Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 10:42   #1111
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Troszkę nadrabiam i do roboty bo się z pracy odzywają.

za to potem wrócimy już ze swoimi maleństwami na rękach.

Eh ja nie mam siary. Wolałabym, żeby coś kapnęło czasami.
Po porodzie będę robiła wszystko, żeby mieć pokarm.

Niektóre z Was na prawdę ciężko mają w ciąży zwłaszcza te co się tak stresują. W dodatku co chwile jakieś nospy i inne lekarstwa...
Ja nawet Nospy w domu nie mam i nie biorę nic oprócz witamin co kilka dni
Fizycznie bywa ciężko, ale w porównaniu z wieloma z Was to mam wrażenie, że mam lightowo.
Moim jedynym problemem są przeciwciała we krwi, ale to i tak będzie problem tylko jeżeli będzie trzeba przetaczać mi krew.
Eh, oby do końca było tak dobrze...
To naprawdę masz dobrze Może nic nie będzie trzeba przetaczać

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:44   #1112
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Zapomniałam, że dziś zaczynam 36 tc czyli ostatni miesiąc
gratulacje za rozpoczęcie ostatniego miesiąca. Teraz to już moment poleci... Ja zaczynam 36 tydzień w przyszłym tygodniu
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:47   #1113
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

glugo karmilas bliźniaczki.od kiedy musialam dokarmiac modyfikowanym??

Wiesz kochana u mnie była troszke inna sytuacja bo moje male bardzo dlugo były na żywieniu pozajelitowym i późno zaczeły tolerować moj pokarm (zresztą jakikolwiek pokarm) tak więc odciągałam na prawde duzee ilości pokarmu który był mrozony w lodówce szpitalnej jak się potem dowiedzialam od poloznej mleko to dostawaly inne wczesniaczki, których matki nie miały pokarmu, bo ponoć udowodnione jest że mleko matek wcześniaków jest zupełnie inne niż to u kobiet które ciąże donosiły, jest przystosowane specjalnie dla delikatnych brzuszków.

Jak juz przyszlo co do czego to laski karmiłam swoje bardzo krótko, bo odciaganie było klopotliwe dość w tym całym stresie 3miesięcznym pobycie dzieci w szpitalu tak więc się poddałam i nie walczyłam o pokarm a myśle że spokojnie do pół roku bym wykarmiła obie.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
colds jeszcze troszke

koncówka ciąży jest najgorsza.

a ja sie witam w miom 39 tygz tej okazji mam dzis wizyte z usg

sojka widzisz ak daleko zaszłyście z Zosieńką
Jak do brzmi strasznie 39tc... nie no kurcze jutro trzeba się rozdwajać musze dzisiaj pogadać z Zośką, zgwałcić TŻta, pójść ze 4 razy do sklepu (mieszkam na 3 wysokim piętrze), umyć okna, powprawić firanki bo źle wiszą :P i zjeść coś na ostro
Stary 2012-08-16, 10:51   #1114
katarzinka
Wtajemniczenie

ufff .... nadrobiłam - jak na jeden dzień to emocji się pojawiło wiele...ale tak pewnie już będzie do końca....

trzymam kciuki za wszystkie szpitalne panie i ich dzieci

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Jak do brzmi strasznie 39tc... nie no kurcze jutro trzeba się rozdwajać musze dzisiaj pogadać z Zośką, zgwałcić TŻta, pójść ze 4 razy do sklepu (mieszkam na 3 wysokim piętrze), umyć okna, powprawić firanki bo źle wiszą :P i zjeść coś na ostro
ja już od tygodnia to stosuje (skoro donoszona ciąża) i nic, dodatkowo mieszkam na 4 piętrze, czyli mam jedno piętrow wiecej niż ty , ale na moją córkę też nic nie działało...ech...
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:53   #1115
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
hehe...ja czekam jeszcze tydzien bo wózka jeszcze nie mam...
ale jak juz przyjdzie to tez sie zabieram za te wszystkie rzeczy,które wymieniłaś

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:57   #1116
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja płaciłam 15 zł. Wymaz pobrał mi mój gin i musiałam go zawieźć do laboratorium. Myślę, że położna tez może pobrać
U mnie tak samo to wyglądało pobrał gin , ja zaniosłam do laboratorium i teraz czekam na wynik który poznam dopiero 30 sierpnia jak pójdę na wizytę .... a jestem ciekawa jaki wyszedł.
Mój gin mówił, że ten wymaz jest ważny miesiąc.
Stary 2012-08-16, 10:58   #1117
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[QUOTE=Dearlie;35923468]Cześć A mnie zaczyna powoli męczyć to nocne wstawanie na siku. Dzisiaj zaliczyłam 3 wędrówki. Najśmieszniejsze jest to, że Antoś automatycznie budzi się jak ja wstaję i później mam problem z zaśnięciem, bo rozpycha się i wierci zanim na nowo zaśnie.

Ja mam takie pytanie z rańca

Dziewczyny, które kupowały kosmetyki z Rossmanna Babydream: jakie kupiłyście produkty na początek do pielęgnacji maluszków?

Wiem, że oni mają tak kilka produktów zarówno do mycia, jak i nawilżania po kąpieli i sama nie wiem co wybrać.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziękuję. Ja na razie kupiłam tylko ten kremik do buzi na zimno i wiatr.

Tzn., że na początek mydło w kostce jest lepsze do mycia maluszka niż te wszystkie płyny, czy to tylko takie Twoje indywidualne preferencje? przepraszam, że głupio pytam, ale zupełnie się na tym nie znam, a chciałabym zakupić odpowiedni produkt, aby małemu nie zaszkodzić.

nie kupuj kochana mydła, tu nie chodzi nawet juz o te bakterie ale o to, że ona bardzo wysusza skore. a taki noworodek ma ja delikatna. jak juz chcesz mydlo to mysle, ze w pozniejszym okresie

kup sobie na pewno to
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html

balsam fajny to ten :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html

te dwa kremy tez maja dobry sklad :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:03   #1118
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

asiulka to ciekawe dlaczego Konczi nie odpisała jeśli wszystko jest z maleńką w porządku to powinny dziś wyjść do domku
Stary 2012-08-16, 11:08   #1119
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo to wyglądało pobrał gin , ja zaniosłam do laboratorium i teraz czekam na wynik który poznam dopiero 30 sierpnia jak pójdę na wizytę .... a jestem ciekawa jaki wyszedł.
Mój gin mówił, że ten wymaz jest ważny miesiąc.
Mój nic nie mówil o ważności - a miesiąc minie w przyszłym tygodniu No ale ufam mu - w końcu pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić to chyba wie co robi
Stary 2012-08-16, 11:09   #1120
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

asiulka to ciekawe dlaczego Konczi nie odpisała jeśli wszystko jest z maleńką w porządku to powinny dziś wyjść do domku
Pewnie jak wroci fo domku to sie odezwie

A ja tu niedlugo jajo zniose i jestem zla nawet bardzo
Tutaj trzeba sie zapusywac na informacje o 11 zeby dowiedziec sie o dziecku wiec tak zrobilam i ude pi czym okazuje sie ze doktorka ktora badala malego sobie pojechala i nie ma mi kto udzieluc informacji mam czekac az wroci
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:09   #1121
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nie kupuj kochana mydła, tu nie chodzi nawet juz o te bakterie ale o to, że ona bardzo wysusza skore. a taki noworodek ma ja delikatna. jak juz chcesz mydlo to mysle, ze w pozniejszym okresie

kup sobie na pewno to

balsam fajny to ten :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,28859,baby-wind-und-wettercreme-krem-chroniacy-przed-zimnem-i-wiatrem-stara-wersja.html
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Właśnie przeglądając w sklepie te produkty obstawiałam taki zestaw, ale nie byłam pewna czy tyle na początek wystarczy i czy to dobry wybór. Dziękuję jeszcze raz za pomoc.

Właśnie ten ostatni kremik już zakupiłam, więc jeszcze tylko te pozostałe 3 kupię jak będę w Rossmanie pod koniec miesiąca.

Dorzucę chyba jeszcze tylko ten polecany na wątku krem przeciw odparzeniom z Nivea baby. Chociaż moja położna coś wspominała o tym, że teraz już wprowadza się zasadę, że nie trzeba niczym smarować pupci przed ubraniem pieluchy, jeżeli nic się z nią nie dzieje. Mówiła jednak, że gdybym już chciała zapobiegać, to najlepiej smarować Alantanem w maści.
Stary 2012-08-16, 11:10   #1122
sandra23s
Zadomowienie

mamuski myslicie,ze taki zestaw bedzie dobry na wyjscie ze szpitala???(półśpiochy,bo dy z krótkim,bluza i czapeczka)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8499.jpg (116,2 KB, 41 załadowań)

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:11   #1123
asiejka86
Rozeznanie

Konczi pewnie jest zafascynowaną Duśką i dlatego nie odpisuje. Jak wyjdą do domu to może znajdzie chwilkę, żeby odwiedzić nas na forum?
Stary 2012-08-16, 11:13   #1124
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

To już jutro od której trzymać kciuki?

Cytat:
gratulacje za rozpoczęcie ostatniego miesiąca. Teraz to już moment poleci... Ja zaczynam 36 tydzień w przyszłym tygodniu
dzięki

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

kup sobie na pewno to

balsam fajny to ten :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html
Darlie właśnie o to mi chodziło. Ile mam tyle opinii Ten przedostatni krem mam, a tym wszystkim uniwersalnym płynom nie ufam, bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. I żadnego lotionu tylko zwykła oliwka. Ale to jest tylko moje zdanie, poparte dwoma odchowanymi bobaskami

Cytat:

Dzięki

Konczi nie ma czasu pewnie

Stary 2012-08-16, 11:17   #1125
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Tutaj trzeba sie zapusywac na informacje o 11 zeby dowiedziec sie o dziecku wiec tak zrobilam i ude pi czym okazuje sie ze doktorka ktora badala malego sobie pojechala i nie ma mi kto udzieluc informacji mam czekac az wroci

Ach ta nasza służba zdrowia Ale nie denerwuj się - gdyby cos bylo nie tak to na pewno sama by cię wezwała na rozmowę. Musisz po prostu na nią czekać... A my czekamy na informacje, że wszystko jest dobrze i że wychodzicie do domku

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
mamuski myslicie,ze taki zestaw bedzie dobry na wyjscie ze szpitala???(półśpiochy,bo dy z krótkim,bluza i czapeczka)
Myślę, że tak - zawsze możesz okryć Maluszka kocykiem gdyby było chlodno.
Stary 2012-08-16, 11:18   #1126
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój nic nie mówil o ważności - a miesiąc minie w przyszłym tygodniu No ale ufam mu - w końcu pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić to chyba wie co robi
Trochę dziwne z tą ważnością nie wiem jak się tym paciorkowcem tam zaraża, ale teoretycznie mogę już go mieć tydzień po badaniu

Cytat:
Myślę, że tak. Jak będzie zimno narzucisz kocyk i gitara.

Cytat:

E no.... bez sensu. Zapisywać się po informację?? Czego to w tym szpitalu nie wymyślą

Stary 2012-08-16, 11:23   #1127
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Trochę dziwne z tą ważnością nie wiem jak się tym paciorkowcem tam zaraża, ale teoretycznie mogę już go mieć tydzień po badaniu
Nie wiem jak to konkretnie jest, ale u mnie w laboratorium jak sprawdzili, że jest ok to jeszcze robili jakieś tam próby i napisali na wyniku - po probach jakiśtam nie wyhodowano. Może to zależy od każdego indywidualnie i jedne to mają, a inne nie będą mieć nigdy?
Stary 2012-08-16, 11:24   #1128
karolluki
Raczkowanie

Cześć mamusie
Widzę że na razie w miarę spokojnie u nas tylko niepokojąco wzrasta liczba mamuś które są w szpitalach, trzymam mocno kciuki za wszystkie i za każdą z nich z osobna

Asiulka śliczny ten twój bobasek malutki, mam nadzieję że wszystko jest ok i wyjdziecie przed weekendem do domciu

Anesh ja też się zgadzam na prezentację z naszymi zdjęciami

Kurcze nie wiem już co komu miałam odpisać, taka jakaś nieogarnięta jestem dzisiaj, notuję ogólny spadek formy i jakaś ględa mi się dziś włączyła
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:37   #1129
lilka00
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny, my dzisiaj kończymy 31 tc,czyli zaczynamy 32 i tym samym 8 msc ciąży . Jak będę zaczynać 9 msc to się chyba posikam ze stresu, dzisiaj jak sobie uświadomiłam, że to już góra 2 msc to mnie stres złapał.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ciąża już mnie męczy.
Te skurcze, ból nóg.. W dodatku wyglądam jak foka i kaczka w jednym

Nie wiem, chciałabym już mieć Maleńką po drugiej stronie. Chcę ją poznać , a zarazem poczuć się dobrze.. Zazdroszczę Asiulce i Konczicie

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Z tej rozpaczy idę sobie jajecznice zrobić
A stosujesz te wszystkie "ludowe" sposoby na poród? Może coś akurat zadziała, herbatka z liści malin, schody, sex, nie pamiętam co tam jeszcze było.
Cytat:
Widzę, że rozmawiacie o pokarmie - ja bardzo chciałabym karmić Małą i nastawiam się pozytywnie - nawet od jakiegos tygodnia zaczęłam smarować sutki maltanem. Ale siara mi nie leci narazie...
To nie szkodzi, to, że w ciąży nic nie leci nie ma wpływu na późniejszą laktację, u mnie też na razie cisza, a karmić zamierzam i koniec.
Cytat:
Cześć A mnie zaczyna powoli męczyć to nocne wstawanie na siku. Dzisiaj zaliczyłam 3 wędrówki. Najśmieszniejsze jest to, że Antoś automatycznie budzi się jak ja wstaję i później mam problem z zaśnięciem, bo rozpycha się i wierci zanim na nowo zaśnie.

Ja mam takie pytanie z rańca

Dziewczyny, które kupowały kosmetyki z Rossmanna Babydream: jakie kupiłyście produkty na początek do pielęgnacji maluszków?

Wiem, że oni mają tak kilka produktów zarówno do mycia, jak i nawilżania po kąpieli i sama nie wiem co wybrać.
A ja właśnie ostatnio w ogóle nie wstaję na sikanie, maleńka leży na skos z tego co czuję i pęcherza nie uciska.

Co do kosmetyków, ja też kupuję Babydream, coś do mycia, krem do ciała i twarzy i nie wiem , czy coś jeszcze . Rossman blisko, najwyżej będę wysyłać TŻta.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:46   #1130
katiem
Wtajemniczenie

Zupa ugotowana, a ciasto się piecze

Nam ostatnim razem pomogło przytulanko. Miałam termin na 15.10. w piątek. W sobotę wieczorkiem sie poprzytulaliśmy a 4 godziny później mi wody odeszły Ale wydaje mi się, że to był zbieg okoliczności.

Lilka

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:50   #1131
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Bardzo bym chciała ten pakiet. Położną na pewno biorę, ale te pokój dopiero po porodzie się załatwia (bo np. mogą być już zajęte...). Mam nadzieję, że będzie wolny...

Mnie też zaczyna męczyć... Bolą mnie biodra i macica jest już tak wysoko, że ciągle mnie poddusza. Poza tym opuchlizna znowu wróciła i ciężko mi włożyć jakiekolwiek buty. A teraz jak się chłodno zrobiło, to jeszcze nie mam w czym chodzić. Wole jednak jak jest cieplej na sukienki, bo mam dużo.
Mam ten sam problem jak za chłodno to nie ma co na siebie włożyć a jak za gorąco to nie zbyt dobrzę się czuje. Takie same duszności czuję, czasami mam wrażenie, że się zaraz uduszę i nie dam rady oddechu złapać.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:01   #1132
Almariel
Zakorzenienie

Nie było mnie wczoraj, żadna nie urodziła w tym czasie ?
Nadrobię później, gaduły Póki co weszłam na maila, Jasio jest cudny Adusia też Kurcze jakoś na razie nie potrafię sobie jeszcze chyba wyobrazic że już za chwilę będę miała takie maleństwo przy sobie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:12   #1133
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tż synka miał zapisać Kuba i się nie dało musiał zostać Jakub
Koleżanka ma właśnie Kubę. W Poznaniu bez problemu tak wpisali, bo to inne imię niż Jakub.

Cytat:
Woja droga wcxoraj pisalam do naszej Konczity ale niestety sie nie odezwala.
Hmmmmmmmmm ciekawe...

Cytat:
A ja tak sobie myślę, że może Konczitę dzisiaj wypuszczą ze szpitala, bo to już w sumie 4 dzień od poniedziałku? Nie wiadomo czy Adunia jest traktowana jako wcześniak czy już nie?
Pewnie tak, bo i tygodniami i wagowo była na wcześniaka.

Cytat:
Brawo

A mnie głowa boli. Ostatnio w pracy zawsze mnie boli. Chyba czas z tym skończyć
Stary 2012-08-16, 12:18   #1134
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Mnie też coś spadek formy złapał. Poprasowałam chwilkę i mnie spanie ścięło, to sobie podrzemałam godzinę. Potem wstałam i wyczyściłam jedną łazienkę. Później znów jakiś odpoczynek po czym drugą łazienkę wysprzątałam. Zostały mi jeszcze podłogi do umycia, bo dywaniki poprane suszą się na ogrodzie.

Ale bym chętnie okna pomyła, mimo to wstrzymam się. Nic chyba się położę na chwilę - bo mi się oczy kleją.

A co do tych ostatnich męczących tygodni, to właśnie tak ma być. Mamy być wkurzone i zmęczone bo dzięki temu zmotywujemy się wspólpracy podczas porodu. Ja też nie ukrywam, że męczę się z tym brzuszkiem, przewracanie się z boku na bok to jakiś maraton, wszystko trzeszczy, chrupie, szczyka, rwie, boli. Nogi są jakieś dziwne, jakby mnie ktos od środka łaskotał. Młoda też jak się wierci to mam wrażenie że chce się wywiercić na zewnątrz nóżkami kopie po żebrach lub non stop trafia na jakieś nerwy, albo pęcherz wyboksuje. Uroki końcówki. Ale co tam, ważne by dzidki urodziły się całe i zdrowe. Te ostatnie tygodnie przelecą jak z bicza. A potem się zacznie kołowrotek.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-16 o 12:22
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:25   #1135
spioszka
Raczkowanie

Hej!
U mnie najgorsza noc jak do tej pory... Wstawalam na siku conamniej 7 razy, bo pozniej juz przestalam liczyc., a nad ranem dwa razy tak mi brzuch stwardnial,ze myslalam,ze padne, do tego te straszne bole krzyzowe...
W koncu zdecydowalam sie wziasc Nospe i krzycze do Tz-ta,zeby mi wody przyniosl, a ten wpada z lazienki i mowi: ze myslal ze krzycze,ze mi wody odeszly:h ahaha:
Tak wiec, na chwile obecna jestem padnieta.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:41   #1136
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Myślę, że tak. Ja mam podobny

Cytat:
Konczi pewnie jest zafascynowaną Duśką i dlatego nie odpisuje. Jak wyjdą do domu to może znajdzie chwilkę, żeby odwiedzić nas na forum?
Też tak myślę nie ma co chwilowo liczyć, że będzie się odzywała. Niech się cieszy swoim skarbem.

Cytat:
Haha jaki napięty plan tylko się nie zatruj tym jedzeniem

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Zupa ugotowana, a ciasto się piecze

Nam ostatnim razem pomogło przytulanko. Miałam termin na 15.10. w piątek. W sobotę wieczorkiem sie poprzytulaliśmy a 4 godziny później mi wody odeszły Ale wydaje mi się, że to był zbieg okoliczności.
kto wie. Przynajmniej użyliście sobie na sam koniec bo potem min. 6 tygodni bez psocenia.
Stary 2012-08-16, 12:42   #1137
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej!
U mnie najgorsza noc jak do tej pory... Wstawalam na siku conamniej 7 razy, bo pozniej juz przestalam liczyc., a nad ranem dwa razy tak mi brzuch stwardnial,ze myslalam,ze padne, do tego te straszne bole krzyzowe...
W koncu zdecydowalam sie wziasc Nospe i krzycze do Tz-ta,zeby mi wody przyniosl, a ten wpada z lazienki i mowi: ze myslal ze krzycze,ze mi wody odeszly:h ahaha:
Tak wiec, na chwile obecna jestem padnieta.
Ha ha dobre
A jak będziesz krzyczeć że ci wody odeszły to przyniesie ci szklankę wody i powie żebyś sobie dolała
to się chłopina wystresował bidny
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:46   #1138
ula2689
Wtajemniczenie

Dziękuje za opinie odnośnie podkładów do przewijania.Byłam w rosku i zakupiłam i naprawdę polecam,są bardzo fajne, duże od spodu folia a od góry taki miękki podkład do tego kolorowe, doczytałam że można też stosować jako ceratkę pod prześcieradło.Oglądałam tez kosmetyki Babydream ale ostatecznie nic nie wziełam bo mam Bambino mydło,oliwkę i krem do pupy i mam nadzieję że narazie wystarczy.
Dziewczyny czy macie kartę Rossnę?korzystacie?ja wyrobiłam ale ten rabat 3% to trochę śmieszny jest wiem że potem rosnie do 10% ale trzeba robic zakupy 2 razy w miesiącu.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:53   #1139
katarzinka
Wtajemniczenie

u mnie od rana taka duchota, że mi się ciągle w głowie kręci...niech już lunie...
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:53   #1140
olus0607
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam do Was pytanie. A w zasadzie do tych, które mają wadę wzroku. Czy Wasz lekarz zlecił Wam jakąś kontrolną wizytę u okulisty przed porodem? Jeśli tak to jakie badania miałyście wykonane? Ja mam krótkowzroczność. Pozdrawiam i życzę każdej donoszenia i szczęśliwego rozwiązania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości