Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 22:25   #1051
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie. Gratuluję tym co urodziły Ją os niedzieli Leze h na patologii.. szyjka 14 mm, rozwarciw na 3 cm... Podczytuje ale niewygodnie niewygodniw z
telefonu pisać.
Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Mały waży 2100, ale lekarz nie mógł dobrze zmierzyć, bo jest bardzo nisko... A my dopiero w 34 skończonym tygodniu jesteśmy.
Trzymaj się kochana.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Nie wiem co z tym spaniem dziś. Ale Zasnelam o 6.30 i spalam do 9.30 wiec przynajmniej nie będę do niczego dziś.
Te informacje z SR poprostu zajmują mi całą glowę. Jeszcze nieco ponad 6 tygodni, o tej pory mi taki odcinek czasu leciał jak z bicza strzelił a teraz juz wiem ze będzie się ciągło Jestem niespokojna mysle o przebiegu porodu, czy mała będzie zdrowa, czy to normalne? wydaje mi sie ze panikuje. Znam to dwa razy to przechodzilam powinnam byc spokojniejsza.
Co za inf.? Bo chyba przeoczyłam.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Jestem po wizycie. Lekarz mi jeszcze fenka zwiększył przez dwa tygodnie. Malutka ma bardzo nisko głowę, o wiele poniżej spojenia łonowego. Mówił, że jak się wsadzi palec to już ją czuć. Szyjka na razie trzyma więc nie jest źle. Odpadły mi duphaston i luteina.

Natomiast mam stresa i Maluszkowa chyba przy mnie. Mój maż wylądował dziś w nocy w szpitalu. Wyrostek. Dziś ma mieć zabieg
Jestem zmęczona, spać nie mogę, a Maluszek daje na całego
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Alez tu dzisiaj spokojnie

A ja wreszcie moglam przytulic synka i go nakarmilam. Troszke krotko bo musial wrocic do swojego spa ale dostalam zastrzyk energii jeszcze do jutra napewno bedzie w inkubatorku ale igolnie jego stan bardzo dobry tylko ciagle sie dogrzac nie moze... Ale juz go tak micno kocham
Wow. Wzruszyłam się

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Sojka przekaż Maggie, że wszystkie tutaj trzymamy za nich kciuki, aby tętno maleńkiej Zuzi jak najdłużej było w normie. Niech kruszynka jeszcze troszkę podrośnie, zanim uda się na drugą stronę.

Cytat:
Nuegrzeczna na ip pojechala bo wymiotowala mocno i boi sie ze sie jej wody sacza

3mamy kciuki bede na biezaco bo wkoncu stoje obok jej mamy i meza.
Biedna. Oby było dobrze.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Witajcie
witamy się i my w dwupaku oczywiście
nerki powoli wracają do normalnej pracy - jutro mam mieć jeszcze raz robione badania żeby się upewnić czy wyniki są już ok...
Jak nas przyjmowali KTG wykryło bardzo silne skurcze, których ja nawet nie czułam - sytuacja była na tyle poważna że szybko mnie naszprycowali jakimś rozkurczowym, ale w razie czego podali mi od razu sterydy na płuca więc czujemy się z Basią bezpiecznie
Mała jak już wspominałam waży 2700 i porodu mam się spodziewać raczej na początku września, nie wg OM
sama już nie wiem co myśleć bo TŻa nie ma i wraca niby w niedzielę, ale z racji TP 27.09 miał zaplanowany jeszcze jeden wyjazd i powrót dopiero 9.09, nie wiem teraz czy Go puszczać czy nalegać na to żeby został
Jak może zostać, niech zostanie. Trzymaj się kochana

Cytat:
Niegrzeczna zostawili w szpitalu to nie byly wody kyg ok mala sie rusza
Chyba sie w poliwie drogi spotkamy to sobie pogoadamy wkncu jest okazja
A czemu w szptalu w akim razie?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 22:35   #1052
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Mój małż wygląda nawet nieźle. Ale i tak tęsknię za nim jak głupia
Biedna jesteś, że też jeszcze się mężowi ten wyrostek popsuć musiał. Całe szczęście, że jeszcze masz czas do terminu i mąż zdąży wrócić i nabrać sił. No, ale marne to pocieszenie pewnie.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mi siara tak leci ze mam dosc czasami. bez przerwy. szczególnie z prawego. bez wkladek sie nie obejdzie. a rano po nocy to mam cala koszule wypaprana
Mi nic nie leci, ale w sobotę miałam usg piersi i pokarm już w nich jest.

Baby Wy się tak nie znęcajcie nad cyckami teraz bo, nie sprawdzajcie czy siara leci, bo sobie poród wywołacie. No chyba, że któraś chce...

Cytat:
Ja dzisiaj też raz i to właśnie z obżarstwa, bo się śliwek najadłam na niemalże pusty żołądek.

Nie wiem czy pamiętacie, że ja jakieś 3 tygodnie temu miałam taki okres, że codziennie miałam bliskie spotkanie z kibelkiem? Mój ginekolog później na wizycie powiedział, że to musiało być coś niezwiązanego z ciążą, prawdopodobnie jakieś zatrucie pokarmowe. A mi to się wydaje, że ja miałam to wtedy na tle nerwowym niestety.

I kto wie czy dzisiaj znowu te śliwki przez nerwy mi nie zaszkodziły. Jestem cała w nerwach, bo mój TŻ jutro wraca, a ten jego powrót organizowany jest tak na wariata. Pracodawca im załatwia dojazd tylko z Hannoveru do Berlina, a dalej radźcie sobie sami. Próbuję mu ogarnąć busa albo pociąg, ale on nawet nie wie, o której ten ich bus dobije do Berlina.
Dearlie solidaryzuję się z Tobą bo mój też teraz ciągle gdzieś będzie jeździł. Ech... Przyszły tydzień to ja sama siedzę z mała, a jeszcze w dodatku w ten piątek ostatni dzień przedszkola... Wrrr!!!

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Super wyglądasz i córcia równie piękna jak Paula tamlin.Dawaj ją na synową
Cytat:
aaliyah, jaka córcia do Ciebie niesamowicie podobna! I również, tak jka dziewczyny, w życiu nie dałabym Ci 33 lat... ledwo co z 19
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja bym powiedziala,ze masz 25
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aaliyah super wyglądasz i masz śłiczna córeczke
Dziękuję Dziewczyny. Jesteście bardzo miłe. Aż się zaczerwieniłam.

Jestem myślami z Dziewczynami w szpitalach: maggie, alloy, niegrzeczną, z Martami i Iwoncia. Oby wszystko było dobrze i dzieci zostały donoszone.

Filusia dobrze, żę w porę Cię zbadali i zahamowali skurcze. Trzymaj sie w dwupaku.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-08-15 o 22:36
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 23:06   #1053
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Baby Wy się tak nie znęcajcie nad cyckami teraz bo, nie sprawdzajcie czy siara leci, bo sobie poród wywołacie. No chyba, że któraś chce...
Mi też nie leci nic na razie, ale nie sprawdzam, bo to może skurcze wywoływać, a ja się skurczów boję po ostatnich doświadczeniach. i unikam jak ognia wszystkiego co nawet tylko w plotkach ma takie właściwości.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Pewnie tak na wszelki wypadek, jak ostatnio byłam na IP tez mnie chcieli zatrzymać nie wiadomo po co, najpierw mówią, ze wszystko ok, żadnego zagrożenia, a potem, że na obserwację . Chyba biorą każdego, kto przyjdzie jak mają miejsca wolne.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach niech zaciskają nózki z sil calych

ja sie dzisiaj nałazilam jak glupia w ten upal a teraz cierpie.nogi zapuchniete i podbrzusze pobolewa
a moj tż oczy spawarką sobie naswietlil i go bolą juz drugi dzien.teraz spi z plastrami ziemniaków na oczach bo to podobno pomaga.

bardzo jestem ciekawa co u naszej Konczi
ciekawe kiedy wyjdą ze szpitala??
Konczi się pewnie nie może nacieszyć swoja Adusią .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 23:18   #1054
kraven
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie kobietki w Szpitalu. Trzymajcie sie w 2paku jak najdłużej.
Dobranoc na dzisiaj

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 23:40   #1055
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Pewnie tak na wszelki wypadek, jak ostatnio byłam na IP tez mnie chcieli zatrzymać nie wiadomo po co, najpierw mówią, ze wszystko ok, żadnego zagrożenia, a potem, że na obserwację . Chyba biorą każdego, kto przyjdzie jak mają miejsca wolne.
A ja się czasem boję, ze zlekceważę jakiś powód i się nie zgłoszę do szpitala jak trzeba będzie..... Jaka ja głupia

Pogadałam sobie poważnie z tż.... mam nadzieję, że zrozumiał o co mnie kaman.... bo z tymi facetami to różnie....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 06:32   #1056
colds
Zakorzenienie

za Maggie i niegrzeczna!!!

Cytat:
A ja się czasem boję, ze zlekceważę jakiś powód i się nie zgłoszę do szpitala jak trzeba będzie..... Jaka ja głupia
Też mam ostatnio jakieś głupie myśli

Położna dzisiaj przychodzi, TŻ zaspał do pracy.. Katorga od rana
Mam już dość tego dnia na samym jego początku..
Stary 2012-08-16, 06:51   #1057
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak ja. Wczoraj miałam takiego focha, że nikt mnie nie rozumie, że ja się martwię, a wszyscy wokoło mówią, żebym nie przesadzała, że przecież dziecko śpi itd. Ehhh...

A tak w ogóle dzień dobry, miłego dnia
Stary 2012-08-16, 06:57   #1058
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam się z rana

Trzymam za wszystkie dziewczyny w szpitalach i ślę pozytywne fluidki coby dzieciaczki urodziły się donoszone.

Widzę, że obawy pełną parą - ja też mam nadzieje, że malutka pojawi się dopiero po montażu. Niech jeszcze przybierze troszkę. W przyszły poniedziałek idę zrobić ostatnie badania i koniec na tym etapie - z rzeczy dla maluszkowej brakuje mi wkładu do kąpieli i ręcznika nad którym się zastanawiam, doszliśmy do wniosku, że w wanienkę nie inwestujemy bo mam na dobrej wysokości brodzik w dodatku dość głęboki i tak będziemy ją kąpać. Moja pierwsza córa do póki nie zaczęła siedzieć była kąpana w wanience, później w brodziku chlapała się ile się da

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Nic zmykam prasować póki moje dziewczę śpi miłego dnia życzę.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 07:53   #1059
colds
Zakorzenienie

Ciąża już mnie męczy.
Te skurcze, ból nóg.. W dodatku wyglądam jak foka i kaczka w jednym

Nie wiem, chciałabym już mieć Maleńką po drugiej stronie. Chcę ją poznać , a zarazem poczuć się dobrze.. Zazdroszczę Asiulce i Konczicie

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Z tej rozpaczy idę sobie jajecznice zrobić
Stary 2012-08-16, 07:58   #1060
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ciąża już mnie męczy.

Nie wiem, chciałabym już mieć Maleńką po drugiej stronie. Chcę ją poznać , a zarazem poczuć się dobrze.. Zazdroszczę Asiulce i Konczicie

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

colds jeszcze troszke

koncówka ciąży jest najgorsza.

a ja sie witam w miom 39 tygz tej okazji mam dzis wizyte z usg

sojka widzisz ak daleko zaszłyście z Zosieńką

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 07:59   #1061
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej ;*

Colds wiem co czujesz bo to jeszcze nie dawno dotyczylo mnie ale przemecz sie a zobaczysz urodzisz 3 dni i z dzidzia do domku. A ja ciagle czekam co powiedza lekarze ja juz ogolnie moge wyjsc moj stan zdrowia jest dobry. Teraz kwestia Jasia zostaje wg lekarzy zabraklo mu 2 dni w brzyszku mize wiec dzisiaj wyjma go ze spa bo to juz 3 dzien bedzie lecial

Wczoraj sie spotkalysmy z niegrzeczna na pogaduszkach. Chca ja zosrawic na obserwacj 4 dni. Niegrzeczna jest zalamana. Dzisiaj tez pewnie uda nam sie zobaczyc powiem wam ze jej poszlo wszystko w brzyszek i slucznie wyglada
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:00   #1062
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wykupowałaś ten pakiet? Bo coś mi się kojarzy że na początku to rozważałaś.
Bardzo bym chciała ten pakiet. Położną na pewno biorę, ale te pokój dopiero po porodzie się załatwia (bo np. mogą być już zajęte...). Mam nadzieję, że będzie wolny...

Cytat:
Ciąża już mnie męczy.

Mnie też zaczyna męczyć... Bolą mnie biodra i macica jest już tak wysoko, że ciągle mnie poddusza. Poza tym opuchlizna znowu wróciła i ciężko mi włożyć jakiekolwiek buty. A teraz jak się chłodno zrobiło, to jeszcze nie mam w czym chodzić. Wole jednak jak jest cieplej na sukienki, bo mam dużo.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:22   #1063
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ciąża już mnie męczy.

Ja fizycznie znoszę nawet nieźle. Łapią mnie skurcze, czasem mnie coś zaboli czy ciężko się schylić, ale to wszystko jest do przeżycia, jakoś nie czuję się wybitnie "niepełnosprawna". Tylko ten mój stan psychiczny! Cały czas stres, nerwówka, zastanawianie się czy wszystko jest dobrze.
Stary 2012-08-16, 08:42   #1064
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mi siara tak leci ze mam dosc czasami. bez przerwy. szczególnie z prawego. bez wkladek sie nie obejdzie. a rano po nocy to mam cala koszule wypaprana
[B]
mam tak samo

ja bym tak chciała wytrzymać do 24 i po tym już urodzić bo już bym tak chciała poznać małego i też się ciągle zastanawiam czy wszystko u niego dobrze.już mnie irytuje jak ktoś się mnei pyta jak tam Leoś bo skąd ja mam wiedziećprzecie ż mi nie odpowie a żeby wiedzieć to bym musiałą codziennie na usg latać
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:44   #1065
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry
Najgorzej czuję się wieczorami, po całym dniu. Brzuch mnie ciągnie do dołu i jest napięty. Łapią mnie skurcze ale takie jak w nogach, tyle że w boczek. Ból okropny, poza tym Mati mnie wtedy najbardziej atakuje. I jak te trzy rzeczy się zbiorą do kupy to mam dość wszystkiego.
Paula jeszcze śpi, czekam aż wstanie i pójdę do pracy a ją po drodze podrzucę do siostry.
Cytat:
Pewnie przez wymioty.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Bardzo bym chciała ten pakiet. Położną na pewno biorę, ale te pokój dopiero po porodzie się załatwia (bo np. mogą być już zajęte...). Mam nadzieję, że będzie wolny...
To tylko jeden pokój taki na cały szpital? A położna jest tylko jedna do niego przydzielona, czy wybierasz jaką chcesz?
Stary 2012-08-16, 08:49   #1066
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki i kolejny dzień ponury na dworze ...

sandra, sojka za nowy tydzień już jesteście prawie na finiszu

za kobietki które są w szpitalach .

a mnie znów od rana chce się wymiotować ten mały szkrabek pewnie mnie gdzieś tam uciska i to dlatego .

Konczi
może już dziś do domku idzie a asiulka mam nadzieję że już dziś utulisz Jaśka
Stary 2012-08-16, 08:52   #1067
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
colds jeszcze troszke

czekamy na dobre wieści z wizyty

Witajcie mamuśki!Ja dziś sie chyba przejde do Rosska bo jest nowa gazetka.Mam pytanko kupujecie podkłady do przewijania z rosmana?tak myślę czy mi się przydadzą?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:53   #1068
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
witam się wieczorkiem

Byłam u rodzicow i się objadlam.

ja tez biore raz dziennie Tardyferon. I piję pokrzywe.

Dziewczyny w szpitalach trzymam za Was kciuki by wszystko bylo dobrze.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

I jestem już prawie zdecydowana na ten leżaczek z FP z lwem. Jednak ma najlepsze opinie.
popieram deycję co do leżaczka - są super

Cytat:
colds jeszcze troszke

ojjj tak dla mnie wogóle ciąża i jedna i druga to koszmar...ciagły strach czy wszystko dobrze, żeby nie urodzić za wcześnie itd. rodzić mogę ale w ciąży chodzić nie na szczęście nigdy więcej

Cytat:
Hej ;*

Colds wiem co czujesz bo to jeszcze nie dawno dotyczylo mnie ale przemecz sie a zobaczysz urodzisz 3 dni i z dzidzia do domku. A ja ciagle czekam co powiedza lekarze ja juz ogolnie moge wyjsc moj stan zdrowia jest dobry. Teraz kwestia Jasia zostaje wg lekarzy zabraklo mu 2 dni w brzyszku mize wiec dzisiaj wyjma go ze spa bo to juz 3 dzien bedzie lecial

Wczoraj sie spotkalysmy z niegrzeczna na pogaduszkach. Chca ja zosrawic na obserwacj 4 dni. Niegrzeczna jest zalamana. Dzisiaj tez pewnie uda nam sie zobaczyc powiem wam ze jej poszlo wszystko w brzyszek i slucznie wyglada
Fajnie Ci, że jesteś już po wszystkim lada chwila i wrócicie razem do domku

A ja wczoraj zwlekłam się z łóżka (ciiiiii ) i poprzekładałam ciuszki małej bo tż mi półki w szafie zrobił, zajęło mi to z 15 minut po czym padłam jak długa....zaraz sie zaczęło jakieś kłucie, pobolewania, plecy bolały w pipce coś gmerało a po nocy - jak ręką odjął może tż mi dzisiaj przewiezie łóżeczko

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:58   #1069
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
colds jeszcze troszke

gratulacje dla ciebie i sojki

Cytat:
Hej ;*

ale to dlaczego ja zatrzymali na 4 dni skoro to nie wody byly i ktg ok

Cytat:

Mnie też zaczyna męczyć... Bolą mnie biodra i macica jest już tak wysoko, że ciągle mnie poddusza. Poza tym opuchlizna znowu wróciła i ciężko mi włożyć jakiekolwiek buty. A teraz jak się chłodno zrobiło, to jeszcze nie mam w czym chodzić. Wole jednak jak jest cieplej na sukienki, bo mam dużo.
mam ten sam problem

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:58   #1070
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Witajcie mamuśki!Ja dziś sie chyba przejde do Rosska bo jest nowa gazetka.Mam pytanko kupujecie podkłady do przewijania z rosmana?tak myślę czy mi się przydadzą?
ja je kupowałam i teraz też mam już kupione-kładłam je na łóżko w szpitalu

aaaaaa zapomniałabym: zaczynamy dzisiaj 34 tydzień i zapomniałam powiedzieć, ze Iza już Izą nie będzie tylko raczej Patrycją

Stary 2012-08-16, 09:00   #1071
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Mam pytanko kupujecie podkłady do przewijania z rosmana?tak myślę czy mi się przydadzą?
ja kupiłam
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:00   #1072
gda
Zakorzenienie

Cytat:

To tylko jeden pokój taki na cały szpital? A położna jest tylko jedna do niego przydzielona, czy wybierasz jaką chcesz?
Nie wiem ile jest tych pokoi poporodowych (ale podejrzewam, że więcej niż jeden, bo są do wyboru z rozkładanymi fotelami dla osoby towarzyszącej albo z łóżkiem).

A położną wybieram jaką chcę z listy na stronie szpitala, dzwonię do niej i się umawiam na podpisanie umowy przedwstępnej. I wtedy zazwyczaj mam gwarantowane miejsce w tym szpitalu i nie powinni mnie odesłać.
Poza tym teraz zaczęłam chodzić do dyrektora tego szpitala na wizyty i on mnie zapewnił, że mnie nie odeślą...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:06   #1073
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko kupujecie podkłady do przewijania z rosmana?tak myślę czy mi się przydadzą?
Ja kupiłam. Z Paulą kładłam je na przewijak, bo nie raz powódź była, pod prześcieradło, w torbie miałam jak gdzieś szłam. Moim zdaniem bardzo przydatne.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
aaaaaa zapomniałabym: zaczynamy dzisiaj 34 tydzień i zapomniałam powiedzieć, ze Iza już Izą nie będzie tylko raczej Patrycją

Ciekawe ile jeszcze razy imię się zmieni do porodu

Cytat:
Nie wiem ile jest tych pokoi poporodowych (ale podejrzewam, że więcej niż jeden, bo są do wyboru z rozkładanymi fotelami dla osoby towarzyszącej albo z łóżkiem).

A położną wybieram jaką chcę z listy na stronie szpitala, dzwonię do niej i się umawiam na podpisanie umowy przedwstępnej. I wtedy zazwyczaj mam gwarantowane miejsce w tym szpitalu i nie powinni mnie odesłać.
Poza tym teraz zaczęłam chodzić do dyrektora tego szpitala na wizyty i on mnie zapewnił, że mnie nie odeślą...
Aha, już wszystko wiem

Muszę chyba budzić to moje dziecko, bo w tym tempie nie dojdę do pracy do południa.
Stary 2012-08-16, 09:10   #1074
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

ja kupilam nam na sr mowili ze przyda sie nawet zabrac do samochodu pod siedzenie jak by nam tak w domu odeszly wody i sie tak sączyly, zeby autka tz nie zamoczyc

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:13   #1075
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja fizycznie znoszę nawet nieźle. Łapią mnie skurcze, czasem mnie coś zaboli czy ciężko się schylić, ale to wszystko jest do przeżycia, jakoś nie czuję się wybitnie "niepełnosprawna". Tylko ten mój stan psychiczny! Cały czas stres, nerwówka, zastanawianie się czy wszystko jest dobrze.
Mi ostatnio jakoś tak przyszło, że fizycznie to katorga..
Ani się schylić, ani nic ciężkiego podnieść, kawałek przejdę i już mi stawy wysiadają..
Wygodnie usiąść też nie, bo jak skurcz to aż pod żebrami ciśnie..

No i do tego dochodzi psychika. W końcu chciałabym dużo zrobić sama, a nie mogę, bo właśnie choćby te wszystkie objawy

Wyszłabym na miasto, przejść się gdzieś, pochodzić.. SAMA. To nie, bo się boje, że nie dojdę z powrotem do domu albo że mi wody odejdą.

Mam dzień na marudzenie, wybaczcie

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-08-16 o 09:17
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:14   #1076
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Biedna jesteś, że też jeszcze się mężowi ten wyrostek popsuć musiał. Całe szczęście, że jeszcze masz czas do terminu i mąż zdąży wrócić i nabrać sił. No, ale marne to pocieszenie pewnie.

Moje na razie wyglądają na puste, choć ze dwa tyg. wcześniej z jednego leciała jakby woda. Ale to sobie już po porodzie zostawiam.

Fakt do terminu jeszcze mam, ale kurcze obawiam się, że mogę nie dotrzymać. Wczoraj miałam twardy brzuch bez przerwy, pomimo zwiększonego fenka i strasznie mnie pip.ka bolała.

I obejrzałam pocztę, na prawdę młodziutko wyglądasz

Cytat:

Pogadałam sobie poważnie z tż.... mam nadzieję, że zrozumiał o co mnie kaman.... bo z tymi facetami to różnie....
Też tak mam bo nie cierpię szpitali i zawsze czekam, aż samo przejdzie

Cytat:
colds jeszcze troszke

gratki dziewczynki

Cytat:
Hej ;*

Pewnie tak jak pisały dziewczyny trzymają bo szpital ma zwrot kasy z nfz po czterech dniach. Kciukam, żebyś do domu wróciła z Jasiem.

Cytat:
ja je kupowałam i teraz też mam już kupione-kładłam je na łóżko w szpitalu

A czemu zmiana imienia?
Ja mam na razie paczkę z Seni. Tam jest 5 szt. jak co mi może ktoś dokupi. Mama wyjechała, TŻ w szpitalu, obym na teściową nie musiała liczyć

A ta wogóle to dzień dobry

Obejrzałam pocztę i wasze śliczne brzuszki

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:19   #1077
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam. Z Paulą kładłam je na przewijak, bo nie raz powódź była, pod prześcieradło, w torbie miałam jak gdzieś szłam. Moim zdaniem bardzo przydatne.

Ciekawe ile jeszcze razy imię się zmieni do porodu

Aha, już wszystko wiem

Muszę chyba budzić to moje dziecko, bo w tym tempie nie dojdę do pracy do południa.
hehehe do tż mówię, że ostatecznie imię wyborę jak juz małą zobaczę tym razem ja mam decydujący głos moja przyjaciółka całą ciążę miała imie ustalone, po czym jak urodziła małą to dała jej na imię Matylda - bo tak wyglądała jak Matylda - cokolwiek to znaczy hehehe

Cytat:
Moje na razie wyglądają na puste, choć ze dwa tyg. wcześniej z jednego leciała jakby woda. Ale to sobie już po porodzie zostawiam.

Fakt do terminu jeszcze mam, ale kurcze obawiam się, że mogę nie dotrzymać. Wczoraj miałam twardy brzuch bez przerwy, pomimo zwiększonego fenka i strasznie mnie pip.ka bolała.

I obejrzałam pocztę, na prawdę młodziutko wyglądasz

Też tak mam bo nie cierpię szpitali i zawsze czekam, aż samo przejdzie

gratki dziewczynki

Pewnie tak jak pisały dziewczyny trzymają bo szpital ma zwrot kasy z nfz po czterech dniach. Kciukam, żebyś do domu wróciła z Jasiem.

A czemu zmiana imienia?
Ja mam na razie paczkę z Seni. Tam jest 5 szt. jak co mi może ktoś dokupi. Mama wyjechała, TŻ w szpitalu, obym na teściową nie musiała liczyć

A ta wogóle to dzień dobry

Obejrzałam pocztę i wasze śliczne brzuszki
Bo o ile Iza mi się strasznie podoba, to Izabela już wcale a nie będą chcieli mi jej pewnie zapisać Iza w kalendarzy znalazłam Izę i Izabelę, ale wiadomo jak w urzędach miała być Iza Patrycja M....k, to teraz jest wersja Patrycja Eliza M....k

Stary 2012-08-16, 09:33   #1078
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Bo o ile Iza mi się strasznie podoba, to Izabela już wcale a nie będą chcieli mi jej pewnie zapisać Iza w kalendarzy znalazłam Izę i Izabelę, ale wiadomo jak w urzędach miała być Iza Patrycja M....k, to teraz jest wersja Patrycja Eliza M....k
Patrycja Eliza
Zmienić?
Stary 2012-08-16, 09:35   #1079
asiejka86
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczynki
Nadrobiłam więc zabieram się za cytowanie - mam problem z wielocytowaniem, więc będzie pare moich postów;p
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:36   #1080
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Patrycja Eliza
Zmienić?
poproszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości