|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak juz przyszlo co do czego to laski karmiłam swoje bardzo krótko, bo odciaganie było klopotliwe dość w tym całym stresie 3miesięcznym pobycie dzieci w szpitalu tak więc się poddałam i nie walczyłam o pokarm a myśle że spokojnie do pół roku bym wykarmiła obie. Cytat:
39tc... nie no kurcze jutro trzeba się rozdwajać musze dzisiaj pogadać z Zośką, zgwałcić TŻta, pójść ze 4 razy do sklepu (mieszkam na 3 wysokim piętrze), umyć okna, powprawić firanki bo źle wiszą :P i zjeść coś na ostro
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff .... nadrobiłam - jak na jeden dzień to emocji się pojawiło wiele...ale tak pewnie już będzie do końca....
trzymam kciuki za wszystkie szpitalne panie i ich dzieci ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- ja już od tygodnia to stosuje (skoro donoszona ciąża) i nic, dodatkowo mieszkam na 4 piętrze, czyli mam jedno piętrow wiecej niż ty , ale na moją córkę też nic nie działało...ech...
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale jak juz przyjdzie to tez sie zabieram za te wszystkie rzeczy,które wymieniłaś
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin mówił, że ten wymaz jest ważny miesiąc.
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Dearlie;35923468]Cześć
A mnie zaczyna powoli męczyć to nocne wstawanie na siku. Dzisiaj zaliczyłam 3 wędrówki. Najśmieszniejsze jest to, że Antoś automatycznie budzi się jak ja wstaję i później mam problem z zaśnięciem, bo rozpycha się i wierci zanim na nowo zaśnie. Ja mam takie pytanie z rańca ![]() Dziewczyny, które kupowały kosmetyki z Rossmanna Babydream: jakie kupiłyście produkty na początek do pielęgnacji maluszków? Wiem, że oni mają tak kilka produktów zarówno do mycia, jak i nawilżania po kąpieli i sama nie wiem co wybrać. ![]() Cytat:
nie kupuj kochana mydła, tu nie chodzi nawet juz o te bakterie ale o to, że ona bardzo wysusza skore. a taki noworodek ma ja delikatna. jak juz chcesz mydlo to mysle, ze w pozniejszym okresie kup sobie na pewno to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html balsam fajny to ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html te dwa kremy tez maja dobry sklad : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html |
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
![]() asiulka to ciekawe dlaczego Konczi nie odpisała jeśli wszystko jest z maleńką w porządku to powinny dziś wyjść do domku
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale ufam mu - w końcu pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić to chyba wie co robi
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tu niedlugo jajo zniose i jestem zla nawet bardzo Tutaj trzeba sie zapusywac na informacje o 11 zeby dowiedziec sie o dziecku wiec tak zrobilam i ude pi czym okazuje sie ze doktorka ktora badala malego sobie pojechala i nie ma mi kto udzieluc informacji mam czekac az wroci
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ten ostatni kremik już zakupiłam, więc jeszcze tylko te pozostałe 3 kupię jak będę w Rossmanie pod koniec miesiąca. Dorzucę chyba jeszcze tylko ten polecany na wątku krem przeciw odparzeniom z Nivea baby. Chociaż moja położna coś wspominała o tym, że teraz już wprowadza się zasadę, że nie trzeba niczym smarować pupci przed ubraniem pieluchy, jeżeli nic się z nią nie dzieje. Mówiła jednak, że gdybym już chciała zapobiegać, to najlepiej smarować Alantanem w maści.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
mamuski myslicie,ze taki zestaw bedzie dobry na wyjscie ze szpitala???(półśpiochy,bo dy z krótkim,bluza i czapeczka)
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
Konczi pewnie jest zafascynowaną Duśką i dlatego nie odpisuje. Jak wyjdą do domu to może znajdzie chwilkę, żeby odwiedzić nas na forum?
|
|
|
|
#1124 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od której trzymać kciuki?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Konczi nie ma czasu pewnie
|
|
#1125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ach ta nasza służba zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Myślę, że tak - zawsze możesz okryć Maluszka kocykiem gdyby było chlodno. |
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak się tym paciorkowcem tam zaraża, ale teoretycznie mogę już go mieć tydzień po badaniu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak to konkretnie jest, ale u mnie w laboratorium jak sprawdzili, że jest ok to jeszcze robili jakieś tam próby i napisali na wyniku - po probach jakiśtam nie wyhodowano. Może to zależy od każdego indywidualnie i jedne to mają, a inne nie będą mieć nigdy?
|
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Widzę że na razie w miarę spokojnie u nas tylko niepokojąco wzrasta liczba mamuś które są w szpitalach, trzymam mocno kciuki za wszystkie i za każdą z nich z osobna ![]() Asiulka śliczny ten twój bobasek malutki, mam nadzieję że wszystko jest ok i wyjdziecie przed weekendem do domciu ![]() Anesh ja też się zgadzam na prezentację z naszymi zdjęciami ![]() Kurcze nie wiem już co komu miałam odpisać, taka jakaś nieogarnięta jestem dzisiaj, notuję ogólny spadek formy i jakaś ględa mi się dziś włączyła
|
|
|
|
#1129 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny, my dzisiaj kończymy 31 tc,czyli zaczynamy 32 i tym samym 8 msc ciąży
. Jak będę zaczynać 9 msc to się chyba posikam ze stresu, dzisiaj jak sobie uświadomiłam, że to już góra 2 msc to mnie stres złapał .Cytat:
Może coś akurat zadziała, herbatka z liści malin, schody, sex, nie pamiętam co tam jeszcze było .Cytat:
Cytat:
Co do kosmetyków, ja też kupuję Babydream, coś do mycia, krem do ciała i twarzy i nie wiem , czy coś jeszcze . Rossman blisko, najwyżej będę wysyłać TŻta.
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Zupa ugotowana, a ciasto się piecze
![]() Nam ostatnim razem pomogło przytulanko. Miałam termin na 15.10. w piątek. W sobotę wieczorkiem sie poprzytulaliśmy a 4 godziny później mi wody odeszły Ale wydaje mi się, że to był zbieg okoliczności.Lilka
|
|
|
|
#1131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie wczoraj, żadna nie urodziła w tym czasie ?
![]() Nadrobię później, gaduły Kurcze jakoś na razie nie potrafię sobie jeszcze chyba wyobrazic że już za chwilę będę miała takie maleństwo przy sobie.
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka ma właśnie Kubę. W Poznaniu bez problemu tak wpisali, bo to inne imię niż Jakub.
Cytat:
Cytat:
Brawo A mnie głowa boli. Ostatnio w pracy zawsze mnie boli. Chyba czas z tym skończyć
|
||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też coś spadek formy złapał. Poprasowałam chwilkę i mnie spanie ścięło, to sobie podrzemałam godzinę. Potem wstałam i wyczyściłam jedną łazienkę. Później znów jakiś odpoczynek po czym drugą łazienkę wysprzątałam. Zostały mi jeszcze podłogi do umycia, bo dywaniki poprane suszą się na ogrodzie.
Ale bym chętnie okna pomyła, mimo to wstrzymam się. Nic chyba się położę na chwilę - bo mi się oczy kleją. A co do tych ostatnich męczących tygodni, to właśnie tak ma być. Mamy być wkurzone i zmęczone bo dzięki temu zmotywujemy się wspólpracy podczas porodu. Ja też nie ukrywam, że męczę się z tym brzuszkiem, przewracanie się z boku na bok to jakiś maraton, wszystko trzeszczy, chrupie, szczyka, rwie, boli. Nogi są jakieś dziwne, jakby mnie ktos od środka łaskotał. Młoda też jak się wierci to mam wrażenie że chce się wywiercić na zewnątrz nóżkami kopie po żebrach lub non stop trafia na jakieś nerwy, albo pęcherz wyboksuje. Uroki końcówki. Ale co tam, ważne by dzidki urodziły się całe i zdrowe. Te ostatnie tygodnie przelecą jak z bicza. A potem się zacznie kołowrotek.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-16 o 12:22 |
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
U mnie najgorsza noc jak do tej pory... Wstawalam na siku conamniej 7 razy, bo pozniej juz przestalam liczyc., a nad ranem dwa razy tak mi brzuch stwardnial,ze myslalam,ze padne, do tego te straszne bole krzyzowe... W koncu zdecydowalam sie wziasc Nospe i krzycze do Tz-ta,zeby mi wody przyniosl, a ten wpada z lazienki i mowi: ze myslal ze krzycze,ze mi wody odeszly Tak wiec, na chwile obecna jestem padnieta. |
|
|
|
#1136 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko się nie zatruj tym jedzeniem ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
kto wie. Przynajmniej użyliście sobie na sam koniec bo potem min. 6 tygodni bez psocenia.
|
||||
|
|
|
#1137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak będziesz krzyczeć że ci wody odeszły to przyniesie ci szklankę wody i powie żebyś sobie dolała ![]() to się chłopina wystresował bidny |
|
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za opinie odnośnie podkładów do przewijania.Byłam w rosku i zakupiłam i naprawdę polecam,są bardzo fajne, duże od spodu folia a od góry taki miękki podkład do tego kolorowe, doczytałam że można też stosować jako ceratkę pod prześcieradło.Oglądałam tez kosmetyki Babydream ale ostatecznie nic nie wziełam bo mam Bambino mydło,oliwkę i krem do pupy i mam nadzieję że narazie wystarczy.
Dziewczyny czy macie kartę Rossnę?korzystacie?ja wyrobiłam ale ten rabat 3% to trochę śmieszny jest wiem że potem rosnie do 10% ale trzeba robic zakupy 2 razy w miesiącu. |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie od rana taka duchota, że mi się ciągle w głowie kręci...niech już lunie...
|
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mam do Was pytanie. A w zasadzie do tych, które mają wadę wzroku. Czy Wasz lekarz zlecił Wam jakąś kontrolną wizytę u okulisty przed porodem? Jeśli tak to jakie badania miałyście wykonane? Ja mam krótkowzroczność. Pozdrawiam i życzę każdej donoszenia i szczęśliwego rozwiązania
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

za to potem wrócimy już ze swoimi maleństwami na rękach.

gratulacje za rozpoczęcie ostatniego miesiąca. Teraz to już moment poleci... Ja zaczynam 36 tydzień w przyszłym tygodniu
z tej okazji mam dzis wizyte z usg
widzisz ak daleko zaszłyście z Zosieńką

jeśli wszystko jest z maleńką w porządku to powinny dziś wyjść do domku
No ale ufam mu - w końcu pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić to chyba wie co robi
od której trzymać kciuki?
. Jak będę zaczynać 9 msc to się chyba posikam ze stresu, dzisiaj jak sobie uświadomiłam, że to już góra 2 msc to mnie stres złapał
.
, a zarazem poczuć się dobrze.. Zazdroszczę Asiulce i Konczicie 
nóżkami kopie po żebrach lub non stop trafia na jakieś nerwy, albo pęcherz wyboksuje. Uroki końcówki. Ale co tam, ważne by dzidki urodziły się całe i zdrowe. Te ostatnie tygodnie przelecą jak z bicza. A potem się zacznie kołowrotek.