Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 15:32   #4291
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Myslałam, ze jak przestane sie tutaj udzielać i zaczne intesywnie myslec o przyszłości i o strankach to wszystko minie..

Niestety bol jest straszny..nie fizyczny ale ten wewnatrz mnie...czasami łapie i zabiera oddech.

Czy kiedyś to minie....

Czytam Was cały czas..ale nie pisze, mimo wszystko nie moge sie uwolnic od chwili kiedy widze moje dziecko na USG ma malenkie zauważalne raczki, nóżki i to nie bijące serce...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:33   #4292
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

FIO! ale wiadomo ze cos tam do szpitala bedzie Ci pootrzebne. To juz sami zdecydujcie, a nie wolaląbys miec wtedy Tz tylko dla Was a nie zeby po sklepach latał. Zresztą np łozeczko jak nowe to troche śmierdzi i powinno sie wywyietrzyc> spotkałam sie tez z tym by troche ciuszkó miec wczesniej i zeby one juz wyprane polezały w domu i nabrały waszych bakterii. Mój Tz np ostatnio sie zastanawiał jak sie fotelik montuje w aucie i stwierdził za jak kupimy to musi spróbowa jak to zamontowac.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:53   #4293
fiolusiek
Zakorzenienie

esko torbę do szpitala już mam spakowaną dla siebie
pewnie postaram się zacząć kupować jakieś drobne rzeczy, bo potem będzie ciężko wszystko na raz kupić, a łóżeczko i wózek kupimy już po porodzie, jakoś mój strach jest większy i nie umiem się przełamać
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:05   #4294
maksikola
Wtajemniczenie

agatko ja nie tracę nadziei i trzymam kciuki, jeszcze krwawienia nie ma
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:11   #4295
fiolusiek
Zakorzenienie

Pokaże wam te kilka rzeczy które mam dla Stasia Wiem, że to tylko kropla w morzu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020886.jpg (115,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020887.jpg (123,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020888.jpg (110,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020889.jpg (105,1 KB, 11 załadowań)
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:17   #4296
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Esia, moja nawet nie zapyta o wizytę jak tam jesteśmy. Sama mówię, ale jakoś specjalnie zainteresowana nie jest
skąd ja znam tą obojętność...

dlatego ja mojej teściowej przestalam cokolwiek mówić,a i Tż zabroniłam za moimi plecami udzielać jakiś informacji na temat wizyt itp.

Dziewczyny ja piłam mieszanke ziołową,po której w sumie zaszłam w ciążę (może zbieg okoliczności).Byla to mieszanka na zrosty i endometriozę Klimuszki -nie wiem czy pomogła na jedno i drugie bo nie miałam laparoskopii albo innego inwazyjnego badania Dla zainteresowanych podaję skład:

Wszystkiego po 50 g

-szyszka chmielu
-ziele przywrotnika
-ziele krwawnika
-ziele ruty
-ziele nostrzyka
-kwiat lawendy
-kłącze tataraku
-kwiat nagietka
-owoc róży

1 płaska łyżka mieszanki ziól na szklankę wrzątku,odstawić na 15 min. -w smaku może nie jest rewelacyjna,ale można się przyzwyczaić W oryginale przepisu pisze,że trzeba je pić 3 razy dziennie przed posiłkiem ale mnie zielarz powiedział,że takim piciem można sie przestymulować i zaszkodzić.Spróbowałam pic 3 razy dziennie i faktycznie coś w tym jest bo miałam wrażenie,że mi macicę rozsadzi i do tego ból jak na @ prawie cały cykl.

