Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 10:28   #2971
Kinga_Jana
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez graphicdesign Pokaż wiadomość
Ojej dziękuję Mój naturalny

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

.
Ależ Cię natura ładnym kolorkiem obdarzyła

Włosy bardzo ładne

Wszyscy jesteśmy architektami losu. Więc nie patrz żałośnie w przeszłość. To już nie wróci.
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:32   #2972
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maneo444 Pokaż wiadomość
ja dalej nie potrafie okreslic porowatosci swoich wlosow ;/
ja rownież. ustaliłam że wysoką bo jak biorę w rękę to są sztywne strąki takie,zmoczyć nie wiem czy trudno czy łatwo,wzięłam pod kran, jak mała ilość leciała to kropelki się pokazały ale jak już ciut większa to od razu się zmoczyły
Cytat:
Dziewczyny, potrzebna mi Wasza pomoc Od niedawna (ok 2 tyg) staram się bardziej dbać o włosy. Rzuciłam prostownicę, suszarki używam sporadycznie, przyjmuję olej z wiesiołka i tran w kapsułkach, piję pokrzywę, staram się lepiej odżywiać i przerzuciłam się na lepsze kosmetyki do włosów. I mam problem... włosy zaczęły mi wypadać. Nigdy nie miałam większych problemów z włosami, nie są bardzo zniszczone, nigdy nie farbowałam, ale chciałam poprawić ich kondycję. Kosmetyki, których zaczęłam używać to: szampon Farmona brzozowy, olej Vatika (dopiero od kilku dni, trzymam całą noc), balsam Joanna nawilżająco-regenerujący i dwa razy w tyg maseczka Biovax, plus wcierka Jantar z bursztynem. Sprawdzałam składy tych kosmetyków, wszystko powinno być ok, ale jednak któryś z nich powoduje, że włosy wypadają i to garściami. Nie wiem czy odstawić teraz wszystko na raz czy próbować odstawiać pojedyncze kosmetyki i czekać na rezultat Osobiście stawiam na maseczkę, ale czuję też że szampon mi nie służy. Nie wiem jak szukać zamienników (jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o składy kosmetyków), żeby efekt nie był taki sam. Dodam, że nie mam żadnych stresów, nie jestem chora itp. Jeśli macie jakies wskazówki, co mogę zrobić, co odstawić lub na jaki inny kosmetyk zamienić to będę bardzo wdzięczna. Jest to mój pierwszy wpis na forum (ale obserwuję od dawna), więc witam Was serdecznie i pozdrawiam
ja bym stawiala na Biovaxa bo mi możliwe że też po maskach zaczęły lecieć(żeby słabsze wypadły a zdrowse urosły) i się przestraszyłam ale dalej będę używać.
Cytat:
Tylko Jantara, ale jak nakładam maskę i zawijam w czepek to może też dotykać skóry głowy.
Na pewno są podniszczone, ale chyba nie są w tragicznym stanie. Załączam fotkę
ojaafajne falki chociaż nie jestem zwolenniczką blondów ale twoje włosy sa cudne ; P

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:42   #2973
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje włosy chyba przyspieszyły wysychanie!

W ogole to użyłam Fructisa 2 razy, a ubytek 30% już chyba :| Garnier aik też mi się szybko kończy, ale nie aż tak.
Natomiast Isanę to mam i mam mimo używania. Chyba za dużo tego nakładam? Ale z 2 strony mam długie dość włosy i 1 porcja kończy mi się gdzieś w połowie włosów i muszę brać kolejną. Moze powinnam je tylko muskać oodzywką?
Ja wiem, że można mieć gęste i długie włosy, ale Ty chyba za dużo odżywek nakładasz. Ja mojego AiK mam od marca czy kwietnia i jeszcze we wrześniu będę go używać. Oczywiście naprzemiennie z innymi odżywkami.
Z tym, że ja może mam naprawdę cienkie i krótkie włosy, bo każda odżywka jest dla mnie bardzo wydajna, a szampony nie.

Kascysko, moją porowatość chyba trudno określić, bo olei mało stosowałam. Po oliwie z oliwek miałam na początku nawet fajny efekt, ale wtedy zniszczone włosy były. Przy farbowanych/rozjaśnianych normalka, włosy schły godzinę, teraz 2-3. Z lnianym różnie to bywa, raz lepiej, raz gorzej. Dobrze sprawuje się u mnie Alterra migdał i papaja, ale wiadomo, ma mieszankę olei. Kiedyś czułam przejeżdżając palcami po włosach, że są porowate. Teraz większość to włosy gładkie, mam cienkie z natury, czasem znajduje typowo porowate.
Z odżywek najbardziej mi służy AiK i Isana z babassu.
Bingacz z shea i np. Potters aloesowy mnie zmiękczają, ale zarazem nieco spuszają.
Trochę tego za mało, ale zastanawiam się w którym kierunku iść żeby dokreślić porowatość.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:43   #2974
graphicdesign
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
ja bym stawiala na Biovaxa bo mi możliwe że też po maskach zaczęły lecieć(żeby słabsze wypadły a zdrowse urosły) i się przestraszyłam ale dalej będę używać.

ojaafajne falki chociaż nie jestem zwolenniczką blondów ale twoje włosy sa cudne ; P
Ja jestem trochę skołowana, bo nagle taaaaka ilość kosmetyków i ciężko dojść co powoduje osłabienie... Ale będę próbować Ja oczywiście chciałabym, żeby były proste Brunetki też mi się bardziej podobają, ale jak się nie ma co się lubi... Dzięki dziewczyny za miłe słowa!
graphicdesign jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:47   #2975
Dinulka
Zakorzenienie

Kascysko nie chodziło mi o to co im podejdzie tylko o coś takiego jak Pluskotka napisała bardziej na zasadzie czy u Was też tak one schodzą czy ja naprawdę przesadzam, bo ciężko odmierzać raczej i porównywać porcyjki ;P
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:50   #2976
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Kascysko, moją porowatość chyba trudno określić, bo olei mało stosowałam. Po oliwie z oliwek miałam na początku nawet fajny efekt, ale wtedy zniszczone włosy były. Przy farbowanych/rozjaśnianych normalka, włosy schły godzinę, teraz 2-3. Z lnianym różnie to bywa, raz lepiej, raz gorzej. Dobrze sprawuje się u mnie Alterra migdał i papaja, ale wiadomo, ma mieszankę olei. Kiedyś czułam przejeżdżając palcami po włosach, że są porowate. Teraz większość to włosy gładkie, mam cienkie z natury, czasem znajduje typowo porowate.
Z odżywek najbardziej mi służy AiK i Isana z babassu.
Bingacz z shea i np. Potters aloesowy mnie zmiękczają, ale zarazem nieco spuszają.
Trochę tego za mało, ale zastanawiam się w którym kierunku iść żeby dokreślić porowatość.
Z całą pewnością porowatość Ci spada. Obecnie na oko określiłabym ją jako normalną w kierunku wysokiej. A jak skończysz - tego najstarszy Indianin nie wie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:51   #2977
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
ja dalej nie potrafie okreslic porowatosci swoich wlosow ;/
Ja też waham się miedzy średnio a wysoko porowatymi
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

mam to szczęście, że mieszkam 10 minut piechotką od Śląskiego ZOO.
Ha ha fajnie myślałam że może jesteś weterynarzem i w Zoo pracujesz

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Posiadam na razie tylko tą z miodem i cytryną i nie narzekam, nawet mnie nie obciążają, nie wiem natomiast jak z innymi Kiedy zużyję czaję się na tą z lnem
Też mam tą odżywkę fajna jest i pięknie pachnie
Cytat:
Tylko Jantara, ale jak nakładam maskę i zawijam w czepek to może też dotykać skóry głowy.
Na pewno są podniszczone, ale chyba nie są w tragicznym stanie. Załączam fotkę
Woow piękny kolor kurde jak byłam mała to miałam blond a później mi ściemniały na taki mysi
Pierwsze mycie Facalle uważam za udane bardzo dobrze poradziła sobie z olejem podoba mi się kurde a mam jeszcze 5 szamponów do zużycia kiedy ja to wszystko zużyję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 10:51   #2978
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kascysko nie chodziło mi o to co im podejdzie tylko o coś takiego jak Pluskotka napisała bardziej na zasadzie czy u Was też tak one schodzą czy ja naprawdę przesadzam, bo ciężko odmierzać raczej i porównywać porcyjki ;P
Sama nakładam dużo więcej, więc nie jestem miarodajna

Ale spróbuj nakładać tak jak Pluskotka mówi, mniej
Stary 2012-08-15, 10:57   #2979
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Z całą pewnością porowatość Ci spada. Obecnie na oko określiłabym ją jako normalną w kierunku wysokiej. A jak skończysz - tego najstarszy Indianin nie wie
Czyli Ameryki się nie odkryje Tak też przypuszczałam

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Pardon, ale Swoją drogą muszę zajrzeć do chorzowskiego, bo dawno nie byłam i nawdychać się tego egzotycznego nawozu
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2012-08-15, 10:59   #2980
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli Ameryki się nie odkryje Tak też przypuszczałam

Pardon, ale Swoją drogą muszę zajrzeć do chorzowskiego, bo dawno nie byłam i nawdychać się tego egzotycznego nawozu
By mieć z czym zapach Sesy porównywać

Wiesz, przeszłam przez wszystkie rodzaje porowatości. Ciekawe, co Ciebie czeka w tym temacie w przyszłości
Stary 2012-08-15, 11:13   #2981
isi rici
Zadomowienie

Cytat:

Z tego co mi tato mówił to nie ma gorszego zapachu niż zapach wydalany przez Skunksa

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 11:14   #2982
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie szampony kończą się dosyć szybko, a odżywki to mogę latami używać i ani nie myślą się kończyć
Cytat:
Wiesz, przeszłam przez wszystkie rodzaje porowatości. Ciekawe, co Ciebie czeka w tym temacie w przyszłości
Ja też i to w ciągu ok 3 tygodni. Nawet nie wiem jak to jest mieć normalną, bo ani się nie obejrzałam i już niska..

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:52   #2983
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Dziadek mój miał taki zamysł, to przez niego za dzieciaka lądowałam w ZOO kilka razy w miesiącu. I ta kupa to właśnie trauma z dzieciństwa.

Cytat:
Ja muszę w tym miesiącu zajrzeć, bo podobno małe surykatki można już zobaczyć.
A jeżeli chodzi o aromaty, to hipopotarium polecam każdemu- epickie doznania.

No i nie pochwaliłam się wczorajszymi zakupami na Zamoyskiego! Skromne, bo skromne, ale nie byłam przygotowana na takie (!) widoki w sklepie. Ta kobieta miała w sklepie wszystko, a ja miałam tak ograniczony budżet, że skusiłam się tylko na starego, dobrego Bingacza z ghassoul i w ramach przetestowania- Bingacza mlecznego z elastyną.
I wiem, że muszę tam wrócić.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:56   #2984
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
skusiłam się tylko na starego, dobrego Bingacza z ghassoul i w ramach przetestowania- Bingacza mlecznego z elastyną.
Jak wypróbujesz mlecznego to zdawaj relację!
Jaki efekt daje ten z glinką gcośtam? Na KWC ma tylko 2 opinie, a w moim zielarskim widzę go bardzo często .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:01   #2985
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Jak wypróbujesz mlecznego to zdawaj relację!
Jaki efekt daje ten z glinką gcośtam? Na KWC ma tylko 2 opinie, a w moim zielarskim widzę go bardzo często .
u mnie (i chyba nie tylko u mnie ) ten z ghassoul zdecydowanie wydłuża świeżość włosów, stąd moja miłość do niego. To mój must have na imprezy, bo nie straszę nikogo nad ranem przetłuszczem na grzywce.

A mleczną wypróbowałam już dzisiaj, bo nie mogłam się pohamować. Po pierwszym użyciu- jak najbardziej na tak, zobaczymy jak będzie później..

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-08-15 o 12:03
Stary 2012-08-15, 12:05   #2986
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
u mnie (i chyba nie tylko u mnie ) ten z ghassoul zdecydowanie wydłuża świeżość włosów, stąd moja miłość do niego. To mój must have na imprezy, bo nie straszę nikogo nad ranem przetłuszczem na grzywce.

A mleczną wypróbowałam już dzisiaj, bo nie mogłam się pohamować. Po pierwszym użyciu- jak najbardziej na tak, zobaczymy jak będzie później..
Czyli mniej więcej jak drożdżowa . Nie ma przesuszu?

A mlecznej muszę poszukać w takim razie .

Stary 2012-08-15, 12:15   #2987
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mniej więcej jak drożdżowa . Nie ma przesuszu?

A mlecznej muszę poszukać w takim razie .
nie ma przesuszu, nawet po kilku z rzędu dniach stosowania. Fajna jest, no. Tylko zapach może nie całkiem, ale ja może nie będę mówiła czym mi to zajeżdża, bo znów będzie dyskusja. Pachnie podobnie do maski z kaszmirem, ooo. I mleczna też tak pachnie.
Stary 2012-08-15, 12:19   #2988
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
nie ma przesuszu, nawet po kilku z rzędu dniach stosowania. Fajna jest, no. Tylko zapach może nie całkiem, ale ja może nie będę mówiła czym mi to zajeżdża, bo znów będzie dyskusja. Pachnie podobnie do maski z kaszmirem, ooo. I mleczna też tak pachnie.
No to czas zamówić te Bingacze
Tylko proszę o radę. Chce zamówić dowolne, dwie sztuki. Tylko jakie? Proszę o podpowiedz

Stary 2012-08-15, 12:26   #2989
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
No to czas zamówić te Bingacze
Tylko proszę o radę. Chce zamówić dowolne, dwie sztuki. Tylko jakie? Proszę o podpowiedz
Próbowałaś shea? Moja ukochana odżywka ever .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 12:28   #2990
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałaś shea? Moja ukochana odżywka ever .
Nigdy nie miałam żadnej maski z Bingo
Z masłem Shea? Dobrze nawilża?

Stary 2012-08-15, 12:31   #2991
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam żadnej maski z Bingo
Z masłem Shea? Dobrze nawilża?
Dokładniej to z masłem shea i pięcioma algami. Jeśli chodzi o moje włosy, to jest to najlepszy efekt nawilżenia jednocześnie przy zupełnym braku obciążenia. Dobra do tuningowania, do przetrzymywania dłużej pod czepkiem, i na 5 minut jako zwykła odżywka. Muszę zrobić zapas, bo już się kończy .

Stary 2012-08-15, 12:39   #2992
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Dziadek mój miał taki zamysł, to przez niego za dzieciaka lądowałam w ZOO kilka razy w miesiącu. I ta kupa to właśnie trauma z dzieciństwa.

No i nie pochwaliłam się wczorajszymi zakupami na Zamoyskiego! Skromne, bo skromne, ale nie byłam przygotowana na takie (!) widoki w sklepie. Ta kobieta miała w sklepie wszystko, a ja miałam tak ograniczony budżet, że skusiłam się tylko na starego, dobrego Bingacza z ghassoul i w ramach przetestowania- Bingacza mlecznego z elastyną.
W chorzowskim ZOO byłam chyba 235234 razy i zdecydowanie hipopotarium powala. Dosłownie

Daję dziś odpocząć włosom. Jutro poszaleję
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:50   #2993
madziula199090909090
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.
Włosy po Facelle są lekko nie świerze (po każdym szamponie tak mam, więc tragedii nie ma). Dziś czeka mnie 2 farbowanie henną, bo kolor mi się przez żelaminowanie wypłukał- zamiast rudego mam kolor dosłownie kupy teraz (nie wiedziałam, że przez tydzień po hennowaniu nie wolno używać protein). Kascysko, gdyby nie ty to ja bym nic nie wiedziała. Ile jeszcze wiedzy przede mną...
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:52   #2994
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
By mieć z czym zapach Sesy porównywać

A żebyś wiedziała, że pójdę poniuchać i sprawdzić, czy mój nos będzie odporny na przyszłe potencjalne stosowanie Sesy, a co! Musze TŻta wyciągnąć jeszcze w te wakacje

W sumie niska porowatość by mnie cieszyła, ale jak sobie pomyślę, że będą mi godzinami schnąć...A nie potrafię iść spać z mokrymi

Cytat:

To Ty zoolożką mogłabyś zostać Mikstury z kup nosorożców, słoni i strusiego jaja na włosy ukręcaj na heracze

A co tam jeszcze mają na Zamoyskiego? Oprócz wszystkich bingaczy jak mniemam

Cytat:

A mam bingacza z błotkiem karnalitowym, pierwsze dwa użycia łał, a potem już bez efektu, mimo, że często nie stosowałam. A zamawiałam na ekostrefie w DDD. Albo felernie mi się trafiło, albo te bingacze w ogóle nie dla mnie
Stary 2012-08-15, 12:57   #2995
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

poczytalam troche o tej porowatosci i ja to mam chyba wlosy o normalnej porowatosci. takie sredniaki, nie sprawiaja problemow schna srednio mocza sie tez srednio latwo, sa dosc podatne na rozjasnianie i zabiegi fryzjerskie, nie pusza sie wogole ale sa miekkie, nie sa ani sztywne ani bardzo delikatne.takie nijakie, bezproblemowe

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:00   #2996
say-hello
Zakorzenienie

ufff, w końcu udało mi się przebrnąć przez te wszystkie strony ile wy piszecie!
Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
masz śliczne włoski marzą mi się takie henna właśnie ponoc pogrubia, dlatego właśnie i ja się na nią rzuciłam
dziękuję, Ty mi zawsze miłe rzeczy na temat włosów mówisz

Cytat:
przez około tydzien na poczatku pazdziernika grałam silice, bo mi zostało z wczesniejszego dbania o włosy potem kupilam po 2 opakowania capivitu total action i piekne włosy, bo były na promocji w superpharmie aktualnie wpierniczam calcium. Mysle ze duzo tez zdziałały te capivity bo brałam je 4 miesiace
dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
czy ja wprawiona wlosomaniaczka, wielbicielka pielegnacji CG moglabym uzywac czegoś ze zlym składem

spoko jak bedzie bliżej wyjazdu to dam ogłoszenie parafialne że jade i że kupie nam zaje*iaszcze kosmetyki.
Znajdz sobie to co chcesz na KWC, albo na stronce DM z kosmetykami Alverde zebym wiedziała co dokładnie mam kupić
to super! najpierw poczytam trochę składów i na pewno coś wybiorę. napisz mi na pw bliżej wyjazdu kiedy wpłacić pieniążki itp
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
używałaś już? jak wrażenia?

Cytat:
odstawiłabym Jantara na tydzień, bo stawiałabym na niego. Mi na początku Jantarzenia też bardziej wypadają włosy.
No, a jeżeli to nie Jantar to może Vatika, jeżeli kładziesz na skalp, może nie służyć. Ale bardziej stawiałabym na Jantar.

Edit: no, wyprzedzili mnie, kurczę!
a ja się właśnie zastanawiam, co mi dzisiaj tak włosy wypadały! z 5 razy więcej podczas mycia niż zawsze, aż się wystraszyłam. na noc miałam olej orzechowy na mgiełkę, na skalpie jantar, rano porządne mycie (ostatnio często niedomywałam olejów, więc się chyba za bardzo starałam.. ). a jantara używam już od tygodnia i może faktycznie zwiększył wypadanie..
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:04   #2997
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie niska porowatość by mnie cieszyła, ale jak sobie pomyślę, że będą mi godzinami schnąć...A nie potrafię iść spać z mokrymi
Samo spanie z mokrymi można jeszcze przeżyć. Ale teraz zimne noce i obudziłam się dzisiaj z gorączką, a już nawet piżamę zimową miałam nie wiem co to będzie zimą..

Można prosić o skończenie tematu zapachów w chorzowskim ZOO? Byłam i się wystarczająco nawąchałam

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2012-08-15 o 13:06
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:06   #2998
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty zoolożką mogłabyś zostać Mikstury z kup nosorożców, słoni i strusiego jaja na włosy ukręcaj na heracze

Czekaj, czekaj, mi często wróble na balkonie siadają, jak tak złapię jednego i wytarmoszę..

Cytat:
A co tam jeszcze mają na Zamoyskiego? Oprócz wszystkich bingaczy jak mniemam
to jest taki mały sklepik, że w szoku byłam. Na początku włosomaniactwa moja łazienka wyglądała jak cały ten sklepik.

Jak się rozejrzałam to widziałam same Bingaczowe produkty. Normalnie jak sklep internetowy Bingo, a w realu.

Jak tam wpadłam, powiedziałam bardzo sympatycznej pani: Poproszę Bingomaskę.
A ona: jaki rodzaj?
A jakie Pani ma?
Wszystkie.
Na co ja:

Cytat:
A mam bingacza z błotkiem karnalitowym, pierwsze dwa użycia łał, a potem już bez efektu, mimo, że często nie stosowałam. A zamawiałam na ekostrefie w DDD. Albo felernie mi się trafiło, albo te bingacze w ogóle nie dla mnie
ja tak miałam z kaszmirową. Nie była zła, ale po połowie opakowania już nie było tak fajnie jak na początku. Męczyłam ją z pół roku.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-08-15 o 13:07
Stary 2012-08-15, 13:08   #2999
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
Woda destylowana sie nada do jej zrobienia?
Jak najbardziej. Tylko że ona już nie : "destylowana", a "demineralizowana" .

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Niedługo trzeba będzie zbierać łupiny więc szukam informacji na ten temat, zastanawiam się jakiego oleju użyć i właśnie którą metodę zastosować
Wyszydzany i wyśmiewany, ale można też i z jego rad korzyści czerpać : http://www.rozanski.ch/fitoterapia3.htm
no i to : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...46&postcount=3

Cytat:
Ale po prostu mój organizm lubi wódeczkę tylko wewnętrznie
I mój też ! I mój też ! Tylko ten sposób użycia alkoholu mój organizm toleruje

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - czy stosowałyście tran? (...) Bo smak i zapach podobno do najprzyjemniejszych nie należą...
Wymyślono coś takiego jak tran o smakach ... Żałuję, że za moich szczenięcych lat takowych nie było.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
czy to dotyczy również henny?
Przede wszystkim .

Cytat:
Lepszej pianki na naszym rynku składowo nie znalazłam.
Borze zielony, a ja ją po, bodajże dwóch użyciach wyrzuciłam. Skusiła mnie ta z Allwaves . Też bez alkoholu, ale dwa razy {albo i więcej} droższa. Matko kochana, co za durak !

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
Aha otworzylam henne żeby zobaczyć zapach i czy jakaś instrukcja tam jest i wgl jak to wygląda. A tam proszek w folijce normalny. Jejq jak ja to wszystko odmierzę i zrobie tą papke?
To znaczy ? Czego nie wiesz ?

Cytat:
w ogóle przydałoby się nam oddzielne kwc takie na kosmetyki z dobrymi składami
Te "dobre składy" to pojęcie względne, osobnicze odczucia.

Cytat:
I mam problem... włosy zaczęły mi wypadać. Nigdy nie miałam większych problemów z włosami
Tak reagują i moje włosy / skóra głowy na nieodpowiadający im kosmetyk . Pierwsze zetknięcie i już wiem na podstawie ilości wpadniętych włosów : nadaje się to dla mnie czy też nie.
A tak na marginesie, może i mam coś z rycerza, ale nie wierzę i zapewne nie uwierzę w krążącą na Wizażu teorię : na początku muszą wypadać; dobre włosy wypychają te złe włosy .

Cytat:
Dzięki, spróbuję w takim razie odstawić Jantara i jednak chyba muszę przerzucić się na jakiś lżejszy szampon bo po ziołowym nie jestem w stanie rozczesać włosów
O Jantarze się nie wypowiem. Nie stosowałam i nie mam zamiaru nawet próbować.
Ziołowe szampony, jak do tej pory {czekam na dostawę tych syberyjskich}, taką masakrę z włosami mi robią, że tylko brać żyletkę i żyły ciąć.
Z Waxami miałam do czynienia parę lat temu, kiedy to szał na nie nastał {nowość}. W moim przypadku - nie sprawdziły się. No właśnie - włosy wypadały.
I tu truizmem rzucę sobie {a co ?!} - graphicdesign, to co inne włosomaniaczki uważają za hiciory i cuda, Tobie może wręcz szkodzić. Cierpliwości w szukaniu złotego Graala życzę !
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:10   #3000
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Jak najbardziej. Tylko że ona już nie : "destylowana", a "demineralizowana" .

Wyszydzany i wyśmiewany, ale można też i z jego rad korzyści czerpać : http://www.rozanski.ch/fitoterapia3.htm
no i to : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...46&postcount=3

I mój też ! I mój też ! Tylko ten sposób użycia alkoholu mój organizm toleruje

Wymyślono coś takiego jak tran o smakach ... Żałuję, że za moich szczenięcych lat takowych nie było.

Przede wszystkim .

Borze zielony, a ja ją po, bodajże dwóch użyciach wyrzuciłam. Skusiła mnie ta z Allwaves . Też bez alkoholu, ale dwa razy {albo i więcej} droższa. Matko kochana, co za durak !

To znaczy ? Czego nie wiesz ?

Te "dobre składy" to pojęcie względne, osobnicze odczucia.

Tak reagują i moje włosy / skóra głowy na nieodpowiadający im kosmetyk . Pierwsze zetknięcie i już wiem na podstawie ilości wpadniętych włosów : nadaje się to dla mnie czy też nie.
A tak na marginesie, może i mam coś z rycerza, ale nie wierzę i zapewne nie uwierzę w krążącą na Wizażu teorię : na początku muszą wypadać; dobre włosy wypychają te złe włosy .

O Jantarze się nie wypowiem. Nie stosowałam i nie mam zamiaru nawet próbować.
Ziołowe szampony, jak do tej pory {czekam na dostawę tych syberyjskich}, taką masakrę z włosami mi robią, że tylko brać żyletkę i żyły ciąć.
Z Waxami miałam do czynienia parę lat temu, kiedy to szał na nie nastał {nowość}. W moim przypadku - nie sprawdziły się. No właśnie - włosy wypadały.
I tu truizmem rzucę sobie {a co ?!} - graphicdesign, to co inne włosomaniaczki uważają za hiciory i cuda, Tobie może wręcz szkodzić. Cierpliwości w szukaniu złotego Graala życzę !
To chyba coś ze mną nie tak, bo tran uwielbiam!
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości