|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Wzruszyłam się![]() Cytat:
Cytat:
. Oby było dobrze.Cytat:
, niech zostanie . Trzymaj się kochana![]() A czemu w szptalu w akim razie? |
||||||||
|
|
|
#1052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Biedna jesteś, że też jeszcze się mężowi ten wyrostek popsuć musiał. Całe szczęście, że jeszcze masz czas do terminu i mąż zdąży wrócić i nabrać sił. No, ale marne to pocieszenie pewnie.
Cytat:
Baby Wy się tak nie znęcajcie nad cyckami teraz bo, nie sprawdzajcie czy siara leci, bo sobie poród wywołacie. No chyba, że któraś chce... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem myślami z Dziewczynami w szpitalach: maggie, alloy, niegrzeczną, z Martami i Iwoncia. Oby wszystko było dobrze i dzieci zostały donoszone. Filusia dobrze, żę w porę Cię zbadali i zahamowali skurcze. Trzymaj sie w dwupaku. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-08-15 o 22:36 |
||||
|
|
|
#1053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Pewnie tak na wszelki wypadek, jak ostatnio byłam na IP tez mnie chcieli zatrzymać nie wiadomo po co, najpierw mówią, ze wszystko ok, żadnego zagrożenia, a potem, że na obserwację . Chyba biorą każdego, kto przyjdzie jak mają miejsca wolne.---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie kobietki w Szpitalu. Trzymajcie sie w 2paku jak najdłużej.
Dobranoc na dzisiaj
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogadałam sobie poważnie z tż.... mam nadzieję, że zrozumiał o co mnie kaman.... bo z tymi facetami to różnie.... |
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
za Maggie i niegrzeczna!!!Cytat:
![]() Położna dzisiaj przychodzi, TŻ zaspał do pracy.. Katorga od rana ![]() Mam już dość tego dnia na samym jego początku.. |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle dzień dobry, miłego dnia
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Trzymam za wszystkie dziewczyny w szpitalach i ślę pozytywne fluidki Widzę, że obawy pełną parą - ja też mam nadzieje, że malutka pojawi się dopiero po montażu. Niech jeszcze przybierze troszkę. W przyszły poniedziałek idę zrobić ostatnie badania i koniec na tym etapie - z rzeczy dla maluszkowej brakuje mi wkładu do kąpieli i ręcznika nad którym się zastanawiam, doszliśmy do wniosku, że w wanienkę nie inwestujemy bo mam na dobrej wysokości brodzik w dodatku dość głęboki i tak będziemy ją kąpać. Moja pierwsza córa do póki nie zaczęła siedzieć była kąpana w wanience, później w brodziku chlapała się ile się da ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Nic zmykam prasować póki moje dziewczę śpi miłego dnia życzę.
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąża już mnie męczy.
Te skurcze, ból nóg.. W dodatku wyglądam jak foka i kaczka w jednym ![]() Nie wiem, chciałabym już mieć Maleńką po drugiej stronie. Chcę ją poznać , a zarazem poczuć się dobrze.. Zazdroszczę Asiulce i Konczicie ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Z tej rozpaczy idę sobie jajecznice zrobić |
|
|
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koncówka ciąży jest najgorsza. a ja sie witam w miom 39 tyg z tej okazji mam dzis wizyte z usg![]() sojka widzisz ak daleko zaszłyście z Zosieńką
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ;*
Colds wiem co czujesz bo to jeszcze nie dawno dotyczylo mnie ale przemecz sie a zobaczysz urodzisz 3 dni i z dzidzia do domku. A ja ciagle czekam co powiedza lekarze ja juz ogolnie moge wyjsc moj stan zdrowia jest dobry. Teraz kwestia Jasia zostaje wg lekarzy zabraklo mu 2 dni w brzyszku mize wiec dzisiaj wyjma go ze spa bo to juz 3 dzien bedzie lecial ![]() Wczoraj sie spotkalysmy z niegrzeczna na pogaduszkach. Chca ja zosrawic na obserwacj 4 dni. Niegrzeczna jest zalamana. Dzisiaj tez pewnie uda nam sie zobaczyc powiem wam ze jej poszlo wszystko w brzyszek i slucznie wyglada
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też zaczyna męczyć... Bolą mnie biodra i macica jest już tak wysoko, że ciągle mnie poddusza. Poza tym opuchlizna znowu wróciła i ciężko mi włożyć jakiekolwiek buty. A teraz jak się chłodno zrobiło, to jeszcze nie mam w czym chodzić. Wole jednak jak jest cieplej na sukienki, bo mam dużo. |
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1064 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym tak chciała wytrzymać do 24 i po tym już urodzić bo już bym tak chciała poznać małego i też się ciągle zastanawiam czy wszystko u niego dobrze.już mnie irytuje jak ktoś się mnei pyta jak tam Leoś bo skąd ja mam wiedzieć przecie ż mi nie odpowie a żeby wiedzieć to bym musiałą codziennie na usg latać
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Najgorzej czuję się wieczorami, po całym dniu. Brzuch mnie ciągnie do dołu i jest napięty. Łapią mnie skurcze ale takie jak w nogach, tyle że w boczek. Ból okropny, poza tym Mati mnie wtedy najbardziej atakuje. I jak te trzy rzeczy się zbiorą do kupy to mam dość wszystkiego. Paula jeszcze śpi, czekam aż wstanie i pójdę do pracy a ją po drodze podrzucę do siostry. Pewnie przez wymioty. Cytat:
![]() To tylko jeden pokój taki na cały szpital? A położna jest tylko jedna do niego przydzielona, czy wybierasz jaką chcesz? |
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
sandra, sojka za nowy tydzień już jesteście prawie na finiszu ![]() za kobietki które są w szpitalach .a mnie znów od rana chce się wymiotować Konczi może już dziś do domku idzie a asiulka mam nadzieję że już dziś utulisz Jaśka
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na dobre wieści z wizytyWitajcie mamuśki!Ja dziś sie chyba przejde do Rosska bo jest nowa gazetka |
|
|
|
|
#1068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie wogóle ciąża i jedna i druga to koszmar...ciagły strach czy wszystko dobrze, żeby nie urodzić za wcześnie itd.Cytat:
A ja wczoraj zwlekłam się z łóżka (ciiiiii ) i poprzekładałam ciuszki małej bo tż mi półki w szafie zrobił, zajęło mi to z 15 minut po czym padłam jak długa....zaraz sie zaczęło jakieś kłucie, pobolewania, plecy bolały w pipce coś gmerało a po nocy - jak ręką odjął może tż mi dzisiaj przewiezie łóżeczko
|
|
#1069 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() skoro to nie wody byly i ktg ok ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaa zapomniałabym: zaczynamy dzisiaj 34 tydzień
|
|
#1071 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A położną wybieram jaką chcę z listy na stronie szpitala, dzwonię do niej i się umawiam na podpisanie umowy przedwstępnej. I wtedy zazwyczaj mam gwarantowane miejsce w tym szpitalu i nie powinni mnie odesłać.Poza tym teraz zaczęłam chodzić do dyrektora tego szpitala na wizyty i on mnie zapewnił, że mnie nie odeślą... |
|
|
|
|
#1073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe ile jeszcze razy imię się zmieni do porodu ![]() Cytat:
![]() Muszę chyba budzić to moje dziecko, bo w tym tempie nie dojdę do pracy do południa. |
|||
|
|
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam na sr mowili ze przyda sie nawet zabrac do samochodu pod siedzenie jak by nam tak w domu odeszly wody i sie tak sączyly, zeby autka tz nie zamoczyc
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani się schylić, ani nic ciężkiego podnieść, kawałek przejdę i już mi stawy wysiadają.. ![]() Wygodnie usiąść też nie, bo jak skurcz to aż pod żebrami ciśnie.. No i do tego dochodzi psychika. W końcu chciałabym dużo zrobić sama, a nie mogę, bo właśnie choćby te wszystkie objawy Wyszłabym na miasto, przejść się gdzieś, pochodzić.. SAMA. To nie, bo się boje, że nie dojdę z powrotem do domu albo że mi wody odejdą. ![]() Mam dzień na marudzenie, wybaczcie
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-08-16 o 09:17 |
|
|
|
|
#1076 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje na razie wyglądają na puste, choć ze dwa tyg. wcześniej z jednego leciała jakby woda. Ale to sobie już po porodzie zostawiam. Fakt do terminu jeszcze mam, ale kurcze obawiam się, że mogę nie dotrzymać. Wczoraj miałam twardy brzuch bez przerwy, pomimo zwiększonego fenka i strasznie mnie pip.ka bolała. I obejrzałam pocztę, na prawdę młodziutko wyglądasz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A czemu zmiana imienia? Ja mam na razie paczkę z Seni. Tam jest 5 szt. jak co mi może ktoś dokupi. Mama wyjechała, TŻ w szpitalu, obym na teściową nie musiała liczyć ![]() A ta wogóle to dzień dobry ![]() Obejrzałam pocztę i wasze śliczne brzuszki
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym razem ja mam decydujący głos moja przyjaciółka całą ciążę miała imie ustalone, po czym jak urodziła małą to dała jej na imię Matylda - bo tak wyglądała jak Matylda - cokolwiek to znaczy heheheCytat:
w kalendarzy znalazłam Izę i Izabelę, ale wiadomo jak w urzędach miała być Iza Patrycja M....k, to teraz jest wersja Patrycja Eliza M....k
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienić? |
|
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Nadrobiłam więc zabieram się za cytowanie - mam problem z wielocytowaniem, więc będzie pare moich postów;p |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

Jestem niespokojna mysle o przebiegu porodu, czy mała będzie zdrowa, czy to normalne? wydaje mi sie ze panikuje. Znam to dwa razy to przechodzilam powinnam byc spokojniejsza.

. Oby było dobrze.

i to właśnie z obżarstwa, bo się śliwek najadłam na niemalże pusty żołądek. 

widzisz ak daleko zaszłyście z Zosieńką

przecie ż mi nie odpowie a żeby wiedzieć to bym musiałą codziennie na usg latać