Ślubujące w 2012 - część II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 15:32   #2761
kasioonya
Rozeznanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
To Ty kochana musisz mieć anielską cierpliwość. Bardzo fajny i potrzebny kierunek
o tej cierpliwości pisałam wyżej - jest potrzebna, ale pedagodzy w szkole muszą mieć jej więcej niż ja

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Mi też wszyscy w koło powtarzają, że to tylko pierwszy trymestr, i tej myśli się trzymam bo kończy mi się, według aktualnych wyliczeń lekarzy, tydzień przed ślubem więc to byłoby dla mnie wybawienie. Ale spotkałam się też z opiniami kobiet, które te przykre dolegliwości miały przez 4, 6 miesięcy a nawet całą ciążę, a w takim przypadku nie wyobrażam sobie tego tak długo planowanego i wyczekiwanego dnia
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
ja też słyszałam o tym pierwszym trymestrze, ale pewnie jak ze wszystkim - u każdego może być inaczej. mam nadzieję, że u Ciebie potrwa to krócej

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:51   #2762
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry dzis wreszcie nam wyjrzało słoneczko od razu człowiek ma lepszy humor i nastawienie do życia... coś się chce robić
Do wczoraj mieliśmy potwierdzenia przybycia i zadzwoniło do tej pory raptem chyba 6 par nic nam nie pozostaje lepszego jak obdzwaniać i pytać tych niepewnych
A ja dzis biegnę na sklepy w poszukiwaniu sukienki na sobotnie wesele... trzymajcie kciuki żebym coś kupiła bo one działają cuda
Ja nie rozumiem jaki to problem zadzwonić i potwierdzić albo i nie przybycie...
I jak zakupy się udały?

Cytat:
Sukienka jest piękna... skromna i zdobna w jednym nic dodac nic ująć
dziękuję

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Także coś powoli ruszamy.
Rano pojechałam na badania a po południu mam rtg kręgosłupa, bo coraz bardziej mnie bolą plecy

Nie wiem czym to jest spowodowane. Lekarz sugerował jakieś zwyrodnienia, ale zalecił rtg.

A wracając do spraw ślubnych co myślicie o takiej fryzurze dla mnie:
http://www.photoblog.pl/chryzantemka/126266796/2613576/
jest tam kilka zdjęć z kilku ujęć wystarczy kliknąć następne.

Co myślicie? Ja się obawiam że jest ona zbyt lekko spięta i podczas tańca te włosy na czole się wysuną?
Ojej biedna mam nadzieję, że z tym kręgosłupem to nic poważnego
fryzurka bardzo ładna, myślę, że jak będzie dobrze zrobiona to nie ma prawa się nic zepsuć

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
A ja właśnie przeglądam net w poszukiwaniu studiów podyplomowych. Nie wiem czy zaczynać je już teraz, czy w przyszłym roku... Mam dylemat Aha! Czy w ogóle mówiłam, że dostałam kolejną umowę o pracę? Bo teraz byłam na próbie od października do końca sierpnia, ale widocznie się spodobałam i zostaję tylko znów umowa na rok...
gratulacje umowy nieważne, że na rok następna będzie na dłużej
w ogóle fajną masz pracę a co do studiów to chyba jeśli masz chęci to lepiej zrobić wcześniej zanim inne obowiązki życiowe nadejdą

Cytat:
Hej dziewczynki jestem tu z Wami codziennie, i czytam na bieżąco. Niestety moja mała fasoleczka tak mnie wykańcza, że nie mam siły na pisanie. Ciągle wymioty, mdłości, zawroty głowy, apetyt zerowy, a przez to brak sił Na razie jeszcze chodzę do pracy, ale wczoraj jak cały dzień nie ruszałam się z łóżka czułam, się nawet nieźle i normalnie jadłam, tak jest dopóki nie muszę wstać do pionu Dziś w drodze do pracy, prawie zemdlałam i musiałam usiąść na krawężniku i zadzwonić po TŻ żeby po mnie przyjechał Nie wiem co powie mi na to w poniedziałek mój lekarz, ale jeśli wyśle na zwolnienie to w pracy nie będą zadowoleni sprawy ślubno weselne staneły w miejscu przez ten bark sił
Strasznie przykro, że tak źle to znosisz zdrówka i dobrego samopoczucia Mam nadzieję, że wkrótce te nieprzyjemności miną

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 18:09   #2763
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem co jest z tymi potwierdzeniami ale dochodzę do wniosku, że ludzie poprostu nie dzwonią dla mnie to jest niepojęte jaki problem jest w wykonaniu telefonu, nawet jeśli ktoś nie jest jeszcze pewnien to też można zadzwonić z taką informacją do młodych.
Widać telefony w XXI w są jeszcze zbyt ciężko dostępne. My potwierdzenie mieliśmy do 1.09 i do tej pory nie mam odpowiedzi od6 osób (w tym moja chrzestna i Tża chrzestny ). Pół biedy jak jak słyszę "no przecież to było pewne że będziemy" gorzej jak od innych dowiaduję się ze państwa xxx nie będzie
Cytat:
Jestem w tym ponurym dniu i ja
Nie pojechaliśmy po garnitur, bo sprawy które mieliśmy od razu załatwić nie są możliwe do załatwienia więc rozglądanie się za garniturem przełożyliśmy na sobotę. Za to umówiliśmy się na 19 do księdza więc zaraz jedziemy po dokumenty z usc.

Także coś powoli ruszamy.
Rano pojechałam na badania a po południu mam rtg kręgosłupa, bo coraz bardziej mnie bolą plecy

Nie wiem czym to jest spowodowane. Lekarz sugerował jakieś zwyrodnienia, ale zalecił rtg.

A wracając do spraw ślubnych co myślicie o takiej fryzurze dla mnie:
http://www.photoblog.pl/chryzantemka/126266796/2613576/
jest tam kilka zdjęć z kilku ujęć wystarczy kliknąć następne.

Co myślicie? Ja się obawiam że jest ona zbyt lekko spięta i podczas tańca te włosy na czole się wysuną?
Do soboty już nie daleko i na garnitur przyjdzie pora. Fajnie że USC i księdza załatwiacie. Co do pleców to strasznie mi Cię szkoda bo doskonale znam ten ból leć na prześwietlenie może cos wykaże.
Fryzurka ładna a czy się utrzyma myślę że zależy zarówno od umiejętności fryzjerki jak i od podatności włosów.
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - to ty masz taka pupę za jaką gwiazdy płacą grubą kasę, żeby taką mieć chociaż coś mi się wydaje, że przesadzasz ...
Pupa jakoś nigdy mi bardzo nie przeszkadzała gorzej z udami :P i nie przesadzam, sama świadkowa zawsze się ze mnie podśmiewa że z przodu spódniczkę mam grzeczną do kolana a z tyłu mini ledwo za pośladki
Cytat:

A ja właśnie przeglądam net w poszukiwaniu studiów podyplomowych. Nie wiem czy zaczynać je już teraz, czy w przyszłym roku... Mam dylemat Aha! Czy w ogóle mówiłam, że dostałam kolejną umowę o pracę? Bo teraz byłam na próbie od października do końca sierpnia, ale widocznie się spodobałam i zostaję tylko znów umowa na rok...
O fajnie Zaczynaj jak najprędzej bo potem nagle wyskoczą inne rzeczy i nie będzie czasu/pieniędzy/chęci. No i super kierunek Cię interesuje. Sama bardzo dobrze się czuję prowadząc warsztaty kreatywności i uważam że praca ze zdolnymi osobami i pomoc tym mniej zdolnym ale ambitnym jest bardzo wdzięczna.
I wielkie gratulacje za umowę nie martw się że na rok tylko ciesz że aż na rok. Ja bym za taką sporo dała....

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
To teraz gratuluję ci cierpliwości, kierunek brzmi ciekawie...
W sumie u mnie w pracy też czuję się czasem jak pedagog, mama, osoba, ktora uczy odpowiedzialności.... przychodzą do mnie ze wszystkim, dużo jest osób między 18-22 rokiem życia... do managera nie mają śmiałości, albo wiedzą że ich oleje, więc najpierw przychodzą po radę do mnie, a potem ja ich odsyłam do odpowiedniej osoby... nawet wychodząc z pracy już na korytarzu, przechodząc koło naszej kantyny słyszę moje imię i pytanie "czy tą wodę z kranu można pić".... tak że takich dzieciaczków mam około 40 a jakich rzeczy czasem sie dowiaduję, nawet od "dorosłych" nie wiem czy wiecie że Polska leży w stronę Islandii (biorąc pod uwagę, że mieszkam w Irlandii)...och można by opowiadać...
To nie złą masz gromadkę wyczuli w Tobie dobre serduszko i do nikogo innego juz nie chcą chodzić
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
To chyba przywilej młodości takie postrzeganie siebie Też tak długo miałam a teraz gdy patrzę w lustro na kolejne zmarszczki i obwisłe policzki, to myślę sobie: "Jaka ja ładna jednak jestem" Co nie znaczy, ze nie mam jakichś tam kompleksów
Chciałam napisać że widać akceptacja siebie i dostrzeganie swojego piękna przychodzi z czasem ale jak doczytałam że Ty patrzysz na swoje obwisłe policzki i zmarszczki to jednak stwierdzam że kobiety przez całe życie mają wypaczone lub błędne spojrzenie na siebie
Cytat:
Hej dziewczynki jestem tu z Wami codziennie, i czytam na bieżąco. Niestety moja mała fasoleczka tak mnie wykańcza, że nie mam siły na pisanie. Ciągle wymioty, mdłości, zawroty głowy, apetyt zerowy, a przez to brak sił Na razie jeszcze chodzę do pracy, ale wczoraj jak cały dzień nie ruszałam się z łóżka czułam, się nawet nieźle i normalnie jadłam, tak jest dopóki nie muszę wstać do pionu Dziś w drodze do pracy, prawie zemdlałam i musiałam usiąść na krawężniku i zadzwonić po TŻ żeby po mnie przyjechał Nie wiem co powie mi na to w poniedziałek mój lekarz, ale jeśli wyśle na zwolnienie to w pracy nie będą zadowoleni sprawy ślubno weselne staneły w miejscu przez ten bark sił
Biedactwo koniecznie się oszczędzaj. Leć po to zwolnienie koniecznie, praca jest teraz mniej ważna. Leż w łóżeczku i gadaj z nami obiecujemy ze nie będziemy Cię zbytnio męczyć
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 18:23   #2764
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Widać telefony w XXI w są jeszcze zbyt ciężko dostępne. My potwierdzenie mieliśmy do 1.09 i do tej pory nie mam odpowiedzi od6 osób (w tym moja chrzestna i Tża chrzestny ). Pół biedy jak jak słyszę "no przecież to było pewne że będziemy" gorzej jak od innych dowiaduję się ze państwa xxx nie będzie
dokładnie- my też tak mieliśmy. Jeden wujek nic nam nie mówił- na zasadzie "będę na pewno" a potem przypadkiem dowiedzieliśmy się, że go nie będzie mało tego nie mogliśmy się do niego dodzwonić aby to potwierdzić- w końcu łaskawie zadzwonił i powiedział
Stary 2012-08-16, 19:24   #2765
Pradip
Zakorzenienie

My do chrzestnego Tza nie mamy żadnego kontaktu a jak byłam u niego we wtorek to nikt mi drzwi nie otworzył

Kochane zajrzyjcie do klubu...
Stary 2012-08-16, 19:49   #2766
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
My do chrzestnego Tza nie mamy żadnego kontaktu a jak byłam u niego we wtorek to nikt mi drzwi nie otworzył

.
no co Ty? A byli w domu? zaskocz go albo o 5 rano albo o 23- wtedy na pewno będzie
Stary 2012-08-16, 19:51   #2767
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:

niki19 - heh, nie słyszałam o takim zwyczaju i pewnie też byłabym skrępowana, gdy zapraszani goście dawali nam kasę a co mówili - na co te pieniądze? drobniaki na szczęście czy jakieś grubsze kwoty już w ramach prezentu?

niki19 - i jak tam poszukiwania dekoracji - znalazłaś coś ciekawego? czym będziecie jechać?
wiesz co z tymi kwotami to różnie ,były to kwoty od 50 do 250 wszyscy właśnie mówili ,że to na szczęście

jedziemy granatową Toyotą Avensis kolegi , bo szkoda nam kasy na wynajem auta , co do dekoracji to jeszcze nie wybrałam ale spodobało mi się coś takiego , cylinder i welon

http://www.slubnezakupy.pl/files/pro...5/x/2460_0.jpg

Cytat:

Ja też mam ten problem bo w październiku 6 może być zimno. Zdecydowałam się na bolerko z materiału z jakiego jest zrobiona sukienka. Bardzo cienkie ale liczę że pogoda będzie dla nas łaskawa
Podoba mi się marynarka w kolorze białym specjalnie do sukienki ale około 500 zł takie coś, więc zostane chyba przy bolerku.
no dla mnie 5 stów to kosmiczna cena za marynarkę którą ubiorę tylko raz

Cytat:
Napisane przez malaczarna248 Pokaż wiadomość
A ja ślubuję w tą sobotę mogę się dołączyć do wątku?)
witaj

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Hej ho!

U Was też tak zimno?
u mnie dziś było nawet ok ,słoneczko troche świeciło

Cytat:
mam nadzieję ,że szybko minie ten okres złego samopoczucia , 3maj się i jeżeli lekarz wyśle cię na zwolnienie to nawet się nie zastanawiaj bo dziecko najważniejsze

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:12   #2768
szczesliwa25
Rozeznanie

Ewcia,
ja wiem jak to ze zwolnieniami na czas ciąży jest - większość z nas stara się ich uniknąć, ale jak trzeba, to trzeba - sama znasz swój organizm najlepiej, jeśli się nie będzie poprawiać - bierz zwolnienie!

niki, a co to za szal/bolerko będzie?
Bo ja za chwilę zwariuję - znalazłam jedno co mi nawet pasowało - ale było czysto białe, a moja suknia jest w kolorze śmietankowej bieli więc na tle białego bolerka wyglądałaby jak pożółkła..
Szukam dalej.
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:19   #2769
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty? A byli w domu? zaskocz go albo o 5 rano albo o 23- wtedy na pewno będzie
Pies był uwiązany a brama na szeroko otwarta więc zarówno mogli gdzieś pojechać jak i być w domu. Nie bardzo mam ochotę na wizyto o takich porach bo mamy do nich jakieś 50km
Stary 2012-08-16, 20:34   #2770
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
niki, a co to za szal/bolerko będzie?
Bo ja za chwilę zwariuję - znalazłam jedno co mi nawet pasowało - ale było czysto białe, a moja suknia jest w kolorze śmietankowej bieli więc na tle białego bolerka wyglądałaby jak pożółkła..
Szukam dalej.
ja też będę miała suknie w kolorze śmietankowej bieli
Ja chciałam coś takiego ale krótki żakiecik , ale dziewczyna która mi szyje suknie odradza mi twierdząc że poszerzy mnie to w tali i ogólnie , że nie będzie mi ten żakiecik na wysokości talii pasował a ja tak bardzo nie chce typowego bolerka i teraz nie wiem jak to ugryźć i co mogłabym mieć zamiast bolerka , pooglądałam etole ale jakoś też mi one nie przypadły do gustu myślałam jeszcze o sweterku , tylko ciekawe czy gdzieś znajde odpowiedni

Stary 2012-08-16, 21:22   #2771
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
gratulacje umowy nieważne, że na rok następna będzie na dłużej
w ogóle fajną masz pracę a co do studiów to chyba jeśli masz chęci to lepiej zrobić wcześniej zanim inne obowiązki życiowe nadejdą
dziękuję
wiem, wiem - pewnie, że się cieszę, że w ogóle mam pracę i to zgodną z wykształceniem i zainteresowaniami czy jest fajna? jak każda - ma swoje plusy i minusy... czasem czuję się jak książkowa siłaczka, która bardzo chciałaby coś zrobić, pomóc, ale nie może, bo "przepisy, procedury, paragrafy..." :/
o studiach też myślę w ten sposób - dobrze byłoby zacząć teraz, kiedy jeszcze nie ma dziecka, ale z drugiej strony - może lepiej byłoby zacząć na kolejnym etapie nauczycielskiego awansu zawodowego...

Cytat:
O fajnie Zaczynaj jak najprędzej bo potem nagle wyskoczą inne rzeczy i nie będzie czasu/pieniędzy/chęci. No i super kierunek Cię interesuje. Sama bardzo dobrze się czuję prowadząc warsztaty kreatywności i uważam że praca ze zdolnymi osobami i pomoc tym mniej zdolnym ale ambitnym jest bardzo wdzięczna.
I wielkie gratulacje za umowę nie martw się że na rok tylko ciesz że aż na rok. Ja bym za taką sporo dała....
warsztaty kreatywności? brzmi super! chciałabym poczytać coś więcej o tym, czym się zajmujesz...
trzymam kciuki, żeby i Tobie udało się znaleźć pracę! a jak tam na stażu?

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
wiesz co z tymi kwotami to różnie ,były to kwoty od 50 do 250 wszyscy właśnie mówili ,że to na szczęście

jedziemy granatową Toyotą Avensis kolegi , bo szkoda nam kasy na wynajem auta , co do dekoracji to jeszcze nie wybrałam ale spodobało mi się coś takiego , cylinder i welon
a no to jak na szczęście, to trzeba brać hihi a to jest Wasza rodzinna tradycja czy bardziej regionalna?

pomysłowa ta dekoracja i chyba dość popularna w tym roku, bo już kilka takich widziałam

szczesliwa25, niki19 na poprzednich stronach pisałyśmy z dziewczynami o okryciach - żakietach, etolach i sweterkach. padło kilka propozycji

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-08-16, 21:29   #2772
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

Ewula, dużo sił dla Ciebie i maleństwa! Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie

Kasioonya, gratuluję umowy! I moim zdaniem - idź na te studia już teraz Dopóki nie ma dziecka i dopóki jest praca = dochód (nie zakładam, żebyś potem miała jej nie mieć, ale na rok masz pewną więc idealnie). W razie gdyby za rok okazało się, że nie zostaniesz w obecnym miejscu pracy (tfu tfu) to zawsze będziesz mogła pochwalić się przed potencjalnymi pracodawcami nowym kierunkiem Nie ma na co czekać!

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:42   #2773
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pies był uwiązany a brama na szeroko otwarta więc zarówno mogli gdzieś pojechać jak i być w domu. Nie bardzo mam ochotę na wizyto o takich porach bo mamy do nich jakieś 50km
nie rozumiem zachowania Twojego chrzestnego - ehhh ludzie

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
dziękuję
wiem, wiem - pewnie, że się cieszę, że w ogóle mam pracę i to zgodną z wykształceniem i zainteresowaniami czy jest fajna? jak każda - ma swoje plusy i minusy... czasem czuję się jak książkowa siłaczka, która bardzo chciałaby coś zrobić, pomóc, ale nie może, bo "przepisy, procedury, paragrafy..." :/
o studiach też myślę w ten sposób - dobrze byłoby zacząć teraz, kiedy jeszcze nie ma dziecka, ale z drugiej strony - może lepiej byłoby zacząć na kolejnym etapie nauczycielskiego awansu zawodowego...

idź na te studia bo tak to zawsze będzie "coś" a poza tym studia nie wykluczają przecież awansu zawodowego- co więcej bywają pomocne

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

http://www.slubnezakupy.pl/files/pro...5/x/2460_0.jpg
no i bardzo dobrze- jak jest czym jechać to po co dodatkowe koszta
co do dekoracji- sorka ale mi się nie za bardzo podoba.... może dlatego, że ja osobiście wolę tylko kwiaty i to minimalistycznie
Stary 2012-08-16, 22:04   #2774
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Kasioonya, gratuluję umowy! I moim zdaniem - idź na te studia już teraz Dopóki nie ma dziecka i dopóki jest praca = dochód (nie zakładam, żebyś potem miała jej nie mieć, ale na rok masz pewną więc idealnie). W razie gdyby za rok okazało się, że nie zostaniesz w obecnym miejscu pracy (tfu tfu) to zawsze będziesz mogła pochwalić się przed potencjalnymi pracodawcami nowym kierunkiem Nie ma na co czekać!
Cytat:
idź na te studia bo tak to zawsze będzie "coś" a poza tym studia nie wykluczają przecież awansu zawodowego- co więcej bywają pomocne
dzięki za rady dziewczynki magnusia - wiem, że nie wykluczają, ale mi bardziej "opłacałoby się" je zrobić na kolejnym etapie awansu - kiedy będę robiła staż na nauczyciela mianowanego
no ale dobra - nie chcę off-topować, bo to przecież wątek ślubny PMki tu szykują się do ślubów, a ja o studiach

Viollet87 - a jak tam Twoje postępy w przygotowaniach ślubnych? coś już załatwiasz czy na razie jeszcze masz luzik?

spadam dziewczynki i życzę Wam dobrej nocki w objęciach TŻtów

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-08-16 o 22:09
Stary 2012-08-17, 00:10   #2775
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
JJJustynAAA- właśnie też sie zastanawiałam cxzy te luźne koczki sie dobrze trzymają i nie rozwalą w trakcie weselnych szaleństw
Ma ktoraś z was doświadczenia z tego typu fryzurą?
tak trzymała się super, bez żadnych problemów, pomimo szaleństw i snu

Cytat:
Mi też wszyscy w koło powtarzają, że to tylko pierwszy trymestr, i tej myśli się trzymam bo kończy mi się, według aktualnych wyliczeń lekarzy, tydzień przed ślubem więc to byłoby dla mnie wybawienie. Ale spotkałam się też z opiniami kobiet, które te przykre dolegliwości miały przez 4, 6 miesięcy a nawet całą ciążę, a w takim przypadku nie wyobrażam sobie tego tak długo planowanego i wyczekiwanego dnia
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
niestety znam przypadek dziewyczyny, która czuła się tak przez całą ciążę... ale to raczej sporadyczne przypadki, przeważnie jest to do około 3 miesiaca, ale nigdzie nie powiadziane że mija pierwszy trymestr i to się kończy... mam nadzieje ze szybciutko ci przejdzie i duzo zdrówka wam życze
Mimo tego taka luźna uwaga - nie rozumiem jeśli ktoś decyduje się na dziecko na niedługo przed ślubem (rozumiem przypadek Ewuli bo ma swoje schorzenie), ale ogólnie jak nigdzie śpieszyć się nie trzeba, właśnie moga wystapić różne objawy i co wtedy??
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 07:51   #2776
katie99kasia
Rozeznanie

Dzień doberek
Wczorajsze zakupy okazały sie klapą bo obeszłam całe miasto i NIC! Dosłownie żadna kiecka mi się nie podobała, a jak już coś było 'w miarę ładne' to albo za duże albo za małe tak więc dziś mam ostatni dzień na zakupy bo jutro wesele
Bylismy też u dekoratorki dogadać szczegóły i wybraliśmy bukiety, dekorację sali i samochodu. Pani wstępnie podliczyła nas ok 2500zł za:
*dekorację sali wstęgami + kwiaty na stoły, obrusy, serwetki, świeczki
*dekorację samochodu
*bukiet mój, druhny i dwóch małych druhenek
*przypinki dla tż i drużby
co myślicie o cenie?

Potem pojechaliśmy do kamerzysty. Dowiedzieliśmy sie że będą kamerować nas we dwójkę (bo dużo km między mną a tz, żeby wszystko zdążyć nagrać, żeby były lepsze ujęcia i bla bla bla). Wybraliśmy jak ma wyglądać mniej więcej wstęp filmu i teledysk fotografów też będziemy mieć 2. Bo to znajomy szwagra i chce nam zrobic jak najlepiej. Troche się obawiam tylu 'paparazzich' miała któraś z was taki przypadek?

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:48   #2777
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
warsztaty kreatywności? brzmi super! chciałabym poczytać coś więcej o tym, czym się zajmujesz...
trzymam kciuki, żeby i Tobie udało się znaleźć pracę! a jak tam na stażu?
Jestem po psychologii i szkole trenerskiej ale do biznesu mnie nie ciągnie tylko właśnie do tych umiejętności miękkich jak komunikacja czy kreatywność właśnie. A na stażu fajnie porządkuję papierologię
Cytat:
nie rozumiem zachowania Twojego chrzestnego - ehhh ludzie
Nie kochana to chrzestny Tża mój strzelił na mnie focha że obudziłam go jak dzwoniłam zapytać czy będzie i to 2 razy

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Dzień doberek
Wczorajsze zakupy okazały sie klapą bo obeszłam całe miasto i NIC! Dosłownie żadna kiecka mi się nie podobała, a jak już coś było 'w miarę ładne' to albo za duże albo za małe tak więc dziś mam ostatni dzień na zakupy bo jutro wesele
Bylismy też u dekoratorki dogadać szczegóły i wybraliśmy bukiety, dekorację sali i samochodu. Pani wstępnie podliczyła nas ok 2500zł za:
*dekorację samochodu
co myślicie o cenie?

Potem pojechaliśmy do kamerzysty. Dowiedzieliśmy sie że będą kamerować nas we dwójkę (bo dużo km między mną a tz, żeby wszystko zdążyć nagrać, żeby były lepsze ujęcia i bla bla bla). Wybraliśmy jak ma wyglądać mniej więcej wstęp filmu i teledysk fotografów też będziemy mieć 2. Bo to znajomy szwagra i chce nam zrobic jak najlepiej. Troche się obawiam tylu 'paparazzich' miała któraś z was taki przypadek?
Cena wydaje mi się dość spora i nie widzę tam dekoracji kościoła ale prawdę mówiąc nie znam się nie wiem jak duża jest Twoja sala i przede wszystkim jakie kwiaty wybrałaś.
My też będziemy mieć 2 kamerzystów ale oni zawsze pracują razem i u nas tez najpierw pojadą do tża a potem 60km do mnie. A jak się zapytałam czy nie mogą jeden ty a rugi tu to odpowiedzieli ze oni muszą we dwóch bo jak trzeba będzie wyskoczyć z samochodu w trakcie jazdy to jednak ktoś musi ten samochód prowadzić W sumie fajnie tylko czym więcej osób z obsługi tym więcej pieniędzy na salę trzeba liczyć.
Ale fajnie że Ty juz praktycznie jedna nogą na ołtarzu
Stary 2012-08-17, 08:59   #2778
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po psychologii i szkole trenerskiej ale do biznesu mnie nie ciągnie tylko właśnie do tych umiejętności miękkich jak komunikacja czy kreatywność właśnie. A na stażu fajnie porządkuję papierologię

Nie kochana to chrzestny Tża mój strzelił na mnie focha że obudziłam go jak dzwoniłam zapytać czy będzie i to 2 razy

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cena wydaje mi się dość spora i nie widzę tam dekoracji kościoła ale prawdę mówiąc nie znam się nie wiem jak duża jest Twoja sala i przede wszystkim jakie kwiaty wybrałaś.
My też będziemy mieć 2 kamerzystów ale oni zawsze pracują razem i u nas tez najpierw pojadą do tża a potem 60km do mnie. A jak się zapytałam czy nie mogą jeden ty a rugi tu to odpowiedzieli ze oni muszą we dwóch bo jak trzeba będzie wyskoczyć z samochodu w trakcie jazdy to jednak ktoś musi ten samochód prowadzić W sumie fajnie tylko czym więcej osób z obsługi tym więcej pieniędzy na salę trzeba liczyć.
Ale fajnie że Ty juz praktycznie jedna nogą na ołtarzu
My też mieliśmy dwóch kamerzystów - na dodatek super ludzie Nie pamiętam jak było dokładnie, ale chyba jeden pojechał do TŻ nakręcić, drugi do mnie, tyle, że to odległość 3 km Fotograf był jeden, i najpierw pojechał do TŻ na "udawane ubieranie" potem do mnie.

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:08   #2779
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek
*dekorację samochodu
co myślicie o cenie?

co do ceny za kwiaty- z jeden strony dużo z drugiej mało
myśle jednak że cena jest do przyjęcia- pytanie tylko co wchodzi w skład dekoracji sali- ile tych kwiatów ale jak do tego jeszcze obrusy (jakieś specjalne mają być czy na sali nie mają?) i inne rzeczy to nie jest źle. Ja płaciłam niecałe 1500 zł (moja wiązanka, dekoracja samochodu, butonierka dla męże i świadka, stroik do włosów dla świadkowej i te tuby na stołach z kwiatami- razem 18 tub). Z tym, że ja miałam właściwie same storczyki wszędzie Ty masz jeszcze bukieciki dla druhenek i inne rzeczy więc chyba cena jest do przyjęcia Oczywiście zależy jakie kwiaty wybrałaś i jakiej wielkości są te dekoracje
Co do kamerzysty- my na sali mieliśmy kamerzystę i 3 fotografów i nie było problemu- żaden sobie w drogę nie wchodził i ja ich za bardzo nie widziałam- byli "niewidzialni"

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:

Nie kochana to chrzestny Tża mój strzelił na mnie focha że obudziłam go jak dzwoniłam zapytać czy będzie i to 2 razy [COLOR="Silver"]

ha ha aha

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-08-17 o 09:09
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:27   #2780
niki19
Zadomowienie

Witam piątkowo

Jutro jadę do Krakowa w poszukiwaniu butów ślubnych umówiłam się z siostrą i będziemy cały dzień buszowały , mam nadzieję ,że upoluję coś fajnego

Cytat:
a no to jak na szczęście, to trzeba brać hihi a to jest Wasza rodzinna tradycja czy bardziej regionalna?
nie mam pojęcia czy to tradycja rodzinna czy regionalna ja się z nią wcześniej nie spotkałam(chociaż coś mi się kojarzy ,że moi rodzice też dawali kuzynce dwa lata temu jakąś kasę na szczęście jak była u nas z zaproszeniem) i sama osobiście nikomu kasy nie daje jak przychodzi do mnie z zaproszeniem , nam tą kasę dawało głównie "starsze" pokolenie

Cytat:
]
no i bardzo dobrze- jak jest czym jechać to po co dodatkowe koszta
co do dekoracji- sorka ale mi się nie za bardzo podoba.... może dlatego, że ja osobiście wolę tylko kwiaty i to minimalistycznie
mojemu tż-owi też się to nie podoba więc pewnie będą jakieś delikatne białe lub jakieś jasne kwiaty

Stary 2012-08-17, 09:39   #2781
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie zimno ale nadal pochmurno a co z urlopem się dzieje?
Cytat:
u mnie chłodno ale przynajmniej nie pada. A co z urlopem?
Koleżanka poszła na l4 nagle i musimy na szybko znaleźć pracownika..

Cytat:
Trzymam kciuki za poprawe samopoczucia

Cytat:
dokładnie- my też tak mieliśmy. Jeden wujek nic nam nie mówił- na zasadzie "będę na pewno" a potem przypadkiem dowiedzieliśmy się, że go nie będzie mało tego nie mogliśmy się do niego dodzwonić aby to potwierdzić- w końcu łaskawie zadzwonił i powiedział
To nic dziewczyny.. bo nam taką akcje wykręciła siostra Tżta! a z tą dziewczyną ogólnie jest coś nie tak. Nam powiedziała że będzie, a w niedziele druga siostra mówi, że jej powiedziała, że jej nie będzie. Tż się z nią skontaktował i faktycznie jej nie będzie.. ciekawe kiedy zamierzała nam to powiedzieć. Co za idiotka Ale tak jak mówilam, to jedna z jej "lżejszych" akcji wobec nas.
Cytat:
Dzień doberek
*dekorację samochodu
co myślicie o cenie?
Trochę dużo...

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:53   #2782
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

To nic dziewczyny.. bo nam taką akcje wykręciła siostra Tżta! a z tą dziewczyną ogólnie jest coś nie tak. Nam powiedziała że będzie, a w niedziele druga siostra mówi, że jej powiedziała, że jej nie będzie. Tż się z nią skontaktował i faktycznie jej nie będzie.. ciekawe kiedy zamierzała nam to powiedzieć. Co za idiotka Ale tak jak mówilam, to jedna z jej "lżejszych" akcji wobec nas.

żartujesz.... jedno słowo- chamstwo
Stary 2012-08-17, 10:04   #2783
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
żartujesz.... jedno słowo- chamstwo
No właśnie nie.. Ostatnio pokłóciłam się o to z Tżtem, bo mu powiedziałam, ze nie wyobrażam sobie żeby dzwoniła i prosiła o pomoc a on do niej leciał i pomagał, skoro z niej taka siostra, że ciężko nawet powiedzieć, ze nie będzie na ślubie.

Stary 2012-08-17, 10:19   #2784
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
co do ceny za kwiaty- z jeden strony dużo z drugiej mało
myśle jednak że cena jest do przyjęcia- pytanie tylko co wchodzi w skład dekoracji sali- ile tych kwiatów ale jak do tego jeszcze obrusy (jakieś specjalne mają być czy na sali nie mają?) i inne rzeczy to nie jest źle. Ja płaciłam niecałe 1500 zł (moja wiązanka, dekoracja samochodu, butonierka dla męże i świadka, stroik do włosów dla świadkowej i te tuby na stołach z kwiatami- razem 18 tub). Z tym, że ja miałam właściwie same storczyki wszędzie Ty masz jeszcze bukieciki dla druhenek i inne rzeczy więc chyba cena jest do przyjęcia Oczywiście zależy jakie kwiaty wybrałaś i jakiej wielkości są te dekoracje
Co do kamerzysty- my na sali mieliśmy kamerzystę i 3 fotografów i nie było problemu- żaden sobie w drogę nie wchodził i ja ich za bardzo nie widziałam- byli "niewidzialni"
My mamy wesele w strażnicy, nie w lokalu i nawet nie pytałam o obrusy ( wątpię żeby były), ale wole mieć pewne, czyste i odpowiednio dobrane pod resztę dekoracji. Kościół bedą dekorowały panie sprzątające i trzeba im zapewnić kwiaty więc to jeszcze dodatkowy koszt
Niżej pokazuję mniej więcej kwiaty jakie będą na sali:
Bukiet coś takiego jak mam w avatarze, druhny coś podobnego tylko deczko mniejszy i w pudrowych kolorach. Małe druhenki bukieciki z gipsówki i jakiś małych kwiatuszków. Generalnie będzie królowała eustoma i róża. Na samochodzie będzie coś podobnego jak na zdjęciu tylko bez tych dużych fioletowych kwiatów (zamiast nich będą eustomy 'rozsypane' po masce + w rogu dwa małe serduszka z ratanu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3167.jpg (96,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3179.jpg (212,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3157.jpg (194,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3443.jpg (173,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2363.jpg (238,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2362.jpg (166,9 KB, 13 załadowań)

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-08-17 o 10:41
Stary 2012-08-17, 11:05   #2785
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy wesele w strażnicy, nie w lokalu i nawet nie pytałam o obrusy ( wątpię żeby były), ale wole mieć pewne, czyste i odpowiednio dobrane pod resztę dekoracji. Kościół bedą dekorowały panie sprzątające i trzeba im zapewnić kwiaty więc to jeszcze dodatkowy koszt
Bukiet coś takiego jak mam w avatarze, druhny coś podobnego tylko deczko mniejszy i w pudrowych kolorach. Małe druhenki bukieciki z gipsówki i jakiś małych kwiatuszków. Generalnie będzie królowała eustoma i róża. Na samochodzie będzie coś podobnego jak na zdjęciu tylko bez tych dużych fioletowych kwiatów (zamiast nich będą eustomy 'rozsypane' po masce + w rogu dwa małe serduszka z ratanu
patrząc na te dekoracje zmieniam zdanie- 2500 to sporo.
Dekoracje na stoły są bardzo fajne- podobają mi się te kuleczki w szkle
Ma być głównie eustoma i róża- piękne kwiaty ale ogólnie dostępne i cena nie powinna być jednak tak wysoka, tym bardziej, że jeszcze dochodzi do tego kościół (też musisz kwiatuszki kupić).
Spróbuj coś wytargować jeszcze
Stary 2012-08-17, 11:11   #2786
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nie.. Ostatnio pokłóciłam się o to z Tżtem, bo mu powiedziałam, ze nie wyobrażam sobie żeby dzwoniła i prosiła o pomoc a on do niej leciał i pomagał, skoro z niej taka siostra, że ciężko nawet powiedzieć, ze nie będzie na ślubie.
Ja sobie nie wyobrażam, żeby nie było na ślubie mojej siostry, czy brata TŻ. W ogóle jak czytam, że Wam dziadkowie odmawiają, to jestem w ciężkim szoku - nie wyobrażam sobie czegoś takiego. moja babcia jest w ciężkim stanie psychicznym, tzn. ma Alzheimer'a i nie do końca myśli logicznie, ale na wesele moja zabrała ją moja ciocia, fakt, że pojechały przed 23.00, bo babcia chciała wychodzić (przyjdzie jutro lub za tydzień), ale mimo wszystko była... współczuję bardzo.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
My płaciliśmy 1500 za:
-ściana za MP
-dekoracja stołu MP

- 8 świec

-szklane naczynia na świece
-marszczenia na stoły
-przewiązania na krzesła
-montaż i demontaż dekoracji

Do tego płaciliśmy ok. 100 złotych za dekorację auta, ale sztuczną, myślę, że taką jak ty masz mogą wycenić na jakieś 200 złotych, do tego twój bukiet 200, bukiety druhen 100, za bukiety na stołach ok. 50

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

Edytowane przez mayeczka87
Czas edycji: 2012-08-17 o 11:13
mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:12   #2787
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam, żeby nie było na ślubie mojej siostry, czy brata TŻ. W ogóle jak czytam, że Wam dziadkowie odmawiają, to jestem w ciężkim szoku - nie wyobrażam sobie czegoś takiego. moja babcia jest w ciężkim stanie psychicznym, tzn. ma Alzheimer'a i nie do końca myśli logicznie, ale na wesele moja zabrała ją moja ciocia, fakt, że pojechały przed 23.00, bo babcia chciała wychodzić (przyjdzie jutro lub za tydzień), ale mimo wszystko była... współczuję bardzo.
dokładnie-m najbardziej przykro jest jak odmawia najbliższa rodzina- zamiast cieszyć się szczęściem młodych robią cyrki i strzelają fochy jakby byli pępkiem świata Szkoda tylko że przez swoje samolubstwo nie widzą jaką przykrość i rozczarowanie sprawiają innym
Stary 2012-08-17, 11:24   #2788
Luzia
Zakorzenienie

No dla mnie to też szok.. ale wole się nie zastanawiać. Nie chcą to nie, ale niech nie oczekują potem, że ja będę uważała że miedzy nami wszystko jest okej.

Stary 2012-08-17, 11:29   #2789
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek
*dekorację samochodu
co myślicie o cenie?

kurcze ja uważam że to strasznie dużo, może nie jestem na bieżąco z cenami w PL ale mnie ta cena za same dekoracje przeraża. Jak dobrze, że ja nie musiałam dekorować sali... za kościół zapłaciłam 200zł , za mój bukiet, mojej świadkowej, jeden malutki dla druhenki i butonierki coś też kolo 200zł i za dekorację autka chyba coś koło 80-100zł (sztuczna z allegro)... więc moje wydatki wydają się niczym w porównaniu z z 2500....
u mnie nie było kamerzysty, ale wujek i mąż kuzynki non stop filmowali, fotografa miałam jednego, ale każdy z rodziny coś pstrykał, więc spokojnie, nawet tego nie zauważysz

Cytat:
dokładnie-m najbardziej przykro jest jak odmawia najbliższa rodzina- zamiast cieszyć się szczęściem młodych robią cyrki i strzelają fochy jakby byli pępkiem świata Szkoda tylko że przez swoje samolubstwo nie widzą jaką przykrość i rozczarowanie sprawiają innym
niestety niektórych ludzi nie zmienisz... przykre to bardzo, bo ja sobie nie wyobrażam złych relacji między rodzeństwem, mimo tego że jest między nami 8 lat różnicy to na serio świetnie się dogadujemy...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:31   #2790
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę przykre jest odmawianie gości... moi dziadkowie też nie przyjdą, ale ich akurat rozumiem bo bardzo słabo chodzą, poprostu trzeba sie nimi zajmować. Ale odmawiają nam tacy ludzie, których nawet miałam nie pytać czy będą bo bylo to dla mnie oczywiste. Z tego co zliczyłam to mi odmówiło ok 20 osób, a tz jeszcze więcej z czego nie wszystkich jeszcze obdzwoniliśmy, aż boję dalej pytać

Co do dekoratorki to kurcze mi też sie te 2500 wydaje duzo... Gratis ma nam dać pokrowce na krzesła do naszego stołu i kieliszki do rozbicia(przybrane). Ubiera też miotełkę, koszyki na wódkę i chyba tyle Podała nam cenę na 170 osób (liczba obrusów i dekoracji zależy od liczby stołów). A z tego co widzę to pewnie ze dwa stoły nam odpadną... Z tego co kojarzę to Pani liczyła chyba cos ok 30-35 zł za ta stojaca dekoracje na stoły gości.

Szczęśliwa żonka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości