|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cześć. Ja już po pracy odpoczywam bo jakaś zmulona jestem.
Dearline, I_K - gratki za 31 tydzień. Ale ten czas leci. Sojka ja nie wiem co tam się wyrabia u Was w szpitalach. Jakoś wytrzymasz ten tydzięń Serdecznie pozdrowienia dla Maggie, trzymaj się kochana Nisia4 ja wczoraj wieczorem jakbym nie usnęła to też czuje, że miałabym bliski kontakt z panem kiblowym. Ale od rana dalej się tak czuje i niestety odruchy mam
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam, że po środzie mogę rodzić, bo wtedy dogadam ostatnie wątpliwości z położną, aczkolwiek chciałabym urodzić 18. ![]() Kurcze, nie pamiętam Ale jeżeli na dzisiaj - no to musi dotrzymać terminu
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Cytat:
masakra...
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Maggie:
Wreszcie coś się ruszyło, rozwarcie na 4 palce, boli a Dolarganu nie chcą dać bo oni dają do 3 palców. Innego znieczulenia nie ma. Skurcze coraz bardziej regularne co 2-3 minuty po 1,5 - 2 minuty. Na chwilę odłączyli ją od ktg i może pochodzić. Boli okropnie i nie pozwalają jej pić. Matko co za szpital. Pić nie można? Uwiązana do ktg? Pochodzić tylko chwilę... Biedna, ale jeszcze troszkę i Zuzia będzie po drugiej stronie. |
|
|
|
#1415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w pipce mnie kłuje jeszcze bardziej |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem, dlaczego nie można pić... |
|
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Konczi bobas śliczny też już chcę moją słodką kruszynkę przy sobie mieć
![]() buziaki i gratulacje dla Was! Asiulka do poniedziałku czas zleci Wam szybciutko! Głowa do góry i buziaki Agnus trzymam kciuki za koziołka, na sali leży ze mną dziewczyna, której w ostatniej chwili drugi bliźniak fiknął i teraz się stresuje że jej cesarki nie zrobią ![]() My nadal w szpitalu, sytuacja z nerkami opanowana, ale znów przyczepili się do mojego żelaza że niby już nie spada, ale jest i tak za niskie ![]() i dzisiaj z tej okazji od 6 do 12 zafundowali mi krzywą wchłaniania żelaza ![]() DZIEWCZYNY to jest dopiero koszmar, bo pobierają krew 7 razy co godzinę ![]() po wynikach zdecydują co dalej ze mną robić... Basia nadal super i gotowa do wyjścia - wczoraj na KTG znów miałam skurcze których oczywiście nie czułam łeeeee ja chcę do domu ![]() Maggie ściskamy razem z Baśką
Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-08-17 o 14:44 |
|
|
|
#1419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A aspat jaki ma wynik? No kolejna z parciem na szybszy poród. Kochana masz jeszcze 2,5 tygodnia, daj dziecku rosnąć. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1420 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35946383]ale mnie kłuje na dole w pipce od rana
[/QUOTE]Ja też od czasu do czasu mam takie kłucia. Mnie mój gin mówił, że to praca szyjki i jej skracanie, a Gda pisała, że to może być objaw jakiejś infekcji. Wcześniej tak nie miałam. ostatnio pojawiły się te kłucia. Cytat:
a ja już gotowa i doczekać się nie mogę.Cytat:
cieszę się, że już niedługo malutka będzie po drugiej stronie![]() A reszta mam sierpniowych??? Jakoś się nie rozkręca i kolejki blokuje ![]() Sojka współczuje Ci. Jedzie człowiek rodzić a tu mówią, że my pani nie chcemy Odpocznij sobie jeszcze troszeczkę
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekamy na Zuzię
|
|
|
|
|
#1422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i czekamy na Zuzie
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie trzymamy z Antosiem kciuki za Ciebie i Zuzię!!! Dasz radę kochana!!!
|
#1424 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to mamy podobne zajęcia bo ja pościele piore od wczoraj, jeden komplet juz wysechl i juz wyprasowany w opakowaniu próżniowym drugi schnie ![]() My mamy ale wlasnie bez dna podnoszonego, ciekawe czy moznaby dokupc takie dno... Cytat:
Cytat:
U nas właśnie położna mówiła zeby juz na IP jak sie przyjezdza do porodu to mowic o znieczuleniu, jesli sie chce dostać... Swoją drogą to ze wody jej nie pozwalaja pić to naprawdę dziwne. trzymam mocno kciuki!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-17 o 14:58 |
|||
|
|
|
#1425 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja tez juz gotowa i sie doczekac nie moge.musze sobie wziasc na wstrzymanie
|
|
|
|
|
#1426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak chodzic nie mzoe tylko lezec caly czas masakra musi byc przy skurczach... zeby szybko poszlo!! Cytat:
a powiedz nie za wczesnie zeby pic? bo je tez chce i wiesiolka tez mam zamiar brac ale boje sie troche bo to dopiero 34 skonczony Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-17 o 15:12 |
||
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
maggie dobrze,ze cos ruszyło i oby poszło szybko
a ja tam czekam na swoja kolej .jeszcze 13 dni do terminu![]() u mnie w miescie dzis swieto piwa 600 rodzaji z calego swiata.i polskie tez jest... chce mi sie pifka zimnego.a na dworze upał 32 stbyla u mnie położna i tak pogadała troche o ZZO i bardzo mnie na nie namawiała. młody w miare dobrze.nie wymaotuje ale biegunke ma .daje mu dużo do picia,zeby sie nie odwodnił.chyba zaraz usnie....
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna Maggie musi się tak męczyć.A swoją drogą to okropne jak w niektórych szpitalach traktuja rodzące.Jak inkubator który ma za zadanie urodzic dziecko,piąte koło u wozu,zero współczucia czy empatii
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin, katiem dziękuję
sojka masakra jakieś jaja sobie robią w tym szpitalu to po co kazali Ci przyjechac? eh, szkoda gadać![]() przed chwilą dostałam eska od położnej, że wymaz ok o jeden stres mniej![]() biedna maggie, że każą jej cały czas leżec uwiązanej do ktg u nas w szpitalu to położne aż wręcz wyganiają, by nie leżeć tylko jak najwięcej chodzic. Ale, że pic nie pozwalają to w szoku jestem![]() o by maggie lada moment tuliła Zuzięfilusia by wszystko było w porządku i współczuję tej krzywej żelaza tzn. pobierania krwii. Zdrówka i niech Basienka wysiedzi jeszcze trochę
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm może pić nie może z tego względu iż w razie co zamierzają robić cesarkę ... a przed cc lepiej ponoć nie pić.
Już się nie mogę doczekać kolejnego maluszka
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)jak leżałam teraz na patologii dziewczyna po terminie tydzień była, 5godzin ciurkiem pod ktg, jednego dnia złożony cewnik, potem oksy i na czczo cały dzień jak Maggie, i następnego dnia tak samo na czczo do oksy, dziewczyna już wysiadała fizycznie dwa dni bez jedzenia i picia na samych kroplówkach, błagała o cesarke lekarza i dupa, poszła wkońcu na porodówke 3dnia wieczorem od początku indukcji. Lublin jest posrany jesli chodzi o porody;/ i już nie chodzi o to że mi się spieszy żeby Zośke wygonić tylko o to że człowiek się nastawia,a robią z niego idiote, bo po co trzeba było robic tyle zamieszania?? Przespałam się dwie godzinki, wstaje a tu na telefonie sms od Maggie że akcja ruszyła, świetnie że chociaż u niej wsio dobrze idzie tak więc pewnie bliżej północy przywitamy kolejne maleństwo
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-08-17 o 15:45 |
|
|
|
|
#1432 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rany jakieś średniowieczne metody ![]() Cytat:
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Nie można ogólnego podać przy pełnym żołądku. Ogóle można podać co najmniej 6 godzin od ostatniego posiłku. A z tym piciem, to kiedyś trzymano się tego aby nie pić, można było ale małymi łyczkami, sporadycznie właśnie w razie cc w znieczuleniu ogólnym. Ale nie chodzi o to że nie wolno, tylko że jest ryzyko zachłyśnięcia się w przypadku wymiotów przy wybudzaniu. Teraz w większości szpitali można pić.
|
|
|
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
Nie no nie aż tak
![]() co godzinę przez 7h czyli 7 razy w sumie... Nadal czekamy na wyniki dobrze że mam komputer internet, bo chyba bym zwiariowała w tym szpitalu - to już przeszło tydzień jak leże ![]() a Basia tak mnie dziś skopuje że MASAKRA ![]() przestraszyłam się tych skurczy i teraz siedzę ciągle na allegro i kończę wyprawkę
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
kurde laska wygrala jedna aukcje w poniedzialek i nadal kasa do mnie nie wplynela
|
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
zielona a jak buzka Oskarka??
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, nie dam rady Was dzisiaj nadrobić.
Dzisiaj zaczynam 32 tydzień Źle się jakoś dzisiaj czuję, pół dnia spędziłam w łazience i z jednej i drugiej strony ze mnie leci położę się może mi przejdzie.
|
|
|
|
#1438 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uuu aż tak źle? ![]() Cytat:
mój tata jest kochany. dzisiaj umył wszystkie szafki w kuchni i porozkładał sprzęty z pudełek. także kuchnia rozpakowana Cytat:
dużo zdrówka kochana dla Was Cytat:
no ale od wujka dostała colę, więc co się dziwić... jak mamusia częstuje tylko żywcem zdrójCytat:
pochwal się, ja też chcę zobaczyć no i gratuluję rozpoczętych tygodni
|
|
#1439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko, ze pierwsze po terminie rodziłam. i jak mi powiedzial w poniedzialek, ze szyjka dluga to troche mnie zmartwil. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Maggie tzrymam kciuki by szybciutko poszlo Cytat:
![]() Coraz wiecej nas ma problemy gastryczne.moze zarazamy sie przez wizaz? zdrowka |
||
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
aha zapomniałam sie pochwalic ,ze w niedziele bede miala wózio
![]() w poniedziałek wieczoem zamówilam a wczoraj doszedl tylko,ze na moj pl adres ale w niedziele bede go miala tutaj jednak kupilismy na all bo tu niedosc ,ze drogie to brzydkie...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Jestem żonką 

Ładnie to się tak terminów nie trzymać?

Ale jeżeli na dzisiaj - no to musi dotrzymać terminu 
masakra...

ściskamy razem z Baśką 
cieszę się, że już niedługo malutka będzie po drugiej stronie

chce mi sie pifka zimnego.a na dworze upał 32 st
położę się może mi przejdzie.