|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-08-16 o 18:52 Powód: Popłakałam sie ze śmiechu |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Brumek JA też nie mam takich rzeczy,ale myślę sobie czy to ma jest jakoś przymocowane? Czy po prostu sobie stoi? Bo jak stoi Ja bym wykombinowała takie coś ze zwykłej płyty z której robiona jest kuchnia i od wewnątrz gdzie są palniki przykleiłabym sreberko aby się co nie co nie popaliło.Natomiast gdyby to miało być przymocowane to musiałabym z teściem porozmawiać czy ma jakieś pomysły, choć szczerze mówiąc palnik pewnie interesujący przez pewien czas i dla mnie na stałe przymocowanie takiego czegoś nie ma sensu, wolałabym to stawiać jak dziecko będzie obok i wtedy kiedy Ja gotuję... bo przecież i tak się ma nad nim kontrolę.
Jacieee ![]() ![]() ![]() mamad1 Ja uwielbiam kiedy dama mnie tak zaskakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Wtajemniczenie
|
Mam chwile więc napisze....
Podróż przebiegła rewelacyjnie ![]() ![]() Madziulka my lecielismy wizzair. Wózek brałam i az na sama płytę lotniska Wiki w nim jechała. Z tym ze ja lecialam ze szwagrem i on sie tym wózkiem zajął (złożył i oddał) jak sama bym była to cieżko by mi było bo Wiki jeszcze nie stoi bez podporki. No Ale Szymek chodzi więc problem z głowy. Wpadne pozniej bo Ide kąpać moja paskude ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Idę do klubu
![]() Wiecie co? Radek ma wysypkę! Na brzuszku i plecach. Takie wybrzuszone placki różowe. Takie są przy trzydniówce? (kto przechodził ten wie) ![]() Bo jeszcze jest opcja, że go po nowym jogurcie zesypało. A i jeszcze dziś pierwszy raz dostał kaszkę na MM. Może to to? |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
Telik jaki powód edytowania postu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja będę jednak leciała sama 03.10, mąż ma dolecieć w weekend 06.10.. Będę miała wózek, fotelik samochodowy, bagaż podręczny, dużą torbę do 15 kg i Szymona ![]()
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ostatnio mnie mało, bo moje dziewczyny mają podłe humorki, stale na rękach i non stop płaczą-zęby (zaczynam mieć dosyć-a wszystko przez te koszmarne trójki-żadne dotychczasowe zęby nie dały mi tak popalić).Jedynym pocieszeniem jest,że Lenie górne się przebiły a dolna to kwestia czasu, a i Lili wszystko jeszcze przede mną... z Aniołków mam dwa Diabołki... I czasem mam ochotę sobie poryczeć. I chyba w życiu Was nie nadrobię...
![]() |
#3518 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teliku tort, ja robie na duza forme. Srednica 30 cm. Rodzina to lasuchy :P 4 jajka, szklanka cukru pudru, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 2 pełne łyżki kakao, łyżka mąki ziemniaczanej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia. jajka ubijamy w całości z cukrem. Wsypujemy pozostale skladniki składniki i mieszamy delikatnie łyżką. Upiec w temperaturze 175 stopni. należy upiec biszkopt dwa razy, czyli podwajamy składniki. Ja zrobiłam tak, że najpierw ubiłam składniki na jeden biszkopt a później na drugi. PKazdy trzeba przekroic na pol. Biszkopt jest strasznie puszysty i robienie na raz z wiekszej porcji nie ma sensu, bo sie go nie przekroi. Teliku jezeli masz swoj sprawdzony przepis na biszkopt czekoladowy, tomozesz go uzyc. Ale ten zawsze wychodzi. Masa czekoladowa: 200 gram czekolady pol na pol gorzka i mleczna 50 ml smietanki kremowki. Smietane podgrzewamy i wrzucamy czekolade. Mieszamy do rozpuszczenia. Schladzamy. W ten sposob powstaje tzw. ganache. Masa białkowa: 6 białek szklanka cukru kostka masła (250 gr) białka ubić na parze z szklanka cukru. Odstawic do wystudzenia. Utrzec maslo i dodawac po łyżce ubitej piany z białek. Potrzebny bedzie jeszcze dzem z czarnej porzeczki, ciasteczka-herbatniki (pokruszone i podprazone dodatkowo w piekarniku), poncz do nasaczenia: ekstrakt waniliowy, bądz cukier z prawdziwa wanilia wmieszany w szklance wody. Jezeli tort ma byc dla doroslych, mozna dodac odrobine alkoholu. Skladanie torta: blat biszkoptu, nasaczamy ponczem. wykladamy dżem przykrywamy drugim biszkoptem, nasaczamy. smarujemy cieniutka warstwa kremu bialego, ukladamy ciasteczka, na ciasteczka masa czekoladowa, blat czekoladowy nasaczony ponczem, masa biala, troche posypac ciasteczkami, blat czekoladowy i wykanczamy biala masa. Biszkopt:
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jusia usnęła- a ja mam wizaż i prażynki ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |||
Raczkowanie
|
Hejka
![]() podczepiam się ! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- a tak w ogóle to muszę się przyznać, że idę na łatwiznę i nie piekę tortu roczkowego Helence tylko zamówiłam gotowy i tak czytając Was to teraz mi głupio ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tam Mateuszek aktywny i kopie mamusię czy sobie śpi?
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wogóle dzisiaj porobiliśmy zakupy i matko ile tego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Kopie kopie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Marinko gratulacje dla Igorka
![]() Mamad dzieciaki są zawsze cudne! Fajnie,ze już tak rozumny ... Moje rozumieją co znaczy tak a co nie, tylko,ze kiwają głowami.. I coś się pytam Leny: czy np. idziemy spać (a ona zmęczona ) to kiwa główka na tak i łapie mnie za rękę no i muszę iść...
#3524 |
Zakorzenienie
|
Brumek czy na Ul.Targową masz daleko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie wyczytałam ,że skaza lubi wracać jak raz się pojawiła dla Idy ![]() co do kuchni zgadzam się , szczególnie z niezapowiedzianą wizytą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie myślałam nad zabezpieczaniem płyty przed Kruszonem, jeszcze dużooo jej brakuje, a pokręteł nie mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() nieprawda! ![]() Patik, ta Twoja promotorka zachowuje się poniżej wszelkiej krytyki! Lili, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() jacieee, nie dziwię się że zła jesteś. Eh, faceci ![]() My dziś cały dzień poza domem spędziliśmy. Zrobiliśmy sobie wycieczkę do Częstochowy (moje dziecko nawet zakonnic sobie nie daruje tylko zaczepia ![]() ![]() ![]() ![]() Ale oczywiście większość małemu - Auchan mnie skusił promocją = Pampersy zielone po 29 zł paczka. W Biedronce z kolei upolowałam konika na biegunach za 70 zł, do tej pory wszędzie widziałam je po 129. A Adasiowi się strasznie spodobał, z połowy sklepu wracał się do niego przytulić, no to nie mogłam nie kupić ![]() ![]() Spróbuję nadrobić..
![]() |
#3528 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiem Ci że sporo jej pomogło smarowanie Dentinoxem - tak nasza pediatra poradziła. A i u nas na dziąsełkach nie było. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dasz rade ![]() kto mi uprasuje spodnie i bluzkę na jutro do pracy? ![]() ale mam lenia.... jeszcze kilka rzeczy do pozmywania, umyc się i uprasować na jutro i spać - tż do 23 w pracy a jutro ma urlop. ale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Marinko - brawa dla Igorka ![]() ![]() ![]() Aaniu - na razie nie bardzo mam czas wiesz na co ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Ja ćwiczę z Ewą od jakiegoś czasu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie raz mama prosiła, żeby zjechał do Polski, ale trafił do bardzo dobrej firmy, w której go doceniają i bardzo dbają o to aby było mu dobrze i nie opłaca mu się tutaj pracować. Mieszka tam ze swoim bratem, więc nie jest taki sam jak palec ![]() A pracuje tak odkąd tylko pamiętam... Już jakieś 20 lat, może i dłużej. Moja mama bardzo mocno myśli o wyjeździe do taty na stałe. Jednak po takim tygodniu widać, że brakuje mu tej rodziny, że tak się cieszy kiedy może z nami spędzić czas. Cytat:
![]() A Domek biedny bardzo jest ![]() Cytat:
![]() Żadna tajemnica, mój tata jest budowlańcem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |||||
Zakorzenienie
|
Patik, ta Twoja promotorka to jakas jędza
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Brakuje mu bardzo, bo jak przyjeżdża to na drugi dzień z samego rana jest już u nas ![]() Następnym razem zabieram Cię ze sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja z mojej otwartej kuchni też jestem zadowolona, w domu też będę miała. Oczywiście drażni mnie ten widoczny syf i zapachy w całym mieszkaniu, ale odkąd jest Dominik to dla mnie takie rozwiązanie jest idealne. A to dlatego, że mam go na oku. W ogóle jakoś wizulanie mi sie one bardzo podobają, a że nie do końca praktyczne no trudno ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No kawałek mam, chociaż nie jakoś strasznie daleko. A co? ![]() Cytat:
![]() A to auto z klockami to co za cudo? ![]() Cytat:
![]() A przed mamą trudna decyzja. Bo pewnie jest rozdarta między córki tu , a męża tam. Tobie tez by jej brakowało, co? Mam wrażenie że jesteście blisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokrętła mam zwyczajne i Tymek już prawie umie je przekręcać ![]() ![]() A zdjęcie tortu ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Zapomniałam - TYMEK STOI!!!!!!! Samodzielnie i stabilnie ![]()
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Brumek
![]() ![]() ![]() potrzebuje coś z Taragowej chodzi o zakup ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Napisz skąd, co i na kiedy ![]() ![]()
#3535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W sumie nie dziwię się mamie, ja się wyprowadziłam, moja siostra już praktycznie też mało bywa w domu, jest sama i coraz bardziej jej ta samotność doskwiera. Staram się aby nie była sama, organizujemy jej z siostrą jak tylko możemy czas, ale wiadomo każda z nas ma też swoje życie... Więc z jednej strony chciałabym żeby rodzice byli w końcu razem a z drugiej wiem, że będę tęskniła. Ja osobiście nie wyobrażam sobie życia osobno, nigdy nie pozwoliłabym Tż-towi samemu wyjechać. Albo razem, albo w ogóle. Wolałabym być biedniejsza, ale szczęśliwa. Choć wiem, że w tamtych czasach rodzice nie mieli wyboru. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
Piwnooka, i jak tam przygotowania do urodzin?
![]() Kajool, czyli jednak to biały potwór dawał się we znaki. ![]() ![]() Stronczku, super że Wiki tak dobrze zniosła podróż. ![]() Telik, a może byś jeszcze u mnie odreagowała? ![]() ![]() Brumek, fajne zabezpieczenie - powiem szczerze, że o czymś takim wcześniej nie słyszałam, a wydaje się bardzo przydatne przy ciekawskim dziecku. U Nas na razie zbędne, bo blat w kuchni zrobiliśmy wysoko, żeby Nas kręgosłupy nie bolały i na razie nie ma szans, żeby Hania tam dosięgnęła. WOW, to zaraz zacznie chłopak chodzić. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-16 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
BAN stały
|
Kochane bardzo proszę o kliknięcie dziękuję http://czasdzieci.pl/galeria/obrazek,248072cf.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do oslonki, zapytam sie siostry jaka ma, tylko ona to juz ze cztery lata ma. Co do zdjecia tortu, niestety nie zdazylam. Zjedzony zostal w try miga.
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężka sprawa dla Was wszystkich, współczuję ![]() Cytat:
![]() 2. A ja nawet nie wiedziałam, że kuchnie można robić na różnych wysokościach ![]() ![]() Składniki na tort zgromadzone i jutro pieczemy ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() - dziękuję po raz drugi ![]() - w sumie się nie dziwię ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-08-16 o 22:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.