|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Life is a drink ...
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Zawsze wydawało mi się, że kierowcy tirów są bardziej ostrożni bo przecież ich 'pojazd' ma kilkakrotnie większą mase niż osobowy. Jednak się myliłam
Tirowcy czasami nadużywają swojej masy i wpieprzają się na środek pasa gdzie się da... Wczoraj akurat miałam dziwną akcje z osobówką.. Jedzie sobie starsza osoba małym autkiem. Dwa pasy do jazdy na wprost. My z TŻetem na lewym pasie tamta na prawym. Zapala się zielone światło a ... babeczka zamiast jechać swoim pasem nagle jakby nigdy nic wjeżdza sobie na lewy. Najlepsze było ok. 20 sekund później Pani nagle się przypomniało, że chce jednak wjechać na prawy pas i co robi.. Nie patrzy na innych kierowców, że jadą jej pasem, że jest 'ciasno' - kierunek w prawo i się ciśnie w prawy pas. Została ładnie strąbiona. Pewnie gdyby to było lepsze auto a nie tico to pewnie znalazł by się chętny na 'stłuczkę' :P A przecież gdyby jechała cały czas swoim pasem to nie musiała by robić takich sztuczek na drodze ...
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kierowców - ja raz na zakręcie byłam zmuszona do błyskawicznego odbicia na pobocze, bo ktoś sobie postanowił pokonać zakręt na lewym pasie... Ciężarówką...
|
|
#4443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię pranie i nie to, że sobie wrzucę do pralki, potem wyciągam i heja lubię prać ręcznie np. swetry, bluzki, ugniatać, czuć mocną woń płynu do prania/płukania jestem nienormalna ![]() lubię też odkurzać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak naprawdę nie wiemy, która to z kolei była już książka, a 30-40zł piechotą co tydzień nie chodzi.weźcie też pod uwagę, że wrzesień się zbliża, komplet podręczników + zeszyty i mniej zamożna rodzina już musi się pilnować ![]() jak byłam młodsza to czytałam baaardzo duuużo i byłam głównym gościem biblioteki, moich rodziców nie było stać, żeby kupować mi co i rusz nowe książki/zabawki i inne pierdoły, bo ja chcę i koniec.
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
Co do samochodów i prawa jazdy. Mam je od pół roku, zdane za pierwszym. Usłyszałam, że za pierwszym razem zdają tylko ci co mają szczęście, za drugim najlepsi kierowcy, a za trzecim ci przeciętni. Ok, żal strzępić język.
Ale powiem wam, że nie bez powodu nabijają się z bab kierowców. Ciągnięcie się 30 km/h lewym pasem, malowanie się w samochodzie, a nawet moja koleżanka potrafiła ciągnąć przez całe miasto na dwójce. Jeszcze co do samochodów to bardzo dziwi mnie zachowanie typu: "Ja nie dawałam sobie rady jeździć czymś takim, a co dopiero ty" czyli odpowiedź której się spodziewam od mojej wspaniałej matki, gdy powiem jej że mój samochód nie ma wspomagania kierownicy. A już nie mogę się doczekać wiadra żółci, gdy dowiedzą się o tym moi dziadkowie, którzy mojego ojca nie znoszą. Wyjdzie na to, że to jest jego wina, co z tego że sama taki wybrałam wiedząc, że trudniej się nim parkuje. Wyjdzie, że jestem idiotką i na życiu się nie znam. Boże, chyba faktycznie lepiej przemilczeć.
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku wszystko jest brudne i brzydkie, a potem takie czyściutki i ładnie poukładane na suszarce
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Też lubie odkurzać. to chyba ma coś wspólnego z tym, że od razu widzę efekt tego co robię Paprochy ->przejadę->czysto![]() Ja przed maturą jak delta była ujemna to się cieszyłam. Brak rozwiązań, nastepne zadanie i oby do przodu
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ponownie w sprawie "zabielacza", które to określenie zdziwiwszy, rozbawiło mnie. Wczoraj sprawdziłam. To Wy miałyście rację, a ja myliłam się. Na opakowaniu tego czegoś białego, co niektórzy do kawy sypią, jak byk stoi napisane : zabielacz.
|
|
|
|
#4451 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(też nie znałam i nie używałam - ani słowa ani produktu )
|
|
|
|
|
#4452 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 |
|
BAN stały
|
Jeszcze w temacie motoryzacji to pamiętam z dzieciństwa, że koledzy taty zawsze byli mega zdziwieni, że w naszej rodzinie to kobieta jeździ lepszym samochodem. Odkąd pamiętam to jak rodzice kupowali nowe auto to zawsze jeździła nim mama. Później ten samochód "przejmował" tata, a mama znów nowym śmigała. I ci koledzy zawsze robili wielkie oczy i wyskakiwali z takimi tekstami: "No Panie Robercie, nie boi się Pan dawać żonie nowego samochodu?"
|
|
|
|
#4455 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony może to świadczyć o dojrzałym podejściu do tematu. Facet raczej się nie przyzna, że jest niepewny swoich umiejętności w prowadzeniu.
|
#4457 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiecie jak to się mówi? Baby łamią przepisy bo ich nie znają albo są łajzami... Faceci łamią przepisy bo one ich nie dotyczą, każdy samiec jest królem szos i jest ponad to ![]() Proszę... ![]() ![]() Cytat:
dla Twojego taty."Najlepsi" są kolesie, którzy żonę raz na ruski rok do samochodu w ogóle dopuszczą, bo ich akurat z wesela trzeba przywieźć, a potem cisną teksty że baba jeździ... jak baba. A ja się pytam gdzie ma się nauczyć/zdobyć praktykę jak autko jest tylko do dyspozycji jaśnie pana? |
||
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, jak starsi ludzie, którzy wiadomo już nie mają tego refleksu, wzroku itd wsiadają za kierownicę. Właśnie czytam, wczoraj u mnie w mieście był wypadek, kobieta lat 77 wymusiła pierszeństwo, w wyniku którego dwoje dzieci z tego drugiego samochodu trafiło do szpitala. No kurcze, trochę rozwagi
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem lepsza bo mi w odkurzaniu podoba sie... sam dzwiek jak np ktos odkurza a ja powiedzmy oladam jakis film czy serial to moglabym sie polozyc i zasnac dziwne ale prwadziwemyslicie ze to sie leczy ![]() a co do tej nieszczesnej delty to zapewne ten minus i tak nie powstrzyma niektorych od dalszych wyliczen |
|
|
|
|
#4460 |
|
... choć nie Westwood
|
A co w tym dojrzałego? Po co się w ogóle przyznawać? trzeba jeździć i zdobywać doświadczenie, a nie jęczeć. Jak się porysuje to się pomaluje, lakiernik weźmie tyle samo za gruchota, jak za porządne auto.
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest cisza, to on nie zaśnie, włącza sie odkurzacz, telewizor czy coś głośnego, a on śpi![]() Cytat:
Ja jeżdzę narazie starszym trochę samochodem, nowego zwyczajnie nie chcę, bo się boję, że rozwalę Prawko mam ponad pół roku, stłuczki żadnej nie miałam, a mimo to sie boję.
|
||
|
|
|
#4462 |
|
... choć nie Westwood
|
Zawsze można jeździć niepomalowanym i mieć nauczkę. Poza tym zawsze można wykupić AC na nowsze auto, na starsze nie bardzo.
Naprawdę nie wiem czemu kobiety tak demonizują tę jazdę. Przecież to tak naprawdę czysta przyjemność.
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś miał sytuację zagrażającą życiu w samochodzie to się nie można dziwić. Ale znam też osoby, kóre zdały i ani razu nie wsiadły, to tego nie rozumiem.
|
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Mnie denerwuje, że nie mogę spokojnie posiedzieć w kinie do samego końca filmu tj. do końca napisów końcowych. Lubię posłuchać muzyki, dla mnie jest ważna. Czasem zdarza się po napisach jeszcze jakaś scena.
Tymczasem... Światła się zapalają, a panie z miotłami stojące w drzwiach patrzą, żeby mnie stamtąd wymieść... Poddaję się i wychodzę. Postanawiam, że następnym razem będę twarda. W domu też oglądam filmy do ostatniej sekundy, na przykład nie wyobrażam sobie filmu "Stay" bez końcowych piosenek.
|
#4466 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pewnie, że widziałam babkę malująca rzęsy za kierownicą, ale to była jedna na tysiące, które widziałam i nie zmienia to faktu, że zgodnie z raportem Komendy Głównej Policji, o którym kiedyś słyszałam w radiu, w Polsce mniej niż 10% wypadków powodowanych jest przez kobiety, a ponad 90% przez mężczyzn. I jak słowo daję, nigdy mi żadna kobieta nie wyjechała na czołowe, a facet kilka razy i to najczęściej jakiś młody szczyl. Facetom niestety coś odbija za kierownicą i zachowują się jak samobójcy, u mnie były o to awantury cały czas jak TŻ zrobił prawo jazdy. (Ja miała parę lat wcześniej.) Prawo jazdy od kilku dni, a ten sobie sprawdza, jak szybko można jechać samochodem i nawala 180 km/h. No kurde nie wiem, ale czy jak siadają za kierownicom, to się facetom mózg gdzieś chowa. A jaki był obrażony, jak jechaliśmy na wakacje i nie dałam mu prowadzić na autostradzie. Jakby się wcześniej nie zachowywał jak przyszłe zwłoki to bym mu dała. |
|
|
|
|
#4467 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Nawet figurki dinozaurów zbierałam.
|
|
#4468 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Niektórzy po prostu nie lubią.Ja nie jeżdżę samochodem dla przyjemności, po prostu jeżdżę jeśli trzeba, ot zwykła czynność dnia codziennego. Samochód, którym jeżdżę jest porysowany (nie przeze mnie ), co od początku dawało mi komfort, że jak coś zrobię nie tak, to i tak nikt nie zauważy nowej rysy.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-08-17 o 12:08 |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze bardzo dziwi mnie zachowanie koleżanki, która nigdy nie utrzymuje kontaktów z przeszłości. Dla niej najlepsze koleżanki, prawdziwi przyjaciele i świetni współlokatorzy są tu i teraz. Poznałam ją jak kończyła studia magisterskie, wcześniej studiowała w innym mieście na innym kierunku. Opowiadała jak dobrze sie tam bawiła, jaka dobra ekipka tam była itp. a gdy zapytałam sie czy z kimś sie spotyka, rozmawia, powiedziała, że po co- skoro tutaj już ma fajniejsze koleżanki. I podobnie z liceum, też nie ma nikogo znajomego, bo wszystkie kontakty momentalnie zerwała po skończeniu szkoły. I oczywiście, za każym razem podkreśla, że najfajniejszych ludzi poznaje właśnie teraz. W jednej pracy było fajnie, ale nowej pracy koleżanki są znacznie lepsze. Itp.
Może jestem sentymentalna, ale jak kogoś polubie to zawsze staram sie utrzymać kontakt, tym bardziej że nie łatwo spotyka sie kogoś z kim można szczerze pogadać.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

Tirowcy czasami nadużywają swojej masy i wpieprzają się na środek pasa gdzie się da...
Najlepsze było ok. 20 sekund później
Pani nagle się przypomniało, że chce jednak wjechać na prawy pas i co robi.. Nie patrzy na innych kierowców, że jadą jej pasem, że jest 'ciasno' - kierunek w prawo i się ciśnie w prawy pas. Została ładnie strąbiona. Pewnie gdyby to było lepsze auto a nie tico to pewnie znalazł by się chętny na 'stłuczkę' :P 

Dla nich bankomat to magiczna ściana dająca pieniążki na cokolwiek.

dla Twojego taty.
. Nawet figurki dinozaurów zbierałam.
), co od początku dawało mi komfort, że jak coś zrobię nie tak, to i tak nikt nie zauważy nowej rysy.