Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 10:57   #2581
LosingMyWay
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko w porządku!!! Zobaczysz, że to rutynowe badanie będzie, a na ból brzucha pewnie jakies tabsy dostaniesz
Nie chce tabsów
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:44   #2582
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Helloł........... Ja nie wpisuje wczorajszego menu,bo jeszcze mnie tutaj zbanują ale przynajmniej dziś czuje się lekko To na dziś
-jajecznica na teflonie (2 białka+1 żółtko) z papryką + Maca z filetem i sałatą.
-mleko 1.5% gruszka
-makaron sojowy (1szkl.) mięso z indora szkl.kefiru
-jabłko
-150g.twarogu chudego pomidor
Poza tym dzisiaj też będę ćwiczyć
Do jabłka cos dorzuć

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Losing No to ja nie wiem...

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Widzę, że większość z nas ma w planie sprzątanie Też to zaliczam do ćwiczeń, ogarnąc samej całe mieszkanko to jest wyczyn

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Powiedzcie mi, o co w końcu chodzi z tymi klikami... bo ja już nie rozumiem Mam klikac na jedną osobę, czy tak jak to tej pory, na wszystkie po kolei... Bo jak to się nie liczy, jak klikam na pojedyncze osoby, to bez sensu, szkoda klików, skoro się nie wliczają.

Nie mam pomysłu co zrobić na obiad. Mam cukinię, pomidory, ziemniaki i ryż, oprócz tego makarony i sojowe kotlety i kostkę. Niby mogłabym zrobić cukinię w sosie pomidorowym i ryżem z zasmażaną kostką sojową, ale nie mam na to ochoty coś... Myślę, że ugotuje ziemniaki, posypię je koperkiem i zjem je z maślanką naturalną,a jako sałatkę pokroję pomidora i posypię go cebulką.
Nie mam ochoty na kombinowanie z obiadami, kolacjami itd. Strasznie się zniechęciłam do zdrowego jedzenia:/

Dzisiaj Tż organizuje ognisko obok nas na górce. Strasznie nie chcę tam iść, bo się źle czuję z nim na imprezach, wszystkich, jakichkolwiek :/ A jak nie pójdę to będzie jatka znowu, że jestem jego dziewczyną i powinnam z nim chodzić na takie rzeczy, no ok, ale jeśli się źle czuję, to co tam po mnie? A jeszcze dostałam niedawno smsa od kolegi, że organizują ognisko w Miliczu (to jest 1 godz pks ode mnie) i żebym wpadała... Bardzo lubię tamtych ludzi i z chęcia bym się tam przejechała. Maja ładne tereny, lasy, łąki. Jutro z rana bym tam nad jeziorko poszła, czy coś. Nocleg mam zapewniony itp. Ale jak to by wyglądało...zostawiam Tż, który robi ognisko, bo nie chcę iść na ognisko i powiem, że jadę do innej miejscowości WŁAŚNIE NA OGNISKO...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Wgl to chcialabym zrobić to ciasto na weekend:
http://smak-zdrowia.blogspot.com/201...ruszkowym.html

Macie jakies pomysły co mogę zrobic z jabłkami? Teściowa dała nam jabłka papierówki z działki, mam tego 3 siatki
Zrobiłam juz jabłka w cieście francuskim, racuchy z jabłkami, jabłka pieczone z cynamonem, szarlotkę, dodaję ich do wszystkiego: do musli, jako IIśniadanie, podwieczorek, skubię je cały dzień z Tż, a jeszcze cały koszyk mi ich został...
Przecież to za 4 dni będzie do wywalenia... już muszki siadają, niektóre są poobijane to takie brązowe się robią. Nawet moje zwierzaki je jedzą na IIśniadanie Jutro zrobię kompot z tych jabłkek... bo co to ma stać i gnić...:/

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg

Edytowane przez zooska
Czas edycji: 2012-08-17 o 11:49
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:50   #2583
mielnus
Wtajemniczenie

dobry... mało tu zaglądam. Chciałabym częściej

Zmieniłam troche podejście do diety. Jem w sumie wszystko to na co mam ochote, powinnam bardziej sodycze ograniczyc, ale nie odmawiam sobie. Nie stresuje sie wogóle wagą. I o dziwo ani nie przybieram a chudne tak powoli... i jest ok Jedynie to staram sie uważać zeby po godzinie 14-15 jadać już skromniej. Na śniadanie pozwalam sobie kawałek ciasta zjeść lub czekolady. Jest ok

dodam że wogóle nie ćwicze, bo mi sie nie chce. Wiem że powinnam ale jakoś.... Dzisiaj jedynie ide na rower z koleżanką, z atydzień w te góry jedziemy. Chce najpierw dojść do wagi 59 kg a pozniej chodzić na basen, bo kocham pływac

Edytowane przez mielnus
Czas edycji: 2012-08-17 o 11:52
mielnus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:52   #2584
zooska
Zakorzenienie

Monia Masz, specjalnie dla Ciebie dałam "tasiemca"
Napisałaś w jednym z postów, że do Twojego Tż dopiero niedawno doszło, że jesteście po ślubie...jak to, nie rozumiem Macie przecież 2 dzieci, to już chyba dawno zrozumiał, że nie jest sam xD

Jak u was to wyglądało. W sensie, że wróciłas do Niemiec i do niego, po tak dlugiej rozłące ponowne mieszkanie razem, to nie był dla was swego rodzaju szok;>?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
dobry... mało tu zaglądam. Chciałabym częściej

Zmieniłam troche podejście do diety. Jem w sumie wszystko to na co mam ochote, powinnam bardziej sodycze ograniczyc, ale nie odmawiam sobie. Nie stresuje sie wogóle wagą. I o dziwo ani nie przybieram a chudne tak powoli... i jest ok Jedynie to staram sie uważać zeby po godzinie 14-15 jadać już skromniej. Na śniadanie pozwalam sobie kawałek ciasta zjeść lub czekolady. Jest ok
No to zdrowe podejście masz. A jak sprawa z ćwiczeniami u Ciebie wygląda? Też staram się ograniczać jedzenie wysokokalorycznych rzeczy po 15, no i uważam już po 19, bo ja strasznie późno chodze spać, tak 2-3 to normalka i jestem przez to głodna.

Stary 2012-08-17, 11:53   #2585
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Do jabłka cos dorzuć

Losing No to ja nie wiem...

Widzę, że większość z nas ma w planie sprzątanie Też to zaliczam do ćwiczeń, ogarnąc samej całe mieszkanko to jest wyczyn

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Powiedzcie mi, o co w końcu chodzi z tymi klikami... bo ja już nie rozumiem Mam klikac na jedną osobę, czy tak jak to tej pory, na wszystkie po kolei... Bo jak to się nie liczy, jak klikam na pojedyncze osoby, to bez sensu, szkoda klików, skoro się nie wliczają.

Nie mam pomysłu co zrobić na obiad. Mam cukinię, pomidory, ziemniaki i ryż, oprócz tego makarony i sojowe kotlety i kostkę. Niby mogłabym zrobić cukinię w sosie pomidorowym i ryżem z zasmażaną kostką sojową, ale nie mam na to ochoty coś... Myślę, że ugotuje ziemniaki, posypię je koperkiem i zjem je z maślanką naturalną,a jako sałatkę pokroję pomidora i posypię go cebulką.
Nie mam ochoty na kombinowanie z obiadami, kolacjami itd. Strasznie się zniechęciłam do zdrowego jedzenia:/

Dzisiaj Tż organizuje ognisko obok nas na górce. Strasznie nie chcę tam iść, bo się źle czuję z nim na imprezach, wszystkich, jakichkolwiek :/ A jak nie pójdę to będzie jatka znowu, że jestem jego dziewczyną i powinnam z nim chodzić na takie rzeczy, no ok, ale jeśli się źle czuję, to co tam po mnie? A jeszcze dostałam niedawno smsa od kolegi, że organizują ognisko w Miliczu (to jest 1 godz pks ode mnie) i żebym wpadała... Bardzo lubię tamtych ludzi i z chęcia bym się tam przejechała. Maja ładne tereny, lasy, łąki. Jutro z rana bym tam nad jeziorko poszła, czy coś. Nocleg mam zapewniony itp. Ale jak to by wyglądało...zostawiam Tż, który robi ognisko, bo nie chcę iść na ognisko i powiem, że jadę do innej miejscowości WŁAŚNIE NA OGNISKO...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Wgl to chcialabym zrobić to ciasto na weekend:
http://smak-zdrowia.blogspot.com/201...ruszkowym.html

Macie jakies pomysły co mogę zrobic z jabłkami? Teściowa dała nam jabłka papierówki z działki, mam tego 3 siatki
Zrobiłam juz jabłka w cieście francuskim, racuchy z jabłkami, jabłka pieczone z cynamonem, szarlotkę, dodaję ich do wszystkiego: do musli, jako IIśniadanie, podwieczorek, skubię je cały dzień z Tż, a jeszcze cały koszyk mi ich został...
Przecież to za 4 dni będzie do wywalenia... już muszki siadają, niektóre są poobijane to takie brązowe się robią. Nawet moje zwierzaki je jedzą na IIśniadanie
O,ale masz rozkmine... Ja bym poszła na to ognisko,wiesz mu pewnie byłoby szkoda jakbyś z nim nie poszła,a tym bardziej jakbyś pojechała gdzie indziej Pewnie sam by się nie bawił dobrze,jeszcze jakby znajomi pytali dlaczego Cię nie ma?Jesteście parą,więc czasem można zrobić coś dla kogoś
Co do jabłek to może to ciasto zamiast z gruszkami zrobisz z jabłkami?Ja sama zaraz idę po żelatyne tylko zamiast mąki będę musiała dać zwykłą,bo u mnie na wsi nie ma tego typu "cudów"
Stary 2012-08-17, 11:55   #2586
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
hehehe no bo on jest przesłodkim rozrabiaką a jest taki mądry skubany że sama nie mogę uwierzyć w to co on robi czasami! Oczywiście komputer ma już cały opanowany... włączy i wyłączy prawidłowo, wejdzie sobie w neta, znajdzie gry dla dzieci i gra! i to dobrze gra! Włączy sobie skypa, zadzwoni do babci, pogada z nią, potem ładnie wszystko wyłączy i idzie układać klocki lub bawić się, albo bierze mój telefon który dla 3-latka nie jest łatwy w obsłudze bo jest cały dotykowy no i włacza sobie aparat i łazi po domu i zdjęcia robi. Potrafi włączyć sobie też muzyczkę i wśród 100 piosenek znaleźć tą ukochaną czyli Enej - Skrzydlate ręce i tańczy z telefonem na środku pokoju i śpiewa! cały tekst piosenki zna już na pamięć straszna mądrala z niego On lubi się przytulać i całować więc wesoło byś z nim miała postaram się kiedyś nagrać go na komórkę i wrzucę Wam jakiś filmik
no i dziękuję za komplementy o moim szkrabie fajnie jak będzie miał powodzenie byle by same laski za nim latały bo chcę mieć śliczną synową
jezuuu to co napisałaś to coraz bardziej go Uwielbiam !! naprawdę masz mądrego Synka skoro w takim wieku aż tyle umie wyobrażam sobie jaką masz radochę z Nim jak tak tańczy zazdroszczę Ci takiego Szczęścia jakich masz 2 Synków i Męża .
Taaak ! ten Młodszy będzie miał niezłą ślicznotkę zresztą Starszy też Śliczny ale ten młodszy ma coś w sobie że tak działa to na Mnie że go tak lubię
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:03   #2587
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
O,ale masz rozkmine... Ja bym poszła na to ognisko,wiesz mu pewnie byłoby szkoda jakbyś z nim nie poszła,a tym bardziej jakbyś pojechała gdzie indziej Pewnie sam by się nie bawił dobrze,jeszcze jakby znajomi pytali dlaczego Cię nie ma?Jesteście parą,więc czasem można zrobić coś dla kogoś
Co do jabłek to może to ciasto zamiast z gruszkami zrobisz z jabłkami?Ja sama zaraz idę po żelatyne tylko zamiast mąki będę musiała dać zwykłą,bo u mnie na wsi nie ma tego typu "cudów"
Wiesz....wszystko pięknie ładnie, ale chodzi o to, że na każdej imprezie z nim, czy spotkaniu z większą ilością jego znajomych czuję się tam źle. On się wgl mną nie zajmuje ma mnie w d.pie i równie dobrze mogłoby mnie tam nie być. Jestem bo muszę, bo jesteśmy razem i to wszystko, żeby uniknąć konwenansu towarzyskiego tylko. Wiem, że MUSZĘ tam iść, bo to nie wypada go zostawiać i jechać na ognisko do kolegi, ale po kiego mam iść i się męczyć. Masakra. Pójdę, posiedzę te 5 godzin, wypiję 3 piwa, bo przy nim nie cierpię pić, tyle ile bym chciała, bo potem mówi
-a bo ty jesteś pijana i dlatego to ci sie nie podoba
albo jak mam do niego pretensje o coś, co robi i mi się nie podoba, to zawsze mówi, że to przez alkohol i na trzeźwo by mi to nie przeszkadzało, co jest g.wno prawda, bo zawsze mi przeszkadzają niektóre jego zachowania i będą czy na trzeźwo czy po pijaku.

Ech...:/

A co do tego ciasta z gruszkami, to zrobiłam wlasnie taką niby szarlotkę, ale z kruszonką, ciasto to ciasto

A gdzie mieszkasz, jak nie macie mąki razowej?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Tarta z ciasta francuskiego z mango
Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, obrany, pokrojony w półplasterki owoc mango, 200 g waniliowego serka homogenizowanego, kilka plastrów obranego ze skórki kiwi, łyżka rumu lub aromatu rumowego, cukier puder, mąka, tłuszcz do formy
Wykonanie: ciasto francuskie rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Formę do tarty wysmarować masłem. Wcisnąć w dno formy ciasto, usuwać nadmiar. Ponakłuwać spód widelcem. Dla uzyskania lepszego efektu ciasto w formie można schłodzić przez ok. 20 minut w zamrażalniku. Następnie ciasto zapiec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na upieczonym spodzie cienko rozsmarować serek. Ułożyć na nim półplasterki mango, skropić rumem (lub aromatem), oprószyć cukrem pudrem. Na środku ułożyć plasterki kiwi.

Może komuś się przyda taki przepis, bo fajny jest

Stary 2012-08-17, 12:04   #2588
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
kochana ale to inna sytuacja bo Twoja mama pracowała więc musiałaś jej pomóc wychować twojego brata.
Ta matka mojej koleżanki nigdy w życiu nie pracowała i cały czas siedzi w domu a nawet nie pójdzie na zebranie do przedszkola które ma naprzeciwko swojego domu! brak słów normalnie..... ciągle tylko narzeka że ją wszystko boli od leżenia cały dzień ją boli moim zdaniem...no i młoda też nie jest ale mogła sobie nie robić dzieciaka w wieku 42 lat....

Twój brat kocha Cie i traktuje jak mame - to naturalne skoro Ty go wychowałaś. Szkoda że nie możecie być i mieszkać razem
no fakt inna sytuacja bo chodź w domu tym chłopcem miał sie kto opiekować bo u Nas to teraz Babcia . A co on może robić z Babcia ? Ona z Nim nie pogra w piłkę ( a kocha piłkę) więc musi sam do ściany kopać .
On potrafi dzień w dzień dzwonić do Mnie o 2 razy a kiedy wie że przyjedzie do Mnie odlicza dni i godziny . Chciała bym go zabrać do Siebie ale my z Tż nie wychowamy go tak jak Mama . Nie zarabiamy Bóg wie ile . W tym roku komunie ma i szkoda mi też by cała rodzina jechała do Anglii na komunie
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:04   #2589
Ladywithweapon
Zadomowienie

@zooska z jabłkami masz tyle możliwości! Możesz nawet zrobić zwykłe kruche ciasto, podpiec dól, potem posmarować jakimś dżemem i na to jabłkami ułożyć i kruszonkę na wierchu. To takie szybkie ciasto. Co do szarlotek to ja lubię z budyniem.

Tak też możesz zapiekać z mięsem na obiad (moja babcia kiedyś zawsze miała różne rodzaje mięsa, zalewała to w sosie, układała rózne ważywa i do piekarnika-pychota). Albo zgoń TŻ do roboty- niech ci je zetrze i do słoika- będziesz miała w zimie na placki )
Na obiad też jest dobry ryż z jabłkami

A z tym ogniskiem- czasem dobrze jest się pobawić osobno. Jednak to on organizuje- co innego jakby jego znajomy. Jeśli jecjak macie osobne grupki znajomych i średnio się dogadujesz z jego to jedz do swoich- powinien to zrozumieć- powiedz, ze ich dawno nie widziałaś i się lepiej tam bawisz. Każdemu coś się od życia nalezy :P choć czasem jako dziewczyna trzeba się przemęczyć :P
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:07   #2590
zooska
Zakorzenienie

Lady Jestem wege, ale dziękuję za pomysły z tymi jabłkami. Chyba zrobię dżem i dam do słoika, będzie na zimę tak jak mówisz

Z ogniskiem osobno to nie jest dobry pomysł bo będzie awantura przez tydzień, że jak zwykle nie chcę się z nim bawić, nie chcę, bo jest do d.py i tyle, ale to dłuższa historia jeśli chodzi o wspólne imprezy:/ Bleee...

Stary 2012-08-17, 12:08   #2591
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz....wszystko pięknie ładnie, ale chodzi o to, że na każdej imprezie z nim, czy spotkaniu z większą ilością jego znajomych czuję się tam źle. On się wgl mną nie zajmuje ma mnie w d.pie i równie dobrze mogłoby mnie tam nie być. Jestem bo muszę, bo jesteśmy razem i to wszystko, żeby uniknąć konwenansu towarzyskiego tylko. Wiem, że MUSZĘ tam iść, bo to nie wypada go zostawiać i jechać na ognisko do kolegi, ale po kiego mam iść i się męczyć. Masakra. Pójdę, posiedzę te 5 godzin, wypiję 3 piwa, bo przy nim nie cierpię pić, tyle ile bym chciała, bo potem mówi
-a bo ty jesteś pijana i dlatego to ci sie nie podoba
albo jak mam do niego pretensje o coś, co robi i mi się nie podoba, to zawsze mówi, że to przez alkohol i na trzeźwo by mi to nie przeszkadzało, co jest g.wno prawda, bo zawsze mi przeszkadzają niektóre jego zachowania i będą czy na trzeźwo czy po pijaku.

Ech...:/

A co do tego ciasta z gruszkami, to zrobiłam wlasnie taką niby szarlotkę, ale z kruszonką, ciasto to ciasto

A gdzie mieszkasz, jak nie macie mąki razowej?
Och po tym co napisałaś to już sama nie wiem czy bym poszła,czy nie
Widać,że on narzuca Ci swoje myślenie i podejście do tematu,eh w takiej sytuacji ciężko cokolwiek doradzić
Mieszkam w mieście,ale dom stoi na uboczu i mamy jeden sklepik taki wiejski,że tylko podstawowe produkty są:srajtaśma,nabiał i konserwy Jest też Aldi,Lidl,Inter Marche,Auchan,Biedrona ale trzeba autem jechać
Stary 2012-08-17, 12:11   #2592
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Och po tym co napisałaś to już sama nie wiem czy bym poszła,czy nie
Widać,że on narzuca Ci swoje myślenie i podejście do tematu,eh w takiej sytuacji ciężko cokolwiek doradzić
Mieszkam w mieście,ale dom stoi na uboczu i mamy jeden sklepik taki wiejski,że tylko podstawowe produkty są:srajtaśma,nabiał i konserwy Jest też Aldi,Lidl,Inter Marche,Auchan,Biedrona ale trzeba autem jechać
Aha...e tam dobra pszenna mąka nie jest zła
Tzn. nie tyle co narzuca, ale chce żebym była obecna na imprezach, bo chce żebym tam była, zależy mu na tym, ale nie potrafi sprawi ć, żebym się dobrze czuła...no i tu jest problem.

Stary 2012-08-17, 12:12   #2593
Like_a_women
Zadomowienie

TŻ kupił mi paczkę szarlotek z Krakusa yezuuuuuuu jaki on niekumaty jest.Muszę je gdzieś ukryć,albo rzucić dzieciom na pozarcie.A moze jedno bym zjadła???????Czy czeka mnie za to w.p.i.e.r.dz.i.e.l?
Stary 2012-08-17, 12:17   #2594
zooska
Zakorzenienie

No nic, koniec tematu. Pójdę na to j.e.b.a.n.e. ognisko. Jak zawsze będę się źle czuć, jeszcze moja przyjaciółka powiedziała, że nie może przyjśc, także zero bratniej duszy. jak zwykle Tż będzie się zachowywał tak, jakbym tego nie chciała i tyle. Jutro pewnie pójdę pić żeby odreagować jego debilne zachowanie:/

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
TŻ kupił mi paczkę szarlotek z Krakusa yezuuuuuuu jaki on niekumaty jest.Muszę je gdzieś ukryć,albo rzucić dzieciom na pozarcie.A moze jedno bym zjadła???????Czy czeka mnie za to w.p.i.e.r.dz.i.e.l?
eeee tam, jest dopiero po 12, jedno zjedz, może z 2 i schowaj!

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Wciągnęłam jabłko przed chwilą jako wczesne niecałe IIśniadanie. Bo na pełne IIśniadanie za wcześnie bo ok 10 zjadłam pierwsze śniadanie, ale już jestem trochę głodna, to jabłko akurat a za 1,5 godziny obiad

Stary 2012-08-17, 12:20   #2595
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Norwegia byla boska dzis bede fotki obrabiac i wrzuce kilka. Jedzenie tez nam dali pyszne po ostatnim tygodniu waga jak bumerang wrocila do 61,5 - 61,9. Chyba moj organizm sie do takiej przyzwyczail za bardzo.
no jak takie pyszne jedzonko dawali to nic dziwnego że waga podskoczyła, ale grzechem by było nie jeść wrócisz do normalnego trybu życia i waga spadnie Mój organizm też się przyzwyczaił do wagi 59 i jak tylko uda mi się zejść do 58 to momentalnie waga wraca do 59 mimo, że dalej jestem na diecie no ale cóż, tak chyba musi zostać po prostu.
Miłego sprzatania też muszę się wziąć bo bałagan straszny :/

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:22   #2596
Ladywithweapon
Zadomowienie

@zooska, może będę nietaktowna i w ogóle- ale na tym powinien polegać związek? Wiem, że nie wszystko powinno się robić razem itd., ale kiedyś zawsze miałam tak, że jak wychodziłam na impreze z eks to szedł się napić i mnie zostawiał (potem mnie przepraszał)- sama się sobie zajmowałam, na szczęscie załapałam świetny kontakt z jego znajomymi. Tylko kątem oka jego szukałam (jak się zalał to go gdzieś sadzałam i dalej się bawiłam).

I sorry- nie zauwazyłam twojego podpisu ;p

Muszę też zrobić coś z gruszkami- mam juz pomysł, ale jeszcze go przemyślę
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:34   #2597
magdallena99
Przyczajenie

zooska ja też nie mam ochoty na kombinowanie z tymi obiadami i kolacjami, pewnie jest to wynikiem tego że i tak wiemy że średnio nam to będzie smakować albo mam też tak, że wydaje mi się że ciągle jem to samo. Niby inne składniki ale smak podobny. Ja jestem na początku dietowania ale jak nie jedna z nas mam już za sobą kilka prób. Szczerze mówiąc myślałam, że po dłuższym czasie bycia na diecie smak się wyostrza i docenia się każdą szczyptę nowej przyprawy, ale jak widać jest różnie.
Stary 2012-08-17, 12:44   #2598
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Oooo, typowy polski obiad haha :P czasem trzeba się najeść a o której to zjadłaś? Na pewno zdążyło już się ułożyć w brzuszku
oby przeszedł ten ból brzucha

no taki troche polski obiadek brakowało mi takiego jedzenia tutaj schabowy nazywa się sznycel ale jak się to prawidłowo pisze po niemiecku to nie pamiętam :P frytki to pommes więc to było jedynie danie w karcie menu które rozumiałam hahaha a było tych dań z 50.
A jedliśmy to ok.18stej. Tyle, że do nocy mnie trzymało solidnie......

Dzięki dziś dalej pobolewa :/ i krwiste upławy mam :/ nie wiem co się dzieje muszę jakoś się przemęczyc i tyle :/

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Będę cierpliwa wiem, że stworzysz cudeńko ze swojego domu muszę się "wprawić" w remonty bo kiedyś mnie to na pewno czeka
noo wprawiaj się później jak będziesz robiła remont to od razu będziesz wiedziała co i jak ma być

Cytat:
Ty Kosmitko Ty! ja wolę te bardziej ze świata ludzi ale to audi co wstawiłaś super jakby ktoś mi dał to bym nie pogardziła, sasasasa
hehehe no ja coś mam z kosmity
śliczne jest te audi! przepiękne!

Cytat:
Tfuu chodziło mi o bmw! Ty chyba lubisz białe auta, co? ja kocham czarne! i takowy chcę mieć kiedyś już mało ważne jaka marka byleby był ładny, nieawaryjny i czarny
no lubię białe fajnie wyglądają tutaj sporo jeździ białych aut i super się prezentują Czarne też są fajne ale w lato się szybko nagrzewają i cały kurz na nich widać :/

Cytat:
A nie wiem czy dba, bo on głównie w Niemczech siedzi jak jest w Polsce to samochód stoi pod blokiem mimo, że ma garaż nie chce mu się garażować
hehe to tak jak u nas.... nasze auto stoi przed garażem i to codziennie. Mąż je wstawia tylko z soboty na niedziele do garażu hehe i to też nie zawsze.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-08-17, 13:04   #2599
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia jak Ty mnie znasz zaspać nie zaspałam ale ledwo żywa jestem to fakt piątej kawy też nie piję, ale pier.dziel.nęłam se siekierę mam nadzieję, że mnie nie zabije (bo łyknęłam też Therm Line )
Haha, ja wtedy też będę się śmiać będziemy wstawać razem chociaż ja staż kończę 23
Noo wiedziałam, że będziesz ledwo żywa Ja jak kiedyś brałam Therm Line Forte i wypiłam kawe to spałam jak zabita jeszcze się gorzej czułam zamiast lepiej. Zasypiałam na stojąco. A Tobie lepiej jest?

No ale nie przedłużą Ci stażu? Przecież staż może trwać rok. Trzeba tylko napisać jakieś podanie o przedłużenie i tyle.
Ja nie chce sama wstać rano z Tobą będzie mi raźniej

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Monia dziękuje bardzo no własnie niby 36 i 38 w nogach leżały tak samo, no może 36 były troszkę bardziej obcisłe ale w 36 w ogóle się nie zapięłam w pasie A 38 w pasie też nie są przesadnie luźne. Myślę, że jakbym ubrała 40 to by w pasie były idealne A to audi r8 które wkleiłaś to po prostu cuuudo jest niewyobrażalnie piękne ale zapewne nigdy takiego nie bedę miała

Ide w przyszłym tygodniu do gina, trzeba posprawdzać czy wszystko ok, bo nie wiem czy pamiętacie, ale od 3 cykli mam straszne bóle brzucha przy okresie, a zawsze przechodziłam łagodnie no i troszkę się shizuje No i cytologie też trzeba zrobić, bo już mi rok minie od ostatniej
eee te rozmiarówki w tych spodniach są porabane. W ogóle nie powinno się zwracać na nie uwagi. Ja mam jedne spodnie 36 i są idealne a inne mam 38 i są ciasne :/ ale tanie były te spodnie więc wiesz mam jeszcze inne z Westmana które kosztowały 150 zł i jest to rozmiar 27 i są ogromne na mnie, nie da się ich nosić bo w pasie i tyłku mam z 5 cm luzu. Także co spodnie to inna rozmiarówka.

Nooo boskie jest te audi pomarzyć zawsze można może za 30 lat już będzie tańsze i sobie kupimy? hahaha

Idź koniecznie do gina, niech Cie przebada dokładnie

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Hehe no niestety nie mam aż tyle czasu co Monia, żeby wypracowania pisać
hehehehe no jasne a Twoje wypracowanie na temat twojej pracy i dyrektorek samo się napisało? hehehe

Współczuję Ci sytuacji w pracy, dobrze że się stamtąd zwalniasz i wyjeżdzasz. Z takimi jędzami nie da się pracować. Podziwiam Cie że tyle tam wytrzymałaś w ogóle. A praca sekretarki beznadziejna - masz rację.
Byłam kiedyś na stażu w Urzędzie miasta i tam pracowała taka fajna Pani jako sekretarka i choć swoje obowiązki wykonywała wzorowo to ciągle coś się jej czepiali - burmistrz i sekretarz, bo ona była ich sekretarką. Ciągle kawkę i ciasteczka musiała im robić, biegać na ich zawołanie jak jakiś pies.... o wiele lepiej miały sprzątaczki które sobie piły kawkę kiedy chciały, robiły co chciały i kiedy chciały. Także masz rację! sekretarki mają przesrane! chyba, że mają jakiegoś fajnego i ludzkiego szefa no to nie, ale rzadko się tacy trafiają.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-08-17, 13:06   #2600
zooska
Zakorzenienie

Magdallena Tzn. ja nie mam tak jak Ty Tylko po ostatnim moim przytyciu nie chce mi się kombinować, bo się zniechęciłam, ale to pewnie tylko chwilowe, mam taką nadzieję

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Monia Biedna jesteś Jejku...Tobie zawsze musi się coś dziać! A miało być już dobrze po tych tabsach!!!Oby szybko minęło

Stary 2012-08-17, 13:07   #2601
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie-masz rację...Bo My kobiety wszystko zawsze robimy lepiej
hehehe no przede wszystkim lepiej dbamy o wszystko faceci nic nie szanują i wszystko psują

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-08-17, 13:09   #2602
zooska
Zakorzenienie

Za 5 minutek ziemniaki mi się ugotują i zjem obiad
Mój jadłospis:
na czczo: woda z cytryna i miodem
10:15- otręby, czokapiki, jabłko, jogurt owocowy i kawka z mlekiem
12:15-jabłko
13:15-4 małe ziemniaki z koperkiem i activią naturalną, jajko sadzone na małej ilości masła, pomidory pokrojone w plasterki z przyprawami

a tutaj nie wiem, bo o 17 ludzie przychodzą na to ognisko.... Nie wiem jak to z jadłospisem będzie

Stary 2012-08-17, 13:13   #2603
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zaspania... ja się obudziłam dziś o 7.40 a na 8.00 do pracy zdążyłam się ogarnąć i lecę do pracy. Na szczęście mam blisko. Wyszłam o 7.45 i o 8.00 byłam na miejscu. masakra. Budzik mi nie zadzwonił nie wiem czemu
Mój czasami tez odstawia takie akcje ;/ albo wyłączę i idę spać dalej pozostając w błogiej nieświadomości, bo już dawno powinnam być na nogach

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Och, ktos za mna tesknil! jak milo.
To dlatego, ze ostatni tydzien byl zwariowany w robocie.
Wlasnie zajadam owsianke z jagodami. Pychota. Do zdjec usiade, na razie robie porzadek w plikach mp3 - potrzebuje sobie odswiezyc repertuar muzyczny do sluchania.
Pewnie, że tęsknił!!! jagódki! pisz więcej z nami

Cytat:
Ah wiesz boję się, że trafię na złych ludzi, choć wydają się fantastyczni. Poza tym zwalniam się z pracy, odkładam studia na rok. Wiesz to jednak jest stresujące
Rozumiem... wszystko co nowe, nieznane nas stresuje ale to chwilowe wdrożysz się we wszystko, zaprzyjaźnisz się nowymi osobami; wierzę, że będzie dobrze trzymam mocno za Ciebie kciuki!

A co do Twoich dyrektorek to... ręce opadają podłe chamówy dobrze, że się zwalniasz, bo to się wykończyć można

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Heroine Dzień dobry Jak widzę tą godzinę 5:55 u Ciebie przy poście to aż mi się coś dzieje Ja się wtedy na drugi boczek przewracałam
ja jak słyszę budzik o 5.20 to też mi się coś robi

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Zaraz ruszam tyłek i wielkie sprzątanie pokoju- mogę to zaliczyć jako ćwiczenia? :P
Jasne! Zawsze to jakiś ruch

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hej hej helol!! Wstalam juz po sniadaniu (jajecznica z 2 jaj na masle) kromka chleba z serkiem topionym i pomidorem ) i kawce Biore sie za sprzatanie. Ale mam syf w domu. W salonie mozna na meblach(ciemne mamy) pisac. No i przy okazji cos pozytecznego. Poruszam sie troche Milego dzionka dziewuszki, boshe.. ale urlop szybko mija we wtorek juz do pracy ide
Ty też się namęczysz przy sprzątaniu
Eh... wszystko co dobre szybko się kończy... będziesz razem ze mną wstawać! i obie będziemy rano nieprzytomne
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:15   #2604
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
jezuuu to co napisałaś to coraz bardziej go Uwielbiam !! naprawdę masz mądrego Synka skoro w takim wieku aż tyle umie wyobrażam sobie jaką masz radochę z Nim jak tak tańczy zazdroszczę Ci takiego Szczęścia jakich masz 2 Synków i Męża .
Taaak ! ten Młodszy będzie miał niezłą ślicznotkę zresztą Starszy też Śliczny ale ten młodszy ma coś w sobie że tak działa to na Mnie że go tak lubię
hehe no wesoło mam choć czasami to i mało nie ryczę z nerwów bo dzieciaki jak są razem to diabeł w nich wstępują i mam piekło w domu strasznie broją mi i na prawdę można się psychicznie wykończyć... a jak są osobno to jest super! grzeczni jak aniołki
Dzieci fajne są, nie rozumiem kobiet które nie chcą mieć własnego dziecka a są już długo po ślubie i mają wszystko poukładane w życiu ( praca,dom itd). Urodzić dziecko i czuć tą prawdziwą miłość do niego i od niego to najcudowniejsze co może być na tym świecie. Z niczym się tego nie da porównać a już na pewno nie z miłością do faceta
Także mam nadzieję kochana, że Ty będziesz miała kiedyś dzidziusia bo widać po Tobie że będziesz wspaniałą mamą!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-08-17, 13:18   #2605
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, że sama zgłupiałam nie wiem czy te głosy się sumują (wszystkie kliki wszystkich osobników danej drużyny: alterra, babydream i issany), czy wygrywa drużyna, której lider prowadzi w rankingu boszzz...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-08-17, 13:18   #2606
zooska
Zakorzenienie

Obiadek Niby nic specjalnego, ale smaczny
A pomidor to malinówka z ogródka, słoooodki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0775.jpg (96,3 KB, 28 załadowań)

Stary 2012-08-17, 13:19   #2607
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia Wiem, że na woodstocku była głodówka, ale jak z niego wróciłam to sie ładnie trzymałam, a na wsi mnie tak wzięło. Bo to wszystko takie dobre było, ciocia nakładała itd... To jadłam Ech...ale wczoraj już ok było, także do przodu mam nadzieję!

Z Tż jest w miare dobrze, a pogodziliśmy się dzień przed moim wyjazdem na wieś, czyli 10.08, ale to pogodziliśmy się na wieczór, a on musiał iśc do pracy na nockę, czyli pobyliśmy ze sobą może z 2 godziny i on uciekł, a na następny dzień wstał po 13, bo po nocce to do 3 w nocy spędziliśmy czas razem, a potem wyjechałam i wróciłam w środę po22, to poszłam spać. A wczoraj nawet miło było. Dzisiaj już jest prbl, ale mam nadzieję go szybko rozwiązać.

Aj, nie przejmuj się takim obiadem Nie zamówiłaś nic tłustego czy niezdrowego, więc tragedii nie ma, a raz na jakiś czas można zjeść coś takiego w restauracji i nic się nie stanie. W dodatku Ty taka chudzina jesteś, że Tobie to NA PEWNO nie zaszkodzi
No ale przygłodziłaś organizm i potem jak zaczęłaś więcej jeść to waga od razu wzwyż - tak własnie jest. Teraz staraj się jeść normalnie, nie za dużo i nie za mało to waga zacznie spadać

Mało czasu spędziliście ze sobą ale fajnie że się pogodziliście, choć coś czuję że jutro na ognisku się znowu pokłócicie

Taa obiad nie tłusty no ale w sumie schabowy z sosem + frytki ? :/ ahhh no ale pyszne było

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-08-17, 13:19   #2608
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, że sama zgłupiałam nie wiem czy te głosy się sumują (wszystkie kliki wszystkich osobników danej drużyny: alterra, babydream i issany), czy wygrywa drużyna, której lider prowadzi w rankingu boszzz...
Mogliby jasno postawić sprawę, a nie...czlowiek siedzi i klika a potem się okaże, że na marne:/

------------------
Postanowiłam pić wodę z cytryną i miodem też przed obiadem, w miare możliwości oczywiście

Stary 2012-08-17, 13:21   #2609
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zjadła pieczone ziemniaczki w ziołach do tego jajko sadzone i fasolka szparagowa ludzie, zgłodniałam
Stary 2012-08-17, 13:21   #2610
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
No ale przygłodziłaś organizm i potem jak zaczęłaś więcej jeść to waga od razu wzwyż - tak własnie jest. Teraz staraj się jeść normalnie, nie za dużo i nie za mało to waga zacznie spadać

Mało czasu spędziliście ze sobą ale fajnie że się pogodziliście, choć coś czuję że jutro na ognisku się znowu pokłócicie

Taa obiad nie tłusty no ale w sumie schabowy z sosem + frytki ? :/ ahhh no ale pyszne było
Ja wiem, wiem, rozumiem Teraz organizm musi się ustabilizować, bo zgłupiał
Ja wiem, jak do frytek nie nawaliłas tony keczupu, to ujdzie na lajcieA sos też nie był majonezowy/ serowy czy coś w tym stylu, tylko pieczarkowy, to zdrowy

A na ognisku no jasne, że sie pokłócimy, wiadomo o co W końcu impreza nie...!:/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości