Licealistki 2012 - łączmy się! :D - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 22:15   #1141
summerparadise
Rozeznanie

Dot.: Licealistki 2012 - łączmy się! :D

taki internetowy, to dobra rzecz..
Stary 2012-08-15, 00:34   #1142
Black_Eyes
Zadomowienie

Dziewczyny, polecam wam film "Znamię" Widziałam go dzisiaj (w sumie to wczoraj ) na polsacie i był świetny!
Black_Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 01:01   #1143
ChocoWhite
Zakorzenienie

GG do ChocoWhite

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;3588665 8]Czytałam "Weronika postanawia umrzeć". Ciekawa książka...
[/QUOTE]

film dosyć wzruszający , książka ciekawa ;D

Cytat:
Napisane przez gretally Pokaż wiadomość
postcrossing ? jakie Państwa wylosowałaś ?

WSTAWAĆ MOJE RYBCIE !
jak na razie Rosję ;D

Cytat:
Napisane przez niewieszjaktesknie Pokaż wiadomość
Któraś pisała, że jest na 3 dietach:
http://kwejk.pl/obrazek/1360829/trzy-diety.html

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;3588755 1]Kupiłabym sobie jakiegoś audiobooka

Dziewczyny, jakie imię wziełyście sobie na trzecie? (jeżeli byłyście u bierzmowania)[/QUOTE]

u nas się 2 lata chodzi ale pewnie będę się trzymać zdania że Julia albo Wiktoria .. ale ale może znajdę ciekawsze

Cytat:
Napisane przez Kyarii Pokaż wiadomość
Ja wzięłam Wiktoria, a moja koleżanka wzieła sobie Nadzieja
Ty! oryginalne ;D podoba mi sie. Ale nie powiem jak to wykorzystam

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;3588795 1]Dokładnie... Niestety, nadal patrzy sie na to "co ludzie powiedza" a nie "co czuje moje dziecko" [/QUOTE]

moi rodzice nie chodzą do kościoła i moja siostra nie poszła do bierzmowania bo nie chciała. Moja babcia tylko bulwers robiła.

Cytat:
Mój ojciec powiada ' Póki jesteś pod moim dachem będziesz robiła to co ja chcę' choć do bierzmowania i tak bym poszła

moi rodzice tak mówią i bardzo mi się to nie podoba bo rozkazują mi : umyj to , podnieś papierek, nie obchodzi mnie że to nie twoje naczynia masz umyć, nie wyjdziesz do póki nie posprzątasz, zrób mi herbate, jestem głodny zrób mi coś

szczerze, oczekuję więcej szacunku od rodziców, bo czuję się jakby urodzili mnie tylko po to żebym im służyła. Takie jest moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez summerparadise Pokaż wiadomość
a ja jakoś nie lubię książek, mimo, iż jestem typowym humanem..
ja z humana również a nie lubię historii ;D

Cytat:
w dzisiejszych czasach mam wrażenie, że żyję w świecie typowego bezbożnictwa. Jestem osobą bardzo wierzącą oraz praktykującą. Dla mnie ślub jest potwierdzeniem miłości obojga. Przyszli małżonkowie proszą Boga o wsparcie w tym związku. Nie zważam na typowe powiedzenia 'bo co ludzie pomyślą..'. Albo jest się wierzącym, albo nie. Jestem tolerancyjną osobą i nie krytykuję ateistów.
Zgodzę się z tobą

Wierzę w Boga chociaż nie mam nic do ludzi którzy mówią, że nie wierzą bo nie mają dowodu. Wolna wola z jednej strony mają rację, jednak nie wyobrażam sobie życia nie wierząc w nic. Każdy w coś wierzy, czy to Bóg czy ktokolwiek inny. Mi osobiście Bóg pomógł. Może były to drobne sprawy, ale mimo wszystko nie skończyły się źle jak powinny. No racja często ludzie się pytają , skoro Bóg istnieje to czemu nie pomoże chorym i biednym a bogatych nie ukarze? No bo na ziemi musi być równowaga dobra i zła i dobrzy ludzie nie mieliby komu pomagać .. chociaż ten świat się coraz bardziej pie*doli . Ja często nie mam ochoty chodzić do kościoła.. no racja leniuch ze mnie i w wakacje sobie całkowicie odpuszczam bo cały rok chodziłam prawie na wszystko co było na kartkach i co trzeba było jeszcze dopisywać.. a było tego w ch*j . Bo musiałam w maju i w czerwcu po 10 razy chodzić. Chociaż już były prawie wakacje i nie miałam na to ochoty. I jeszcze rok mnie czeka. Nie mam też ochoty chodzić do kościoła z powodu wielu księży. Którzy ssają od ludzi pieniądze i za kasę wszystko zrobią. U nas jeden odszedł bo ma dziecko z młodą dziewczyną i założył sobie konto na portalu randkowym. No dobra ja rozumiem że ciężko jest nie kopulować całe życie bo przecież księża nie mogą, chyba ;D
No ale jak się na to zgadzają to mają pełną świadomość co ich czeka. A nie idą na księdza bo dostaną forsę i będą mieć dobrze i wgl. Ksiądz powinien być bardzo wierzący i dobry. A jak na razie to dla mnie księża to jedni z najgorszych.. margines K*a społeczny. Dobra są też dobrzy księża .. ale ile ich jest na świecie.. garstka zaledwie i chwała im że jeszcze tacy nie wyginęli. Zgubiłam wątek
dobra nie chce mi się więcej pisać. ;D

. .
ChocoWhite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 02:37   #1144
Black_Eyes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ChocoWhite Pokaż wiadomość
Zgodzę się z tobą

Wierzę w Boga chociaż nie mam nic do ludzi którzy mówią, że nie wierzą bo nie mają dowodu. Wolna wola z jednej strony mają rację, jednak nie wyobrażam sobie życia nie wierząc w nic. Każdy w coś wierzy, czy to Bóg czy ktokolwiek inny. Mi osobiście Bóg pomógł. Może były to drobne sprawy, ale mimo wszystko nie skończyły się źle jak powinny. No racja często ludzie się pytają , skoro Bóg istnieje to czemu nie pomoże chorym i biednym a bogatych nie ukarze? No bo na ziemi musi być równowaga dobra i zła i dobrzy ludzie nie mieliby komu pomagać .. chociaż ten świat się coraz bardziej pie*doli . Ja często nie mam ochoty chodzić do kościoła.. no racja leniuch ze mnie i w wakacje sobie całkowicie odpuszczam bo cały rok chodziłam prawie na wszystko co było na kartkach i co trzeba było jeszcze dopisywać.. a było tego w ch*j . Bo musiałam w maju i w czerwcu po 10 razy chodzić. Chociaż już były prawie wakacje i nie miałam na to ochoty. I jeszcze rok mnie czeka. Nie mam też ochoty chodzić do kościoła z powodu wielu księży. Którzy ssają od ludzi pieniądze i za kasę wszystko zrobią. U nas jeden odszedł bo ma dziecko z młodą dziewczyną i założył sobie konto na portalu randkowym. No dobra ja rozumiem że ciężko jest nie kopulować całe życie bo przecież księża nie mogą, chyba ;D
No ale jak się na to zgadzają to mają pełną świadomość co ich czeka. A nie idą na księdza bo dostaną forsę i będą mieć dobrze i wgl. Ksiądz powinien być bardzo wierzący i dobry. A jak na razie to dla mnie księża to jedni z najgorszych.. margines K*a społeczny. Dobra są też dobrzy księża .. ale ile ich jest na świecie.. garstka zaledwie i chwała im że jeszcze tacy nie wyginęli. Zgubiłam wątek
dobra nie chce mi się więcej pisać. ;D
Niestety, ale zgadzam się z tobą... Mam wrażenie, że teraz wiara w Boga i Kościół + księża to dwie zupełnie inne rzeczy... Co raz mniej jest księży z powołania. Co raz mniej jest ludzi, którzy wierzą w Boga z własnej woli. W każdej parafii wielu jest takich, którzy chodzą do kościoła "bo co ludzie powiedzą" ew. po to, by poprawić swój wizerunek w oczach Boga... Nie tędy droga.
A księża? Ja miałam szczęście trafiać głównie na takich, którzy rzeczywiście wiedzieli co robią idąc do seminarium. Bardzo ich szanuję, także jako ludzi. Myślę, że jeśli jest się świadomym swojej decyzji, to życie księdza na prawdę może być piękne. Trzeba się tylko do tego dobrze przygotować i nie brać pod uwagę faktu, że będą mieli na tacę i nie będą musieli się martwić o przyszłość. Trafiłam też na kilku takich, dla których niestety priorytetem były pieniądze... Taki jest min. proboszcz mojej parafii, dlatego praktycznie cała moja rodzina chodzi do kościoła do sąsiedniej parafii, w której uczęszczam na Oazę. I przez to też nie przepadam za Kolędą, bo muszę oglądać i wysłuchiwać mądrości jakiegoś facia po 40-stce, który wygląda jak kryminalista...
Ale dobra, co się będę wymądrzać o tej porze, jak już prawie śpię...

