|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
witajcie marudy !
Cytat:
Cytat:
boje sie porodu,a w ciazy lubie byc! i moj brzuchol tez lubie-bede za nim tesknic,to wiem napewno ![]() i co,pomogla? juz niedlugo! Cytat:
i pozdrow niegrzeczna od nas !
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki kochana, żebyś wytrwała jeszcze trochę i żeby było ok.
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1084 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomysł bardzo mi się podoba i jak najbardziej jestem za. Choć nie mam jeszcze dostępu do maila ... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
kciuki zaciśnięte. A Malutek niech jeszcze trochę wytrzyma---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Super, że mogłaś przytulić Jasia - slodziak z Niego. Ale już mam fajowo, że jest z tobą po tej stronie brzuszka |
||||
|
|
|
#1085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to wieczny strach, nerwy...puchnące stopy, problem z malowaniem paznokci, goleniem nóg i bobra, kłucia, bóle pleców, nie mam co na siebie włożyć...tycie, rozstepy....ehhh mogałbym tak wymieniać bez końca![]() Cytat:
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Witam rano czwartkowo
U mnie humor bez zmian ... Zdołowana jestem swoimi rellacjami z męzem , które powierzchownie sa ok a naprawdę nic się nie zmieniło od kiedy sie żaliłam, i tym ze wizyte mam dopiero za 3,5 tygodnia a od ostatniej minęło juz 2,5... No chyba ze urodze przed wizytą ![]() Ja tez lubie wciazy byc, jak za bardzo mysle o porodzie to przypominam sobie ze wtedy brzuszka nie bedzie i mam sie nim cieszyc póki jest
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis z cukrem dosc dobrze.Wczoraj to chyba byla reakcja na zwiekszoną dawkę.Mali oba w przedszkolu,posprzatalam i sobie leniuchuję
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1088 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że rozmawiacie o pokarmie - ja bardzo chciałabym karmić Małą i nastawiam się pozytywnie - nawet od jakiegos tygodnia zaczęłam smarować sutki maltanem. Ale siara mi nie leci narazie...
|
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
A i śniło mi się dziś, że poszłam do kibelka i wypadł mi ten czop i chlusnęły wody. To bylo tak rzeczywiste, aż się obudziłam bo mnie brzuch rozbolał
![]() TŻ czyta sobie i odpoczywa i może,może... jutro wyjdzie
|
#1090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mimo to staram sie nacieszac tym stanem ![]() Cytat:
![]() a mezulowi lanie sie nalezy,zeby na koncowce fochowac mu sie zachcialo..
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ile kosztuje zrobienie tego wymazu paciorkowca? Kurcze byłam u lekarza we wtorek i mi nie zrobił, bo w środę labki nieczynne. I teraz muszę kombinować żeby znaleźć kogokolwiek kto by mi to pobrał, jak myślicie położna ta co jestem u niej zadeklarowana może to zrobić? Kazała mi się dopiero po porodzie zgłosić
|
#1093 |
|
Rozeznanie
|
co do pokarmu,to u mnie narazie cisza,nic sie nie pojawilo jeszcze..
nic sobie tam nie wyciskam,ale zadnych oznak siary nie widze(czemu to sie tak okropnie nazywa?)
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ta bezczynność teraz jeszcze, leżę i nic nie mogę zrobić co bym chciała nie, zdecydowanie nie jest to dla mnie piękny okres
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś zupełnie nie mam mocy... |
|
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
witam się i idę nadrabiac dzień wczorajszy
|
|
#1097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja siary nie mam na szczęście. trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach. oby wszystko było dobrze dobrze się czuję, nawet opuchlizna na stopach mi zeszła do drętwienia rąk się już przyzwyczaiłam ![]() dzisiaj ostatnie moje zmartwienie - badanie w kierunku paciorkowca miłego dzionka
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
A mnie zaczyna powoli męczyć to nocne wstawanie na siku. Dzisiaj zaliczyłam 3 wędrówki. Najśmieszniejsze jest to, że Antoś automatycznie budzi się jak ja wstaję i później mam problem z zaśnięciem, bo rozpycha się i wierci zanim na nowo zaśnie. Ja mam takie pytanie z rańca ![]() Dziewczyny, które kupowały kosmetyki z Rossmanna Babydream: jakie kupiłyście produkty na początek do pielęgnacji maluszków? Wiem, że oni mają tak kilka produktów zarówno do mycia, jak i nawilżania po kąpieli i sama nie wiem co wybrać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to przez to wczorajsze święto to wszystko mi się pokręciło i myślałam, że dziś poniedziałek i wypatrywałam informacji, że zaczynacie kolejny tydzień. ![]() Cytat:
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
To ja rowniez naleze do osob nieblubiacych brzuszkow. Na koncu stalam sie jedna wielka maruda nic mi nie pasowalo : D
O 11 mam wizyte pediatry i dowiem sie co dalej. Woja droga wcxoraj pisalam do naszej Konczity ale niestety sie nie odezwala. |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a tak w ogóle to tyle nam się dziewczyn w szpitalach zrobiło, że jeszcze troszkę i będziemy musiały jakąś listę zrobić, aby o żadnej biedulce nie zapomnieć.
A ja tak sobie myślę, że może Konczitę dzisiaj wypuszczą ze szpitala, bo to już w sumie 4 dzień od poniedziałku? Nie wiadomo czy Adunia jest traktowana jako wcześniak czy już nie?
|
#1101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ja tam lubię swojego brzusia, będzie mi go brakować
|
|
#1102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn., że na początek mydło w kostce jest lepsze do mycia maluszka niż te wszystkie płyny, czy to tylko takie Twoje indywidualne preferencje? przepraszam, że głupio pytam, ale zupełnie się na tym nie znam, a chciałabym zakupić odpowiedni produkt, aby małemu nie zaszkodzić.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-16 o 10:35 |
|
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam, że dziś zaczynam 36 tc czyli ostatni miesiąc
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
Żadna nie rodzi??? ![]() Ja tylko na chwilkę bo muszę ogarnac mieszkanie. I obiad zrobić. Dzisiaj idę na łatwiznę - pomidorowa. I ciasto jakieś. Dearlie ja mam zielony balsam do kąpieli z Baby dream. Ale dziewczyny kupują chyba w wiekszosci serie niebieska. Ten zielony wyprobowany na moim starszym synku dlatego nie zmieniam. I akurat od początku używam tylko płynów - i obojętnie czy bylo to Emolium czy Hipp czy Baby dream nie musialam potem cialka niczym smarowac. Super nawilzaja. Ale to w sumie zalezy od skory. I nawet wloski na poczatku mylam tym czym cialko. Elena ja płaciłam jakies 24 zł. A Katte27 chyba jakieś 50zł. Różnica jest kolosalna. Jak poszłam z moim wymazem to babka w laboratorium sprawdzała jaką mój ginek ma zniżkę u nich. Więc cena pewnie od tego zależy. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-16 o 10:39 |
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję!!!
![]() My dzisiaj kończymy 30 tydzień, a jutro zaczynamy 31. ![]() Co do brzuszka to ja sobie nie mogę wyobrazić tego momentu jak już małego nie będzie w środku. Chyba będzie mi brakowało tego, że nikt się już tam nie wierci i nie rozpycha, mimo, że teraz na to narzekam czasami.
|
#1107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można zwariować, jak nie będzie Maluszkowej odpowiadało to oczywiście rozejrzę się za czymś innym, ale w tej kwestii stawiam na minimalizm jak na razie.
|
|
#1108 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Troszkę nadrabiam i do roboty bo się z pracy odzywają.
Cytat:
za to potem wrócimy już ze swoimi maleństwami na rękach. Cytat:
Po porodzie będę robiła wszystko, żeby mieć pokarm. Niektóre z Was na prawdę ciężko mają w ciąży zwłaszcza te co się tak stresują. W dodatku co chwile jakieś nospy i inne lekarstwa... Ja nawet Nospy w domu nie mam i nie biorę nic oprócz witamin co kilka dni Fizycznie bywa ciężko, ale w porównaniu z wieloma z Was to mam wrażenie, że mam lightowo. Moim jedynym problemem są przeciwciała we krwi, ale to i tak będzie problem tylko jeżeli będzie trzeba przetaczać mi krew. Eh, oby do końca było tak dobrze... |
||
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam niebieską serię bo u nas w Rossku nie było innych.
Hm... rozpiętość cen tego wymazu spora. Dzięki dziewczynki, normalnie zadzwoniłabym do tego labka co zawsze, ale tam mam daleko, nie wiem czy się dokulam i szukam na razie czegoś bliżej.
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
Elena, sandra to gratuluje
![]() Zaraz sprawdze czy nikogo nie ominelam ![]() Ja tez lubie swoj brzuszek. Generalnie w ciazy moge byc, ale to raczej moj ostatni raz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

dla mnie wogóle ciąża i jedna i druga to koszmar...ciagły strach czy wszystko dobrze, żeby nie urodzić za wcześnie itd.
ale przemecz sie a zobaczysz urodzisz 3 dni i z dzidzia do domku. A ja ciagle czekam co powiedza lekarze ja juz ogolnie moge wyjsc moj stan zdrowia jest dobry. Teraz kwestia Jasia zostaje wg lekarzy zabraklo mu 2 dni w brzyszku mize wiec dzisiaj wyjma go ze spa bo to juz 3 dzien bedzie lecial 
Trzymam kciuki kochana, żebyś wytrwała jeszcze trochę i żeby było ok.
moja przyjaciółka całą ciążę miała imie ustalone, po czym jak urodziła małą to dała jej na imię Matylda - bo tak wyglądała jak Matylda - cokolwiek to znaczy hehehe
w kalendarzy znalazłam Izę i Izabelę, ale wiadomo jak w urzędach
miała być Iza Patrycja M....k, to teraz jest wersja Patrycja Eliza M....k

, które powierzchownie sa ok a naprawdę nic się nie zmieniło od kiedy sie żaliłam, i tym ze wizyte mam dopiero za 3,5 tygodnia a od ostatniej minęło juz 2,5... No chyba ze urodze przed wizytą