|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Haniu, Ty karmisz cały czas piersią, prawda? To pewnie dlatego mała tak się budzi w nocy. Wszystko się unormuje, zobaczysz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my narazie stanelismy na tym ze odkladamy tyle ze nawet nie wiemy co, jak, gdzie ![]() Hiszpania mnie ciagnie (Tzta Barcelona ![]() ![]() ![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajowe ![]() i powiem ze cena normalna tzn na calkiem normalna przecenione ![]() Maja chodzi i mendzi...normalne bo niewyspana (nawet ja mam dzis zwalowy dzien) a tu dopiero 11 ![]() ![]() oto moja mala Czarownica porownujac 06.08.2011 i 06.08.2012 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam wcześniej - trzymam kciuki za prawko. Nie ma się czym stresować, tylko spiąć poślady i zdać (nieważne za którym podejściem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co ona robiła, kiedy nie spała???? Nie wyobrażam sobie tego ![]() ![]() ![]() ![]() A podawali im wcześniej hydroxyzinum ![]() Piękny blondasek z Majki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem, jestem...mąż mówi mi właśnie "idz spać ja się nią zajmę"- 30 min leżałam i gapiłam się w sufit ![]() Karmię..ale to nie ma wpływu na niespanie- ona nie jest głodna. Jak ją przystawiam to wygina sie i odpycha od cyca. Jak zje o 20 to później o 4-5 ![]() Cytat:
![]() Taka okazja nie zdarza się 2 razy ![]() No 11 i leje- nici ze spaceru ![]() oooo..pyzy jej zniknęły ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-08-14 o 10:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie sie zawzielam! zepne poslady i bede zdawac do zdania ![]() Cytat:
dzieki ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas tez leje a Maja sie drze ze idzie na hustawki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ciekawe, czemu nie śpi. Może jakiś skok rozwojowy? E tam, nici - dawaj folię przeciwdeszczową, parasol i się dotleniajcie ![]() Cytat:
Ewa też nie przepuści huśtawkom ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaraz dam jej obiad (namietnie sie drze o "kulki" czyli groszek czyli dostanie to co chce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Cudowne opowieści o Waszych maluchach, ale bardzo współczuję niespania.
Ja nie wiem co mi się stało ale bardzo dużo spania potrzebuję - w dzień nie da rady, więc potem odsypiam do 11 rano;/ i ani się obejrzę a pół dnia za mną. No, ale siedzę sama, to też mi motywacja spada, żeby coś konstruktywnego porobić. Tylko jak ja się potem przestawię na wstawanie do dziecka i dzień od 5 rano na przykład? Łatwo nie będzie ![]() Hania : dobrze, że marzenie butowe spełnione, skoro nie śpisz to przynajmniej dogadzaj sobie na innej płaszczyźnie ![]() Jak się mąż spisuje w roli tatusia? A, wiecie, wczoraj chyba pierwszy raz poczułam dziecko <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z przewagą skoku bo teraz ma 24 tydz więc nastal ten separacyjny. Podobno występują wtedy koszmary senne- no a ona płacze przez sen głownie ![]() Własnie o to chodzi że nie mam na wózek przeciwdeszczówki ![]() O dzizas - co za diabełek- sprawdza na ile może spobie pozwolić. i co się wtedy robi??? Cytat:
![]() ![]() Strasznie się wczoraj zajezyłam - Młoda nie chciała zanąć , robiła cuda w łóżeczku- więc mój mąż uznał ze spać nie chce i zaczął z nią gadać- oczywiście po 10 min urządziła ryk życia - bo to gadanie to takie ostatnie tchnienie było...i oczywiście po następnych 10 min mąż mówi " teraz ty idz do niej"- no ja pier....ja mam iść- ta która od doby praktycznie nie spała ![]() ![]() Kuźwa bohater bo 2 razy pieluchę zmienił i czasem z nią zostanie.
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też bym chciała chociaż jeden dzień poleżeć dłużej i nie myśleć o niczym. Znów mnie przeziębienie bierze, jak na złość ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-08-15 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mania dziś lepiej spała- znaczy co 2 godz się budziła i dla mojego męża to już oznacza że może spać do 12..bo bo on przecież pracował do 1 ![]() ![]()
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ teraz go na dwór wziął, więc chwilę mam, przynajmniej dopóki B nie zacznie o coś marudzić, wtedy to będzie mój problem go uspokoić ![]()
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
haniu, nie dziwię się, że Ci nerwy puszczają
![]() Dziewczyny, szukam książki na dodatek do prezentu (zamiast kwiatów) dla pary młodej, mogłybyście mi coś polecić? Chciałabym, aby była to dobra lektura z pozytywnym przesłaniem. Edit, nieaktualne, zdecydowałam się na Sprawiedliwość owiec. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-08-15 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kotek fajne zdjęcia.Maja sporo się zmieniła przez ten rok ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Zapomniałam jeszcze coś dodać o tatusiach do zabawy. Mam dookoła dużo młodych matek (koleżanki, z rodziny, z pracy) i niestety większość z nich ma podobne doświadczenia ![]() ![]()
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
tak czytam o tatusiach do zabawy to aż boję się o swoim Tż napisać, aby nie zapeszyć, bo chyba mam jakiś wyjątkowy model w domu. Odkąd Mały się urodził, Tż robi z chęcią wszystko przy nim. Jak jest wolny dzień to ja praktycznie odpoczywam. Jak TŻ wróci z pracy, od razu stęskniony przejmuje Synka. Codziennie kąpie Małego a co drugi dzień także usypia. Od paru tygodni przesypiam całe noce mimo, że Synek wciąż się budzi. TŻ wziął na siebie nocne wstawanie. Dzięki temu ja od świtu jestem wypoczęta. Debrah, ja w ciąży spałam tyle co nigdy więc po urodzeniu Synka, brakowało mi snu i to bardzo ![]() ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2012-08-15 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Kurczę trochę się boję po tym co piszecie
![]() Teraz w większości stroną gotująco-sprzątającą jestem ja, no bo teraz ciągle w domu. No i Tż gotować nie umie, zawsze mówi, że wszystko może robić domowego ( i zrobi, w zasadzie) tylko nie gotować. Jak się Mały urodzi zobaczymy jak sobie rytm dnia ustawimy. Ból też jest tu, że mnie nie ma w pracy więc Tż ma jej 2x więcej i w nienormowanym czasie. Jedno mnie póki co pozytywnie nastraja - Tż bardzo dzieci lubi i sam z siebie do nich lgnie, więc do swojego syna/córki chyba powinien jeszcze bardziej... ![]() A z nocnym wstawaniem to chyba jakieś dyżury się wprowadzi bo z jednej strony Tż wstaje do pracy - z drugiej ja będę musiała mieć siłę by potem wytrwać cały dzień sama z dzieckiem. No nie jest to łatwe na pewno. A Sanetko - mi się trochę nóż w kieszeni otwiera jak czytam o Twoim Tz - ty jesteś przecież w zaawansowanej ciąży :[ Z facetami to jest chyba często tak, że oni się "boją" sytuacji w których nie mają wypracowanych sposobów jak sobie z dzieckiem poradzić (np nagły płacz niewiadomo o co) no to co? prościej zamiast rozwiązanie znaleźć to oddać matce - a ona niby skąd ma wiedzieć? ![]() Hania: przepraszam jak burzę rozpętałam moim pytaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Nie no to nie jest tak że TZ w ogóle palcem nie kiwnie.
Z reguły mogę na niego liczyć, teraz np śpi z młodym, ja sama i mam nocki przespane z reguły, sprząta, zmywa itp. Jak może to B zabiera np wczoraj chyba ze 2 godziny urzędowali na dworzu. Zdarzą się czasem takie dni jak dziś że on chce odpocząć i ja jestem na granicy, a młody nie pomaga bo ma dzień marudy i idą iskry ![]() Problem jest też taki że B ma czasem fazę pt 'mama" i choćby TZ na uszach stawał i cuda wyprawiał to tylko ja jestem w stanie go uspokoić itp ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-08-15 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze problem jest taki że TZ jak wraca z pracy to chce coś koło domu zrobić a i ja mu susze głowę o coś: a to żeby ogrodzenie zrobił bo sporo psów się błąka i strach wyjść, a to przejście pod schodami i szafę do zabudowy żeby mogła zrobić porządek przed porodem.
A nie da rady i tego i jednocześnie za B latać. Chociaż chyba faktycznie takie postrzeganie jest, mówię ogólnie, że od zajmowania się dzieckiem to jest kobieta. Może z dawnych czasów ![]() ![]() Często jak mówię np że jestem zmęczona to od różnych osób słyszę: cóż, jak się chciało dziecka... Jak mówię że odpoczywam a TZ coś robi przy dziecku to słyszę: może przyjadę/ jaki on biedny/ nie możesz Ty itp
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie to ze ja mam złego męża..bo pomaga- biorąc pod uwagę innych znanych mi tatusiów - bardzo pomaga. W końcu już jak Małą miała miesiąc poszłam na piwo z kumpelami- mąż dał jeść z butli, wykapał itd. Kupe przewinie - nie miga się od tego. Ale jednak - to nie jest równy podział obowiązków. Mnie wkurza to co Sanetka niżej napisała. Cytat:
Jak ja wyjdę do fryzjera, czy na rzeczone piwo to wszyscy robią wow!- jaki mąż dobry, pieją nad tym jakie to ja mam szczęście. A to moim zdaniem powinno być normalne - nie wyjątkowe. Nad czym tu się zachwycać...ja codziennie zajmuję sie dzieckiem...raczej nikt nie powie "wow! Pan to ma szczecie że może do fryzjera pójść czy z kumplami na piwo" To ze kobieta tyra jest normalne, a jak facet zajmie się dzieckiem to jest ideałem. Ciekawe jak to będzie jak pójdę do pracy ![]() Ja też będę musiała być wyspana ![]() Chyba będzie trzeba dyżury wyznaczyć bo inaczej sobie tego nie wyobrażam.
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Od jakiegoś czasu Was podczytuję i chciałam tylko napisać: Debrah gratulacje ![]() Haniu widzę, że Mania rośnie jak na drożdzach, ładna z niej dziewczynka. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
U mnie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Madzia : dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czesc, myślałam że zniknęłaś na dobre ![]() Jak córeczka?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Sanetko jakoś tak ostatnio was podczytywałam i stwierdziłam, że się odezwę
![]() Córeczka z każdym dniem robi cie coraz fajniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co się powinno robić, gdy dziecko tak się zachowuje - ja jej zawsze tłumaczę, że nie wolno nikogo bić, że to bardzo brzydko. Ale ja widzę, że ona tym bardziej traktuje to jak zabawę ![]() Jak to nie masz folii przeciwdeszczowej?? To może sobie dokup, zawsze może się przydać - gdy np. niespodziewanie gdzieś Was chwyci ulewa. Mój TŻ od początku wszystko robił przy młodej. Kąpie ją do dziś sam. Natomiast teraz niezbyt chętnie zmienia jej pieluchy i lubi się od tego wymigać ![]() ![]() ![]() Haniu, u nas przy Ewie często dochodziło do kłótni o podział obowiązków właśnie, o podejście do niej i o inne rzeczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie mieć taką koleżankę ![]() ![]() Ja myślę, że to nie geny. To kompilacja takiego, a nie innego wychowania + nasze własne zapędy, żeby wszystko ogarnąć. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Asiuk rola mamy jest genialna
![]() ![]() Mąż lubi się małą zajmować. Przez pierwsze 2 miesiące miał co prawda mało czasu - bo praca i studia (sesja) ale potem wziął 2 tyg tacierzyńskiego, potem na 2 tych chorobowego bo sobie nogę załatwił i musiał jeździć na rehabilitację. Przez te 4 tyg non stop się malutką zajmował. W związku z tym, ze ja ją w nocy karmię, to on wstawał rano, brał ją do salony i się razem bawili a ja codziennie sobie spałam do ok. 10. Generalnie Maja jest aniołeczkiem. Od początku w nocy budzi się tylko 2 razy. O 20 mamy kąpiel, karmienie i o 20.30-21 już spi. Potem budzi sie na cyca o 3.30 i potem dopiero ok 6 i o 8-9. Więc na niewyspanie nie narzekam. w okolicach 3 tyg tylko mi troszkę marudziła ale sie okazało, ze to przez skazę białkową jaką miała. Odstawiłam nabiał i jak ręką odjął. od 3 tyg znowu jem nabiał ale skaza minęła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.