|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#67711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
naprawdę?! *________________________ _* |
||
|
|
|
#67712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwlaszcza poczatkujacym czesto wydaje sie, ze im dluzej tym lepiej, nawet jesli w gre wchodzi nafta czy zoltko, ktore jak wiadomo wysuszaja.I zreszta powiem tak szczerze ze nie przypominam sobie tu takich przestrog, jedynie czytalam o tym, ze moze to skutkowac rozmiękczeniem/wysuszeniem wlosow, ale co do wypadania to nie widzialam I pamietajmy, ze jednym maska pod folia nawet na 5h krzywdy nie zrobi, a juz cebulki kogos innego obawiam sie ze moga odczuc jakiekolwiek eksperymenty z folia, nawet 45-minutowe. Nie chce oczywiscie obarczac CG cala wina za moje problemy z wypadaniem, po prostu gdy czlowiek jest przebadany wzdluz i wszerz a i zewnetrznie robi wszystko co moze, a wlosy leca, to bierze pod uwage juz wszystkie mozliwosci
|
|
|
#67713 |
|
Kazar Lady
|
ostatnio Eloe o tym pisała i nie trzeba pisać o wszystkich mozliwych skutkach ubocznych i w kazdym kontekscie - takie przestrogi tu były zamieszczane niejednokrotnie.
|
|
|
|
#67714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#67715 | ||
|
Zakorzenienie
|
zamawiałam na all, bo były w zestawie 10 z darmową wysyłką za ok. 10 zł
miałam z Rosska, ale mi nie pasował.---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ja miałam Granat i Awokado, a laski tak chwalą tę, że chciałam spróbować ![]() i serio, serio włosów leci mniej tylko biorę 4 tabsy dziennie, to szybko schodzi.
|
||
|
|
|
#67716 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. A co zrobić? Emolienty, nawilżanie.Witaj ![]() Witaj dziewczyny już Ci odpisały. Zwróciłam jeszcze uwagę na to zdanie: Cytat:
Milena, trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
Cytat:
). A kolor, który masz w załączniku jest identyczny jak włosy mojej siostry. Taka marchewaEdytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-08-16 o 20:48 |
||||
|
|
|
#67717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczaki, ja kupiłąm dzisiaj drugie opakowanie ,,na zapas'' bo tez biorę 2x2 *_* czad, nie mogę się doczekać w takim razie aż i mi zaczną mniej wypadać ![]() Basiu, ale aż taki wpływ ma szczotka a grzebień? myślę, że jest to ważne dla włosa, ale nie na tyle żeby spowodować tak wzmożone wypadanie. Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-08-16 o 20:52 |
|
|
|
|
#67718 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
- na nafcie jest napisane na jaki czas można ją bezpiecznie nakładać - wystarczy naprawdę CHCIEĆ i poczytać trochę zanim zrobi się coś, o czym ma się niewielkie pojęcie - jeśli ma się wątpliwości - wyszukiwarka, jeśli mimo poszukiwań jednak nie znajdzie sie odpowiedzi (w co wątpię), zadaje sie pytanie, które rozwiewa wątpliwości Cytat:
Jakie mam włosy, łatwo można sprawdzić. Żeby nie uogólniać napiszę o sobie, ale to nie tylko moje obserwacje. Wystarczy przejrzeć wątki. - Przy czesaniu suchych włosów szczotką, złamałam ją i powyrywałam sobie całą masę włosów (bardzo, bardzo dawno temu). - mokre z bs - skutek - wypadanie większe niż przy czesaniu z ds (tylko grzebień, szczotka wyrzucona kilkanaście lat temu). Więc TAK, czesanie szczotką wyrywa włosy. Grzebień z szerokim rozstawem nie powoduje wyrywania włosów, tylko je delikatnie czesze. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-08-16 o 21:23 |
||
|
|
|
#67719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze stancji zwiozłam drugi zestaw kosmetyków i robię wakacyjne denko ![]() u mnie z CP minął dopiero tydzień a tabletek zostało na 2,5 dnia. dobrze, że mam drugie opakowanie. wiadomo, dopiero organizm się rozkręca, ale wypadanie się zmniejszyło ![]() Cytat:
![]() po grzebieniu mam zupełnie inne włosy. |
||
|
|
|
#67720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#67721 |
|
Raczkowanie
|
Jaki suplement diety byście poleciły?
|
|
|
|
#67722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#67723 |
|
Kazar Lady
|
z tego co pamiętam calcium pantothenicum działało na wzrost i regenerację włosów, teraz zdobyło nowe właściwości?
|
|
|
|
#67724 |
|
Raczkowanie
|
kusi mnie to CP, chociaż z drugiej strony obawiam się wysypu... ;/
|
|
|
|
#67725 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Miałam teraz więcej czasu i wrociłam do lektury początkowych wątków. Każda falowłosa zmieniła szczotkę na grzebień. Myślę, że to mówi samo za siebie.
Sądzę, że w tej kwestii wypowiedzą się falowane dziewczyny, są bardziej kompetentne. Te, które ja znam czeszą grzebieniem albo palcami z odżywką ds. |
|
|
|
#67726 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny podpiszcie petycję o niewycofywaniu Alterki
![]() linki np u mnie w blogu
|
|
#67727 |
|
Raczkowanie
|
a co myślicie o jantarze... zużyłam już z 7 butelek, odstawić na razie czy dalej stosować? powinna być od tego jakaś przerwa dłuższa czy niekoniecznie?
|
|
|
|
#67728 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#67729 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#67730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypróbować warto chyba. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#67731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basiu zakochałam się wTwojej odsłonie codziennikowej to ma być DRUGI! dzień? ![]() <zazdrość>
|
|
|
#67732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już to zrobiłam. i poswięcę się nawet i zaproszę do wydarzenia wszystkich znajomych na fb |
|
|
|
|
#67733 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Ani nawet na palce. Nie czeszę, nie przeczesuję, nic mi się nie plącze, tylko, że ja mam krótkie włosy. Jednak wydaje mi się, że to głównie sprawa odżywki d/s(no i struktury włosów też), a nie długości , bo nawet jeśli szampon mi coś poplącze, to po nałożeniu d/s i spłukaniu już są idealne
|
|
#67734 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zawsze mam takie włosy, różnie bywa jak u każdej .
|
||
|
|
|
#67735 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam Merz Special, na mnie fajnie działał. A jeszcze wcześniej kiedyś brałam Skrzypovitę i mam zamiar do niej wrócić, żeby znowu sprawdzić czy zadziała
|
#67736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#67737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tangle Teezer to jakieś błogosławieństwo, lepsze nawet od drewnianego grzebienia, jestem w stanie rozczesać nawet sucharki(czego staram się jednak nie robić, ot wyjście awaryjne) bez żadnego najdrobniejszego pociągnięcia włosów. Bałam się, że jednak będzie niszczyć a nawet szczotka z dzika była gorsza w obyciu z włosami. Zobaczymy jak to się ma jeszcze długofalowo do ich kondycji. Teraz wiem jednak, że TT nie opuszczę. ![]() Do koleżanki co pytała czy farbuję powiem, że kolor ze zdjęcia to allwaves 7.64+6% utleniacz. Jednym słowem... Nie polecam. Basiu, ano, nawet Cię nie będę namawiała na rudości bo to taka niespełniona, jednostronna miłość. Trzeba mieć albo jasne włosy albo je sobie niszczyć a do tego spierają się pioruńsko szybko więc katusze są przewidziane praktycznie raz na miesiąc. W miniaturce to farba vitality's 8.44+6% utleniacz, mniej niszczyła, szybciej się spierała i nierówno złapała po hennie. Wolałabym żeby podobały mi się jakieś inne kolory
|
|
|
|
|
#67738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wypowiem się jako falowana. Dawno już zmieniłam szczotkę na grzebień z wielkimi, szerokimi i nieostrymi zębami. Widzę wielką różnicę. Moje włosy na mokro są bardzo delikatne i targanie ich wtedy szczotką to zabójstwo. Tym bardziej, że są gęste i się plączą. Nawet nie dałabym rady ich tak rozczesaćTemat szczotkowania moich włosów na sucho pominę milczeniem
|
|
|
#67739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a wiec jak to jest z tymi olejami na noc? naprawde jesli ktos na biezaco nie sledzi forum a przeczytal juz chyba wsyztskie zamieszczone tu artykuly to duzo rzeczy umyka.. tak wiec moje pytanie- mozna wmasowywac olej w skalp? -naolejowane wlosy przykrywac czyms na noc czy lepeij zostawiac aby wyschly? - jesli folia jest szkodliwa dla wlosow to w jaki sposob zwiekszyc temperature aby lepeij sie wchlanial? z gory dizekuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
#67740 | |||||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że jesteś zadowolona, ale powtórzę, że czesanie szczotką MOŻE mieć wpływ na wypadanie włosow, ponieważ MOŻE powodować ich wyrywanie. Nie znaczy to, że tak musi się dziać. Jakkolwiek uważam, że grzebień z większym rozstawem zębów to lepszy pomysł niż szczotka. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
. Cytat:
Cytat:
. U innych osób uwielbiam, ale moich naturalnie czarnych nie chcę rozjaśnić za żadne skarby![]() Cytat:
). Eloe pisała o unikaniu gliceryny (wypłukuje rudości), proteiny też sa niewskazane przez około 2 tygodnie. Rybka po farbowaniu myje odżywką. Z tego co wiem farbuje odrosty, a co kilka miesięcy odświeża po całości. Ale przypuszczam, że znasz te metody ). Nie działają u Ciebie?brrrrr ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aha i nie zawsze musi się nakładać olej na całą noc. czasem wystarczy godzina - kilka w dzień. Ja preferuję sposób dzienny. Nie wyobrażam sobie spania z TŻ z olejem na głowie albo w turbanie czy czymś innym (ale powtarzam - to ja, możecie mieć inne zdanie) |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

co prawda to dopiero tydzień, ale ważne, ze są jakieś efekty 

Niestety ja w nim jakoś nie gustuję, każdy lubi coś innego niż ma i teraz chodzą za mną jakieś żarówiaste rudości, o takie jak miałam(foto) lub czerwienie jak miała Benek w grudniu.