Edytowane przez Black_Eyes
Czas edycji: 2012-08-15 o 02:39
Black_Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:49   #1145
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilithin4 Pokaż wiadomość
Ee, to my mieliśmy luz, ksiądz powiedzial, że nie będziemy pienieędzy bezsensu wydawać i składaliśmy się po 5 zł. W zamian za to biskup (?) chyba krócej odprawiał mszę, bo u mojej koleżanki, u której byłam świadkiem trwała 3 razy dłużej (ksiądz ten sam, ale oni zapłacili prawie stówę )
My 40 na kwiaty + 45 za krzyzyki które w Veritasie sa za 10 zł

Cytat:
u nas też jest internetowy dziennik
U mnie też Czyli sobie ocen nie dopiszemy

Cytat:
Napisane przez Black_Eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecam wam film "Znamię" Widziałam go dzisiaj (w sumie to wczoraj ) na polsacie i był świetny!
Widziałam go i równiez polecam Oglądałam pierwszy raz jako dziesięciolatka i wtedy zrobił na mnie wrazenie ogromne

Cytat:
Napisane przez Black_Eyes Pokaż wiadomość
Niestety, ale zgadzam się z tobą... Mam wrażenie, że teraz wiara w Boga i Kościół + księża to dwie zupełnie inne rzeczy... Co raz mniej jest księży z powołania. Co raz mniej jest ludzi, którzy wierzą w Boga z własnej woli. W każdej parafii wielu jest takich, którzy chodzą do kościoła "bo co ludzie powiedzą" ew. po to, by poprawić swój wizerunek w oczach Boga... Nie tędy droga.
A księża? Ja miałam szczęście trafiać głównie na takich, którzy rzeczywiście wiedzieli co robią idąc do seminarium. Bardzo ich szanuję, także jako ludzi. Myślę, że jeśli jest się świadomym swojej decyzji, to życie księdza na prawdę może być piękne. Trzeba się tylko do tego dobrze przygotować i nie brać pod uwagę faktu, że będą mieli na tacę i nie będą musieli się martwić o przyszłość. Trafiłam też na kilku takich, dla których niestety priorytetem były pieniądze... Taki jest min. proboszcz mojej parafii, dlatego praktycznie cała moja rodzina chodzi do kościoła do sąsiedniej parafii, w której uczęszczam na Oazę. I przez to też nie przepadam za Kolędą, bo muszę oglądać i wysłuchiwać mądrości jakiegoś facia po 40-stce, który wygląda jak kryminalista...
Ale dobra, co się będę wymądrzać o tej porze, jak już prawie śpię...
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 09:13   #1146
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
A będziecie chodzić na religie w liceum? Bo ja jeszcze nie wiem.. nie mam zbyt dobrych doświadczeń po lekcjach religii z księdzem w gimnazjum chociaż moja mama nawet mnie do tego zachęca żebym nie chodziła, ale no jeśli będę mieć fajną katechetkę to odrazu i ocena będzie podciągała średnią
Ja będę, tylko ze względu na ocenę bądź wymienię sobie religię na podwojoną liczbę godz. etyki (a i tak będę miała wpisaną ocenę z religii).
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 09:23   #1147
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ja będę, tylko ze względu na ocenę bądź wymienię sobie religię na podwojoną liczbę godz. etyki (a i tak będę miała wpisaną ocenę z religii).
Dobrze że są jeszcze przedmioty którymi można sobie podwyższyć średnią Patrząc na wymagania to niewiele ich zostało
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:33   #1148
gretally
Zadomowienie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;3590231 4]Dobrze że są jeszcze przedmioty którymi można sobie podwyższyć średnią Patrząc na wymagania to niewiele ich zostało[/QUOTE]

religia i wf ?
Stary 2012-08-15, 10:37   #1149
Lovemee
Wtajemniczenie

U mojej siostry był dziennik internetowy - librus, wszystko fajnie, ale dodatkowo żeby wszystko widzieć trzeba było płacić. W tej chwili nie pamiętam ile ;> .
Stary 2012-08-15, 10:57   #1150
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
religia i wf ?
Będę miała całoroczne zwolnienie z wf, więc średnią mogę podnieść tylko religią
Stary 2012-08-15, 11:53   #1151
gretally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Będę miała całoroczne zwolnienie z wf, więc średnią mogę podnieść tylko religią
Ja za bardzo lubię wf żeby nie ćwiczyć,a na wysokiej średniej mi nie zależy
Stary 2012-08-15, 11:57   #1152
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ja za bardzo lubię wf żeby nie ćwiczyć,a na wysokiej średniej mi nie zależy
Ćwiczyć nie mogę.
Nie zależy? Ja rozpaczałam po 5,1 w 3 gim. Liczę, że teraz wyjdę o wiele lepiej.
Stary 2012-08-15, 12:02   #1153
Kyarii
Rozeznanie

A u mnie wf to był masakra. Nie graliśmy w kosza, siatke, ręczną ani nic, chłopaki tylko grali w nogę a nauczyciel wychodził na 40 minut, my przeważnie w szatni siedziałyśmy bo pozwalał nam nie ćwiczyć jak oni grali. A siedzieć tam na sali jak oni strzelali tymi pilkami to samobójstwo było bo w nas specjalnie kopali ;| raz jak dostałam w brzuch to oddechu nie mogłam złapać a tamci tylko się śmiali, ok i jak przyszedł czas zaliczeń to się facet dziwił co my taką złą kondycje mamy, no ale jak miałyśmy ją wyrobić jak nie było żadnych gier zespołowych tylko noga? proponowałysmy mu nawet zebysmy porobili jakies cwiczenia, aerobik pilates czy cos a ten nie, po co? mam nadzieje ze wf w liceum bedzie ciekawszy
Kyarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:05   #1154
gretally
Zadomowienie

a czego tu rozpaczać ? oceny to tylko oceny. Teraz jedynie liczy się wynik z matury i naprawdę śmieszne jest, aby zaniedbywać maturę na rzecz ocen.
Oczywiście nie kieruję tych słów do Ciebie tylko tak po prostu napisałam

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
A u mnie wf to był masakra. Nie graliśmy w kosza, siatke, ręczną ani nic, chłopaki tylko grali w nogę a nauczyciel wychodził na 40 minut, my przeważnie w szatni siedziałyśmy bo pozwalał nam nie ćwiczyć jak oni grali. A siedzieć tam na sali jak oni strzelali tymi pilkami to samobójstwo było bo w nas specjalnie kopali ;| raz jak dostałam w brzuch to oddechu nie mogłam złapać a tamci tylko się śmiali, ok i jak przyszedł czas zaliczeń to się facet dziwił co my taką złą kondycje mamy, no ale jak miałyśmy ją wyrobić jak nie było żadnych gier zespołowych tylko noga? proponowałysmy mu nawet zebysmy porobili jakies cwiczenia, aerobik pilates czy cos a ten nie, po co? mam nadzieje ze wf w liceum bedzie ciekawszy
A u mnie właśnie wycisk był. Wracasz z wf to na lekcji nie wiesz co się dzieje, bo masz gwiazdki. Przeważała siatkówka, ale ja uwielbiam gimnastykę
Stary 2012-08-15, 12:13   #1155
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
a czego tu rozpaczać ? oceny to tylko oceny. Teraz jedynie liczy się wynik z matury i naprawdę śmieszne jest, aby zaniedbywać maturę na rzecz ocen.
Oczywiście nie kieruję tych słów do Ciebie tylko tak po prostu napisałam

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

A u mnie właśnie wycisk był. Wracasz z wf to na lekcji nie wiesz co się dzieje, bo masz gwiazdki. Przeważała siatkówka, ale ja uwielbiam gimnastykę
Pewnie chociaż nie sądzę, abym zaniedbywała maturę na rzecz ocen.

Czas w końcu zejść z kompa Idę zadzwonić do lekarza, nałożyć maści na twarz i posprzątać.
(Sukces, dziś wstałam o 6:40 )

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2012-08-15 o 12:14
Stary 2012-08-15, 12:16   #1156
gretally
Zadomowienie

Moim priorytetem jest matura, tylko i wyłącznie
Stary 2012-08-15, 12:26   #1157
summerparadise
Rozeznanie

Dla mnie najwazniejsze jest teraz kształcenie się, będę przygotowywała się do matury przez niepełne 3 lata, trzeba się wziąć.
Stary 2012-08-15, 12:33   #1158
gretally
Zadomowienie

Nie chce się, ale trzeba

Mam nadzieję, że plan lekcji będzie dogodny
Stary 2012-08-15, 12:55   #1159
Kyarii
Rozeznanie

Ja mam przeczucie że nie zdam matury z matmy, z egzaminu gim z matmy miałam 43%
Stary 2012-08-15, 13:03   #1160
gretally
Zadomowienie

a uczyłaś się do egzaminu ?
Stary 2012-08-15, 13:08   #1161
Kyarii
Rozeznanie

Cytat:
a uczyłaś się do egzaminu ?
chodzilam na dodatkowe zajęcia z matmy i kilka razy korki, w domu tez sie uczylam, no ale jestem debilem z matmy xD jak ja nawet pisemnie dzielic nie umiem >.<
Stary 2012-08-15, 13:12   #1162
kejszi
Raczkowanie

A właśnie jak wam poszedł egzamin?
Ja z maty nie jestem zadowolona liczyłam na więcej.
kejszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:14   #1163
gretally
Zadomowienie

No to do matury też zapiszesz się na korepetycje, bardziej przyłożysz do matematyki
Ja do egzaminów nie tknęłam książek

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kejszi Pokaż wiadomość
A właśnie jak wam poszedł egzamin?
Ja z maty nie jestem zadowolona liczyłam na więcej.
Ja się nie uczyłam, bo i tak w duchu wiedziałam, że się dostanę tam gdzie chcę
Stary 2012-08-15, 13:18   #1164
kejszi
Raczkowanie

Cytat:
No to do matury też zapiszesz się na korepetycje, bardziej przyłożysz do matematyki
Ja do egzaminów nie tknęłam książek

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Ja się nie uczyłam, bo i tak w duchu wiedziałam, że się dostanę tam gdzie chcę
Też w sumie wiedziałam, że się dostanę gdzie chce, ale chciałam mieć dobre wyniki tak dla własnej satysfakcji. U mnie 21 osób w licealnej klasie ma czerwony pasek, więc trochę się boję, ze poziom będzie wysoki
kejszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:21   #1165
Kyarii
Rozeznanie

A ja właśnie wybrałam średnią szkołę i sporo osób ze zdziwieniem do mnie czemu nie wybrałam jeden z trzech elitarnych szkół w Lublinie -,- no ale odpowiedz jest prosta, poszlam tam gdzie uznalam ze jest najciekawszy profil dla mnie
Stary 2012-08-15, 13:24   #1166
gretally
Zadomowienie

Ja tam nie czerpię satysfakcji z ocen 21 ? będzie ciekawie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
A ja właśnie wybrałam średnią szkołę i sporo osób ze zdziwieniem do mnie czemu nie wybrałam jeden z trzech elitarnych szkół w Lublinie -,- no ale odpowiedz jest prosta, poszlam tam gdzie uznalam ze jest najciekawszy profil dla mnie
Ja tak samo. Wybrałam szkołę, która najbardziej mi się spodobała i profil w niej. ( była też inna z tym samym profilem o wyższym poziomie w rankingach, ale nie podobało mi się tam )
Stary 2012-08-15, 13:58   #1167
__A__
Zakorzenienie

chce coś napisać ale nie wiem co

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem
-No właśnie, żałujesz, że nic nie zrobiłeś?

__A__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 14:06   #1168
Kyarii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __A__ Pokaż wiadomość
chce coś napisać ale nie wiem co
napisz co robisz
Stary 2012-08-15, 14:10   #1169
__A__
Zakorzenienie

siedze, pije pepsi, gryze patyczek po lizaku , musze wstać, umyć głowe, ubrac się i iść dop kościoła... interesujące.. nie powiem że nie

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem
-No właśnie, żałujesz, że nic nie zrobiłeś?

__A__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 14:13   #1170
Kyarii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __A__ Pokaż wiadomość
siedze, pije pepsi, gryze patyczek po lizaku , musze wstać, umyć głowe, ubrac się i iść dop kościoła... interesujące.. nie powiem że nie
a ja bym pograła w simsy, ale po pierwsze komputer mi płyt coś nie czyta >.< a po drugie płyta jest zniszczona a to trojka. no buu, takie fajne sa :<
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości