Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 14:01   #4411
new_me
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

mnie też dziwi jak można oblać maturę z matematyki, mając wszystko podane jak na tacy.
dokladnie, chociaz pewnie jak ktos sie nie przykladal ( po wynikach zapewne i tak bedzie twierdzil ze teraz to taaaakaa trudna dali ze hoho ) nie robil zadan itd to nawet podane wzory nie pomoga bo nie beda wiedzieli co gdzie w tej ksiazeczce znalezc.. albo o zastosowac i jedyne co zostaje to zasada: " nie wiesz co robic to licz delte"
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:04   #4412
201604181004
Konto usunięte

Też mnie to wkurza z kobietami kierowcami... Ja na wakacje prowadziłam auto tak daleko że aż na Słowację zajechałam i tam prowadziłam samochód i nie wiedziałam czego tu się bać drogi są od jeżdżenia... A jak mój kuzyn z pomorza miał do Gdańska jechać i się bał to wszyscy mówili 'NO DAJ SPOKÓJ, nawet Basia dojedzie tam to ty masz nie dojechać?' nie no jasne jestem taką sierotą że trzeba mnie stawiać za wzór do ośmielenia co najlepsze ja mam prawo jazdy już któryś rok, nigdy żadnego wypadku mandatu ani nic - babcia nie wsiądzie ze mną do auta, bo jestem kobietą. Z tym kuzynem który się bał do miasta jechać i ledwo zdał egzamin? Tak, czemu nie
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:15   #4413
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Chcesz może ze mną zamieszkać? Albo co najwyżej tylko przychodzić do mnie się odstresować

Nie cierpię zmywania naczyń, tym bardziej jak mam pomalowane paznokcie. Tu coś odpryśnie, tam coś odpryśnie i po moim starannym manicure. Ale za to uwielbiam wieszać pranie
Do mnie też możesz wpaść się odstresować

Ja wieszać prania nie lubię, ale samo pranie ma coś w sobie Jak byłam mała i mama robiła pranie to zamykałam się w łazience i się patrzyłam z fascynacją

Cytat:
gdyby nie Tż pewnie zapuściłabym się na zimę
Ja nie mam TŻta Ale od zapuszczania powstrzymuje mnie wf i to, że nie lubię długich dresów, zawsze w krótkich spodenkach latam

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Mnie zdziwiło jak ostatnio jedna klientka (pracuję w księgarni) kupowała swojemu synowi książkę i powiedziała mu: tylko masz powoli czytać, a nie że przeczytasz w dwie godziny i znowu będziesz marudził o kolejną książkę

Powinna się chyba cieszyć, że dziecko tak ochoczo czytuje książki. C'nie? A jak jej szkoda kasy, to przecież istnieją biblioteki...
Ja jak 3 lata temu weszłam w książki i pochłaniałam jedną dziennie to dostałam laptopa od rodziców

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2012-08-16 o 14:17
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:24   #4414
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A jak mój kuzyn z pomorza miał do Gdańska jechać i się bał to wszyscy mówili 'NO DAJ SPOKÓJ, nawet Basia dojedzie tam to ty masz nie dojechać?' nie no jasne jestem taką sierotą że trzeba mnie stawiać za wzór do ośmielenia
Dziwi mnie takie mówienie o innych ludziach, kiedy nawet się nie zna ich umiejętności. A potem wielkie zdziwienie, kiedy zrobisz coś lepiej od takich osób mimo tego, co sobie ubzdurały. Choć przyznam, że satysfakcja w takiej sytuacji jest bezcenna.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2012-08-16 o 14:25
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:30   #4415
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wczoraj też mi ciśnienie podnieśli. Uśpili mojego kochanego psa. Miał raka i dostał krwotoku wewnętrznego. Z racji wieku, nie można było mu zrobić żadnej operacji ani nic. Koniec końców psiak przeszedł na drugą stronę tęczy ładnych parę dni temu. Wszyscy o tym wiedzieli łącznie ze szwagierką i teściową. Jakoś nikt się nie pokwapił, żeby mi to powiedzieć od razu... tylko po jakichś 4 dniach . Że niby co... żebym się nie martwiła? No ja dziękuję.
Może nie wiedzieli jak Ci to powiedzieć? To zawsze jest trudna rozmowa, gdy trzeba poinformować kogoś o tym, że zmarła bliska mu istota…

Cytat:
Też mnie to wkurza z kobietami kierowcami... Ja na wakacje prowadziłam auto tak daleko że aż na Słowację zajechałam i tam prowadziłam samochód i nie wiedziałam czego tu się bać drogi są od jeżdżenia... A jak mój kuzyn z pomorza miał do Gdańska jechać i się bał to wszyscy mówili 'NO DAJ SPOKÓJ, nawet Basia dojedzie tam to ty masz nie dojechać?' nie no jasne jestem taką sierotą że trzeba mnie stawiać za wzór do ośmielenia co najlepsze ja mam prawo jazdy już któryś rok, nigdy żadnego wypadku mandatu ani nic - babcia nie wsiądzie ze mną do auta, bo jestem kobietą. Z tym kuzynem który się bał do miasta jechać i ledwo zdał egzamin? Tak, czemu nie
A babcia wie o tym jakim kierowcą jest kuzyn? Jak wie, to faktycznie, udana jest. Któregoś razu bym ją chyba zapytała dlaczego uważa, że kobieta-kierowca jest gorsza od faceta-kierowcy
Stary 2012-08-16, 14:30   #4416
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Mnie zdziwiło jak ostatnio jedna klientka (pracuję w księgarni) kupowała swojemu synowi książkę i powiedziała mu: tylko masz powoli czytać, a nie że przeczytasz w dwie godziny i znowu będziesz marudził o kolejną książkę

Powinna się chyba cieszyć, że dziecko tak ochoczo czytuje książki. C'nie? A jak jej szkoda kasy, to przecież istnieją biblioteki...
Całe życie to słyszałam od rodziców, głównie dlatego nigdy mi nie kupowali książek, bo za szybko je czytałam Na szczęście mieszkam obok biblioteki. Ale z drugiej strony, trochę się tej babce nie dziwię, biorąc pod uwagę ceny książek.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:39   #4417
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Biedne dziecko. Jemu to żałuje a sobie pewnie kupi n-ty lakier do paznokci . W ogóle dziwi mnie takie ucinanie skrzydeł, bo "się nie nadajesz" albo "będę musiała znowu z Tobą iść np. do księgarni". Mi od zawsze wmawiają, że się nie nadaję na kierowcę i nigdy mi nikt nawet nie zaproponował kursu prawa jazdy. Mojemu bratu (młodszemu o 3 lata) to od razu kurs i nawet samochód kupili. Mi nie bo nie wiem... jestem kobietą? Teraz łaski bez, wszędzie się mogę dostać rowerem i póki co nic mi się nie stało. Jak zbiorę kasę i będę mieć czas to sobie pójdę na kurs. Tak samo zawsze mnie wkurzało, że ja mam w domu sprzątać, a mój brat nie musi, bo ja jestem kobietą a on facetem. Mama mu zawsze sprzątała w pokoju, nawet pewnie do teraz to robi . Nie ogarniam... dobrze, że już daaawno z nimi nie mieszkam.

Wczoraj też mi ciśnienie podnieśli. Uśpili mojego kochanego psa. Miał raka i dostał krwotoku wewnętrznego. Z racji wieku, nie można było mu zrobić żadnej operacji ani nic. Koniec końców psiak przeszedł na drugą stronę tęczy ładnych parę dni temu. Wszyscy o tym wiedzieli łącznie ze szwagierką i teściową. Jakoś nikt się nie pokwapił, żeby mi to powiedzieć od razu... tylko po jakichś 4 dniach . Że niby co... żebym się nie martwiła? No ja dziękuję.
pogrubione: mnie też to wkurza. Rodzice mojej kuzynki nawet kazali jej sprzątać w pokoju brata, bo to w końcu chłopak i to nie jest jego obowiązek
Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
dokladnie, chociaz pewnie jak ktos sie nie przykladal ( po wynikach zapewne i tak bedzie twierdzil ze teraz to taaaakaa trudna dali ze hoho ) nie robil zadan itd to nawet podane wzory nie pomoga bo nie beda wiedzieli co gdzie w tej ksiazeczce znalezc.. albo o zastosowac i jedyne co zostaje to zasada: " nie wiesz co robic to licz delte"
co jak co, ale zawsze warto obliczyć deltę ;D
Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Ja nie mam TŻta Ale od zapuszczania powstrzymuje mnie wf i to, że nie lubię długich dresów, zawsze w krótkich spodenkach latam
jak byłam na studiach i widywałam się z Tżtem raz na jakiś czas (zresztą to były początki i Tż nie myślał o tym, by ściągnąć mi spodnie) to też goliłam nogi ze względu na wf ;D
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:50   #4418
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Szkoda, że nas jazda samochodem do PL kosztuje więcej niż lot... tak to, jak kiedyś zrobię prawko, bym z chęcią podjechała pod dom rodziców i jeszcze na nich zatrąbiła .

Ceny książek to jakaś masakra... ale z takimi uwagami do dziecka warto się wstrzymać. Może się w sobie zamknąć i przestać czytać. Przecież małe dzieci nie ogarniają wartości pieniądza Dla nich bankomat to magiczna ściana dająca pieniążki na cokolwiek.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:57   #4419
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Szkoda, że nas jazda samochodem do PL kosztuje więcej niż lot... tak to, jak kiedyś zrobię prawko, bym z chęcią podjechała pod dom rodziców i jeszcze na nich zatrąbiła .

Ceny książek to jakaś masakra... ale z takimi uwagami do dziecka warto się wstrzymać. Może się w sobie zamknąć i przestać czytać. Przecież małe dzieci nie ogarniają wartości pieniądza Dla nich bankomat to magiczna ściana dająca pieniążki na cokolwiek.
dokładnie, a za złotówkę można wykupić cały sklep według nich
ale fajnie jak dziecko ma jakieś zainteresowania, a nie tylko gry i facebook
Stary 2012-08-16, 15:00   #4420
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, a za złotówkę można wykupić cały sklep według nich
ale fajnie jak dziecko ma jakieś zainteresowania, a nie tylko gry i facebook
Ja się strasznie jarałam dinozaurami, dużo o nich czytałam i chciałam być paleontologiem . Na szczęście nikt mi nie wypominał, że musi mi kupować czasopisma czy pomóc w poszerzaniu kolekcji . Ale jak ja byłam mała to nie było powszechnego internetu, o fejsbuniu nie wspomnę .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:25   #4421
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Albo te teskty gdy dziewczyna za pierwszym razem zdała prawo jazdy.
Na pewno miała farta/przespała się z instruktorem/zdała na ładne oczy.
To że po prostu dobrze prowadzi jest dziwnym trafem zawsze pomijane
Stary 2012-08-16, 15:43   #4422
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Ja się strasznie jarałam dinozaurami, dużo o nich czytałam i chciałam być paleontologiem . Na szczęście nikt mi nie wypominał, że musi mi kupować czasopisma czy pomóc w poszerzaniu kolekcji . Ale jak ja byłam mała to nie było powszechnego internetu, o fejsbuniu nie wspomnę .
W tej kwestii byłam szczęśliwym dzieckiem-na książki mi nie żałowano, miałam swoją kartę w bibliotece i wszyscy byli szczęśliwi, że dziecko lubi czytać C:
Babcia jedynie się wściekała, że ja 'kartki niszczę' bo co chwilę jakąś zarysowywałam, a smarowałam często i gęsto, zostało do dziś Niech się cieszą, że oszczędziłam ściany albo inne powierzchnie płaskie

Po przeczytaniu wypowiedzi, że 'baby lubią się oklepywać kremidłami " i "baba za kierownicą gorsza niż facet" to się we mnie krew gotuje. Gdybym mogła, to bym nie goliła nóg, ale mam takie gęste i ciemne (w dodatku szybko rosną), że nie mam wyjścia. Żadna radość, maseczki również, bo się czuję ograniczona ruchowo, tylko czekać aż coś usmaruję mazidłem
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:51   #4423
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Sama jestem tegoroczną maturzystką i po prostu nie rozumiem jak można było nie napisać matury z matmy w tym roku na 30%. Nie wiem, strzelając, eliminując odpowiedzi można było napisać na 40%. Przecież te zadania praktycznie się powtarzają, tylko liczby się zmieniają Przebimbać 3 lata? okej, ale do diabła, przecież każdy dostaje 'książkę' z wzorami na egzamin i te wzory są opisane
Najlepsze są potem wątki na forum `zabrakło mi tylko jednego pkt`. Super, tylko, że to nie jest TYLKO jeden pkt ale dno bo z palcem w tyłku można to na o wiele więcej napisać.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:52   #4424
Duszaniola
Wtajemniczenie

A mnie strasznie wkurza, jak każdy kolega uważa, że jeździ lepiej ode mnie, bo mi się bardzo rzadko zdarza wrzucić nie ten bieg co trzeba (szczególnie, jak mam dłuższą przerwę od jeżdżenia), nie zawsze uda mi się idealnie zaparkować albo muszę poprawiać jak jest bardzo ciasno, ale to że oni mieli wypadki, wjeżdżali w jakieś słupki to nic.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:10   #4425
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Ale za to uwielbiam wieszać pranie
Coś czego ja nienawidzę. Mnie przydałyby się jakieś leki uspokajające jak wieszam pranie ale ja tego serio nienawidzę.
Stary 2012-08-16, 16:17   #4426
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pomaganie... Przykład: siedzi 20 osób w sali/pociągu/etc., chcesz żeby ktoś Ci pomógł, to nie mów "Czy może mi ktoś pomóc???", tylko zwracaj się konkretnie do jednej osoby - "Możesz mi pomóc?". Podobno to na nas działa bardziej motywująco Bo jeśli rzucamy słowa do ogółu, to nikt nie czuje się tak naprawdę adresatem tej wiadomości, "nie jestem tu sama, tyle ludzi, pewnie ktoś jej pomoże", "no przecież mnie nie prosiła o pomoc" itp. itd. Zwrócenie się do kogoś bezpośrednio, powinno zadziałać

Tak, wiem, są też ludzie, na których nic nie podziała, ale ja mówię tu o normalnym, w miarę inteligentnym człowieku.
Prawda, to się nazywa dyfuzja odpowiedzialności. Warto poczytać o tym na wiki chociażby bo fajne zjawisko. Fajne w sensie ciekawe.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:44   #4427
IzzieSt
Zakorzenienie

Dziwi mnie i jednocześnie wkurza jak ludzie zakładają nowe wątki na Wizażu z pytaniem, na które jest odpowiedź w google. Czy do Rumunii można jechać na dowód czy trzeba paszport? Nosz kurka wodna, więcej czasu zajmuje założenie tematu niż wpisanie tego w google

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Prawda, to się nazywa dyfuzja odpowiedzialności. Warto poczytać o tym na wiki chociażby bo fajne zjawisko. Fajne w sensie ciekawe.
Jak miałam jakieś zajęcia z pierwszej pomocy, to facet nam mówił właśnie, żeby do konkretnej osoby powiedzieć: Ty zadzwoń po pogotowie, a nie: niech ktoś zadzwoni po pogotowie!
Stary 2012-08-16, 16:49   #4428
201604200942
Konto usunięte

Ludzie są naprawdę dziwni.

Wypadek. Dość poważny, bo jednego poszkodowanego trzeba przewieźć na śmigłowcu. Wokół miejsca wypadku jest policja i tłum gapiów. Śmigłowiec nie może wylądować, bo ludzie robią zgromadzenie, więc policja próbuje ich odsunąć. Co robią ludzie? Oburzają się, bo jak to policja (JP na 100% przecież) ma prawo wyganiać ich z miejsca zdarzenia. No co za ludzie
Stary 2012-08-16, 17:08   #4429
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
No gotowanie ok, ale sprzątanie? Czasem nawet lubię, tak w ramach odmóżdżenia i wysiłku fizycznego, ale nie ma w tym interesowania się. Tak jak mnie dziwi, jak faceci myślą, że ja jako kobieta interesuję się szeroko pojętym dbaniem o siebie i sprawia mi to przyjemność. Jak mi coś nieładnego wyjdzie na twarzy, to pewnie że poszukam, jak się tego pozbyć, ale czy to jest zainteresowanie? Albo golenie nóg, najbardziej znienawidzona przeze mnie rzecz, a wielu uważa, że skoro to robię, to sprawia mi to przyjemność. Bo przecież jestem kobietą, kobiety lubią siedzieć w łazience.
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
O to to! Ja nie cierpię szeroko pojętych zabiegów kosmetycznych, nie lubię się malować, ale robię to, bo wyglądam lepiej, nie cierpię golić nóg czy nakładać odżywki na włosy, a większość myśli, że każda kobieta uwielbia wklepywać w siebie tony balsamów i malować paznokcie. Mnie to nie sprawia przyjemności. Robię to, bo w większości to mus (mam suchą skórę i włosy), ale żadnej rozkoszy w tym nie znajduję.
Mnie też dobijają tego typu stwierdzenia. Ja bardzo lubię się malować, ale nie cierpię wklepywania w siebie różnych specyfików, a już smarowanie ciała balsamem/oliwką/czymkolwiek to dla mie katorga. Niestety muszę się nawilżać, bo tu gdzie mieszkam mamy nienajlepszą wodę, niestety.

Ja właściwie nie lubię uskuteczniać szeroko pojętej pielęgnacji - lubię efekty tej pielęgnacji, tzn. nie lubię golić/depilować nóg, ale lubię, gdy są gładkie, nie lubię procesu stylizowania włosów, ale lubię, gdy są ładnie ułożone, nie cierpię farbować odrostów/włosów, ale lubię swój obecny kolor włosów, itd. I niektórym facetom trudno zrozumieć, że wiszenie w łazience na suszarce przez 15 minut nie jest dla mnie niczym fascynującym, ani wciągającym.

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3592636 5]Ej ja w ogóle nie znam nikogo, kto lubiłby golenie nóg
Balsamy, maseczki, paznokcie i te duperele to ja lubię, ale golenie nóg? Masakra, po co tam o ogóle te włochy rosną? [/QUOTE]

Też sobie niekiedy zadaję to pytanie - nie mogłyby jakoś zaniknąć, jak już zauważą, że i tak ich się pozbywam?

Cytat:
Biedne dziecko. Jemu to żałuje a sobie pewnie kupi n-ty lakier do paznokci . W ogóle dziwi mnie takie ucinanie skrzydeł, bo "się nie nadajesz" albo "będę musiała znowu z Tobą iść np. do księgarni". Mi od zawsze wmawiają, że się nie nadaję na kierowcę i nigdy mi nikt nawet nie zaproponował kursu prawa jazdy. Mojemu bratu (młodszemu o 3 lata) to od razu kurs i nawet samochód kupili. Mi nie bo nie wiem... jestem kobietą? Teraz łaski bez, wszędzie się mogę dostać rowerem i póki co nic mi się nie stało. Jak zbiorę kasę i będę mieć czas to sobie pójdę na kurs. Tak samo zawsze mnie wkurzało, że ja mam w domu sprzątać, a mój brat nie musi, bo ja jestem kobietą a on facetem. Mama mu zawsze sprzątała w pokoju, nawet pewnie do teraz to robi . Nie ogarniam... dobrze, że już daaawno z nimi nie mieszkam.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Pamiętam zdziwienie mojej babci oraz reszty rodziny od strony taty, jak się chwalił, że córce na urodziny wykupił kurs prawa jazdy, że jeżdżenie samochodem mi się podoba i, że nieźle mi idzie. A rodzinka go "pocieszała" gadkami w stylu: "Nawet, jak za którymś razem uda jej się zdać, to pewnie i tak nie będzie chciała od ciebie pożyczać samochodu, bo jest ogromny" (mamy Audi A6 - auto, jak auto - duże, ale tir to to nie jest). Zdałam za pierwszym razem, co najpierw wywołało zgorszenie wśród tamtej części rodziny (bo pewnie miałam mini i duży dekolt), a kiedy ich oświeciłam, że jak zdawałam to było chłodno, więc na egzamin poszłam w golfie, spodniach i traperach, to się zaczęło: "Pewnie miałam szczęście", "Zdawałam o ósmej, więc była mały ruch", "Zdawałam o ósmej, więc był duży ruch - miałam więcej czasu na myślenie, bo wolniej się jechało", "Pewnie 20 minut stałam w korku", "Napewno jechałam mniej ruchliwymi ulicami, a parkowałam na pustych parkingach" i tego typu dyrdymały. Nikomu też nie przyszło do głowy, że po prostu prowadzenie samochodu idzie mi całkiem dobrze. Na szczęście ojciec był po mojej stronie, ale w końcu daliśmy sobie spokój z tłumaczeniami. Teraz tylko się dziwią: "Ale jak to, pożyczyłeś jej samochód??? I nie boisz się, że ci go rozbije???".

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:18   #4430
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Pamiętam zdziwienie mojej babci oraz reszty rodziny od strony taty, jak się chwalił, że córce na urodziny wykupił kurs prawa jazdy, że jeżdżenie samochodem mi się podoba i, że nieźle mi idzie. A rodzinka go "pocieszała" gadkami w stylu: "Nawet, jak za którymś razem uda jej się zdać, to pewnie i tak nie będzie chciała od ciebie pożyczać samochodu, bo jest ogromny" (mamy Audi A6 - auto, jak auto - duże, ale tir to to nie jest). Zdałam za pierwszym razem, co najpierw wywołało zgorszenie wśród tamtej części rodziny (bo pewnie miałam mini i duży dekolt), a kiedy ich oświeciłam, że jak zdawałam to było chłodno, więc na egzamin poszłam w golfie, spodniach i traperach, to się zaczęło: "Pewnie miałam szczęście", "Zdawałam o ósmej, więc była mały ruch", "Zdawałam o ósmej, więc był duży ruch - miałam więcej czasu na myślenie, bo wolniej się jechało", "Pewnie 20 minut stałam w korku", "Napewno jechałam mniej ruchliwymi ulicami, a parkowałam na pustych parkingach" i tego typu dyrdymały. Nikomu też nie przyszło do głowy, że po prostu prowadzenie samochodu idzie mi całkiem dobrze. Na szczęście ojciec był po mojej stronie, ale w końcu daliśmy sobie spokój z tłumaczeniami. Teraz tylko się dziwią: "Ale jak to, pożyczyłeś jej samochód??? I nie boisz się, że ci go rozbije???".
Zabiłabym... Jak można być tak ograniczonym, żeby mówić takie rzeczy...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:29   #4431
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Dokładnie. Prawie jak w średniowieczu Paranoja, ja bym puściła wiązanke na temat mojego prawa jazdy, odechciałoby im sie wspominać o tym
Stary 2012-08-16, 17:40   #4432
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Ja i moja bratowa zdałyśmy za pierwszym. Oczywiście zazdrośni faceci mają na to swoje wytłumaczenia
-bratowa to zdała, bo w ciąży była i z litości, a ty to blondyna jesteś i pewnie wpadłaś instruktorowi w oko

ta, sratata I u mnie było to samo co u linki, po odbiór prawka pojechałam z tatą, on ma forda jakiegoś tam kombi, duży i długi jest. Jak już miałam prawo jazdy w ręce to tata się pyta czy chce go odwieźć do domu. Ja że jasne jasne. Od razu wsiadłam pojechałam po drodze zawiozłam nas do mcdonald's na lody. A rodzina do dziś w to nie może uwierzyć, że tak sobie z ulicy wsiadłam w duże auto i pojechałam po centrum miasta... Nie no tak jakby to była jakaś mistyczna sztuka. Samochody służą do jeżdżenia i tyle Mama i tata mnie pod tym względem nie krytykują, ale nawet jeśli to ojciec jest jedyną osobą której daję na to przyzwolenie - prawo jazdy ma jeśli się nie mylę 32 lata, ani jednego wypadku kolizji ani uszkodzenia samochodu, niczego. A mam w rodzinie takich którzy niejeden samochód rozbili a nawet czterdziestki nie mają

Duszaniola też mnie to wkurza bo ja jak jeżdżę to nie przeceniam swoich możliwości - jak jechałam do Warszawy to akurat ciągiem z jednym przystankiem w Ostródzie, na początku jechałam 120 czyli dozwoloną ale po którejś godzinie jak czułam np ból pleców to jechałam już na przykład 100. I nie rozumiem co w tym złego, dwupasmówka, wyprzedzać można, ja jadę taką prędkością na tyle na ile się czuje ale oczywiście np kuzyn do którego jechałam musiał dać swój komentarz że baby za kółkiem to się wloką jak święte krowy... Tyle że on ze swojej wsi to najdalej do biedronki pojechał. (wybaczcie, ogrom frustracji, musiałam wylać to gdzieś po prostu )
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:44   #4433
mallary
Rozeznanie

Cytat:
No bo przecież kobieta wsiada do auta, bo ma lusterko z trzech stron
Myślałam, że takie średniowiecze umysłowe się kończy, w jakim ja byłam błędzie.
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:55   #4434
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja i moja bratowa zdałyśmy za pierwszym. Oczywiście zazdrośni faceci mają na to swoje wytłumaczenia
-bratowa to zdała, bo w ciąży była i z litości, a ty to blondyna jesteś i pewnie wpadłaś instruktorowi w oko

ta, sratata I u mnie było to samo co u linki, po odbiór prawka pojechałam z tatą, on ma forda jakiegoś tam kombi, duży i długi jest. Jak już miałam prawo jazdy w ręce to tata się pyta czy chce go odwieźć do domu. Ja że jasne jasne. Od razu wsiadłam pojechałam po drodze zawiozłam nas do mcdonald's na lody. A rodzina do dziś w to nie może uwierzyć, że tak sobie z ulicy wsiadłam w duże auto i pojechałam po centrum miasta... Nie no tak jakby to była jakaś mistyczna sztuka. Samochody służą do jeżdżenia i tyle Mama i tata mnie pod tym względem nie krytykują, ale nawet jeśli to ojciec jest jedyną osobą której daję na to przyzwolenie - prawo jazdy ma jeśli się nie mylę 32 lata, ani jednego wypadku kolizji ani uszkodzenia samochodu, niczego. A mam w rodzinie takich którzy niejeden samochód rozbili a nawet czterdziestki nie mają

Duszaniola też mnie to wkurza bo ja jak jeżdżę to nie przeceniam swoich możliwości - jak jechałam do Warszawy to akurat ciągiem z jednym przystankiem w Ostródzie, na początku jechałam 120 czyli dozwoloną ale po którejś godzinie jak czułam np ból pleców to jechałam już na przykład 100. I nie rozumiem co w tym złego, dwupasmówka, wyprzedzać można, ja jadę taką prędkością na tyle na ile się czuje ale oczywiście np kuzyn do którego jechałam musiał dać swój komentarz że baby za kółkiem to się wloką jak święte krowy... Tyle że on ze swojej wsi to najdalej do biedronki pojechał. (wybaczcie, ogrom frustracji, musiałam wylać to gdzieś po prostu )
Też tak mam, że czasem jeżdżę wolniej, bo naprawdę nie lubię jeździć po wioskach, gdzie są wąskie drogi i nie ma tego pasa po środku, dlatego że jeżdżę tak raz na ruski rok (ostatnio w ogóle rzadko, bo mieszkam w innym mieście niż rodzinne i samochodu nie mam) i się trochę boję, nie mam wspomagania więc na takich porządnych podwójnych łukach to nieźle zwalniam, ale jak jest taka w miarę normalna droga i mniejsze łuki to ok.60-70 km/h. Czyli te 20km/h mniej. I wszyscy się na mnie wkurzają i uważają, że jeżdżę jak sierota. Ale z drugiej strony, wolę jechać wolniej i nie wylądować w rowie niż udowadniać ludziom, jaki to ze mnie super kierowca. Ale muszę przyznać, że jak ktoś jedzie po prostej drodze w mieście 30km/h to doprowadza mnie do szału

A i wiem co mnie jeszcze dziwi Co dziewczyny robią tyle czasu w ubikacjach w szkole/na imprezie. Bo dla mnie to się wchodzi, sika i wychodzi (pomijam jak dziewczyna ma okres). Ale większość to siedzi tam po 5 minut albo i więcej

Stary 2012-08-16, 17:59   #4435
asioollka
Zakorzenienie

Dobijają mnie, że mężczyźni myślą, że są wspaniałymi kierowcami i że się urodzili z kierownicą. Nie mam prawa jazdy długo (trochę ponad pół roku), ale myślę, że jeżdżę dobrze. Nie opanowałam niestety jeszcze dobrze parkowania równolegle, staram się to ćwiczyć przy każdej możliwej okazji. Powiem wam, że raz stanęła grupka facetów i dosłownie zaczęła się ze mnie śmiać. Jestem perfekcjonistką więc chciałam stanąć najlepiej jak się dało. Ciekawa jestem czy wszyscy by tak fantastycznie potrafili zaparkować...

Też wolę jechać powoli w zakrętach. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak może ich na tym zakręcie wyrzucić i że mogą wylądować w rowie albo na sąsiednim pasie prosto na czołówkę. Mnie mój tata nauczył żeby podchodzić ostrożnie to takich łuków, bo sam jak dopiero dostał prawo jazdy (ponad 30 lat temu) rozbił samochód na drzewie, bo jechał bardzo szybko na zakręcie.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

Edytowane przez asioollka
Czas edycji: 2012-08-16 o 18:03
asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 18:12   #4436
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobijają mnie, że mężczyźni myślą, że są wspaniałymi kierowcami i że się urodzili z kierownicą. Nie mam prawa jazdy długo (trochę ponad pół roku), ale myślę, że jeżdżę dobrze. Nie opanowałam niestety jeszcze dobrze parkowania równolegle, staram się to ćwiczyć przy każdej możliwej okazji. Powiem wam, że raz stanęła grupka facetów i dosłownie zaczęła się ze mnie śmiać. Jestem perfekcjonistką więc chciałam stanąć najlepiej jak się dało. Ciekawa jestem czy wszyscy by tak fantastycznie potrafili zaparkować...

Też wolę jechać powoli w zakrętach. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak może ich na tym zakręcie wyrzucić i że mogą wylądować w rowie albo na sąsiednim pasie prosto na czołówkę. Mnie mój tata nauczył żeby podchodzić ostrożnie to takich łuków, bo sam jak dopiero dostał prawo jazdy (ponad 30 lat temu) rozbił samochód na drzewie, bo jechał bardzo szybko na zakręcie.
Przypomniało mi się, jak przeżyłam kiedyś chwilę grozy. Jadę sobie 110-120km/h, więc szybko, na łuku, bo taki średni, spokojnie mogłam tyle jechać, a tu mnie jakiś facet wyprzedza, a z naprzeciwka jedzie samochód... zjechałam tylko trochę, bo znam możliwości swojego samochodu i wiedziałam, że jak za bardzo zjadę to mi samochodem zarzuci, bo porządny wiatr wiał. Przyhamowałam też i gdyby nie to, to nie wiem czy facet by wyrobił. I wiecie, jakby był wypadek i coś by się komuś stało, to bym sobie wyrzucała, że bardziej nie zjechałam. A to facet był zwykłym debilem.

Stary 2012-08-16, 18:27   #4437
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się strasznie jarałam dinozaurami, dużo o nich czytałam i chciałam być paleontologiem .
Ja też! W sumie nawet fajne by to było....
Stary 2012-08-16, 19:04   #4438
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes już kilka postów wyżej wyjaśniła - dokładnie o to chodzi, rodzice sponsorują wyżywienie w domu więc opłaca się wszystko wozić

Swoją drogą ja przez ostatni rok też miałam współlokatorkę, która żywiła się prawie wyłącznie jedzeniem z domu (bardzo dużo rzeczy przywoziła w słoikach, najczęściej bigos, pamiętam jak mnie strasznie drażnił jego zapach w kuchni, bo bardzo nie lubię bigosu). Czasem jadła też gotowe mrożonki. Dziwi mnie, że można nie umieć ugotować sobie czegoś prostego typu omlet, naleśniki, zupa... Zresztą nie wiem, może ona akurat umiała tylko się jej nie chciało? W każdym razie nie widziałam jej gotującej ani razu
dokładnie tak jak napisałaś
moja współlokatorka też jadła dzień w dzień to samo: gotowane na parze mięso + ziemniaki + marchew posypane przyprawą gyros...... jak już minęło kilka miesięcy wspólnego mieszkania i wchodziłam do domu i czułam ten zapach to mi się niedobrze robiło

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy nie zostanę zlinczowana, ale mnie dziwi jak w ogóle można wylecieć ze studiów. Ok jakiś super trudnych, medycznych czy coś. Ale na uniwerku, poprawki, warunki, no za którymś razem to już cię zwykle przepchną. Nie można być aż tak odpornym na wiedzę.
ja tam na przykład czasami się dziwiłam ludziom, którym ewidentnie nie szło a ciągnęli te studia... podchodząc po 7, 8 razy do jednego egzaminu - czasami miałam wrażenie że dostawali zaliczenie bo prowadzący chciał mieć już spokój (bo decyzje o możliwości zrobienia kolejnego terminu wydawał dziekan..), dziwił mnie ich brak samokrytycyzmu i niechęć do przyznania przed samym sobą, że nie nadaje się na te studia.
na pierwszym semestrze w czasie sesji jedna prowadząca poirytowana poziomem niektórych studentów napisała nam maila, żeby niektórzy przemyśleli sobie czy nadają się na te studia, bo sądząc po ich pracach nie posiadają odpowiednio wysokiego poziomu umiejętności abstrakcyjnego myślenia
Stary 2012-08-16, 19:09   #4439
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
dziwią mnie modelki i fotografowie - dziewczyny które pozują do zdjęć nie wiem, glamour czy jak to się tam zwie i uważają że są świetnymi modelkami tylko dlatego że są wysokie... a w rzeczywistości na zdjęciach wyglądają jak drewniana kłoda w sukience. Kurcze czemu każdemu się wydaje że może być modelką tylko dlatego że ewentualnie ma wzrost, albo jest się szczupłym? Ja bym się tak nigdy nie kompromitowała żeby wrzucać po 100 zdjęć na facebooka z jednej sesji zdjęciowej, gdy tych sesji jest kilka w miesiącu... Wiem że się na to nie nadaję i właśnie tak głupio wyglądam na takich zdjęciach, nienaturalnie i tak dalej... Tak jak była moda na pseudo fotografów, tak po top model na pseudo modelki... ;p które z kaczym dziobem na torach wyginają swoje ciało.
Też Cię to dziwi? Kurcze, fajnie, że konkurencja rośnie, czasem taki fotograf-"amator" potrafi za mniejszą cenę zrobić fajne zdjęcia np. na weselu, ale jak widzę, że wszyscy wrzucają swoje super focie z takich sesji, co jedno to gorsze, to I jeszcze te zdjęcia z wypuszczanym z ust dymem
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:32   #4440
emememsik
po prostu Em :)

Przypomniała mi się pewne sytuacja z zeszłego tygodnia. Prowadzę samochód, na przeciwnym pasie w pewnej odległości ode mnie jadą: samochód osobowy i trzy ciężarówki. Nagle ciężarówka z samego końca na lajcie zjeżdża na mój pas i zaczyna wyprzedzać trzy pozostałe pojazdy. Jechała prosto na czołówkę ze mną i gdybym ostro nie zahamowała, to pewnie właśnie tak by się to skończyło. Naprawdę już się przymierzałam do zjechania do rowu. Byłam w takim szoku, że ludzie mogą być takimi idiotami, że nawet nie trąbnęłam, ale trochę mi zajęło dojście do siebie.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości