|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
z pieczenie!!
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Brumek, dasz radę- wierzę w Ciebie!
|
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
To już trzecia noc kiedy Dominik daje w kość Jak on tak u teściów będzie spał to ... ech.Dziś muszę wszystko poprasować, spakować Domka do dziadków, doprowadzić się do porządku. Sił brak.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-08-17 o 07:57 |
|
|
|
#3544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to gratulacje!!! ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() TAKI radocha teraz jest straszna Cytat:
![]() Brumek, pochwal się tortem jak zrobisz!
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas dziś znów wstawanie z kogutami młody tak się ustawił i chyba nie ma co liczyć ,że dośpi do 7 nawet ktoś jeszcze nie wyspany?? zapraszam na kawkę |
|
|
|
|
#3546 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
brawo Tymuś!Cytat:
![]() Języka się nauczy.. zresztą w Wiedniu jest taka mieszanka narodowości i języków że z każdym się dogadasz chocby rękami i nogami ![]() Nie wyspalam sie.. Lili spała jak zawsze od 20 - 7 rano, ale zachciało nam się wczoraj do 00.30 grać w monopoly Chce zrobic album ze zdjęciami - caly pierwszy roczek mojej małej.. zdjęcia na kompie nie maja juz tego uroku.... tylko kto mnie kopnie w.. żebym się do tego zabrała
|
|||
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też dzisiaj niewyspana. Domek od 3 się wiercił, jęczał i popłakiwał. Nie wiem czy mu czasem ząbki nie idą. Jeszcze taka dziwna pogoda za oknem, że nic mi się nie chce Jacieeee, ja zawsze jak się martwiłam jak będzie spał u mojej mamy to przesypiał noc do dechy do dechy i nie było problemu Pędzę! ![]() Pisałam Wam, że Dominik ostatnio zjadł zdechłą muchę? ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Kopnąć się nie da, ale mogę Cię tasakiem pogonić ![]() Ja też dopiero jakieś 3 tygodnie temu wywołałam Domkowe zdjęcia i teraz gdzie u mnie w domu nie spojrzysz, wszędzie Domin
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze ani jednego slubnego nawet nie wywołałam... nie mówiąc o albumie, ale na swoja obronę... zarówno ten dla nas i dla Lili kupiłam niedawno więc... zresztą nasze zdjecia ślubne są paskudne
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
Marina
dla Igora za kroczki!Brumek dla Tymka za samodzielne stanie! Wiesz, że u mnie na razie szczytem marzeń jest mieszkanie 36-38 m2? W starym budownictwie to już dwa pokoje z jasną kuchnią Z powodu ograniczonej wielkości mieszkania jestem za zamkniętą kuchnią, bo to dodatkowe pomieszczenie, ale poza tym jednym argumentem podobają mi się kuchnie połączone z salonemAania gratuluję udanej wycieczki! Agulaaabar my też nie wywołaliśmy zdjęć ślubnych - mamy tylko album od fotografa. A za zdjęcia Patryka wziął się ostatnio mąż i chyba brakło mu weny twórczej na razie ![]() W kwestii nocnych pobudek, to ja ciągle mam wrażenie, że mam noworodka w domu Jeden plus, że pieluch nie trzeba zmieniać i karmienie trwa krócej
|
|
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek ja jadę. Wypiję z Tobą trzecią kawę, bo druga właśnie się parzy. My też wstajemy po 6tej
![]() Natka ja Ci tu ostatnio patrzę, a Dominik coś zgarnia ręką w powietrzu. Mój niezawodny nos detektywa wywęszył, że mi dziecko pajęczyny wyjada Wniosek? Za rzadko sprzątam ![]() Agulaaabar a wiesz, że ja też jeszcze nie wywołałam zdjęć ze ślubu? A w październiku stuknie nam 4 lata Domka zdjęcia wszystkie na laptopie, jak tak by się zepsuł to Dzieć przysypia, a ja muszę iść prasować. Muszę, muszę, muszę
|
#3551 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:dla Tymka - to teraz dni dzielą Was od pierwszych samodzielnych kroczków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() do dobrze - na weekednie przysiąde i pomyślę na d tym. Cytat:
![]() mucha..? nie zapytam czy smakowała mu ![]() ja mam do obróbki i przejrzenia 270 zdjęć - ale też nie mogę się zebrać żeby przygotować do wywołania... nie ma mnie kto tasakiem pogonić
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Za to moja mama i moja teściowa wprost mi mówią, że z Domkiem to jest lipa a nie spanie
Zero ściemy ![]() Beata
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Beata pytałaś chyba, jak się nam układa z tż? Otóż różnie. Ostatnio powiedziałam mu (po raz kolejny), że nie lubię tu mieszkać, że źle się tu czuję i znowu była prawie awantura...
Ja też myślę, że babcie trochę ściemniają z tym, jakie to mają cudowne i grzeczne wnuki. U nas babcia twierdzi, że jak mówi do Patryka, żeby szedł powoli (bo on właściwie biega, a nie chodzi), to on ją słucha. Taaaak... I jeszcze, że on nic a nic nie płacze - z tym się zgodzę, bo... on wyje
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj ruszacie czy jutro? Ide sprzatac dalej
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
1. Jutro koło 7 rano. Myślę, że w 4 godziny zajedziemy, więc będzie jeszcze czas żeby odetchnąć i się przyszykować.
2. Dziewczyno z każdym Twoim postem coraz bardziej Cię podziwiam. Jaki Ty masz zapał do sprzątania, gotowania, ogólnie musi być z Ciebie perfekcyjna pani domu ![]() U mnie już nie widać że kuchenka brudna, bo kurz przykrył brud
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka Ty też jeszcze nie dotarłaś a kawa stygnie a to że Wam tu smęcę to na chwile pomaga już ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystroić się, wskoczyć w obcasy i wytańczyć do białego rana![]() Eee az tak to nie jest małe mieszkanko to szybko widać nieporządek a tak to codziennie obowiązki: ścielenie łóżka, poskładać ubrania, przetrzeć kurz, ogarnąć łazienkę (bo tak z szorowaniem wszystkich płytek i okna to raz gora 2 na tydzien gdzie, czesciej mi sie nie chce ), poodkurzać, pozmywać i tyle![]() A na obiad aktualnie brak pomysłu miałam zrobić mężowi ruskie ale czy mi sie chce ![]() myslałam nad tym ![]() Dziewczyny mam pytanko: Pamiętam, że kilka z Was kupowało lampy dla dzieci w ikea (biedronki, księżyce itd) jakie dają swiatło? w sensie mocne czy slabe? oświetlaja pokój? Lila jest nauczona spać przy świetle (mój błąd) w polsce mieliśmy stojące lampe z przygaszanym światłem więc w pokoju byl tylko pół mrok, teraz mam normalną biurową i doprowadza mnie do szału! w sypialni jest dużo za jasno;/ zastanawialam się wlasnie nad tymi z ikei.. |
|
|
|
|
#3558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaCi dam " paskudne" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas podobne ściemy babcia leje ![]()
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Agula, ja mam kwiatka z Ikei- daje przyjemne ciepłe światło. Według mnie jest przy niej jasno. Ja ją zakrywam flanelową pieluszką, żeby było ciemniej.
Dzień dobry, Hania powraca do starego funkcjonowania pod tytułem "im później zasnę, tym wcześniej wstanę".
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ząb mnie pobolewa przy jedzeniu, miałam w tyg tyg udać się do dentysty i zbagatelizowałam... nie ucieknę od tego. Tłumik w samochodzie się oberwał, miałam w planach jakiś wyjazd z sarą z tąd chociaż na pół dnia, i siedzenie niestety. Tż zarobiony, nie zrobi tego dzisiaj. Jaciee Ty chyba na luzie zostawiasz domka z teściami, nie przejmujesz się głupotami jak ja.. Aaaa co do promotorki. Słuchajcie , czytajcie, napisała wcz maila że do końca przyszłego tyg musimy się wyrobić , i wysłała mi przykłądową pracę żebym posprawdzała i poprawiła wielkość czcionek na pierwszej stronie tytułowej, i wykasowała w tej pracy ostatni rozdział z wnioskami, żebym przypadkiem nie spisała ( praca podobna do mojej)- ale chyba zapomniała, ze kilka tygodni temu mi ją dała w wersji papierowej i jakoś jej nie przeszkadzało że zgapię. Krótką pamięć baba ma, i jej postępowania zależą od jej humoru, i meile teżpisze raz na luzie a raz bardzo służbowo i z dystansem.Nie mam humoru buuu. Ja wywołałam 300 zdjęć, właśnie dzisiaj mi przyszły. Przez neta oczywiśćie. Mój komp już na wykończeniu, zdjeć mam tyle że nie mieści mi się na moim pendraku 5 G.
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lampa-paul-neuhaus...545761371.html Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-17 o 10:29 |
|
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życie po prostu, życie
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Radek miał piękną giga biedronkę ![]() Dziewczyny a trzydniówkę się jakoś leczy? Powinnam iść do lekarza. Wysypka nadal jest, zbladła co prawda ale jeszcze widać takie wzgórki. Beti jak bym Ci uprasowała ale pewnie już jesteś w pracy ![]() Palec pod budkę ![]() Radek dzisiaj w nocy do godziny 1,15 miał już sześć pobudek ![]() Później wcale nie było lepiej. Ja nie wiem co się z nim ostatnio dzieje. Ja byłam niedawno u znajomej, która zabiła muchę i nawet jej nie podniosła. Zostawiła na ziemi. A ma pełzającą córeczkę no i był jeszcze mój Radek ![]() Miałam jechać ze znajomą do miasta na zakupy i plac zabaw, to Radek poszedł spać. I nici z wyjazdu. A ostatnio chodził na drzemkę koło południa dopiero. Śpi od godziny. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-17 o 10:37 |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie miałam kiedy wczoraj zajrzeć, bo się ładna pogoda zrobiła i nadrabiałyśmy spacerki, a mąż malował okno w kuchni (jeszcze mamy w kuchni drewniane ) Nadrobiłam Was wieczorem na telefonie ![]() Teraz spróbuję coś odpisać, ale nie wiem ile dam radę ![]() Wyszła nam bakteria w moczu Amelki Dałam dziś próbkę do ponownego zbadania w innym labo, bo po akcji z uszami wolę sprawdzić wszystko dwa razy, zanim podam antybiotyk ![]() Ale jak wyjdzie to się zapłacze chyba Skąd się to cholerstwo wzięło??
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dla taty pewnie też był to super czas, więc tym bardziej fajnie, że udalo się załatwić papiery i pojechaćMamie na pewno też będzie ciężko bez Was, ale może już pora na zmianę i nadrobienie czasu z tatą? Brumku, jestem pewna, że tort wyjdzie pyszny Cytat:
Może faktycznie ząbki?Współzuję ciężkiej nocki ![]() U nas dla odmiany nocka była super, bo Amelka późno usneła (po 22-giej) i spała do 5-tej ... Po nieudanej akcji z łapaniem siuśków zjadła cyca i poszła spać dalej, do 8-mej Cytat:
Ja też Cytat:
)Cytat:
Paticzku, współczuję ![]() Jak ja się cieszę, że wszelkie pisanie pacy mam za sobą ![]() I tyle odpisywania, bo Amelka wstała
|
|
|
#3567 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ewelinko - jak po pogrzebie? ![]() Cytat:
![]() Pochwalę albo ... pożalę ![]() Cytat:
My już prawie skończyliśmy taki album robić. ylko że ja regularnie wybierałam i wywoływałam najładniejsze zdjęcia, więc teraz mniej roboty na raz ![]() Mniam mniam ![]() Cytat:
Ja dlatego chcę większe, bo tu mamy nieciekawy rozkład (dziewczyny, które widziały, wiedzą o co mi chodzi ). Jest wielki przedpokój, a spokojnie mógłby być zamiast tego dodatkowy pokój. A właśnie taki pokój jest nam bardzo potrzebny,Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Półmrokiem bym tego w każdym razi enie nazwała.Cytat:
![]() Cytat:
Obyście się tego szybko i raz na zawsze pozbyły
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby szybko przeszło ![]() Mój tż jest dzisiaj ostatni dzień w pracy i urlop do 9 wrześnie. Później będę |
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumek u nas to samo z rozkładem, przedpokój większy niż nasz sypialnia albo pokój sary. Ganiać się można
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Patik jak zdjęcia wyszły?
Gdzie wywoływałaś? Przerabiałaś je? Jeden format? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Radek śpi już dwie godziny. A ja? Cały czas przed kompem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

A mama już tak bardzo konkretnie o tym myśli, czy na razie po prostu rozważa? A język zna? Bo bez tego tez byłoby jej ciężko...
z pieczenie!!

Jak on tak u teściów będzie spał to ... ech.

klask i:

), a w drodze powrotnej spore nieplanowane zakupy
mianowicie zaszalałam i fundnęłam sobie Freyę

Zakończone: 2

Krótką pamięć baba ma, i jej postępowania zależą od jej humoru, i meile teżpisze raz na luzie a raz bardzo służbowo i z dystansem.
)