|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
W takim razie, co zrobisz? Wybacz jeżeli coś pomieszałam.. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Mam ochotę po prostu rozszarpać wszystkich
|
|||
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
To już jest tak wszystko pomieszane że sama nie wiem o co im chodzi. ide spać bo jestem zdołowana totalnie
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to w poniedziałek po co masz pojechać ? skoro tydzień masz jeszcze chodzić z brzuchem ...
|
|
#1385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Malutka na pewno przytyła Cytat:
|
||||
|
|
|
#1386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
co to się dzieje w tych szpitalach w Lublinie kurde nie wiem czy się nie zdecyduje rodzić w Krasnymstawie zawsze to bliżej i masz pewność że nie odeślą do innego szpitala bo jest tylko jeden
![]() Trzymam Kciuki nadal za dziewczyny te co mają rodzic żeby sprawnie poszło a pozostałym żeby dzieciaczki się nie śpieszyły na ten świat **
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dajcie spokój - co się dzieje w tych szpitalach? Sojka trzymaj się - przez tydzień Mała jeszcze nabierze dodatkowych sił i mam nadzieję, że wtedy to już Cię nie odeślą. A twój lekarz kiedy wraca? W poniedziałek? |
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Almariel najserdeczniejsze zyczenia ![]() Trzymam kciuki za Maggie i czekam na wieśći i za Martusię! Sojeczko to tylko tydzień !Bafi i ja też jestem pewna że mała przybrała pięknie ![]() Ja dzis zaniosłam mocz na badanie mam nadzieje ze bakterie sie wyprowadziły. U nas psia pogoda, zaczynam się godzić z tym ze jak mała sie narodzi to jużtylko taka pogoda będzie ciagle. Colds znalalam taką stronkęo przygotowaniach do porodu mzoe zamiescimy ja na 1 stronie ? http://umamy.homestead.com/porod.html
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-17 o 12:22 |
|
|
|
|
#1391 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby Maggie jak najszybciej zobaczyła swoje maleństwo ![]() Dzięki dziewczyny za dobre wieści. Wierzę że moja też fiknie niebawem ![]() Cytat:
![]() Rozpieszczajcie się dużo i nie kłóćcie za bardzo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak? Już na cc się umawiasz? Mój nawet teraz nie kazał mi iść. Jakoś pod koniec przyszłego tygodniu może też skoczę do szpitala. Ja dzisiaj miałam ten "cudowny" wymaz oraz KTG. Na szczęście człowieczek zdrowy
|
||||
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Enigma, u nas też pogoda nijaka, takie zachmurzone, na tę okoliczność zrobiłam sobie kawę fusiare z mlekiem, bo nosem po ziemi szuram. Wyprałam jedno łóżeczko turystyczne. Drugie próbuje, ale tam wyższa szkoła jazdy mam nadzieję, że da radę się złożyć, bo wcześniej zostało rozłożone na części pierwsze, z powodu skrzywionej prowadnicy. Zależałoby mi na nim bo raz, że szerokie to ma dwa poziomy wysokości i do tego przewijak + budkę chroniącą przed wiatrem.
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Agnus, tylko paluszki się nie odbiły, ale zarys stópki był, a że skóra na mym brzuchu cienka to dokładnie było widać kiedy kolanko a kiedy stópka.
|
#1393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sojka no niefajnie, że Cię odesłali do domu, nie dziwię się że masz nerwa...
|
|||
|
|
|
#1394 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie dzisiaj się za to zabrałam Cytat:
![]() Almariel, wszystkiego najlepszego a ja mam dziś gorszy dzień... od rana mnie mdli, nie wiem czy zaraz nie polecę wymiotować |
|||
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za rady w sprawie wózka
Almariel spełnienia marzeń, pociechy z malca ![]() Asiuulka fajnie że tak szybko doszłaś do siebie po cesarce Jeszcze trochę i będziesz w domu.[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35946383]ale mnie kłuje na dole w pipce od rana [/QUOTE]
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja myślałam, że to już za mną
a pierwszy trymestr jak znosiłaś? bo ja wymiotowałam strasznie, kilkanaście razy w ciągu dnia... mam nadzieję, że teraz to nie wróci ![]() nisia, jeszcze jedno pytanie, a gdzie zamówiłaś tę kołyskę, którą wczoraj pokazywałaś? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Agnes, miałam Ci też odpisać ale coś mi się nie zacytowało ![]() ja też mam koła pompowane i przednie skrętne, wózek prowadzi się rewelacyjnie zwłaszcza po wybojach, wczoraj testowałam
|
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Mam pytanie do Tamlin (jako byłej położnej) Może się orientujesz... Odebrałam dziś wyniki i alat skoczył mi do 106! Myślisz że lekarz skieruje mnie do szpitala, czy w tym momencie istnieje jakieś zagrożenie?
|
|
#1399 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczęta
ale u mnie leje, masakra ![]() Cytat:
bardzo fajny ten pojazd Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35946383]ale mnie kłuje na dole w pipce od rana [/QUOTE]Mnie już tak kłuje cały tydzień ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- A zapomniałam pogratulować nowych tygodni ![]() I też czekam na nowego dzieciaczka TŻ jutro wychodzi ze szpitala, mam nadzieję, że to się już nie zmieni ![]() No i miałam dziś takiego upława, że myślałam, że to wody, ale się skończyło więc to chyba nie to. Idę zaprawiać pomidorki na zupę do słoików.
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kołyskę dostałam od kuzynki po jej dziecku.
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak wpadam bo mam tyle roboty, że ho ho.
Ja rzygałam w poniedzialek. Co sie z nami dzieje? ![]() Sojka nie denerwuj sie slonce. Ja tez sie wkurzam, ze malemu nie spieszno. Tyle, ze u mnie nawet szyjka nie drgnela. I tylko powiedzial, ze sobie jeszcze pochodze. Tak ma byc widocznie. |
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Enigmama - dodam, jeżeli się zmieści jeszcze.
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Dodałam ![]() Tak mi się przypomniało. Rozmawiałam z położną na temat nazwiska dziecka. I ja, cały czas myślałam, że po porodzie trzeba załatwiać formalności - chodzi mi o nadanie Maleństwu nazwiska ojca. Okazało się, że można już przed porodem wszystko załatwić. Wtedy, po porodzie, nie trzeba latać z partnerem do USC, ale partner będzie mógł sam zarejestrować dzidzię ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- A jutro kupuję sobie herbatę z liści malin
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za TŻta trzymam kciuki. Niech do Ciebie wraca, gdzie będzie miał najlepszą opiekę. |
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
chcesz małą wykurzyć z brzuszka?
![]() położna poleciła nam by już w bezpiecznych tygodniach, tzn. po 37 masować dwa razy dziennie piersi okrężnymi ruchami. do tego przydatna jest oliwa z oliwek i kilka kropli witaminy E (taka sama mikstura jak przy masażu krocza). podobno nie tylko przyspiesza poród ale i bardzo ładnie nawilży nam piersi a jak jeszcze pomoże nam w tym małżonek same korzyści
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to w przypadku gdy mama ma inne nazwisko niz tata ? ja jestem wsciekla przyszło nam dzisiaj tlumaczenie aktu slubu i zle jest napisane nazwisko tz na tlumaczeniu i imie ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
dostane witamine e w kroplach w aptece ? czy musze po necie szukac chce sie wlasnie zabrac za to masowanie krocza.
|
||
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę z TŻem dogłębnie to przedyskutować, a później dokonać kilku prób ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Tak, tak. Gdy nie jest się małżeństwem. |
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a witaminę e w kroplach dostaniesz bez problemu w aptece, ja już zakupiłam ![]() Cytat:
![]() na pewno nie zaszkodzi a może akurat zadziała
|
||
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam wkurza maksymalnego, czekam, aż młoda skończy kasłać i non stop wywala mi neta. Aż mną trzęsie.
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Mam już wszystko co potrzebne do szpitala, poza kosmetykami, ale to już zakupię bliżej terminu, bo nie mam gdzie tego składować.
![]() Colds właśnie!!! Przecież Ty w środę miałaś rodzić z tego co pamiętam? Ładnie to się tak terminów nie trzymać? A Maggie, to na który dzień się tam wpisała wtedy na tę listę? Nie czasami na dzisiaj?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

mam nadzieje że chociaż u nich szybko pójdzie..

i soczek dla wszystkich
**