|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Konto usunięte
|
Też mnie to wkurza z kobietami kierowcami... Ja na wakacje prowadziłam auto tak daleko że aż na Słowację zajechałam i tam prowadziłam samochód i nie wiedziałam czego tu się bać drogi są od jeżdżenia... A jak mój kuzyn z pomorza miał do Gdańska jechać i się bał to wszyscy mówili 'NO DAJ SPOKÓJ, nawet Basia dojedzie tam to ty masz nie dojechać?' nie no jasne jestem taką sierotą że trzeba mnie stawiać za wzór do ośmielenia
co najlepsze ja mam prawo jazdy już któryś rok, nigdy żadnego wypadku mandatu ani nic - babcia nie wsiądzie ze mną do auta, bo jestem kobietą. Z tym kuzynem który się bał do miasta jechać i ledwo zdał egzamin? Tak, czemu nie
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wieszać prania nie lubię, ale samo pranie ma coś w sobie Jak byłam mała i mama robiła pranie to zamykałam się w łazience i się patrzyłam z fascynacją![]() Ja nie mam TŻta Ale od zapuszczania powstrzymuje mnie wf i to, że nie lubię długich dresów, zawsze w krótkich spodenkach latam![]() Cytat:
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2012-08-16 o 14:17 |
||
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2012-08-16 o 14:25 |
|
|
|
|
#4415 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście mieszkam obok biblioteki. Ale z drugiej strony, trochę się tej babce nie dziwię, biorąc pod uwagę ceny książek.
|
|
|
|
|
#4417 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak byłam na studiach i widywałam się z Tżtem raz na jakiś czas (zresztą to były początki i Tż nie myślał o tym, by ściągnąć mi spodnie) to też goliłam nogi ze względu na wf ;D |
||
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nas jazda samochodem do PL kosztuje więcej niż lot... tak to, jak kiedyś zrobię prawko, bym z chęcią podjechała pod dom rodziców i jeszcze na nich zatrąbiła
.Ceny książek to jakaś masakra... ale z takimi uwagami do dziecka warto się wstrzymać. Może się w sobie zamknąć i przestać czytać. Przecież małe dzieci nie ogarniają wartości pieniądza Dla nich bankomat to magiczna ściana dająca pieniążki na cokolwiek.
|
|
|
|
#4419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale fajnie jak dziecko ma jakieś zainteresowania, a nie tylko gry i facebook |
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno miała farta/przespała się z instruktorem/zdała na ładne oczy. To że po prostu dobrze prowadzi jest dziwnym trafem zawsze pomijane
|
|
#4422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Babcia jedynie się wściekała, że ja 'kartki niszczę' bo co chwilę jakąś zarysowywałam, a smarowałam często i gęsto, zostało do dziś Niech się cieszą, że oszczędziłam ściany albo inne powierzchnie płaskie ![]() Po przeczytaniu wypowiedzi, że 'baby lubią się oklepywać kremidłami " i "baba za kierownicą gorsza niż facet" to się we mnie krew gotuje. Gdybym mogła, to bym nie goliła nóg, ale mam takie gęste i ciemne (w dodatku szybko rosną), że nie mam wyjścia. Żadna radość, maseczki również, bo się czuję ograniczona ruchowo, tylko czekać aż coś usmaruję mazidłem
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie strasznie wkurza, jak każdy kolega uważa, że jeździ lepiej ode mnie, bo mi się bardzo rzadko zdarza wrzucić nie ten bieg co trzeba (szczególnie, jak mam dłuższą przerwę od jeżdżenia), nie zawsze uda mi się idealnie zaparkować albo muszę poprawiać jak jest bardzo ciasno, ale to że oni mieli wypadki, wjeżdżali w jakieś słupki to nic.
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czego ja nienawidzę.
Mnie przydałyby się jakieś leki uspokajające jak wieszam pranie ale ja tego serio nienawidzę. |
|
|
|
#4426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie i jednocześnie wkurza jak ludzie zakładają nowe wątki na Wizażu z pytaniem, na które jest odpowiedź w google. Czy do Rumunii można jechać na dowód czy trzeba paszport? Nosz kurka wodna, więcej czasu zajmuje założenie tematu niż wpisanie tego w google
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Konto usunięte
|
Ludzie są naprawdę dziwni.
Wypadek. Dość poważny, bo jednego poszkodowanego trzeba przewieźć na śmigłowcu. Wokół miejsca wypadku jest policja i tłum gapiów. Śmigłowiec nie może wylądować, bo ludzie robią zgromadzenie, więc policja próbuje ich odsunąć. Co robią ludzie? Oburzają się, bo jak to policja (JP na 100% przecież) ma prawo wyganiać ich z miejsca zdarzenia. No co za ludzie
|
|
|
|
#4429 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właściwie nie lubię uskuteczniać szeroko pojętej pielęgnacji - lubię efekty tej pielęgnacji, tzn. nie lubię golić/depilować nóg, ale lubię, gdy są gładkie, nie lubię procesu stylizowania włosów, ale lubię, gdy są ładnie ułożone, nie cierpię farbować odrostów/włosów, ale lubię swój obecny kolor włosów, itd. I niektórym facetom trudno zrozumieć, że wiszenie w łazience na suszarce przez 15 minut nie jest dla mnie niczym fascynującym, ani wciągającym. [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3592636 5]Ej ja w ogóle nie znam nikogo, kto lubiłby golenie nóg ![]() Balsamy, maseczki, paznokcie i te duperele to ja lubię, ale golenie nóg? Masakra, po co tam o ogóle te włochy rosną? [/QUOTE]Też sobie niekiedy zadaję to pytanie - nie mogłyby jakoś zaniknąć, jak już zauważą, że i tak ich się pozbywam? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
", "Pewnie 20 minut stałam w korku", "Napewno jechałam mniej ruchliwymi ulicami, a parkowałam na pustych parkingach" i tego typu dyrdymały. Nikomu też nie przyszło do głowy, że po prostu prowadzenie samochodu idzie mi całkiem dobrze. Na szczęście ojciec był po mojej stronie, ale w końcu daliśmy sobie spokój z tłumaczeniami. Teraz tylko się dziwią: "Ale jak to, pożyczyłeś jej samochód??? I nie boisz się, że ci go rozbije???".
|
|||||
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4432 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-bratowa to zdała, bo w ciąży była i z litości, a ty to blondyna jesteś i pewnie wpadłaś instruktorowi w oko ![]() ta, sratata I u mnie było to samo co u linki, po odbiór prawka pojechałam z tatą, on ma forda jakiegoś tam kombi, duży i długi jest. Jak już miałam prawo jazdy w ręce to tata się pyta czy chce go odwieźć do domu. Ja że jasne jasne. Od razu wsiadłam pojechałam po drodze zawiozłam nas do mcdonald's na lody. A rodzina do dziś w to nie może uwierzyć, że tak sobie z ulicy wsiadłam w duże auto i pojechałam po centrum miasta... Nie no tak jakby to była jakaś mistyczna sztuka. Samochody służą do jeżdżenia i tyle Mama i tata mnie pod tym względem nie krytykują, ale nawet jeśli to ojciec jest jedyną osobą której daję na to przyzwolenie - prawo jazdy ma jeśli się nie mylę 32 lata, ani jednego wypadku kolizji ani uszkodzenia samochodu, niczego. A mam w rodzinie takich którzy niejeden samochód rozbili a nawet czterdziestki nie mają ![]() Duszaniola też mnie to wkurza bo ja jak jeżdżę to nie przeceniam swoich możliwości - jak jechałam do Warszawy to akurat ciągiem z jednym przystankiem w Ostródzie, na początku jechałam 120 czyli dozwoloną ale po którejś godzinie jak czułam np ból pleców to jechałam już na przykład 100. I nie rozumiem co w tym złego, dwupasmówka, wyprzedzać można, ja jadę taką prędkością na tyle na ile się czuje ale oczywiście np kuzyn do którego jechałam musiał dać swój komentarz że baby za kółkiem to się wloką jak święte krowy... Tyle że on ze swojej wsi to najdalej do biedronki pojechał. (wybaczcie, ogrom frustracji, musiałam wylać to gdzieś po prostu )
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A i wiem co mnie jeszcze dziwi Co dziewczyny robią tyle czasu w ubikacjach w szkole/na imprezie. Bo dla mnie to się wchodzi, sika i wychodzi (pomijam jak dziewczyna ma okres). Ale większość to siedzi tam po 5 minut albo i więcej
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Dobijają mnie, że mężczyźni myślą, że są wspaniałymi kierowcami i że się urodzili z kierownicą. Nie mam prawa jazdy długo (trochę ponad pół roku), ale myślę, że jeżdżę dobrze. Nie opanowałam niestety jeszcze dobrze parkowania równolegle, staram się to ćwiczyć przy każdej możliwej okazji. Powiem wam, że raz stanęła grupka facetów i dosłownie zaczęła się ze mnie śmiać. Jestem perfekcjonistką więc chciałam stanąć najlepiej jak się dało. Ciekawa jestem czy wszyscy by tak fantastycznie potrafili zaparkować...
Też wolę jechać powoli w zakrętach. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak może ich na tym zakręcie wyrzucić i że mogą wylądować w rowie albo na sąsiednim pasie prosto na czołówkę. Mnie mój tata nauczył żeby podchodzić ostrożnie to takich łuków, bo sam jak dopiero dostał prawo jazdy (ponad 30 lat temu) rozbił samochód na drzewie, bo jechał bardzo szybko na zakręcie.
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2012-08-16 o 18:03 |
|
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nawet fajne by to było....
|
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja współlokatorka też jadła dzień w dzień to samo: gotowane na parze mięso + ziemniaki + marchew posypane przyprawą gyros...... jak już minęło kilka miesięcy wspólnego mieszkania i wchodziłam do domu i czułam ten zapach to mi się niedobrze robiło ![]() Cytat:
na pierwszym semestrze w czasie sesji jedna prowadząca poirytowana poziomem niektórych studentów napisała nam maila, żeby niektórzy przemyśleli sobie czy nadają się na te studia, bo sądząc po ich pracach nie posiadają odpowiednio wysokiego poziomu umiejętności abstrakcyjnego myślenia
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze te zdjęcia z wypuszczanym z ust dymem
|
|
|
|
|
#4440 |
|
po prostu Em :)
|
Przypomniała mi się pewne sytuacja z zeszłego tygodnia. Prowadzę samochód, na przeciwnym pasie w pewnej odległości ode mnie jadą: samochód osobowy i trzy ciężarówki. Nagle ciężarówka z samego końca na lajcie zjeżdża na mój pas i zaczyna wyprzedzać trzy pozostałe pojazdy. Jechała prosto na czołówkę ze mną i gdybym ostro nie zahamowała, to pewnie właśnie tak by się to skończyło. Naprawdę już się przymierzałam do zjechania do rowu.
Byłam w takim szoku, że ludzie mogą być takimi idiotami, że nawet nie trąbnęłam, ale trochę mi zajęło dojście do siebie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

co najlepsze ja mam prawo jazdy już któryś rok, nigdy żadnego wypadku mandatu ani nic - babcia nie wsiądzie ze mną do auta, bo jestem kobietą. Z tym kuzynem który się bał do miasta jechać i ledwo zdał egzamin? Tak, czemu nie
Albo co najwyżej tylko przychodzić do mnie się odstresować
Jak byłam mała i mama robiła pranie to zamykałam się w łazience i się patrzyłam z fascynacją
. Że niby co... żebym się nie martwiła? No ja dziękuję.

Dla nich bankomat to magiczna ściana dająca pieniążki na cokolwiek.

Przebimbać 3 lata? okej, ale do diabła, przecież każdy dostaje 'książkę' z wzorami na egzamin i te wzory są opisane