|
|
#2761 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
Cytat:
|
|
#2762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak zakupy się udały? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że z tym kręgosłupem to nic poważnego fryzurka bardzo ładna, myślę, że jak będzie dobrze zrobiona to nie ma prawa się nic zepsuć ![]() Cytat:
nieważne, że na rok następna będzie na dłużej w ogóle fajną masz pracę a co do studiów to chyba jeśli masz chęci to lepiej zrobić wcześniej zanim inne obowiązki życiowe nadejdą ![]() Cytat:
zdrówka i dobrego samopoczucia Mam nadzieję, że wkrótce te nieprzyjemności miną
|
|
#2763 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
leć na prześwietlenie może cos wykaże.Fryzurka ładna a czy się utrzyma myślę że zależy zarówno od umiejętności fryzjerki jak i od podatności włosów. Cytat:
![]() Cytat:
Zaczynaj jak najprędzej bo potem nagle wyskoczą inne rzeczy i nie będzie czasu/pieniędzy/chęci. No i super kierunek Cię interesuje. Sama bardzo dobrze się czuję prowadząc warsztaty kreatywności i uważam że praca ze zdolnymi osobami i pomoc tym mniej zdolnym ale ambitnym jest bardzo wdzięczna.I wielkie gratulacje za umowę nie martw się że na rok tylko ciesz że aż na rok. Ja bym za taką sporo dała.... Cytat:
wyczuli w Tobie dobre serduszko i do nikogo innego juz nie chcą chodzić Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
My do chrzestnego Tza nie mamy żadnego kontaktu a jak byłam u niego we wtorek to nikt mi drzwi nie otworzył
Kochane zajrzyjcie do klubu... |
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2767 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
wszyscy właśnie mówili ,że to na szczęście ![]() jedziemy granatową Toyotą Avensis kolegi , bo szkoda nam kasy na wynajem auta , co do dekoracji to jeszcze nie wybrałam ale spodobało mi się coś takiego , cylinder i welon ![]() http://www.slubnezakupy.pl/files/pro...5/x/2460_0.jpg Cytat:
![]() witaj u mnie dziś było nawet ok ,słoneczko troche świeciło Cytat:
|
|||
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Ewcia,
ja wiem jak to ze zwolnieniami na czas ciąży jest - większość z nas stara się ich uniknąć, ale jak trzeba, to trzeba - sama znasz swój organizm najlepiej, jeśli się nie będzie poprawiać - bierz zwolnienie! niki, a co to za szal/bolerko będzie? Bo ja za chwilę zwariuję - znalazłam jedno co mi nawet pasowało - ale było czysto białe, a moja suknia jest w kolorze śmietankowej bieli więc na tle białego bolerka wyglądałaby jak pożółkła.. Szukam dalej. |
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chciałam coś takiego ale krótki żakiecik , ale dziewczyna która mi szyje suknie odradza mi twierdząc że poszerzy mnie to w tali i ogólnie , że nie będzie mi ten żakiecik na wysokości talii pasował a ja tak bardzo nie chce typowego bolerka myślałam jeszcze o sweterku , tylko ciekawe czy gdzieś znajde odpowiedni
|
|
|
|
|
#2771 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiem, wiem - pewnie, że się cieszę, że w ogóle mam pracę i to zgodną z wykształceniem i zainteresowaniami czy jest fajna? jak każda - ma swoje plusy i minusy... czasem czuję się jak książkowa siłaczka, która bardzo chciałaby coś zrobić, pomóc, ale nie może, bo "przepisy, procedury, paragrafy..." :/ o studiach też myślę w ten sposób - dobrze byłoby zacząć teraz, kiedy jeszcze nie ma dziecka, ale z drugiej strony - może lepiej byłoby zacząć na kolejnym etapie nauczycielskiego awansu zawodowego... Cytat:
trzymam kciuki, żeby i Tobie udało się znaleźć pracę! a jak tam na stażu? Cytat:
hihi a to jest Wasza rodzinna tradycja czy bardziej regionalna? pomysłowa ta dekoracja i chyba dość popularna w tym roku, bo już kilka takich widziałamszczesliwa25, niki19 na poprzednich stronach pisałyśmy z dziewczynami o okryciach - żakietach, etolach i sweterkach. padło kilka propozycji
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ewula, dużo sił dla Ciebie i maleństwa! Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie ![]() Kasioonya, gratuluję umowy! I moim zdaniem - idź na te studia już teraz Dopóki nie ma dziecka i dopóki jest praca = dochód (nie zakładam, żebyś potem miała jej nie mieć, ale na rok masz pewną więc idealnie). W razie gdyby za rok okazało się, że nie zostaniesz w obecnym miejscu pracy (tfu tfu) to zawsze będziesz mogła pochwalić się przed potencjalnymi pracodawcami nowym kierunkiem Nie ma na co czekać!
|
|
|
|
#2773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ehhh ludzie---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
idź na te studia bo tak to zawsze będzie "coś" a poza tym studia nie wykluczają przecież awansu zawodowego- co więcej bywają pomocne---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() co do dekoracji- sorka ale mi się nie za bardzo podoba.... może dlatego, że ja osobiście wolę tylko kwiaty i to minimalistycznie
|
|
|
#2774 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
magnusia - wiem, że nie wykluczają, ale mi bardziej "opłacałoby się" je zrobić na kolejnym etapie awansu - kiedy będę robiła staż na nauczyciela mianowanego ![]() no ale dobra - nie chcę off-topować, bo to przecież wątek ślubny PMki tu szykują się do ślubów, a ja o studiach Viollet87 - a jak tam Twoje postępy w przygotowaniach ślubnych? coś już załatwiasz czy na razie jeszcze masz luzik? spadam dziewczynki i życzę Wam dobrej nocki w objęciach TŻtów
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-08-16 o 22:09 |
||
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymała się super, bez żadnych problemów, pomimo szaleństw i snu ![]() Cytat:
Mimo tego taka luźna uwaga - nie rozumiem jeśli ktoś decyduje się na dziecko na niedługo przed ślubem (rozumiem przypadek Ewuli bo ma swoje schorzenie), ale ogólnie jak nigdzie śpieszyć się nie trzeba, właśnie moga wystapić różne objawy i co wtedy?? |
||
|
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Wczorajsze zakupy okazały sie klapą bo obeszłam całe miasto i NIC! Dosłownie żadna kiecka mi się nie podobała, a jak już coś było 'w miarę ładne' to albo za duże albo za małe Bylismy też u dekoratorki dogadać szczegóły i wybraliśmy bukiety, dekorację sali i samochodu. Pani wstępnie podliczyła nas ok 2500zł za: *dekorację sali wstęgami + kwiaty na stoły, obrusy, serwetki, świeczki *dekorację samochodu *bukiet mój, druhny i dwóch małych druhenek *przypinki dla tż i drużby co myślicie o cenie? Potem pojechaliśmy do kamerzysty. Dowiedzieliśmy sie że będą kamerować nas we dwójkę (bo dużo km między mną a tz, żeby wszystko zdążyć nagrać, żeby były lepsze ujęcia i bla bla bla fotografów też będziemy mieć 2. Bo to znajomy szwagra i chce nam zrobic jak najlepiej. Troche się obawiam tylu 'paparazzich' miała któraś z was taki przypadek?
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kochana to chrzestny Tża mój strzelił na mnie focha że obudziłam go jak dzwoniłam zapytać czy będzie i to 2 razy ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
My też będziemy mieć 2 kamerzystów ale oni zawsze pracują razem i u nas tez najpierw pojadą do tża a potem 60km do mnie. A jak się zapytałam czy nie mogą jeden ty a rugi tu to odpowiedzieli ze oni muszą we dwóch bo jak trzeba będzie wyskoczyć z samochodu w trakcie jazdy to jednak ktoś musi ten samochód prowadzić W sumie fajnie tylko czym więcej osób z obsługi tym więcej pieniędzy na salę trzeba liczyć.Ale fajnie że Ty juz praktycznie jedna nogą na ołtarzu
|
||
|
|
|
#2778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pamiętam jak było dokładnie, ale chyba jeden pojechał do TŻ nakręcić, drugi do mnie, tyle, że to odległość 3 km Fotograf był jeden, i najpierw pojechał do TŻ na "udawane ubieranie" potem do mnie.
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ceny za kwiaty- z jeden strony dużo z drugiej mało ![]() myśle jednak że cena jest do przyjęcia- pytanie tylko co wchodzi w skład dekoracji sali- ile tych kwiatów ale jak do tego jeszcze obrusy (jakieś specjalne mają być czy na sali nie mają?) i inne rzeczy to nie jest źle. Ja płaciłam niecałe 1500 zł (moja wiązanka, dekoracja samochodu, butonierka dla męże i świadka, stroik do włosów dla świadkowej i te tuby na stołach z kwiatami- razem 18 tub). Z tym, że ja miałam właściwie same storczyki wszędzie Ty masz jeszcze bukieciki dla druhenek i inne rzeczy więc chyba cena jest do przyjęcia Oczywiście zależy jakie kwiaty wybrałaś i jakiej wielkości są te dekoracjeCo do kamerzysty- my na sali mieliśmy kamerzystę i 3 fotografów i nie było problemu- żaden sobie w drogę nie wchodził i ja ich za bardzo nie widziałam- byli "niewidzialni" ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
ha ha aha
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-08-17 o 09:09 |
||
|
|
|
#2780 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam piątkowo
Jutro jadę do Krakowa w poszukiwaniu butów ślubnych ![]() Cytat:
ja się z nią wcześniej nie spotkałam(chociaż coś mi się kojarzy ,że moi rodzice też dawali kuzynce dwa lata temu jakąś kasę na szczęście jak była u nas z zaproszeniem) i sama osobiście nikomu kasy nie daje jak przychodzi do mnie z zaproszeniem , nam tą kasę dawało głównie "starsze" pokolenie Cytat:
mojemu tż-owi też się to nie podoba więc pewnie będą jakieś delikatne białe lub jakieś jasne kwiaty
|
||
|
|
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka poszła na l4 nagle i musimy na szybko znaleźć pracownika..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartujesz.... jedno słowo- chamstwo
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie.. Ostatnio pokłóciłam się o to z Tżtem, bo mu powiedziałam, ze nie wyobrażam sobie żeby dzwoniła i prosiła o pomoc a on do niej leciał i pomagał, skoro z niej taka siostra, że ciężko nawet powiedzieć, ze nie będzie na ślubie.
|
|
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niżej pokazuję mniej więcej kwiaty jakie będą na sali: Bukiet coś takiego jak mam w avatarze, druhny coś podobnego tylko deczko mniejszy i w pudrowych kolorach. Małe druhenki bukieciki z gipsówki i jakiś małych kwiatuszków. Generalnie będzie królowała eustoma i róża. Na samochodzie będzie coś podobnego jak na zdjęciu tylko bez tych dużych fioletowych kwiatów (zamiast nich będą eustomy 'rozsypane' po masce + w rogu dwa małe serduszka z ratanu
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-08-17 o 10:41 |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dekoracje na stoły są bardzo fajne- podobają mi się te kuleczki w szkle Ma być głównie eustoma i róża- piękne kwiaty ale ogólnie dostępne i cena nie powinna być jednak tak wysoka, tym bardziej, że jeszcze dochodzi do tego kościół (też musisz kwiatuszki kupić). Spróbuj coś wytargować jeszcze
|
|
|
#2786 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
-ściana za MP -dekoracja stołu MP - 8 świec -szklane naczynia na świece -marszczenia na stoły -przewiązania na krzesła -montaż i demontaż dekoracji Do tego płaciliśmy ok. 100 złotych za dekorację auta, ale sztuczną, myślę, że taką jak ty masz mogą wycenić na jakieś 200 złotych, do tego twój bukiet 200, bukiety druhen 100, za bukiety na stołach ok. 50
www.gabrysiowo.pl zapraszam ![]() Ćwiczę!! 1.12.2012 15.10.2008 Edytowane przez mayeczka87 Czas edycji: 2012-08-17 o 11:13 |
||
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko że przez swoje samolubstwo nie widzą jaką przykrość i rozczarowanie sprawiają innym
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
No dla mnie to też szok.. ale wole się nie zastanawiać. Nie chcą to nie, ale niech nie oczekują potem, że ja będę uważała że miedzy nami wszystko jest okej.
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie było kamerzysty, ale wujek i mąż kuzynki non stop filmowali, fotografa miałam jednego, ale każdy z rodziny coś pstrykał, więc spokojnie, nawet tego nie zauważysz ![]() niestety niektórych ludzi nie zmienisz... przykre to bardzo, bo ja sobie nie wyobrażam złych relacji między rodzeństwem, mimo tego że jest między nami 8 lat różnicy to na serio świetnie się dogadujemy... |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do dekoratorki to kurcze mi też sie te 2500 wydaje duzo... Gratis ma nam dać pokrowce na krzesła do naszego stołu i kieliszki do rozbicia(przybrane). Ubiera też miotełkę, koszyki na wódkę i chyba tyle Podała nam cenę na 170 osób (liczba obrusów i dekoracji zależy od liczby stołów). A z tego co widzę to pewnie ze dwa stoły nam odpadną... Z tego co kojarzę to Pani liczyła chyba cos ok 30-35 zł za ta stojaca dekoracje na stoły gości.
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

od razu człowiek ma lepszy humor i nastawienie do życia... coś się chce robić

mam nadzieję, że z tym kręgosłupem to nic poważnego
Aha! Czy w ogóle mówiłam, że dostałam kolejną umowę o pracę? Bo teraz byłam na próbie od października do końca sierpnia, ale widocznie się spodobałam i zostaję
nieważne, że na rok
dla mnie to jest niepojęte jaki problem jest w wykonaniu telefonu, nawet jeśli ktoś nie jest jeszcze pewnien to też można zadzwonić z taką informacją do młodych.
16.06.2012 

klik!
W sumie fajnie tylko czym więcej osób z obsługi tym więcej pieniędzy na salę trzeba liczyć.