|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
A ja odebrałam właśnie wyniki tej tarczycy i TSH wyszło mi jeszcze niższe, natomiast te pozostałe f3 i f4 w normie- napisałąm juz sms-a lekarce, zobaczymy co dalej...
Ja się chyba tez spytam następnym razem czy mogę wejść z ogonem ![]() Pisałam do Pani endokrynolog i podałam wyniki, odpisała, ze skoro f3 i f4 sa w normie to znaczy, że ciąza mi fizjologicznie obniżyla wyniki i sie nie przejmować...Uspokoiła mnie Złota kobita
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-16 o 13:28 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no sama nie wiem czy jakby co to się zdecyduję na to imię![]() A powiedzcie macie już jakieś plany apropo imion? że jak dzieczynka to tak a jak chłopiec to tak ![]() u mnie mąż mówi że ja wybierałam imię dla Julki to teraz on wybiera i jak będzie chlopak to będzie Karol hehe ale pewnie będziey to negocjować
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zmiany lekarza to jak najbardziej możesz, zwłaszcza, że do swojego teraz nie możesz się dostać, a gdzieś musisz pójść, bo czekać do końca września to trochę za długo. tylko może nie mów od razu, że chcesz zmieniać lekarza, dopiero swojemu powiedz co i jak. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za wszystkie rady, posłuchałam Was i przepisałam sie na 25.08 na wizytę. Byłam dzis na badaniu HCG, wynik będzie jutro.
u mnie prywatnie facet zawsze może wejść, na NFZ nie wiem, nie mialam nigdy takiej sytuacji |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze nie bedzie tylko sytuacji jak w reklamie banku, bo moja mama tez jest taka roszczeniowa.;p
|
|
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
ciężko będzie się z TŻ dogadać w tej kwestii coś czuję. ![]() Idę dziś w odwiedziny do synka znajomych - ma 2 miesiące. a w ubiegłym tygodniu byłam u małej Zosi - również 2 miesiące, ale jest taka maleńka! Ciuszki rozmiar 62 okazały się za duże. Urodziła się maluśka 51cm i waga 2400
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-08-16 o 14:50 |
||
|
|
|
|
#1268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my na dzien dzisiejszy to Florian Miłosz W. na chłopaka to takie najpewniejsze a podoba mi sie jeszcze Julian, Oliwer, Patryk. a dziewczynka Aurelia Florentyna W. i z dziewczynką będzie najwiekszy problem w grę wchodzi jeszcze Julia Oliwia W. narazie mojej rodzinie powiedzielismy że Florek lub Aurelka ale to będziemy myśleć intensywniej jak dowiemy sie kto we mnie siedzi ![]() Cytat:
hehe moi rodzice już sobie pomarudzili ale zostali utemperowani i już sie pogodzili hehe. jeszcze zostana tesciowie do przezycia ale to im powiemy jak juz bedziemy mieli 100% ustalone.
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mogę się przyłączyć?
5wd4, przy okazji fajną prezentację znalazłam http://www.slideshare.net/catherinep...y-presentation mój pasożycik wygląda jak krewetka Mam 31 lat, to moja druga ciąża - w pierwszą zaszłam w Boże Narodzenie, niestety 15.01.2012 ludzik się odmeldował - miałam straszny krwotok, wizyta u ginekologa to była masakra - byłam u faceta kilkanaście razy wcześniej, jak mnie powitał tekstem - aaaaa pani do kontroli po porodzie? - to myślałam że mu dam w łeb Lekarza oczywiście zmieniłam - obecnie jestem zadowolona - poprzednim razem zaszliśmy w 3cim cyklu, teraz tak samo. Czuję się fatalnie - jestem na luteinie, acardzie i euthyroxie - tarczycę mam ok, ale euthyrox też ponoć pomaga utrzymać i łagodzi wymioty.... Towarzyszą mi one jak i poprzednim razem praktycznie od 2 dni po zapłodnieniu. Cykle mam długie i żeby na pewno trafić w jajo robiłam sobie testy owulacyjne - wyszło mi że owu miałam w 32 dniu cyklu - co zgadza się z wiekiem ciąży w usg (5mm, zarodek 0,7mm) 2 dni temu. Licząc wg daty miesiączki to powinien być już niemal 8 tydzień... Wymiotuję ciągle - nawet kilka razy w nocy, tak samo latam ciągle sikać i sprawdzać czy już jest krew jak mnie brzuch boli. Masakra to ból piersi i ich powiększanie się - jak dotknę sutków to jakbym miała ranę, niestety biust mi się powiększa i widzę z przerażeniem że już robi mi się rozstęp. Zazdroszczę dziewczynom, które cieszą się z powiększania piersi - przy moim obecnym rozmiarze (75HH) to dramat. Póki co noszę w stanikach wkładki laktacyjne, bo ból przy ocieraniu się o materiał jest koszmarny. Po poprzednim razie - nikt w rodzinie nie wiedział o ciąży - nie chcemy mówić najdłużej jak się da - myśleliśmy żeby powiedzieć na gwiazdkę - jeśli oczywiście ciąża nie skończy się wcześniej. Mam sporą nadwagę, więc chyba nie będzie po mnie widać jeszcze... Dzieci nie mamy, a poronienie na koncie tak... Jakie podstawy żeby myśleć że tym razem się uda? Smutno mi wciąż - zastanawiam się czy w ogóle cokolwiek kupować przed porodem - nie chcę jak na filmach zostać z pustym łóżeczkiem i tymi wszystkimi gadżetami. Oglądam na YT filmy o poronieniach i martwych porodach - dzisiaj widziałam taki o dziewczynie której dziecku stanęło serce 10 dni przed porodem; albo o jakiś strasznych wadach.... Generalnie hopla dostaję. Dziś od rana leżę w łóżku, bo źle się czuję i przeczytałam cały wasz wątek - mimo obaw tyle tu optymizmu, aż się zastanawiałam czy pisać, bo po co psuć tą atmosferę.... Chyba tu nie pasuję.... Chyba tylko terminem, bo wychodzi mi na połowę kwietnia.... Generalnie nie wierzę że się uda.... I chyba też tęsknię za tym dzieckiem którego już nie ma... |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
nie nakręcaj sie na najgorsze. W psychologii jest samospełniające sie propoctwo. Po co oglądasz filmiki o poronieniu? to juz lepiej nic nie oglądaj.
Smutno sie to czytało, tak jakbyś czekała juz na koniec.... jeśli sie boisz co będzie dalej, to żyj dniem dzisiejszym i nie myśl o tym co będzie za kilka m-cy. Mam jednak nadzieję, ze wszystko Ci sie uda |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czemu myślisz, że i tym razem się nie uda donosić ciąży? Musisz myśleć pozytywnie! Mam nadzieję, że Twój TZ Cie wspiera w całej tej sytuacji Głowa do góry!!!Na wymioty gin nie zapisała Ci nic? Są ponoć jakieś czopki, które można brać i dzięki którym można żyć spokojnie pocieszam, że u mnie od 11 tygodnia mdłości ustąpiły, ból piersi także
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiele z nas przeszło poronienie- ja też(zabieg miałam dzień przed wigilią, więc też mało ciekawie...), podobno spotyka to co 4 ciążę- niektóre kobiety nawet nie wiedzą, ale negatywne myslenie moze tylko zaszkodzić. Wiadomo, że dopada każdego, ale trzeba być dobrej mysli i mieć nadzieję, ze będzie dobrze Co do bólów brzucha ja też mam czasem cos mnie kłuje w boku, czasem brzuch tli jak przed okresem, mi lekarka kazała brać no-spę. TAkze zapraszamy serdecznie do wątku i głowa do góry |
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNO!
Przede wszystkim to myśleć optymistycznie! Wierzyć! Nie oglądać bzdur, pierdół i gów...anych filmików! Chcesz się przybijać i przytłaczać jeszcze bardziej? Spośród rzeszy forumowiczek dziewczyny z uśmiechem na twarzy zachodziły w kolejne ciąże i wiedziały, że będzie dobrze mimo WIELU niepowodzeń. Każda z nas mimo, że się martwi ma w sobie wiarę i optymizm - bo czemu zakładać najgorsze? co to da? Nerwy i stres a to nasz najgorszy wróg! No i ja się poddenerwowałam z lekka ![]() Głowa i cyc do góry! Będzie dobrze!!!
|
|
|
#1274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Szkoda że następna wizyta dopiero 4 września.... Byłabym spokojniejsza mając usg codziennie |
||||
|
|
|
|
#1275 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem w 9 tygodniu i od paru dni takie lakkie zamulanie w żolądku mi się zaczęło. Jak nie zjem co 2-3 godziny, to czuję sięs strasznie. I jak tu nie przytyć przesadnie w ciąży?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jakbyś teraz poszla to lekarz mogłby stwierdzić, że cos tam może jest ale nie jest pewien... a za taka info płacić 150 zl to bez sensuCytat:
Czasem tylko jak jakies imie gdzieś przypadkowo usłyszymy lub przeczytamy to pytamy się wtedy nawzajem co drugie o tym myśli. I zawyczaj mi nie pasuje propozycja Tżta, a Tżtomi mojaTak więc myślę, że wybór imienia to będzie masakra
|
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze zobaczysz, tylko zmień nastawienie! Fasolka wszystko czuje Mama szczęśliwa to i dziecko spokojne
|
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
scarlett, po prostu lanie Ci się nalezy za takie myślenie. Przeciez dzidzia, która nosisz pod sercem czuje wszystkie Twoje emocje. I takie emocje jakie nam przedstawiłas nie sa dla niej dobre... Już teraz musi czuć, że w nia wierzysz i na nią czekasz!
|
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy którejś też się non stop odbija? No ja normalnie czuję się jak jakiś menel
![]() :brzyda l: Czy na to coś pomaga?I pytanko do tych co używają Musteli - zastanawiam się nad zakupem. Jak wrażenia? Jesteście zadowolone? Ja generalnie całkowicie niekobieco nie lubię kremików, balsamików itp mazideł, więc oliwka to już zdecydowanie odpada, ale zauważyłam że skórę mam o wiele bardziej przesuszoną niż zwykle... |
|
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wzdęcia non stop
Równie wątpliwa przyjemność
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ale jak nie wierzę to co - znasz jakiś sposób żeby się zmusić do uwierzenia? :con fused:
|
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do odbijania to też tak miałam przez jakiś czas
|
|
|
|
#1283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym że druga była, po pojawiło się krwawienia (okazał się krwiak), a 3cia żeby skontrolować jak tam z tym krwiakiem... Ale po tej 3ciej wizycie postanowilam sobie, ze jeśli przy każdej wizycie dzidzia ma się dobrze i z każda wizytą serduszko bije coraz szybciej, to trzeba wierzyć że maleństwo chce z nami zostać i doczekac cierpliwie do terminu porodu. Więc koniec z wizytami co tydzień, bo kazda wizyta też jest stresująca
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkie się boimy o swoje kijanki ale bez przesady. Najpierw ta opcja z zaśniadem, teraz ta opcja z samonakręcaniem się... nie wiem czy nie powinnaś udać się do psychologa, a już na pewno pogadać o tym z tż bo to nie jest normalne. Mam wrażenie, że chcesz być nieszczęśliwa i jeszcze nadawanie imion 6 tyg ciąży ... to chyba słabo pomaga ? tak jak napisały dziewczyny co 4 ciąża kończy się poronieniem, wiele dziewczyn tutaj jest po poronieniu, inne naturalnie się boją no ale to co bije z Twojego postu to dla mnie bardzo zły sygnał. |
|
|
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak na koniec cytat z Katarzyny Grocholi jakże trafny: "Nie wydaje mi się, żeby człowiek musiał być pesymistą. Chyba że ktoś żyje gdzieś daleko, w jakimś kraju, w którym jest obrzydliwie dobrze, wesoło, ciepło, bogato - to bardzo proszę, wtedy maleńka dawka pesymizmu jest wskazana, dla zachowania równowagi, zdrowia psychicznego oraz harmonii. Co innego, kiedy żyjemy tu i teraz. Tutaj jest potrzebna potężna dawka optymizmu, z tych samych powodów. To znaczy dla zachowania równowagi w przyrodzie"
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo a to, że się będziemy udręczać to na pewno nic nie zmieni ani nie pomoże...ja też się obawiałam mówić komukolwiek, cieszyć się z tego itd dopóki nie minie pierwszy trymestr...ale równie dobrze coś może złego stać się dużo później więc postanowiłam się cieszyć z tego co mam teraz bo jakby nie patrzeć to już moje baby a Natura wie najlepiej co robi i trzeba jej zaufać....Więc głowy do góry przyszłe mamy to ponoć dopiero początek problemów...i tak już przez paredziesiąt lat będziemy się zamartwiać...więc teraz pora się pocieszyć troche i dawać się rozpieszczać innym![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Chyba rzeczywiście sobie wyobraziłam te dwie kropelki plamiące bo cały dzien ani śladu...więc nie będę panikować bo brzuch też mnie nie boli...tylko te wzdęcia...męczące strasznie... |
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam sie tylko przywitac i dac znac, ze u nas wszystko dobrze
![]() i dziekuje za slowa wsparcia ![]() Moj maz chyba stara sie w ten sposob bronic przed rozczarowaniem, w razie gdyby sie nie powiodlo i na razie blokuje informacje dotyczace ciazy byle do 12 tygodnia ![]() dzisiaj pada deszcz, mimo to troche pochodzilismy po miescie ![]() ahh i dzisiaj cale przedpoludnie mialam lekkie mdlosci, a teraz zgage ... wiec jednak cos sie dzieje
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję, że za tydzien będę zadowolona
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od dr, z kijanką wszystko ok, szyjka ok, nic złego się nie dzieje, serducho bije, na razie mam nic nie robić i następna wizyta za 3 tyg. A jutro zaczynam 8
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

zobaczymy czy sen okaże się proroczy...
no sama nie wiem czy jakby co to się zdecyduję na to imię
05.07.2008 
nie stać mnie chodzić tam co miesiąc plus badania 

:con fused: