|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dzień dobry
![]() ![]() Natka, jak Wiedeń? Opowiadaj! ![]() pieleszko, ![]() Cytat:
oj... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my mamy takie z biedronki, pluszowe, bardzo je lubi. Układa sobie po 2-3, albo podaje i każe układać ![]() a na pluszaki jest szał od jakiegoś czasu, ma dwa ukochane misie, bez jednego się nigdzie nie rusza ![]() ![]() Ehh...chyba się starzeję. Brzuch mnie boli, głowa mnie boli, rano poszliśmy do kościoła, to po 10 minutach musiałam wyjść, bo mi się ciemno zrobiło przed oczami i 5 sekund więcej i zemdlałabym. Nie wiem czemu, bo chłodno było, nie duszno... uprzedzając - w ciąży nie jestem, test negatywny wyszedł
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
tutaj niestety żadnego święta nie ma.. a szkoda
![]() Zapomnialam napisac... Jujki wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu ![]() ![]() ![]() Natkawitaj ![]() Wsio gotowe, nawet zdążyłam sobie wlosy umyc i czekam aż Kazio się obudzi... ale gorąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Jakie zalotne spojrzenie na tym pierwszym zdjęciu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Więc dziś mi nie w głowie wychodzenie gdziekolwiek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha, i muszą mnie przyjąć, to fakt, ale jak będą chcieli się mnie pozbyć to i sposób się znajdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Wtajemniczenie
|
Zaneta wieczorem odpisze Ci na pw
![]()
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
Właśnie się zastanawiałam jak tam reszta dzieciaczków ze skazą, czy ktoś jeszcze na placu boju został, a tu czytam że Dziubkowy i Kajoolkowy Szymek jednak jeszcze mają. Ja daje Idzie jogurty i serki, ale mleko t nadal głównie pepti. Mieszam jej z małą ilością "zwykłego" mleka, ale widzę że ma lekką reakcję alergiczną na skórze. Jednak póki nie jest bardzo źle to staramy się jeść i przyzwyczajać się do produktów mlecznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
No chyba nie
![]() Natka ![]() Cytat:
2. Moja szwagierka jest asystentką zarządu i prezesa i sporo roboty ma. I ciągle zestresowana chodzi... A duża firma ta Twoja?
![]() |
#3398 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2535245418 ![]() ![]() Cytat:
![]() Mateusz na początku-czyli pewnie do 5 miesiąca będzie spał w drewnianym łóżeczku w naszej sypialni, a potem przeniesie się do Julci pokoju i albo dokupi się drugie łóżeczko turystyczne, albo odrazu piętrowe łóżko i na początku na dole będzie spała Julcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale praca faktycznie byłaby dla Ciebie odskocznią, ale żeby to wszystko było takie proste.... Cytat:
![]() 2.przebijam-my o 9:30 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() WITAM ![]() Byłyśmy dzisiaj na odpuście i wróciłyśmy z balonem hello kity-ale czad ![]() Pogoda trochę lepsza, bo nie pada i cieplej jest. Teraz Julcia śpi, a jak wstanie to albo pójdziemy na spacer, albo pojedziemy do prababci-zobaczymy...P. w pracy do 18. Aha! Mamy 10 ząb!!! Górna czwórka- ta co 3 tygodnie temu zrobił się siniak-teraz zniknął i mamy nowy nabytek ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-15 o 14:09 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdecydowaliście się już na fotelik samochodowy? Jeśli tak, to pochwal się na co padło. ![]() Cytat:
![]() 2. Gratulacje i najlepszego! ![]() 3. Kciuki za szczepienia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już jesteście w domu? Jak wyjazd? ![]() Cytat:
![]() U Nas też szaro i ponuro, ale całkiem ciepło. Niby dzień wolny, a takie pustki na ulicach, że szok. Na placu zabaw oprócz Hani było jedno dziecko. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
tak w W-wie, do tego w zagłębiu biurowym - zakorkowanym jak cholera
![]() Oliweczka praca na cały etat czyli od poniedziałku do piątku... ![]() Marzy mi się praca do 14.... ![]()
#3401 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 2. Firma dość spora, ponad 400 osób .... Stres to raz, a dwa nadgodziny ![]() Cytat:
![]() Wracam 3 września ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-08-15 o 19:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
ha. dobre pytanie. , teściowa i moja mama. Ale bardziej teściowa, bo jak sara śpi do 7-8 to nie będe jej wybudzać żeby zawieść do mamy a potem jechać do pracy, a nie wyobrażam sobie żeby moja mama tutaj przyjeżdżała a teściowa siedziała na dole, konflikt interesów powiedzmy
![]() Po obronie zacznę się chyba skupiać na szukaniu pracy, ale nie byle czego i w dogodnych godzinach, żebym mogła trochę z dzieckiem pobyć i za godziwe zarobki - będzie ciężko. Agawoo ale jak wrócisz to co z tą laską co Cię zastępuje? zwalniają ją, ma umowę na zastępstwo? jak ty wrócisz to jej umowa wygasa/ mam nadzieję że zostaniesz w tej pracy
#3403 |
Raczkowanie
|
witam się
![]() z powodu pogody zjechaliśmy na kilka dni do wawki ![]() buziaki dla wszystkich, spróbuję podczytać kilka stron, może jakoś się wkręcę iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | ||
Wtajemniczenie
|
Potrzymasz do piątku?
![]() Cytat:
![]() Zapomniałam, że dzisiaj w PL święto ![]() ![]() Cytat:
![]() Szczepienie przełożone na piątek, ale za to mieliśmy dzisiaj bilans ![]() ![]() ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-08-15 o 21:16 Powód: Literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-15 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pracuję na cały etat, ale od 7 do 14 właśnie. Cytat:
![]() Wróciłyśmy od prababci Julki, bo nie mam humoru... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka a to dlaczego nie masz humoru?
Mnie tak głowa boli, codziennie zresztą proszki muszę pić.
#3408 |
Zakorzenienie
|
patik,agula,jaciee,agadus ,marzenka,brumek,youyou,a gawoo
![]() stronczek jak lot?? you you kolejnych 4... estu lat ![]() ania jak się tak źle czujesz to do lekarza ![]() ![]() crazy u nas był spokój ze skazą pół roku i modlę się,żeby to jednak nie był nawrót ![]() my po wizycie u rodziców, Szymuś wymęczył dziadków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I albo ją na inne stanowisko, albo mnie. Ale u nas jest tak, że liczba stanowisk (szczególnie w administracji) jest ściśle okreslana przez naszą firmę matkę w DE, i mało prawdopodobne, że nagle znajdą dodatkowe stanowisko w administracji ... Ech, zobaczymy ...
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Lili co edytowałaś ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co się stało? ![]() szczerze to zmobilizować się nie mogę, żeby gdzieś iść, a do rodzinnego pójdę to mi powie znowu , że pewnie się czymś przytrułam, więc nie ma sensu :/ to napisz jeszcze raz, chyba nic strasznego? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Iustyna dobrze Ci się filmiki z ćwiczeniami ładują? Kurza twarz u mnie ciągle się coś wiesza, jak się załaduje to nie mogę cofnąć bo od nowa zaczyna ładować. Wrrr, zmęczyłam się początkiem ćwiczeń powtarzanym naście razy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
Hej
trzymam sie jakos. Dzis urodzinki Marysi, fajnie bylo, zgodnie z moim zyczeniem, Marysia dostala wiecej kaski niz prezentow, choc i tak dostala jezdzik taki z pileczka pod pupa, jak sie siadzie na nim to gra i basenik aquapark, buciki i spodenki i zlote kolczyki - koleczka. Kasiorka w piatek laduje na koncie oszczednosciowym. Marysia ma wiele fot - ale na siostry aparacie, jak zgra mi to moze w wolnej chwili wam cos wrzuce. Jutro pogrzeb - wlasnie pisalam z siostra mowe pozegnalna, z kim sie tata zegna i komu dziekuje.... Takze dziewczynki, oby to juz bylo za nami.
#3415 | |||
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I Mateuszek piekny ![]() ![]() Madziulka_17 Jakie modelowe wymiary ![]() dziubek Denis jest cudny!!!Dziewczyny maja racje-bardzo wydoroślał! ![]() StronczekJak podróż laseczki?????????Witamy!: cmok: Chyba tylko ja dzisiaj pracowałam... ![]() ![]() Ewa nie spi!!!Ma tylko jedna drzemke w dzien a znowu budzi sie w nocy milion razy..........na łyka wody........a juzprzesypiałą cale noce.Padam na bimbały,milion pobudek i wstawanie po 6, eeeeeeeeee Klocki Ewka z tydz burzyła a teraz zaczyna składac, 1 na 3 razy jej sie udaje ale sie nie poddaje ![]() Dostała na roczek 100 elementów i rzeczyiscie nie jest ich tak duzo-co najlepsze wczesniej dostala od mojej mamy te z biedronki za niecałe 30zł i sa o niebo lepsze ![]() Drewniane tez dostała-takie-http://allegro.pl/klocki-drewniane-100-elementow-wiaderko-sorter-i2545016543.html i sa zdecydowanie za małe elementy! Dostała też szczeniaczka uczniaczka-szału nie ma...troche z nim pospiewała,pobujała sie,pokazuje ucho,nos,oko,serce i koniec... a najlepszym prezentem okazał sie mini namiotw kształce samochodu-to jej drugi dom ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |||||
Zakorzenienie
|
Adrji - gdzie Ty się podziewasz kochana???
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wymiary nasi chłopcy mają bardzo podobne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nigdy nie byłam na pogrzebie, na którym była mowa pożegnalna... Zawsze tylko ksiądz mówi i to koniec.
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eveewe trzymaj się jutro dzielnie ![]()
![]() |
#3418 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do spania, przeciez twoje dziecko to Haniolek Marzenko ![]() Cytat:
w koncu blizniaki nie?? Cytat:
A dzisiaj upieklam pycha tort, aki bez okazji. Nie wiem czy znacie tort od Sowy "ciasteczkowy", zrobilam cos na ksztalt. I wyszedl nie chwalac sie super. Nie moge sie odczepic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Bede sie trzymac - musze.
Brumku, to co ksiadz czyta musi napisac rodzina i dac ksiedzu aby odczytal na cmentarzu, z kim sie zegna i komu za co dziekuje.
#3420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie,że chociaz Marysienka szczesliwa i urodziny udane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.