|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Lili a dlaczego będziesz ryczeć po urlopie tż? Mój też jeszcze jutro do pracy a potem 2 tygodnie urlopu
![]() Agawooo ![]() Lampka z ikei: też mam księżyc jak Brumek, fajny jest ale nawet przy słabej żarówce dla mnie za jasny. Położyłam go na ziemi i przykrywam czymś żeby przyciemnić .Jacieńku dobrej zabawy! Dziubku jakbyś czegoś potrzebowała, to daj znać
|
|
#3572 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Agula, nic mu nie było, muszka się przyjęła
![]() Jacieeee, Domek chciał Ci chyba pomóc w sprzątaniu ![]() Udanej zabawy!! ![]() Napiłam się z Tobą wirtualnie Cytat:
![]() Cytat:
Przywieź ją do nas na wakacje ![]() Cytat:
![]() A na promotorkę brak mi słów... ![]() Cytat:
Tż akurat się nim zajmował i nie dał rady mu jej wyciągnąć, bo on ją szybko połknął ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko się jej pozbędziecie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dom, dom, dom, dom !!
|
|||||||
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara też śpi, nic z nią nie mogę zrobić. A ostatnio się popsuła ze spaniem, bo śpi tylko godzinę i wstaje z rykiem niewyspana. Gotuję jej pomidorową, ale z czary ryżem - on się długo gotuje, nie mam białego.
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tylko potrzebuję działkę, działkę, działkę, działkę, działkę
![]() I to w środku Warszawy a nie na obrzeżach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo przedpokój jest kwadratowy. Ma 15 m2
|
|
#3575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie cierpię ciemnego ryżu! Cytat:
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-17 o 12:41 |
||
|
|
|
#3576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Są paskudne naprawdę, amatorskie od znajomych mamy lepsze... ![]() 3. Dokładnie tak, zgadzam się z Beatka! Cytat:
![]() dobree ![]() Cytat:
tyle że chciałam cos właśnie na ściane, żeby jakoś "ozdobić" ten jej kąt w naszej sypialni..Cytat:
![]() Lece do pralni póki Lili śpi, później powiesić pranie, odkurzyć salon, zmyc podłogi i finito a na obiad wymysliłam sobie.... knedle ze śliwkami
|
||||
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, nie nadrobie, nie dam rady... do niedzieli brat, a w niedziele wyjezdzamy nad Białe wiec wrocimy w przyszla niedziele.
Przezylam wczorajszy dzien, choc w pewnych momentach bylo mega ciezko... pokaze Wam Marysie z urodzinek.
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eve A Marysia Mary pewnie uwielbia tę reklamę
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3580 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synkowi kuzyna tż wyszła jakaś paskudna bakteria w moczu... faszerowali dziecko antybiotykami, wozili od szpitala do szpitala (mial wtedy 1,5miesiaca) no cuda na kiju... jak się okazało woreczki do łapania moczu były przechowywane w tragicznych warunkach i to dziadostwo w woreczkach było a nie w moczu! Cytat:
Cytat:
ja tylko wrzucam na płyty i kilka w razie w mam na serwerze..Czyli jednak daje jasne światło;/ potrzebuje lampki która daje naprawdę delikatne światło, żeby w razie jak Lili sie obudzi nie bała się ciemności, ale żeby nie było jak teraz, że w środku nocy w przeciwnym koncie mozna książke czytać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tort genialny super wyglądacie dziewczynki! i powiem Ci, że moja Lili przy Marysi to jak niemowlak wygląda ![]() No odrobiłam się ze wszystkim i o dziwo lila śpi ![]() Idę zrobić listę zakupów.. chyba pojedziemy dzisiaj wieczorem bo jutro ma być 37st wiec nie mam zamiaru nawet nosa za drzwi wystawić... zsune rolety, zaświece światło i będziemy siedzieć w bunkrze![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Mamusie dzieciaczków ze skazą i nie tylko... Siostra karmi synka UU, mały ma 1,5 miesiąca. Prawdziwy głodomór i od czasu daje mu butlę żeby sobie dojadł. wyszła mu taka sucha skóra za uszami, poszła z tym do lekarza a ten wlepił im mleko dla alergików, że mały ma skazę, ona ma zakaz jedzenia produktów mlecznych itd itd znacie to.. Oglądnęła go 3 razy dokładnie i tylko za uszami ma trochę tej suchej skóry.. Doradziłam jej żeby poszła do innego lekarza;/ Możliwe że to skaza?
|
||||||
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eve Maryś super !!!! |
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Długo
Do roboty, tak?Mmmmm Uwielbiam! Chociaż jako dziecko nie brałam tego do ust. Głupia byłam, oj głupia ![]() Cytat:
![]() A tort genialny Trzymaj sie Ewe Tort w połowie (tej łatwiejszej) zrobiony Tzn. biszkopt upieczony, krem budyniowy zrobiony, już przełożony i stoi sobie w lodówce Teraz tylko ten krem na wierzch, do ozdoby. Ale to już po następnym karmieniu Tymka
|
|
#3583 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunki
jestem hahahahaha ale mam humor wiecie co kupiłam temu mojemu pożal się boże pieskowi Shira samo zło szczeka jak głupi nawet na nas więc dostanie śliczną nową obroże i jak będzie szczekać to dostanie po uszkach ultradźwiękami hahahaha dobrze mu tak gnojek budzi mi Żbika który snem sprawiedliwych mnie nie rozpieszcza!!!!a teraz mi się chłopak pochorował gorączka do 39 katar taki, ze do kolan sięga i trochę pokasłuje dostał bactrim i wapno plus nasivin wczorajsza noc nieco lepsza ale poprzednia całą przespał na mnie w fotelu bujanym normalnie Shira-zombi to nie zaśmiecanie jesteśmy tu od tego, żeby teraz napsioczyć na twojego tż ![]() hahahah gratki to czemu z tasakiem latasz? ![]() Cytat:
![]() ja ja ja!!!!!! nie no co ty zły wniosek mój jest inny "pająki są super szybkie w pleceniu pajęczyn" właśnie Dziubas może jakieś wsparcie by się przydało? Cytat:
Cytat:
powodzonka przy torcie!!
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Marysia uwielbia reklame z FunPack ta co owce spiewaja, i reszte tez, smieje sie jak widzi serce i rozum, wiec taki musial byc tez tort. tak to ja na zdjeciach - brzydka jak zawsze, ale coz. Dla tych co mnie maja na Fb wiecej zdjec tam, nie bede tu wrzucac wszystkiego
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas było "pękające uszko", na dole w miejscu łączenia ucha z żuchwą była wyraźnie pęknięta skóra i suche dookoła.Do tego czasem na buzi suche placki. I właśnie przy łakciach i kolanach. Cytat:
Zdrówka!I biedny pies ![]() A z tasakiem na tż bo dzień wcześniej się popisał Cytat:
Trochę wiary w siebie |
|||
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Eveewe przykro mi z powodu śmierci taty.
Co Ty mówisz? Jesteś piękną kobietą, która ma sliczną córeczkę! Brumek za tort!Uwaga - zaśmiecam forum! Smęcę! Kto nie chce, niech nie czyta! Ktoś mógłby mi powiedzieć, że mi jest tak dobrze, bo obiadów gotować nie muszę... Gdybym nie była taka uparta Zosia-Samosia, to nawet ubrania Patryka by babcia prała, już nie mówiąc o tym, że i w nocy by do niego wstawała. Dobrze mi, nie? A ja się głupia nie cieszę. Ja chciałabym wszystko sama (może czasem z mężem?) - ugotować, posprzątać, zrobić zakupy... Dowiedziałam się, że marząc o własnym kącie (malutkim mieszkanku) jestem materialistką. Nawet nie wiem, czy umiałabym się nim teraz cieszyć, nie wiem, czy będzie mi się jeszcze chciało gotować, prać, sprzątać... Gdyby nie Patryk byłoby mi już wszystko jedno... ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Agulaaabar Patryk tez miał małe suche placki za uszami, czasem na buzi mu też wyskakiwały, na nóżkach, rączkach. Nigdy się nie dowiedziałam od czego. Kombinowałąm z dietą bezmleczną, ale nic to nie dało. Samo zniknęło z czasem. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Shira zdrówka dla Żbika! Dziubek
|
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Nie pojawiam się, bo 3 dzień z kolei Malwinka gorączkuje. W nocy miała 39 stopni, byłam u lekarza rano. Podobno gardło, dała antybiotytk Ospamox. I tak się zastanawiam, czy z nie pośpieszyła się za bardzo z lekiem. Malwinka prawie nie kaszle, od czasu do czasu tylko, powiedzmy raz na 2 godziny. Dałam pierwszą dawkę, zobaczmy wieczorem. Pogoda trochę się polepszyła na szczęście .Do później. |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Shira padam na kolana przed Twoim poczuciem humoru!
:Plis: Ewe śliczna jesteś, młoda i masz piękną córcie, wystarczy to dostrzec ![]() Mamad nie smęcisz i doskonale Cię rozumiem. Po ślubie (a nawet i przed) mieszkaliśmy u moich rodziców do tego z babcią... i podobnie jak u Ciebie mogłam nie gotować, nie sprzątać, nie prać/prasować itd tylko mieć wszystko pod nosem... Jesli już udalo mi się wlączyć pranie to babcia biegła, że je powiesi... rozłożyłam deskę do prasowania - babcia wzięła żelazko bo jej sie nudzi to poprasuje... a w ciąży?! istna tragedia.. że woda się w czajniku gotowała to babcia mnie w progu biegiem wyprzedziła, żeby ja wyłączyc... Nic na złość, wszystko z troski, ale czlowiekowi bokami wychodziło... I żadna z Ciebie materialistka! Też zawsze marzyłam żeby mieć wlasny kąt, w którym bede gotować po swojemu, prać i prasować PO SWOJEMU.. Niby sytuacja do pozazdroszczenia taka babcia/mama w domu... ale czy tak do końca.. ![]() To teraz się wydało skąd mam tego bzika na sprzątanie i gotowanie |
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogłoszenie parafialne:
Dominik zrobił pierwsze w swoim życiu samodzielne dwa kroki !!!
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ciebie trzeba kochana , straszne masz te warunki a tekstu o byciu materialistką nie kumam![]() jak można ??!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Shirka zdrówka dla Żbika Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-17 o 15:56 |
|||
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój już się rozchodził chłopocyna na całego ![]() A ja nie mam weny- wybaczcie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo chcesz swój kąt i dlatego jesteś materialistką? Cytat:
|
||
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co Mamad ja bym nie wytrzymała. Nie ślubowałaś życia z teściami... zrób coś z tym! wstrząśnij tż
Inaczej skończysz jako ubezwłasnowolniony wrak człowieka...
|
|
#3596 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TO DZIAŁA raz szczeknie kładzie uszy po sobie i tylko pomrukuje HURA A to po dupie mu ![]() Cytat:
u nas to samo ja pisałam coś śmiesznego ![]() ?Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() dzięki nie odpowiedziałaś na pytanie
|
|
#3597 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wg mnie daje zbyt jasne światło.. To my mamy pokój 15 m2 ![]() Cudeńko Jesteśmy po szczepieniu Ale Szymcio płakał Zaszczepili go za jednym razem na: Hib, meningokoki III dawka, MMR i pneumokoki I dawka..---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
eveewe no co Ty mówisz! Jesteś piękna i bardzo wyszczuplałaś
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze odniosę (s ciągle kopiuj-wklej ) się do mamad. Kochana, a może spróbuj poszukać jakiejs kawalerki, małego mieszkanka na wynajem na własną rękę. Nie chciałbys spróbować? Może postaw go przed faktem dokonanym.. Chyba, że psychicznie nie masz ił... To najgorsze
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3599 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojej to faktycznie długo ![]() Cytat:
![]() Jaki pomysłowy torcik hihi A Marysia ślicznotka jak zawsze Nie wiem dlaczego, ale wyobrażałam sobie Ciebie jako brunetke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty Shira co piłaś? ![]() Cytat:
Myślę, że powinnaś działać, bo inaczej z tego nigdy nie wyjdziesz! Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
emmmm kawulkę .... mocną
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

.

Krótką pamięć baba ma, i jej postępowania zależą od jej humoru, i meile teżpisze raz na luzie a raz bardzo służbowo i z dystansem.

Skąd się to cholerstwo wzięło??
I dla taty pewnie też był to super czas, więc tym bardziej fajnie, że udalo się załatwić papiery i pojechać

Zakończone: 2
12.06.2010

Uwielbiam! Chociaż jako dziecko nie brałam tego do ust. Głupia byłam, oj głupia 

klask i: