|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dzień dobry
chociaż ponury Natka, jak Wiedeń? Opowiadaj! ![]() pieleszko, za badania!Cytat:
oj... Cytat:
![]() Cytat:
my mamy takie z biedronki, pluszowe, bardzo je lubi. Układa sobie po 2-3, albo podaje i każe układać a na pluszaki jest szał od jakiegoś czasu, ma dwa ukochane misie, bez jednego się nigdzie nie rusza Teraz poszli misia na spacer wyprowadzić Ehh...chyba się starzeję. Brzuch mnie boli, głowa mnie boli, rano poszliśmy do kościoła, to po 10 minutach musiałam wyjść, bo mi się ciemno zrobiło przed oczami i 5 sekund więcej i zemdlałabym. Nie wiem czemu, bo chłodno było, nie duszno... uprzedzając - w ciąży nie jestem, test negatywny wyszedł
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
tutaj niestety żadnego święta nie ma.. a szkoda
![]() Zapomnialam napisac... Jujki wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu Natkawitaj Wsio gotowe, nawet zdążyłam sobie wlosy umyc i czekam aż Kazio się obudzi... ale gorąc
|
|
|
|
#3393 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Jakie zalotne spojrzenie na tym pierwszym zdjęciu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za bezprzygodową i szczęśliwą podróż Cytat:
Też mam lenia i nie chce mi się nigdzie iść, głowa pocięta, to nawet nie bardzo mam jak się uczesać, i do tego dostałam dziś @ - pierwszą po porodzie ![]() Więc dziś mi nie w głowie wychodzenie gdziekolwiek ![]() Cytat:
najbardziej niewdzięczna robota jaką można sobie wyobrazić... Gdyby mi zaproponowali jakiekolwiek inne stanowisko, to bym się nawet nie zastanawiała Był nawet taki pomysł, jakiś nowy projekt i cala rekrutacja, ale do mnie nie zadzwonili,żebym na rozmowe przyjechała więc chyba wybrali kogoś innego ![]() Aha, i muszą mnie przyjąć, to fakt, ale jak będą chcieli się mnie pozbyć to i sposób się znajdzie A teraz ze względu na ten kredyt zależy mi na tym, żeby jednak nie szukać nowej pracy ![]() Cytat:
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta wieczorem odpisze Ci na pw
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się zastanawiałam jak tam reszta dzieciaczków ze skazą, czy ktoś jeszcze na placu boju został, a tu czytam że Dziubkowy i Kajoolkowy Szymek jednak jeszcze mają. Ja daje Idzie jogurty i serki, ale mleko t nadal głównie pepti. Mieszam jej z małą ilością "zwykłego" mleka, ale widzę że ma lekką reakcję alergiczną na skórze. Jednak póki nie jest bardzo źle to staramy się jeść i przyzwyczajać się do produktów mlecznych.
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
No chyba nie
![]() Natka Cytat:
2. Moja szwagierka jest asystentką zarządu i prezesa i sporo roboty ma. I ciągle zestresowana chodzi... A duża firma ta Twoja?
|
|
#3398 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2535245418 Cytat:
Mateusz na początku-czyli pewnie do 5 miesiąca będzie spał w drewnianym łóżeczku w naszej sypialni, a potem przeniesie się do Julci pokoju i albo dokupi się drugie łóżeczko turystyczne, albo odrazu piętrowe łóżko i na początku na dole będzie spała Julcia zobaczy się.Cytat:
Cytat:
Ale praca faktycznie byłaby dla Ciebie odskocznią, ale żeby to wszystko było takie proste.... Cytat:
![]() 2.przebijam-my o 9:30 wogóle noc marzenie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() WITAM ![]() Byłyśmy dzisiaj na odpuście i wróciłyśmy z balonem hello kity-ale czad ![]() Pogoda trochę lepsza, bo nie pada i cieplej jest. Teraz Julcia śpi, a jak wstanie to albo pójdziemy na spacer, albo pojedziemy do prababci-zobaczymy...P. w pracy do 18. Aha! Mamy 10 ząb!!! Górna czwórka- ta co 3 tygodnie temu zrobił się siniak-teraz zniknął i mamy nowy nabytek
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-15 o 15:09 |
||||||||
|
|
|
#3399 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bezpiecznej podróży. Cytat:
![]() Zdecydowaliście się już na fotelik samochodowy? Jeśli tak, to pochwal się na co padło. ![]() Cytat:
![]() 2. Gratulacje i najlepszego! 3. Kciuki za szczepienia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już jesteście w domu? Jak wyjazd? ![]() Cytat:
U Nas też szaro i ponuro, ale całkiem ciepło. Niby dzień wolny, a takie pustki na ulicach, że szok. Na placu zabaw oprócz Hani było jedno dziecko.
|
||||||
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
tak w W-wie, do tego w zagłębiu biurowym - zakorkowanym jak cholera
![]() Oliweczka praca na cały etat czyli od poniedziałku do piątku... Marzy mi się praca do 14....
|
#3401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy takim spacerującym krasnalu to pewnie zawsze jest za mało miejsca, a jeszcze jakby się pojawił drugi krasnoludek ![]() 2. Firma dość spora, ponad 400 osób .... Stres to raz, a dwa nadgodziny Cytat:
) ... Wracam 3 września Czyli zaraz ![]() za ząbka ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-08-15 o 20:16 |
|||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
ha. dobre pytanie. , teściowa i moja mama. Ale bardziej teściowa, bo jak sara śpi do 7-8 to nie będe jej wybudzać żeby zawieść do mamy a potem jechać do pracy, a nie wyobrażam sobie żeby moja mama tutaj przyjeżdżała a teściowa siedziała na dole, konflikt interesów powiedzmy
To wszystko jest za bardzo skomplikowane, trudne. Po obronie zacznę się chyba skupiać na szukaniu pracy, ale nie byle czego i w dogodnych godzinach, żebym mogła trochę z dzieckiem pobyć i za godziwe zarobki - będzie ciężko. Agawoo ale jak wrócisz to co z tą laską co Cię zastępuje? zwalniają ją, ma umowę na zastępstwo? jak ty wrócisz to jej umowa wygasa/ mam nadzieję że zostaniesz w tej pracy
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
witam się
![]() z powodu pogody zjechaliśmy na kilka dni do wawki ![]() buziaki dla wszystkich, spróbuję podczytać kilka stron, może jakoś się wkręcę iwona |
|
|
|
#3404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Potrzymasz do piątku?
![]() Cytat:
I czekam na relację, bo mnie to czeka na początku października.. Zapomniałam, że dzisiaj w PL święto A kciuki przytrzymaj do piątku ![]() Cytat:
Szczepienie przełożone na piątek, ale za to mieliśmy dzisiaj bilans
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-08-15 o 22:16 Powód: Literówka |
||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-15 o 18:11 |
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracuję na cały etat, ale od 7 do 14 właśnie. Cytat:
za bilans.Wróciłyśmy od prababci Julki, bo nie mam humoru... |
||
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka a to dlaczego nie masz humoru?
Mnie tak głowa boli, codziennie zresztą proszki muszę pić.
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
patik,agula,jaciee,agadus ,marzenka,brumek,youyou,a gawoo
stronczek jak lot?? you you kolejnych 4... estu lat ania jak się tak źle czujesz to do lekarza no chyba że ciąża jednak crazy u nas był spokój ze skazą pół roku i modlę się,żeby to jednak nie był nawrót ![]() my po wizycie u rodziców, Szymuś wymęczył dziadków szalał i miał super humorek mój łobuz
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I albo ją na inne stanowisko, albo mnie. Ale u nas jest tak, że liczba stanowisk (szczególnie w administracji) jest ściśle okreslana przez naszą firmę matkę w DE, i mało prawdopodobne, że nagle znajdą dodatkowe stanowisko w administracji ... Ech, zobaczymy ...
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Lili co edytowałaś ?
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co się stało? szczerze to zmobilizować się nie mogę, żeby gdzieś iść, a do rodzinnego pójdę to mi powie znowu , że pewnie się czymś przytrułam, więc nie ma sensu :/ to napisz jeszcze raz, chyba nic strasznego?
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
, nic takiego. Napisałam zanim pomyślałam. To bardzo często mi się zdarza ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Iustyna dobrze Ci się filmiki z ćwiczeniami ładują? Kurza twarz u mnie ciągle się coś wiesza, jak się załaduje to nie mogę cofnąć bo od nowa zaczyna ładować. Wrrr, zmęczyłam się początkiem ćwiczeń powtarzanym naście razy
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
trzymam sie jakos. Dzis urodzinki Marysi, fajnie bylo, zgodnie z moim zyczeniem, Marysia dostala wiecej kaski niz prezentow, choc i tak dostala jezdzik taki z pileczka pod pupa, jak sie siadzie na nim to gra i basenik aquapark, buciki i spodenki i zlote kolczyki - koleczka. Kasiorka w piatek laduje na koncie oszczednosciowym. Marysia ma wiele fot - ale na siostry aparacie, jak zgra mi to moze w wolnej chwili wam cos wrzuce. Jutro pogrzeb - wlasnie pisalam z siostra mowe pozegnalna, z kim sie tata zegna i komu dziekuje.... Takze dziewczynki, oby to juz bylo za nami.
|
#3415 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zamówiłam z lwem-tż wybrał![]() I Mateuszek piekny ![]() Madziulka_17 Jakie modelowe wymiary ![]() dziubek Denis jest cudny!!!Dziewczyny maja racje-bardzo wydoroślał! StronczekJak podróż laseczki?????????Witamy!: cmok: Chyba tylko ja dzisiaj pracowałam... ![]() Ewa nie spi!!!Ma tylko jedna drzemke w dzien a znowu budzi sie w nocy milion razy..........na łyka wody........a juzprzesypiałą cale noce.Padam na bimbały,milion pobudek i wstawanie po 6, eeeeeeeeee Klocki Ewka z tydz burzyła a teraz zaczyna składac, 1 na 3 razy jej sie udaje ale sie nie poddaje ![]() Dostała na roczek 100 elementów i rzeczyiscie nie jest ich tak duzo-co najlepsze wczesniej dostala od mojej mamy te z biedronki za niecałe 30zł i sa o niebo lepsze Drewniane tez dostała-takie-http://allegro.pl/klocki-drewniane-100-elementow-wiaderko-sorter-i2545016543.html i sa zdecydowanie za małe elementy! Dostała też szczeniaczka uczniaczka-szału nie ma...troche z nim pospiewała,pobujała sie,pokazuje ucho,nos,oko,serce i koniec... a najlepszym prezentem okazał sie mini namiotw kształce samochodu-to jej drugi dom -taki-http://allegro.pl/namiot-dla-dzieci-auto-domu-ogrodu-kojec-tanio-car-i2547457886.html
|
|||
|
|
|
#3416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Adrji - gdzie Ty się podziewasz kochana???
Cytat:
![]() Cytat:
I do ciąży pasuje, i do przemęczenia...Cytat:
![]() A wymiary nasi chłopcy mają bardzo podobne Nie tylko oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy nie byłam na pogrzebie, na którym była mowa pożegnalna... Zawsze tylko ksiądz mówi i to koniec.
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eveewe trzymaj się jutro dzielnie
|
|
#3418 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do spania, przeciez twoje dziecko to Haniolek Marzenko ![]() Cytat:
w koncu blizniaki nie?? Cytat:
A dzisiaj upieklam pycha tort, aki bez okazji. Nie wiem czy znacie tort od Sowy "ciasteczkowy", zrobilam cos na ksztalt. I wyszedl nie chwalac sie super. Nie moge sie odczepic A moje dziecko tez jest maniakiem slodzyczy. Ostatnio paczka mi ukradl, jak widzi, ze jem jakies ciasto, to mlaska i podskakuje, ze tez chce. No coz, w koncu w ciazy czesto slodycze jadlam.
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Bede sie trzymac - musze.
Brumku, to co ksiadz czyta musi napisac rodzina i dac ksiedzu aby odczytal na cmentarzu, z kim sie zegna i komu za co dziekuje.
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciesze sie,że chociaz Marysienka szczesliwa i urodziny udane |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

za badania!

Zakończone: 2
Większe mieszkanie albo dom. Ale póki co jest to tylko w sferze marzeń, bo nic jeszcze nie zaczęliśmy robić w tym kierunku. Oprócz gadania 

za bezprzygodową i szczęśliwą podróż 

12.06.2010