Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 23:33   #3541
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki
Ciężka sprawa dla Was wszystkich, współczuję A mama już tak bardzo konkretnie o tym myśli, czy na razie po prostu rozważa? A język zna? Bo bez tego tez byłoby jej ciężko...

Składniki na tort zgromadzone i jutro pieczemy
Mama już tak dosyć poważnie myśli, tata już szuka tam dla niej pracy. Język niestety na pewno będzie barierą, ale póki co intensywnie się go uczy.

z pieczenie!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 23:41   #3542
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Brumek, dasz radę- wierzę w Ciebie!
Stary 2012-08-17, 07:51   #3543
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
To już trzecia noc kiedy Dominik daje w kość Jak on tak u teściów będzie spał to ... ech.
Dziś muszę wszystko poprasować, spakować Domka do dziadków, doprowadzić się do porządku.
Sił brak.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-08-17 o 07:57
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:36   #3544
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
O Patrykowi ostatnio mało wspominam, ale dziś się pochwalę, co on wczoraj wymyślił. Oczywiście nadal jest wielkim mlekopijem Dotąd przychodził do mnie i zaczynał się przytulać, ciągnąć za bluzkę, a wczoraj przyszedł i powiedział "cycy" Dzisiaj też już się sam upominał Ale zrobił coś jeszcze: popołudniu była małą poprawka z koopy, ale ja nie wiedziałam i nie czułam. Nagle patrzę, a on leży na łóżku jak do przewijania, z pudełkiem w ręce (daję mu w czasie przewijania, żeby się chwilę zajął) i czeka To się zdziwiłam
brawa dla mądrego Patryczka!!
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczynki Igor .ię pu.cił i prze.zedł pół pokoju
no to gratulacje!!! klask i:
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Aaniu - na razie nie bardzo mam czas wiesz na co pilne to bardzo? zasiądę na weekendzie bo teraz czasowo nie wyrabiam
spokojnie
Cytat:
Miły dzionek
A to auto z klockami to co za cudo?
TAKI radocha teraz jest straszna
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
To już trzecia noc kiedy Dominik daje w kość Jak on tak u teściów będzie spał to ... ech.
Dziś muszę wszystko poprasować, spakować Domka do dziadków, doprowadzić się do porządku.
Sił brak.

Brumek, pochwal się tortem jak zrobisz!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:37   #3545
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Sił brak.

u nas dziś znów wstawanie z kogutami młody tak się ustawił i chyba nie ma co liczyć ,że dośpi do 7 nawet a pogoda nie sprzyja takim wczesnym pobudkom

ktoś jeszcze nie wyspany?? zapraszam na kawkę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:43   #3546
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jusia usnęła- a ja mam wizaż i prażynki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

My dziś cały dzień poza domem spędziliśmy. Zrobiliśmy sobie wycieczkę do Częstochowy (moje dziecko nawet zakonnic sobie nie daruje tylko zaczepia ), a w drodze powrotnej spore nieplanowane zakupy I przynajmniej kupiłam coś też sobie, nie tylko dziecku mianowicie zaszalałam i fundnęłam sobie Freyę
Ale oczywiście większość małemu - Auchan mnie skusił promocją = Pampersy zielone po 29 zł paczka. W Biedronce z kolei upolowałam konika na biegunach za 70 zł, do tej pory wszędzie widziałam je po 129. A Adasiowi się strasznie spodobał, z połowy sklepu wracał się do niego przytulić, no to nie mogłam nie kupić I auto z klockami, na które zwraca uwagę zawsze, a dziś tak mu się oczy zaświeciły jak zobaczył, że oczywiście też uległam

Spróbuję nadrobić..

Cytat:
Zapomniałam - TYMEK STOI!!!!!!!
Samodzielnie i stabilnie Co prawda nie podoba mu się to i jak się zorientuje to siada, ale dziś już wyraźnie to robił i trwało po kilkanaście sekund, raz nawet dłużej.
brawo Tymuś!
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mama już tak dosyć poważnie myśli, tata już szuka tam dla niej pracy. Język niestety na pewno będzie barierą, ale póki co intensywnie się go uczy.

z pieczenie!!
Faktycznie przed mamą ciężkie chwilę... ale szczerze mówiąc na Waszym miejscu nawet nakłaniałabym ją do tego wyjazdu.. tak jak mówisz, Wy macie swoje rodziny, swoje życie.. będzie Wam jej brakowało ale.. niech nadrobią w końcu te wszystkie osobne lata z tatą
Języka się nauczy.. zresztą w Wiedniu jest taka mieszanka narodowości i języków że z każdym się dogadasz chocby rękami i nogami

Nie wyspalam sie.. Lili spała jak zawsze od 20 - 7 rano, ale zachciało nam się wczoraj do 00.30 grać w monopoly

Chce zrobic album ze zdjęciami - caly pierwszy roczek mojej małej.. zdjęcia na kompie nie maja juz tego uroku.... tylko kto mnie kopnie w.. żebym się do tego zabrała

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:50   #3547
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja też dzisiaj niewyspana. Domek od 3 się wiercił, jęczał i popłakiwał. Nie wiem czy mu czasem ząbki nie idą. Jeszcze taka dziwna pogoda za oknem, że nic mi się nie chce

Jacieeee, ja zawsze jak się martwiłam jak będzie spał u mojej mamy to przesypiał noc do dechy do dechy i nie było problemu W ogóle jakoś lepiej śpi tam niż w domu (albo mama mnie ściemnia).

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Pędzę!

Pisałam Wam, że Dominik ostatnio zjadł zdechłą muchę?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Faktycznie przed mamą ciężkie chwilę... ale szczerze mówiąc na Waszym miejscu nawet nakłaniałabym ją do tego wyjazdu.. tak jak mówisz, Wy macie swoje rodziny, swoje życie.. będzie Wam jej brakowało ale.. niech nadrobią w końcu te wszystkie osobne lata z tatą
Języka się nauczy.. zresztą w Wiedniu jest taka mieszanka narodowości i języków że z każdym się dogadasz chocby rękami i nogami

Chce zrobic album ze zdjęciami - caly pierwszy roczek mojej małej.. zdjęcia na kompie nie maja juz tego uroku.... tylko kto mnie kopnie w.. żebym się do tego zabrała
Zobaczymy jak to będzie

Kopnąć się nie da, ale mogę Cię tasakiem pogonić
Ja też dopiero jakieś 3 tygodnie temu wywołałam Domkowe zdjęcia i teraz gdzie u mnie w domu nie spojrzysz, wszędzie Domin
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:06   #3548
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Kopnąć się nie da, ale mogę Cię tasakiem pogonić
Ja też dopiero jakieś 3 tygodnie temu wywołałam Domkowe zdjęcia i teraz gdzie u mnie w domu nie spojrzysz, wszędzie Domin
i nic mu nie było?!

Ja jeszcze ani jednego slubnego nawet nie wywołałam... nie mówiąc o albumie, ale na swoja obronę... zarówno ten dla nas i dla Lili kupiłam niedawno więc... zresztą nasze zdjecia ślubne są paskudne

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-17, 09:19   #3549
mamad1
Zadomowienie

Marina dla Igora za kroczki!

Brumek dla Tymka za samodzielne stanie! Wiesz, że u mnie na razie szczytem marzeń jest mieszkanie 36-38 m2? W starym budownictwie to już dwa pokoje z jasną kuchnią Z powodu ograniczonej wielkości mieszkania jestem za zamkniętą kuchnią, bo to dodatkowe pomieszczenie, ale poza tym jednym argumentem podobają mi się kuchnie połączone z salonem

Aania gratuluję udanej wycieczki!

Agulaaabar my też nie wywołaliśmy zdjęć ślubnych - mamy tylko album od fotografa. A za zdjęcia Patryka wziął się ostatnio mąż i chyba brakło mu weny twórczej na razie

W kwestii nocnych pobudek, to ja ciągle mam wrażenie, że mam noworodka w domu Jeden plus, że pieluch nie trzeba zmieniać i karmienie trwa krócej
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:21   #3550
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziubek ja jadę. Wypiję z Tobą trzecią kawę, bo druga właśnie się parzy. My też wstajemy po 6tej
Natka ja Ci tu ostatnio patrzę, a Dominik coś zgarnia ręką w powietrzu. Mój niezawodny nos detektywa wywęszył, że mi dziecko pajęczyny wyjada Wniosek? Za rzadko sprzątam
Agulaaabar a wiesz, że ja też jeszcze nie wywołałam zdjęć ze ślubu? A w październiku stuknie nam 4 lata Domka zdjęcia wszystkie na laptopie, jak tak by się zepsuł to Muszę chociaż na pendrive zgrać.

Dzieć przysypia, a ja muszę iść prasować. Muszę, muszę, muszę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-08-17, 09:25   #3551
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
no Beatko nie ma co się czarować, brak pensji =brak środków = baaardzo źle
dziekuje za kciuki
możemy Ci jakoś pomóc...?
Cytat:

Zapomniałam - TYMEK STOI!!!!!!!
Samodzielnie i stabilnie Co prawda nie podoba mu się to i jak się zorientuje to siada, ale dziś już wyraźnie to robił i trwało po kilkanaście sekund, raz nawet dłużej.
klask i:dla Tymka - to teraz dni dzielą Was od pierwszych samodzielnych kroczków

Cytat:
Ja osobiście nie wyobrażam sobie życia osobno, nigdy nie pozwoliłabym Tż-towi samemu wyjechać. Albo razem, albo w ogóle. Wolałabym być biedniejsza, ale szczęśliwa. Choć wiem, że w tamtych czasach rodzice nie mieli wyboru.
mam identyczne podejście do tego tematu

Cytat:
Sił brak.

Cytat:

spokojnie
do dobrze - na weekednie przysiąde i pomyślę na d tym.

Cytat:
Jacieeee, ja zawsze jak się martwiłam jak będzie spał u mojej mamy to przesypiał noc do dechy do dechy i nie było problemu W ogóle jakoś lepiej śpi tam niż w domu (albo mama mnie ściemnia).

u nas jest tak że jak Julka spała z moją mamą kilka razy - to zawsze zarzekała się że aniołek - spała grzecznie, zjadła i od razu spała dalej - anioł nie dziecko - ale ja obstawiam małą ściemę

mucha..? nie zapytam czy smakowała mu

ja mam do obróbki i przejrzenia 270 zdjęć - ale też nie mogę się zebrać żeby przygotować do wywołania... nie ma mnie kto tasakiem pogonić

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:33   #3552
jacieeeee
Wtajemniczenie

Za to moja mama i moja teściowa wprost mi mówią, że z Domkiem to jest lipa a nie spanie Zero ściemy

Beata

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-08-17, 09:34   #3553
mamad1
Zadomowienie

Beata pytałaś chyba, jak się nam układa z tż? Otóż różnie. Ostatnio powiedziałam mu (po raz kolejny), że nie lubię tu mieszkać, że źle się tu czuję i znowu była prawie awantura...
Ja też myślę, że babcie trochę ściemniają z tym, jakie to mają cudowne i grzeczne wnuki. U nas babcia twierdzi, że jak mówi do Patryka, żeby szedł powoli (bo on właściwie biega, a nie chodzi), to on ją słucha. Taaaak... I jeszcze, że on nic a nic nie płacze - z tym się zgodzę, bo... on wyje
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:46   #3554
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek ja jadę. Wypiję z Tobą trzecią kawę, bo druga właśnie się parzy. My też wstajemy po 6tej
Natka ja Ci tu ostatnio patrzę, a Dominik coś zgarnia ręką w powietrzu. Mój niezawodny nos detektywa wywęszył, że mi dziecko pajęczyny wyjada Wniosek? Za rzadko sprzątam
Agulaaabar a wiesz, że ja też jeszcze nie wywołałam zdjęć ze ślubu? A w październiku stuknie nam 4 lata Domka zdjęcia wszystkie na laptopie, jak tak by się zepsuł to Muszę chociaż na pendrive zgrać.

Własnie o to najbardziej sie boję, bo już raz tak straciłam wszystkie zdjęcia...

Dzisiaj ruszacie czy jutro?

Ide sprzatac dalej

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-17, 09:51   #3555
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Dzisiaj ruszacie czy jutro?

2. Ide sprzatac dalej
1. Jutro koło 7 rano. Myślę, że w 4 godziny zajedziemy, więc będzie jeszcze czas żeby odetchnąć i się przyszykować.
2. Dziewczyno z każdym Twoim postem coraz bardziej Cię podziwiam. Jaki Ty masz zapał do sprzątania, gotowania, ogólnie musi być z Ciebie perfekcyjna pani domu
U mnie już nie widać że kuchenka brudna, bo kurz przykrył brud

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-08-17, 09:53   #3556
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Czekam :cmok;
Natka Ty też jeszcze nie dotarłaś a kawa stygnie

Cytat:
możemy Ci jakoś pomóc...?
a to że Wam tu smęcę to na chwile pomaga już

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Własnie o to najbardziej sie boję, bo już raz tak straciłam wszystkie zdjęcia...

Dzisiaj ruszacie czy jutro?

Ide sprzatac dalej
proponuję zainwestować w dysk zewętrzny szkoda by było zdjęć
Stary 2012-08-17, 10:11   #3557
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
1. Jutro koło 7 rano. Myślę, że w 4 godziny zajedziemy, więc będzie jeszcze czas żeby odetchnąć i się przyszykować.
2. Dziewczyno z każdym Twoim postem coraz bardziej Cię podziwiam. Jaki Ty masz zapał do sprzątania, gotowania, ogólnie musi być z Ciebie perfekcyjna pani domu
U mnie już nie widać że kuchenka brudna, bo kurz przykrył brud
Troszeczkę po cichu zazdraszczam weselicha wystroić się, wskoczyć w obcasy i wytańczyć do białego rana

Eee az tak to nie jest małe mieszkanko to szybko widać nieporządek a tak to codziennie obowiązki: ścielenie łóżka, poskładać ubrania, przetrzeć kurz, ogarnąć łazienkę (bo tak z szorowaniem wszystkich płytek i okna to raz gora 2 na tydzien gdzie, czesciej mi sie nie chce), poodkurzać, pozmywać i tyle

A na obiad aktualnie brak pomysłu miałam zrobić mężowi ruskie ale czy mi sie chce
Cytat:
proponuję zainwestować w dysk zewętrzny szkoda by było zdjęć
myslałam nad tym tylko póki co wolnych funduszy brak

Dziewczyny mam pytanko:
Pamiętam, że kilka z Was kupowało lampy dla dzieci w ikea (biedronki, księżyce itd) jakie dają swiatło? w sensie mocne czy slabe? oświetlaja pokój?
Lila jest nauczona spać przy świetle (mój błąd) w polsce mieliśmy stojące lampe z przygaszanym światłem więc w pokoju byl tylko pół mrok, teraz mam normalną biurową i doprowadza mnie do szału! w sypialni jest dużo za jasno;/ zastanawialam się wlasnie nad tymi z ikei..

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-17, 10:19   #3558
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja jeszcze ani jednego slubnego nawet nie wywołałam... nie mówiąc o albumie, ale na swoja obronę... zarówno ten dla nas i dla Lili kupiłam niedawno więc... zresztą nasze zdjecia ślubne są paskudne
my mamy ślubnych cały album od fotografa, masa zdjęć, reszta na kompie, a te 270 to zdjęcia Julki głównie do przejrzenia i wybrania do wywołania właśnie, może dziś

jaCi dam " paskudne"
Cytat:
Za to moja mama i moja teściowa wprost mi mówią, że z Domkiem to jest lipa a nie spanie Zero ściemy

Beata
szczere do bólu

Cytat:
Beata pytałaś chyba, jak się nam układa z tż? Otóż różnie. Ostatnio powiedziałam mu (po raz kolejny), że nie lubię tu mieszkać, że źle się tu czuję i znowu była prawie awantura...
Ja też myślę, że babcie trochę ściemniają z tym, jakie to mają cudowne i grzeczne wnuki.

U nas babcia twierdzi, że jak mówi do Patryka, żeby szedł powoli (bo on właściwie biega, a nie chodzi), to on ją słucha. Taaaak... I jeszcze, że on nic a nic nie płacze - z tym się zgodzę, bo... on wyje
myślę że dobrze że wie że źle się tam czujesz, może szybciej dojrzeje do decyzji o wyprowadzce od rodziców na swoje

u nas podobne ściemy babcia leje

Cytat:
a to że Wam tu smęcę to na chwile pomaga już
ale wiesz gdyby coś konkretniejszej pomocy trzeba było to wiesz.. my nikogo bez wsparcia nie zostawimy

Stary 2012-08-17, 10:21   #3559
marzena_S
Zadomowienie

Agula, ja mam kwiatka z Ikei- daje przyjemne ciepłe światło. Według mnie jest przy niej jasno. Ja ją zakrywam flanelową pieluszką, żeby było ciemniej.

Dzień dobry, Hania powraca do starego funkcjonowania pod tytułem "im później zasnę, tym wcześniej wstanę".
Stary 2012-08-17, 10:22   #3560
patik87
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Ząb mnie pobolewa przy jedzeniu, miałam w tyg tyg udać się do dentysty i zbagatelizowałam... nie ucieknę od tego.

Tłumik w samochodzie się oberwał, miałam w planach jakiś wyjazd z sarą z tąd chociaż na pół dnia, i siedzenie niestety. Tż zarobiony, nie zrobi tego dzisiaj.

Jaciee Ty chyba na luzie zostawiasz domka z teściami, nie przejmujesz się głupotami jak ja..

Aaaa co do promotorki.
Słuchajcie , czytajcie, napisała wcz maila że do końca przyszłego tyg musimy się wyrobić , i wysłała mi przykłądową pracę żebym posprawdzała i poprawiła wielkość czcionek na pierwszej stronie tytułowej, i wykasowała w tej pracy ostatni rozdział z wnioskami, żebym przypadkiem nie spisała ( praca podobna do mojej)- ale chyba zapomniała, ze kilka tygodni temu mi ją dała w wersji papierowej i jakoś jej nie przeszkadzało że zgapię. Krótką pamięć baba ma, i jej postępowania zależą od jej humoru, i meile teżpisze raz na luzie a raz bardzo służbowo i z dystansem.

Nie mam humoru buuu.

Ja wywołałam 300 zdjęć, właśnie dzisiaj mi przyszły. Przez neta oczywiśćie.
Mój komp już na wykończeniu, zdjeć mam tyle że nie mieści mi się na moim pendraku 5 G.
Stary 2012-08-17, 10:26   #3561
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko:
Pamiętam, że kilka z Was kupowało lampy dla dzieci w ikea (biedronki, księżyce itd) jakie dają swiatło? w sensie mocne czy slabe? oświetlaja pokój?
Lila jest nauczona spać przy świetle (mój błąd) w polsce mieliśmy stojące lampe z przygaszanym światłem więc w pokoju byl tylko pół mrok, teraz mam normalną biurową i doprowadza mnie do szału! w sypialni jest dużo za jasno;/ zastanawialam się wlasnie nad tymi z ikei..
agulaa ja polecam cos z takich lampek , w Pl były w biedronce za jakies 20zł , lampka jest dotykowa i ma możliwośc 3 stopniowej zmiany natężenia światła

http://allegro.pl/lampa-paul-neuhaus...545761371.html

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-17 o 10:29
Stary 2012-08-17, 10:29   #3562
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Jaciee Ty chyba na luzie zostawiasz domka z teściami, nie przejmujesz się głupotami jak ja.. .
Paticzku nie mam wyjścia. Przecież oni więcej czasu spędzają z Dominikiem niż ja. Wiem, że chcą dla niego jak najlepiej mimo iż niejednokrotnie doprowadzają mnie do szału.
Życie po prostu, życie

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-08-17, 10:35   #3563
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
[/COLOR]a tak w ogóle to muszę się przyznać, że idę na łatwiznę i nie piekę tortu roczkowego Helence tylko zamówiłam gotowy i tak czytając Was to teraz mi głupio
Ja też zamawiałam i nie jest mi głupio
Radek miał piękną giga biedronkę

Dziewczyny a trzydniówkę się jakoś leczy?
Powinnam iść do lekarza.
Wysypka nadal jest, zbladła co prawda ale jeszcze widać takie wzgórki.

Beti jak bym Ci uprasowała ale pewnie już jesteś w pracy

Cytat:
Palec pod budkę
Radek dzisiaj w nocy do godziny 1,15 miał już sześć pobudek
Później wcale nie było lepiej.
Ja nie wiem co się z nim ostatnio dzieje.

Cytat:

Ja byłam niedawno u znajomej, która zabiła muchę i nawet jej nie podniosła. Zostawiła na ziemi.
A ma pełzającą córeczkę no i był jeszcze mój Radek

Miałam jechać ze znajomą do miasta na zakupy i plac zabaw, to Radek poszedł spać. I nici z wyjazdu. A ostatnio chodził na drzemkę koło południa dopiero. Śpi od godziny.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-08-17 o 10:37
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:14   #3564
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie miałam kiedy wczoraj zajrzeć, bo się ładna pogoda zrobiła i nadrabiałyśmy spacerki, a mąż malował okno w kuchni (jeszcze mamy w kuchni drewniane )
Nadrobiłam Was wieczorem na telefonie
Teraz spróbuję coś odpisać, ale nie wiem ile dam radę

Wyszła nam bakteria w moczu Amelki
Dałam dziś próbkę do ponownego zbadania w innym labo, bo po akcji z uszami wolę sprawdzić wszystko dwa razy, zanim podam antybiotyk
Ale jak wyjdzie to się zapłacze chyba Skąd się to cholerstwo wzięło??

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:29   #3565
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Beti jak bym Ci uprasowała ale pewnie już jesteś w pracy

Stary 2012-08-17, 11:33   #3566
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Natka, doczytałam, że urlop udany Super I dla taty pewnie też był to super czas, więc tym bardziej fajnie, że udalo się załatwić papiery i pojechać

Mamie na pewno też będzie ciężko bez Was, ale może już pora na zmianę i nadrobienie czasu z tatą?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumek, dasz radę- wierzę w Ciebie!
Brumku, jestem pewna, że tort wyjdzie pyszny
Cytat:
Dzień dobry

Ja też dzisiaj niewyspana. Domek od 3 się wiercił, jęczał i popłakiwał. Nie wiem czy mu czasem ząbki nie idą. Jeszcze taka dziwna pogoda za oknem, że nic mi się nie chce
[...]

Biedny Może faktycznie ząbki?Współzuję ciężkiej nocki

U nas dla odmiany nocka była super, bo Amelka późno usneła (po 22-giej) i spała do 5-tej ... Po nieudanej akcji z łapaniem siuśków zjadła cyca i poszła spać dalej, do 8-mej

Cytat:
Na pewno nie są paskudne, nie wierzę
Cytat:
mam identyczne podejście do tego tematu
Ja też Nie umiałabym tak żyć oddzielnie
Cytat:
Dziewczyny mam pytanko:
Też się nad t a lampką zastanawiam i chyba ją kupię, bo w niedzielę mamy w planie wizytę w IKEI i może Amelka w końcu doczeka sie lampki nad łóżeczkiem .. (teraz mamy mała lampkę stojącą na szafce, i jak chcę ciemne światło to ją wsuwam w półkę i jest ciemno, więc jakoś to funkcjonuje, ale wkurza mnie ta lampka, bo tylko tam zawadza na tej półce )
Cytat:
Aaaa co do promotorki.
Słuchajcie , czytajcie, napisała wcz maila że do końca przyszłego tyg musimy się wyrobić , i wysłała mi przykłądową pracę żebym posprawdzała i poprawiła wielkość czcionek na pierwszej stronie tytułowej, i wykasowała w tej pracy ostatni rozdział z wnioskami, żebym przypadkiem nie spisała ( praca podobna do mojej)- ale chyba zapomniała, ze kilka tygodni temu mi ją dała w wersji papierowej i jakoś jej nie przeszkadzało że zgapię. Krótką pamięć baba ma, i jej postępowania zależą od jej humoru, i meile teżpisze raz na luzie a raz bardzo służbowo i z dystansem.
Ta kobita ma chyba jakieś problemy ze sobą
Paticzku, współczuję

Jak ja się cieszę, że wszelkie pisanie pacy mam za sobą

I tyle odpisywania, bo Amelka wstała

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:34   #3567
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ewelinko
- jak po pogrzebie?

Cytat:
Dzień dobry.
Pewnie go buzia męczy

Cytat:
Brumek, pochwal się tortem jak zrobisz!
Pochwalę albo ... pożalę

Cytat:
brawo Tymuś!

My już prawie skończyliśmy taki album robić. ylko że ja regularnie wybierałam i wywoływałam najładniejsze zdjęcia, więc teraz mniej roboty na raz

Cytat:
Mniam mniam

Cytat:
Brumek dla Tymka za samodzielne stanie! Wiesz, że u mnie na razie szczytem marzeń jest mieszkanie 36-38 m2? W starym budownictwie to już dwa pokoje z jasną kuchnią Z powodu ograniczonej wielkości mieszkania jestem za zamkniętą kuchnią, bo to dodatkowe pomieszczenie, ale poza tym jednym argumentem podobają mi się kuchnie połączone z salonem

Ja dlatego chcę większe, bo tu mamy nieciekawy rozkład (dziewczyny, które widziały, wiedzą o co mi chodzi ). Jest wielki przedpokój, a spokojnie mógłby być zamiast tego dodatkowy pokój. A właśnie taki pokój jest nam bardzo potrzebny,

Cytat:
klask i:dla Tymka - to teraz dni dzielą Was od pierwszych samodzielnych kroczków
Myślisz?

Cytat:
Ja też myślę, że babcie trochę ściemniają z tym, jakie to mają cudowne i grzeczne wnuki. U nas babcia twierdzi, że jak mówi do Patryka, żeby szedł powoli (bo on właściwie biega, a nie chodzi), to on ją słucha. Taaaak... I jeszcze, że on nic a nic nie płacze - z tym się zgodzę, bo... on wyje
Taaa, nie ma jak babunia

Cytat:
Brrr, to mój największy koszmar. Dlatego trzymam zdjęcia w 4 kopiach: na kompie, na dysku zewnętrznym, na płytkach i jeszcze na dysku sieciowym

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko:
Lila jest nauczona spać przy świetle (mój błąd) w polsce mieliśmy stojące lampe z przygaszanym światłem więc w pokoju byl tylko pół mrok, teraz mam normalną biurową i doprowadza mnie do szału! w sypialni jest dużo za jasno;/ zastanawiałam się wlasnie nad tymi z ikei..
My mamy księżyc. Baaaardzo go lubię. Ale wg mnie daje całkiemjasne światło. Takie miłe, ciepłe, nienachalne, ale ja bym przy tym spać nie mogła Półmrokiem bym tego w każdym razi enie nazwała.

Cytat:
Aaaa co do promotorki.
Wykończy Cię ta baba

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dałam dziś próbkę do ponownego zbadania w innym labo, bo po akcji z uszami wolę sprawdzić wszystko dwa razy, zanim podam antybiotyk
Ojej Obyście się tego szybko i raz na zawsze pozbyły
Stary 2012-08-17, 11:49   #3568
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby szybko przeszło

Mój tż jest dzisiaj ostatni dzień w pracy i urlop
do 9 wrześnie. Później będę
Stary 2012-08-17, 11:49   #3569
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Nie miałam kiedy wczoraj zajrzeć, bo się ładna pogoda zrobiła i nadrabiałyśmy spacerki, a mąż malował okno w kuchni (jeszcze mamy w kuchni drewniane )
Nadrobiłam Was wieczorem na telefonie
Teraz spróbuję coś odpisać, ale nie wiem ile dam radę

a co za bakteria? były jakieś wskazania do robienia badań moczu? dobrze że zrobiliście powtórkę, może źle próbka pobrana/ a analizę robiliście? posiew? czy jedno i drugie?

Brumek u nas to samo z rozkładem, przedpokój większy niż nasz sypialnia albo pokój sary. Ganiać się można
Stary 2012-08-17, 11:51   #3570
Lili 83
Zakorzenienie

Patik jak zdjęcia wyszły?
Gdzie wywoływałaś? Przerabiałaś je? Jeden format?

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Radek śpi już dwie godziny.
A ja? Cały czas przed kompem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości