|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
specjalnie wpieprzam tyle białka.odbudowac musze co nieco,i na masę też.
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
tzn?
zamienic sobie jajko na np jabłuszka dwa? czy pozostac przy nim.? |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
po 1 jajo jest tu najlepsze ,po 2 jablka to wegle a nie bialko,po 3 poczytaj jak buduje sie mase...
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
oj wiem,ze jablka to wegle po porstu myslalam co by wyrzucic na rzecz czegos innego.
Cwiczyc mi nie wolno jestem sercowcem,jedynie kilka sklonow moge proobic,moje serce nie nadarza bic. dlatego staram sie tym bialkiem,ktorego staram sie spozywac jak najwiecej w rybach,nabiale |
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to jedyna klinika psychiatryczna jaką znam w Lublinie. Ale pierwszy raz słysze by leczenie trwało tam ponad pół roku. i to tak bez przepustek i wizyt rodziców? Słyszałam ze tam przyjmują tylko osoby, któe delkarują chęć wyzdrowienia, zę trzeba przejsc rozmowę kwalifikacyjną i ze tam sam pacjęt się pilnuje. ze moga zwazyc cie w kazdej chwili i ze jak waga spada to Cię wyrzucają co do menu to jak pisała olik to nie jest P. nie przytyjesz na tym
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
bylas u dietetyka?
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
i dokladnie jest tak jak mowisz-pogrubione menu nie jest ani odrobine zblizone do tego ile kalorycznie jest w szp poza tym nie rozumiem zalozenia konta na vitalii i robienia z siebie "sensacji" na kazde pytanie odpowiadasz publicznie?
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U na bogato
![]() Śniadanie: pszenne twarogowe placuszki z otrębami owsianymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z zimnym domowym musem z jabłek Tu wpadł kawał wafla przekładanego kremem czekoladowym, którym zostałam poczęstowana w stajni ![]() Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze, 60g brązowego ryżu, kalafior z koperkiem i stopionym masłem Podwieczorek (urodziny Taty): kawałek sernika z płatkami migdałów; pucharek lodów straciatella z polewą czekoladową, borówkami amerykańskimi i orzechami włoskimi Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z serem camembert, sałatą, pomidorem i ciemnymi winogronami Do picia: woda źródlana, kawy: 2x czarna, zbożowa; herbaty: zielona, pu-ehr, ziołowa, owocowa. No i szklaneczka najukochańszego piwa Black Hope
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-08-15 o 17:38 |
|
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I 2 kawałki cieplutkiego razowego owsiano-orkiszowego chlebka bananowo-orzechowego z jabłkami z musem borówkowym i twarogiem + duza kawa parzona II wołowina z makaronem chow mein z woka z papryką, chilli, marchewką, groszkiem w strączkach, dymką, czosnkiem, sosem sojowym i sezamem III kakao naturalne gotowane na mleku sojowym, kilka śliwek IV będą grzanki z żytniego razowca z figami i kozim serem / ricottą, bazylią i pomidorkami ![]() do picia: herbaty ziołowe i woda |
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
tapetka22 - chyba sobie żartujesz i kpiny urządzasz
ser i twaróg piątnicy to nie jest pełnowartościowe białko? haha, a niby jakie? |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do tej kliniki to tam sa przepustki i chyba jest oddział zamknięty i otwarty ale to na którym sie lezy zalezy od wagi, BMI i wieku i są tam wyjścia.
A żeby nie było offtopu moje U I jajecznica na maśle z 2 dużych swojskich jaj, pomidory ze śmietaną i cebulką, 2 kromki chleba razowego II serek naturalny z wiśniami, granolą czekoladową Sante, orzeszkami ziemnymi III miska wegetariańskiego bigosu, 2 kromki chleba słonecznikowego IV 10 placuszków żytnich z serkiem śmietankowym wymieszanym z domową konfiturą z czarnej porzeczki V planowana grahamka na pół obie opiekane z serem topionym w plastrach, grzybkami, papryką i do tego keczup ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam trochę głupie pytanie...ile gorzkiej czekolady gorzkiej można jeść dziennie, będąc na redukcji? Oczywiście sporo się ruszam i na węgle pozwalam sobie tylko rano/po wysiłku fizycznym. I czekolada nie jakieś 20 % kakao, tylko 95 % najczęściej, czasami 70 %.
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzilo mi o to ze lepiej byloby zjesc np tunczyka czy kurczaka niz 4rodzaje serkow nadmiar nabialu tez moze szkodzic
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-08-15 o 18:06 |
|
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze U/P :
2 szklanki wody z cytryną na czczo kawa z mlekiem 1,5% I) http://mymagicmorning.blogspot.com/2012/08/18.html II) kubeczek budyniu śmietankowego (z cukrem) i domowym musem jagodowym, kilka trójkątów arbuza III) grillowany stek z łososia (taki spory + jeszcze kawałek ), surówka z białej kapusty, ogórek małosolny, grillowany bakłażan + ketchup, domowa konfitura żurawinowazaraz po: kilka plastrów grillowanego ananasa IV) pół Marsa, jabłko będzie: V) kiełbasa z grilla z ketchupem, ogórki małosolne do picia: dużo wody, herbata zielona, mięta lub mleko 1,5% z cynamonem i imbirem na noc |
|
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poa alpina, jadło pyszne, widzę że małe zmiany u Ciebie powoli przekonujesz się do próbowania rzeczy których nie jadasz (tj.pijesz ), i widzę placuszki Ci chyba zasmakowały, bo są chyba po raz kolejny![]() I KONIECZNIE odstaw herbatę pu-ehr, miałam Ci o tym wcześniej powiedzieć, ona w Twoich problemach z okresem nie pomaga Ci. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
haha a niby takie... co to za haha... kpiny to sobie Ty urządzasz, po raz kolejny off-topując w tym wątku, po pierwsze przeczytaj sobie regulamin i umieszczamy tu całodniowe jadłospisy, a nie tylko pojedyńcze posiłki, a jak masz jakieś pytanie do tapetki to wyślij jej PW A poza tym to Ona ma rację, bo pełnowartościowe białko to są: mięso, ryby i jaja. Jak będziesz czytała regulamin tam też są opisane źródła białka, węglowodanów i tłuszczy i wyobraź sobie, że opis komponowania prawidłowych posiłków też tam jest.
|
|
#2716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i moje U: I. gofry żytnie z masłem orzechowym i malinami lub dżemem(nie pamiętam już jakim )/ twarogiem i znów pół na pół dodatek malin lub dżemuII. kromka chleba z ziarnami z odrobiną twarogu, jajkiem i kleksem z jogurtu naturalnego(zapiekane); kawałki kalarepy i surowego buraka III. domowa tortilla z dużą ilością sosu pomidorowego z papryką, fasolą czerwoną kukurydzą i piersią kurczaka IV. mały jogurt naturalny z domową granolą; marchewka |
||
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U z dziś:
Śniadanie: pół krążka sera camebert obtoczone w jajku i otrębach i zarodkach pszennych usmażone na patelni+2 małe muffinki cukiniowe+ 3 małe kromki prawdziwego chleba z masłem+sałaty+ miska malinówek z cebulką 2. wielkie jabłko+ jogurt naturalny 250g<--- raczej jako przekąska, bo za niecałą godzinkę Obiad: jajecznica smażona na maśle z dwóch wiejskich jaj+dużo żółtej cukinii, pieczarek i cebuli+miska malinówek z cebulką, marchewka przegryziona w między czasie Kolacja: kurczak w bazylii duszony z zieloną cukinią , do tego brązowy ryż i miska malinówek z cebulką![]() kolacja2: po 23: frytki z cukinii z mnóstwem przypraw, suszonymi pomidorami w oleju( z tym olejem), cebulką+ kurczak pieczony w tymiankowej marynacie+ ogórek świeży i gluty do picia przed snem
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2012-08-15 o 23:23 |
|
|
|
#2718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie boję się pić tej herbaty, bo nie szkodzi mojemu Ojcu - a on po zwykłej pu-ehr zawsze czuł się fatalnie, bardzo źle na niego działała.W koniaku zamoczyłam tylko usta, jednak takie stężenie alkoholu jest dla mnie obrzydliwe Za to Black Hope kupiłam specjalnie na urodziny Taty, i moja Mama też pokochała to piwo. Mówi, że pierwsze posmakowanie to przede wszystkim głęboka gorycz, a potem czuła się jakby piła napar z róż![]() Te placki są dla mnie teraz numerem jeden na śniadanie - rano mam dużo czasu, żeby je sobie powoli przygotowywać, a potem powoli się delektować. Potem zazwyczaj wybywam na długo z domu i wracam dopiero na obiad - a są one bardzo sycące, więc głód mnie nie trapi . No i ten rewelacyjny mus z jabłek autorstwa mojego Taty idealnie do nich pasuje. Najpierw robił go z papierówek, a teraz z jabłek od naszych dwóch jabłoni, które w tym roku wyjątkowo obrodziły. A że jabłonie mamy baaardzo stare (takich odmian nikt już nie hoduje), to i smak tych jabłek jest wyjątkowy. Świetnie właśnie nadają się właśnie do takich musów. No i do rewelacyjnej zupy jabłkowej, której w tym roku jeszcze nie jadłam, ale wszystko przede mną . Jutro za to na obiad równie rewelacyjna zupa śliwkowa---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Oj, rzeczywiście kochasz te malinówki! Bardzo zaskoczyło mnie śniadanie! Kocham pleśniowe sery, co zresztą widać w moich jadłospisach, bo jadam je praktycznie codziennie, ale chyba bałabym się takiego połączenia... Cóż, może kiedyś spróbuję!
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabym prosić o przepis na tą zupę jabłkową? Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-08-15 o 20:00 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
Moje P:
I. 4 tosty razowe z masłem, szynką drobiową i serkiem wiejskim, kiełki z ogórkiem zielonym i łyżką jogurtu greckiego II. ok.200g jogurtu poziomkowo- truskawkowego z dużą mandarynką, płatkami zbożowymi i twarożkiem III. zupa ogórkowa z ziemniakami (zabielana), kotlet z udźca kurczaka, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną IV. 3-4 kawałki biszkoptu z owocami i galaretką, kilka łyżek sałatki z jajkiem, serem żółtym, kalafiorem, groszkiem zielonym i majonezem V. duża razowa bułka z masłem i wędliną, pomidorem, porcja w/w. sałatki (przekąska po kolacji) VI. twarożek domowy+ banan, marchewka do pochrupania dużo herbat z miodem, wody, jedna kawka z mlekiem 2% Nie mam pojęcia ile ważę i czy tyję, ale myślę, że jem rozsądnie. ![]() Proszę o ocenę.
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Rok temu umieszczałam tu przepis na zupy owocowe mojego Taty, akurat apropos śliwkowej
Cytat:
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-08-15 o 20:45 |
|
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
wstawiam swoje dzisiejsze P
staram sie jesć bardziej wartościowo,chociaż chyba tylko obiad mi sie taki udał:/ Śniadanie:6 łyżek płatków kukurydzianych,szklanka mleka 2%.kromka razowca z masłem serkiem capri 2Śniadanie:pączek z dzemem,drożdżówka z budyniem Obiad:podsmazana ryba miętus,1 ziemniak pomidory z cebulką i śmietana deser:10 herbatników holenderskich pOdwieczorek,:jogurt naturalnyz płatkami,bułka pszenna z masłem dżemem,snickers kolacja:3 kromki z masłem: serem zółtym pomidorem wedliną ogórkiem dzemem 7 days,szklanka mleka, w ciągu dnia:herbaty,kawa,milky way spojrzy ktoś i oceni/poprawi????? |
|
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezu, dziewczyny, ja też jestem na R, ale jak patrzę na jadłospisy dziewczyn na R, to one dziennie jedzą tyle, co ja zjem przed obiadem
|
|
#2724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo brakuje mi owoców w Twoim jadłopisie, a można je fajnie wkomponować do posiłków z płatkami, jogurtami itd. więc ładuj je tam w ilościach nieograniczonych, mamy w końcu sezon na owoce! Tam gdzie owoce, wcisnęłabym też orzechy. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Z rańca to nawet z 2 rządki gorzkiej czekolady o klasycznej gramaturze raczej nie zaszkodzą w chudnięciu. Tak mi się przynajmniej wydaje . Na pewno sobie nie odmawiaj czekolady zupełnie na redukcji, bo jest zdrowa i daje komfort psychiczny![]()
|
|
#2725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego się pytam, bo niby to tylko 250 kcal w pół tabliczki, do tego pełno magnezu, i niby z rana...ale czy taka ilość nie szkodzi utracie wagi? Na usprawiedliwienie powiem, że nie jadam w ogóle innych słodyczy/nic słonego/nie słodzę herbaty. czasami tylko zjem trochę miodu, ale to też się staram rano.
|
|
#2726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aczkolwiek sa tylko 3 konkretne posiłki
|
|
#2727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agnusiu, postarałam się ocenić, tylko nie jestem tak doświadczona jak dziewczyny na tym wątku. Akurat tycie mi dobrze wychodziło ( ), więc wydaje mi się, że dobrze Ci radzę. ![]() Mam nadzieję, że nigdzie nie palnęłam jakiegoś głupstwa albo coś. Ogółem to kochanie patrzę, że coś słodyczy sobie strasznie odmawiasz i czasami trochę za mało. Jednak jest bardzo urozmaicone, są warzywka i w ogóle
|
|
#2728 |
|
Raczkowanie
|
P (waga wzrasta
)na czczo: woda z suszonych śliwek i śliwki suszone namoczone 1. owsianka z 4 łych płatków owsianych, łyżki otrąb pszennych z jogurtem naturalnym Zott, borówkami, słonecznikiem (1,5 łyżki), łychą miodu + herbata miętowa ćwiczenia 25 minut 2. grahamka z masłem, plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą, bazylią + twarożek domowy 150g 3. polędwiczki drobiowe pieczone z warzywami z makaronem pełnoziarnistym z koperkiem, ogórki konserwowe rower 20 minut (do babci ^^) 4. jogurt naturalny 150g z łychą otrąb pszennych, z wkrojonym bananem + garść orzechów laskowych rower 20 minut 5. grahamka 100g z makrelą wędzoną (3/4 makreli), pomidorem, sałatą + herbata zielona z miodem w ciągu dnia dużo herbat i wody I jak?
|
|
|
|
#2729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Moje PPP zmiany;D
sniadanie 500ml mleka +4 lyzki kaszy manny kromka razowego z 5 plastrami twarogu tluistego babci(juz resztka;C) kromka razowego z serem bialym (do smarowania) i dzemem truskawkowym II sniadanie 200g jogurtu naturalnego+pol opakoania migdalow+brzoskwinia+lyzk a kokosa obiad talerz zupy z fasola,kalafiore,na zeberkach i skorze. Zabielana smietana 18% udko kolacja twarzek z piatnicy kroma razowego z serem,szynka,salata,pomid orem kromka razowego z polowa opakowania sera"moj ulubin"+pomidor razowy posmarowany maslem i ogorkiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Kierowca