|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Cytat:
Ja tak samo haha Też mam zakaz kupowania czegokolwiek do ust Nawet balsamów zwykłych. Nie wiem kiedy ja to wszystko wykończę. Przecież nie będę się malować 5 razy dziennie siedząc w domu przed komputerem ![]() Hosenko właśnie przeczytałam Twoją recenzję nt. lakieru Bell. Mam ten sam i mam zupełnie inne odczucia. Schnie błyskawicznie, nie robią się żadne pęcherze, bąbelki mimo pogody i ta trwałość |
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tydzień temu we wtorek mąż wrócił z koloni,na której był kierownikiem - na przywitanie zrobiłam mu takie ciasto: http://lakierowo.blogspot.com/2012/0...iasto-ala.html (na wierzchu dałam brzoskwinie i borówki) bo uwielbia i ani kawełeczka nie zjadłam W niedziele przywiózł od teściowej karpatkę, murzynka, sernik i coś jeszcze i tez nie tykam.Za to ciagle bym jadła galaretki miesno-warzywne (własnie skończył mi się zapas w lodówce ) z octem, sałatkę z pomidorów, ogórka, cebuli + sól i pieprz (wczoraj wielką michę zrobiłam ), domowe ogórki kiszone ze świeżutkim chlebem z masłem To wszystko uwielbiam i bez ciąży, ale teraz takie rzeczy mi lepiej wchodza niż zwykłe kromki.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-16 o 15:45 |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno temu pokazywałam pielęgnację.
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cieni, to fakt, jak się przeczeka tę wielką ochotę na coś, to napalenie zwykle przechodzi... Ja chciałam 3 butelki perfum Herve Leger, ale stwierdzam, że mam dużo perfum i chyba skuszę się tylko na Intrigue - będą idealne na jesień/zimę. Co do cukru, to ja kiedyś sobie mierzyłam, ale to było wieczorem, więc po jedzeniu i miałam 110 czyli ok.
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I brać tylko w super hiper ofercie.
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ok ten miesiąc to jednak wielka porażkaJa podziwiam wszystkie "dietowiczki", bo ja nie mam takiej silnej woli i jak uznam, że mam gdzieś za dużo, to wolę poćwiczyć niz sobie odmówić jedzenie. |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy go nie miałam. Będę niedługo testować ![]() Jeśli mam gdzieś za dużo to zazwyczaj wprowadzam i dietę i ćwiczenia. Sama dieta bez ćwiczeń jest bez sensu tak jak i ćwiczenia przy opychaniu się słodyczami czy fast foodami
|
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Konto usunięte
|
Nie jakoś drastycznie, ale moje fundusze są ogólnie mówiąc mocno okrojone teraz w wakacje jak stypendium nie dostaję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dopiero dwa dni, ale jestem na razie mega szczęśliwa i pełna zapału Nawet sokowirówkę z pawlacza wytargałam i w ramach podwieczorku wycisnęłam sobie jabłko i trzy marchewki - wyszły 2/3 szklanki
|
||
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie dzisiaj kupiłam pasek do spodni i opaskę-gumkę
Byłam w Wispolu, ale nic mnie nie kusiło
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to pewnie dlatego, że nie lubię robić spontanicznych zakupów
Muszę wiedzieć po co przyszłam
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam rano na badaniach w szpitalu (rutynka - mocz i krew
), potem poszlam w nagrode do Rossmanna, ale kupilam tylko dwie opaski na wlosy, bo stare sie zniszczyly. Byly jeszcze lakiery do paznokci MNY za 6 zeta w promocji, to wzielam 2 fajne - czarny ze zlotym pylem i taupe z kolorowym pylem, ladnie sie mienia ![]() To nie jest kolorowka ani pielegnacja, wiec nie czuje sie grzeszna
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2012-08-17 o 10:50 |
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyszłam się pochwalić, że sprzedałam na all 2 balsamy
![]() Potrzebuję: - wodę micelarną Bourjois -moja sprawdzona i ukochana - żel pod prysznic (pewnie kupię sprawdzony KLIK), bo go uwielbiam i nie zauważyłam krostek na łopatkach odkąd go używam - peeling enzymatyczny -> tutaj sama nie wiem na co się zdecydować, doradzicie coś? ![]() - peeling do ciała (pewnie antycellulitowy Lirene) - gąbkę Syrenę - pilnik do paznokci (pewnie kupię szklany) - maska do twarzy -> tutaj też nie wiem jaką, ale chyba kupię sypką glinkę na all ![]() Planuję się tego trzymać, więc proszę mnie niczym nie kusić
Edytowane przez LeejdiNaati Czas edycji: 2012-08-17 o 11:44 |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie dotarły kremy z DLA
Oby podziałały na mnie tak jak na Księżniczkę i Orlicę ![]() Ja też mam ostatnio sporo zachcianek. Na mojej liście must have jest : olejek myjący z BU hydrolat oczarowy puder Jadwiga korund glinkę zieloną tonik kwasowy lakier do paznokci w odcieniu jeżyna/oberżyna No i YR mnie kusi oj kusi.... |
|
|
|
#1815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 w użyciu (w domu i w torebce) i 1 w zapasie. Ale do nich mnie jakoś nie ciągnie Za to błyszczyki... tyle kolorów ![]() To może skusisz się teraz na wszystko, nie tylko pielęgnację? ![]() Cytat:
![]() Ja tak nie mam, jak coś mi się naprawdę spodoba, to będzie chodziło za mną, dopóki tego nie kupię Cytat:
Dostaniesz po tyłku, to wrzesień będzie piękny ![]() Też podziwiam. Ja nigdy w życiu nie byłam na żadnej diecie i obym nigdy nie musiała być... Jak to nie kolorówka? ![]() Cytat:
A co byś chciała? Zużyłam mleczko samoopalające SunOzon i micela Ziai. |
||||
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam w wątku, że w sumie to zależało by mi na kolejnej So Elixir, a poza tym to dla mamy jakiś krem, wodę Hoggar dla taty, podobają mi się lakiery do paznokci, ale nie dam za lakier 20 zł... No i coś tam jeszcze by się wybrało Ale nie uda mi się tak połączyć ofert, żeby dostać wszystko. Musiałabym zrobić zamówienie z So Elixir za 100 zł i drugie "przyjaciółki" za 70 zł, a to dla mnie zdecydowanie za dużo.Brawa za zużycia
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kolejne zużycie - odżywka do włosów Isana (zużyta do golenia
)
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niech bedzie...jestem grzeszna ![]() ![]()
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po długiej przerwie
Kończę wakacyjne urlopowanie, już mnie TŻ odstawił do domku. Teraz weekend na dojście do siebie i nastawienie się bojowo na powrót do pracy . Starałam się czytać Was na bieżąco, nie miałam tylko czasu na notatkę. Więc tak z tematów zaległych: Księżniczko - ale cudowna kolekcja zapachowa Gratuluję zbiorowo wszelkich zużyć ![]() Wątkowe kuszenie też jak widzę w pełni: kremy DLA, YR, rozbiórki perfumowe ![]() Ja przed urlopem zaszalałam Naturowo - kupiłam przed wyjazdem do Karwi swój ukochany tusz Multi Action, bazę pod cienie Kobo (spory czas nie używałam aktualnie posiadanej z ArtDeco i mi skamieniała , teraz zainwestowałam w tańszą, żeby w razie czego mniej żal było) oraz zakraplacz pod pigmenty Kobo. Wykorzystałam niepowtarzalny fakt bycia u TŻ w dzień powszedni w godzinach otwarcia Natury ![]() Po powrocie natomiast naciągnęłam TŻ na 2 żele OS, ale zostały u niego i mnie nie obciążają |
|
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale każdy przecież może mieć swoje kategorie.Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że wakacje się udały |
|||
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udały, udały. Nie padało ani razu (nie licząc nocy, ale akurat to nie miało znaczenia) i dało radę się trochę poopalać .
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
witaj gani
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj, cuci
Zapomniałam Wam donieść, że zaszłam dziś do drogerii Jasmin (mam ją w swoim mieście, ale nigdy nie byłam) . Nic nie kupiłam, ale widziałam tam psikadełko malinowe Marion i lakiery Miyo - to chyba takie najbardziej przewijające się na Wizażu kosmetyki, na które wcześniej nigdy u siebie się nie natknęłam, a były w zasięgu ręki ![]() W mieście TŻ natomiast odkryłam Mydlarnię Franciszka czy jakoś tak oraz wyspę Flormaru w centrum handlowym.
|
|
|
|
#1826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na zmiany używam m;p Raz kupuję kulkę raz spray A sztyftów nie lubię bo małą ochronę dla mnie dają.Cytat:
nie umiem się balsamami brązującymi smarować zawsze mi zacieki i smugi się robia![]() Cytat:
A potem się okazało gdzieś w 6 miesiącu, że cukrzyca się przypałetała i sobie musiała mierzyć cukier 2 razy dziennie Aż mi jej szkoda było jak palce musiała kuć![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do glinki proponuję kupić w aptece. Zawsze na przesyłce zaoszczędzisz ![]() Ja dziś kupiłam: - antyperspirant Dove ( dziś mi się skończył stray więc zakup konieczny) - żel do mycia twarzy Garnier ( nie mam już zadnego w domu a do siebie pojadę dopiero za 2 tyg No i dałam się ponieść ze względu na wycofywanie Alterry - balsam sernikowy Alterry z CND - krem do mycia twarzy Alterra I teraz jeszcze zakupy YR zostana mi , kremy DLA i koniec w tym miesiącu
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Gani.
Łasiczko, przy takim wstawianiu do kategorii do się okaże że mimo ścisłego odwyku można kupić wszystko. Sernikowy?!
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Lakiery to dla mnie manicure, oddzielna kategoria, poza tym wszystko inne to kolorowka
![]() Nie szukam sobie powodow do grzechu, po prostu nigdy bym nie nazwala lakierow do paznokci "kolorowka"...Poza tymi dwoma lakierami nic nie kupilam
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Formalnie to pomarańcza i wanilia
Ale na wątku rossmana został nazwany sernikowym I się nie dziwię pachnie sernikiemAAhh i jest w CND za 5,99 zł
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Tyle tego mam i większość czasu leży... Ale dlatego też mam absolutny zakaz na kupowanie błyszczyków i szminek
Nawet balsamów zwykłych. Nie wiem kiedy ja to wszystko wykończę. Przecież nie będę się malować 5 razy dziennie siedząc w domu przed komputerem 

), domowe ogórki kiszone ze świeżutkim chlebem z masłem 

czyli ok.

ten miesiąc to jednak wielka porażka