Pierwszy raz kupiłam na allegro gotowa mieszankę,ale później poszłam do zielarskiego,za te same pieniądze miałam 2 razy więcej ziól,więc sie opłaciło.Podejrzewam,że niektóre z dziewczyn mogą znać ten przepis.Może się na nie znowu skuszę

+ 02.06.2011

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości...
Tesiek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:18   #4297
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
agatko ja nie tracę nadziei i trzymam kciuki, jeszcze krwawienia nie ma
ale brzuś już boli....tylko coś za wcześnie by to było poza tym jeszcze lutkę biorę ale niech już przychodzi i nie daje mi złudzeń do końca....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:18   #4298
Tesiek83
Raczkowanie

agatko z całej siły trzymam kciuki

+ 02.06.2011

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości...
Stary 2012-08-16, 16:20   #4299
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tesiek83 Pokaż wiadomość
Wszystkiego po 50 g

-szyszka chmielu
-ziele przywrotnika
-ziele krwawnika
-ziele ruty
-ziele nostrzyka
-kwiat lawendy
-kłącze tataraku
-kwiat nagietka
-owoc róży
to ziele jest zielem poronnym.....dlatego ja bym je wyeliminowała z tej mieszanki i tak to można sobie pić

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-16, 16:30   #4300
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Myslałam, ze jak przestane sie tutaj udzielać i zaczne intesywnie myslec o przyszłości i o strankach to wszystko minie..
Przykro mi bardzo i tulam Cię z całych sił
kocurku udzielanie sie tego typu forum nie sprawi,że emocje które odczuwasz miną,mogą zelżeć-szczególnie to uczucie pustki,żalu i rozgoryczenia.Zawsze bedziesz miala w pamięci swoje Dzieciątko oraz to,że je straciłaś...

Cytat:
Niestety bol jest straszny..nie fizyczny ale ten wewnatrz mnie...czasami łapie i zabiera oddech.
wiem o co Ci chodzi ...ja po poronieniu myslałam,że ten ból nigdy nie minie,ale teraz jest mniejszy,wypalił się...czasami sobie popłaczę,pomyślę o tym co mnie spotkało,a potem o tym,że nie jestem sama w tej tragedii

+ 02.06.2011

Stary 2012-08-16, 16:32   #4301
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

Czy kiedyś to minie....
KOCUURKU! mocno Cie przytulam!!!!!! łacze sie z toba w bólu. Kochana z czasem to sie zmieni, minąc nie minie całkiem, ale sie zmieni i bedzie mniej bolało. Jak sytuacja nie bedzie sie poprawiac rozwaz kochana moze wizyte u psychologa...
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
esko torbę do szpitala już mam spakowaną dla siebie
pewnie postaram się zacząć kupować jakieś drobne rzeczy, bo potem będzie ciężko wszystko na raz kupić, a łóżeczko i wózek kupimy już po porodzie, jakoś mój strach jest większy i nie umiem się przełamać
a ja dla siebie nie mam nic ani 1 koszuli ( a u mnie pisze ze 3 trzeba miec). FIo ale bedziesz miec wszystko upatrzone , pozapisywane i tz tylko do sklepu wpada i kupuje rozumiem? a strach tez rozumiem
Cytat:
Pokaże wam te kilka rzeczy które mam dla Stasia Wiem, że to tylko kropla w morzu
pajac w pszczólki jest super!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:35   #4302
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
to ziele jest zielem poronnym.....dlatego ja bym je wyeliminowała z tej mieszanki i tak to można sobie pić

o rajuśku,no to niezły numer... a ja je piłam cały cykl bez przerwy na ewentualne zagnieżdżenie to się jednak wstrzymam z tymi naturalnymi metodami,poczekam do wizyty

dzękuję Ci agatko za ostrzeżenie

+ 02.06.2011

Stary 2012-08-16, 16:37   #4303
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

oglądacie rozmowy w toku? o długotrwałym staraniu się o dziecko...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:38   #4304
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:

Czy kiedyś to minie....

Czytam Was cały czas..ale nie pisze, mimo wszystko nie moge sie uwolnic od chwili kiedy widze moje dziecko na USG ma malenkie zauważalne raczki, nóżki i to nie bijące serce...
Kocurku bardzo mi przykro że cały czas tak bardzo to przeżywasz
Pytasz czy kiedyś to minie? Myślę że tak do końca to nigdy nie minie jedynie ból stanie stroszkę słabszy jednak potrzeba na to dużo czasu...
Przytulam mocno

Cytat:
Bardzo ładne te ubranka, już nie mogę się doczekać aż pokarzesz nam w nich Stasia

Cytat:

Dziewczyny ja piłam mieszanke ziołową,po której w sumie zaszłam w ciążę (może zbieg okoliczności).Byla to mieszanka na zrosty i endometriozę Klimuszki -nie wiem czy pomogła na jedno i drugie bo nie miałam laparoskopii albo innego inwazyjnego badania Dla zainteresowanych podaję skład:

Wszystkiego po 50 g

-szyszka chmielu
-ziele przywrotnika
-ziele krwawnika
-ziele ruty
-ziele nostrzyka
-kwiat lawendy
-kłącze tataraku
-kwiat nagietka
-owoc róży

1 płaska łyżka mieszanki ziól na szklankę wrzątku,odstawić na 15 min. -w smaku może nie jest rewelacyjna,ale można się przyzwyczaić W oryginale przepisu pisze,że trzeba je pić 3 razy dziennie przed posiłkiem ale mnie zielarz powiedział,że takim piciem można sie przestymulować i zaszkodzić.Spróbowałam pic 3 razy dziennie i faktycznie coś w tym jest bo miałam wrażenie,że mi macicę rozsadzi i do tego ból jak na @ prawie cały cykl.

Pierwszy raz kupiłam na allegro gotowa mieszankę,ale później poszłam do zielarskiego,za te same pieniądze miałam 2 razy więcej ziól,więc sie opłaciło.Podejrzewam,że niektóre z dziewczyn mogą znać ten przepis.Może się na nie znowu skuszę
A jak długo piłaś zanim ci się udało zajść?
Twój lekarz nie miał nic przeciwko?
Mój na samym wstępie mnie zrypał za sam pomysł.

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:39   #4305
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

idę popatrzeć,może się na coś przyda

+ 02.06.2011

Stary 2012-08-16, 16:40   #4306
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
o rajuśku,no to niezły numer... a ja je piłam cały cykl bez przerwy na ewentualne zagnieżdżenie to się jednak wstrzymam z tymi naturalnymi metodami,poczekam do wizyty

dzękuję Ci agatko za ostrzeżenie
nie ma za co....w II fazie można pić zioła ale jakieśinne pełno jest tych mieszanek....najelpeij poczytać o każdym zółku z osobna na co jest itd....

Cytat:
to już było.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-16, 16:42   #4307
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Nie bo siedzę w pracy do 18.00 ale jutro rano zobacze powtórkę bo zaciekawił mnie ten odcinek

Ugo Foscolo
Stary 2012-08-16, 16:44   #4308
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
A jak długo piłaś zanim ci się udało zajść?
Twój lekarz nie miał nic przeciwko?
Mój na samym wstępie mnie zrypał za sam pomysł.
Hmmm.............:rolleye s:początkowo mu sie nie przyznałam do tego picia ziółek,potem pomyslałam,że może powinien o tym wiedzieć no i mu powiedziałam a on popatrzyl na mnie jak na zwierz atko,które nasikało w przedpokoju i poweidział,że jak ma mi to poprawić samopoczucie to mam sobie pić... piłam 3 miesiace i jak zrobiłam zalecana przerwę to zaszłam w ciążę,choć długo się nią nie nacieszyłam Hmmmm.... może Ty masz lepszego lekarza,temu do ktorego ja chodziałm wszystko zwisało,nadaje się tylko do bezproblemowych zajść w ciążę i ciąż.Dlatego zmieniłam lekarza

+ 02.06.2011

Stary 2012-08-16, 16:46   #4309
agatkaa1
Zakorzenienie

Tesiek ogólnie lekarze są nastawieni ANTY na picie ziółek!! swego czasu tez o tym myślałam ale skoro biorę leki to nie piję ziół....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-16, 16:53   #4310
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam
Widze,że zastanawiacie się nad zakupami dla maluszków.
Musze Wam powiedzieć,że ja się przemogłam i mam juz cała komode dla Amelki ubranek popranych i poprasowanych,do tego mam wanienke ze stelażem(od siostry),a Tż wczoraj kupił łóżeczko używane na allegro,takie z żyrafką i z materacykiem i przewijakiem.
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:56   #4311
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Czy kiedyś to minie....

przestanie się udzielać w niczym nie pomaga, mi nie pomogło. wróciłam tu kiedyś szybciej niż uciekłam. wydaje mi się, że ból nie minie.. ja co prawda teraz trochę mniej o tym myślę, ale jednak myślę nadal..

Cytat:
to już było.....
a to nie wiedziałam, ja zawsze w pracy byłam całe popołudnia i wieczory to nie miałam okazji oglądać.

________

byłam na zakupach, zaopatrzyłam się w rossmanie w babydream fur mama, ale powiedzcie mi, bo jest balsam i olejek, jak stosować ten olejek? bo na opakowaniu nic nie napisali. normalnie jak balsam? na suchą skórę po kąpieli? zajechałam też do biedronki po ciasto francuskie i do siebie do sklepu po codzienne zakupy. robię teraz kolejne pranie i już mam dosyć, a jeszcze to poprasować..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:59   #4312
zebrawpaski
Zakorzenienie

Ale mkniecie do przodu...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
po mamusi
Tz-et wczoraj mówił wszystkim, że po nim jest taka grzeczna i w ogóle do niego podobna a po mamusi to ona ma tylko sikule i podwójny podbródek

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Dla mnie ksiądz to człowiek, każdy ma inne poglądy, charakter, jeden jest surowy inny lajtowy. Jeden się wydrze a drugi powie "dzieciątko dobrze, że przyszłaś do spowiedzi, masz takie dobre serduszko"
Nie ma co potępiać kościoła przez księży, oni są tylko ludźmi.

księża grzeszą ale przecież też się spowiadają i spowiednik ich też poucza...
ja na to tak samo patrzę
zawsze mówię, że z księdzem/spowiednikiem to jak z lekarzem - jeden pomoże inny zaszkodzi- najlepiej mieć swojego sprawdzonego, stałego
ja kiedyś miałam takiego "swojego księdza" i trochę blokowałam kolejkę bo moja spowiedź trwała minimum 30 minut ale to był dusza człowiek
niezwykle życiowy, do konfesjonału nie podchodziłam bez chusteczek higienicznych bo zawsze się popłakałam a on mi potrafił wszystko tak po ludzku wytłumaczyć i pokazać inny punkt widzenia zwłaszcza jak w narzeczenstwie nękały mnie różne myśli czy nasz ślub z Tz-etem to dobra decyzja bo jesteśmy w niektórych sprawach zupełnie różni, ale też w wielu bardzo podobni
co do mieszkania przed ślubem razem to faktycznie logika - i życiowy ksiądz- (a także eseska) podpowie, że wtedy obowiązuje jedna spowiedź, dwie mijają się z sensem, chyba, że po tej pierwszej (zazwyczaj miesiąc przed ślubem) podejmujecie decyzję o wyprowadzce jednego z narzeczonych lub celibacie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Powiedzieliśmy teściowej, że będzie chłopiec. Ona tylko skomentowała "Sami chłopcy" i żadnego słowa radości, przeszła do innego tematu. Wiem, że chciała dziewczynkę, ale co za różnica, bez przesady. Ważne żeby zdrowe było

A słyszałyście kiedyś takie coś, że babcią się zostaje dopiero, jak się ma wnuczkę? Bo wczoraj teściowa opowiadała, że jej koleżanka tak mówi, bo ma 3 wnuków. Oby mi takiego testu nie rzuciła, bo jej powiem, że przecież ma wnuczkę, tylko że w niebie...
dokładnie, najważniejsze aby dziecko było zdrowe i szczęśliwie się urodziło
u nas dość powszechnie - i w żaden obrażliwy sposób- używa się zwrotów "mąż babci"- jak jest wnuczka, "żona dziadka"- jak jest wnuk
ja sama tak mówię ale mój Tz-et przesadził- jak byłam w ciąży z Kasią to ciągle, dosłownie ciągle powtarzał mojemu Tacie, że dziadkiem nie będzie tylko mężem babci
wkurzyłam się i powiedziałam Tz-etowi, że w takim razie on ojcem nie będzie tylko "mężem mamy"- i przeszło mu to ciągłe docinanie mojemu Tacie
mój Tata też ciągle wylatuje Tz-etowi z tekstem "Kto Ci będzie tymi traktorami i kombajnem jeździł, musisz szybko się o syna starać"
A Tz-et chyba jakoś parcia na syna nie ma, po naszych przejściach chcemy mieć kolejne zdrowe dziecko, nie ważne jakiej płci.
Kiedyś powiedziałam Tz-etowi, że może nie możemy mieć syna i ostatnio mówił Kasi, że on chętnie by już montował dla niej siostrzyczkę aby miała się z kim bawić...

Cytat:
Maga kiedyś jakaś ciotka mówiła o tym, że babcią jest w połowie, bo ma wnuka.. A co do płci to jeszcze jak nie wiedzieliśmy jaką płeć ma Filip to teść powiedział TŻtowi, że nie może być ''dziurawiec"
a mój Tz-et jak wraca z pracy to często nas wita słowami "co tam moje dziurawki porabiają?

Cytat:

Właśnie te kryteria praktycznie nie mozliwe do przeskoczenia, a tyle dzieci czeka na dom ale nie bo u nas to typowa biurokracja musi być nie ważny los takiego małego człowieka
troszkę jestem w temacie i faktycznie nie jest prosto zostać rodziną adopcyjną...czy zastępczą
ostatnio mnie naszły okropne myśli, że jakby się mnie i Tz-etowi coś stało to moi Rodzice nie spełniają kryteriów aby być rodziną zastępczą dla Kasi...

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
FIO! ale wiadomo ze cos tam do szpitala bedzie Ci pootrzebne. To juz sami zdecydujcie, a nie wolaląbys miec wtedy Tz tylko dla Was a nie zeby po sklepach latał. Zresztą np łozeczko jak nowe to troche śmierdzi i powinno sie wywyietrzyc> spotkałam sie tez z tym by troche ciuszkó miec wczesniej i zeby one juz wyprane polezały w domu i nabrały waszych bakterii. Mój Tz np ostatnio sie zastanawiał jak sie fotelik montuje w aucie i stwierdził za jak kupimy to musi spróbowa jak to zamontowac.
ja się podpisuję
wołałam, że nie, krzyczałam, że za wcześnie a potem po porodzie dostałam szału, że dopuściłam do tego aby mi czegoś brakowało (mimo, że 95% rzeczy miałam kupionych)

maksi- dzięki, że pytasz- Teściowa czuje się w miarę ok, jest zdiagnozowana i zakwalifikowana do operacji, za tydzień jedzie ponownie do szpitala

pochwal się jakie sprzęty wybrałaś do kuchni
ja jestem obecnie na etapie zielono-waniliowej kuchni- zobaczymy czy mi się nie pozmienia

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:59   #4313
agatkaa1
Zakorzenienie

Monika ja myślę że na mokrą skórę lepiej oliwkę smarować żeby lepiej wsiąkła

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-16, 17:15   #4314
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, ruta działa poronnie więc lepiej z lekarzem sprawę konsultować

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam
Musze Wam powiedzieć,że ja się przemogłam i mam juz cała komode dla Amelki ubranek popranych i poprasowanych,do tego mam wanienke ze stelażem(od siostry),a Tż wczoraj kupił łóżeczko używane na allegro,takie z żyrafką i z materacykiem i przewijakiem.
brawo za zakupy

fioluś- dla Ciebie też oklaski, a te pajacyki takie malusie....
moja Kasia chudzina straszna ale długaśna...ja już odłożyłam stertę małych ciuszków

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-08-16, 17:18   #4315
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Tesiek ogólnie lekarze są nastawieni ANTY na picie ziółek!! swego czasu tez o tym myślałam ale skoro biorę leki to nie piję ziół....
Jestem tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam
O to przygotowania pełną parą
A co tam u Was, ostatnio tam mało się udzielasz?

Ugo Foscolo
Stary 2012-08-16, 17:22   #4316
agatkaa1
Zakorzenienie

anusia a jakie TY masz leczenie teraz??

Czarnula
co u Was??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-16, 17:24   #4317
zebrawpaski
Zakorzenienie

dziewczyny- może nie to chciałybyście usłyszeć ale napiszę Wam jak to jest u mnie teraz kiedy stałam się "ziemską mamą"...
pamięć o poprzednich dzieciach zostaje na zawsze, zawsze będzie się czuć ich brak, ich odejście...
teraz kiedy mam Kasię jest mi o tyle łatwiej, że nie mam już stresu pod tytułem "Czy mogę w ogóle donosić ciążę i urodzić dziecko" bo wiem, że mogę ale pamiętam o moich Aniołkach...
codzienna bieganina przy dziecku odsuwa tęsknotę za Aniołkami na dalszy, czasem daleki plan ale mam takie chwile jak patrzę na Kasię jaka jest kochana to włącza mi się pytanie "Jacy oni są? Czy podobni do niej i Tz-eta czy bardziej do mnie? Smuci mnie, że nie mogę zobaczyć jak oni się śmieją i machają rączkami i nóżkami...i że pewnie też są tacy śliczni jak Kasia"

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-08-16, 17:28   #4318
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Agatko ja biorę tak:
od 3-7dc CLO jedną tabletkę dziennie
od 15-24dc DUPKA po jednej
codziennie ACARD i 0,5 tabletki Bromka ( ale tego ostatniego to troszkę zwiększyłam bo do 1 tab. dziennie ze względu na wysoką prolaktynę co mi wyszła na ostatnim badaniu)

A ty co bierzesz?

Ugo Foscolo
Stary 2012-08-16, 17:31   #4319
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Jestem tego samego zdania

O to przygotowania pełną parą
A co tam u Was, ostatnio tam mało się udzielasz?
Cytat:

Czarnula co u Was??
U nas wszystko ok,dziękuje że pytacieCały czas Was podczytuje ale nie mam weny na pisanie.A poztym bedziemy wstawiać drzwi do pokoju dużego bo tam nie mieliśmy,zamówiliśmy drzwi w obi i musimy na nie czekać 6tygodni
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:34   #4320
zebrawpaski
Zakorzenienie

Mamusie- mam kilka pytań na szybko
1) jak długo krwawiłyście po porodzie? mam dzisiaj 7 tydzień od porodu i nadal krwawię, po 27 dniach krwawienie się zwiększyło (uznałam, że to chyba @) potem było mniejsze, dzisiaj znowu coś więcej...a gdyby miała przyjść kolejna @ to jeszcze czas...
czuję, że coś nie tak -jjakiś dziwny zapach ma ta krew..., w sobotę chciałabym pojechać na wizytę do gin...
2) czy szczepicie swoje maluchy jakimiś dodatkowymi szczepionkami?
3) W jakim ułożeniu Wasze niemowlaki spały w pierwszych miesiącach zwłaszcza w nocy?
Kasię układałam na boku, za plecy dawałam rogal, teraz w dzień jak się "odbija" to kładę ją na plecach a ona przez sen obraca się na wszystkie strony, nie wiem czy mogę jej na to pozwolić w nocy - zwłaszcza, że nie zawsze się jej "odbije" a z drugiej strony widzę, że ona chce się poruszać i jak ją przyblokuję tym rogalem to niezbyt zadowolona....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-08-16 o 17:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości