|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Ja swojej od rana nie mogę wybudzić, niby ją czuję ale jakoś tak bardzo spokojnie i łagodnie. Mnie to wszystko wykończy psychicznie!
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja też się witam dzisiaj.
![]() Śmiesznie tak wejść rano na wątek, a tu nie ma naszych porannych ptaszków, czyli Iwonci i Konczity. Ciekawe co tam u nich. O ile nic nie mieszam, to chyba Iwoncia jutro wychodzi do domu, prawda? Ciekawe kiedy Konczitę z Adunią wypuszczą. Asiuulka89 jak Ty masz dobrze z tym internetem w szpitalu. Mnie to przeraża myśl o tych kilku dniach w szpitalu. Mam kiepskie, wręcz traumatyczne doświadczenia z przeszłości związane z pobytami w szpitalach. Cytat:
![]() Właśnie doczytałam, że macie dopiero 34 tydzień, więc póki co ściskam kciuki, abyście jeszcze pobyli w dwupaku.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-15 o 08:33 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlietak faktycznie jakos ten czas leci tu sobie poczytam tu napisze aczkolwiek z telfonu to troche ciezej dlatego re moje wypowiedzi takie dziwne sa czasami
ale tez czytan ksiazki, dzisiaj sobie zazycze gazetki tez nie lubie szpitali ale chyba kazda z nas te pare dni bedzie musiala byc.
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
nadrobilam zaleglosci i jestem na bierzaco![]() Aloy trzymam kciuki zebyscie pozostali w dwupaku troszke jeszcze
|
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
mój dzidek tez taki spokojny jakiś.chyba chce żebym zawału dostała.poleże sobie troche i jak nie bedzie bardziej aktywny to podjade do szpitala
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35902097]mój dzidek tez taki spokojny jakiś.chyba chce żebym zawału dostała.poleże sobie troche i jak nie bedzie bardziej aktywny to podjade do szpitala[/QUOTE]
Moja jak się nie rozrusza to też pojadę bo przecież psychicznie się wykończę.
|
#937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój tż właśnie kończy robić jajecznicę na boczusiu mniaaaaaaaaaaam uwielbiam kiedy jest w domu i mnie karmi![]() w nocy wstawałam 4 razy na sikanie z czego raz pobudka po 4ej na fenoterol ![]() Wczoraj tż odebrał półki do szafy i może go dzisiaj zmuszę do przerobienia jej to bym sobie powolutku poprzekładała ciuszki małej z komód do szafy i w sobotę szwagier zabrałby mi te komody i kanapę i mogę szaleć w pokoju małej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
![]() Też często się stresuje ruchami dziecka. Wiem co czujecie ale może pod koniec ciąży aktywność się zmniejsza. Mnie niepokoją takie dziwne ruchy "szarpane" albo takie jakby dreszcze. Tętno sprawdzają u Was na IP czy musicie iść na ginekologie? Nie wiem jak to jest u mnie. Pewnie by olali sprawę bo to taki świetny szpital. Anesh super pomysł, fajnie się zapowiada
|
#939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, w szpitalu w który ja byłam na KTG izba przyjęć dla ciężarnych jest oddzielnie, obok położnictwa więc ciśnie się od razy w odpowiednie miejsce. Co do prezentacji z dzieciaczkami jestem na TAK. Nie widzę też przeszkód, żeby dziewczyny które już długo się udzielają a nie mają dostępu do maila dostały go.
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć skarbeńka
Wczoraj miałam zły dzień, wkurzona chodziłam strasznie. A dzisiaj od rana internet nie działał. Zaraz doczytam co tam u Was. Brzuszki wszystkie śliczne Gda jak się sprawdza ten puder jedwabny na twarzy? Mam mieszana cere i czasem swiece sie jak psu....
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten puder, to jedyny który sprawdza się na mojej cerze. Matuje ją na jakieś 3-4 godziny. Potem muszę poprawić. Uwielbiam go, bo daje taki fajny mat, pięknie pachnie i ma dużo naturalnych ekstraktów, które pomagają też przy cerze z wypryskami.
|
|
|
|
|
#942 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aloy trzymam kciuki Asiulka dzielna jestes I ja tez sie martwie o mojego starszego. Maz na szczescie nauczyl sie go niedawno usypiac. Inaczej cyrk by mial. chociaz w nocy i tak sie zdarza, ze sie budzi i chce sie do mnie przytulic. Anesh super pomysł. Ja sie zgadzam ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Zapach imponujacy ![]() A podklad tez masz jakis fajny?Ja jakos trafic nie moge. Przepraszam wszystkich za mala prywate ![]() Zaraz wyrzuce komputer przez okno - zmulony jakis
|
||||
|
|
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem co z tym spaniem dziś. Ale Zasnelam o 6.30 i spalam do 9.30 wiec przynajmniej nie będę do niczego dziś. Te informacje z SR poprostu zajmują mi całą glowę. Jeszcze nieco ponad 6 tygodni, o tej pory mi taki odcinek czasu leciał jak z bicza strzelił a teraz juz wiem ze będzie się ciągło Jestem niespokojna mysle o przebiegu porodu, czy mała będzie zdrowa, czy to normalne? wydaje mi sie ze panikuje. Znam to dwa razy to przechodzilam powinnam byc spokojniejsza.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chciałabym go miec juz po drugiej stronie.niby teraz jest w porządku i sie przeciąga,rozciąga,wypych a ale wpędza mnie w nastrojowe sinusoidy.jak się przeterminuje to się na bank wykończe psychicznie |
|
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Cytat:
za to abyście wytrwali jeszcze kilka tygodni w dwupaku .Cytat:
Też tak macie że dzidzia Wam się wypycha z jednej strony ? bo ja nom stop czuję małego nóżki po prawej stronie ... a po lewej spokój .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta odzielna IP to dobre rozwiązanie, ja tak dobrze nie mam.
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-08-15 o 10:17 |
|
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jest bardzo fajny. I korektor Mac, ostatnio obowiązkowo bo takie sińce mam. Przyda się też jak już dzidzi będzie, żeby zatuszować te nieprzespane noce. ![]() Ale ogólnie latem często lubię używać lżejszych kremów tonujących, np. Biodermy. Cytat:
I też zasnęłam potem, a o 9 obudził mnie mój ukochany, wchodząc do sypialni ze złożonym łóżeczkiem |
||
|
|
|
#948 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda bardzo dziekuje.
No nic, czas sie troche ogarnac i mieszkanie doprowadzic do porzadku. Moze wreszcie szyjka ruszy
|
|
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
poza tym super mi się spało, a rano Kropek mnie ładnie obudził Fajny dzień się zapowiada. Na pewno pojedziemy na działkę, liczę że śliwki będą już dobre, bo ostatnio pożerałam je jeszcze twarde takie pyszne były.A w poniedziałek jadę obejrzeć porodówkę i zobaczyć co i jak. Cytat:
Cytat:
U mnie też, ale ja chcę rodzić 30 km ode mnie i teraz boję się że mnie odeślą, tym bardziej że nie będę stamtąd. A u mnie szpital ma jedną porodówkę i tylko łóżka oddzielone parawanami. Koleżanka w zeszłym roku rodziła i w tym samym czasie 15 innych kobiet. Na korytarzu rodziły. Koszmar. Nie urodzę tu za nic. Wolę w domu jak mnie do Trzcianki nie przyjmą. |
||
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarde, zielone ale dobre
|
|
#952 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
U mnie tez dzis ponury dzien.. i obawiam sie ze bedzie nmega nudny. Rodzice jada do babci na imieniny , Tz znowu gna na trening a ja posiedze i pomule sama w domu bo nie lubie takich rodzinnych zjazdow ![]() Mała od rana tak sie wypycha ze wszystko mi tam chyba poprzewraca! Cytat:
, jakis wyz demograficzny chyba bedzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
i pod cyckami chyba mi pupe wypina(tak sadze) tak wysoko ja czuje
|
|||
|
|
|
#953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szantażyk ![]() Cytat:
A tak zupełnie na serio, trzymaj jak najdłużej malucha w brzuszku, bo ma jeszcze bardzo dużo czasu Cytat:
A najbardziej ich zapach Na położnictwie nie jest źle, ma się zajecie, gorzej leżeć gdzieś indziej. Jak leżałam na chirurgii to myślałam że na łeb dostanę takie nudy. A położnictwo śliczne, przytulne, malutek obok, książka w dłoni. No jak wczasy normalnie. Mam nadzieję że kolejny pobyt będzie podobny. Gorzej że Pauli nie będzie obok, ale jakoś damy radę, innego wyjścia nie ma.
|
|||
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niegrzeczna u nas jak na basze miasto to duzo bo ponad 30 dzieciaczkow lezy na ten czas babeczki na ginekologii leza bo na poloznictwie brak miejsc
|
||
|
|
|
#955 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do spania dziecka to chyba przesadziłam na początek, mamy rożek, śpiworek, kołderkę i podusię z Ikei + 2 komplety pościeli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Perwera !
|
|||
|
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i gdzie można go dostać, dziękować
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
moja dzidzia tez sie tak wypycha na boki,az boli czasami.
My zmykamy do mamci ![]() Miłego dnia. |
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Ci odpowiem b właśnie go nabyłam
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...idenpuder.html na stronie firmy jest spis aptek w których mozesz go kupic. Mysle ze w stolicy bedzie lepiej. W moim miescie jest w 2. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-15 o 11:40 |
|
|
|
#959 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam!!!
Ale miałam dziś niepokój o masakro!myślałam,że do szpitala będziemy jechać.Miałam jakieś dziwne 4skurcze,aż się wystraszyłam,ale to pewnie te przepowiadające na 2tyg.przed porodem.Mam nadzieję,bo dopiero kończę 35tc.Wzięłam leki i poleżałam,dzięki Bogu przeszło... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj dostałam kasiorkę to jutro polecę i poszukam u siebie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Ciekawe co tam u nich. O ile nic nie mieszam, to chyba Iwoncia jutro wychodzi do domu, prawda? Ciekawe kiedy Konczitę z Adunią wypuszczą. 
aż mnie strach ogarnia, że u mnie w szpitalu może być podobnie

uwielbiam kiedy jest w domu i mnie karmi
to bym sobie powolutku poprzekładała ciuszki małej z komód do szafy i w sobotę szwagier zabrałby mi te komody i kanapę i mogę szaleć w pokoju małej

za to abyście wytrwali jeszcze kilka tygodni w dwupaku .