|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Cytat:
Nie, no co ty A mnie boli kostka po wewnętrznej stronie u lewej nogi...jak stoję, to mam wrażenie, że zaraz mi się przebije przez skórę robi się niezbyt ciekawie...
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
No ja z tym dresem teraz będę inaczej kojarzyła. No ale patrząc na moje doświadczenie, jak biegam w leginsach to się czuję szczuplejsza niż jak biegam w dresie
Dużo też wygodniej, mniejszy opór wiatru![]() Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam o twierdzeniu że w dresie lepiej się odchudzać, ale tak mi się do tej pory zdawało ![]() Dzisiaj mialam biegać, przeniosłam trening na jutro Dzisiaj piwkujęcytrynkowymotyl ja mam stopę neutralną, możesz to ocenić po butach w jakich teraz biegasz czy "wycierają" się równo, Mi robili test w sklepie. Co do zakupu butów ja mam jedną zasadę, nie biegam zawodowo więc mój limit finansowy to 200 zł i więcej nawet złotówki nie dam.Jeżeli biegasz po betonowych chodnikach to polecam Brooksy , są badzo miękkie,lub Asikcy Blackhawk 5(lub niższe numery). Moze jak dobrze pójdzie od jutra będe miała Nike, ale to jeszcze nie powiem czy są ok bo musze w nich trochę pobiegać
|
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny biegam od jakichś 2 tygodni z hakiem i muszę dziś przyznać, że nic mnie ostatnio tak nie relaksuje i nie sprawia przyjemności jak codzienne 3 km
Jak mogłam wcześniej żyć bez biegania
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
pl_madzia dziękuję za radę. Pod koniec sierpnia/ na początku września wybieram się na większe zakupy, poczytam jeszcze różne opinie i myślę, że z czymś ciekawym przyjadę.
Co jak co, ale na stawy wolę sobie uważać, a i komfort biegu jest ważny
|
|
|
|
#995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Biegam od 3 klasy liceum czyli jakieś 4 lata - co prawda z przerwą na regenerację po złamaniu nogi. I też mogę podpisać się pod tym co napisałaś: relaks najlepszy na świecie. Nie wiem jaka jest Wasza praktyka, bo nie śledziłam wątku ale dodam jeszcze, ze odpoczywam najlepiej bez jakiegokolwiek sprzętu. Na początku była mp3 czy muzyka z telefonu, Cała playlista. Teraz uwielbiam te momenty ciszy. Tylko z własnymi myślami
|
|
#996 |
|
BAN stały
|
Hej, miałam doczekać aż kupię pulsometr ale nie wytrzymałam i pobiegłam. Nie było tego więcej jak 2 kilometry i było nadspodziewanie dobrze
Powiedzcie mi skąd znacie przebiegniety dystans, sprawdzacie potem na mapce? ja dzisiaj tak zrobiłam, ale już rozumiem jaka to frajda mieć odczyt ze sprzętu ![]() Tym samym przetestowalam staniki z Tchibo i jak na pierwsze koty za ploty to jest w porządku |
|
|
|
#997 |
|
Rozeznanie
|
A za mną drugi dzień biegania,czuję,że pokocham biegi.Póki co nie idzie mi wybitnie dobrze,ale do końca tego miesiąca nastąpi pewnie mała poprawa.
|
|
#998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też wolę biegać bez muzyki ![]() Cytat:
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, ale muzyka towarzyszy mi wszędzie, już się uzależniłam tak samo jak od biegania - raptem 3 treningi za mną, a już sobie życia bez tego nie wyobrażam
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Jak macie fajne energetyczne piosenki dobre do biegania to wstawiajcie linki do YT
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Laquelle, ja też robię dziennie 3 km, żółwik, siostro
Ogółem bieganie rozluźnia, jak jestem zdenerwowana i idę pobiegać, to zaraz zapominam, dlaczego byłam zła ![]() I dzisiaj rano też 3 km.
Studentka psychologii. Jak szaleć, to szaleć ![]() Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25 Edytowane przez Paula_95 Czas edycji: 2012-08-16 o 10:53 |
|
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj po 4 dniach przerwy - 8 km. Tylko cały czas zapominam sprawdzić na zegarku ile mi to czasu zajmuje
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos przerw w bieganiu
![]() Czytałam w kilku miejscach, że najlepiej jest nie robić dłuższych przewr między treningami niż dwa dni. Ja biegam co 2 dzień. A jak Wy robicie? ![]() Dodatkowe pytanko - czy macie jakiś konkretny plan rozciągania po treningu? Bo ja sama sobie coś tam "rozciągam" ale może warto by było wg konkretnych wskazań?
|
|
#1004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie rozciągania, to ja robię te ćwiczenia -> http://6.asset.soup.io/asset/3442/1222_f138.jpeg
plus do tego joga, szczególnie downward dog i wszystko co związane z sun salutation dobrze mi rozciąga łydki Jeszcze jak jestem na schodach, to robię serie - wspinam się na palcach i opuszczam w dół i tak kilkanaście razy. Zakwasów brak
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
I tu fajny filmik jak biegac by spalać tłuszcz
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-16 o 12:35 |
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Brawo!
![]() Cytat:
2 pozycje mi się przydadząZakwasów nie mam ale tak czy siak porządne rozciąganie potrzebne Ismenkusia - dzięki za fajne filmiki!
|
|
|
#1008 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bieganie jest najlepsze ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, no ja też posiłkuję się wiedzą własna
|
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Jako że lubię, kiedy mam jasno wyznaczony cel - znalazłam sobie na którejś ze stron plan na 10km. Zaczynam od 20min biegu, później 30, szybko przejście do 30min biegu + 4 przebieżki (właśnie nie wiem, czy dam radę) i przez 2,5miesiąca powinnam przygotować się do przebiegnięcia 10km.
![]() I teraz nie wiem, czy dobry plan sobie wybrałam. Są w nim szybko wprowadzone przebieżki, bo ogólnie plan zakładał przebiegnięcie 10km w DOBRYM czasie na zawodach, a nie samo dojście do takiego dystansu. Dlatego w którymś tam tygodniu przebiega się 12km. Ja go sobie tak zmodyfikowałam, żeby dojść do tego dystansu 10. I z jednej strony mogłabym szukać innego, ale z drugiej - chyba spróbuję z tymi przebieżkami, co nie? W końcu może trzeba posmakować biegowych gierek, a nie tylko biegu na czas czy na dystans. Wczoraj poszłam na 20min, co nie powinno mnie zmęczyć, przecież już biegałam więcej... No i hmm, po 8 kółkach miałam czas 19min 30s i już na 9. kółko nie pobiegłam... Zmęczyłam się jak cholera. Za to w domu okazało się, że miałam tempo 6:45min/km co w porównaniu z poprzednim 7:29 dało mi niezmierną satysfakcję. Temperatura dość wysoka mimo braku słońca + alkohol poprzedniego dnia + lepsze tempo no i wiem, skąd to zmęczenie. Ciekawy news - ja rozumiem, jak widzę kogoś biegającego w trampkach, "bo zaczynam", "bo nie mam kasy" itd. ale co zmusza człowieka do biegania w jeansach? Wczoraj mi szczena opadła - babeczka w wieku średnim (to się chwali ) przyszła bodajże z mężem i jeszcze inną kobietą oraz dziećmi na bieżnię. Koleżanka została na trybunach pilnując torebek, dzieci się bawiły, a babeczka z facetem rzucili się do biegu. On w spodniach eleganckich na pasku, ona w jeansach i jakichś półbutach czy coś. Koleś wymiękł, ona dobiegła parę kółek, zeszła z bieżni, zarzuciła torebkę na ramię i poszli w swoją stronę. No w szoku byłam, jakoś mnie rozbawiła ta sytuacja. Jakby w tajemnicy przed kimś biegała a rodzina, która wyszła z nią na spacer ją kryła.
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kuuurde nawet nie wiedziałam, że jest taki wątek, do tej pory dział Fitness był dla mnie nieznaną czeluścią ale jak natrafiłam na to zdjęcie, stwierdziłam, że muszę ją mieć Już się od 2 dni zbieram za regularne bieganie, ale zdecydowałam się na rower (porzuciłam już tą formę treningów, bo się boję ,że urosną mi mięśnie w udach :P ) no i dzisiaj chyba jednak pora na bieganie pójdę wieczorem, żeby mnie nie widziało za dużo ludzi ![]() http://img.zszywka.pl/0/0008/w_0517.jpg?1
Edytowane przez XminorXlosX Czas edycji: 2012-08-16 o 14:04 Powód: zapomniałam dodać linku do zdjęcia |
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozciągam się bez żadnego planu, ot co mi do głowy akurat przyjdzie. Zakwasów nie mam, nic nie boli, więc chyba nie jest źle ![]() Ostatnio w lesie jak biegłam to drogę przecięła mi śliczna sarenka |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj ostatni dzień marszobiegu w podziale 2min biegu/ 3 min marszu.
Od soboty odwrotna kolejność. Mierzyłam dystans, który pokonuję każdego dnia planu i jest to 3,47km. Dzisiejsze wrażenia? Ogółem dobrze, ale najbardziej dodało mi kopa spotkanie dobrej koleżanki, która o mało nie stanęła z wrażenia jak zobaczyła mnie biegającą. Ona jest już w stanie biec grubo ponad 30min - jak ja już do tego dojdę, to zaproponuję wspólne bieganie. A jakby inaczej
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
DeeTee, ja bardzo często widuję zajączki, raz widziałam tylko sarenkę, ale bardzo szybko czmychnęła, nie zrobiłam zdjęcia z krzaków
a ile bocianów na polach jest! Dla miastowych to prawdziwe zoo, ja już się przyzwyczaiłam
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem jakaś dziwna ale boję się biegać w lesie, po łące itd. Mimo że takie tereny mam bardzo blisko. Także dziś stadion i melduję 8km zrobione
pierwszy raz tyle, powolutku zwiększam dystans zaczynałam od 3 chyba... a moim celem jest przebiegnięcie 10km, myślę, że już jestem w stanie tyle przebiec, ale... nie spieszy mi się.
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po drodze co najwyzej zaby i slimaki spotykam
![]() Dzisij 13kmprzebiegniete. Nowe buty testowalam. I sa rewelacyjne . Konkretnie szukalam innego modelu nike a kupilam Nike Free Run 2. Wylicytowalam za 42 zl + przesylka :P za noweczki ale bez kartonu i gwarancji,wiec polecam takie polowanie na okazje.
|
|
#1018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za to na stadionie czuję się fajnie, bo zazwyczaj biega jeszcze kilka osób. To głupie, ale to mnie motywuje do kolejnych okrążeń ;D |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam czy zaczynać jutro trzeci tydzień planu czy może zrobić jeszcze dzień drugiego, bo później w sobotę mi wypadnie bieg - a może jak 'dobrze' pójdzie to w poniedziałek też
I nie wiem czy lepiej zrobić jutro już te 5 minut i później mieć przerwę czy lepiej jeszcze te skromne 3
|
#1020 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie niestety sklepów sportowych nie ma za dużo, a w tych które są ubrań dla biegaczy tyle co kot napłakał
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

robi się niezbyt ciekawie...
Kierowca 

Dużo też wygodniej, mniejszy opór wiatru
Dzisiaj piwkuję