Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 09:48   #4891
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Dedra w takim razie życzę owocnych staranek
Luna a tak wogóle to jak się czujesz??? bo rozumiem,że pierwsza wizyta u lekarza dopiero przed Tobą?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:01   #4892
kwitka13
Zadomowienie

hej kobity,
nic nie piszę, bo nie mam o czym... dziś 10dc, @ już nie ma ale zostały plamienia, których po okresie nigdy nie miałam i trochę mnie one martwią. Łykam castagnus, magnez, acard i biosteron, więc zgaga i nidności są u mnie gośćmi codziennymi. Nie wiem kiedy powinnam mieć owu (chyba na dniach ale nic nie czuję), śluzu nie ma, nawet już szyjki nie sprawdzam. Jakoś tak zrezygnowana tym wszystkim jestem... Byłam u mojej lekarki pierwszego kontaktu i opowiedziałam jej o moich staraniach, wynikiach, samopoczuciu, obserwacji swojego ciała itp i powiedziała, że mogą to niestety być oznaki zbliżającej się meno. Chyba powoli zaczynam się oswajać z tą myślą.
Czytam Was cały czas i kibicuję, trzymam kciuki za testujące, martwię się o zafasolkowane i witam z nowymi .
Miłego!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:52   #4893
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Bry
A mi się dziś śniło, że 12 maja urodziłam dziecko dziś rano podziałaliśmy ... i wypada mi niby dziś owu (którą nie bardzo czuję, ale może to Clo namieszało)
Ale dla jaj sprawdziłam w kalkulatorze w necie, co by było, gdyby dzisiaj i zgadnijcie przewidywaną datę ;p
Czyżby sen proroczy? oby
Stary 2012-08-16, 12:03   #4894
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
hej kobity,
nic nie piszę, bo nie mam o czym... dziś 10dc, @ już nie ma ale zostały plamienia, których po okresie nigdy nie miałam i trochę mnie one martwią. Łykam castagnus, magnez, acard i biosteron, więc zgaga i nidności są u mnie gośćmi codziennymi. Nie wiem kiedy powinnam mieć owu (chyba na dniach ale nic nie czuję), śluzu nie ma, nawet już szyjki nie sprawdzam. Jakoś tak zrezygnowana tym wszystkim jestem... Byłam u mojej lekarki pierwszego kontaktu i opowiedziałam jej o moich staraniach, wynikiach, samopoczuciu, obserwacji swojego ciała itp i powiedziała, że mogą to niestety być oznaki zbliżającej się meno. Chyba powoli zaczynam się oswajać z tą myślą.
Czytam Was cały czas i kibicuję, trzymam kciuki za testujące, martwię się o zafasolkowane i witam z nowymi .
Miłego!
Jaka meno??? Nawet tak nie myśl! Przecież młoda jeszcze jesteś!

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry
A mi się dziś śniło, że 12 maja urodziłam dziecko dziś rano podziałaliśmy ... i wypada mi niby dziś owu (którą nie bardzo czuję, ale może to Clo namieszało)
Ale dla jaj sprawdziłam w kalkulatorze w necie, co by było, gdyby dzisiaj i zgadnijcie przewidywaną datę ;p
Czyżby sen proroczy? oby
O rany Maru, ale numer! Oby to faktycznie był sen proroczy, bo taki zbieg okoliczności to byłby niesamowity.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 12:18   #4895
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Jaka meno??? Nawet tak nie myśl! Przecież młoda jeszcze jesteś!
Dokładnie, Kwitko, dopóki miesiączkujesz znaczy się wszystko działa i trzeba wierzyć, ze się uda

Cytat:
O rany Maru, ale numer! Oby to faktycznie był sen proroczy, bo taki zbieg okoliczności to byłby niesamowity.
ano się zobaczy.
Tylko w śnie to był chłopak, a ja wolę dziewczynkę ale i tak bym się cieszyła
No i dzień tygodnia się nie zgadzał, bo we śnie był wtorek ale to już drobiazg

A mnie dziś ogarnął szał zakupowy, siedzę i licytuję na all ciuchy i skończyć nie mogę.
Ale na razie nie jest źle, nalicytowałam za 73zł łącznie 2 sukienki, 3 pary spodni, sweterek i golfik wszystko nówki.
Ludziska powyjeżdżali na wakacje to idzie coś upolować

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-08-16 o 12:39
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 13:51   #4896
colorblue
Zakorzenienie

Maru oby to był sen proroczy a jak się sprawdzi to chyba poproszę Cię, abyś i mi coś wyśniła
Kwitka jakie meno???? nawet tak nie myśl!!! Wasze sławne powiedzenie: nadzieja umiera ostatnia.. I tego się trzymaj!!!

A u mnie jakoś dzień leci. Ogarnęłam mieszkanie,wstawiłam kapuśniaczek i zasiadłam na chwilkę na wizaż zobaczyć co u Was

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-16, 14:33   #4897
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marudexus Pokaż wiadomość
bry
a mi się dziś śniło, że 12 maja urodziłam dziecko dziś rano podziałaliśmy ... I wypada mi niby dziś owu (którą nie bardzo czuję, ale może to clo namieszało)
ale dla jaj sprawdziłam w kalkulatorze w necie, co by było, gdyby dzisiaj i zgadnijcie przewidywaną datę ;p
czyżby sen proroczy? :d oby
ołjeee
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-08-16 o 14:34
Stary 2012-08-16, 14:47   #4898
monini2507
Zakorzenienie

To ja dziś zrobiłam z 5 kg paprykę marynowana i upiekłam sernik pierwszy raz w swoim życiu
Tylko mi powiedzcie te bardziej doświadczone dlaczego małpa mi opadła tak pięknie wyrósł aż w szoku byłam. Nie wiem może za wczesnie go wyjelam z piekarnika. Ale przecież nie od razu tylko skończył się piec wyłączyla piekarnik i tam sobie grzecznie siedział za jakieś pół godziny uchyliłam drziwczki od piekarnika za następne pół godziny ja patrzę a on opadł łaj
Kwitka Ty nam tu nie pierdziel o żadnej meno w tym wieku zastanów Ty się troszki i ogarnij kobieto
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:01   #4899
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
To ja dziś zrobiłam z 5 kg paprykę marynowana i upiekłam sernik pierwszy raz w swoim życiu
Tylko mi powiedzcie te bardziej doświadczone dlaczego małpa mi opadła tak pięknie wyrósł aż w szoku byłam. Nie wiem może za wczesnie go wyjelam z piekarnika. Ale przecież nie od razu tylko skończył się piec wyłączyla piekarnik i tam sobie grzecznie siedział za jakieś pół godziny uchyliłam drziwczki od piekarnika za następne pół godziny ja patrzę a on opadł łaj
Kwitka Ty nam tu nie pierdziel o żadnej meno w tym wieku zastanów Ty się troszki i ogarnij kobieto
Z sernikami ciężka sprawa. Mój sprawdzony sposób to piec bardzo długo ale w niskiej temperaturze. Ja piekę 100 minut w temp 130 stopni. Po upieczeniu wyłączam piekarnik i nie otwierając drzwiczek trzymam sernik jeszcze 30 minut w zamkniętym.
Stary 2012-08-16, 15:28   #4900
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kobity,
Miłego!
kwitka bez takich mi tu :P Działać i jeszcze raz działać a Twoja cierpliwość zostanie nagrodzona
Na meno to Ty za młoda jeszcze jesteś
Tak w ogóle to miałam zamiar się pytać gdzie się podziewasz bo się nie odzywałaś:P

Cytat:
Dokładnie, Kwitko, dopóki miesiączkujesz znaczy się wszystko działa i trzeba wierzyć, ze się uda

ano się zobaczy.

A mnie dziś ogarnął szał zakupowy, siedzę i licytuję na all ciuchy i skończyć nie mogę.
Ale na razie nie jest źle, nalicytowałam za 73zł łącznie 2 sukienki, 3 pary spodni, sweterek i golfik wszystko nówki.
Obstawiam że to był sen proroczy
Ja jakoś nie umiem licytować tak tanio zawsze robię kup teraz Ale Ci się udało za taką kasę tyle ciuchów :P
Apropo all to udało mi się dziś sprzedać skórę

Cytat:
Mam ten sam problem z sernikiem... dlatego już się za to nie biorę...
Chociaż może spróbuję jeszcze rady Dedry

Witam się popołudniowo Niedawno wróciłam z pracy i mam od wczoraj napad obżarstwa,wczoraj z Tż tak dupy obchaliśmy że aż wstyd
Przyszły moje tetsty owu i od przyszłego tygodnia bierzemy się ostro do roboty

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:01   #4901
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie umiem licytować tak tanio zawsze robię kup teraz Ale Ci się udało za taką kasę tyle ciuchów :P
Apropo all to udało mi się dziś sprzedać skórę
Ja w sumie też jakoś nie umiem, ale dziś wyjątkowo dobrze poszło, obstawiam, że to przez urlopowy czas
Swoją drogą kiedyś sprzedawałam swoje ciuchy na all i w wakacje szło najgorzej, więc jak się bawić w licytację to właśnie teraz
A ja dokupiłam jeszcze bluzkę za całe 2,60
Jutro jeszcze zapoluję może
Stary 2012-08-16, 16:08   #4902
Luna0
Zakorzenienie

dziewczyny niedługo kończymy wątek
która się podejmuje z założeniem drugiego?
Ja mogę, ale że ja "mam" klub to może ktoś inny też by zechciał sie udzielić.. bo ostrzegam to już na lata będzie trzeba dbać. Chyba wiadomo że po tej częsci będą następne i następne....

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Luna

No w zasadzie to jak sama na siebie z boku popatrze to stwierdzam,że do psychiatryka się nadaję idealnie dosłownie kilka myśli na minute. Raz bardzo tego pragne ( i pozwalam mężowi kończyć spokojnie bzykanko),wkręcam się,że może się uda... A za chwile ogarnia mnie jakaś straszna panika i lęk. Że może jednak nie,że nie damy rady,co ludzie powiedzą,czy damy radę finansowo, że nasi chłopcy już tacy powiedzmy odchowani,samodzielni i mamy więcej luzu,a tu znowu kupki,zupki,pieluszki i płacze po nocach no a za chwile znowu nieodparta chęć i jak ja to mówie wściek macicy ( nie chcę nikogo urazić)..ehhh powinnam się chyba leczyć
No miałam identycznie jak Ty! Raz mu pozwalałam raz nie i w końcu jak był czas kiedy miałam nie pozwalać to TŻ tak się pogubił że myślał że tylko wieczorem nie pozwalam a rano może sobie kończyć no i zrobił fasola I chyba każdy ma mnóstwo wątpliwości. Ja miałam czy aby napewno chce znów przeżywac ten stres, czy nie lepiej jechać na wakacje pobawić się poimprezować i dopiero znowu ciąża. Ale wyszło samo i nawet przez sekunde nie myśle że lepiej gdyby nie wyszło. Oby tylko w marcu wyszło tak samo na świat
DLa tych które rodziły to takie normalne, a dla mnie zajść w ciąże to nic ale urodzić to jakieś nieznane mi pojęcie, wręcz niemożliwe, czyżby czary?!

Cytat:
Hej wszystkim! Powiem Wam, że przydał mi się ten wczorajszy wolny dzień. Fajnie tak poleniuchować w środku tygodnia. @ się powoli kończy, więc będzie można zacząć przytulanki W niedzielę wyjeżdżamy, więc nie będzie mnie z Wami przez 10 dni. Może spróbuję zajrzeć, ale chyba wolałabym się całkowicie odciąć od wszystkiego i nie myśleć, więc zobaczymy...

Lunka, myśl pozytywnie! Wszystko jest ok, nie wmawiaj sobie niczego złego kochana!
No ja tak leniuchuje w dzień w dzień i zaczyna mnie to przerażać
ale jako że mi wolno i ciągle jestem zmeczona to leże przez kompem i czytam 4 cz Harrego Pottera.. przynajmniej dni szybciej mijają
Może spróbuj jednak się odciąć (współczuje później nadrabiania ) ale jeśli miałoby Ci to jakoś pomóc to moze warto całkiem wyluzowac i zapomnieć o wszystkim (tylko nie o wizazowych kolezankach)

Cytat:
Luna [/SIZE]a tak wogóle to jak się czujesz??? bo rozumiem,że pierwsza wizyta u lekarza dopiero przed Tobą?
Oj, w poniedziałek to już będzie 3 wizyta
Psychicznie bardzo się boje bo gdzies na tym etapie okazało się że zarodek jest za mały... ale był na 5 tc w 8/9tc a teraz byłam w 6tc i prawidłowo rósł więc mam ogromną nadzieje że teraz też rośnie.. tym bardziej że brzuch mi się powiększa a fizycznie mam małe mdłości jak jestem głoda, albo zjem za dużo i chociaż mnie to wkurza to jednocześnie cieszy bo to jakiś znak, że to wszystko jest realne

Cytat:
Bry
Czyżby sen proroczy? oby
oooo proszę, oby tylko był proroczy
Ps. mi się dziś śniło że moja mama rodzi i ja zapomniałam wam napisać i szybko biegłam żeby wejść na wizaz

Cytat:

Ja wole chodoka to się najwyżej zamienimy
a allegro uwielbiam właśnie wchodze żeby coś pokupowac
za to mój TŻ nie lubi.. bo mimo że moze się pochwalić super partnerką która nienawidzi zakupów tak jak dopadne allegro to tylko blokować konto w banku

Kwitka Tobie to się chyba już w głowie całkiem...
Przecież Ty dopiero co w ciąży byłaś. Ani mi się waż myśleć w ten sposob! Zreszta jak patrze na Twoje zdjęcie, to ktoś kto wygląda tak młodziutko nie może mieć menopauzy. Nie pasuje do Ciebie ani trochę!
Pogadamy jak Ci ginekolog to zdiagnozuje a nie byle Pani której nie wiadomo co tam nagadałaś
Nie bierzesz w koncu tych anty?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:34   #4903
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja mogę, ale że ja "mam" klub to może ktoś inny też by zechciał sie udzielić.. bo ostrzegam to już na lata będzie trzeba dbać. Chyba wiadomo że po tej częsci będą następne i następne....

No miałam identycznie jak Ty! Raz mu pozwalałam raz nie i w końcu jak był czas kiedy miałam nie pozwalać to TŻ tak się pogubił że myślał że tylko wieczorem nie pozwalam a rano może sobie kończyć no i zrobił fasola I chyba każdy ma mnóstwo wątpliwości. Ja miałam czy aby napewno chce znów przeżywac ten stres, czy nie lepiej jechać na wakacje pobawić się poimprezować i dopiero znowu ciąża. Ale wyszło samo i nawet przez sekunde nie myśle że lepiej gdyby nie wyszło. Oby tylko w marcu wyszło tak samo na świat
DLa tych które rodziły to takie normalne, a dla mnie zajść w ciąże to nic ale urodzić to jakieś nieznane mi pojęcie, wręcz niemożliwe, czyżby czary?!

ale jako że mi wolno i ciągle jestem zmeczona to leże przez kompem i czytam 4 cz Harrego Pottera.. przynajmniej dni szybciej mijają
Może spróbuj jednak się odciąć (współczuje później nadrabiania ) ale jeśli miałoby Ci to jakoś pomóc to moze warto całkiem wyluzowac i zapomnieć o wszystkim (tylko nie o wizazowych kolezankach)

Oj, w poniedziałek to już będzie 3 wizyta
Psychicznie bardzo się boje bo gdzies na tym etapie okazało się że zarodek jest za mały... ale był na 5 tc w 8/9tc a teraz byłam w 6tc i prawidłowo rósł więc mam ogromną nadzieje że teraz też rośnie.. tym bardziej że brzuch mi się powiększa a fizycznie mam małe mdłości jak jestem głoda, albo zjem za dużo i chociaż mnie to wkurza to jednocześnie cieszy bo to jakiś znak, że to wszystko jest realne

oooo proszę, oby tylko był proroczy
Ps. mi się dziś śniło że moja mama rodzi i ja zapomniałam wam napisać i szybko biegłam żeby wejść na wizaz

Ja wole chodoka to się najwyżej zamienimy
a allegro uwielbiam właśnie wchodze żeby coś pokupowac
za to mój TŻ nie lubi.. bo mimo że moze się pochwalić super partnerką która nienawidzi zakupów tak jak dopadne allegro to tylko blokować konto w banku

Kwitka Tobie to się chyba już w głowie całkiem...
Przecież Ty dopiero co w ciąży byłaś. Ani mi się waż myśleć w ten sposob! Zreszta jak patrze na Twoje zdjęcie, to ktoś kto wygląda tak młodziutko nie może mieć menopauzy. Nie pasuje do Ciebie ani trochę!
Pogadamy jak Ci ginekolog to zdiagnozuje a nie byle Pani której nie wiadomo co tam nagadałaś
Nie bierzesz w koncu tych anty?
Luna nie mam nic przeciwko żebyś była założycielką nowego wątku tym bardziej że już masz w tym wprawę
Oczywiście na I stronie obowiązkowo trzeba będzie liste zrobić

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:05   #4904
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Luna - nie na lata, nie ma takiej opcji. Przecież każda z nas zagościi tu jeszcze góra kilka miesięcy, a później przekaże pałeczkę "prowadzącej wątku" następnej, jeszcze nie zaciążonej staraczce
Maru - byłabym wdzięczna, gdyby za miesiąc przyśniło Ci się, że zaraz_a rodzi jakoś na początku czerwca 2013. Nie wiem, czy jesteś przekupna, ale jeśli tak, to płacę każdą cenę
Kwitka - Ty tu nawet nie szerz takich teorii... tfu tfu... żadna menopauza, ona nie istnieje. Tak jak cholesterol i kalorie, w końcu nikt ich nigdy nie widział
Mokka - śliczna fasola i jeszcze ładniejszy brzuszek. Znaczy młode ma urodę po mamie.

Edytowane przez zaraz_a
Czas edycji: 2012-08-16 o 17:08
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:36   #4905
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
Czyżby sen proroczy? oby
Oby sen był proroczy

Luna wszystko bedzie dobrzeDaj znać po wizycie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 18:14   #4906
monini2507
Zakorzenienie

Dedra może posłucham twojej rady następnym raze jak będę robic sernik zobaczymy co z tego wyjdzie
U mnie dziś 20dc czyli jeszcze 10 dni do @. Jakoś w tym cyklu nie czułam żebym miałam owu za to w 2 ostatnich owszem owszem śluz był wręcz piękny książkowy a w tym niby był ale jakby wcale go nie było.
Jakby nie było too nie nastawiam ani troszku choc nie ukrywam przydałby mi się prezent z okazji imienin w postaci fasolki właśnie
Stary 2012-08-16, 19:58   #4907
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam z rana
Anteria- i jak tam test?? zrobiłaś?Mam nadzieję,że są II kreski
Mokka- śliczny brzusio a fasolka jeszcze śliczniejsza

U nas pogoda piękna na dolnym śląsku
O, w końcu ktoś z DŚ, bo mało tu takich
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja nie liczę na nic ale jak do jutra nie dostanę @ to za testuję z rana ale tylko dlatego że planuje zapisać się na karnet na siłownie i żeby czasem nie wyszło że kupię karnet a z ćwiczeń nici.

Zaczęłam czuć bóle w dole brzucha ale albo zmienia mi się charakter tego bólu przed @ albo sama nie wiem. Przy ciąży szyjka nie obniża się?
Anteria to ja taką sytuację miałam w tym szczęśliwym cyklu - wybraliśmy się z Tż połazic po sklepach i nagle moim oczom ukazały się przecudne botki jesienne na wyprzedaży. Zamsz, w kolorze brudnego różu-lososiowego na dużej szpili. I sobie myślę, no jak ich nie kupić jak z 300 na 129 przecenione. Ale jak za nie płaciłam to przeszła mi przez głowę myśl - ciekawe czy je jesienią ponoszę czy może nie dam radyich zalozyć, bo brzuszek będzie mi ciążył No i oczywiście... tydzień po zakupie test wyszedł pozytywny Ale co tam... pomyślalam wtedy, że nawet 5 takich par bym kupiła jesli dzieki nim miałyby się pokazac dwie kreseczki
Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
U mnie nic ciekawego... cały czas sobie mysle że pewnie coś jest nie tak itp. mam nadzieje że czas do poniedziałku szybko minie
Lunka, poniedziałaek już niebawem. Zajmij się czymś żeby się nie stresować. My wpadliśmy w wir serialowy. Tż naściągał ich trochę z sieci
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Hej, u mnie @ chyba w końcu się rozkręca... Wczoraj tylko plamienie było, teraz niby też, ale brzuch powoli zaczyna pobolewać. Myślałam, że najgorsze będzie akurat w wolny dzień i na to liczyłam, bo teraz to nie wiem jak ja dam w pracy radę. Nie mogę sobie siedzieć w kącie skulona, tabsy i tak gów.no dają... ech życie!

Cytat:
Bry
Czyżby sen proroczy? oby
nooo... to napewno sen proroczy
Cytat:
hmmm... mi zawsze każde ciasto troszku opadnie. Ale się tym nie przejmuję, bo nie traci moim zdaniem na wyglądzie. Taki jego urok Ale może ten patent Dedry faktycznie skuteczny
Cytat:
Ja w sumie też jakoś nie umiem, ale dziś wyjątkowo dobrze poszło, obstawiam, że to przez urlopowy czas
Swoją drogą kiedyś sprzedawałam swoje ciuchy na all i w wakacje szło najgorzej, więc jak się bawić w licytację to właśnie teraz
A ja dokupiłam jeszcze bluzkę za całe 2,60
Jutro jeszcze zapoluję może
hmmm... ja dawno na allegro nie zaglądałam, tylko ja to mam swira na punkcie zakupów do domu - zasłonki, roletki, obrusiki Kiedyś mi się udało urocze zasłonki wylicytować za bezncen w wigilię - pewnie ludzie powyjeżdżali Więc może faktycznie teraz warto oblukać all
Stary 2012-08-16, 21:04   #4908
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Mam dziś 17 dzień cyklu a testy owulacyjne dalej negatywneNajwyrazni ej nie mam owulki w tym cyklu,trudno będzie stracony
U mnie dzis 18 dc i rano bylam pewna, ze zobacze na tescie 2 paski ale gdzie ... po raz pierwszy od wielu mies. nie mam 2 paskow na tescie owulacyjnym w tym dniu, moze jutro juz bedzie... Dziwne
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:11   #4909
kwitka13
Zadomowienie

dziewczyny, niestety wczesna menopauza dotyka kobiet jeszcze młodszych niż ja. Moje AMH jest na tak niskim poziomie, że niewiele nadziei mi daje. Poczytajcie trochę o normach.... mój wynik to 0,42. To nie jest takie nieprawdopodobne, wręcz przeciwnie, dlatego moja gin po # zalecała starania od razu, bo np. za pól roku może być już za późno. To nie jest tak, że ja się poddalam ale poprostu biorę pod uwagę opcję, że może się nie udać.
Dobrze, że trafiłam na taką gin, która się na tym zna i nie kazała mi czekac rok na wyniki starań tylko od razu zleciła badania, bo mogłabym się nie doczekać...
Lunka byłam w ciąży i to daje mi nadzieje a co do meno to kilku lekarzy powiedziało mi, że na ciążę szans nie mam tylko moja gin mnie pociesz, że kobiety z niższym AMH zaciążają. Tabl anty nie biorę, bo połówek w domu...
A Ty się o dzidzię nie martw, bo na pewno jest zdrowiutka jak rybka!
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-08-16 o 22:19
Stary 2012-08-17, 00:16   #4910
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Witaj Goyya, razem zawsze raźniej . Nie żebym była niegościnna (sama dopiero się tu zalęgłam), ale życzę Ci, żebyś szybko mogła przeskoczyć do wątku przyszłych mam .

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------
dzięki za przyjęcie...no ja czekam na ewentualne objawy,no ale z tego co czytam to one się niespecjalnie różnią od tych przedokresowych... więc się nie skupiam na tym,czekam żeby zrobić test to wtedy się wyjaśni.... jakoś tylko te 2 tygodnie dłużą się wyjątkowo
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 07:11   #4911
lady_malgo
Rozeznanie

Witam z rana. Ja na 8 do roboty,a w proszku jestem. Małpa się rozkręciła. Wczoraj ledwo wysiedziałam się (i czołgałam) w pracy a dzisiaj powtórka z rozrywki. Chce mi się krzyczeć!!! Dobrze, że sobota i niedziela wolne!

Muszę się przyznać do rzeczy strasznej... zaczęłam sobie popalać A rzuciłam 3 lata temu

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:54   #4912
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Niestety dalej nic z tego Jedna krecha W sumie nie nastawiałam się ale teraz będziemy chyba rezygnować ze starań postanowiłam się wziąć za siebie bo ostatnio masakra jakaś. Teraz tylko czekam jeszcze na @ mam 30 dc. Ból rzadko odczuwam ale jest. Wczoraj wybraliśmy się z Tż na wycieczką do Salzburga było super najpierw wspinaliśmy się pod górę do zamku, później zwiedzaliśmy go, o łaziliśmy się przy tym bo jeszcze po mieście masę chodzenia było miasto świetne do zwiedzania ale gorsze do znalezienia parkingu i ogólnie poruszania się zwłaszcza że nie znaliśmy go w ogóle. Na koniec jeszcze Grześ wpadł na pomysł aby do Zoo skoczyć i to też był strzał w dziesiątkę Masa chodzenia nogi mnie bolą ale opłacało się. Korzystamy puki Tż ma urlop Dzisiaj idę się na siłownie zapisać w końcu
Stary 2012-08-17, 09:23   #4913
pszczoua
Zakorzenienie

ANTERIA nie łam się, póki nie ma @ jest nadzieja Ja w tym cyklu mam już trochę inne nastawienie. Staraliśmy się w te dni, ale już tak bardzo nie czekam na testowanie. Co będzie to będzie
Stary 2012-08-17, 09:39   #4914
monini2507
Zakorzenienie

Heloł witam się i ja nie dawno wstałam tak mi się dobrze spało a zaraz wyruszam na ploty

Ja też wczesniej bardzo podekscytowana czekałam na dzień @. Ale teraz już po tych 11cs starań pochodzę już bez emocji będzie co będzie
Stary 2012-08-17, 10:31   #4915
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Maru jak mi wczoraj tylko przypomniałaś o allegro to odrazu wskoczyłam i kupiłam sweterek i leginsy

A tak wogole to wczoraj ponosiłam troche siostrzenice 1,5 roku i teraz sie stresuje. Bo pod wieczór zaczełam czuć brzuch, ale bólem to to napewno nie było raczej zchizowaniem no i od paru dni mam dużo żółtego śluzu i dziś rano wydawało mi się że było troche brązowego ale na papierze był tylko żołty bez żadnych plam więc może to cień kibelka już sama nie wiem wariuje!

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Luna - nie na lata, nie ma takiej opcji. Przecież każda z nas zagościi tu jeszcze góra kilka miesięcy, a później przekaże pałeczkę "prowadzącej wątku" następnej, jeszcze nie zaciążonej staraczce
eee nie, bo my tu umówione że wątku nie opuszczamy najwyżej zmienimy nazwę na "staraczki i dzieciate którym się udało"

Cytat:
. Jakoś w tym cyklu nie czułam żebym miałam owu za to w 2 ostatnich owszem owszem śluz był wręcz piękny książkowy a w tym niby był ale jakby wcale go nie było.
Jakby nie było too nie nastawiam ani troszku choc nie ukrywam przydałby mi się prezent z okazji imienin w postaci fasolki właśnie
Podziwiam was z tym śluzem. Ja w zasadzie ani za pierwszym ani drugim udanym razem nie widziałam przeźroczystego i ciągnącego. Raczej biały albo wogole zbytnio go nie było żebym mogła się przyjrzeć

Cytat:
dziewczyny, niestety wczesna menopauza dotyka kobiet jeszcze młodszych niż ja. Moje AMH jest na tak niskim poziomie, że niewiele nadziei mi daje. Poczytajcie trochę o normach.... mój wynik to 0,42. To nie jest takie nieprawdopodobne, wręcz przeciwnie, dlatego moja gin po # zalecała starania od razu, bo np. za pól roku może być już za późno. To nie jest tak, że ja się poddalam ale poprostu biorę pod uwagę opcję, że może się nie udać.
Dobrze, że trafiłam na taką gin, która się na tym zna i nie kazała mi czekac rok na wyniki starań tylko od razu zleciła badania, bo mogłabym się nie doczekać...
Lunka byłam w ciąży i to daje mi nadzieje a co do meno to kilku lekarzy powiedziało mi, że na ciążę szans nie mam tylko moja gin mnie pociesz, że kobiety z niższym AMH zaciążają. Tabl anty nie biorę, bo połówek w domu...
No dobra to masz świadomość że tak może być, ale tez na szczescie że nawet przy tych wynikach możesz zajść. Kwitka życze Ci bardzo mocno żeby to się stało w tym cyklu tym bardziej że połówek jest
Jak rybka!

Cytat:
Muszę się przyznać do rzeczy strasznej... zaczęłam sobie popalać A rzuciłam 3 lata temu
Palenie.. ah już nie pamietam co to jest ale przyznam że zapaliłabym sobie takiego dymka i przy tym stresie wcale Ci się nie dziwie...
Jednak ja mam wizje że wtedy będzie dzidziuś miał mniej tlenu itd i jeszcze się coś stanie także ani się ważę

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:57   #4916
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
U mnie dziś 20dc czyli jeszcze 10 dni do @. Jakoś w tym cyklu nie czułam żebym miałam owu za to w 2 ostatnich owszem owszem śluz był wręcz piękny książkowy a w tym niby był ale jakby wcale go nie było.
Heeh, ja też nie czułam objawów owu teraz .. śluzu prawie niet, szyjka ledwo odchylona, jedynie jajniki dają znać o sobie. A w innych cyklach miałam dużo śluzu jajowego i długo (chociaż czytałam,że długo to niedobrze)
Ale postaram się nie przejmować, bo to może być wszystko od Clo.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmmm... ja dawno na allegro nie zaglądałam, tylko ja to mam swira na punkcie zakupów do domu - zasłonki, roletki, obrusiki Kiedyś mi się udało urocze zasłonki wylicytować za bezncen w wigilię - pewnie ludzie powyjeżdżali Więc może faktycznie teraz warto oblukać all
Warto warto, chociaż to niebezpieczne ja nie mogę skończyć
Jeszcze na szczęście nie przekroczyłam 100 zł, a mam już 4 pary spodni, 2 sweterki, 2 bluzki i 2 sukienki i walczę dalej

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
U mnie dzis 18 dc i rano bylam pewna, ze zobacze na tescie 2 paski ale gdzie ... po raz pierwszy od wielu mies. nie mam 2 paskow na tescie owulacyjnym w tym dniu, moze jutro juz bedzie... Dziwne
Nie przejmuj się, te testy podobno wcale takie dokładne nie są poza tym, gdzieś czytałam (może nawet u nas na wątku?) że czasem pik LH trwa krótko, na tyle krótko, że można nie złapać go testem trzeba by było robić je co parę godzin minimum.

Cytat:
No właśnie, Kwitko, byłaś więc możesz jeszcze raz być i tego się trzymajmy

Cytat:

ja muszę w końcu rzucić ... ale ja palę R1 po kilka dziennie, więc nie jest ze mną źle

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
ANTERIA nie łam się, póki nie ma @ jest nadzieja Ja w tym cyklu mam już trochę inne nastawienie. Staraliśmy się w te dni, ale już tak bardzo nie czekam na testowanie. Co będzie to będzie
A kiedy testujesz?
Ja się obawiam, że u mnie nie będzie czego testować, nie mam objawów owu oprócz pikających jajników tempka nie poszła do góry, chyba nic z tego
Chyba, że to wszystko wina Clo ...

Cytat:
Dzień dobry
Maru jak mi wczoraj tylko przypomniałaś o allegro to odrazu wskoczyłam i kupiłam sweterek i leginsy
ciążowe?
Jak chcesz link to Ci wyślę, gość ma multum aukcji i kilka ciążowych ciuchów też. Za kilka zł ludzie licytują sweterki, bluzeczki itp warto powalczyć

Cytat:
A tak wogole to wczoraj ponosiłam troche siostrzenice 1,5 roku i teraz sie stresuje. Bo pod wieczór zaczełam czuć brzuch, ale bólem to to napewno nie było raczej zchizowaniem no i od paru dni mam dużo żółtego śluzu i dziś rano wydawało mi się że było troche brązowego ale na papierze był tylko żołty bez żadnych plam więc może to cień kibelka już sama nie wiem wariuje!
Hm mz jednej strony nie warto się stresować, ale z drugiej uważaj na siebie i obserwuj, jak się okaże, że faktycznie jest jakaś zmiana to idź do gina.
Stary 2012-08-17, 10:57   #4917
colorblue
Zakorzenienie

Witajcie
Ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam od wizyty na szpitalnej izbie przyjęć
Wczoraj wracając od rodziców z działki skręciłam sobie stope:/
Szłam w wysokich klapkach i źle stanęłam Poczkątkowo bolało jak cholera,ale przestało i normalnie doszłam do domu i poszłam spać. W nocy za to obudził mnie przeraźliwy ból, wyłam jak dziecko. Ani stanąć na nodze,ani nią ruszyć w rzadną stronę. Mąż nie wiedział początkowo co jest grane i zaczął mi masować te stope ( myślał,że skurcz jakiś) to myślałam,że go ubije z bólu
Rano na izbe,prześwietlenie,wizyt a u chirurga..Skręcenie. Dostałam maści i opaske uciskową,nakaz leżenia,albo ewentualnie mogę się poruszać o kulach. Za tydzień wizyta kontrolna..
Swoją drogą leżenie przy dwójce dzieci..hehe dobre

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-17, 11:12   #4918
dedra
Zadomowienie

Cytat:

Luna ja jestem za tym, żebyś To Ty poprowadziła ten wątek. Jestes do tego idealną kandydatką
Jeśli chodzi o urlop to postanowiłam się faktycznie odciąć od wszystkiego. Nie będę zaglądać, co oczywiście nie znaczy, że o Was kochane zapomnę Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cytat:
Dedra może posłucham twojej rady następnym raze jak będę robic sernik zobaczymy co z tego wyjdzie
Daj znać czy się sernik udał. No i życzę Ci, żeby te 10 dni minęło szybko. Jak wrócę z urlopu to chcę widzieć dobre wiadomości.

Cytat:
Kwitka nadzieja jest i na pewno się w najbliższym czasie uda. A może właśnie już teraz skoro mąż jednak nie wyjechał.

Ja się dziś w pracy ostatni dzień, przekazanie obowiązków przed urlopem, jutro pakowanie i fryzjer i w nocy z soboty na niedzielę w drogę. Także dzisiaj może jeszcze zajrzę, ale jutro to już raczej nie będzie kiedy
Stary 2012-08-17, 11:14   #4919
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Niestety dalej nic z tego Jedna krecha W sumie nie nastawiałam się ale teraz będziemy chyba rezygnować ze starań postanowiłam się wziąć za siebie bo ostatnio masakra jakaś. Teraz tylko czekam jeszcze na @ mam 30 dc. Ból rzadko odczuwam ale jest. Wczoraj wybraliśmy się z Tż na wycieczką do Salzburga było super najpierw wspinaliśmy się pod górę do zamku, później zwiedzaliśmy go, o łaziliśmy się przy tym bo jeszcze po mieście masę chodzenia było miasto świetne do zwiedzania ale gorsze do znalezienia parkingu i ogólnie poruszania się zwłaszcza że nie znaliśmy go w ogóle. Na koniec jeszcze Grześ wpadł na pomysł aby do Zoo skoczyć i to też był strzał w dziesiątkę Masa chodzenia nogi mnie bolą ale opłacało się. Korzystamy puki Tż ma urlop Dzisiaj idę się na siłownie zapisać w końcu
Dopóki nie ma @ jest nadzieja
Cytat:
Dzień dobry

eee nie, bo my tu umówione że wątku nie opuszczamy najwyżej zmienimy nazwę na "staraczki i dzieciate którym się udało"

Podziwiam was z tym śluzem. Ja w zasadzie ani za pierwszym ani drugim udanym razem nie widziałam przeźroczystego i ciągnącego. Raczej biały albo wogole zbytnio go nie było żebym mogła się przyjrzeć

No dobra to masz świadomość że tak może być, ale tez na szczescie że nawet przy tych wynikach możesz zajść. Kwitka życze Ci bardzo mocno żeby to się stało w tym cyklu tym bardziej że połówek jest
Jak rybka!

Palenie.. ah już nie pamietam co to jest ale przyznam że zapaliłabym sobie takiego dymka i przy tym stresie wcale Ci się nie dziwie...
Jednak ja mam wizje że wtedy będzie dzidziuś miał mniej tlenu itd i jeszcze się coś stanie także ani się ważę
Luna jak tylko coś cie niepokoi to idz jak najszybciej do gina.W poniedziałek masz wizyte?Ale ja myśle że będzie wszystko ok,nie martw się na zapas

Cytat:
Witajcie
Ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam od wizyty na szpitalnej izbie przyjęć
Wczoraj wracając od rodziców z działki skręciłam sobie stope:/
Szłam w wysokich klapkach i źle stanęłam Poczkątkowo bolało jak cholera,ale przestało i normalnie doszłam do domu i poszłam spać. W nocy za to obudził mnie przeraźliwy ból, wyłam jak dziecko. Ani stanąć na nodze,ani nią ruszyć w rzadną stronę. Mąż nie wiedział początkowo co jest grane i zaczął mi masować te stope ( myślał,że skurcz jakiś) to myślałam,że go ubije z bólu
Rano na izbe,prześwietlenie,wizyt a u chirurga..Skręcenie. Dostałam maści i opaske uciskową,nakaz leżenia,albo ewentualnie mogę się poruszać o kulach. Za tydzień wizyta kontrolna..
Swoją drogą leżenie przy dwójce dzieci..hehe dobre
Oj biedna

U mnie pogoda brzydka aż nic mi się nie chce.Chyba posiedzimy z tż w domu i pooglądamy jakieś filmy.Możecie jakieś ciekawe polecić?W poniedziałek kończy mi się 3,5 tygodniowy urlop i ide już do pracy.I to na 1 zmianeCiężko będzie wstać

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:49   #4920
IsiaG
Zadomowienie

Hej laseczki.
Witam też te, co dołączyły do wątku.
U nas też pogoda do bani, w sumie nie pada i spacer zaliczyłam, ale nad górami mgła i słońca nie ma, temperaturka taka ok, nie za ciepło i nie za zimno. Córka śpi, ciekawe co będzie robić w nocy. Ja mam problem ze spaniem. Budzę się często w nocy, wiem, że nowe miejsce ale w domu też tak miałam. Zanim złapię odpowiednią pozycję, przewracam się z boku na bok, to często jest już po północy. A potem kilka razy jeszcze się w nocy przebudzę. Nie śpię popołudniami (jak córka) a i tak mam problem. I podobnie jak Luna zaczynam się martwić ciążą, bo tam nic się nie dzieje. A wizytę mam dopiero 30. Ani mnie brzuch nie boli, ani mdłości nie mam. Nadzieja jeszcze w piersiach, bo nadal takie powiększone i nabrzmiałe. Brzuszek jaki był taki jest. Z wagi ostatnio spadłam.

Idę zaraz na obiad - dziś podają kapuśniak i kurczak w jarzynkach, do tego surówki i kompocik. Mniam...

Trzymajcie się kochane. Postaram się później jeszcze zajrzeć i może coś napiszę.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości