Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 20:45   #4441
Selfish Girl
Life is a drink ...

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Zawsze wydawało mi się, że kierowcy tirów są bardziej ostrożni bo przecież ich 'pojazd' ma kilkakrotnie większą mase niż osobowy. Jednak się myliłam Tirowcy czasami nadużywają swojej masy i wpieprzają się na środek pasa gdzie się da...

Wczoraj akurat miałam dziwną akcje z osobówką.. Jedzie sobie starsza osoba małym autkiem. Dwa pasy do jazdy na wprost. My z TŻetem na lewym pasie tamta na prawym. Zapala się zielone światło a ... babeczka zamiast jechać swoim pasem nagle jakby nigdy nic wjeżdza sobie na lewy. Najlepsze było ok. 20 sekund później Pani nagle się przypomniało, że chce jednak wjechać na prawy pas i co robi.. Nie patrzy na innych kierowców, że jadą jej pasem, że jest 'ciasno' - kierunek w prawo i się ciśnie w prawy pas. Została ładnie strąbiona. Pewnie gdyby to było lepsze auto a nie tico to pewnie znalazł by się chętny na 'stłuczkę' :P

A przecież gdyby jechała cały czas swoim pasem to nie musiała by robić takich sztuczek na drodze ...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:05   #4442
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ludzie są naprawdę dziwni.

Wypadek. Dość poważny, bo jednego poszkodowanego trzeba przewieźć na śmigłowcu. Wokół miejsca wypadku jest policja i tłum gapiów. Śmigłowiec nie może wylądować, bo ludzie robią zgromadzenie, więc policja próbuje ich odsunąć. Co robią ludzie? Oburzają się, bo jak to policja (JP na 100% przecież) ma prawo wyganiać ich z miejsca zdarzenia. No co za ludzie
Jak już zahaczyliśmy o ten temat to najlepsi są ci, którzy będąc świadkiem jakiegoś przestępstwa odmawiają składania zeznań, bo "nie sprzedają na psy"

A co do kierowców - ja raz na zakręcie byłam zmuszona do błyskawicznego odbicia na pobocze, bo ktoś sobie postanowił pokonać zakręt na lewym pasie... Ciężarówką...
Stary 2012-08-16, 21:13   #4443
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Do mnie też możesz wpaść się odstresować

Ja wieszać prania nie lubię, ale samo pranie ma coś w sobie Jak byłam mała i mama robiła pranie to zamykałam się w łazience i się patrzyłam z fascynacją

ja lubię pranie i nie to, że sobie wrzucę do pralki, potem wyciągam i heja lubię prać ręcznie np. swetry, bluzki, ugniatać, czuć mocną woń płynu do prania/płukania

jestem nienormalna
lubię też odkurzać.

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Całe życie to słyszałam od rodziców, głównie dlatego nigdy mi nie kupowali książek, bo za szybko je czytałam Na szczęście mieszkam obok biblioteki. Ale z drugiej strony, trochę się tej babce nie dziwię, biorąc pod uwagę ceny książek.

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
dokladnie, chociaz pewnie jak ktos sie nie przykladal ( po wynikach zapewne i tak bedzie twierdzil ze teraz to taaaakaa trudna dali ze hoho ) nie robil zadan itd to nawet podane wzory nie pomoga bo nie beda wiedzieli co gdzie w tej ksiazeczce znalezc.. albo o zastosowac i jedyne co zostaje to zasada: " nie wiesz co robic to licz delte"
gorzej, jeśli wyjdzie ujemna...

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

Ceny książek to jakaś masakra... ale z takimi uwagami do dziecka warto się wstrzymać. Może się w sobie zamknąć i przestać czytać. Przecież małe dzieci nie ogarniają wartości pieniądza Dla nich bankomat to magiczna ściana dająca pieniążki na cokolwiek.
no tak, ale dzieci też trzeba uczyć już od najmłodszych lat, że rodzice to nie studnia bez dna, nie można spełniać wszystkich zachcianek ;-) a nie, że mamusia powie NIE, dziecko w płacz, więc nowa zabawka już wyżebrana tak naprawdę nie wiemy, która to z kolei była już książka, a 30-40zł piechotą co tydzień nie chodzi.
weźcie też pod uwagę, że wrzesień się zbliża, komplet podręczników + zeszyty i mniej zamożna rodzina już musi się pilnować
jak byłam młodsza to czytałam baaardzo duuużo i byłam głównym gościem biblioteki, moich rodziców nie było stać, żeby kupować mi co i rusz nowe książki/zabawki i inne pierdoły, bo ja chcę i koniec.

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
No bo przecież kobieta wsiada do auta, bo ma lusterko z trzech stron
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (23,9 KB, 97 załadowań)
Stary 2012-08-16, 21:21   #4444
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Przecież może wyjść ujemna
Nawet w liceum jak taka wyszła to się pisało, że brak rozwiązań czy coś takiego
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:33   #4445
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
no chyba, że wychodzi Ci ujemna, bo ciągle coś źle liczysz...
Stary 2012-08-16, 21:43   #4446
catlady
Raczkowanie

Co do samochodów i prawa jazdy. Mam je od pół roku, zdane za pierwszym. Usłyszałam, że za pierwszym razem zdają tylko ci co mają szczęście, za drugim najlepsi kierowcy, a za trzecim ci przeciętni. Ok, żal strzępić język.
Ale powiem wam, że nie bez powodu nabijają się z bab kierowców. Ciągnięcie się 30 km/h lewym pasem, malowanie się w samochodzie, a nawet moja koleżanka potrafiła ciągnąć przez całe miasto na dwójce.

Jeszcze co do samochodów to bardzo dziwi mnie zachowanie typu: "Ja nie dawałam sobie rady jeździć czymś takim, a co dopiero ty" czyli odpowiedź której się spodziewam od mojej wspaniałej matki, gdy powiem jej że mój samochód nie ma wspomagania kierownicy. A już nie mogę się doczekać wiadra żółci, gdy dowiedzą się o tym moi dziadkowie, którzy mojego ojca nie znoszą. Wyjdzie na to, że to jest jego wina, co z tego że sama taki wybrałam wiedząc, że trudniej się nim parkuje.
Wyjdzie, że jestem idiotką i na życiu się nie znam.
Boże, chyba faktycznie lepiej przemilczeć.

catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:19   #4447
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Ja lubię! Odstresowuje się przy tym. Tak samo jak przy myciu naczyń
Też uwielbiam myć naczynia Na początku wszystko jest brudne i brzydkie, a potem takie czyściutki i ładnie poukładane na suszarce

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:23   #4448
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
lubię też odkurzać.

Też lubie odkurzać. to chyba ma coś wspólnego z tym, że od razu widzę efekt tego co robię Paprochy ->przejadę->czysto

Ja przed maturą jak delta była ujemna to się cieszyłam. Brak rozwiązań, nastepne zadanie i oby do przodu
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:32   #4449
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
delta ujemna to dopiero początek zabawy
Stary 2012-08-17, 03:51   #4450
Heroldin
Zakorzenienie

Ja ponownie w sprawie "zabielacza", które to określenie zdziwiwszy, rozbawiło mnie. Wczoraj sprawdziłam. To Wy miałyście rację, a ja myliłam się. Na opakowaniu tego czegoś białego, co niektórzy do kawy sypią, jak byk stoi napisane : zabielacz.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 05:55   #4451
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ja ponownie w sprawie "zabielacza", które to określenie zdziwiwszy, rozbawiło mnie. Wczoraj sprawdziłam. To Wy miałyście rację, a ja myliłam się. Na opakowaniu tego czegoś białego, co niektórzy do kawy sypią, jak byk stoi napisane : zabielacz.
co nie zmienia faktu, że za każdym razem słowo "zabielacz" mnie bawi
(też nie znałam i nie używałam - ani słowa ani produktu)
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 07:27   #4452
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość

Pamiętam zdziwienie mojej babci oraz reszty rodziny od strony taty, jak się chwalił, że córce na urodziny wykupił kurs prawa jazdy, że jeżdżenie samochodem mi się podoba i, że nieźle mi idzie. A rodzinka go "pocieszała" gadkami w stylu: "Nawet, jak za którymś razem uda jej się zdać, to pewnie i tak nie będzie chciała od ciebie pożyczać samochodu, bo jest ogromny" (mamy Audi A6 - auto, jak auto - duże, ale tir to to nie jest). Zdałam za pierwszym razem, co najpierw wywołało zgorszenie wśród tamtej części rodziny (bo pewnie miałam mini i duży dekolt), a kiedy ich oświeciłam, że jak zdawałam to było chłodno, więc na egzamin poszłam w golfie, spodniach i traperach, to się zaczęło: "Pewnie miałam szczęście", "Zdawałam o ósmej, więc była mały ruch", "Zdawałam o ósmej, więc był duży ruch - miałam więcej czasu na myślenie, bo wolniej się jechało", "Pewnie 20 minut stałam w korku", "Napewno jechałam mniej ruchliwymi ulicami, a parkowałam na pustych parkingach" i tego typu dyrdymały. Nikomu też nie przyszło do głowy, że po prostu prowadzenie samochodu idzie mi całkiem dobrze. Na szczęście ojciec był po mojej stronie, ale w końcu daliśmy sobie spokój z tłumaczeniami. Teraz tylko się dziwią: "Ale jak to, pożyczyłeś jej samochód??? I nie boisz się, że ci go rozbije???".
Co do pogrubionego to najbardziej rozwalało mnie to jak koledzy mojego taty nie mogli wyjść ze zdumienia, że u nas w domu to kobieta jeździ lepszym samochodem. Odkąd pamiętam to jak rodzice kupowali nowe auto to zawsze jeździła nim mama, później ten samochód "przejmował" tata, a mama znów nowym śmigała. I z dzieciństwa pamiętam te teksty od facetów do taty: "Panie Robercie, nie boi się Pan żonie nowego samochodu dawać?"Później się już przyzwyczaili, ale jeszcze do tej pory zarzucą nieraz, że oni to swoich żon nie dopuszczają do dobrych samochodów, bo one niby zaraz coś zarysują, w coś uderzą itd. I te biedne kobitki jeżdżą starymi rzęchami, bo przecież "do lepszego się nie nadają". Przykre, że w ogóle takie myślenie pokutuje w społeczeństwie.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 07:32   #4453
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Pamiętam zdziwienie mojej babci oraz reszty rodziny od strony taty, jak się chwalił, że córce na urodziny wykupił kurs prawa jazdy, że jeżdżenie samochodem mi się podoba i, że nieźle mi idzie. A rodzinka go "pocieszała" gadkami w stylu: "Nawet, jak za którymś razem uda jej się zdać, to pewnie i tak nie będzie chciała od ciebie pożyczać samochodu, bo jest ogromny" (mamy Audi A6 - auto, jak auto - duże, ale tir to to nie jest). Zdałam za pierwszym razem, co najpierw wywołało zgorszenie wśród tamtej części rodziny (bo pewnie miałam mini i duży dekolt), a kiedy ich oświeciłam, że jak zdawałam to było chłodno, więc na egzamin poszłam w golfie, spodniach i traperach, to się zaczęło: "Pewnie miałam szczęście", "Zdawałam o ósmej, więc była mały ruch", "Zdawałam o ósmej, więc był duży ruch - miałam więcej czasu na myślenie, bo wolniej się jechało", "Pewnie 20 minut stałam w korku", "Napewno jechałam mniej ruchliwymi ulicami, a parkowałam na pustych parkingach" i tego typu dyrdymały. Nikomu też nie przyszło do głowy, że po prostu prowadzenie samochodu idzie mi całkiem dobrze. Na szczęście ojciec był po mojej stronie, ale w końcu daliśmy sobie spokój z tłumaczeniami. Teraz tylko się dziwią: "Ale jak to, pożyczyłeś jej samochód??? I nie boisz się, że ci go rozbije???".
Co do pogrubionego to pamiętam z dzieciństwa, że koledzy taty zawsze byli mega zdziwieni, że w naszej rodzinie to kobieta jeździ lepszym samochodem. Odkąd pamiętam to jak rodzice kupowali nowe auto to zawsze jeździła nim mama. Później ten samochód "przejmował" tata, a mama znów nowym śmigała. I ci koledzy zawsze robili wielkie oczy i wyskakiwali z takimi tekstami: "No Panie Robercie, nie boi się Pan dawać żonie nowego samochodu?" A potem jeszcze dorzucali jak to ich żony zawsze coś rozbiją, zarysują itd. i oni im kupują stare rzęchy, bo "jak rozwalą to nie będzie tak szkoda". Masakra, że coś takiego jeszcze w społeczeństwie pokutuje.
Stary 2012-08-17, 07:32   #4454
Mimiko
BAN stały

Jeszcze w temacie motoryzacji to pamiętam z dzieciństwa, że koledzy taty zawsze byli mega zdziwieni, że w naszej rodzinie to kobieta jeździ lepszym samochodem. Odkąd pamiętam to jak rodzice kupowali nowe auto to zawsze jeździła nim mama. Później ten samochód "przejmował" tata, a mama znów nowym śmigała. I ci koledzy zawsze robili wielkie oczy i wyskakiwali z takimi tekstami: "No Panie Robercie, nie boi się Pan dawać żonie nowego samochodu?" A potem jeszcze dorzucali jak to ich żony zawsze coś rozbiją, zarysują itd. i oni im kupują stare rzęchy, bo "jak rozwalą to nie będzie tak szkoda". Masakra, że coś takiego jeszcze w społeczeństwie pokutuje.
Stary 2012-08-17, 08:34   #4455
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Jeszcze w temacie motoryzacji to pamiętam z dzieciństwa, że koledzy taty zawsze byli mega zdziwieni, że w naszej rodzinie to kobieta jeździ lepszym samochodem. Odkąd pamiętam to jak rodzice kupowali nowe auto to zawsze jeździła nim mama. Później ten samochód "przejmował" tata, a mama znów nowym śmigała. I ci koledzy zawsze robili wielkie oczy i wyskakiwali z takimi tekstami: "No Panie Robercie, nie boi się Pan dawać żonie nowego samochodu?" A potem jeszcze dorzucali jak to ich żony zawsze coś rozbiją, zarysują itd. i oni im kupują stare rzęchy, bo "jak rozwalą to nie będzie tak szkoda". Masakra, że coś takiego jeszcze w społeczeństwie pokutuje.
Ale same kobiety też tak robią... kupują jako pierwsze złoma, "bo nie szkoda zarysować". Jakoś w przypadku płci brzydkiej nie zauważam czegoś takiego- kupują na jaki stać, a nie jakiego będzie szkoda. ZAWSZE mnie to dziwi.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:06   #4456
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ale same kobiety też tak robią... kupują jako pierwsze złoma, "bo nie szkoda zarysować". Jakoś w przypadku płci brzydkiej nie zauważam czegoś takiego- kupują na jaki stać, a nie jakiego będzie szkoda. ZAWSZE mnie to dziwi.
Z drugiej strony może to świadczyć o dojrzałym podejściu do tematu. Facet raczej się nie przyzna, że jest niepewny swoich umiejętności w prowadzeniu.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:47   #4457
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
...
Ale powiem wam, że nie bez powodu nabijają się z bab kierowców. Ciągnięcie się 30 km/h lewym pasem, malowanie się w samochodzie, a nawet moja koleżanka potrafiła ciągnąć przez całe miasto na dwójce...
No weeeź, wszyscy mają swoje grzeszki, faceci też. Tel kom w jednej łapie, kawa w drugiej, albo pet...

Nie wiecie jak to się mówi?

Baby łamią przepisy bo ich nie znają albo są łajzami...
Faceci łamią przepisy bo one ich nie dotyczą, każdy samiec jest królem szos i jest ponad to

Proszę...
Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
dla Twojego taty.
"Najlepsi" są kolesie, którzy żonę raz na ruski rok do samochodu w ogóle dopuszczą, bo ich akurat z wesela trzeba przywieźć, a potem cisną teksty że baba jeździ... jak baba. A ja się pytam gdzie ma się nauczyć/zdobyć praktykę jak autko jest tylko do dyspozycji jaśnie pana?
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:53   #4458
IzzieSt
Zakorzenienie

Mnie dziwi, jak starsi ludzie, którzy wiadomo już nie mają tego refleksu, wzroku itd wsiadają za kierownicę. Właśnie czytam, wczoraj u mnie w mieście był wypadek, kobieta lat 77 wymusiła pierszeństwo, w wyniku którego dwoje dzieci z tego drugiego samochodu trafiło do szpitala. No kurcze, trochę rozwagi
Stary 2012-08-17, 10:58   #4459
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość

Też lubie odkurzać. to chyba ma coś wspólnego z tym, że od razu widzę efekt tego co robię Paprochy ->przejadę->czysto

Ja przed maturą jak delta była ujemna to się cieszyłam. Brak rozwiązań, nastepne zadanie i oby do przodu

ja jestem lepsza bo mi w odkurzaniu podoba sie... sam dzwiek jak np ktos odkurza a ja powiedzmy oladam jakis film czy serial to moglabym sie polozyc i zasnac dziwne ale prwadziwe
myslicie ze to sie leczy

a co do tej nieszczesnej delty to zapewne ten minus i tak nie powstrzyma niektorych od dalszych wyliczen
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:02   #4460
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Z drugiej strony może to świadczyć o dojrzałym podejściu do tematu. Facet raczej się nie przyzna, że jest niepewny swoich umiejętności w prowadzeniu.
A co w tym dojrzałego? Po co się w ogóle przyznawać? trzeba jeździć i zdobywać doświadczenie, a nie jęczeć. Jak się porysuje to się pomaluje, lakiernik weźmie tyle samo za gruchota, jak za porządne auto.

Stanisław Lem

Stary 2012-08-17, 11:09   #4461
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
ja jestem lepsza bo mi w odkurzaniu podoba sie... sam dzwiek jak np ktos odkurza a ja powiedzmy oladam jakis film czy serial to moglabym sie polozyc i zasnac dziwne ale prwadziwe
myslicie ze to sie leczy
Mojej koleżanki dziecko tak ma Jak jest cisza, to on nie zaśnie, włącza sie odkurzacz, telewizor czy coś głośnego, a on śpi

Cytat:
A co w tym dojrzałego? Po co się w ogóle przyznawać? trzeba jeździć i zdobywać doświadczenie, a nie jęczeć. Jak się porysuje to się pomaluje, lakiernik weźmie tyle samo za gruchota, jak za porządne auto.
a to zależy czy kogoś stać na 'malowanie' co kilka jazd Ja jeżdzę narazie starszym trochę samochodem, nowego zwyczajnie nie chcę, bo się boję, że rozwalę Prawko mam ponad pół roku, stłuczki żadnej nie miałam, a mimo to sie boję.
Stary 2012-08-17, 11:27   #4462
Vivienne
... choć nie Westwood

Zawsze można jeździć niepomalowanym i mieć nauczkę. Poza tym zawsze można wykupić AC na nowsze auto, na starsze nie bardzo.

Naprawdę nie wiem czemu kobiety tak demonizują tę jazdę. Przecież to tak naprawdę czysta przyjemność.

Stanisław Lem

Stary 2012-08-17, 11:35   #4463
IzzieSt
Zakorzenienie

Jak ktoś miał sytuację zagrażającą życiu w samochodzie to się nie można dziwić. Ale znam też osoby, kóre zdały i ani razu nie wsiadły, to tego nie rozumiem.
Stary 2012-08-17, 11:37   #4464
Bothi
Rozeznanie

Cytat:
weźcie też pod uwagę, że wrzesień się zbliża
O właśnie, niedługo wrzesień zaskoczy rodziców .
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:43   #4465
asta9126
Zadomowienie

Mnie denerwuje, że nie mogę spokojnie posiedzieć w kinie do samego końca filmu tj. do końca napisów końcowych. Lubię posłuchać muzyki, dla mnie jest ważna. Czasem zdarza się po napisach jeszcze jakaś scena.
Tymczasem... Światła się zapalają, a panie z miotłami stojące w drzwiach patrzą, żeby mnie stamtąd wymieść... Poddaję się i wychodzę. Postanawiam, że następnym razem będę twarda.
W domu też oglądam filmy do ostatniej sekundy, na przykład nie wyobrażam sobie filmu "Stay" bez końcowych piosenek.
Stary 2012-08-17, 11:54   #4466
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
A mnie strasznie wkurza, jak każdy kolega uważa, że jeździ lepiej ode mnie, bo mi się bardzo rzadko zdarza wrzucić nie ten bieg co trzeba (szczególnie, jak mam dłuższą przerwę od jeżdżenia), nie zawsze uda mi się idealnie zaparkować albo muszę poprawiać jak jest bardzo ciasno, ale to że oni mieli wypadki, wjeżdżali w jakieś słupki to nic.
No tak, bo lepiej jest jak ktoś wjedzie i tak samochód zostawi, zamiast poprawić i stoi taki na dwóch miejscach, bo nie łaska tyłka ruszyć. Aż mam ochotę czasami na mojej ulicy dołączyć do akcji: http://www.kutas.com.pl/

Pewnie, że widziałam babkę malująca rzęsy za kierownicą, ale to była jedna na tysiące, które widziałam i nie zmienia to faktu, że zgodnie z raportem Komendy Głównej Policji, o którym kiedyś słyszałam w radiu, w Polsce mniej niż 10% wypadków powodowanych jest przez kobiety, a ponad 90% przez mężczyzn. I jak słowo daję, nigdy mi żadna kobieta nie wyjechała na czołowe, a facet kilka razy i to najczęściej jakiś młody szczyl.

Facetom niestety coś odbija za kierownicą i zachowują się jak samobójcy, u mnie były o to awantury cały czas jak TŻ zrobił prawo jazdy. (Ja miała parę lat wcześniej.) Prawo jazdy od kilku dni, a ten sobie sprawdza, jak szybko można jechać samochodem i nawala 180 km/h. No kurde nie wiem, ale czy jak siadają za kierownicom, to się facetom mózg gdzieś chowa.

A jaki był obrażony, jak jechaliśmy na wakacje i nie dałam mu prowadzić na autostradzie. Jakby się wcześniej nie zachowywał jak przyszłe zwłoki to bym mu dała.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:01   #4467
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja się strasznie jarałam dinozaurami, dużo o nich czytałam i chciałam być paleontologiem . Na szczęście nikt mi nie wypominał, że musi mi kupować czasopisma czy pomóc w poszerzaniu kolekcji . Ale jak ja byłam mała to nie było powszechnego internetu, o fejsbuniu nie wspomnę .
Piąteczka, ja też. Nawet figurki dinozaurów zbierałam.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:05   #4468
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Naprawdę nie wiem czemu kobiety tak demonizują tę jazdę. Przecież to tak naprawdę czysta przyjemność.
Dla niektórych przyjemność, dla innych konieczność. Niektórzy po prostu nie lubią.

Ja nie jeżdżę samochodem dla przyjemności, po prostu jeżdżę jeśli trzeba, ot zwykła czynność dnia codziennego. Samochód, którym jeżdżę jest porysowany (nie przeze mnie ), co od początku dawało mi komfort, że jak coś zrobię nie tak, to i tak nikt nie zauważy nowej rysy. Jeździło mi się przez to dużo lepiej niż na jazdach, na których bałam się o samochód instruktora.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-08-17 o 12:08
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:13   #4469
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Mnie denerwuje, że nie mogę spokojnie posiedzieć w kinie do samego końca filmu tj. do końca napisów końcowych. Lubię posłuchać muzyki, dla mnie jest ważna. Czasem zdarza się po napisach jeszcze jakaś scena.
Tymczasem... Światła się zapalają, a panie z miotłami stojące w drzwiach patrzą, żeby mnie stamtąd wymieść... Poddaję się i wychodzę. Postanawiam, że następnym razem będę twarda.
W domu też oglądam filmy do ostatniej sekundy, na przykład nie wyobrażam sobie filmu "Stay" bez końcowych piosenek.
Ja Cię rozumiem, ale w kinie, w którym ja pracowałam, były 2-minutowe odstępy między seansami i po prostu musieliśmy się spieszyć i często niestety sprzątaliśmy omijając widzów, którzy zostali do końca napisów, bo inaczej inne seanse wyszłyby nam same, tzn. nikt nie wypuściłby widzów z seansu, wyszliby złymi drzwiami itp.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:13   #4470
BioIvO
Zakorzenienie

Zawsze bardzo dziwi mnie zachowanie koleżanki, która nigdy nie utrzymuje kontaktów z przeszłości. Dla niej najlepsze koleżanki, prawdziwi przyjaciele i świetni współlokatorzy są tu i teraz. Poznałam ją jak kończyła studia magisterskie, wcześniej studiowała w innym mieście na innym kierunku. Opowiadała jak dobrze sie tam bawiła, jaka dobra ekipka tam była itp. a gdy zapytałam sie czy z kimś sie spotyka, rozmawia, powiedziała, że po co- skoro tutaj już ma fajniejsze koleżanki. I podobnie z liceum, też nie ma nikogo znajomego, bo wszystkie kontakty momentalnie zerwała po skończeniu szkoły. I oczywiście, za każym razem podkreśla, że najfajniejszych ludzi poznaje właśnie teraz. W jednej pracy było fajnie, ale nowej pracy koleżanki są znacznie lepsze. Itp.
Może jestem sentymentalna, ale jak kogoś polubie to zawsze staram sie utrzymać kontakt, tym bardziej że nie łatwo spotyka sie kogoś z kim można szczerze pogadać.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości