|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
matko co to sie ostatnio tutaj dzieje trzymamy!!!! a ktos moze napisze do aga ton bo tez pisala, ze nie wie czy nie pojedzie i torbę pakowala a sie nie odzywa
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
no dla Nas to dopiero niespodzianka
![]() Ale sie dzieciaczki śpieszą,trzymam za wszystkie kciuki |
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nieee następna biedula Ściskam mocno kciuki i czekam na wieści. Mam nadzieję, że te wymioty to nic groźnego oraz, że to jeszcze nie wody. Ale nam się te dzieciaczki spieszą ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Sojka, a Wy jak się czujecie dzisiaj? Ma ktoś jakieś wieści od Marty lub Martusi? Kurcze, ale nam się tych dziewczyn w szpitalach narobiło
|
|
#1024 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jejku j jejku! trzymajcie sie cieplo!Cytat:
Cytat:
I ja trzymam kciuki.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|||
|
|
|
#1025 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Poza tym miejmy nadzieję, że to nie wody się sączą, jak ja wymiotowałam w wyższej ciąży to tez miałam takie wrażenie, ale to było co innego na szczęście, no ale gacie do wymiany .---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
. Tak czy inaczej trzymam kciuki za jakieś rozwiązanie sprawy albo w jedną, albo w drugą .
|
||
|
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
u nas wporządeczku tylko ja już dziewczyny wysiadam.
Jestem tak skopana przez tą moją Pannę że bajka... W nocy nie moge spać bo sie wierci niemiłosiernie, w dzień to samo. czuje ją praktycznie 24h/dobe czy chodze czy siedze czy leże- nie ma znaczenia, wali mnie tak po prawym boku że masakra, skóra ciągnie niemiłosiernie kiedy siedzę czy stoję, w łazience już prawie mieszkam..
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to właśnie z obżarstwa, bo się śliwek najadłam na niemalże pusty żołądek. ![]() Nie wiem czy pamiętacie, że ja jakieś 3 tygodnie temu miałam taki okres, że codziennie miałam bliskie spotkanie z kibelkiem? Mój ginekolog później na wizycie powiedział, że to musiało być coś niezwiązanego z ciążą, prawdopodobnie jakieś zatrucie pokarmowe. A mi to się wydaje, że ja miałam to wtedy na tle nerwowym niestety. I kto wie czy dzisiaj znowu te śliwki przez nerwy mi nie zaszkodziły. Jestem cała w nerwach, bo mój TŻ jutro wraca, a ten jego powrót organizowany jest tak na wariata. Pracodawca im załatwia dojazd tylko z Hannoveru do Berlina, a dalej radźcie sobie sami.
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby było dobrze. Przekaż jej pozdrowienia i kciuki od nas. |
||
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tzn moje cycki w swoje ręce, ściskała sutki, ściskała do tego czasu aż siara zaczeła wyciekać, potem kazała przychodzić co 3 godziny z laktatorem i następnego dnia już byłam w stanie odciągnąc z jednego cycka ponad 100ml mleka także kochanie systematyczność i upór, u mnie to był 29 tydzień i dało się więc u was tez się z pewnością da ![]() ja wczoraj zaczełam ściskać sutki bo byłam ciekawa czy coś tam jest i po chwili zaczeła woda wyciekać z prawego cycka a w lewym po kilku kropelkach wody już gęsta żółta siara
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także Asiuulka jeśli chcesz karmić to przystawiaj Jasia i jazda z laktatorem |
|
|
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() witamy się i my w dwupaku oczywiście ![]() nerki powoli wracają do normalnej pracy - jutro mam mieć jeszcze raz robione badania żeby się upewnić czy wyniki są już ok... Jak nas przyjmowali KTG wykryło bardzo silne skurcze, których ja nawet nie czułam - sytuacja była na tyle poważna że szybko mnie naszprycowali jakimś rozkurczowym, ale w razie czego podali mi od razu sterydy na płuca więc czujemy się z Basią bezpiecznie ![]() Mała jak już wspominałam waży 2700 i porodu mam się spodziewać raczej na początku września, nie wg OM sama już nie wiem co myśleć bo TŻa nie ma i wraca niby w niedzielę, ale z racji TP 27.09 miał zaplanowany jeszcze jeden wyjazd i powrót dopiero 9.09, nie wiem teraz czy Go puszczać czy nalegać na to żeby został
|
|
|
|
#1034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to jak ich w środku nocy zostawi to co, piechotą mają iść jak nic nie bedzie jechać![]() Cytat:
dopiero sama jak pompowałam laktatorem co 2-3 godziny to ruszyło, ale i tak lipa była![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi siara tak leci ze mam dosc czasami. bez przerwy. szczególnie z prawego. bez wkladek sie nie obejdzie. a rano po nocy to mam cala koszule wypaprana Filusia dobrze, że sie odezwałas, bylas wzywana dobrze ze sterydy podali ale nie strasz nawet tym porodem bo ja mam termin 2 dni po tobie
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
jejku co tu się dzieje kobietki .. nie było mnie raptem 3h a tu Maggie i niegrzeczna w szpitalu
trzymam kciuki za was dziewczyny oby maluszki pobyły w brzuszkach jak najdłużej cieszę się że u Iwonki ciśnienie w normie no a od naszej Konczi widzę nadal wiadomości brak :/
|
#1038 |
|
Rozeznanie
|
Też ciekawa jestem co u Konczi
ale nie dziwne, pewnie siedzi i tuli swojego skarba Miejmy nadzieje, że wszystko jest suuper
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filusia dobrze że się odezwałaś i że sterydy dostałaś. Co do wyjazdu Tż-ta i porodu, to nie wiadomo nigdy kiedy się zacznie, tak więc ciężki orzech do zgryzienia. |
|
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
nerwowo sie na watku zrobilo..
trzymam kciuki za dziewczyny i bobasy,wytrwajcie do bezpiecznej daty! u mnie chyba ok,procz tego,ze dziecie na pecherzu siedzi no i to twardnienie brzucha.staram sie wtedy lezec i lykam nospe.polozna za tydzien. dzis wrzucilam pierwsze dzidziolowe pranie.pomalu trzeba z tym ruszyc
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna zostawili w szpitalu to nie byly wody kyg ok mala sie rusza
Chyba sie w poliwie drogi spotkamy to sobie pogoadamy wkncu jest okazja
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie,ze u niegrzecznej lepiej,ale sie narobilo na watku.
A Konczi pewnie sie cieszy maleńka . Ja zmykam na dzisiaj,a jutro dostep do neta bede miala dopiero popoludniu. Do jutra
|
|
|
|
#1043 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1044 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Elena, główka do góry, trzymam kciuki za całą Waszą trójkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o co chodzi z tym brakiem miejsc? macie tam jakieś zagłębie kobiet ciężarnych ?Dziewczyny trzymajcie się bo coraz bardziej nerwowo się robi ![]() Ściskam wszystkie i dobranoc !
|
|||
|
|
|
#1045 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O nie... następna. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach ![]() Mój małż wygląda nawet nieźle. Ale i tak tęsknię za nim jak głupia
|
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam na dziś
Trzymajcie się szpitalne mamuśki jak najdłużej! Oby jutro był spokojniejszy dzień |
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Też idę spać. Muszę wygłaskać Maluszkową, miała ze mną ciężki dzień. Dobranoc
|
#1048 | |||
|
Zadomowienie
|
ja mam cos ajkby leginsy,i sweterki,body i albo takie grupsze rozpinane sweterki i cienkie kocyki albo polarowe kombinezony
Cytat:
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn które biora żelazo na anemię. Jaką macie dawkę dzienną? Mi na ostatnich badaniach wyszła hemoglobina 10 i muszę zacząć chyba żelazo brać. A położna mi dziś numer wywinęła i nie przyszła bo cośtam jej wypadło. [/QUOTE]ja mialam 10,2 i dostałam raz dziennie tardyferon 1 tabletkeCytat:
glugo karmilas bliźniaczki.od kiedy musialam dokarmiac modyfikowanym?? ale najadlam sie strachu dzis.Wczoraj bylam na kontroli i dostalam wieksze dawki insuliny bo nadal mialam za wysoki poziom. Dzis od rana bralam juz wg nowej rozpiski,godzine po sniadaniu mialam 178 cukier a potem dosc szybko spadl mi na 68 i tak źle sie pcozukam ze musialam zatrzymac auto,bylam w sinym polu ,sama z moim dwulatkiem |
|||
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach
ja sie dzisiaj nałazilam jak glupia w ten upal a teraz cierpie.nogi zapuchniete i podbrzusze pobolewa ![]() a moj tż oczy spawarką sobie naswietlil i go bolą juz drugi dzien.teraz spi z plastrami ziemniaków na oczach bo to podobno pomaga. bardzo jestem ciekawa co u naszej Konczi ![]() ciekawe kiedy wyjdą ze szpitala??
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczorkiem
Byłam u rodzicow i się objadlam. ![]() ja tez biore raz dziennie Tardyferon. I piję pokrzywe. Dziewczyny w szpitalach trzymam za Was kciuki by wszystko bylo dobrze. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- I jestem już prawie zdecydowana na ten leżaczek z FP z lwem. Jednak ma najlepsze opinie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

Ściskam mocno kciuki i czekam na wieści. Mam nadzieję, że te wymioty to nic groźnego oraz, że to jeszcze nie wody. Ale nam się te dzieciaczki spieszą

. Poza tym miejmy nadzieję, że to nie wody się sączą, jak ja wymiotowałam w wyższej ciąży to tez miałam takie wrażenie, ale to było co innego na szczęście, no ale gacie do wymiany
. Tak czy inaczej trzymam kciuki za jakieś rozwiązanie sprawy albo w jedną, albo w drugą
.
i to właśnie z obżarstwa, bo się śliwek najadłam na niemalże pusty żołądek. 

.

to jak ich w środku nocy zostawi to co, piechotą mają iść jak nic nie bedzie jechać
no a od naszej Konczi widzę nadal wiadomości brak :/

Nie martw się,zdąży wrócić do porodu