Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 11:07   #3931
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blonde o kurde... oby sie dało naprawić. U nas kolejne szczepienie za 2 tyg, ale teraz już się go nie boję. Bo wiem, ze po tym Maja super sie czuła.
t trzymam kciuki za pozostałe
Da sie skleic, ale no nawet wysikac sie nie mozna bo ten cos zmaluje
Stary 2012-08-15, 11:39   #3932
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Hej dziewczynki

My się powoli szykujemy na wesele...i nie powiem jak mi się chce tam w ogóle iść Nie wiem jak ja usiedzę tyle godzin Najwyżej wrócę do domu, a pojadę później po resztę...huh

I dziś rano mąż mnie tak zeźlił, że paznokcie poszły w ruch...i go trochę podrapałam Ale zasłużył sobie...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:49   #3933
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Natala, nie, bo daję mu herbatkę koperkową a myślisz że to lepsze niż herbatka?
wydaje mi się, że może zadziałaś lepiej ciepła przegotowana woda wzmaga ruchy jelit, więc może Kamilkowi pomoże? a może on nie kupke tylko bączki tak ciśnie?

Madzia, doczytałam że robicie chrzciny w domu. Pomysł fajny, skoro się wszyscy zmieszczą. Ale ja bym pomyślała o cateringu

Ale pogoda okropna mieliśmy jechać na cały dzień do mojego brata i grillować i du.pa :/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:21   #3934
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Madzialenka krzeselko sprawdzalo sie super jak syncio byl mlodszy teraz w nim nie jada ale mysle ze jak zacznie bardziej operowac lyzka to bedzie tam siedzial

Malensstfo
najwyzej zrob jak mowisz, wrocisz do domu, odpoczniesz i pojdziesz raz jeszcze, albo juz nie wracaj wogole to dziwne takie wesela w tygodniu
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:09   #3935
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
Witam . Mam nadzieję, że dobrze trafiłam . Przebrnęłam od kilku dni przez tysiące wątków, artykułów i dalej nie wiem jak wcześnie zacząć się przygotowywać do planowania . Czasem nawet mam wrażenie że chyba oszalałam że chcę tak wcześnie (wstępnie planujemy zacząć starać się pod koniec grudnia ). Jak to wyglądało/wygląda u Was?
witaj

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Dowidzeeeeniaaaa dowidzeeeeenia do milego uslyszeeeeniaaaaa

Bede za Wami bardzo tesknic... juz tesknie!!!

Strong,
pisz mi update od czasu do czasu. Ja Ci tez cos smyrne abys tutaj dziewczynkom przekazala.

paaaaaaaa, muah muah muah, buziaczki

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Podz Frida bo ida
Papa Nikitko, baw się dobrze!

Maleństwo no to teraz mąż będzie miał szramy po tych pazurkach ale jak zasłużył to niech ma

Cześć
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:11   #3936
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

cześć

Żabcia, wiesz że Cię Kocham? dziękuję za list
Stary 2012-08-15, 13:54   #3937
201606201204
Konto usunięte

Idziemy sobie do kina na Madagaskar.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:05   #3938
tomalinka
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

My się powoli szykujemy na wesele...i nie powiem jak mi się chce tam w ogóle iść Nie wiem jak ja usiedzę tyle godzin Najwyżej wrócę do domu, a pojadę później po resztę...huh

I dziś rano mąż mnie tak zeźlił, że paznokcie poszły w ruch...i go trochę podrapałam Ale zasłużył sobie...
Bidulka nie dają Ci dwie/dwa Kropki odpocząć - mimo wszystko życzę Ci miłej zabawy

Stokrotko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin oraz Waszej rocznicy. Życzę Ci duuużo zdrówka, szczęścia i żebyś wkrótce mogła cieszyć się z II. Wszystkiego dobrego

Agnusku jak tam sesja?

A w ogóle to dalej mam plamienia po tym wczorajszym badaniu. Mam nadzieję, że to normalne.. i jakaś taka senna więc chyba idę się troszkę zdrzemnąć
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:35   #3939
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Kochane, czytam was codzien ale u mnie nie zafajnie. Nie spie od kilku nocy mam straszne skurcze nog juz sama nie wiem co mam sama ze soba robic. Wczoraj jeszcze zaczal mnei starsnie bolec brzuch, pol nocy juz mnie wszytsko boli. Normalnie ostatnio nie moge sie doczekac kiedy Maya juz wyjdzie z tego brzuszka

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Nikita milej zabawy

Widze ze ostatnio tu cichutko, wiekszosc gadul urodzila i teraz ma wazniejsze zajecie niz wizaz

Wlasnie zjadlam pyszny POLSKI chlebek z szyneczka i pomidorkiem nawet nie wiecie jak mi smakowal, chyba z tydzien go nie jadlam, za leniwa bylam zeby isc do polskiego sklepu

A i zostalo mi 94 dni do porodu

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-08-15 o 15:38
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:39   #3940
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Czesc Today
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:46   #3941
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Czesc Today

Bikus
czesc Kochana, jak tam Emilka sprawuje a mialam sie pytac, bo dosc czesto na watku jestes moze dalabys mi nr do siebie zebym miala do ktorej napisac. Wiem ze chyba mam do Strong ale wole miec 2 na wszesli wypadek

Stary 2012-08-15, 15:50   #3942
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Bikus
czesc Kochana, jak tam Emilka sprawuje a mialam sie pytac, bo dosc czesto na watku jestes moze dalabys mi nr do siebie zebym miala do ktorej napisac. Wiem ze chyba mam do Strong ale wole miec 2 na wszesli wypadek
No po poniedziałkowej "akcji" pt. "mały brzuszek" Emilka chyba zmieniła pozycję, bo jej kopniaczki czuję dokładnie po przeciwnej stronie brzucha niż dotychczas ale sprawdzę to dokładnie na wtorkowym usg
A nr jużCi wysyłam na pw

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Skąd polski chlebek wytrzasnęłaś
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-15, 15:53   #3943
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
No po poniedziałkowej "akcji" pt. "mały brzuszek" Emilka chyba zmieniła pozycję, bo jej kopniaczki czuję dokładnie po przeciwnej stronie brzucha niż dotychczas ale sprawdzę to dokładnie na wtorkowym usg
A nr jużCi wysyłam na pw

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Skąd polski chlebek wytrzasnęłaś

Bikus
dziekuje, hehe no Emilka juz taka duza ze mozesz ja dokaldnie wyczuc gdzie jest Ja czekam na nastepne USG bo Maya byla tylkiem do dolu ustawiona i mam nadzieje ze sie przekrecila lobuziara.
A po polski chlebek specjalnie sie do polskiego skleu ruszylam, juz tak mialam na niego ochote i widze ze Filip tez go bardziej preferuje.

Stary 2012-08-15, 16:05   #3944
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

A w ogóle to dalej mam plamienia po tym wczorajszym badaniu. Mam nadzieję, że to normalne.. i jakaś taka senna więc chyba idę się troszkę zdrzemnąć
Ojej, dziś mam tak samo.... łóżko, spanie, polegiwanie..... ale przed chwilą znalazłam antidotum - słodycze najwyraźniej miałam niski poziom cukru

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:

Bikus
dziekuje, hehe no Emilka juz taka duza ze mozesz ja dokaldnie wyczuc gdzie jest Ja czekam na nastepne USG bo Maya byla tylkiem do dolu ustawiona i mam nadzieje ze sie przekrecila lobuziara.
A po polski chlebek specjalnie sie do polskiego skleu ruszylam, juz tak mialam na niego ochote i widze ze Filip tez go bardziej preferuje.
Niom taki świeży, jeszcze ciepły chlebek

Apropos jedzenia - uwielbiam tzw "makówki" które się robi na wigilię, z powodu laparoskopii nie jadłam jej podczas ostatniej wigilii, a wczoraj sobie uświadomiłam, że dla matki karmiącej to też raczej nie bardzo odpowiedni posiłek, WIĘC w piątek robię makówki wigilijne co by sie najeść tż zapytał "to karpia też mam upiec, ugotować uszka i barszcz???"

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

STOKROTKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Przede wszystkim spełnienia marzeń i szybkiego ujrzenia II
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-15, 16:05   #3945
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Apropos jedzenia - uwielbiam tzw "makówki" które się robi na wigilię, z powodu laparoskopii nie jadłam jej podczas ostatniej wigilii, a wczoraj sobie uświadomiłam, że dla matki karmiącej to też raczej nie bardzo odpowiedni posiłek, WIĘC w piątek robię makówki wigilijne co by sie najeść tż zapytał "to karpia też mam upiec, ugotować uszka i barszcz???"

Bikus
hehe zrobicie sobie wigilie w polowei sieprnia a co a ja bym sobie chyba sledzika ze smietanka zjadla i ziemniaczki oj chyba sobie w weekend zrobie mo moi chlopcy nie lubia sledzika

STOKROTKA wszystekiego naj naj najlepszego spelnienia marzen i zobaczenia II kreseczek (jak najszybciej)

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-08-15 o 16:08
Stary 2012-08-15, 16:32   #3946
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Dołączam się do życzeń

Stokrotko wszystkiego najlepszego! i tych II kreseczek również
Stary 2012-08-15, 17:18   #3947
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde najgorsza jest ta szczepionka na wzw w udo.

Maleństwo ostra jesteś

Natalko no właśnie jeśli w domu to catering ale jeszcze nie podjęliśmy decyzji.

Today oo szybko zleci.

Metka dzięki za opinie.

Stokrotko stoo lat spełniania marzeń

Byli u nas rodzie na obiadku. Wszystkim wszystko smakowało. Potem rodzice wzięli małą na spacerek. A my mieliśmy czas dla siebie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 17:44   #3948
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Stokrotko, dużo radości i miłości oraz spełnienia marzeń, przede wszystkim marzenia o dziecku
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 18:03   #3949
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
To jednym slowem masz szczesciebo na pomidory trzeba uwazac tak jak na cytrusy, orzechy i inne takie alegizujace

dla Dominika i

To czekamy na zdjecia

Dzien dobry

Znowu cos mi laptop broisiedze na komp. Tz, ale na dzis mam troche pracy, prasowanie czeka i pakowanieA Seba w zlobku to nikt nie bedzie przeszkadzał
Pewnie gdybym wiedziala ze uczulaja to bym sie bala zjesc. Dobrze ze Dominikowi nie zaszkodzily. W sumie to w szpitalu powiedzieli mi ze moge jesc wszystko. Ale ja oczywiscie zwracam uwage na to co jem.

Tyle tych zdjec mam ze ciezko mi wybrac parenascie do albumy na fb

Kurde mi tez sie komp zaczyna psuc

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
A co to za sesyjka?
Biedny Domink, nie dziwię mu się, że tak śpi. Ja po pobieraniu krwi jestem śnięta, a zastrzyki to brrr.
2 tyg temy robilismy rodzinna sesje zdjeciowa

A moja kruszyna miala az 3

Cytat:

Zabcia nie kazdego musi to samo uczulać. Moja miała np,. skazę, potem brokuł i śmietana ją uczuliły. Wolę uważać. Co do szczepienia to nie szczepią wam dzieci na rękach?? ja Maję trzymałam i przez to tak nie płakała bo cały czas była we mnie wtulona. Może na drugi raz też tak zrób. Miała zastrzyk i w rękę i w udo??
Nie , nie szczepia na rekach. A ja nie pomyslalam zeby zapytac , ona tez nie proponowala moze tu tak nie wolno? Az zapytam na nastepne wizycie. U nas Domino lezal na lozku musialam mu trzymac mocno raczki i glowa sie przytulilam do niego zeby czul ze jestem blisko.

Mial az 3 zastrzyki dwa w jedno uda i jedno w drugie + szczepionke do buzki.

Cytat:
Blonde o kurde... oby sie dało naprawić. U nas kolejne szczepienie za 2 tyg, ale teraz już się go nie boję. Bo wiem, ze po tym Maja super sie czuła.
A to znaczy ze jak dziecko po pierwszej szczepionce bylo ok to juz tak bedzie reagowalo na reszte?

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

Żabcia, wiesz że Cię Kocham? dziękuję za list
Ja Ciebie tez Cos dlugo ten list "szedl"

Cytat:

A i zostalo mi 94 dni do porodu

stokrotko - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin duzo zdrowko , spelnienia marzen a z okazji rocznicy duzo milosc

Hej
Domino juz wrocil do siebie jest zywy usmiecha sie i wogole jest radosny Bo wczoraj to taki marniutki byl

A ja dalej wybieram zdjecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 19:06   #3950
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia ja miałam Maję na rekach i sie zapytałam czy tak może być szczepiona. Pani się zgodziła. ja miałam płatne szczepionki więc mniej kuć. w rękę dostała 5 w 1 a w udo na WZW. więc 2 kucia były. na co u was teraz szczepili??

Stary 2012-08-15, 19:08   #3951
metkaa
Zakorzenienie

Stokrotko ja rowniez dołaczam sie do zyczen, wszystkiego co najlepsze
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 19:24   #3952
onyks
Zakorzenienie

Stokrotko, Wszystkiego najlepszego Dużo szczęścia, zdrówka i szybkiego ujrzenia II kreseczek

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 19:28   #3953
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde najgorsza jest ta szczepionka na wzw w udo.
czemu?
Dla Nas najgorsza to byla ta MMR

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Pewnie gdybym wiedziala ze uczulaja to bym sie bala zjesc. Dobrze ze Dominikowi nie zaszkodzily. W sumie to w szpitalu powiedzieli mi ze moge jesc wszystko. Ale ja oczywiscie zwracam uwage na to co jem.

Kurde mi tez sie komp zaczyna psuc

Mi tez mowiono bym wszystko jadla, tu jako tako nie ma specjalnej diety, ale sama sie doksztalcilam w tym temacie troche w czasie ciazy

Mi siadl laptop, Tz musial mi nowy system wgrywaci jestem zla...mialam na pulpiecie zdjecia, filmy, pozapisywane jakies pozycje ksiazek co kupic w pl i wogole...wszystko przepadło

Zdjecia mam w aparacie to jest ok, ale moje ksiazki, gry dla seby
Normalnie wszystko nei w tym momencie, wyc mi sie chce
Musze dzis na wieczor szperac i szukac

Cytat:
Zabcia ja miałam Maję na rekach i sie zapytałam czy tak może być szczepiona. Pani się zgodziła. ja miałam płatne szczepionki więc mniej kuć. w rękę dostała 5 w 1 a w udo na WZW. więc 2 kucia były. na co u was teraz szczepili??
mi od razu kazali usiasc sie na fotel i Sebe trzymac na kolanach

Stokrotko sto lat
Stary 2012-08-15, 19:38   #3954
stokrotka24
Zakorzenienie

dobry
Cytat:
Kochane, czytam was codzien ale u mnie nie zafajnie. Nie spie od kilku nocy mam straszne skurcze nog juz sama nie wiem co mam sama ze soba robic. Wczoraj jeszcze zaczal mnei starsnie bolec brzuch, pol nocy juz mnie wszytsko boli. Normalnie ostatnio nie moge sie doczekac kiedy Maya juz wyjdzie z tego brzuszka

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

o jejku współczuję bólu brzucha i skurczy, ale na pewnie szybko czas zleci i Maya będzie już w twoich ramionach

Cytat:

Cytat:

STOKROTKA wszystekiego naj naj najlepszego spelnienia marzen i zobaczenia II kreseczek (jak najszybciej)
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Dołączam się do życzeń

Stokrotko wszystkiego najlepszego! i tych II kreseczek również
Cytat:

Stokrotko stoo lat spełniania marzeń
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35911645]Stokrotko, dużo radości i miłości oraz spełnienia marzeń, przede wszystkim marzenia o dziecku [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Ja Ciebie tez Cos dlugo ten list "szedl"

stokrotko - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin duzo zdrowko , spelnienia marzen a z okazji rocznicy duzo milosc
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Stokrotko ja rowniez dołaczam sie do zyczen, wszystkiego co najlepsze
Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Stokrotko, Wszystkiego najlepszego Dużo szczęścia, zdrówka i szybkiego ujrzenia II kreseczek
Cytat:

Stokrotko sto lat
dziękuję dziewczyny, Tomalinko tobie również bo coś mi się nie zacytował twój post, po takich życzeniach to muszą się szybko pojawić II kreseczki - taka mam nadzieję

byliśmy dzisiaj w kinie na tym nowym Batmanie a teraz siedzimy w domku i mąż się pakuje bo za godzinę wyjeżdża niestety

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 19:49   #3955
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ze tez nie pomyslalam zeby go na rece wziasc. Na nastepnym szczepieniu napewno zapytam. U nas nie ma mozliwosci wybrania rodzaju szczepienia.

* Blonica , tezec , krztusiec - jeden zastrzyk
* Haemophilus influenzae – ( nie moge znalesc tlumaczenia ) bakteria ktora wywołuje głównie zakażenia układu oddechowego i zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych.
* Szczepionka pneumokokowa

a do buzki mial podana szczepionke rotawirus.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-08-15, 19:59   #3956
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
czemu?
Dla Nas najgorsza to byla ta MMR
oo tak zgadzam sie

i niestety nie jest powiedziane ze jak pierwsza szczepionka przeszla super to nastepne tez tak beda.....mojej przyjaciolki coreczka pierwsze dwie przeszla bezobjawowo a trzecia byla z mega goraczka i az jej sie rumien zrobil w miejscu szczepienia

Stokrotkowszystkiego najlepszego kochana duuuuuzo milosci, spelnienia najskrytszych marzen i II cudownych kreseczek
Hej tyle tylko doczytalam nawet nie wiem jakie mam zaleglosci a dzis moj komputer mial dobry dzien i narazie monitor nie gasnie i komp sie nie wylacza ale nie wiem jak dlugo czy ktos mi stresci

no i niestety co dobre szybko sie konczy i jutro juz ide do pracy ale to tylko dwa dni a w weekend jedziemy na wies na dwa dni

no i co ja moge robic jak dziala mi komp?.......szukam pomyslu na moja imprezke urodzinowa wprawdzie jeszcze mam troche czasu ale nie wiadomo jakie kaprysy bedzie mial moj laptop

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 20:20   #3957
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez mowiono bym wszystko jadla, tu jako tako nie ma specjalnej diety, ale sama sie doksztalcilam w tym temacie troche w czasie ciazy

Mi siadl laptop, Tz musial mi nowy system wgrywaci jestem zla...mialam na pulpiecie zdjecia, filmy, pozapisywane jakies pozycje ksiazek co kupic w pl i wogole...wszystko przepadło

Zdjecia mam w aparacie to jest ok, ale moje ksiazki, gry dla seby
Normalnie wszystko nei w tym momencie, wyc mi sie chce
Musze dzis na wieczor szperac i szukac
U mnie to samo albo mama mi mowila co mniej wiecej moge jesc od Was wiedzialam i z neta

Kurde dobrze ze masz zdjecia na aparacie. Ja musze wlasnie na plytke zgrac bo jak mi padnie to nie bede miala fotek

Cytat:
Napisane przez kotekk81
no i co ja moge robic jak dziala mi komp?.......szukam pomyslu na moja imprezke urodzinowa wprawdzie jeszcze mam troche czasu ale nie wiadomo jakie kaprysy bedzie mial moj laptop
Chcesz jakas przebierana? Moze hawajska?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-08-15, 21:00   #3958
Ana***
Zakorzenienie

Trochę dzisiaj popracowałam i spisałam maseee literatury do pracy mgr- jutro jadę pierwszy raz do bardziej oddalonej biblioteki- mam nadzieje, że to co wyczytałam na jej temat i na temat wypożyczania to nie żart, bo się nakręciłam i większość książek nowo wydanych a w pobliskich bibliotekach znaleźć coś nowego to cud i już miałam doła z tego powodu, bo wymagania na uczelni są, a książek w bibliotekach nie...

I mam pytanie do Was, a szczególnie do Madzi i Biki...

- robiąc badania (do pracy mgr) w szkole, muszę pytać o zgodę dyrektora? czy muszą być też jakieś zgody pisemne?

- czy można badać dzieci z kl. 1-3 przez metodę ankiety? chodzi mi o 2 lub 3 klasę?
Jeżeli tak to czy musi być zgoda rodziców?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-08-15 o 21:02
Stary 2012-08-15, 21:08   #3959
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde o kurde współczuje, ja tak rok temu wszystko straciłam. Chodziło mi, ze bolesna jest ja w udo.

Zabcia u nas pierwsza szczepionka to:
błonnica, krztusice, tężec, Polio i HiB (chyba to co u ciebie) - tu mam płatne 5 w 1. I do tego w udo WZW B.

Na rota nie szczepię. A na pneumo dopiero jak będzie miała ok. roczku, bo tak mi lekarze powiedzieli, ze jak dziecko nie idzie do żłobka, to można pierwszą dawkę pominąć.

Stokrotko i jak batman??

Kotku już minął ci urlop.. ale zleciło. odpoczełaś??

Ana ja robiłam ankietę dla dzieci klas 1-6. Poszłam do dyrekcji. Oni wyrazili zgodę (ustnie) i wzięli ode mnie ankiety i sami je rozdali wybranym przez siebie klasom. To były ankiety anonimowe, bo mnie tylko klasa interesowała. Potem mi zwrócili i tyle. Zgody rodziców nie musiałam mieć.

Stary 2012-08-15, 21:14   #3960
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia u nas pierwsza szczepionka to:
błonnica, krztusice, tężec, Polio i HiB (chyba to co u ciebie) - tu mam płatne 5 w 1. I do tego w udo WZW B.

Na rota nie szczepię. A na pneumo dopiero jak będzie miała ok. roczku, bo tak mi lekarze powiedzieli, ze jak dziecko nie idzie do żłobka, to można pierwszą dawkę pominąć.

.
A czemu na rota nie szczepisz? Mozna odmowic? U nas nie ma takiej mozliwosci.

Widzialyscie?
http://www.fakt.pl/3miesieczna-dziew...,172939,1.html

Wrzuty sumienia nie pozwolilyby mi zyc ...

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości