|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy! :D cz.II
a dobrze
przezylam dzis nie cwicze mam niemilosierny okres ale jutro do boju co 2 dni cwicze a ty ?
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam to samo! Odkad cwicze mam ohydne lydki! I tez przytyly, a do tego doszly rozstepy. Ale cwicze dalej...czy to zle?
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
ćwiczę codziennie. Skalpel staram się robić co 2 dzień, ale ostatnio też robię codziennie. Rano skalpel a wieczorem rower stacjonarny lub twister lub skakanka. Czasami jeszcze boczki z Tiff.
Rozpoczęłam walkę o swoje ciało 3 sierpnia 2012 r. Skalpel - 19x Turbo - 1x Boczki z Tiff -14x MelB: brzuch - 5x, ramiona - 1x Skakanka - 175 minut Twister -160 minut Rower stacjonarny - 315 minut waga 60 kg - zbijam do 55 ![]() Cellulit - zabić ![]() |
|
|
|
#2885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc nie wiem w czym widzisz problem. ;> Umięsniona łydka jest okej-nie jest ani flakiem,- nie jest ani patyczkiem- JEST SEKSI. Jest, tak jak napisała Ilena, pokazaniem, że dbasz o siebie i masz UMIĘŚNIONE ciałko. Więc na moje przesadzasz. I szpilek ubrać nie można, no prosze Cie... Bejbe, riiilaksss
169cm 11.11r. -74kg 21.04.12r. - 69kg 18.08.12r. - 65kg 26.06.14r. -zaczynamy od nowa z 78,4kg ![]() 78,4kg -77kg -76kg -75kg -74,1kg -73- 72kg -71kg -70kg -69kg-68kg -67kg -66kg -65kg 26.07.14r - 72kg 26.08.14r - 68kg Edytowane przez Pindzin Czas edycji: 2012-08-15 o 11:34 |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez dzovana Czas edycji: 2012-08-15 o 11:34 |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trening siłowy charakteryzuje się dużą intensywnością i zazwyczaj zachodzi w warunkach beztlenowych. Podczas ćwiczeń jako źródło energii wykorzystujemy glikogen. Trening ten napędza nasz metabolizm i umożliwia wykorzystanie większych ilości tkanki tłuszczowej po treningu ( w czasie regeneracji). Pomaga to spalić tłuszczyk. Trening aerobowy, w trakcie wysiłku wykorzystuje głównie kwasy tłuszczowe pochodzące z podskórnej tkanki tłuszczowej. Taki trening pozwala na zlikwidowanie nadmiaru tłuszczy zmagazynowanego w naszym ciele. Do treningu dochodzi w pełnej dostępności tlenu. By skuteczniej wykorzystać czynnik, powinno się go wykonywać, gdy poziom glikogenu jest jak najniższy. Wtedy dochodzi do znacznie większego procentowego udziału tłuszczu podczas pracy. ( czyli właśnie dobrze jest po treningu siłowym wykonać trening aerobowy) Podczas ćwiczeń z obciążeniem - na początek może to być własna masa, potem warto dodać ciężarki, nasze ciało czerpie energię z węglowodanów, wobec tego w ciągu treningu aerobowego szybciej i efektywniej zaczynamy spalać tkankę tłuszczową. Trenowanie w ten sposób pozwala nam skrócić czas trwania treningu aerobowego. Normalnie musimy ćwiczyć przez, co najmniej 20 minut, aby zacząć spalać tłuszcz, stosując wcześniejszy trening siłowy powodujemy, że zaczynamy go spalać już od pierwszych minut ćwiczeń cardio. Treningi oprócz tego, że wzajemnie się uzupełniają, potęgują nawzajem swój wpływ. Trening aerobowy powinno się rozpocząć po treningu siłowym, wtedy właśnie poziom glikogenu będzie najniższy. Co za tym idzie, więcej tłuszczu podskórnego wykorzystamy jako energię i przyśpieszymy swój metabolizm. ![]() Ćwiczę już dosyć długo i szczerze polecam własnie takie połączenie, bo jest ono najbardziej efektywne Ćwiczę sześć razy w tygodniu, 3 razy w tygodniu trening siłowy ( po tym jak mam czas jakieś 15-20 minut aeroboów), i 3 razy w tygodniu trening aerobowy.Jeśli jesteś zainteresowana jakimś treningiem siłowym to odezwij się na PW to Ci coś podeślę
Edytowane przez martulka19 Czas edycji: 2012-08-15 o 11:37 |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze podac na forum kilka filmikow z youtuba, zeby chociaz ogarnac o co chodzi
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
a na galarete na udach co polecacie juz sily nie mam :/ chcialabym miec taka przerwe miedzy nogami ale neistety ...
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
buahahaha ja zmierzyłam swoją łydkę z ciekawości. Zaznaczam, że jest to jadna z czśćci mojego ciała, którą akurat lubię, i ktora wygląda dobrze z resztą mojego ciała. W najgrubszym miejscu łydki mam 32.5cm!
Król Julian: I właśnie wtedy zrozumiałem, że muszę się skupić na tym, co w anegdocie zwanej życiem jest najważniejsze - na sobie. Ćwiczę od 13.08 Skalpel/Killer/Turbo - 9/19/2 Brzuszki/pompki - 18400/205 Tiff.waist - 16 HH - 387 min Mel B na pośl. - 17 Agrafka - 165 min |
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam Tiffany na boczki
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
a ja zawsze miałam zarys mięśnia o którym mówicie. Nie kocham go ale akceptuje. I w szpilkach też chodzę
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
powaga, mam strasznie chude łydki. Nigdy ich nie mierzyłam, bo lubie je takie jakie są, dopiero Wy mnie natknęłyście żeby zmierzyc.
Król Julian: I właśnie wtedy zrozumiałem, że muszę się skupić na tym, co w anegdocie zwanej życiem jest najważniejsze - na sobie. Ćwiczę od 13.08 Skalpel/Killer/Turbo - 9/19/2 Brzuszki/pompki - 18400/205 Tiff.waist - 16 HH - 387 min Mel B na pośl. - 17 Agrafka - 165 min |
|
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
O matko święta, moja łydka ma 39 cm w najgrubszym miejscu haha. Nie ma co, ide ćwiczyć zaraz!
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, też się nad tym zastanawiałam. Killer to aeroby, a jak się ma skalpel ? Jaki to rodzaj treningu ? Ja się w tym gubię
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wewnetrzna strona ud to zmora wielu kobiet - sa takie przyrzady na silowni -> fotele ginekologiczne A agrafka moze zastapic taki przyrzad w domu. Moim zdaniem ![]() PIszecie jak szalone. Ja wczoraj odpuscilam, bo bylam taka spiaca, ze padalam na twarz. Nie bylo mi z tym za dobrze Dzisiaj mimo wolnego, siedze i pracuje, bo chce cos skonczyc dzisiaj i miec w pt wolne ![]() A co do rozrastania łydek - to sprawa indywidualna. Jednej sie rozrosna, drugiej schudna. Geny, odzywianie, nie wiem co jeszcze. Ja mam wrazenie, ze jest zero postepu - na wadze jest wiecej, nie mierze sie teraz, bo nie chce sie podlamac. Zreszta nie moge cm nadal znalezc. Natomiast moi koledzy w pracy stwierdzili, ze schudlam... Nie wiem gdzie oni to widza
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka ma w łydce 35 cm, a udo- 60.. okropnie to wygląda
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mówię o swoim przypadku i wydaję mi się, ze lepiej znam swoje ciało niż Ty moje ![]() Wiem, że fakt czy tabletki antykoncepcyjne wpłyną na zmianę naszej masy ciała, czy też nie, zależy od rozmaitych czynników. Nie tylko rodzaj tabletek jest istotnym czynnikiem decydującym ale także sposób reakcji organizmu na działanie hormonów. Generalnie, pomimo, tego, że nowej generacji preparaty są pod tym kątem bardziej bezpieczne, to jednak nie idzie całkowicie wyeliminować tego zagrożenia. Tabletki u każdej osoby mogą w bardzo różny sposób wpływać na funkcjonowanie hormonów, enzymów, metabolizm składników pokarmowych, proces wydatkowania i magazynowania energii. Więc nikt jednoznacznie nie może określić czy wystąpi przyrost wagi czy też nie. Znam swoje ciało i wiem, że przyczyną u mnie była własnie antykonepcja, generalnie jestem zdania, że wszelkie preparaty mają wpływ na nas, nawet jeśli ' są bezpieczne', to jednak jest to pewnego rodzaju ingerencja w naszą gospodarkę hormonalną i efekty są różne w zależności od organizmu. |
||
|
|
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 57 w udzie (2cm ponizej kroku) a im dalej tym mniej. Tuż nad kolanem 35. Nie wyglada to zle. Nieskromnie sie przyznam, ze wiele razy słyszałam, że mam zgrabne nogi... Nie są tłuste. Dość umięśnione i jędrne. Jedynie z tyły mi się zaczął cellulit pojawiać ;(
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Idę biegać
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
2 ..... :P:P hehe ale skalpel myslsiz ze zmniejszy ta galarete ???
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ściągnęłam killera, ale jakoś tak dziwnie się zaczyna. od razu Ewa skacze. Całość trwa 22 minuty, czy to jest całość?
Rozpoczęłam walkę o swoje ciało 3 sierpnia 2012 r. Skalpel - 19x Turbo - 1x Boczki z Tiff -14x MelB: brzuch - 5x, ramiona - 1x Skakanka - 175 minut Twister -160 minut Rower stacjonarny - 315 minut waga 60 kg - zbijam do 55 ![]() Cellulit - zabić ![]() |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Skalpel zdziałał cuda z nogami i pośladkami. Wszystkie dziewczyny co prezentują wyniki w klubie w tych partiach mają boskie efekty
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Nie 40 minut |
|
|
|
#2906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie przytylam ani grama przez tabletki
|
|
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skalpel dziala cuda z dolna czescia ciala
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
oj dziala dziala, ja widze roznice po zaledwie 9 skalpelach
|
|
#2910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

przezylam
dzis nie cwicze mam niemilosierny okres ale jutro do boju 

Ja się w tym gubię

Dzisiaj mimo wolnego, siedze i pracuje, bo chce cos skonczyc dzisiaj i miec w pt wolne