wypowiedzi takie dziwne sa czasami ale tez czytan ksiazki, dzisiaj sobie zazycze gazetki tez nie lubie szpitali ale chyba kazda z nas te pare dni bedzie musiala byc.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:40   #934
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzien dobrynadrobilam zaleglosci i jestem na bierzaco
Aloy trzymam kciuki zebyscie pozostali w dwupaku troszke jeszcze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:50   #935
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja swojej od rana nie mogę wybudzić, niby ją czuję ale jakoś tak bardzo spokojnie i łagodnie. Mnie to wszystko wykończy psychicznie!
mój dzidek tez taki spokojny jakiś.chyba chce żebym zawału dostała.poleże sobie troche i jak nie bedzie bardziej aktywny to podjade do szpitala
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:53   #936
Nisia4
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35902097]mój dzidek tez taki spokojny jakiś.chyba chce żebym zawału dostała.poleże sobie troche i jak nie bedzie bardziej aktywny to podjade do szpitala[/QUOTE]

Moja jak się nie rozrusza to też pojadę bo przecież psychicznie się wykończę.
Stary 2012-08-15, 09:05   #937
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Anesh, mi się też pomysł podoba. Ale ja jeszcze na maila dostępu nie mam.
mnie też się podoba, ale nie głosuję, bo mnie i tak nigdzie nie ma, tzn. fotek, więc prawa głosu nie mam

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
co za patałachy aż mnie strach ogarnia, że u mnie w szpitalu może być podobnie

ja jestem za, tylko najpierw jakieś lepsiejsze zdjęcie wrzucę na maila
i może być tak, że najpierw nasze buźki, później brzuszki a na końcu nasze szkraby

Colds, dzięki za linka odnośnie sprzedawcy, chyba się zdecyduję a długo czekałaś na przesyłkę?

u mnie torba, a właściwie torby do szpitala, prawie spakowane, tak w razie czego

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

jak obiecasz, że wstawisz swoją buźkę, to prześlę Ci namiary
przeszło Ci już???

Cytat:
Witam wszystkie mamusie. Gratuluję tym co urodziły Ją os niedzieli Leze h na patologii.. szyjka 14 mm, rozwarciw na 3 cm... Podczytuje ale niewygodnie niewygodniw z

telefonu pisać.
o matko, a cóż to się dzieje....plaga jakaś z tymi szyjkami wytrzymaj jeszcze troszkę

Mój tż właśnie kończy robić jajecznicę na boczusiu mniaaaaaaaaaaam uwielbiam kiedy jest w domu i mnie karmi na obiad zrobi leczo
w nocy wstawałam 4 razy na sikanie z czego raz pobudka po 4ej na fenoterol tak kijowo mi godziny brania wypadły, że się budzić muszę nad ranem
Wczoraj tż odebrał półki do szafy i może go dzisiaj zmuszę do przerobienia jej to bym sobie powolutku poprzekładała ciuszki małej z komód do szafy i w sobotę szwagier zabrałby mi te komody i kanapę i mogę szaleć w pokoju małej

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 09:09   #938
Agnes!84!!
Rozeznanie

Hej!
Też często się stresuje ruchami dziecka. Wiem co czujecie ale może pod koniec ciąży aktywność się zmniejsza. Mnie niepokoją takie dziwne ruchy "szarpane" albo takie jakby dreszcze.
Tętno sprawdzają u Was na IP czy musicie iść na ginekologie? Nie wiem jak to jest u mnie. Pewnie by olali sprawę bo to taki świetny szpital.

Anesh super pomysł, fajnie się zapowiada
Stary 2012-08-15, 09:22   #939
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Hej!
Też często się stresuje ruchami dziecka. Wiem co czujecie ale może pod koniec ciąży aktywność się zmniejsza. Mnie niepokoją takie dziwne ruchy "szarpane" albo takie jakby dreszcze.
Tętno sprawdzają u Was na IP czy musicie iść na ginekologie? Nie wiem jak to jest u mnie. Pewnie by olali sprawę bo to taki świetny szpital.

Te dreszcze też mam czasami, zdarzają się. Np. w niedziele Mała była bardzo aktywna, oczywiście dla mnie to też był powód do niepokoju.

Wiesz co, w szpitalu w który ja byłam na KTG izba przyjęć dla ciężarnych jest oddzielnie, obok położnictwa więc ciśnie się od razy w odpowiednie miejsce.

Co do prezentacji z dzieciaczkami jestem na TAK. Nie widzę też przeszkód, żeby dziewczyny które już długo się udzielają a nie mają dostępu do maila dostały go.
Stary 2012-08-15, 09:33   #940
katiem
Wtajemniczenie

Cześć skarbeńka

Wczoraj miałam zły dzień, wkurzona chodziłam strasznie.

A dzisiaj od rana internet nie działał.

Zaraz doczytam co tam u Was.

Brzuszki wszystkie śliczne

Gda jak się sprawdza ten puder jedwabny na twarzy? Mam mieszana cere i czasem swiece sie jak psu....

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 09:40   #941
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Gda jak się sprawdza ten puder jedwabny na twarzy? Mam mieszana cere i czasem swiece sie jak psu....
Ja nie potrafię bez niego żyć od 3 lat!
Ten puder, to jedyny który sprawdza się na mojej cerze. Matuje ją na jakieś 3-4 godziny. Potem muszę poprawić. Uwielbiam go, bo daje taki fajny mat, pięknie pachnie i ma dużo naturalnych ekstraktów, które pomagają też przy cerze z wypryskami.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:01   #942
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

o matko, a cóż to się dzieje....plaga jakaś z tymi szyjkami wytrzymaj jeszcze troszkę
:
A moja właśnie nic

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Mi też właśnie wczoraj pobrał,za tydzień mam dzwonić do niego i pytać o wynik.A te inne badania na przeciwciała,cytomegalie, toxo... robiłam przed ta wizytą i zapłaciłam ponad 200złdo tego recepty 100%,ale najważniejsze zaufanie i opieka.Teraz niby wizyta 3września i nie mam zadnych badań zleconych,bo nie wiadomo czy dotrwam w dwupaku...
Kurcze ten mój gin to naprawdę... na tokso zrobiłam, ale sama miałam zdecydować bo mialam wyniki sprzed 2 lat. Na paciorkowca tez sama mialam zdecydowac czy chce - zrobilam - pytalas o cene - ja placilam 24 zl. Na cytomegalie to nic nie wspominal.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
No nie czy Wy też macie takie uczucie jakbyście się miały za chwilkę udusić?

Kładę się spać bo duszę się i jeszcze zgaga mnie zabije, mimo że wzięłam rennie ale nie pomogło
Mnie ostatnio boli trochę mostek i żebra miedzy piersiami. Tak jakby za ciezkie byly.

Aloy trzymam kciuki

Asiulka dzielna jestes
I ja tez sie martwie o mojego starszego. Maz na szczescie nauczyl sie go niedawno usypiac. Inaczej cyrk by mial. chociaz w nocy i tak sie zdarza, ze sie budzi i chce sie do mnie przytulic.

Anesh super pomysł. Ja sie zgadzam

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ten puder, to jedyny który sprawdza się na mojej cerze. Matuje ją na jakieś 3-4 godziny. Potem muszę poprawić. Uwielbiam go, bo daje taki fajny mat, pięknie pachnie i ma dużo naturalnych ekstraktów, które pomagają też przy cerze z wypryskami.
Dzieki kochana dzisiaj pierwszy raz go uzyje.
Zapach imponujacy
A podklad tez masz jakis fajny?Ja jakos trafic nie moge.
Przepraszam wszystkich za mala prywate

Zaraz wyrzuce komputer przez okno - zmulony jakis

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-15, 10:02   #943
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Biedna : przytul: moze uda Ci sie w dxien zasnac? Mnie wywalili z lozka po 5 wiec poszlam do Jaska dzisiaj otworzyl oczka i na mnie spojrzal idziemy ku dobremu
Tak Ci zazdroszczę! tzn tego że masz już go po tej stronie. Kiedy Was wypuszczą? u nas po CC po 4 dobach juz wypuszczają... Ale jak maly jest w inkubatorze to nie wiem, a wlasciwie z jakiego powodu tam siedzi sobie?
Cytat:
Ja tak samo... 5 wybiła i już po spaniu...
Nie wiem co z tym spaniem dziś. Ale Zasnelam o 6.30 i spalam do 9.30 wiec przynajmniej nie będę do niczego dziś.
Te informacje z SR poprostu zajmują mi całą glowę. Jeszcze nieco ponad 6 tygodni, o tej pory mi taki odcinek czasu leciał jak z bicza strzelił a teraz juz wiem ze będzie się ciągło Jestem niespokojna mysle o przebiegu porodu, czy mała będzie zdrowa, czy to normalne? wydaje mi sie ze panikuje. Znam to dwa razy to przechodzilam powinnam byc spokojniejsza.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:05   #944
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Te dreszcze też mam czasami, zdarzają się. Np. w niedziele Mała była bardzo aktywna, oczywiście dla mnie to też był powód do niepokoju.

Wiesz co, w szpitalu w który ja byłam na KTG izba przyjęć dla ciężarnych jest oddzielnie, obok położnictwa więc ciśnie się od razy w odpowiednie miejsce.
u mnie jest tak samo.tez ip jest oddzielnie.
chciałabym go miec juz po drugiej stronie.niby teraz jest w porządku i sie przeciąga,rozciąga,wypych a ale wpędza mnie w nastrojowe sinusoidy.jak się przeterminuje to się na bank wykończe psychicznie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:06   #945
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki u mnie dziś zapowiada się ponury dzień...

Cytat:

telefonu pisać.
ojej biedna za to abyście wytrwali jeszcze kilka tygodni w dwupaku .

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Hej!

U mnie tętno sprawdzają na IP .

Też tak macie że dzidzia Wam się wypycha z jednej strony ? bo ja nom stop czuję małego nóżki po prawej stronie ... a po lewej spokój .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 10:14   #946
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Też tak macie że dzidzia Wam się wypycha z jednej strony ? bo ja nom stop czuję małego nóżki po prawej stronie ... a po lewej spokój .
U mnie to samo, tylko z prawej. Czasem jak wypchnie to aż zaboli. Albo jeździ po żebrach jak prostuje nóżki.

Ta odzielna IP to dobre rozwiązanie, ja tak dobrze nie mam.

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-08-15 o 10:17
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:18   #947
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki kochana dzisiaj pierwszy raz go uzyje.
Zapach imponujacy
A podklad tez masz jakis fajny?Ja jakos trafic nie moge.
Przepraszam wszystkich za mala prywate
Ostatnio podkładu używam Clarinsa - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-matujacy.html

Też jest bardzo fajny. I korektor Mac, ostatnio obowiązkowo bo takie sińce mam. Przyda się też jak już dzidzi będzie, żeby zatuszować te nieprzespane noce.

Ale ogólnie latem często lubię używać lżejszych kremów tonujących, np. Biodermy.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Nie wiem co z tym spaniem dziś. Ale Zasnelam o 6.30 i spalam do 9.30 wiec przynajmniej nie będę do niczego dziś.
Te informacje z SR poprostu zajmują mi całą glowę. Jeszcze nieco ponad 6 tygodni, o tej pory mi taki odcinek czasu leciał jak z bicza strzelił a teraz juz wiem ze będzie się ciągło Jestem niespokojna mysle o przebiegu porodu, czy mała będzie zdrowa, czy to normalne? wydaje mi sie ze panikuje. Znam to dwa razy to przechodzilam powinnam byc spokojniejsza.
Ja musiałam wstać i zjeść musli z mlekiem, bo inaczej bym z głodu padła, tak mnie ssało. I też zasnęłam potem, a o 9 obudził mnie mój ukochany, wchodząc do sypialni ze złożonym łóżeczkiem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:20   #948
Konto usunięte

Cytat:

ja tez tak mam,tyle że z prawej gdzieś daleko przy kosci biodrowej wypycha nóżki a główke z lewej wypina
Stary 2012-08-15, 10:25   #949
katiem
Wtajemniczenie

Gda bardzo dziekuje.

No nic, czas sie troche ogarnac i mieszkanie doprowadzic do porzadku. Moze wreszcie szyjka ruszy

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-15, 10:36   #950
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry Wczoraj wydawało mi się że Mateuszek się mniej rusza ale rano dał taki popis że się uspokoiłam. Skopał mnie i tatusia poza tym super mi się spało, a rano Kropek mnie ładnie obudził Fajny dzień się zapowiada. Na pewno pojedziemy na działkę, liczę że śliwki będą już dobre, bo ostatnio pożerałam je jeszcze twarde takie pyszne były.
A w poniedziałek jadę obejrzeć porodówkę i zobaczyć co i jak.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wróciliśmy do domu. Niestety Sojka, miejsc nie ma i nawet ze skierowaniem odesłali mnie do innego szpitala (albo Lubartowska - za nic tam nie pójdę albo Świdnik). jedyne co sprawdzili to tętno dziecka - całe szczęście ok. Jutro mam się zgłosić na ktg sprawdzające, ale raczej na oddział mnie nie położą bo miejsc nie ma! podczas naszego pobytu na ip odesłali 2 kobiety. Mąż strasznie zły, a ja nie mam siły się złościć. Mam tylko nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze i to podwyższone tętno było tylko jednorazowe. A gdyby nie usg to nawet nie wiedziałabym, że tych wód jest mało. przypomniało mi się, że Konczi też miała mało wód i musiała dużo pić (woda z cytryną? dobrze pamiętam?) więc piję i ja, żeby tylko z dzidzią nic się nie stało. i myślę pozytywnie...
Acha, nawet gdyby były miejsca, to mimo tego, że to 37t+4d nie wywoływaliby porodu do skończonego 38t (gdyby nic niepokojącego się nie działo) tylko leżałabym na obserwacji na patologii...
przykre jest to, że dla nas to wyjątkowy czas, martwimy się, jak coś wydaje nam się nie tak, a dla służby zdrowia to tylko byle jaki pacjent i nikt ważny i spokojnie można go odesłać. A łapówki za nic NIGDY nikomu nie dam!
I dziękuję Wam wszystkim za troskę i dobre słowa - na pewno się przydadzą na później
Ale jaja. Całe szczęście że nic się nie dzieje, bo inaczej to nie porozumienie jakieś by było. Tyle szpitali macie i wszędzie obłożenie...

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
TŻ mówi mi właśnie jak mu powiedziałam o Twojej sytuacji że do powrotu ordynatora mam nawet nie próbować rodzić;/ ciekawe co ze mną zrobią w piątek...bo Krzyżanowskiego jeszcze nie będzie..
No właśnie też o tym pomyślałam, w końcu u Ciebie nic się nie dzieje, do terminu jeszcze czas.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrazam zeby mnie gdzies nie odeslali.. nie maja gdzie w sumie bo u mnie jeden szpital w miescie tylko
U mnie też, ale ja chcę rodzić 30 km ode mnie i teraz boję się że mnie odeślą, tym bardziej że nie będę stamtąd. A u mnie szpital ma jedną porodówkę i tylko łóżka oddzielone parawanami. Koleżanka w zeszłym roku rodziła i w tym samym czasie 15 innych kobiet. Na korytarzu rodziły. Koszmar. Nie urodzę tu za nic. Wolę w domu jak mnie do Trzcianki nie przyjmą.
Stary 2012-08-15, 10:43   #951
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Na pewno pojedziemy na działkę, liczę że śliwki będą już dobre, bo ostatnio pożerałam je jeszcze twarde takie pyszne były.
jakbym siebie widziała twarde, zielone ale dobre
Stary 2012-08-15, 10:47   #952
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dzien dobry
U mnie tez dzis ponury dzien.. i obawiam sie ze bedzie nmega nudny.
Rodzice jada do babci na imieniny , Tz znowu gna na trening a ja posiedze i pomule sama w domu bo nie lubie takich rodzinnych zjazdow
Mała od rana tak sie wypycha ze wszystko mi tam chyba poprzewraca!

Cytat:
Niegrzecznanie chce nic mowic ale ile rraz sie u nas dzieciaczkow rodzi to masakra jakus wysyp. Jak moga to wypychaja szybko matke z dzieckiem. Ja niestety myske ze moglabym w czwartek wyjsc ale przez Jaska bedzie trzeba zostac
nie strasz mnie kobieto , jakis wyz demograficzny chyba bedzie
Cytat:

telefonu pisać.
obys jeszcze wutrwala w dwupaku bo to jeszcze nie czas na wyjscie maluszka3mam kciuki!

Cytat:

ja mam tez tak,tylko z prawej strony mnie obkopuje ale za to jak i pod cyckami chyba mi pupe wypina(tak sadze) tak wysoko ja czuje

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:57   #953
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No chyba, że ktoś nie będzie chciał to go tam nie umieszczę:P. Na razie trzy osoby sa na tak - kraven, dearle i Ty - jak dobrze pamiętam. A reszta? A i tak jak już któraś urodzi to napiszę na priv czy chce czy nie chce. Bo nie chciałabym ściągać zdjęć bez czyjejś zgody. Do Konczi i Asiulki też pisałam.
Ja też na tak

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jak obiecasz, że wstawisz swoją buźkę, to prześlę Ci namiary
Szantażyk

Cytat:

telefonu pisać.
Nie no bez jaj, kolejna bez kolejki się wpycha, ale tego już nie ździerżę moja droga, bo termin masz po mnie z tego co pamiętam A tak zupełnie na serio, trzymaj jak najdłużej malucha w brzuszku, bo ma jeszcze bardzo dużo czasu

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Asiuulka89 jak Ty masz dobrze z tym internetem w szpitalu. Mnie to przeraża myśl o tych kilku dniach w szpitalu. Mam kiepskie, wręcz traumatyczne doświadczenia z przeszłości związane z pobytami w szpitalach.
A ja lubię szpitale A najbardziej ich zapach Na położnictwie nie jest źle, ma się zajecie, gorzej leżeć gdzieś indziej. Jak leżałam na chirurgii to myślałam że na łeb dostanę takie nudy. A położnictwo śliczne, przytulne, malutek obok, książka w dłoni. No jak wczasy normalnie. Mam nadzieję że kolejny pobyt będzie podobny. Gorzej że Pauli nie będzie obok, ale jakoś damy radę, innego wyjścia nie ma.
Stary 2012-08-15, 10:59   #954
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Tak Ci zazdroszczę! tzn tego że masz już go po tej stronie. Kiedy Was wypuszczą? u nas po CC po 4 dobach juz wypuszczają... Ale jak maly jest w inkubatorze to nie wiem, a wlasciwie z jakiego powodu tam siedzi sobie?

Bo uznali go za wczesniaczka
Cytat:
Hej mamuśki u mnie dziś zapowiada się ponury dzień...

ojej biedna za to abyście wytrwali jeszcze kilka tygodni w dwupaku .

U mnie tętno sprawdzają na IP .

tak mnie zazwyczaj kopal Po prawej i nawet w wywiadzie jak cie przyjmja na ip to pytali mnie z ktorej strony najczesciej kopal

Niegrzeczna u nas jak na basze miasto to duzo bo ponad 30 dzieciaczkow lezy na ten czas babeczki na ginekologii leza bo na poloznictwie brak miejsc
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:02   #955
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dokladnie dlatego ja nie bede uzywac ani kołdry ani poduszki
mam tylko poszekwe wlasnie 120 x90 bo kupilam taki komplet ocharniacz+poszewki+przes cieradlo.
bede uzywac tylko spiworka, mam 2 ze smyka i gruboscia tak mi sie wydaje ze to samo co ten z zary. moim zdaniem bedzie ok, nie ma co przegrzewac. zreszta sama zobaczysz czy dzieku nie zimno i najwyzej ubierzesz cos pod piżamkę

ja nie mam pojecia jak to jest ja nie jestem w krk zameldowana i nawet nie wiem do jakiej przychodni nalezymy tutaj w krk
my mała ubezpieczymy prywatnie w medicover tam gdzie my mamy wiec mysle, ze stamtad polozna przyjdzie ale musze sie tez dopytac

tak samo jak o rejestracje malej. bo tz ma zameldowanie tymczasowe tutaj w ja w rodzinnym miescie.
No to się dowiem wszystkiego w przychodni mam nadzieję ...
A co do spania dziecka to chyba przesadziłam na początek, mamy rożek, śpiworek, kołderkę i podusię z Ikei + 2 komplety pościeli

Cytat:
telefonu pisać.
Bądźcie dzielne!

Cytat:
Dearlietak faktycznie jakos ten czas leci tu sobie poczytam tu napisze aczkolwiek z telfonu to troche ciezej dlatego re moje wypowiedzi takie dziwne sa czasami ale tez czytan ksiazki, dzisiaj sobie zazycze gazetki tez nie lubie szpitali ale chyba kazda z nas te pare dni bedzie musiala byc.
Dlatego muszę komórkę wymienić bo na mojej mini komóreczce nic nie widać

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A ja lubię szpitale A najbardziej ich zapach
Perwera !
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:08   #956
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Podaj proszę o jaki puder chodzi bo właśnie mi się skończył i gdzie można go dostać, dziękować
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:35   #957
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

moja dzidzia tez sie tak wypycha na boki,az boli czasami.
My zmykamy do mamci
Miłego dnia.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:38   #958
katiem
Wtajemniczenie

Ja Ci odpowiem b właśnie go nabyłam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...idenpuder.html

na stronie firmy jest spis aptek w których mozesz go kupic. Mysle ze w stolicy bedzie lepiej.
W moim miescie jest w 2.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-08-15 o 11:40
Stary 2012-08-15, 11:42   #959
Katee27
Zadomowienie

Witam!!!
Ale miałam dziś niepokój o masakro!myślałam,że do szpitala będziemy jechać.Miałam jakieś dziwne 4skurcze,aż się wystraszyłam,ale to pewnie te przepowiadające na 2tyg.przed porodem.Mam nadzieję,bo dopiero kończę 35tc.Wzięłam leki i poleżałam,dzięki Bogu przeszło...

Cytat:
Biedna : przytul: moze uda Ci sie w dxien zasnac? Mnie wywalili z lozka po 5 wiec poszlam do Jaska dzisiaj otworzyl oczka i na mnie spojrzal idziemy ku dobremu
ale się rozczuliłam...

Cytat:
Ale to musi być irytujące, że on siedzi w tym inkubatorku zamiast przytulać się do mamusi!

Ja sobie strasznie wkręciłam, że tak ważny jest ten kontakt skóra do skóry tuż po porodzie dziecka z mamą, że czuję że gdyby zdarzyła mi się cesarka i brak tego kontaktu, to mogłabym się trochę psychicznie podłamać... To głupie i próbuję walczyć z tymi myślami...
Myślę,że ważny,ale niekażdy szpital to stosuje nawet po porodzie naturalnym.Ja 5lat temu miałam to szczęście.Teraz boję się,czy nie będą mi chcieli robić cc,bo mam na zewnątrz 3kłykciny,wprawdzie malutkie i mój gin stwierdził,że nie musze ich usuwać i normalnie mogę rodzić,choć boję się,że w szpitalu moga nie pozwolić.Chyba wybiorę się na Koszykową...

Cytat:
telefonu pisać.
Cytat:
Mały waży 2100, ale lekarz nie mógł dobrze zmierzyć, bo jest bardzo nisko... A my dopiero w 34 skończonym tygodniu jesteśmy.
Kochana trzymaj się dzielnie,obyś wytrwała jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzien dobrynadrobilam zaleglosci i jestem na bierzaco
Aloy trzymam kciuki zebyscie pozostali w dwupaku troszke jeszcze
Aniu kiedy masz kolejne usg?czujesz,że to moze być dziewczynka?

Cytat:
Kurcze ten mój gin to naprawdę... na tokso zrobiłam, ale sama miałam zdecydować bo mialam wyniki sprzed 2 lat. Na paciorkowca tez sama mialam zdecydowac czy chce - zrobilam - pytalas o cene - ja placilam 24 zl. Na cytomegalie to nic nie wspominal.
Czasem to się zastanawiam,czy któraś tutaj z Was miała zleconych tyle badań co ja w tej ciąży

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:45   #960
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja Ci odpowiem b właśnie go nabyłam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...idenpuder.html

na stronie firmy jest spis aptek w których mozesz go kupic. Mysle ze w stolicy bedzie lepiej.
W moim miescie jest w 2.
Dzięki wczoraj dostałam kasiorkę to jutro polecę i poszukam u siebie
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości