|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Losing No to ja nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Widzę, że większość z nas ma w planie sprzątanie Też to zaliczam do ćwiczeń, ogarnąc samej całe mieszkanko to jest wyczyn![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Powiedzcie mi, o co w końcu chodzi z tymi klikami... bo ja już nie rozumiem Mam klikac na jedną osobę, czy tak jak to tej pory, na wszystkie po kolei... Bo jak to się nie liczy, jak klikam na pojedyncze osoby, to bez sensu, szkoda klików, skoro się nie wliczają.Nie mam pomysłu co zrobić na obiad. Mam cukinię, pomidory, ziemniaki i ryż, oprócz tego makarony i sojowe kotlety i kostkę. Niby mogłabym zrobić cukinię w sosie pomidorowym i ryżem z zasmażaną kostką sojową, ale nie mam na to ochoty coś... Myślę, że ugotuje ziemniaki, posypię je koperkiem i zjem je z maślanką naturalną,a jako sałatkę pokroję pomidora i posypię go cebulką. Nie mam ochoty na kombinowanie z obiadami, kolacjami itd. Strasznie się zniechęciłam do zdrowego jedzenia:/ Dzisiaj Tż organizuje ognisko obok nas na górce. Strasznie nie chcę tam iść, bo się źle czuję z nim na imprezach, wszystkich, jakichkolwiek :/ A jak nie pójdę to będzie jatka znowu, że jestem jego dziewczyną i powinnam z nim chodzić na takie rzeczy, no ok, ale jeśli się źle czuję, to co tam po mnie? A jeszcze dostałam niedawno smsa od kolegi, że organizują ognisko w Miliczu (to jest 1 godz pks ode mnie) i żebym wpadała... Bardzo lubię tamtych ludzi i z chęcia bym się tam przejechała. Maja ładne tereny, lasy, łąki. Jutro z rana bym tam nad jeziorko poszła, czy coś. Nocleg mam zapewniony itp. Ale jak to by wyglądało...zostawiam Tż, który robi ognisko, bo nie chcę iść na ognisko i powiem, że jadę do innej miejscowości WŁAŚNIE NA OGNISKO... ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Wgl to chcialabym zrobić to ciasto na weekend: http://smak-zdrowia.blogspot.com/201...ruszkowym.html Macie jakies pomysły co mogę zrobic z jabłkami? Teściowa dała nam jabłka papierówki z działki, mam tego 3 siatki ![]() Zrobiłam juz jabłka w cieście francuskim, racuchy z jabłkami, jabłka pieczone z cynamonem, szarlotkę, dodaję ich do wszystkiego: do musli, jako IIśniadanie, podwieczorek, skubię je cały dzień z Tż, a jeszcze cały koszyk mi ich został... Przecież to za 4 dni będzie do wywalenia... już muszki siadają, niektóre są poobijane to takie brązowe się robią. Nawet moje zwierzaki je jedzą na IIśniadanie Jutro zrobię kompot z tych jabłkek... bo co to ma stać i gnić...:/
- wege od 8 lat - dbam o włosy i paznokcie - zdrowe odżywianie Edytowane przez zooska Czas edycji: 2012-08-17 o 11:49 |
|
|
|
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry... mało tu zaglądam. Chciałabym częściej
Zmieniłam troche podejście do diety. Jem w sumie wszystko to na co mam ochote, powinnam bardziej sodycze ograniczyc, ale nie odmawiam sobie. Nie stresuje sie wogóle wagą. I o dziwo ani nie przybieram a chudne tak powoli... i jest ok Jedynie to staram sie uważać zeby po godzinie 14-15 jadać już skromniej. Na śniadanie pozwalam sobie kawałek ciasta zjeść lub czekolady. Jest ok![]() dodam że wogóle nie ćwicze, bo mi sie nie chce. Wiem że powinnam ale jakoś.... Dzisiaj jedynie ide na rower z koleżanką, z atydzień w te góry jedziemy. Chce najpierw dojść do wagi 59 kg a pozniej chodzić na basen, bo kocham pływac
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2012-08-17 o 11:52 |
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia Masz, specjalnie dla Ciebie dałam "tasiemca"
![]() Napisałaś w jednym z postów, że do Twojego Tż dopiero niedawno doszło, że jesteście po ślubie...jak to, nie rozumiem Macie przecież 2 dzieci, to już chyba dawno zrozumiał, że nie jest sam xDJak u was to wyglądało. W sensie, że wróciłas do Niemiec i do niego, po tak dlugiej rozłące ponowne mieszkanie razem, to nie był dla was swego rodzaju szok;>? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie sam by się nie bawił dobrze,jeszcze jakby znajomi pytali dlaczego Cię nie ma?Jesteście parą,więc czasem można zrobić coś dla kogoś Co do jabłek to może to ciasto zamiast z gruszkami zrobisz z jabłkami?Ja sama zaraz idę po żelatyne tylko zamiast mąki będę musiała dać zwykłą,bo u mnie na wsi nie ma tego typu "cudów"
![]()
|
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawdę masz mądrego Synka skoro w takim wieku aż tyle umie wyobrażam sobie jaką masz radochę z Nim jak tak tańczy ![]() zazdroszczę Ci takiego Szczęścia jakich masz 2 Synków i Męża Taaak ! ten Młodszy będzie miał niezłą ślicznotkę zresztą Starszy też Śliczny ale ten młodszy ma coś w sobie że tak działa to na Mnie że go tak lubię ![]()
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-a bo ty jesteś pijana i dlatego to ci sie nie podoba albo jak mam do niego pretensje o coś, co robi i mi się nie podoba, to zawsze mówi, że to przez alkohol i na trzeźwo by mi to nie przeszkadzało, co jest g.wno prawda, bo zawsze mi przeszkadzają niektóre jego zachowania i będą czy na trzeźwo czy po pijaku. Ech...:/ A co do tego ciasta z gruszkami, to zrobiłam wlasnie taką niby szarlotkę, ale z kruszonką, ciasto to ciasto ![]() A gdzie mieszkasz, jak nie macie mąki razowej? ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Tarta z ciasta francuskiego z mango Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, obrany, pokrojony w półplasterki owoc mango, 200 g waniliowego serka homogenizowanego, kilka plastrów obranego ze skórki kiwi, łyżka rumu lub aromatu rumowego, cukier puder, mąka, tłuszcz do formy Wykonanie: ciasto francuskie rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Formę do tarty wysmarować masłem. Wcisnąć w dno formy ciasto, usuwać nadmiar. Ponakłuwać spód widelcem. Dla uzyskania lepszego efektu ciasto w formie można schłodzić przez ok. 20 minut w zamrażalniku. Następnie ciasto zapiec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na upieczonym spodzie cienko rozsmarować serek. Ułożyć na nim półplasterki mango, skropić rumem (lub aromatem), oprószyć cukrem pudrem. Na środku ułożyć plasterki kiwi. ![]() ![]() Może komuś się przyda taki przepis, bo fajny jest
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On potrafi dzień w dzień dzwonić do Mnie o 2 razy a kiedy wie że przyjedzie do Mnie odlicza dni i godziny . Chciała bym go zabrać do Siebie ale my z Tż nie wychowamy go tak jak Mama . Nie zarabiamy Bóg wie ile . W tym roku komunie ma i szkoda mi też by cała rodzina jechała do Anglii na komunie |
|
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
@zooska z jabłkami masz tyle możliwości!
Możesz nawet zrobić zwykłe kruche ciasto, podpiec dól, potem posmarować jakimś dżemem i na to jabłkami ułożyć i kruszonkę na wierchu. To takie szybkie ciasto. Co do szarlotek to ja lubię z budyniem. Tak też możesz zapiekać z mięsem na obiad (moja babcia kiedyś zawsze miała różne rodzaje mięsa, zalewała to w sosie, układała rózne ważywa i do piekarnika-pychota). Albo zgoń TŻ do roboty- niech ci je zetrze i do słoika- będziesz miała w zimie na placki )Na obiad też jest dobry ryż z jabłkami ![]() A z tym ogniskiem- czasem dobrze jest się pobawić osobno. Jednak to on organizuje- co innego jakby jego znajomy. Jeśli jecjak macie osobne grupki znajomych i średnio się dogadujesz z jego to jedz do swoich- powinien to zrozumieć- powiedz, ze ich dawno nie widziałaś i się lepiej tam bawisz. Każdemu coś się od życia nalezy :P choć czasem jako dziewczyna trzeba się przemęczyć :P |
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Lady Jestem wege, ale dziękuję za pomysły z tymi jabłkami. Chyba zrobię dżem i dam do słoika, będzie na zimę tak jak mówisz
![]() Z ogniskiem osobno to nie jest dobry pomysł bo będzie awantura przez tydzień, że jak zwykle nie chcę się z nim bawić, nie chcę, bo jest do d.py i tyle, ale to dłuższa historia jeśli chodzi o wspólne imprezy:/ Bleee...
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widać,że on narzuca Ci swoje myślenie i podejście do tematu,eh w takiej sytuacji ciężko cokolwiek doradzić
![]() Mieszkam w mieście,ale dom stoi na uboczu i mamy jeden sklepik taki wiejski,że tylko podstawowe produkty są:srajtaśma,nabiał i konserwy Jest też Aldi,Lidl,Inter Marche,Auchan,Biedrona ale trzeba autem jechać
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. nie tyle co narzuca, ale chce żebym była obecna na imprezach, bo chce żebym tam była, zależy mu na tym, ale nie potrafi sprawi ć, żebym się dobrze czuła...no i tu jest problem.
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
TŻ kupił mi paczkę szarlotek z Krakusa
yezuuuuuuu jaki on niekumaty jest.Muszę je gdzieś ukryć,albo rzucić dzieciom na pozarcie.A moze jedno bym zjadła???????Czy czeka mnie za to w.p.i.e.r.dz.i.e.l?
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
No nic, koniec tematu. Pójdę na to j.e.b.a.n.e. ognisko. Jak zawsze będę się źle czuć, jeszcze moja przyjaciółka powiedziała, że nie może przyjśc, także zero bratniej duszy. jak zwykle Tż będzie się zachowywał tak, jakbym tego nie chciała i tyle. Jutro pewnie pójdę pić żeby odreagować jego debilne zachowanie:/
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
i schowaj!---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Wciągnęłam jabłko przed chwilą jako wczesne niecałe IIśniadanie. Bo na pełne IIśniadanie za wcześnie bo ok 10 zjadłam pierwsze śniadanie, ale już jestem trochę głodna, to jabłko akurat a za 1,5 godziny obiad
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrócisz do normalnego trybu życia i waga spadnie Mój organizm też się przyzwyczaił do wagi 59 i jak tylko uda mi się zejść do 58 to momentalnie waga wraca do 59 mimo, że dalej jestem na diecie no ale cóż, tak chyba musi zostać po prostu. Miłego sprzatania też muszę się wziąć bo bałagan straszny :/
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
@zooska, może będę nietaktowna i w ogóle- ale na tym powinien polegać związek? Wiem, że nie wszystko powinno się robić razem itd., ale kiedyś zawsze miałam tak, że jak wychodziłam na impreze z eks to szedł się napić i mnie zostawiał (potem mnie przepraszał)- sama się sobie zajmowałam, na szczęscie załapałam świetny kontakt z jego znajomymi. Tylko kątem oka jego szukałam (jak się zalał to go gdzieś sadzałam i dalej się bawiłam).
I sorry- nie zauwazyłam twojego podpisu ;p Muszę też zrobić coś z gruszkami- mam juz pomysł, ale jeszcze go przemyślę
|
|
|
|
#2597 |
|
Przyczajenie
|
zooska ja też nie mam ochoty na kombinowanie z tymi obiadami i kolacjami, pewnie jest to wynikiem tego że i tak wiemy że średnio nam to będzie smakować albo mam też tak, że wydaje mi się że ciągle jem to samo. Niby inne składniki ale smak podobny. Ja jestem na początku dietowania ale jak nie jedna z nas mam już za sobą kilka prób. Szczerze mówiąc myślałam, że po dłuższym czasie bycia na diecie smak się wyostrza i docenia się każdą szczyptę nowej przyprawy, ale jak widać jest różnie.
|
#2598 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taki troche polski obiadek brakowało mi takiego jedzenia tutaj schabowy nazywa się sznycel ale jak się to prawidłowo pisze po niemiecku to nie pamiętam :P frytki to pommes więc to było jedynie danie w karcie menu które rozumiałam hahaha a było tych dań z 50. A jedliśmy to ok.18stej. Tyle, że do nocy mnie trzymało solidnie...... Dzięki dziś dalej pobolewa :/ i krwiste upławy mam :/ nie wiem co się dzieje muszę jakoś się przemęczyc i tyle :/---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
później jak będziesz robiła remont to od razu będziesz wiedziała co i jak ma być Cytat:
śliczne jest te audi! przepiękne! Cytat:
fajnie wyglądają tutaj sporo jeździ białych aut i super się prezentują Czarne też są fajne ale w lato się szybko nagrzewają i cały kurz na nich widać :/ Cytat:
to tak jak u nas.... nasze auto stoi przed garażem i to codziennie. Mąż je wstawia tylko z soboty na niedziele do garażu hehe i to też nie zawsze.
|
|
#2599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak kiedyś brałam Therm Line Forte i wypiłam kawe to spałam jak zabita jeszcze się gorzej czułam zamiast lepiej. Zasypiałam na stojąco. A Tobie lepiej jest? No ale nie przedłużą Ci stażu? Przecież staż może trwać rok. Trzeba tylko napisać jakieś podanie o przedłużenie i tyle. Ja nie chce sama wstać rano z Tobą będzie mi raźniej ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
mam jeszcze inne z Westmana które kosztowały 150 zł i jest to rozmiar 27 i są ogromne na mnie, nie da się ich nosić bo w pasie i tyłku mam z 5 cm luzu. Także co spodnie to inna rozmiarówka. Nooo boskie jest te audi może za 30 lat już będzie tańsze i sobie kupimy? hahaha Idź koniecznie do gina, niech Cie przebada dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
a Twoje wypracowanie na temat twojej pracy i dyrektorek samo się napisało? hehehe Współczuję Ci sytuacji w pracy, dobrze że się stamtąd zwalniasz i wyjeżdzasz. Z takimi jędzami nie da się pracować. Podziwiam Cie że tyle tam wytrzymałaś w ogóle. A praca sekretarki beznadziejna - masz rację. Byłam kiedyś na stażu w Urzędzie miasta i tam pracowała taka fajna Pani jako sekretarka i choć swoje obowiązki wykonywała wzorowo to ciągle coś się jej czepiali - burmistrz i sekretarz, bo ona była ich sekretarką. Ciągle kawkę i ciasteczka musiała im robić, biegać na ich zawołanie jak jakiś pies.... o wiele lepiej miały sprzątaczki które sobie piły kawkę kiedy chciały, robiły co chciały i kiedy chciały. Także masz rację! sekretarki mają przesrane! chyba, że mają jakiegoś fajnego i ludzkiego szefa no to nie, ale rzadko się tacy trafiają.
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Magdallena Tzn. ja nie mam tak jak Ty
Tylko po ostatnim moim przytyciu nie chce mi się kombinować, bo się zniechęciłam, ale to pewnie tylko chwilowe, mam taką nadzieję![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Monia Biedna jesteś Jejku...Tobie zawsze musi się coś dziać! A miało być już dobrze po tych tabsach !!!Oby szybko minęło
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przede wszystkim lepiej dbamy o wszystko faceci nic nie szanują i wszystko psują
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Za 5 minutek ziemniaki mi się ugotują i zjem obiad
![]() Mój jadłospis: na czczo: woda z cytryna i miodem 10:15- otręby, czokapiki, jabłko, jogurt owocowy i kawka z mlekiem 12:15-jabłko 13:15-4 małe ziemniaki z koperkiem i activią naturalną, jajko sadzone na małej ilości masła, pomidory pokrojone w plasterki z przyprawami a tutaj nie wiem, bo o 17 ludzie przychodzą na to ognisko.... Nie wiem jak to z jadłospisem będzie
|
#2603 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pisz więcej z nami ![]() Cytat:
trzymam mocno za Ciebie kciuki! A co do Twoich dyrektorek to... ręce opadają podłe chamówy ![]() Cytat:
ja jak słyszę budzik o 5.20 to też mi się coś robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eh... wszystko co dobre szybko się kończy... będziesz razem ze mną wstawać! i obie będziemy rano nieprzytomne
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||||
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie broją mi i na prawdę można się psychicznie wykończyć... a jak są osobno to jest super! grzeczni jak aniołki ![]() Dzieci fajne są, nie rozumiem kobiet które nie chcą mieć własnego dziecka a są już długo po ślubie i mają wszystko poukładane w życiu ( praca,dom itd). Urodzić dziecko i czuć tą prawdziwą miłość do niego i od niego to najcudowniejsze co może być na tym świecie. Z niczym się tego nie da porównać a już na pewno nie z miłością do faceta Także mam nadzieję kochana, że Ty będziesz miała kiedyś dzidziusia bo widać po Tobie że będziesz wspaniałą mamą!
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy te głosy się sumują (wszystkie kliki wszystkich osobników danej drużyny: alterra, babydream i issany), czy wygrywa drużyna, której lider prowadzi w rankingu boszzz...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Obiadek
Niby nic specjalnego, ale smaczny ![]() A pomidor to malinówka z ogródka, słoooodki
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało czasu spędziliście ze sobą ale fajnie że się pogodziliście, choć coś czuję że jutro na ognisku się znowu pokłócicie Taa obiad nie tłusty no ale w sumie schabowy z sosem + frytki ? :/ ahhh no ale pyszne było
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------ Postanowiłam pić wodę z cytryną i miodem też przed obiadem, w miare możliwości oczywiście
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego jajko sadzone i fasolka szparagowa ludzie, zgłodniałam
|
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, jak do frytek nie nawaliłas tony keczupu, to ujdzie na lajcie A sos też nie był majonezowy/ serowy czy coś w tym stylu, tylko pieczarkowy, to zdrowyA na ognisku no jasne, że sie pokłócimy, wiadomo o co W końcu impreza nie...!:/
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

Zobaczysz, że to rutynowe badanie będzie, a na ból brzucha pewnie jakies tabsy dostaniesz

ale przynajmniej dziś czuje się lekko 
Też to zaliczam do ćwiczeń, ogarnąc samej całe mieszkanko to jest wyczyn
Mam klikac na jedną osobę, czy tak jak to tej pory, na wszystkie po kolei... Bo jak to się nie liczy, jak klikam na pojedyncze osoby, to bez sensu, szkoda klików, skoro się nie wliczają.
A jeszcze dostałam niedawno smsa od kolegi, że organizują ognisko w Miliczu (to jest 1 godz pks ode mnie) i żebym wpadała... Bardzo lubię tamtych ludzi i z chęcia bym się tam przejechała. Maja ładne tereny, lasy, łąki. Jutro z rana bym tam nad jeziorko poszła, czy coś. Nocleg mam zapewniony itp. Ale jak to by wyglądało...zostawiam Tż, który robi ognisko, bo nie chcę iść na ognisko i powiem, że jadę do innej miejscowości WŁAŚNIE NA OGNISKO... 

od leżenia cały dzień ją boli moim zdaniem...no i młoda też nie jest ale mogła sobie nie robić dzieciaka w wieku 42 lat.... 

yezuuuuuuu jaki on niekumaty jest.Muszę je gdzieś ukryć,albo rzucić dzieciom na pozarcie.A moze jedno bym zjadła???????Czy czeka mnie za to w.p.i.e.r.dz.i.e.l?
i schowaj!

ale ledwo żywa jestem to fakt
)