|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
ja tez a musze miec niestety i nei ma dyskusji...boje sie jak to bedzie po cc z 4 dzieci ale moj mezus ma miec 3 msc wolnego to moze jakos to bedzie tylko ze to nie pewne jeszcze Cytat:
u mnie dzis cukier jako tako,noc cudowna,tylko 3 razy bylam w wc a maly spal az do 7!!!!!!!! teraz oboje w przedszkolu a ja ide szukac firm co by mi wycene kuchni przez neta zrobili....pokaze wam co zaprojektowalam tak mniej wiecej.Kuchnia ma 5,2 na 3 m.... Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2012-08-17 o 08:56 |
||
|
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35944495]tak.ja polałam wrzątkiem i moczyłam w nim 5 minut
w polsce już jest pierwszy taki bank mleka.słyszałam o nim ostatnio powodzenia w szpitalu ![]() hehe my z męzusiem też wybraliśmy ten wóżek i ten kolor a dlaczego Ci wyliczyła że w niedziele powinnaś zaczynać?[/QUOTE] Bo mój termin porodu wyszedł jej na 16 września-czyli niedziela. A w karcie ciązy pisze jak wół 14 wrzesień. Obliczała mi kiedy mogę rodzić, żeby mały nie był wcześniakiem i wyszło jej od 27 sierpnia. Nie trafisz za nimi A wózeczek już macie, czy dopiero będziecie zamawiać? My zamówiliśmy w sobotę a w czwartek już do nas przyjechał.
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam wczoraj w Biedronce i kupilam mleko Bebiko 1...
Hm,niewiem czy dobrze zrobilam,ale jakos czuje sie spokojniejsza jak mam je w domu bo nigdy nic nie wiadomo. |
|
|
|
#1324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja muszę wziąć kocyk i rożek, pieluchy flanelowe 2 i 10 tetrowych. Oszaleć można
|
|
#1325 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my dziś zamawiamy dopiero.zamawialiscie na allegro? |
|
|
|
|
#1326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wózka, to my zamówiliśmy w tym tyg. Ale w sklepie akurat nie mieli fioletowego, więc musimy czekać ok. 2 tygodni, pod koniec sierpnia powinien być. ![]() Mi się dzień tak miło zaczął, jak się obudziłam to czekał na mnie prezent urodzinowy od Męża. A teraz idę sobie zrobić jakieś śniadanko.
|
||||
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona ja kupilam bebilon a tu w szpitalu dawaja enfamil wiec bedzie lezalo bo jak narazie nie zamierzam zmieniac.
Muminek bardzo ladna kuchnia Ja butelek nie bralam tutaj dawaja. Z tygodniami tez mialam problem. o 10 przywioza mi Jasia J |
|
|
|
#1328 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35944641]ja nie wiem jak oni liczą.mój ginekolog zawsze liczy mi naprzód a położna tam u niego dopiero jak dany tydzień się skończy.czyli np.dziś zaczynam według niej 36.aaa nie wiem
my dziś zamawiamy dopiero.zamawialiscie na allegro?[/QUOTE] Trafisz za nimi. Ja tam sobie licze jak mi pasuje tak liczyłam i tak licze. Ona mi wyliczyła to jak szpital liczy, kiedy określi małego jako donoszone dziecko. Śmieszne to jest bo mój gin jest ordynatorem położnictwa w tym szpitalu i czemu taka rozbieżność? Pewnie się pomyliłA wózeczek zamówiłam z tej aukcji http://allegro.pl/3w1-wozek-tako-bab...549326599.html
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Donoszenia Dzidziusia i sprawnego porodu Zdrówko - soczkiem oczywiscie
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja tez zamówie z tej aukcji to może tez mi tak szybko przyjdzie
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Almariel wszystkiego najlepszego Sto lat... Niedługo już pierwsza rocznica ślubu, pamiętam, bo masz tydzień przedemną Wczoraj dzidzie urodziła moja znajoma. I wyobraźcie sobie, że termin miała na 10 sierpnia, we wtorej ją na oddział przyjęli, wywoływali poród oksytocyną i nic... musieli cesarkę zrobić. Nie miała skurczy ani rozwarcia. Możliwe to?
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na watku alei gwiazd tez po terminie juz tydzien probuje rodzic wczoraj dali oksytocyne rozwarcie na 8 cm i kroplowka sie skoncza i skurcze tez. Wiec chyba czasami dzieciaczkom za dobrze jest w brzuszkach
|
|
|
|
|
#1336 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Z rana wiadomość od Maggie: Hej dziewczyny. Cewnik niewiele dał bo tylko dwa palce rozwarcia a przed było pół. Leżę pod odżywczą kroplówką bo nawet wody nie mozna a pić mi się chce strasznie. Zaraz oksytocyna i zobaczymy co dalej. jak nic nie da to dzień przerwy i powtórka z rozrywki. Albo cc wymyślą bo wczoraj stwierdzili że mam wąską miednicę. Trzymajcie kciuki żeby udało się dziś urodzić bo zgłupieję w tym szpitalu. I jeszcze to leżenie plackiem przymusowe które na pewno nie ułatwia. Molestuje sutki żeby pobudzić skurcze. Pozdrawiam i trzymajcie kciuki! Cytat:
Cytat:
Oczywiście, przed pierwszym użyciem i później co jakiś czas. Na co dzień tylko wrzątkiem przelewałam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień.Na miejskie warunki najlepsze pompowane, pianki to w sumie zawsze mi odradzano, że twrade są strasznie. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy miałaś ostatni @ ?
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie prawda. bebilon jest dostepny w opakowaniach 350g, 800g oraz 1200g. ja kupie na poczatek w malym bo jakby tak małej nie podeszło. |
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ciekawe czy dzisiejszy dzień przyniesie nam dzieciaczka od Maggie lub Sojki. ![]() Wleciałam się tylko pochwalić, że zaczynamy dzisiaj 31 tydzień. ![]() Tradycyjnie kraven i I_k, brawa dla Was z okazji naszego dzisiejszego święta. ![]() ![]() Ja niedługo uciekam, bo umówiłam się z mamą, że pojedziemy na takie nasze lokalne targowisko. Muszę rozejrzeć się za drugą koszulą do szpitala i szlafrokiem, a jest tam też stanowisko z ciuszkami dla maluchów, więc może coś ładnego Antosiowi też zakupię. I mój Tż-cior już w Polsce.
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
kasiam187
to ja Ci przysiegam ze widzialam tylko wlasnie w tych duzych opakowaniach. Moze to zalezy w ktorych sklepach. Almariel Stóweczka ![]() Tamlin byla ta kobiecina z mopsu,wszystko poszlo ok. Na pytanie czy posiadamy cos drogiego odpowiedzialam,ze TV a ona ze to nie jest drogie ![]() ![]() 23 mam isc po odbior decyzji
|
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
alez ja ci wierze, na pewno latwiej kupic to wieksze bo bardziej sie oplaca
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
9 grudnia
Mam jeszcze tyle prasowania, zbieram się za tą sterte moje drogie, bo mnie noc zastanie ![]() Konczi już z nami nie świętuje
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Maggie oby ta oksytocyna ja ruszyla
bo ja juz wiem co to jest siedzenie w szpitalu moze dzisiaj tez beda 2 dzieciaczki tak na koniec tygodnia Powiem wam ze to cc to nie takie straszne juz mnie praktycznie nic nie boli nawet brzuch juz dotykam i jest ok najgorsza pierwsza doba ale szybko mija i z dnia na dzien jest coraz lepiej
|
|
|
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki i życzę żeby sytuacja się poprawiła i żebyśmy przywitały dziś nastepnego Dzidziusia. |
|
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie mam pojęcia nadal w czym rodzić! Nie mam żadnych t-shirtów starych i wielkich, bo mój mąż szczupły... Jeszcze szlafrok muszę sobie sprawić, ale wszystkie są albo brzydkie(tak, tak mam zboczenie) albo za ciepłe albo za drogie ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35944641]ja nie wiem jak oni liczą.mój ginekolog zawsze liczy mi naprzód a położna tam u niego dopiero jak dany tydzień się skończy.czyli np.dziś zaczynam według niej 36.aaa nie wiem my dziś zamawiamy dopiero.zamawialiscie na allegro?[/QUOTE] No bo jedni pewnie liczą od OM a inni od pierwszego usg... Ja tak mam - moja gin liczy z tego terminu porodu (15.09) z pierwszego usg - więc sobota. A w szpitalu mi liczyli od OM, czyli czwartek (20.09)... Cytat:
![]() A jakieś dziewczyny tu pisały, że pompowane w mieście, to nie jest dobry pomysł, bo łapały regularnie gumę w nich. ![]() Ja mam amortyzatory do nierówności chodnikowych. A na śnieg mam wymienne terenowe kółka zamiast tych małych. |
||
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Spełnienia marzeń!
za Sojkę! Oraz resztę dziewczyn .No i gratulacje rozpoczętych tygodni.
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja córa długo lubiła jeździć wózkiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Bo to chyba ważny element... W temacie wózków jestem jeszcze w lesie.

za rozpoczęty tydzień 

o 10 przywioza mi Jasia 

Donoszenia Dzidziusia i sprawnego porodu Zdrówko - soczkiem oczywiscie